Att bära med ett badlakan

Lilly sov inget idag under dagen så framåt kvällen blev hon inte helt oväntad lite trött och ville görna vara i famnen
Mamman som var lite trött i armarna efter gräsklippningen fick en idé. Jag lärde mig ett knep när Ninni var liten, att bära som de bär barn i bland annat Afrika, med ett tygstycket kring bålen. Kanga eller torso kan det bland annat kallas och har man ingen kort sjal så får det lika bra med ett tunnare badlakan som är lagom långt.
Första gången jag såg ett klipp med detta "knytet" tänkte jag att det där håller ju aldrig. Men det är inte svårare än att man sättet barnet på ryggen, sveper handduken om oss båda och fästet den övre delen som man oftast gör med ett badlakan när man duschat. Med nedre delen av handduken drar man åt inder rumpan och över benen, tvinnar ändarna 1-2 ggr och viker in dem under kanten och sen är det klart.
Lilly satt nöjd ända tills det var dags att gå in och jag kinde nåde hjälpa till att plocka leksaker på marken och ta ner och vika den torra tvätten utan att stödja henne med händerna på något vis, händerna helt fria.


Ännu en bugga till samlingen <3

Jag köpte ett annat babyskydd (Britax-Römmer babysafe II) till Louie, det som Mellie haft, lite skoj att byta då vi haft det andra i några år... i alla fall så lade jag ut det vi hade (maxi cosi cabrifix) till salu och det var en tjej som nappade.
Vi skrev lite allmänt eftersom hon även var intresserad av adaptern Bugaboo donkeyn så att hon kan fästa babyskyddet på vagnen och i alla fall så kom det fram att hon hade en äldre Bugaboo cameleon som hon skulle sälja... 
Vi möttes upp i stan idag och gjorde ett byte samt lite pengar emellan och jag är väldigt nöjd för jag äger nu en cameleon som är i helt ok skick, lite skavanker men hel och fungerande!
 
Egentligen behöver vi inte denna vagn men å andra sidan så är det smidigt med två separata enkelvagnar nu på sommaren. Lilly och Louies sovtider är inte helt synkade och i donkeyn så kanske de stör varandra iom det... sen eftersom denna ändå har bra många år på nacken så får den agare lite som en fin "slit och släng" vagn <3
 
Komplett med liggdel + hemmasydd dyna och extra sufflett och så vinterhjul.
 
Vi hade egentligen inte planerat att åka in till stan just idag men eftersom de bodde i Åre och skulle in idag så tänkte vi att vi kunde passa på att storhandla på en gång.
Jag, Göran, Meja, Lilly och Louie var det som åkte in och vi fick direkt användning av den "nya" vagnen till Lilly och Meja älskade att köra runt henne i den inne i affären, hon tyckte den var så lätt att styra.
 
Har för övrigt varit glad hela dagen, inte alls behövt vara sur och arg, lite irriterad nu på kvällen då Jonna och Meja inte lade sig tyst och snällt för att sova fastän klockan var närmare 22.00... men i övrigt så känner jag mig riktigt nöjd och glad, inte på något specifikt tror jag utan bara en inre frid.
 
Skönt också att månadens handling är gjort, denna gång skrev vi ingen matlista utan gjorde bara en lista på det vi har hemma och sen kompletterade vi den med sånt som vi tros kommer vilja äta dessa förhoppningsvis fina sommardagar.
 
Puss å Hej!

En lördag...

Göran klev upp närmare 06.30 och sen började han jobba 07.30... Jag låg kvar och mös med Louie tills strax efter 08.00 eller ja ungefär, minns inte riktigt. 
Satte mig och stickade lite i soffan, Lilly skulle absolut sitta nära innan det blev dags att gå till köket och fixa frukost. 
Jag kokade mannagrynsgröt och under tiden åt en hungrig Lilly 3 limpmackor, vet att hon inte är så förtjust i just mannagrynsgröt så det gjorde ju inget. 

Några timmar senare fick vi besök av gammelmoster Hjördis och hon hade med sig min morfar som hade kommit för att hälsa på henne precis innan hon skulle åka. Verkligen jätte roligt att han följde med 💕. 

Göran hann hem på en kort lunch och en lite längre rast under dagen och så slutade han 16.30. 

Vi fick även besök av kusin Mikaela som ville klippa sig innan de åker till Skåne, Mellie och Matte var också med och farbror Ulrik som körde dem. 

Middagen blev väldigt sen men det gjorde inte så nuför, barnen hade ätit både glass, chips och några godisar under eftermiddagen. 

Efter frukosten skickade jag förresten iväg Jonna och Meja till affären, de tog även med sig Theo i vagnen. De handlade mjölk, fil, smör och ägg och som bonus fick de plocka lite godis, 10 sorter och 10 bitar av varje sort, ganska lagom med 10 godisar var tänkte jag och det var faktiskt ingen som klagade!

Barnen somnade mer eller mindre utan problem idag, inte lika mycket stök som vissa andra kvällar. 
Melvin fick även rensat sin gädda med hjälp av Tony... Som han har tjatat om gäddan idag, han ville så gärna skära upp matsäcken på den för att se vad den hade ätit... Hur det fick med den saken glömde jag fråga men får göra det i morgon. 

Nu är klockan strax midnatt och det är dags att sova. 

Natti natt ❤️

Snapchat med Ninni 😂😂😂❤️😘

Meja skär grönsaker, kanske får bättre med en peruk på huvudet !? 👍🏻😂

Solsken, limpor och regn...

Både onsdag och torsdag var riktigt fina dagar, i onsdags var Göran ledig, enda lediga dagen på hela veckan!
Torsdagen var ännu finare än onsdagen, strålande sol och knappt ett moln på himlen, onsdagen var mer molnig och bjöd på lite vindar. 
Jag passade på att tvätta båda dagarna. 
Ninni smög in sand i leksaksköket... Mamman blev inte så glad men kunde nästan inte hålla sig för skratt heller...
Morgonen efter så var det första Ninni sa (med tummen i munnen och snuttarna i handen och ångerfull min) "Förlåt mamma för att jag tog in sand"
❤️

Igår var det som sagt varmare och då släpade jag fram den lilla badpolen och fyllde den med ljummet vatten och Towe, Ninni, Theo och Lilly var som små fiskar i vattnet, de 3 större flickorna var i lekparken. Dagen hade blandade känslor, svårt att både vara inne och ute samtidigt, speciellt om man ska försöka fixa något att äta, byta blöjor och amma Louie också... Men på eftermiddagen hade jag delvis hjälp av de större som var hemma en stund i alla fall. 

Men om man känner sig tvungen att låsa in sig på toaletten för att få äta en liten smörgås ifred... Men ändå behöva prata med två av barnen genom dörren innan man ens ätit upp den... Just då kändes det som att en Nanny vore på sin plats 😂

Idag har det regnat större delen av dagen och vi har tagit det lugnt inne... Det märktes på Theo att han var trött efter dessa två dagar ute och ganska snart somnade han på soffan när alla varvade ner framför en film efter lunch. Melvin åkte till Rasmus ganska sent på eftermiddagen, egentligen kanske för sent men jag tycker lite synd om honom som inte har så många kompisar och ganska många systrar som kanske inte uppfyller hans önskemål i lekarna. 
Fick ett sms att de var och fiskade och att Melvin skulle bli hemskjutsad senare och förmodligen skulle det bli senare än 20.00 som visste som ca till innan, man vad gör väl det när det är sommarlov!? 

Glad i hågen kom han vem strax innan 22.00 med denna. 


Nu är klockan 23.00 och alla utom jag sover, ska dricka mitt te och sen ska nog jag också passa på att sova, även om jag inte känner mig speciellt trött. 

Mänskligt nätverk...

Ibland (ganska ofta periodvis) önskar jag att mitt (vårt) mänskliga nätverk vore lite större, att vi hade fler människor omkring oss som kan och vill ställa upp och tillbringa tid med oss, någon som finns nära. 
Jag har egentligen inga mor och far föräldrar på min sida och knappt Göran heller och sen är det ju så att de flesta har ju sitt och allt bli lätt så komplicerat. 

Jag är så avundsjuk på mina vänner som har överflöd av nära och kära som gör nästan vad som helst för att finnas med.  
Jag har ju mina mostrar i Sthlm som faktiskt bryr sig mycket om barnen och passar på att umgås så mycket som möjligt när de väl hälsar på men även sitter och åker tåg i flera timmar för att möta upp och ta med sig barnen 2 och 2 hem till sig så de får hälsa på och rå om varandra. Och det är så roligt att höra dem prata om sina fina minnen och till och med Theo har börjat prata om att han vill ner till huset och hälsa på Gittan ❤️. 
Barnens farmor bor iofs här i byn men hon hälsar på ofta, ibland när hon har rast från jobbet, hon tar med sig barnen ibland när hon har ärenden i Svenstavik eller på annat håll. Shoppar med dem när de fyller år (istället för presenter) osv, hon är nog en stor trygghet för våra barn. ❤️

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta men det tänker jag inte göra, ville bara ventilera lite känslor. 

Barnen sover sen några timmar, Göran är trött och sliten och har somnat på soffan, min älskade man och bästa vän ❤️. 
Jag har haft fullt upp hela dagen, städat och bytt sängkläder, lagat mat, bytt blöjor, ammat mm, och sist men inte minst städat badrummet och tagit en välbehövlig dusch. 
Nu har jag ätit 3 hårdbrödsmörgåsar med överdrivet mycket makrill på och druckit varm oboy och det är dags att sova. Inte för att jag egentligen har lust men om jag ska kunna vara en någorlunda glad mamma i morgon så behövs det nog. 

Är så glad över min fina man och våra fina barn, vi driver nog varandra till vansinne då och då men vi finns alltid här för varandra och vi älskar varandra villkorslöst ❤️. Pannkaksfrukost och jobbig kväll...

När kvällsrutinerna går smidigt och det känns som att det kommer att bli en lugn kväll... Den känslan är som bortblåst nu nät jag knappt hunnit sätta ner ändan förrän jag måste upp igen för att någon vaknar till, behöver hjälp eller annat...

Lilly och Theo sover sön länge men Lilly har vaknat till 3-4 ggr... Ninni och Towe har kikat på film, lika så Melvin och Meja, Hilma såg film ute hos Casper men kom in för att sova. Jonna kollade film nere i soffan och nu ligger alla i sina sängar. 
Lilly vaknade just när jag tagit upp boken och börjat läsa för hundrasjuttioelfte gången, Ninni och Towe sover sen ett tag. 
Hilma och Melvin har jag precis stoppat om och jag hoppas de sover snart, Jonna och Meja pratar och skrattar där uppe och jag ska strax gå upp och ryta i åt dem att vara tysta och sova! Är så less på när de håller på så halva kvällarna, varför lär de sig inte!?

Sitter här med Lilly som skruvar på sig, sover om än oroligt... 
Louie somnade vid 19.30 men vaknade strax efter 20.00 när Jonna kom hem från kompis, han somnade igen för max 30 minuter sen. 

Önskar och ber att resten av kvällen och natten blir lugn!
Var vaken redan 07.00 i morse och började steka pannkakor till frukost vid 08.30, Göran åkte runt 08.00 tiden för jobbmöte i Svenstavik. 


Lilly sov ingenting idag, hon tog sovmorgon till 09.00 trots att jag slamrade i köket. 

Nyvaken ❤️
Vädret har varit ganska fint, molnigt men ändå ca +20 grader och vi har mestadels varit ute, gick en kort sväng till lekparken också innan vi återvände hem för att äta en glass... Dock räckte inte glassarna till oss vuxna så vi tänkte köpa en varsin tills nu ikväll men macken hann stänga så det får bli en annan dag. 

Nu verkar flickorna ha samlat sitt förnuft och tänker sova för det har blivit tyst (håller tummarna och ler ❤️)
Skolavslutning, avsvimning och fläskläpp...

Igår var en händelserik dag...
För att underlätta eftermiddagen så lagade jag lasagnen som vi skulle ha till middag direkt efter att vi avslutat frukosten, Göran såg till att barnen bortade tänderna och fick på sig kläder.
 
När barnen var på skola och dagis så planerade vi med föräldrardagar och jag önskar verkligen att försäkringskassan skulle fixa på hemsidan så att man kan se föräldrardagarna som är i planeringen för samtliga barn samtidigt, typ att man ser vilka dagar som är valda och när man håller med pilen över så kommer barnets namn upp... ja eller något liknande...
 
När vi ätit lunch fick jag ett samtal på skolan om att Jonna innan lunch hade svimmat under en stående avslappningsövning, hon föll som en fura och slog ansiktet rakt i golvet... vilket resulterade i en blå näsa, en svullen käke och ett ömt huvud på en trött Jonna, jag åkte och hämtade henne istället för att hon skulle ta bussen hem.
Anledningen till att hon svimmat kan vara flera, mycket spänningar som släppte, hungrig då det var strax innan lunch och trötthet...
 
Vid 13.00 åkte jag till dagis för att fika med barnen, de bjöd på fika då det var avslutning inför sommarlovet och sen åkte vi hem.
 
Efter middag och stök så var det dags att åka till kyrkan, barnen skulle vara där lite tidigare men istället för att först skjutsa dem för att komma hem i 20 min innan jag skulle dit igen så tog jag med mig Louie dit direkt.
 
Det var som vanligt en fin avslutning med fin sång och musik, till och med lärarna stämde upp i skönsång i ett eget litet nummer, om jag minns rätt så sjöng det "nu grönskar det".
 
Alla hade hjälpts åt att baka till kakbuffen som serverades i församlingshemmet när allt var klart i kyrkan, massor av fika fanns det och jag tror att alla var nöjda när de gick därifrån.
 
Vädret var inte alls mycket att hurra för, några enstaka +grader men barnen ville ändå ut och leka, jag tänkte först att de inte skulle ut men så sa jag att de kunde gå ut en liten stund men hålla sig lugna... när jag sen är på väg att göra klar Louie för att åka hem kommer Melvin instörtandes med blodet som sprutar ur munnen! Då har de lekt tagen på rampen utanför (den som vi alltid tjatar om att de inte ska springa och leka på) och så har han pamlat och både skrbbar och bitit sig i läppen, tack och lov var det mest på insidan och inget djupt på utsidan som behövdes sys.
 
Vi var hemma igen strax innan 21.00 och barnen var nog ganska trötta för det tog inte lång stund förrän de sov gott.
 
<3<3<3<3<3
 
Idag var det skolavslutning för Casper i Bergs kyrka, Göran och Casper åkte med Susanne och Tony dit. Egentligen är det mest 9:orna som uppmärksammas, de övriga klasserna är väl mest där för att ta emot sina betyg, så nästa år när Casper går ur 9:an så ska vi åka dit allihopa!
 
Så nu är det ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!! och vi började med en riktigt slapp dag då det varit riktigt kallt ute och det hade visst snöat lite här och var i landet och här i Rätan/Böle men det missade jag.

Byten av rum, nationaldag och målarfärg...

I fredags gjorde vi klart och flyttade ut Casper till rummet ovanför garaget, det tog egentligen inte så lång tid att bära ut det som skulle dit, mer allt pyssel med att få allt på plats, speciellt alla kablar vid datorbordet, Casper är en aning petig när det gäller vissa saker!
 
Ser ni alla straps!!!? <3
 
Lördag fixade vi så Hilma och Melvin fick ett rum där uppe att dela på, det som Jonna hade, hon och Meja ville ha det som Casper hade... detta däremot tog hela dagen...
 
Det blev alltså bara Towe och Ninni kvar i det stora rummet nere, Theo flyttade in dit dagen efter, han tog Ninnis säng och så fick Ninni sova i mitten och Towe längst upp var det tänkt men ingen vill plötsligt sova längst upp... och med tanke på att Theo rullade ur Ninnis säng 2 gånger den natten han sov där så tog vi bara in den sängen han hade innan. Så nu är översta slafen över men det kan vara bra att ha vid övernattninger av kompisar eller barnen av annan anledning behöver delas på.
 
Resten av helgen var lugn och vädret har varit skapligt fint, lite kalla vindar till och från men annans bra uteväder.
 
Igår var det Sveriges nationaldag, lite tråkigt att vi är så däliga på att fira vår eget lands dag men men... vi firade inget speciellt, åt lite glass men det hade vi nog gjort ändå.
 
Idag åkte vi till stan en sväng, Casper håller ju på att måla sin bil och behövde mer färg och eftersom Göran ska jobba hela nästa vecka så var det lika bra att ta det så snabbt som möjligt.
 
Louie sov första natten inne hos oss natten som var, han har ju fått sova i vardagsrummet och det har ju funkat super bra men nu när Theo flyttat ut så fick han flytta in.
 
Nu ska jag gå upp och säga åt flickorna där uppe en gång för alla att de ska sluta prata, skratta, busa, bråka osv... de ska sova! Hilma och Melvin sover förhoppningsvis redan.
 

Tandläkare och cykelaffärer, åska och regn...

Igår onsdag var det strålande väder, skolbarnen skulle ha utflykt till skolskogen med cykel och vi kom spontant på att vi skulle ha varit till stan och köpt en cykel till Theo och även en till Melvin. Trots att Melvin fick en ny förra året så fick han en ny igen då han måste ha växt något otroligt! han har såna växtperioder, inte så ofta men när han väl växer då skjuter han långt! När han var mellan 1-2 år så växte han 12 cm på ett år :o.


Det blev alltså två cyklar och två cykelhjälmar, en till Theo och en till Ninni, Ninni har ju precis lärt sig att cykla utan stödhjul men vi har fått sätta tillbaka dem igen då hon inte riktigt kan med och inte har hon tålamod heller till att försöka lära sig att starta själv, det ger sig med tiden tror jag.
 
Theo trampar på som aldrig förr, tänk att varken han eller Casper har haft svårt för att lära sig det där med tramporna, de andra har inte riktigt haft det lika lätt.
 
Idag tänkte jag att vi skulle ha fått mycket gjort här hemma när barnen var på skola och dagis men då var jag tvungen att ringa tandläkaren och be om att få komma tid och spola tanden längst bak på höger sida, för 3 veckor sen spolade jag den vänstra... jag brukar inte ha problem med dem ofta men det händer och denna gång blev det tätt inpå varandra, remiss till käkkirugrgen är skickad för båda tänderna nu, onödigt att ha dem kvar om de ska krångla...
Ja i vilket fall så skulle jag vara där kl 11.00 och så kom vi på att vi skulle ta vägen förbi Klövsjö hem då vi köpt en cykel av Theresa, fick även med oss två "kärringcyklar" hem då Casper ska ha en sån. Han bestämde sig igår för att sälja sin dirtbike "UMF Hardy 2" som han köpte förrförra sommaren och så ska han köpa en BMX istället men vill även ha en "vanlig" cykel och då passar en "tant/kärring cykel" super bra... Tack så mycket Theresa!
 
Vi kom hem vid 13.00 tiden...jag hängde lite tvätt som nästan hann torka innan åskvädret drog över oss... det började mullra när det var strålande sol och sjukt varmt! Hade precis tänkt tanken att vi kanske skulle gå ner till sjön och ta årets första dopp men så blev det inte...
Regnet började falla och snart öste det ner, barnen sprang glatt omkring i ösregnet och så plötsligt behövdes inget bad... fick bli en snabb dusch sen när de fått av sig sina blöta kläder...

 
Sen blev det strömavbrott, då satte vi oss på bron och kikade på blixtrarna och lyssnade på den mullrande åskan, det dånade rätt rejält emellanåt!
 
Middagen blev väldigt sen pga att strömmen försvann men vid 18.30 satt vi och åt... Göran hjälpte mig att servera alla barnen innan han och Casper åkte till stan för att sälja Caspers cykel och köpe en BMX som han hittade på blocket i morse... han har för övrigt varit hemma i 3 dagar nu då han känt sig orolig i magen och med tanke på att vi mått ite si och så här hemma sen i söndags så kan det ju vara bra att undvika att han får magsjuka när han är på skolan... lite långt att bara sätta sig i bilen och åka för att hämta honom...
 
Nu kom de precis hem och jag har varit ut och kikat på vrålåket och även lyckats bli biten av några myggor...
Sonen är mycket nöjd som för övrigt köpte en knappt använd BMX av en cykelfantast som hade minst 10 cyklar själv och det var inga billiga sådana... säljaren sänkte priset diret via mail och sen sa han åt Casper att pruta lite mer då de åkt så långt... Casper visste inte vad han skulle säga så säljaren sa ett nytt pris som var ännu 200kr billigare.

 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus