Sommaren är på ingång och vardagen med familj och jobb flyter på...

Veckorna går och sommaren börjar smyga sig på, dock har vädret varit vldigt svajigt, +20 grader och sol någon dag ena veckan och så hagel och nästan minusgrader nästa... men det är väl kanske lite så det ska vara!?
Vi har i alla fall fått känna på sommarvärme någon enstaka dag och första gången det hände så önskade barnen självklart pastasallad till middag som vi kunde äta ute :)
 
Men om vi backar lite... sista april var vi såklart ner och kikade på majbrasan, innan åt vi god middag och avslutade med efterrätt som vi hann klämma i oss ganska precis innan det var dags att promenera iväg. Brasan var stor men brann väldigt snabbt och hett var det, vi stannade tills efter fyrverkerierna och sen gick vi hem och stoppade barnen i sina sängar.
 
Bara några dagar in i maj så kom den första fina dagen och ungefär samtidigt så hade Jonna klagar på att hennes rick på kinden blivit öm och Göran testade att försiktigt klämma på den vilket resulterade i att det kom gröngult var... Jonna sa att det var ömt upp mot ögonvrån också och Göran noterade att det var som en tunn lite svullen kanal från pricken och upp dit... hon blev lite röd och svullen på kinden dagen efter.
Vi ringde Hc på måndagen och fick träffa en läkare, han tyckte vi skulle avvakta för det visade inte på någon feber eller infektion i kroppen och det hade ingen påverkan på synen... vi åkte hem igen och någon dag senare så var pricken svullen igen och Göran klämde försitigt ännu en gång och sen dagen efter så var hela ögat igensvullet och kanalen som varit någon mm bred var nu ca 1 cm!
Vi åkte till Hc igen och fick direkt remiss till Ögonmottagningen i stan och där kunde se inte sätta fingret på vad det var men hon fick i alla fall antibiotika och efter det så har det sakta men säkert försvunnit.
 
En eftermiddag kom jag ihåh att jag hade 2,5 kg hjortron i frysen och någon dag senare så kokade jag sylt som vi sedan värmde lite av och hällde över vaniljglass, så sjukt gott! Tur att barnen inte gillar hjortron för då blir det mer kvar till oss, hihi, det är supergott till pannkaka tillsammans med lite grädde också, kanske får göra det någon kväll framöver.
 
Lilly kommer till oss och sover i vår säng i stort sett varje natt, vaknar hon innan vi lagt oss så får hon somna i vår säng och sen bär jag över henne innan vi lägger oss men det har nog bara hänt en enda gång sista månaderna att hon sovit resten av natten i sin egen säng... Hon kommer tassande och ska ligga på "pinky" (den syrenlila kudden närmast väggen) och hon somnar ganska omgående och håller sig oftast på "sin" plats. 
Någon natt har det hänt att Louie också vaknar men det är tack och lov väldigt sällan, sist var bara härom natten och då la jag mig med honom i soffan, han brukar somna snabbt men nu tog det nästan 3 timmar innan han kom till ro ordentligt och under tiden så vände han och vred på sig lite men låg ändå relativt stilla.
 
Skolan har haft diverse vårshower, trivselkvällar och uppvisningar sista tiden och jag har kunnat gå på de 2 av 4 men nu är det tack och lov "bara" två skolavslutningar kvar och sen är det SOMMARLOV!!! I alla fall för barnen.
 
Förr förra veckan på en torsdag när det var röd dag så pasade Tina och barnen på att komma och vi firade Jonna som fyllt år någon vecka innan, mamma/momma hade de också fått med sig så det var ju lite extra skoj.
Veckan efter så var Tina hit när Märta var på dagis, Göran var samma dag i stan på någon träff via arbetsförmedlingen. När barnen åkt på skolan och Göran skjutsat iväg dagisbarnen innan han åkte mot stan så satte jag igång att rensa ut en massa leksaker ur barnens rum, det blev en hel del som försvann och det blev inte kvar här hemma så länge heller. Theresa ville köpa samlingen med "Little pet shop och tillhörande hus och fick med sig resten på köpet, så kan hon ta reda på det hon vill ha coh kanske sälja resten på sin fina lilla gårdsloppis som hon har där hemma :).
 
Under tiden som vardagen flyter på här hemma så jobbar jag på 3-4 dagar i veckan och det går både bra och är skoj! Skönt att vara tillbaka och få vara lite extra kreativ och det gör det ju inte sämre att jag har fina och snälla abretskamratera att dela mina arbetsdagar med :).
Det är dock lite hektiskt nu innan skolavslutningar, studenten och examen, alla vill göra sig fina och jag har även fått göra två baluppsättningar, det är ju ganska sällan man gör sånt men det gick superbra.
 
Amanda (Caspers tjej) ville ta med sig Jonna till stan och gå i affärer och shoppa lite någon dag efter att Jonna fyllt år och då tyckte jag att en lördag då jag ändå jobbade kunde passa bra och så fick det bli. De gick  både på stan och var lite i salongen och pysslade med varandras hår, de fick hålla sig lite avsides men det gick ju fint!
 
En annan lördag, den innan morsdag så följde Jonna och Meja med, de fick gå på stan och kika när jag jobbade och sen när jag slutat så gick vi först på bio och sen åt vi på BBQ Garden innan vi åkte hem, en mycket lyckad dag. 
Affärerna stängde ju någon timma inna jag slutade så då var de på salongen, de var även där med mig när det var dags att äta lunch, sen sprang de iväg en sväng igen. Skönt att kunna släppa iväg dem men ändå kunna känna att man är i närheten.
 
Om det var i fredags?, tror det, så sneglade jag bort till kassan när jag stod och jobbade och där stod ingen annan är finaste "Syster Kerstin" (gammal bvc och skolasköerska sen jag växte upp) och en av hennes underbara döttrar.  Jag låg bra till tidsmässigt och kunde smitia ifrån min kunde i några minuter för att kramas och säga hej, så underbart att hinna göra det när man inte alltför ofta stöter på så fina människor som har och har haft en så stor betydelse för mig i livet <3. Min kund var väldigt förstående och hade inget alls emot det hela och det var ju tur, hon varkar också som en helmysig människa.
 
Denna vecka så har jag jobbat onsdag-lördag och idag var en ledig dag som var efterlängtad för även om det är roligt att jobba så sliter de långa dagarna på en ju. Fick sovmorgon, en gansla lugn frukost med hela familjen och sen gick vi ut och där satt jag och de flesta av barnen vid utemöblerna under parasollet med målarböcker och pennor medan pappan och Casper bl.a. fixade med moppen utanför garaget.
När de var klara så packade vi ihop och åkte en stund till skolan för att leka, spela boll och gunga, Göran körde lite med radiobilen också, roligade på en stor yta med asfalt såklart.
 
Till middag hade vi tänkt pizza men det blev varma mackor och så lite yoghurt och flingor varvat i ett glas som efterrätt/kvällsfika till barnen, det uppskattades trots att det var typ smama sak som de oftast äter till frukost ;P.
Sen var Melvin snäll och dukade av under tiden som Meja och Hilma hoppade in i duschen och vi gjorde de små klara för sängen. Melvin och Towe slapp duschen idag då de badade bubbelpool och duschade härom kvällen då de sov över hos farmor.
 
Nu har även Jonna duschat och alla utom Casper har lagt sig och vi ska kika på lite film innan det är dags för oss att sova också, i morgon ska vi till stan en sväng och de 5 minsta ska vara hos momma och Tina under tiden <3
 
Bjuder på lite bilder sen jag uppdaterade sist :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus