Redan onsdag...

Ja måndagen och tisdagen gick fort och vi gjorde väl inget speciellt egentligen. 

I måndags var Meja hemma från skolan då hon kände sig lite konstig i magen och igår sa Melvin samma sak så han har varit hemma idag men det verkar nog inte vara någon magsjuka i alla fall. Hoppas innerligt att vi slipper åka på något sånt!

I tisdags var vi till stan en sväng på ärenden, åt lite lunch och sen åkte vi hem. 

Idag har jag känt mig astrött och trots att jag sovit drygt 2 timmar på soffan (och drömt massa konstigt och om tröttheten) så är jag fortfarande trött!

De ringde förresten från dagis idag och sa att Towe mådde dåligt så jag fick hämta henna. Troligtvis var det bara pga att hon pt dåligt till middagen igår eftersom hon avskyr kycklingwok men fick peta bort det honungen gillade och äta mer av ex pastan. Detta har hänt så många gånger förut så jag känner igen det på en gång. 
Hon var snabb att få i sig frukosten i morse då hon kände skälv redan då, ganska sen frukost då alla som inte skulle iväg fick sova tills de vaknade. Hon kände sig bättre men det tar ju ett tag för kroppen att ts pt sig så efter lite lek så måste hon dåligt men efter max 30 min hemma mådde hon fint igen. 

Towe fick bestämma både lunch och middag idag, lunch blev pannkaka. Jag tycker inte det är roligt att steka men det vägs upp med att det är gott att äta! Gjorde smet på 2 liter mjölk, 12 dl vetemjöl, 12 ägg och lite salt. 
Till middag blev det korvgryta, den förberedde Göran under tiden som jag stekta alla pannkakor! 

Vilade på soffan med Lilly efter lunch, hämtade Ninni och Theo på dagis och sen intog jag soffan igen. 
Klev upp efter 17.00 och skar korven till grytan som Göran redan ställt för att koka på spisen. 

Sen var det äta, städa leksaker och natta barnen som stod på schemat. 

Igår kikade vi på film och åt lite gott, jag somnade så klart mitt i filmen och vaknade till slutet...

Får se hur det går ikväll, har ju ändå sovit några timmar!


Vindruvorna var godast!!!
Bacon, sirap, grädde och 3 olika sylter till pannkakorna och det fanns pannkakor kvar när alla var mätta 😅

Helgen gick fort

Fredag, ja det var en ganska lugn och slapp dag, var till Svenstavik en sväng och handlade både lördagsgodis och lite annat på Dollar Store. 


På kvällen så fick de små lägga sig i vanlig tid och de större fick vara uppe. 
Mejas kompis Disa följde med hem efter skolan och sov över här, alla som kikade på Let's dance  somnade i soffan så jag fick leda dem till sina sängar sen. 

Igår Lördag så tog vi med några av barnen och åkte till Svensta för att hälsa på Fam Nilsson, Herr Nilsson tyckte det var dags för honom och Herr Meyer att träffas och umgås, ta en öl eller två för det var så länge sen. 
Angelica och deras barn var hemma och vi umgicks allihopa tillsammans mest hela tiden och barnen lekte och skötte sig väldigt bra!!! Förvånande bra måste jag nog säga. 
Här hemma fungerade det också bra, Jonna är både väldigt snäll och duktig. 

Meja och Disa skjutsade vi hem till Disa på vägen till Svensta, de ville leka hos henne resten av helgen. 

Jag lämnade av Göran och barnen och hann sen med en liten träff och fika med finaste systeryster Tina, lika bra att passa på när vi ändå inte hade några barn med. Krämbulle och biskvi och till det en kopp varm choklad och usch va mätt jag blev!!!

Vi blev kvar ganska många timmar längre än vad som var tänkt men eftersom allt fungerade så bra både hemma och borta så såg vi ingen anledning att rusa hem. 

Båda herrarna blev mer eller mindre påverkade av sina öl men trevligt hade vi och allt var riktigt trevligt. 

När vi väl kom hem var klockan sent och vi hade lånat pyjamaser till barnen så det var bara att båda dem direkt från bilen till sina sängar. 

Idag var det dags att ställa fram klockan så dagen har gått lite extra snabbt tycker jag. 
De barn som inte hunnit äta sitt utlovade lördagsgodis fick mysa framför en film efter en senare frukost, de större barnen pysslade på med sitt och Göran lade sig i sängen och kikade på en film, jag gjorde honom sällskap men sovmer än kikade på filmen 😜. 
Lilly och Theo kom och gjorde oss sällskap, de hade sina plattor men fick inte ha något ljud, jag hade en bakom ryggen och en i knävecken, Louie sov i sin säng. 

Ja som sagt så ställdes klockan fram och tiden flög iväg så middagen blev sen men nu sover alla trötta små och de stora har duschat och gjort sig klara för skolan i morgon och ska nu krypa i säng de också. 

Helgen gick fort och ute har det varit strålande sol men blåst storm så snart är nog all snö borta, jag längtar tills marken är bar och torr. 


Inklämd mellan de här två i lördags morse ❤

Kyrkistorsdag

Idag var det dags för kyrkis igen efter 2 veckors uppehåll då Karin varit ute och rest. 

Dock blev vi bara 3 mammor och 4 barn men det var mysigt ändå och det blöja så en något underlig men väldigt god kombination av mat. Stuvade makaroner med ost, Karin har alltid i ost och till det var det stekt fläskytterfilé, rivna morötter och majs, hårdbrödmackor till om man ville. 
Till efterrätt blev det glass med chokladsås och någon kaka. 

Louie somnade i vagnen på vägen dit och sov tills det var dags att gå så han fick äta lunch hemma. 

Väl hemma så gav Jonna Louie lite av gårdagens lasagne, Göran kikade på film med Ninni och jag hämtade barnen på dagis. 
Ninni var hemma idag då hon fick feber av sprutan på 5-års kontrollen igår. 

När jag var hemma igen så hängde jag lite tvätt, jag satte igång en maskin innan jag gick hemifrån och den tog Göran reda på och satte igång en till och så körde jag ännu en så snart är alla 6 tvättkorgarna tomma!!!

Till middag åt vi tandorikryddad lax, ris och gurkyoghurt, typ tzatziki.

Epan fick flytta idag också och Casper kände sig nog lite ledsen när det väl var dags, Ninni grät lite innan läggdags för den var ju så snygg!

I morgon är det fredag, har några små saker planerat men resten får bli som det blir 😊


Pink lady

För ett bra tag sen så kollade jag upp vilka äppelsorter dom var mest lämpade för allergiker och fick bland annat upp Pink lady. 

Jagköpte hem några för ca 1 månad sen och testade och det funkade helt ok. 
Tidigare oveckat så storhandlade vi och jag köpte drygt 2 kg av dessa och bara idaghar jag ätit drygt 2 st!
Jag saknar äpplen sååå mycket och nu kan jag äta dem igen, om det är rätt sort och jag tar bort skal och kärnhus, dessa delar av äpplet innehåller mest protein och det är oftast det vi allergiker reagerar på. 

Så glad och sååå gott med äpplen!!!



Alltså... jag vet... skäms på mig!

Nu har det gått flera veckor sen jag skrev här och det är ju precis det här som jag inte vill ska hända!!! Men det har inte riktigt känts aom att jag har orkat prioritera att skriva, vill absolut men enda tiden på dygnet som jag har tidem är ju när alla barnen somnat! och då vill jag mest slappa... sorry!
 
Livet har i alla fall rullat på ungefär som vanligt, lite kalas här i februari, Märta fyllde ju år och sen var det Astrids tur i början på mars men det kanske jag skrivit om redan?
 
Sen så har ju även jag blivit ett år äldre och lika så Ninni, vi firade med ett litet kalas i söndags.
 
Under sportlovet var fakstiskt alla friska och vi tog oss iväg på djungelhuset, och just denna dag så delade de ut lotter till de 50 första beslkarna och det fanns kanske kvar 2/3 av lotterna när vi kom, då hade ännu ingen fått någon vinst och när barnen dragit en var så hade vi vunnit 2 st presentkort på 200kr vardera! Jätteskoj!
 
Angående det där meddelandet så kan jag i dagsläget inte säga så mycket mer om det nu då inte allt har löst sig ännu... men det arbetas på det och förhoppningsvis så kan saker och ting ske.
 
Jag ska ju även börja jobba igen, inte alls speciellt lång tid kvar och det känns både roligt och gruvensamt, jobbigats tycker jag nog ändå att resorna är men det är ju bättre att ha ett jobb än att vara utan...
Dock ringde jag och pratade med a-kassan igår och blev gansks så snopen! Jag har ju fortsatt att betala avgift för både facket och a-kassan under alla år som jag varit hemma för att jag har velat ha framtiden "säkrad"... MEN jag har varit ledig för länge för att fortfarande uppfylla arbetskraven för att vara berättigad till ersättning via a-kassan över huvud taget!!! Jag har alltså inte rätt att varken få aktivitetsstöd vid en ev praktik eller rätt till att stämpla om jag skulle bli arbetslös utan måste då jobba dessa 6 månader i följd med minst 80 tim/månad IGEN... Jag ska ju börja jobba och kommer ju kunna uppfylla kraven men jag trodde ju att jag skulle fortsätta vara berättigad till detta så länge som jag betalade för mig... alltså ganska snopet!!!
 
Idag onsdag har skolbarnen haft alpindag, Jonna som varit snuvig stannade hemma för att det inte ska ta om efter en hel dag ute mer mer eller mindre blåst och Melvin fick faktiskt välja att vara hemma om han ville... Det var nämligen så att i år så fick inte alla åka utför utan klass F-2 skulle istället åka längd och delvis tolka efter en vässla på fjället... Melvin som inte alls har någon sån koordination som passar längdskidor, skridskor eller cykling har nära till tårar varje gång det är längdskidor på skolan och nästan lika illa när det är skridskor, men han är med och då kände vi att vi inte ville tvinga iväg honom mot sin vilja på en hel dag med längd! Rätt eller fel, ja det är väl både och men så fick det bli. Han hade ganska svårt för att lära sig cykla också, det tog mycket längre för honom än det tagit för någon av de andra barnen, finns många andra tekniska saker som han är mycket bättre på men att kontrollera kroppen och göra flera olika saker likt en koordination går inte alls specielt bra.
 
Vi var till Svensta en sväng med Ninni som skulle på 5-års kontroll och så fick Theo visa upp sina näsa. 
Igår när vi var till stan och storhandlade så ringde de från dagis och berättade att Theo fått en smäll på näsan så att blodet sprutade rakt ut, det hade hänt i lekstugan så ingen hade riktigt sett vad som hände men enligt Thoe så hade en annan pojke slagit till honom med en skål på näsan. Den är lite svullen och lätt blå men rak i alla fall.
Ninnis kontroll såg också bra ut, planat lite på viktkurvan men så var hon lite småknubbig förut också, hon klarade alla "tester" och det ända som vi ska kolla upp lite mer var synen på vänster öga (tror det var vänter).
 
Jo igår ja, Tina (min syster) var ju också in till stan och besiktade bilen samt storhandlade lite och på vägen hem så fick hon sladd och hanmade på taket i diket... Två av barnen var med i bilen och blev så klart rädda och skrämda över att bilen först studsade runt och sen att de hängde uppochner. Två killar hade stannat och hjälpt dem så det gick trots allt bra och ingen skadades förutom bilen som mest troligt bara är skrot... ironiskt att den just klarat besiktningen med blankt pappaer...
Huvudsaken att det gick bra i alla fall <3
 
Barnen sover och det är äntligen lugnt, ska se om jag kan stoppa in lite bilder här med innan det får vara bra för denna gång ;P
 
Prinsessklänning på Louie, sånt är livet med många systerar <3
 
Tröttsamt att kika på Mello ;P
 
SNÄLLA mamma, får vi göra en sminkchallenge!?
Okej då... men inte för mycket!
Nej då vi lovar!!! typ...
 
Sminka varandra genom att sita bakom och inte ha någon spegel... de måste ha trott att ansiktet var en enda stor mun!!!!
 
Towe stackarn skämdes för att de gjort tvärt emot vad jag sa... men nu har de testat och det varförsta och sista gången på ett bra tag i alla fall!
 
Virkade ett ullskal, lite väl stickigt men ska köpa mjukare garn :)
 
Melomys igen!
 
Lite blöjor <3
 
Hade jag låtot henne vara i 10 min till så hade Lilly garanterat somnat...
 
Theo och Nini smulade sönder det som blev kvar av en limpa och lete cafe... dålig ide för sen låg allt på golvet!!!
 
Astrid blev glag för presenterna
 
Massor av gott fika, Astrid har valt sin favvo färg som tema...
 
Louie geggade ner sig och mamman hade glömt att packa ombyte till honom, fanns bara till Lilly men att låna gick ju också bra :)
 
Äntligen satt in de nysate korten i ramar! Ser ni vad som fattas i mönstret?
 
Chokladbollstjuven!
 
 
Göran köpte ett gång cheeseburgare som vi åt i bilen innan vi gick in!
 
 
DJUNGELHUSET!!!
 
Hoppla!
 
 
Brum brum...
 
Vart är Louie!? 
 
Full fart!
 
 
 
 
 Skoj i det lilla bollhavet vi gjorde genom att spärra av flyktvägen (för bollarna) 
 
 
Tänkte fota de snygga kläderna men det var Louie inte med på, tröttast..
 
Mössa klar!
 
Ute en sväng...
 
<3<3<3
 
Casper tänkte ta en glass när han eldade, glömde den framme tills nästa dag, jag frös in den igen och frågade om han inte skulle äta den ;P
 
snapchat selfie på trött mamma...
 
Lite får man leka ibland trots att man är "vuxen"
 
Ninnis tårta!
 
 
 
Hipp hurra för Ninni 5 år!!! <3
 
Härom kvällen så duckade Jonna detta gäng under tiden som mamman och pappan fixade disk och matlistor, hon är så duktig! <3
 
Dessa två skulle man kunna tro att de är tvillingar, bandet är starkt <3
 
Snapchat med Hilma...
 
Stickar lite igen... ska bli en mössa...
 
Meja ramlade på alpindagen, fick häls på läkaren men allt såg fint ut!
 
Fick ett litet troll för att hon var duktig!
 
Dagens middag blev lasagne!

Veckorna går och ibland får man spännande meddelanden ;P

Den här veckan har gått sjukt fort!!!
 
I måndags följde jag med Kajsa till stan när hon skulle köpa vagn, en Bugabo donkey! den hade lite skavanker så vi fick ner den 800kr i pris samt fick en åkpåse på köpet, så det kändes bra.
Kajsa bjöd både på middag på "Chili" innan själva vagnaffären och sen en glass på vägen hem.
 
Innan jag åkte med henne till stan vid 15.00 tiden så var jag upp till Klövsjö och hämtade en vagn hos Theresa som jag hjälpt Hanne och Benny att köpa av henne, en jättefin Bugabo cameleon 107 limited edition.
 
Tisdagen kom och Theo som var sjuk skulle ju inte på dagis, det ville inte Towe heller så då blev alla tre hemma, samma sak igår och idag och i morgon är det fredag.
 
Härom kvällen satt Casper och gjorde armband av mina bumullsgarner, han ville att jag också skulle knyta armband till honom men jag valde att virka ett istället och det blev omtyckt, får se om jag får honom att virka egna någon gång...!?
 
Det har snöat ganska mycket i början på veckan och i tisdags var Göran ute och skottade och hade sällskap av Ninni som hade fullt sjå med att åka madrass.
Under förmiddagen hade jag bakat en massa bullar då det var fettisdag, dock hanns inte själva semlorna med att ätas samma dag utan bara några av de andra bullarna. Semlorna åt vi på onsdagen (igår) istället.
 
Göran och Towe lagade köttfärslimpa till middag igår och jag frågade om inte Casper kanske skulle göra en banankaka av de bananer som fanns kvar, köpte ju många förra veckan för Theos skull men då fick han ju blådor och kunde inte äta dem...
 
Banankaka bakades och den blev lyckad, idag efter skolan skulle de få fika den och eftersom det fanns ganska många semelbullar kvar och även vaniljkräm och grädde så frågade de om de inte kunde få en varsin semla också... bättre än att de ska ligga och bli torra ;P
Jag gjorde i ordning semlor av allt som blev kvar så jag och Göran har nyss smällt i oss fler! Men nu räcker det nog med semlor tills nästa år ;P
 
Casper tog Epan till skolan i morse, han var uppe i god tid och det lät som att epan stod inne i sovrummet och brummade när han startade den och lät den gå en stund innan han åkte :D.
Han stannar i Svenstavik över natten och sover över hos Fam Nilsson.
 
I morgon är det fredag igen men vi har inga speciella planer än så länge, efter helgen har barnen sportlov så då ska vi väl försöka komma iväg på någonting om vi får vara friska. 
Theo som fick blåsor nu sist är nog helt fri dem om några dagar skulle jag gissa.
 
Härom dagen fick jag ett meddelande på telefonen, ett meddelande som fick mig att hoppa och studsa med en massa pirr i magen och ett stort leende på läpparna!!! Ska bli spännande att se vart detta leder ;)
 
  
 
 
 
 
 
MUMS!!!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus