Testar bäddsoffan igen...

Japp, ikväll har jag bäddat för oss i bäddsoffan, den som vi köpte för ändamålet att vi skulle sova där och barnen skulle ha ett extra rum att dela med varandra. Vi sov där ett bra tag men sen fick både jag men mest Göran så ont kroppen av att ligga där varje natt så vi kikade efter sängar på blocket och hittade ett par till bra pris som vi haft sen dess. Vi fick med andra ord ett sovrum igen och barnen fick trängas lite mer. 

Nu känns det trångt och dags för förändring igen så vi testar ännu en gång, skillnaden denna gång är att vi lägger till ännu en bäddmadrass, den som kom med sängen, den är 8 cm tjock och den vi köpte till soffan är 10 cm. 

Så nu hoppas vi att det är mer bekvämt och att det funkar bättre, om det gör det så får Hilma och Towe vår sovrum att dela på, de sover just nu tillsammans med de 4 minsta i lekrummet men behöver lite eget space där deras grejer får vara ifred. 

Om det sen kommer att funka i längden så finns ännu en tanke att bygga eller sätta in garderober efter ena väggen i lekrummet och flytta alla kläder dit istället för där vi har dem nu innanför badrummet. 
I rummet innanför badrummet ska vi i så fall sätta upp linor och ha till att hänga tvätt så vi slipper tvättställningarna i vardagsrummet. Ett element ska upp på väggen där inne i vilket fall, det vi köpte nytt till Casper rum när han bodde ute i lagårn. Har ju alltid varit så kallt i badrummet då det bara har ett ganska litet element och att golvet i "klädkammaren" inte är vidare bra isolerat. 

Fördelen med att sova i bäddsoffan är att det finns mer plats för ev extra nattgäster att sova med oss utan att vi behöver trängas som sillar i en ask och att man kanske kommer i säng i tid om kvällarna 😊. 
Bädda bort själva sängen kanske man inte gör exakt varje dag men när vi gör det så är det enkelt att lägga i överslagen på våningssängen som Hilma och Towe har, för i sängarna behöver de ändå inte vara i på dagtid. 
Jag tror vi har en plan, får se bara om och hur den kommer att funka. 

(null)


Stundande höstlov, halloweenfest, helgfrukost och massa virkande...

Idag är det söndag och i morgon börjar 1 veckas lov för barnen, höstlovet som alltid infaller vecka 44 och har även kallats Novemberlovet.
 
I fredags hade de Halloweendisco på skolan, det var klass 4-6 som ordnade och från början så skulle bara klass 3-6 få gå men eftersom så många av de mindre blev besvikna så bestämdes att det var för alla från F klass och uppåt men lite kortare tid bara och det uppskattades.
Meja villa gärna baka till discot och det blev gröna och orangea muffins med grå Ising/frosting på och de hade tydligen gått åt som smör, alltid skoj.
 
 
Muffinsarna innan ugnen, spritsa på topingen gjorde de på skolan så har ingen bild på färdigt resultat.
 
Inför discot så blev det som vanligt lite knappt om tid och sen var ansiktsfärgen både trasig och delvis slut så det blev inga spektakulära sminkningar tyvärr men barnen var nöjda och Towe kom på 3:e plats för bäst utklädnad.
Alla från klass 4-6 hade även chansen att bjuda in någon utomstående till dicot, någon som inte går på Rätans skola och Meja valde att bjuda Matilda från som går i Svenstavik, lillasyster till en av Jonnas kompisar som även var Caspers tjej i somras. Så Matilda åkte med skolbussen hit på fredagen och stannade tills lördag förmiddag.
 
 
Igår var det som sagt lördag och alla sov ganska länge och var relativt lugna så frukosten blev lite sen, klev inte upp alltför sent men fixade med att koka ägg, blanda juice och förbereda ganska länge, vi hade ätit klart vid 12.00 tiden och sen gick dagen väldigt fort.
 
 
Gittan och Guven var upp över dagen för att stänga av vattnet till huset så barnen blev glatt överraskade med lite besök, hon hade stannat på Dollar Store och köpt med sig lite av varje till barnen som de fick och blev väldigt glada för.
Jag hade precis bakat lite muffins när hon kom vid 15.00 tiden, skoj att ha något att bjuda på.
 
Som sagt så gick dagen väldigt fort och klockan hann bli 19.30 innan vi satt och åt middag och barnen nattade vi inte förrän 21.00 och det gick ganska så smidigt men inte helt utan krångel...
 
Jonna åkte till kompis efter skolan i fredags, de skulle gå på Boda Borg på lördagen där de hade ordnat speciellt inför Halloween något som heter Boda Boo.
Melvin han följde med farmor och Patrik till svenstavik direkt efter den sena frukosten och har fortfarande inte kommit hem, var halvt bestämt sen innan att han skulle sova där natten som var.
 
Igår efter att barnen somnat, Hilma och Towe sov uppe i Jonna och Melvins rum eftersom inte de var hemma och Meja fick vara uppe längre, hon satt uppe tills strax innan 00.00 då hon slumrade til och sen valde hon att lägga sig i Hilmas säng inne hos de mindre barnen.
Jag satt och virkade, har blivit massor av virkande sista tiden, dels för att färdigställa sånt som jag börjat med men även små beställningar. En större på både grytlappar och snuttefiltar som jag blev klar med härom dagen men just denna kväll ägnade jag till att göra klart en nyckelpiga som jag började med för ett tag sen, och köpte garnet till för säkert ett år sen. Kanske bebis ska få den, ska även göra en i gröna toner så får jag se vilken vi väljer sen.
 
Dubbelvirkade grytlappar.
 
 
 
 
 
 
Återigen eftersom dagen startade senare än vanligt så var jag inte speciellt trött och satt uppe tills ögonen inte ville mera och då var klockan ca 02.00 (om inte mer)...
Det var även i natt som vi skulle ställa tillbaka klockan till vintertid och jag tyckte det var väldigt passande då att vi nattade barnen så sent... men Ninni och Theo klev upp och trodde det var morgon vid 04.00 tiden i morse... det slutade med att Ninni fick gå tillbaka till sin säng och Theo lade vi i fotändan på våran. Lilly låg redan brevid mig närmast väggen och sen någon gång där innan Ninni och Theo kom upp så vaknade även Louie och fick somna om mellan oss, kanske det var efter att Ninni och Theo somnat också, minns inte riktigt...?
 
Göran och Casper bestämde igår att de ska bygga en liten carport brevid vedboden för att förvara skotrarna och annat under i vinter så de gjorde klart med släpvagnen igår kväll så de skulle kunna åka diret i morse. Jag tror de åkte runt 08.00 tiden, kanske innan. Göran undrade ifall han skulle ta med sig någon och det fick bli Lilly då som ändå precis vaknat.
Lyxigt att bara få åka med pappa och Storebror och dessutom få äta frukost på Mc Donalds, fast hon ville promt ha hamburgare och inget från frukostmenyn ;P.
 
Här hemma vaknade vi en efter en och jag låg kvar och drog mig en stund innan jag tassade upp och drack lite te innan jag började duka för frukost.
När vi ätit vek jag lite tvätt och under tiden som barnen borstade tänderna och sen gick vi till köket och satte oss för att rita, bygga pussel och spela spel.
 
 
När Grabbarna och Lilly kom hem vid 13.00 så hade de även plockat med sig Jonna efter vägen och när de kommit in så fikade vi lite och nu ligger Louie och sover och de andra underhåller sig med plattor och datorer en stund.
Göran och Casper är ute och bygger.
 
Vad som är kvar att göra för dagen är väl middag och jag vet inte alls riktigt vad vi ska äta... egentligen tänte jag Pizza men vet inte om jag har så stor lust att göra det idag, så tänkte jag på tjocka grillkorvar med mos men då har vi ingen potatis hemma och affären är stängd, vi har pulvermos men det vill jag inte ha till korven.
Crepes orkar jag heller inte ställa mig och göra så vi får se vad det i slutändan blir.
 
För övrigt har jag hunnit med att städa i spelskåpet, dragit av golvet i lekrummet med torrmoppen, sopat trappen och dammsugit både hall och kök samt hängt lite tvätt och eldat.
 
Idag är det även precis 7 dagar tills bebis är beräknad att komma, så spännande att inte veta när och vad det kommer att bli men ändå så börjar jag bli lite otålig även om jag inte har bråttom, massor av blandade känslor.
Sen har jag ju varken packat någon väska eller tagit fram några bebiskläder heller så det lär väl ändå inte starta förrän det är klart.
 
Bilden är från i onsdags, vecka 28+2, egen lite hylla för Louie att sitta på <3
 
Nu ladda upp lite bilder att bjuda på sen får jag se vad jag tar mig för...
 
Puss å hej så länge...

En vecka ledigt, handling, trasig spis mm...

Idag lördag är det precis en vecka sen min sista arbetsdag på ett bra tag, känns bra på ett sätt men jag kommer att sakna mina fina arbetskamrater och den fina stämning som finns på salongen.
Tror att familjen tycker att det är skönt att jag ska vara hemma nu, har i alla fall fått vissa tecken och vibbar av det.
 
I tisdags var vi in till stan och gjorde månadens storhandling, egentligen brukar vi vänta men det mesta var slut och eftersom Casper har varit duktig och sålt en av bilarna han gjort klart så fick vi låna lite mengar av honom tills på fredagen så barnbidraget betalas ut.
Det blev en ganska rejäl handling denna gång, skönt när det är gjort och man vet att det finns en massa mat hemma.
 
 
I torsdags var jag på första kyrkisträffen också på väldigt lång tid, 4:e träffen för denna säsong och just denna så var Karin borta så vi träffades hos Nellie istälet, mysigt :)
 
Igår var det fredag och då var vi till Svenstavik och hälsade på fam Nilsson, grabbarna ville ta några öl och umgås lite och jag och Casper hakade på. Ninni och Theo sov med farmor och de andra var hemma med Jonna, hade funkat superbra!!!
Jag lämnade av Göran i Svensta och sen åkte jag och Casper vidare till stan för att möta upp och köpa en "ny" mobil till Hilma då hennes dörr och mestr troligt är vattenskadad.
Jag svängde även förvi på salongen för att säga hej och leverera kaninsnutteb sin haf fpr se nen nu bortar vi vidare.
 
 
 
Idag blev det också en tur till standen då Casper skulle möta upp och  köpa en mackapär till Epan, han har fått för sig att hanska ska ha en com-radio i den sen.
 
Nä vi kom hem och så småningom skulle koka lite pasta tillmiddagen så dg spisen, vi testade flera gånger och konstaterade att proppen gått, bytte den och sen så fort jag tog på spisen så gick den igen... så i morgon blir det till att kolla på en ny, inte vad vi tyckte passade just ny men vad ska vi göra!?
Den gamla har suttit här ända sen vi köpte huset för snart 14 år sen + att de som bodde här innan säkert hade haft den något år innan.
 
 
Men nu god natt 
 
Reserverar mig för missar och stavfel då jag är väldigt trött och säkert somnat till då och då under tiden jag skrev ;P

Majs i näsan och ett berg av pannkakor!!!

I morse efter att jag lämnat barnen på dagis så åkte jag in på Tempo för att handla mjölk och ägg till dagens middag, pannkakor!

Vi tänkte äta det igår men vi orkade inte handla så det fick bli idag istället. 

Louie kikade lite på film och myste med mig innan lunch, i alla fall den stund somnjag satt ner, fixade lite med tvätt också. 
Hann även börja på en ny sån virkad snuttefilt, en som jag köpte garn till för länge sen men det blev aldrig att jag började. Den ska vara röd och svart. 

Vid lunchen så åt Louie rätt bra men han gillade inte majsen, först lade han dem bakom ryggen och åt bara ärtorna och själva maten men mot slutet fick han för sig att stoppa in Majas i näsan!!!
Vi försökte få honom att sluta men han stoppade in och tyckte det var jätteskoj, ända tills det irriterade och han nös ut alla. Då stoppade han infört och nös igen osv... men sen blev det inte roligt längre och han började gnälla, fick ut den sista med nässugen och sen pp med ny blöja och rena kläder för att sova lunch. 

Hann sitta och virka lite till när han sov men började hänga lite tvätt fram emot 14.00 och sen åkte Göran och hämtade barnen på dagis. 

Det var kvar några halvtorra bullar sen jag bakade förra veckan så jag värmde några i micron till barnen så de fick lite mellis innan jag förberedde pannkakssmeten som Jonna och Meja roade sig med att steka upp senare. 

Jag gjorde först på 2 liter mjölk men sen när Jobba och Meja börjat steka så gjorde jag på 1 liter till, varför snåla när man väl ska steka och äta pannkakor, händer ju inte så ofta. 

Totalt använde jag 3 litet mjölk, 18 dl vetemjöl, 18 st ägg och så lite salt. 
Det tog åtminstone 2 timmar för tjejerna att steka upp smeten men då hade de lite lägre temp på plattorna för att inte behöva stressa och vara rädda för att bränna dem. 
Jonna hade stekt förut men för Meja var det första gången och det gick galant efter att jag visat några gånger. 
Till pannkakorna serverade vi bacon, morotsstavar, grädde, hallonsylt, hjortronsylt, sirap och chokladsås men man fick givetvis inte ta av allt samtidigt. Alla blev i alla fall mätta och belåtna och det blev även några pannkakor kvar så jag får en matlåda och Louie får som lunch i morgon. 

När jag senare duschat och skulle föna håret så kom Jonna så lägligt, tänkte jag skulle lära upp henne så hon kan vara min privata stylist sen, så hon fick börja med att lära sig föna med borste och vända topparna inåt och det gick superbra även om det tog lite tid ❤️. 

Nu har jag lagt mig, tänkte ta mig i kragen och komma i säng före midnatt, men så kom jag på att jag ju kunde skriva lite här innan jag lägger mig till rätta, lär ju ändå behöva gå och kissa en sista gång innan jag somnar 😂. 

I morgon är det jobb som gäller, kanske mina sista 3 dagar på ett långt tag eller så kör vi på lite nästa vecka också, har inte bestämt mig än... 

Puss å hej så länge 💜Blev ju ett gång i alla fall 😀
Går ju undan när man väl får tummen ur, längst tid tar alla detaljer sen men huvud, öron, prickar och montering.

Vecka 37 (36+0) och besök hos barnmorskan...

Jag skrev detta inlägg redan igår men tydligen så försvann det någonstan så jag skriver om det idag.
 
I alla fall så gick jag igår in i vecka 37 och har alltså gått hela 36 veckor och det är 27 dagar (26 idag) till beröknad födsel den 5/11 men jag tro att jag kommer att gå över och chansar på att den kanske kommer den 11/11...
 
Tog och putsade spegeln och tog en bild dagen till ära, har varit ganska dålig på att ta bilder på magen denna graviditet i jämförelse med de andra men några finns i alla fall.
 
 
Vid 10.00 (igår måndag) Idhade vi tid hos barnmorksna och svärmor var snäll och tog hand om de 5 hemmavarande barnen några timmar så bara jag och Göran kunde åka och därmed kunde Göran bara med i alla fall 1 gång under denna graviditet.
 
Vågen visade + 1kg knappt och magen hade växt 3 cm på 3 veckor, blodvärde och blodsocker låg bra och även blodtrycket, brukar ju inte vara några bekymmer.
Hjärtljuden på bebis låg på 145 slag/ min och den ligger fortfarande bed huvudet neråt men både högt och rörligt.
 
Vi pratade lite om önskemål inför förlossning och hur jag känner inför den, denna gång känner jag mig peppad och taggad.
 
Vi bokade in en ny tid om 2 veckor och den lär jag ju komma på och säkert ett besök efter det också innan bebis behagar titta ut, allt har sin tid och jag har inte bråttom, inte än i alla fall. Hoppas bara på att värkarna får komma igång ordentligt innan vattnet går denna gång.
 
Idag (tisdag) har jag monterat och gjort klart en sån stjärnformad kaninsnutte som jag började på för ett bra tag sen, hade nästan glömt bort den.
Men jag tror inte att den ska få bli till denna bebis, vill gärna göra en i gröna toner men vi får se vad jag hinner.
 
 
 
I övrigt har denna dag varit ganska lugn, skjutsade Casper till bussen i Åsarna som går 06.15 sen hem och göra frukost och väcka resten av skaran som skule till skolan och sist  hjälptes vi åt att göra klara de mindre för dagis och sen hann de med att lyssna på musik och dansa en stund innan det var dags att skjutsa iväg dem. Sen satt jag och halvsov i soffan med Louie före lunch och när han sov så fixade jag lite med tvätt och sen bara tog det helt lugnt.
 
Casper missade precis på minuten tidiga bussen från stan idag så han tog en annan som bara går till Svensta så när jag började med middagen, som blev pasta med tonfisksås så hämtade Göran Casper. Det är synd att det går så lite bussar till Rätan...
 
 
Casper kom hem ganska lagom tills att några skulle kolla och kolla på hans Epa, och nu är den såld. Nästa projekt blir att göra i ordning den andra som han köpte av en gammal klasskompis för bara någon vecka sen.
 
Barnen gjordes klara för sängen i bra tid så strax innan 19.00 kunde de krypa ner i sina sängar, Göran och Casper åkte för att spela lite bandy, första gången på över ett år så de var taggade. Jonna var snäll och satt och nattade barnen under tiden som jag vek rena handdukar och hängde annan tvätt, lade undan rena kläder osv, hon valde själv för egentligen hade jag tänkt be henne att vika tvätt. 
Meja och Melvin valde att gå i säng tidigt och få ha sina telefoner en stund, det händer inte ofta men de har inte haft dem på flera dagar nu så då fick de.
 
Nu lite fika och kanske kika lite tv innan det är dags att sova, sista lediga dagen i morgon innan 3 dagars jobb, kanske sista dagen på lördag eller så testar jag att jobba ännu en vecka, det får vi se hur det känns.
 
Puss å hej
 
 
 
 

Hilma 8 år!!!

Idag var det äntligen dags för vår älskade lilla Hilma att fylla 8 år, som hon har längtat och haft full koll på när <3
 
Vi hade inte riktigt haft så mycket tid att förbereda något men det var egentligen ingen större fara, hon fick bestämma vad vi skulle fika och sen vad vi skulle äta för middag och det blev marängswiss och smörgåstårta.
 
Vi skrev en lista och sen åkte vi ner på Tempo för att handla.
 
Någon present hade vi heller inte förberett men hon önskade sig ändå att åka till stan och äta middag och gå på bio med antingen mig eller Göran så det ska vi fixa någon passande dag framöver.
 
Vi fikade vid 14.00 tiden när Louie sovit och sen förberedde vi tårtan så den fick står och dra i några timmar i kylen inna jag hjälpte Hilma att garnera den.
 
Grattis finaste HIlma vi älskar dig <3
 
 
 
 

Mini babyshower <3

En fredag varje månad så har vi morgonmöte på jobbet där vi går igenom månaden som varit både med siffror, statestik och annat, brukar var riktigt trevligt och mysigt.

Jag hade först bestämt att jag bara skulle jobba september ut men kände att jag nog vill jobba så länge som det går och då blev ju denna torsdag - lördag den första i oktober månad och på fredagen skulle vi ha möte som vanligt.

Linn frågade som hon ofta brukar när vi börjar samma tid om hon får åka med mig, då hämtar jag upp henne efter vägen, och idag var inget undantag. 

Jag hade även planerat att om jag åkte lite tidigare så skulle vi hinna gå förbi hos Frida och göra sällskap med henne och Kajsa upp till salongen, frågade Frida dagen innan och det tyckte hon var en bra ide.

Jag åkte hem som vanligt på torsdagen, såhär i efterhand så var det ganska många som dröjde sig kvar fastän de slutat men det är inte helt ovanligt.

På fredag morgon gick allt som planerat, vi gick från Frida bara 5 min innan vi började dock men det är ju inte lika noga med minutrarna om man ändå bara ska ha möte och vi hann i tid ändå. Fast jag tyckte det var lite konstigt att det fortfarande var släckt och låst och vi var de "Första" som kom till salongen... men tänte att alla kanske var lite i sista minuten pga möte...

Men OJ OJ OJ så fel jag hade!!! När jag kom in i personalrummet (som var tänt) var det första jag såg en balong i taket och sen ropade alla i kör "SURPRISE!!!" och jag stod bara och gapade. Det var massor av ballonger och serpentiner, så gott som alla mina underbara och arbetskamrater samt en jättefin tårta och present.

Jag har aldrig haft en babyshower i hela mitt liv och Frida ❤️ hade fått nys om detta och säjert föreslagit detta för de andra. Jag blev SÅÅÅ överaskad och glad så att ögonen tårades och jag visste inte vad jag skulle säga.

Nu kommer jag att sakna dem ännu mer när jag ska vara mammaledig <3

Extra skoj var det när de berättade att de trodde att jag skulle avslöja dem på torsdagen då de var kvar och när Kajsa kom in med fulla händerna med alla ballonger och annat som de skulle förbereda när jag gått och jag fortfarande var kvar, jag tyckte hon såg väldigt förvirrad ut när hon mötte mig men tittade inte ens vad hon hade i händerna.

Alltså jag hade ju funderat på om vi ev skulle ha lite extra fika på mötet eller så för att jag snart skulle sluta men jag hade det inte alls i huvudet denna morgon och hade aldrig kunnat tro att de skulle fixa så här fint för mig!!! Helt otroligt! Det är ju en himla tur att jag kan vara lite trög ibland och alltid tror det bästa om männsikor och inte tänker på att de har några hemligheter bakom min rygg ;P

Det blev extra skoj att jobba denna dag och när jag hade slutat och skulle bege mig till bilen så samlade jag ihop alla ballonger och tog med dem. En hade de dock antagligen knutut fast lite löst då den flög iväg men det gjorde ju inte så mycket, fast jag undrar just hur långt den han flyga innan den landade. Det var både vanliga ballonger och såna med helium i, tror förresten att de även fyllde de "vanliga" ballongerna med helium också men de hade ramlat ner från taket på morgonen.

När jag kom ner till bilen så föste jag in alla ballonger i baksätet där de så fint gjorde mig sällskap på vägen hem.

Stort supertack igen mina fina, underbara, fantastiska och nyfunna arbetskamrater, jag trivs verkligen att jobba med er, ni är BÄST!

Detta kommer jag aldrig att glömma <3


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus