Stadsresa med utvecklingssamtal...

Idag hade vi utvecklingssamtal med Casper inbokat, vi valde att ta en dag och tid så att vi båda kunde vara med. Samtalen i gymnasiet brukar vara längre och kännas mer informella än i grundskolan tycker jag, grundskolan har man mer allmänt koll på.
Jag är väldigt glad att få vara med på samtalet och höra all fina och fantastiska ord om Casper, han gör ett toppenjobb och har för låga tankar om sig själv men jag tror nog att han också blev extra taggad idag ❤️

När vi var påväg hem fick vi vända och ta en annan väg då det skett en olycka efter Brunflo så vägen var avstängd. 

4 av barnen följde med kompisar hem efter skolan idag så vi beslutade att dela på resterna som fanns från tidigare i veckan till middag, så det fick bli lasagne och kycklingstroganoff. 

Vi har haft en extra pratstund med Jonna nu efter middagen, nattningen sköts fram en stund men nu har alla lagt sig och jag sitter med de små, hoppas de somnar snart så jag kan varva ner lite innan läggdags och följande jobbhelg. 

(null)
Minnah var också med på utvecklingssamtalet och skötte sig förvånansvärt bra ändå under 1,5 timma. Tassade runt inne på kontoret och packade några fortfarande plastade tröjor i och ur en påse. 
Här med Jonnas extraglasögon

En onsdag förbi...

När jag hämtade barnen på dagis idag så fick jag med mig 2 extra barn hem, det betyder oftast inte extra jobb utan nästan tvärt om, de leker på så bra att det oftast blir mindre jobb 😊. 

Theo som sov hos farmor i natt skippade dagis och hade en heldag med farmor istället. 
Han blev kanske lite snopen när han fick höra att de bakat pepparkakor på dagis idag men han hade ju p andra sidan varit med farmor till Svenstavik och fikat. 

Jag var också en snabbis till Svenstavik idag, jag hade fixat en tid hos barnmorskan för Jonna. Jag är egentligen inte sp mycket för det här med att stoppa i kroppen massa hormoner men p-piller fick det ändå bli av olika anledningar. Hon ska tillbaka om 3 månader för att utvärdera hur det har gått och hur det känns. 
Själv har jag haft det lite struligt med mina minipiller, i början gick det bra, nästan ett helt år, men sista tiden så har jag småblödit lite då och då...

När jag kom hem pt vi lunch, slappade en stund i soffan, Göran började förbereda middagen när jag hämtade på dagis och när jag kom hem gjorde vi klart lasagnen som åkte in i ugnen. Varför vi vill göra lasagnen tidigare är för att den blir godast om den får stå på eftervärme i 30-60 min efter den gräddats klart 😊👍🏻. 

Jag övertalade Göran att spela supermario med mig men det slutade med att barnen spelade istället. 

Nu är gästerna hemskjutsade, alla barnen i säng och lugnet har lagt sig, bara Lilly som vaknade och drömde något så jag har suttit här inne med henne en stund. 
Vad jag ska hitta på nu vet jag inte... blir alltid så rastlös men vill ändå inte ha en massa måsten att göra på kvällen men har samtidigt svårt ATG bestämma vad jag ska völja att göra istället, något som jag VILL göra. 

I morgon är det torsdag, sista lediga dagen innan jobbhelg, på lördag är det dessutom julbord med jobbet när vi slutat. 

Vad ska vi då göra i morgon, ja det får vi se.., 😊

(null)
Gott med mat 😅


Äntligen snö!

Natten till igår kom det mer snö, det var några cm på macken i måndags när jag åkte på jobbet också men nu ör det mer och den ligger än så länge kvar 😍. Temperaturen har legat runt nollan men idag var det i alla fall -5 grader ute. 

Minnah har (pepper, peppar) börjat sova bättre på nätterna nu och det är ju bra för alla, hon tuttar dock fortfarande när hon vaknar på morgonkvisten.

Igår var det ju inte direkt kallt ute så vi eldade inte igår och det kändes i morse när jag skulle kliva upp, inte överdrivet kallt utan bara lite småkyligt. Jag satte igång gröten och när den kokade så passade jag på att elda. 

Towe har varit hemma två dagar från skolan redan pga ont och prickar i halsen, ingen direkt feber, hon är hemma idag också men får nog gå på skolan i morgon. Melvin däremot åkte dit igår kväll med en temp på 38,8 bara sådär och hade väldig frossa när han skulle lägga sig. 

Efter gårdagens middag tog jag en promenad till skolan, de hade tillkallat ett möte för att meddela att de fått pengar som de sökt av kommunen, pengar som ska gå till ett litet projekt på skolan som handlar om att förbättra miljön för både barnen och lärarna. Det som ingår är avslappningsövningar, olika verktyg för hur man ska tänka vid olika situationer och så ska de även få lära sig att andas på ett speciellt sätt för att återhämta sig och samla energi. De har redan börjat lite smått men kommer nu kunna ta in en extra resurs som är expert på detta! Toppen tycker jag!
Det var lite smått halt att gå men gång/cykelbanan var plogad i alla fall, vilket jag blev glad över. Så skönt med en promenad sådär på kvällen så jag gick en extra sväng upp till kyrkan och vände. 

Annars rullar allt på som vanligt alla rutiner flyter på. 

(null)

(null)
Just ja, jag vann dagens lucka på julkalendern på jobbet i måndags 😍. 

1:a advent och tomteskägg...

Igår var det 1 December och idag 1:a advent. 
Jag bytte gardiner i köket och satte upp den obligatoriska julstjärnan, putsade även både insida och utsida av fönstret, en fördel med plusgrader i december 😂

(null)
Jag skippade de röda gardinlöngderna i år och tig bara kappan, soffan brukar ju stå mot fönstret i vanliga fall. 

Vad gjorde vi mer? Jag tror det faktiskt bara var DN rätt lugn dag. 
Jo Göran hjälpte mig äntligen att sätta uoo hyllorna som jag bytt åt mig, mer förvaring i sovrummet 😍
Ingen bild på det ännu dock. 

Innan kvällen så hade familjens medlemmar i antal justerats till lägre. Meja sov hos kompis och Hilma, Towe och Ninni dov hos farmor. 
Dock har Caspers kompis Isak varit hör hela helgen och så Jonnas Melvin så vi har ändå typ varit fullt hus. Finns det hjärterum så finns det stjärterum ❤️

Idag var också lugn, frukost med adventsljus, långpromenad när Minnah skulle sova, tidigare middag som Jonna fixade större delen av då jag blekte älsklingen skägg, så nu ser han lite ut som tomten. 
De barnen som går i barnkören uppträdde ikväll i kyrkan, därav tidig middag, och Jonna följde med och kikade, lade en gudstjänst till listan, livet som konfirmand 😊

I morgon är det jobb innan 3 dagars ledigt och pappan är pappaledig hela december ❤️

Nu måste jag sova 😴

(null)
Tanken är att det ska nyanseras grått också 😊

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus