-28, drygt 8 km... måndag...

Trött som ett as i morse när jag blev väckt av Louie kl 06.11... ingen idé att lägga sig igen utan vi myste ner oss i soffan, Theo vaknade också. 

Minnah sov hela natten i sin säng, som hon oftast gör när hon inte är sjuk, men bredvid mig låg Ninni och i fotändan Lilly, därför jag inte kunde stäcka ut benen!!!

Barnen fick Frozenflingoe till frukost (så de blir slut och jag slipper tjatet) och de jublade nästan, jag själv kokade en portion havregrynsgröt. 

-28 grader visade termometern på, det är kallt! Men inne var det varmt som tur var. 

Försökte få undan så mycket tvätt som möjligt på förmiddagen, både kläder och sängkläder, Göran sorterade alla underkläder igår så idag var det bara att ordna upp i högar och lägga på plats samt skicka upp tvättkorgar upp med kläder till dem som håller till där. 

Efter lunch skulle Louie sova, Minnah tuttade och vid 13.30 gick jag på promenad med henne, -13 tror jag termometern visade och det blåste lite lätt men det var bara att bita ihop tills huden vant sig. 
Tog en extra lång promenad, undrade hur långt det är till Ljungabron så jag gick dit, när jag kom tillbaka visade appen i telefonen på 8,3 km men jag tror det är lite kortare, den räknar steg. 

Märks att barnen hade mer energi än de behövde när jag kom tillbaka, mamma, mamma, mamma, mamma och jag höll på att bli galen där ett tag, jag tänkte laga mat i lign och ro...
Men när det är så kallt ute så vill jag inte släpa ut dem, nu hade et ju iofs blivit varmare än på morgonen men de blir så snabbt kalla om de inte rör sig konstant. Annars har de lekt på bra inne hela dagen men också smågnabbats massor om onödiga små saker...

Hemgjort potatismos, falukorvskivor och kokta grönsaker blev det till middag och jag har längtat! Vet inte varför jag längtar efter korv med hemgjort mos men gott var det!

När middagen var undanstökad och barnen precis hade hoppat i säng så skrev jag en lista med allt som skulle göras innan kvällen är slut, lätt att man glömmer något annars. 
Göran gjorde mest punkter men jag satt med barnen tills Lilly och Theo somnat samt att jag nattade Minnah, de tar lite längre tid men älsklingen gjorde disken, fyllde på ved i pannan, började ned räkningarna osv. Så skönt när alla punkter är gjorda!
En skön sak till är att räkningarna är betalda, då kan jag släppa den ångesten!

Alla barn utom Casper sover, jag sitter Med Louie, han vaknade till nyss. Jag ska sätta mig i soffan och sticka lite. 
Nya blöjorna som jag ska köpa till Minnah har kommit in i "butiken" nu äntligen! Det är lika som hon har fast en storlek större, sååå bra blöjor!

(null)
Jonna duschade av Louie eftet middagen igår och fixade frillan 😍

(null)
Fiskbensfläta

(null)
När jag och Minnah försökte få liv i pappan i morse ❤️

(null)
Bubblor 

(null)
Pussmun 💕

(null)
Göran tog en Monster ur skrubben brevid källartrappan 😂 lite kall



Mulet, soligt, kallt och mysigt i egen säng...

Igår var det lördag, vi gick ut efter frukost, milt väder ute men inte så mycket sol. 
Jag tog Minnah och Louie i vagnen och gick på affären, Louie var en av de första ut så han hann leka lite innan det var dags att sova. Han verkligen ÄLSKAR att vara ute. 

Det blev flera tunga kassar och vägen var katastrof, det hade snöat hela morgonen och plogbilen hade inte varit framme så Göran fick komma och hämta kassarna med bilen. 
Jag var lite besviken då jag hade tänkt ta en promenad men det kändes hopplöst... men sen mötte jag plogbilen och jag fick hopp igen! Jag chansade och började gå och hoppades att plogbilen skulle hinna ta andra sidan av vägen innan jag skulle vända hemåt igen och jo visst, den kom precis innan!

Casper har haft kompis i helgen och hon äter inte kött så vi har kört vegetariskt, ingen konst egentligen. Vegifärsen är ju billigare än vanlig köttfärs och ett kilo ger mycket mer i volym, jättegod natchosgratäng blev det på lördagen och i fredags linssoppa. 

I morse (söndag) så var det -26 grader när jag klev upp vid 07.30 tiden! Några timmar senare var det -15 och jag tog med mig Minnah i vagnen och gick ca 7-8 km och idag var vägen fantastisk att gå på! Idag var det heller inte en massa snö som föll ner, igår såg jag ut som en snögubbe efter promenaden. 

Jag får alltid mer positiv energi eftet en promenad så jag gick direkt in och började med middagen, både igår och idag.
I fredags lyckade vi till det med en hallonpaj efter soppan och det blev en del kvar som jag ska mumsa på snart 😜. 

Tvättmaskinen har gått varm idag, underkläder, sängkläder och nu blöjor. Tumlaren har fått jobba den också men för varje gång blir jag påmind om att den inte mår så bra och snart troligtvis kommer att ge upp... jag vill ju ha en ny men de ät ju inte gratis. 

Igår bäddade vi rent i söndagen och duschade innan det var dags att sova, sååå skönt! Jag passade även på att ta bort babynestet åt minna och sätta dit spjälskyddet i hennes säng. 
Egentligen hade hon kunnat ha nestet en bra tag till men hon är så varm så hon svettas av det, jag kom på iden om att jag kanske ska sy en sovorm åt henne istället 😀. 
I alla fall så lade jag ner henne efter hon ammat, som slumrade under amningen men vaknade sen till. Hon låg där så snällt i sängen och mös tills hon somnade. Ikväll var det samma sak, mysiga små ljud och massa god med napp och snutte och hon somnade gott, nästan så jag får lite ont i hjärtat ❤️. Men det är en så otroligt bra trygghet att kunna somna så i egen säng tycker jag och tycker de själva inte att det är läskigt och de är nöjda så är det inget fel anser jag. Däremot vet jag inte riktigt om jag gillar 5 minuters metoden då barnen får skrika sig till sömns, då finns bättre och tryggare alternativ. 

(null)


Louie vaknar på nätterna och är ledsen, först någon gång på kvällen men då räcker det oftast med att "hyssja" och sätta sig på stolen där inne men på nätter och tidiga morgnar så vill han upp... 
det är ju lite gosigt att somna om tillsammans med honom i vår säng men det är inte bra om det blir en vananoch absolut inte bra de gånger som han tror att det är morgon...
Jag ska försöka lösa det innan det blir ett problem, kortare lunchsovning och sen sitta med honom även på nätterna som jag gjort med de andra. Det räcker med att Lilly kommer till oss varje natt, inget problem då hon oftast somnat om inom några minuter men det är bättre att sova i egen säng utan att trängas. 

Ska försöka lösa problemet med fördelningen av rummen också, ingen lätt nöt att knäcka men just nu får det vara som det är ett tag till, små ändringar kan ju räcka till en början. 

I morgon är det måndag igen och en vecka kvar innan sportlov. 

Små fötterna...

Jag är så glad att jag spenderade kvällen igår till att städa, så skönt att inte behöva tänka på det idag. 

Göran och Theo åkte till stan vid 11.00, fordens tur att besiktas, ett hjullager fick vi på, han bytte båda i somras... kanske ett var dåligt som vi fick tag i? 

Jag var hemma med Towe, Ninni, Lilly, Louie och Minnah. Efter lunchen var det dags för se två minsta att sova, tjejerna fick vara inne och fortsätta leka under tiden som jag gick ut. Jag gick en kort sväng så att de somnade och hade instruerat Towe hur hon kunde ringa mig om de behövde. Efter den korta promenaden var jag här ute på gården och skottade snö, de ringde och frågade ifall de fick ta tuggummi 😊. 

Bakade painricher till middagen som fick bli linssoppa, sen en hallonpaj med vit choklad till efterrätt. 

Middagen blev sen, Göran började skruva dator på köksbordet och det rog lite längre tid än tänkt, blir ju ofta så med mycket tycker jag, att saker och ting tar längre tid... mem det gick ingen nöd på någon eftersom barnen fått banan till sen mellis. 

Jag åt min del av hallonpajen nyss här i soffan, den blev god. 

Jag känner mig trött, vill nog egentligen sova men ska vänta på älsklingen som fortfarande skruvar dator i köket. 

Minnah har förresten hittat sina fötter, hon brukar pilla på dem ibland när jag håller henne över handfatet men nu hittade hon dem när hon låg på skötbordet. 

(null)


BVC, Storhandlat och städat...

Igår var vi först på BVC med Minnah, hon skulle vägas, mätas och få vaccin men eftersom hon fortfarande är förkyld så skjuter vi ytterligare på vaccinet. 
Om jag minns rätt sä väger hon nu 6400 g (ca) och är 61cm lång, hon hade inte ökat i vikt i samma takt nu men följde kurvan så det var ingen fara.
När vi var klara så stannade vi på "Lättakuten" för att få någon som lyssnade på henne eftersom hon fortfarande hostar och rosslar, trodde inte att det skulle vara någon fara men bättre att kolla en gång för mycket.
 
Besöktet på HC drog ju ut en del på tiden så vi kom iväg till stan för att handla senare än tänkt, men det var ingen fara, Görans mamma skulle ändå hämta barnen på dagis, Louie var hemma med henne också så att både Casper och Tony skulle få plats i bilen på vägen hem.
 
När vi handlat klart och hämtat upp Tony så åkte vi för att äta innan vi åkte hem. Casper slutade tidigare än Tony så han hann vara med och handla.
 
Jonna fick passa barnen när de kom hem från skola och närmare middagstid så hämtade hon hem de mindre barnen från farmor också, bakade och lagade mat gjorde hon med. De åt iofs bara nudlar men ändå, hon är otroligt duktig när hon väl vill och farmor fanns ju i närheten om det skulle vara något.
 
När vi komit hem, eldat och packat upp allt så var det dags att natta Minnah... och mig själv tydligen för jag somnade som en stock på soffsängen och vaknade tidigt i morse med ont i höften, inte den jag legat på utan den andra...
 
Idag blev en ganska smidig morgon men jag var på lite dåligt humör till en början då Louie vaknade tidigt och inte låg still brevid mig i soffan efter att Göran hämtat honom... och de andra barnen satt och småbusade med varandra runt mig...
 
Både frukost och påklädning gick relativt smidigt och vi var klara en stund innan det var dags för dagis, till och med jag, Minnah och Louie var klara för att gå till kyrkis redan 09.13, vi mötte upp Kajsa vid Östgärde och gick tillsammans därifrån.
 
Efter ett trevligt kyrkis med god mat tog jag en promenad när barnen ändå sov i vagnen, lyssnade på bok och tankade energi.
 
Fiskgratäng till middag, alla barnen åt och tyckte det var gott! 
Under tiden som maten stod i ugnen och på spisen så förberedde jag i barnens rum så att det bara skulle vara att torka golvet där inne innan de skulle sova.
Skulle egentligen städa i morgon men kände att jag ville ha det gjort redan idag/kväll... så sen när de flesta av barnen lagt sig så städade jag, ammade och försökte natta Minnah först men hon har sovit mest hela dagen idag så hon hade inga planer på att sova då :).
Jag lade henne i soffan bland kuddarna och så låg hon där och kikade runt under tiden som jag skurade klart alla golv och städade toaletten, ikväll kommer det vara extra skönt att gå och lägga sig.
 
Dricker lite te nu, har ätit en apelsin och en snickers, kanske att jag behöver en smörgås också, ska se ifall älsklingen ska fika något... i övrigt så blir det snart sängen. 
 
I morgon är det fredag och sen helg igen! Hoppas på fint väder så att vi kommer att kunna vara ute och leka...

Rutinerna...

Jag gillar rutiner och barnen mår bra av rutiner men just nu känns det som att det inte riktigt funkar som jag skulle vilja att det gjorde... 

Minnah hat alltid sovit bra på nätterna men nu har det börjat krångla lite och jag hoppas att det bara är hostan som stökar till allt, men jag vet ju också att det är för att hon inte får sova som hon ska om dagarna... hon sover jättebra och nästan för bra ute i vagnen men idag har jag försökt ha henne inne... men bajs, hädanefter blir det vagnen och så ska jag styra till det lite så blir det nog bra. 

Det är även svårt med de andra små barnen, de sover ju inge i sina sängar som de ska men vi ska försöka råda bot på det med lite ommöblering... vi vet bara inte HUR vi ska möblera för att få till det bäst...

Blir inget långt inlägg, skulle sitta här med Lilly men hon övergav mig och hennes säng för vår, hon är för pigg för att somna om här inom snar framtid... Louie är lite vaken så jag ska vänta ut honom... sen måste jag ta Minnah som mest troligt hostade tills hon kräktes nyss... lät så på Göran och Jonna borta i soffan. 

Se större barnen behöver lära sig att visa hänsyn och att inte gapa och skrika så fort det är något, man får ju typ tjata HELA TIDEN!!! Och ändå får vi ofta höra att vi har så fina och duktiga barn, senast idag faktiskt och det är ju otroligt roligt. 

Nu ska jag inte sura mer, jag är trött och tänkte göra några övningar innan jag ska sova men Minnah verkar ju ha andra planer än att sova så det blir väl skit med det... skippade promenad idag för att slappa men det ångrar jag ju lite nu, inte helt men mycket. 

Matlista och handlingslista är i alla fall klara och en massa tvätt är vikt och sorterat, så lite nytta har vi ju gjort i alla fall. 

(null)
Från idag när vi åt lunch och Minnah tittade på ❤️

Suger på tummen i smyg...

Tidig morgon för alla, barnen var glada över att äntligen få äta "Frozen" flingorna till frukost, själv kokade jag en portion havregrynsgröt. 

Redan vid 09.00 var Minnah mer än trött och ville sova, för att hon skulle få sova ostört så klädde jag på henne och bäddade ner henne i vagnen. Jag passade på att ta en promenad också. 

Jag kom tillbaka vid 10.30, klädde av mig ytterkläderna, strumpor och fleecetröjan/jackan och lade mig på golvet för att göra några styrkeövningar för att hitta och aktivera magmusklerna. Jag hittar dem egentligen redan men tänker att det är bra att vänja kroppen vid lättare övningar först. 
Louie skulle absolut vara nära, på och under hela tiden, pussa, krama, klättra och hoppa... men efter en stund hade kag tagit mig igenom det och vi gick till köket. Drack vatten och började med lunchen. 

När Louie sov och de andra kollade film ammade jag Minnah på sängen, lyssnade på ljudbok och somnade såklart till då och då så jag fick spola fram och tillbaka. 
När Minnah snuttat klart lekte vi med lite leksaker och sen fick hon ligga på mage en stund, plötsligt blev hon supertrött och började snutta på tummen, har misstänkt att hon tuttar på tummen på nätterna. ❤️

(null)

Närmare 14.00 klädde vi alla på oss och gick ut, mötte ganska precis skolbarnen i dörren, de hängde in skolväskorna och gick ut. 
Jag stannade inne en liten stund, åt en hårdbrödsmörgås och hängde tvätten innan även jag gick ut. 

Towe kom då precis tillbaka efter en shoppingdag i stan med farmor. Hon klädde på sig och gick ut hon med. 
Vi lastade ved och slängde in... sen lektes det i och på snöhögarna och Göran grävde ännu en grop intill de andra tunnlarna. Barnen blev överlyckliga. 

När vi gått in kom farmor igen, Towe skulle visa sina kläder hon köpt, obligatorisk modevisning. 

Middagen blev aningen sen, makaroner, korv och stuvade grönsaker, gott tyckte barnen. 

Barnen sover sen några timmar tillbaka, typ 4 timmar och jag har lyssnat klart på boken och börjat på en ny. Virkar klart en bläckfisk och ni skriver jag här, snart dags att sova men först kanske jag ska kika på Sofias Änglar. 

I morgon ska vi skriva matlista och ta reda på en massa ren tvätt, sen vad mer får vi se, kanske en promenad

nu ska jag fixa frukost, Jonna och hennes kompis ska med en buss sen.


Söndagsångesten vände...

Igår blev jag som barnen övertrött och sur så jag gick och lade mig utan att säga något... iofs var klockan sent men vi skulle kika på film...

Natten blev halvt kaos och jag var fortfarande sur när jag vakande av att Louie vaknade, Minnah hade jag nyss tuttat och både Lilly och Ninni trängdes redan med mig i sängen...

Kände mig jätte låg när jag blev upp och skulle laga frukost, Göran var nog fortfarande lite grinig sen jag utan rätt skällde på honom i natt... men jag chansade och skrev ett "förlåt sms" och sen blev resten av dagen hur bra som helst! Kommunikation är sååå viktigt och att stötta varandra med ❤️

Eftet frukost skulle alla gå ut men alla kläder och vantar var ännu inte torra sen igår... så vi avvaktade, barnen fick kika på Melodifestivalen sen igår istället. 
Vi borde kanske införskffa ett torkskåp 🤔. 

Det var dags för både Louie och Minnah att sova så jag tog dem på en promenad, jag fixade med Minnah och Göran gjorde klart Louie under tiden. 
Det var inte alls någon rolig väg att gå efter, massa modd och vagnen gick riktigt trögt men det blev ändå drygt 4 km. 
När jag kom tillbaka gjorde jag några enklare styrkeövningar när jag ändå skulle stretcha benen och rumpan. 

Fixade lite apelsin till barnen, köpt massor nu den här veckan när det varit på extrapris, stora och goda.
Några godisar fick de med, blev inget riktigt tillfälle för "lördagsgodis" i helgen, ogillar att ge dem sånt på kvällarna innan de ska sova. 
Några lekte sen med slime och några lekte.
Jag hängde lite tvätt och sen tog jag en välbehövlig dusch med en efterföljande ansiktsmask, fönade till och med håret fint efteråt. Lite lyxigt ju.  

Till middag åt vi rester, vi hade samlat på oss lite sv varje under veckan och det är ju onödigt att slänga. 

Jonna åkte till kompis i förmiddags , men det skrev jag ju om igår. 

Minnah hostade i natt så hon kräktes upp sllt hon nyss ätit, hon är fortfarande rosslig, känns lite obehagligt, men vi ska ju till BVC till veckan. Kommer dock mest troligt att skjuta på vaccineringen om hon fortfarande är dålig...

Nu ska snart de sista barnen i säng och sen blir det förhoppningvis några timmar i lugn och ro innan det är dags att krypa i säng. 

(null)
Denna masken var fantastiskt skön!!!

(null)
Massor av ny energi ❤️


05.35...

Ja då vaknade Louie och Minnah i morse! Jag vet inte om Minnah vaknade av att Louie grät/gnällde/skrek eller om det bara var ett sammanträffande, de sover ju i varsin del av huset. 

I alla fall så skyndade jag mig på toaletten för att kissa, hämtade sen Louie och lade honom i mitten av vår säng och sen lade jag mig längst ut närmas kanten och tuttade Minnah. Louie kröp ihop bakom min rygg och somnade rätt snabbt om ❤️. 

Jonnas kompis Wilma dök upp vid 09.00 tiden, då var Jonna och Meja i färd med att fixa frukost. 

Vi åt, sen kikade barnen på Talang sen igår, Minnah sov i sin säng och hann slänga ner röven i soffan och virka lite. 

När Talang var slut hade klockan hunnit blir runt 12.00 och alla klädde på sig för att gå ut. 
Jonna och Wilma gick frivilligt en promenad med Minnah och Louie i vagnen. Minnah somnade gott igen, hon hade hunnit vara vaken en liten stund och ätit hade hon hunnit med. 

Ute åktes det madrass och grävdes tunnlar, alla lekte mer än de bråkade och det är ju bra!
Vi har ute i ca 4 timmar innan vi var mer än nöjda och gick in.  Jonna och Wilma gick in först och sedan tog de in barnen två och två och hjälpte dem, minskat effektivt kaoset som annars blir när alla ska in samtidigt och trängas med blöta och snöiga kläder. 

Spaghetti och köttfärssås fick det bli, jag åt av kycklingsoppa som är kvar sen i tisdags. 

Minnah sov och sov, tog in henne så hon fick vakna precis innan vi skulle äta middag. 
Hon åt en slurk som hon sen kräktes upp när hon fick en liten hostattack. 
Nu ligger hon vid bröstet och snuttar samtidigt som hon halvt sover, hon har gjort det i snart 1,5 timma nu typ... men snart är det dags att lägga över henne till sin säng. 

En bra dag över lag även om vissa av barnen varit på surhumör samt att pappan och Casper varit lite i luven på varandra. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Oj! Vad tiden och dagarna rusar iväg...

Ja nu var det ju så att jag skrev ett inlägg igår och när jag skulle ladda upp bilderna så hängde sig appen och ja allt försvann!!! Så nu gör jag ett nytt försök. 
 
Jag vet att jag inte skrivit på någon dag men kag trodde inge att det nästan gått en hel vecka 🙈. Så jag ska försöka summera...
 
Söndag:
Det var en dag som inte kanske var den bästa, jag gillar inte söndagar och jag brukar vara ganska irriterad på just söndagar av någon anledning... har försökt att ändra på det men denna dag gick det inte, i alla fall inte till en början...
Det blev bättre och vi åt tacos till middag
 
Måndag: 
Tänkte ta en promenad på förmiddagen men det körde ihop sig eftersom jag även hade tänkt baka en tacopaj till lunch... hade jag varit snabare att komma på det så hade det funkat... var dessutom tvungen att vara klar med den i god tid så vi hann äta och vara klara före 13.00 för då skulle jag och Minnah följa med svärmor till svanstavik en sväng.
 
 
Denna dag var vi även bortbjudna på middag, så skönt det kan vara att veta att man slipper bekymra sig om och planera och laga middagen och sån tur att Görans mamma bara bor på kverteret brevid.
Barnen fick tunnbrödrulle och vi fick Midnattssoppa (tror jag den heter) en ganska stark tomatsoppa med skinka, det lite roliga var att alla barnen ville smaka av soppan och de flesta ville ha en egen skål med lite soppa i även fastän den var stark och de hade ätit sig mätta på tunnbrödrulle.
 
 
Tisdag:
Fettisdag, men inga semlor blev det här hemma, hade inte hunnit baka för när jag väl tänkte baka i helgen så fanns inget mjöl hemma och affären var stängd...
 
Denna dag för 20 år sen så lämnad mon mormor oss och det är ett stort hål efter henne, jag saknar henne massor och önskar att hon hade fått vara med mycket längre, att hunnit få se sina barnbarnsbarn växa upp ❤️ fuck cancer!!!

Jag och Minnah hade planerat att åka till stan, in till salongen för att mamman skulle få fixa håret. 
Jonna som sov hos Momma föregående natt kände sig lite tussig och eftersom jag ändå skulle förbi Svenstavik så hämtade jag upp henne så hon fick följa med hon också, skadar ju inte med en liten extra barnvakt till Minnah även om Linn var väldigt glad över att få passa henne. 
När Jonna ändå följde med och vi åkte in ganska tidigt så passade jag på att fixa hennes hår också, jag har ju lovat det jättelänge nu!
 
Här är det dock uppsatt, missade att ta bild på det när det var utsläppt... massor av blekning gick det åt och sen en del nyansering också men resultatet blev super!
 
(null)

(null)
Såhär blev jag, uppsjudas och i färgad i någon korall liknande färg, jag är supernöjd 😍

Det var jag och 4 tejer till som inte haft egenhårvård sist (för någon vecka sen) så vi hade nu, dessa kvällar är jättemysiga <3.
Jag fixade Jonnas hår tidigare under dagen då alla andra fortfarande jobbade.
Vi behövde ju få något i magen också så pizza beställdes, två vanliga och två nutellapizzor med banan, jordgubbar och marshmallows på, de sistnämnda fick bli som efterrätt.
Som vanligt så tar allt väldigt lång tid när man ska fixa hår och alla ska få chansen att bli fixade så vi var hemma 04.00 på onsdag morgon... riktigt så lång tid brukar det kanske inte vanligtvis ta men ibland.
Minnah som så gott i bilstlen när vi kom hem så jag lyfte bara undan filten ocg tog av henne mössan så fick hon sova kva där, det var ju ändå inte så länge kvar tills det var dags att kliva upp.
Louie hade vaknat vid 02.00 och var fortfarand evaken så jag bäddade ner mig med honom i soffsängen och han somnade väl vid 04.30 tiden kanske.
 
Onsdag:
Innan barnen åkte till dagis så drog vi ut Ninnis första lösa tand och det var en stolt tjej som visade upp sin glugg.
Theo han hann skriva sitt namn i snön på bakrutan innan vi gick in på dagis, "titta mamma, jag kan skriva Theo" <3. Vet att de övar mycket med detta och annat på dagis så det var så roligt att se.
Efter lunch tog jag en promenad med Louie och Minnah, Jonna som var hemma och fortfarande tussig följde med, det var så himla fint väder och lite friskluft skadar ju inte.
 
 
 
Till middag denna dag blev det hamlagad kycklingsoppa/gryta och alla barnen åt faktiskt av den utan att gnälla! Rätt så överraskad, ofta när man "testar något nytt" så brukar det inte uppskattas av alla.
 
Hann även slänga ihop en kärleksmums till dagens ära, Alla Hjärtans Dag <3
 
Torsdag:
Vi missade kyrkis då vi hade ett möte i Svenstavik vid 11.00...
På vägen hem så postade jag ett paket och så hämtade vi ut 4... 2 paket från matsmart där vi beställt lite för första gången, sjukt billigt det är med vissa saker.
De andra 2 paketen var blöjor, jag hade kommit över ett gäng för ett väldigt bra pris och det kommer ju att behövas fler sen när Minnah och Louie i framtiden ska börja på dagis.
Casper är fortfarande hemma från skolan med feber, täppt näsa och ont i halsen...
 
Fredag: 
I natt var första natten på flera veckor (knns det i alla fall som) som Göran också fick sova i våran säng! Både Ninni och Lilly bar jag tillbaka till deras sängar innan vi lade oss och de somnade, det var då när jag satt en stund med dem som jag skrev inlägget som försvann...
 
Jag vakande 2 minuter innan alarmet på telefonen ringde, Ninni och Theo hade vaknat och hade fullt sjå med att försöka få igång tv:n och rätt kanal.
Jag klev upp och hjälpte dem, sen dukade jag fram frukost till skolbarnen och väckte dem. Minnah vaknade och istället för att tränga ner mig i sängen mellan Göran och Lilly (som kommit under natten) så lade jag mig med Minnah i soffsängen så att hon fick tutta. Då kunde jag ju på samma gång hålla lite mer koll på Ninni och Theo som redan satt nerbäddade.
Morgonen var ganska lugn, jag slumrade lite då och då och timmarna gick, barnen lekte på rummet och vid 09.00 klev jag upp... bytte på Minnah och började med frukosten som fick bli mannagrynsgröt och hårdbrödsmörgås... eftersom allt tog sin lilla tid och innan alla klivit upp så blev klockan närmare 10.30 innan vi satte oss och åt så det fick bli en frunch helt enkelt.
 
När Minnah och Louie skulle sova så tog jag en promenad och lyssnade på ljudboken som jag inte vet varför jag började med, den är rätt tråkig men jag måste ju ändå få veta vad som händer...
 
Schnitzel och ris fick det bli till middag.
Middagen blev ganska sen då vi väntade på pojkarna som körde skoter, de hade kört vilse och glömt tiden...
Jonna fick komma ner och passa barnen under tiden jag åkte på affären innan de stängde i alla fall, skönt att ha det fixat, nu är det bara bröd som ska tas fram ur frysen så är frukosten inför i morgon fixad.
 
Ända sen i tisdags då vi kom hem tidigt på onsdag morgon så har jag varit ganska trött och somnat när jag nattat Minnah och när vi ska ha kikat på film... ikväll tänkte jag försöka hålla mig vaken...

(null)
Louies nya favvoblöja ❤️ som egentligen var tänkt till Minnah. 

(null)
Fullt på hyllan och ändå är en del i tvättmaskinen också 😍

(null)
Matsmart! Där kommer vi nog beställa igen. 




SLIME eller SLAJM

Ja slime eller slajm, vet inte vad alla använder för ord mest men här kommer mitt "recept" på hur jag gör i alla fall. Inte testat så många, detta och ett tidigare med ansiktsmask. 

Det du behöver är:
🌸 Skollim/hobbylim 
🌸 Raklödder (jag valde ett som doftar citrus ocj inte karl)
🌸 Bodylotion 
🌸 Linsvätska

Dessa hade vi:

(null)

Först håller du upp lim i lämplig skål, skakar flaskan med raklödder och tillsätter ungefär lika mycket lödder som lim och blandar ordentligt. Jag tog först för lite raklödder, gjorde sedan en ny och det blev verkligen skillnad, riktigt "fluffyslime" blev det andra gången och mindre klibbigt "sticky" som alla barnen säger. 
Tillsätt sedan lite bodylotion, typ 1 tsk på 3msk lim, blanda väl. 
Sist men inge minst så tillsätter du linsvötska lite i taget och rör kraftigt, du ser ganska snabbt om den vill gå ihop eller inte. Tillsätt mer linsvötska tills slimet släpper kanterna på skålen. 
Har sett att vissa använder lite bikarbonat eller bikarbonatvatten också och kanske man kan testa ha det om sliten har svårt att forma sig. 

Så här blev vår slime
(null)

(null)

(null)

(null)



Ont i halsen...

Igår kände jag lite hur halsen var torr och började bli lite smått hes, idag var den värre men inte mer öm, lite torr rethosta och ingen feber... hoppas att det får över och jag slipper bli sjuk! 

Minnah är fortfarande snorig och det rosslar i bröstet, men ändå bättre idag och knappt någon feber. 

Kom i säng sent igår, Theo kom till mig vid 03.00 tiden, han somnade om. Louie vaknade vid 04.00 tiden och han fick komma till mig, somnade om (Pjuh), Minnah vaknade vid 05.00 och då satt Theo och kollade på tv... hon somnade om och Göran han klev upp runt 06.00, då var flera barn vakna... varför sover de inte på helgerna!? De ÄR ju trötta!

Efter frukosten lagade jag Mejas och Towes täckbyxor, tog fram symaskinen. Passade även på att sätta nya gummiband i benen på Lillys overall och så upptäckte jag en knapp som var lös på Theos. Dagispersonalen hade inte sagt något om den lösa knappen (som ska hålla gummibandet som ska sitta under skon) utan hade bara knutit en knut på gummibandet för att det inte skulle vara ivägen, tur jag kikade på den. 

Vid 12.00 började vi klä på oss för att gå ut. Jag och Jonna tog en promenad till affären, Minnah och Louie i vagnen, Louie som varit väldigt grinig somnade innan vi ens kommit ut. 

Gammelmoster Hjördis och Helena kom på besök, Hjördis kände sig lite långhårig och ville bli av med lite. Vi hann även med att dricka kaffe (bara hon, vi andra tog vatten 😊) och äta en bit av kakan som Jonna och Louie bakade igår. Barnen fikade ute, lekte lite till och sen ville de komma in. 

Minnah sov fortfarande i vagnen ute och eftersom Jonna kommit på idén med att äta fläskfilégryta med syltlök till middag så behöver jag gå till svärmor och låna lite grädde. Tog med mig Minnah och gick, passade på att gå en lite längre promenad på samma gång innan det var dags att laga middag. 

Göran och Casper har skruvat skoter hela dagen, reservdelsmotorerna som de köpt kom igår och nu går den ena skotern. Woho!!! Nu är det bara den andra som ska plockas ihop och sen förmodligen säljas för att finansiera reservdelarna. 

Barnen var förståeligt trötta efter en sen middag så det blev läggdags vid 19.00 som vanligt. Om de inte kan sova ut på helgmorgnarna så behöver de heller inte vara vaken sent tänker jag. Melvin och Meja fick vara vakna tills alla bidrag på Mello visats, resultatet får de se i morgon. Jonna är fortfarande vaken och jag ska hjälpa henne att dra ut en tand snart, får vi ike ut den så tar tandläkaren den på måndag. 

Lilly är vaken, jag sitter med henne nu. Jag hade nyss varit ner i källaren och lagt i mer ved i pannan och burit Minnah till sin säng när hon kom upp. 
Minnah och jag bäddade ner oss i soffsängen ikväll igen strax innan 20.00 tiden, bra nu när hon är sjuk att hon får snutta i sig så mycket som möjligt och det gör hon bäst när vi liggammar och hon får somna vid bröstet för hon fortsätter äta i sömnen. Jag bytte sida efter ca 1 timma, såg till att hon rapade emellan men hon vaknade inte för mycket utan fortsatte bara snutta på nästa bröst ❤️. 

Göran och Casper var på macken innan middagen och handlade lite gott, vet inte om jag är sugen eller inte men det visar sig, menndet verkar bli sent som vanligt... men det är ju helg så det gör inget, och Casper är ju äntligen hemma igen så de spelar lite. 

Om jag inte skrivit det förut så har ju Casper haft praktik 3 veckorn nu. Första veckan här i Rätan med Pelle som är vaktmästare, andra veckan i stan på Rörtjänst och tredje veckan i Brunflo, minns inte vad det hette men det var med inriktning på kyla. Han har bott borsta de två sista veckorna och på måndag är det skola igen som vanligt, bara i några veckor innan sportlov och sen några veckor till så är det påsklov och så ännu några veckor och sen är det hanne mig sommarlov!!! Tiden går för fort!!!

Lilly tröttnade när kissen kom till hennes säng, hon bad att få sova i vår säng så nu ska jag bara se till att hon somnar ordentligt, hon behöver sova, hon var varit jätteorolig och trött idag. 

(null)
Owe besiktades igår och nästan igenom prickfritt, grabbarna är såklart med och kikar 😍


3 månaders lite sjukling...

Igår blev Minnah 3 månader, hon är för det mesta en snäll, glad och nöjd bebis och det är vi sååå glada för ❤️. 

Dessvärre firade hon sin 3 månaders dag med att bli förkyld och få feber 😢. 

Hon var ju lite svår att natta i förrgår, tog lång tid och hon var gnessig. Igår samma sak, jag bäddade ner mig med henne i soffsängen så hon fick amma mycket och lääänge. 

Idag har vi hälsar på på salongen, hon var nöjd större delen av tiden men sen gjorde sig förkylning och feber sig påmind och hon blev gnällig och gnessig, inte lätt när man är så liten. 

Nu ikväll hade hon 38,5 i temp och jag har bäddat ner mig med henne ikväll också, ammar 1,5 timma och bara myst. 
Nu är hon mätt och somnade med snutten i armarna, nappen tar hon mest bara i vagnen, inte alls så förtjust. 

Igår var det typ -14 grader på morgonen och idag -1... vi får se hur vädret blir i morgon och om vi går ut kanske. 
Jag börjar få lite ont i halsen, hoppas det vänder...

(null)


Bullar och sovit gott...

I morse när jag låg och tuttade Minnah vid 09.00 tiden så bestämde jag mig för att jag skulle baka bullar, vet att Louie är ett monster i köket men tänkte att det går nig ochvhan måste ju lära sig. 
Jag ställde honom att söla lite med vatten i diskhon och dör stod han en bra stund, sen skulle han tydligen hjälpa till en del 😅. Började vid kl 10.00 ungefär. 
Till sist mutade jag honom så att han ville sitta i matstolen och där satt han sen så jag kunde fixa det sista med degen och fyllningarna för att att sen baka ut bullarna. 
Jag var färdig lagom till lunch, då åt vi pytt i panna och sen skulle Louie sova, tjurig som attan men till sist gav han upp och lade sig ner och somnade. 

Minnah hon somnade i vagnen i samband med att jag började stöka i köket vid 10.00 tiden eller kanske det var innan 10.00 till och med. Jag ställde vagnen i barnens rum och där sov hon så gott ända tills Louie skulle sova. Jag lirkade försiktigt ut vagnen och körde den till hallen där hon fortsatte sova till närmare 13.30, skönt att få sova utan att bli störd och väckt!

Jag vek tvätt och lyssnade på bok, Göran åkte skoter en sväng med Tony, han missade troligtvis bussen i morse. Casper sover i stan denna vecks och Tony med men han skulle hem en sväng igår för att åka tillbaka idag. 
Göran kom tillbaka lagom till att barnen skulle hämtas på dagis och när han gjort det så åkte han en sväng till, några timmar blev det... det kördes fast och det var ju inte otippat i dessa snömängder...
Jag fördrev tiden med att mata barnen med bullar, sen lekte några med slime och några kikade på sina plattor. 
När Göran kom hem tog jag och Minnah en promenad innan middagen, hann precis innan det blev ordentligt mörkt 😊👍🏻. 

Nu ska jag se till att Louie slutar stöka runt i sängen, alla sängkläder han han slängt på golvet och madrassen är ihopvikt. 
Älsklingen underhåller Minnah och viker tvätt, när Minnah somnat så ska jag se ifall jag ska hitta på något själv eller om vi ska se något på tv eller göra något annat. 

(null)

(null)


Ont i baken!!!

En lite effektivare men ändå lugn morgon, hängde lite blöjor och slängde ihop lite tvätt. Plockade med lite av varje som ändå skulle göras och sen var det lunch. 

Efter lunchen klädde vi på oss och gick ut, Melvin var hemma idag också, kände att en extra dag för säkerhets skull är bra men friskluft kan han ju få lite av ändå. 
Jag och Melvin lastade släpvagnen med ved och Göran skottade snö, den delen framför garaget som han struntat i att skotta senaste veckan. 

Louie och Minnah sov gott i vagnen, Louie var rasande arg under påklädningen men var nöjd sen i vagnen. Louie sov för övrigt med Göran på soffsängen (bäddsoffan i vardagsrummet) i natt, han fick komma dit redan första gången han vaknade under kvällen för han var sååå arg. Lugnade sig och somnade om direkt. 

Kajsa kom förbi och vi tog en kortare promenad, bara till campingen och sen ett varv runt thunells. 
Jag var hemma lagom tills barnen skulle hämtas på dagis och då hade skolbarnen precis kommit hem. 
Meja och Melvin valde att gå in, Towe och Hilma stannade ute. 
Dagisbarnen stannade också ute och lekte en stund under tiden som jag assisterade Göran lite när han bytte grejer på forden, hämtade paket med grejer på macken när jag hämtade barnen. Så nu hoppas vi att den går som den ska, nu ska vi bara fixa bussen också. 

Pasta med skinksås fick det bli till middag idag och den åt vi redan vid 16.00, kors i taket!
Göran behövde testa forden och han sa att han kunde hämta Tony vid bussen i Åsarna istället för Susanne. 

Meja skulle med bussen till Svenstavik vid 17.40, hon ska ha prao med Momma i 2 dagar och ska sova där, Jonna med men hon fick dit direkt efter skolan. 
I alla fall så tog jag med mig Louie när vi med Owe åkte fram och lämnade Meja, han skulle absolut gå och kika på skotern sen innan vi gick in. Han verkligen ÄLSKAR skotern, han åkte en kort sväng på gården idag innan han skulle in. 

Jag har som rubriken lyder ont i baken! Jag åkte madrass med Lilly ner för stora snöhögen på skolan när jag hämtade på dagis, det var rakt ner och knöligt och det känns. Massor av snö lyckades jag spruta ner oss med också eftersom jag satte ner hälarna i farten. 

Alla barnen sover nu och de tre äldsta är inte hemma.
Ner och lägga i mer ved i pannan och sen försöka komma på en film vi kan se kanske, mysa ner oss i soffsängen och hoppas på att barnen sover gott helst hela natten, men det lär inte hända 🙈

(null)
Min lunch idag, fanns en kvar sen igår och jag älskar stekt lök!!!

(null)
Louie tror att man kan sitta på lillasyster, tyr det bara var benen 🙈 

(null)
Louie från igår kväll ❤️

(null)
❤️

(null)
Ska bara kolla på skotern och just då kommer pappan hem också. 

6 km... hamburgerbröd och några timmar slime...

En slö morgon när vi alla bäddade ner oss i soffan efter frukost och kikade på film, jag slumrade till när Minnah tuttade men alla satt uppradade bakom så det var ingen risk att man inte märkte av om något hände. 

Sen lunch, rester till barnen och stekt ägg på macka till mamman och pappan. 

Louie hade 38,7 i temp, han skulle sova efter lunchen och Kajsa undrade om vi skulle ta en promenad. Igår var det som kallast (vad jag såg) -27 grader men idag var det vara -14 när baren gick till bussen och efter lunch bara -11. 
Jag tänkte att även om Louie har feber så kan han så sova i vagnen, bra med friskluft och så fick det bli. Göran fixade i ordning honom och jag Minnah, Kajsa hann hit innan vi var klara men det var ingen brådska sa hon men jag skyndade på och inom 10 min var vi ute. 

Vi gick till reningsverket och tillbaka, lämnade av Kajsa utanför hennes kvarter, hon hade ingen lust att gå längre då hennes ben var bortdomnade av kylan, bara tunna byxor på. Jag gick en sväng till jag, eller snarare fortsatte till andra sidan och tillbaka, tänkte in på affären men hade glömt plånboken så det blev senare. 
Härliga 6 km blev det i alla fall och det kompenserade gott och väl för att det inte blev någon promenad igår 😊. 

Barnen fick leka med sina slime nät jag gjorde hamburgerbröd och Minnah hon sov ganska länge till ute i vagnen, Louie vaknade en liten stund efter att jag "lämnat av" Kajsa men han mös på i vagnen och var inte alls "jobbig" som sist. 

Middagen blev rätt sen men det hade jag räknat med då jag började med bröden i senare laget. 
Åkte på affären och köpte tomater och sallad också, och så 4 chokladbiskvier och glass, har längtat efter båda ganska länge så det kan vara bra att det finns hemma 😜. Meja och Lilly följde med och Meja tyckte väl det var orättvist att jag inte köpte biskvier till alla så jag köpte en rulltårta till dem och det var hon böjd med. 

Efter sen middag duschades barn medan jag fixade köket, sen gav jag Louie en supp alvedon (39,1 i temp) och tänkte vara duktig att ge lite hostmedicin också, men den var tydligen så äcklig att han kräktes! Kräktes upp all välling som han ätit innan han lagt sig, han fick tag på den färdiga flaskan när ingen såg. 
Ja så deg blev en dusch för han då...

Nu sover alla barn, vår säng är renbäddad, jag nyduschad och mina fötter nysmorda, nu fattas bara lite kvällsfika innan det är dags att sova. 

Ska försöka göra ett inlägg om hur vi gjorde slime i morgon, någon undrade och jag delar gärna med mig, inte jag som hittat på men alla gör vi ju lite olika. Men vet ju inte vilket av alla "recept" man ska testa men sist blev det jättebra. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Mejas och min slime fick bli en stor 😊


Söndagar... kallt och ingen promenad...

Kokade ägg till frukosten i morse, längtade efter en smörgås med ägg och kaviar, det är både gott och extra mättande. Förberedde med att lägga äggen i kastrullen och fylla på vatten redan igår kväll, de blir mer lättskalad då har jag läst, om de är rumstempererade innan man kokar dem. 

Frukosten blev senare än jag önskat men det gjorde inget, barnen hade lekt affär i vardagsrummet större delen av morgonen/förmiddagen. Vi hade tänkt gå ut och leka idag men det hade varit köldrekord i natt, kanske inte just här men -25 grader var det i alla fall vid 07.00 tiden. Sen steg det till -20...

Towe åkte på kalas hos en klasskompis vid 14.00, Casper och Göran skjutsade dit henne, Casper körde och Jonna följde också med. 

Redan vid 15.00 så började jag förbereda middagen, ugnspannkaka, det går ju egentligen snabbt men det sägs att smeten blir bättre om den får stå en stund först. 
Jag stängde in mig i köket, gjorde smet, stekte fläsk och virkade en stund, barnen bäddade ner sig i soffor och sängar med sina plattor, telefoner eller en film. 

16.30 var det dags att hämta Towe och då var pannkakorna redan i ugnen, ugnspannkaka går ju lite snabbare än att steka massa tunna och barnen gillar den i ugnen också. 
Förra gången blev den så bra sa de att kag var tvungen att skriva upp "receptet" och det var bra för så kunde jag gå efter samma idag 😀. 

19.30 åkte Casper mot stan för ännu en veckas praktik, han och Tony ska få sova hos Kajsas syster, skönt att slippa kliva upp 04.00 om morgnarna tänkte jag och de fick göra precis som de ville, ingen hindrar dem från att sova hemma, men de valde att åka. 

Sitter och nattar Louie för andra gången ikväll, Jonna nattade barnen även ikväll men sen har han vaknat 2 ggr... är som sagt inte lätt att vara liten och sjuk. 

Vi eldar, och eldar, det är nu -28 grader ute, blir spännande att se hur många grader det kommer att vara i morgon bitti🤔. 

Nu ska jag bädda ner mig med älsklingen i soffan snart, när Louie väl somnat lite djupare, för nu vaknade han igen 😢. 
Lilly ligger i vår säng, jag kommer nog göra henne sällskap senare men vi måste ändå vara vakna en stund till gör att fortsätta elda så då kan vi ju lika gärna mysa ner oss tätt intill och kika på tv. 

Det blev ju ingen promenad idag eftersom det var så kallt, hade tänkt ta en kortis ändå mitt på dagen men det blir ju inte alltid som man tänkt, nästan aldrig egentligen. Jag får ta en extra sväng sen istället när vädret är varmare 😊. 

(null)

(null)
Somnade när mamma gjorde disken efter middagen. 
(null)
En bläckfisk, den är egentligen marsipangrön men ljuset gjorde den mer turkos. 

(null)
Stolt storasyster Meja med trött Minnahs. 


Inte lätt när man är liten och sjuk...

Louie har alltid sovit bra i sin egen säng, bara ibland när han varit sjuk som han fått komma till oss. Nu är han sjuk och vaknade igår med feber precis när jag skulle lägga mig så då fick han somna brevid mig, nu vaknade han ikväll och ville komma upp. Även fastän klockan är sent så har jag inga planer på att lägga mig än, det är ju helg, så jag vill att han somnar om i sin säng men att jag kan sitta brevid... Han blir super arg ocj bara skriker och kastar napp, kudde och täcke på golvet. Först slog han mig och skrek, då gick jag, när jag kom tillbaka kastade han grejer som jag skrev ovan och efter några minuter med mig sittande brevid lugnade han sig... hoppas bara att han somnar om nu, vill inte att han ska börja sova med oss varje natt som Lilly gör, även om det är mysigt ibland. 

(null)
Lilly tidigare när hon tassade upp, lade sig i soffsängen direkt, nu ligger hon i vår säng...

Idag har jag varit glad, kanske för glad enligt vissa, tydligen jobbigt om jag är för sprallig för jag slutar inte när de ber mig... aldrig är det bra...

Frukost först och inte så sent sol det brukar bli på helgerna, sen en sväng på affären och insamlingen och sen hem för att göra slime med barnen! Jag bad Casper köpa med sig lim från stan och jag köpte raklödder och bodylotion igår på dollarstore, linsvätska hade vi redan sen förra gången då vi gjorde på ansiktsmask. 
Det var kladdigt och kletigt men så småningom blev det 9 härliga "slajmer", alla gjorde en varsin efter att jag testat göra en. 
Det är sjukt skoj med slime 😍

Sen blev det film med lite chips och ostkrokar, en kolaboll var också, vi hade tänkt göra chokladbollar men vi köpte delicatobollsr med kolasmak istället. 
Jag tuttade Minnah och sen passade jag på att lägga henne i vagnen och ta en promenad. Det blev en dryg timmas frisk promenad i -15 grader (kanske kallare ändå) och det var härligt bitgt åt kinderna och näsan. 

(null)
Filmtime!

Sen lagade vi middag, tunnbrödsrulle var beställt, pulvermos... fanns några potatisar hemma så jag gjorde mos av dem, det räckte till mig och Casper dom bara ville äta korv med mos. De andra gick ha pulvermoset för sig själva, vi köper alltid det för att ha hemma för det är ju godast med egengjord mos. 

När Jonna nattade barnen så dammsög jag, det var skönt att bli fri alla de små irriterande dammråttorna hör och var. Göran fick gå ut på bron och frysa lite, skaka filtar och fällar, skakade av lakanet sen de satt ocj pt chips i soffan (på bäddmadrassen) också. 
Minnah var nakenfis under tiden. 
Sist bäddade jag i ordning soffan med täcken och kuddar så det finns extra sängplatser även i natt, för det lär behövas, sen tycker barnen att det är mysigt att krypa ner där på morgnarna och på dagarna också. 

När jag sen nattade Minnah, tuttade henne tills hon somnade så lekte Meja, Hilma och Towe med sina slajm, Melvin spelade lite på Görans dator. 
Det var ju melodifestivalen ikväll men de får kika på den i morgon istället, för det lär ändå vara för kallt för att vara ute och leka...

Gjorde lite blöjaffärer ni ikväll också så ett paket ska skickas och snart ska jag beställa nya blöjor till Minnah, de andra har hon växt ur inom snar framtid. Sen eftet det kommer hon ju att kunna börja använda de som Louie har, ska börja lite smått redan nu, bara byta ut det större inlägget till ett mindre i bambu tänker jag. 

Nu verkar Louie snart ha somnat om ordentligt så jag ska tassa in i vardagsrummet till Casper, Jonna och Göran, hoppas de inte hunnit äta upp allt gott som de dukade fram precis när Louie vaknade 😅. 

Hoppas att det blir tid för att ta en promenad i morgon med, det är sååå skönt och jag blir så glad att jag faktiskt gör det. Lyssnar på ljudbok under tiden, en tig slut nu idag "Bakom stängda dörrar" heter den och den var bra men lite hemsk. Nu ska jag bara välja en ny, det är ju en djungel, finns hur många som helst! 
Kanske ni har tips på någon bok eller bokserie som jag inte får missa? Kommentera gärna 😍

(null)
När mamman väljer godis ❤️


Svajig dag... vabruari...

Igår var en dag då både känslan och humöret åkte både upp och ner, inget verkade duga och ingen gjorde något mer än jag (kändes det som). 

Hilma ville bli hämtas från skolan innan lunch, precis innan för hon hade ont i magen, troligtvis för att hon var hungrig...
Meja kom inte ens iväg till skolan för att hon tjurade och var långsam och eftersom det var -16 grader ute så startade vi inte bilen för att skjutsa henne + att jag tänkte att hon kanske behövde vara hemma eftersom hon verkade trött och sliten. 
Melvin han snorar på och har varit hemma hela veckan. 
Lilly är också snorig och Theo lite med, Louie är rosslig och lite Minnah också (vet om grammatiken men det kändes skoj att skriva så). 
Så jag tror att så gott som alla kommer att åka dit, det är ju ändå vabruari nu...

(null)
Myste och tuttade Minnah på sängen, här är hon skrämmande lik Louie ❤️

Jonna fixade middag till barnen och Jag, Göran och Minnah åkte en sväng, behövde handla och hämta paket, hämtade upp Casper på samma gång som hade haft en superbra veckas praktik, han fick mycket beröm och det måste ju kännas toppen!

Jag hade ju inte hunnit/orkat/kommit iväg på någon promenad denna dag (igår) och jag trodde det var kört MEN Göran följde frivilligt med på en innan Minnah skulle sova och barnen ändå kikade på Talang 😊. Inte så långt men bättre än inget. Hade tänkt gå till Campingen nen gatubelysningen var släckt från kyrkan och bortåt och vi hade helt glömt reflex så vi gick tillbaka och tog en sväng runt Thunellskvarteret också. 

Vi hade inte ätit någon middag, fixade fika när jag nattat Minnah och mellanbarnen hade lagt sig, kikade på lite roliga klipp och så ringde Frida för att uppdatera mig lite om allt och inget. 

Innan jag lade mig vaknade för Lilly som hade feber, kollade temp innan hon lade sig och nu hävdar hon varmare. Hon bäddade ner sig under en filt i soffan. När jag borstade tänderna vaknade Louie, troligtvis också feber så han fick komma upp. 
Jag bäddade ner mig i sängen med Louie och Göran bäddade fram i soffan och lade sig där med Lilly. 

Morgonen har varit ganska lugn bortsett från att Theo har glömt hur man bara sitter stilla och myser... inte egentligen en lugn morgon men tacksam för att den inte varit hysterisk heller, några tillsägningar men inga utbrott. 

Jag känner mig rätt utvilad, det är kallt inne så jag eldar nu, har inte hunnit kolla hur kallt det är ute... men säkert -15 om inte kallare. 

(null)


Nu börja med frukost. 

Massor av snö!!!

Idag var det kyrkis igen som så gott som alla torsdagar. 
Det har snöat hela natten (snöar nu också) och det hade kommit ca 15 cm eller kanske mer 🤔. 
Göran skjutsade väldigt långsamma barn till skolan, de hade aldrig hunnit med bussen... sen stannade han ute ocj skottade, detta var innan 08.00 och vid 09.00 släppte jag ut påklädda dagisbarn så han kunde skjutsa dem. 

Jag fortsatte att gör klar mig själv, Minnah och Louie, Kajsa kom för att möta upp mig, det tog 15 (!!!) min för henne att gå hit och jag var såklart ändå inte klar...

Men så fort vi var klara gick vi ut, klockan var efter 09.30 då och Göran var fortfarande inte klar med skottningen och snövallarna är lika höga som gungställningen! Kommer det mycket mer snö nu så vet man ju inte vart man ska göra av den...
Såg en bild nyss från Sundsvall och där har det snöat mycket, mycket mer!!!

I alla fall så hade vi planerat att ta en extra promenad inna kyrkis men vi nöjde oss med att bara kämpa oss dit!
Kvartersvägarna var inte skottade och 315 var skottade för ett tag sen men det hade hunnit komma mer och vagnen gick himla trögt plus att det blåste en del. 

Tiden på kyrkis gick på något vis så sakta men det var ändå trevligt, vi gjorde ju hand och fotavtryck förra gången och idag fick vi se dem, dock hade leran börjat klibba massor... den har typ aldrig gjort det förut när jag gjort så jag ska försöka reda ut vad som blir tokigt, annars kommer jag aldrig kunna släppa det. 

När jag gick hem var stora vägen lite bättre men kvartersvägen var hemsk plus att det var uppför så jag trodde aldrig jag skulle komma fram!

När jag kom in på gården så var jag tvungen att ta några kort för att föreviga denna snö men det blir ju inte samma sak som att se det i verkligheten. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Gittans hus, där det inte blivit skottat på lääänge!

(null)
På vägen upp till vår infart...

(null)
Snöhögarna på skolgården har växt till det dubbla 😁

Nu är kvällen kommen, lugnet har lagt sig, Minnah sover och snuttar på mitt bröst och snart ska jag lägga ner henne och sen ska jag dricka glögg med Jonna. 

Gjorde Rocky road inför helgen när jag kom hem från dagishämtningen och jag tänkte vi kunde tjyvsmaka lite på den 😊

Träna nacken lite ibland...

Det blir inte superofta som Minnah ligger på magen och tränat nacken för om hon gör det innan hon äter så blir hon sur för att hon är hungrig och efter så kräks hon o h däremellan sover hon eller så kommer man inte på det just då.  Men hon är rätt stark ändå 😊

(null)

Igår gick jag en promenad på förmiddagen, kom iväg senare än jag tänkt så jag hörde inte av mig till Kajsa för Milan brukar sova tidigare... men när vi gick nedanför deras kvarter ringer telefonen och det är Kajsa 😊. Hon ska precis lägga Milan och undrar om hon får sällskapa och det får hon självklart, roligare med sällskap. Louie fick dock stanna hemma denna gång. 

Vi gick till skolan och tillbaka, en sväng till macken också, jag hade köpt grillkorv som vi åt till lunch när jag kom hem. 

Eget lunch, skickade jag ett mail och sen hann jag sitta i soffan och tutta Minnah och virka lite innan det var dags att hämta barn på dagis men det fick Göran görs istället eftersom jag lämnade dem 🤔 eller hur var det?

Göran lagade middag, köttfärssås och spaghetti och jag satt i sängen och sorterade och vek 2 maskiner med underkläder 😅. 

Efter middagen var det snart läggdags och sen lade sig lugnet igen. 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus