31 Januari... ännu kallare!!!

I morse när jag klev upp så visade termometern på -25 grader. 

Idag har varit en lugn dag, barnen på förskolan, en Minnah som kanske inte fått till den bästa sömnen, lunch, sticka i soffan och bakat hamburgerbröd till middagen. 

Det har blivit många sena kvällar och nu är jag i alla fall i säng lite tidigare även om det ändå kanske räknas som sent. 
4 dagars jobb i sträck väntar och de här 3 dagarnas ledighet har gått extremt snabbt. 

Har varit sjukt sockersugen denna vecka, fuskat lite här och var och kommer garanterat ha ont i magen i morgon då jag återigen är i en period då magen är lite känslig för mjölk och jag av någon anledning tog det på gröten i morse efter att ha uteslutit det i nästan 2 veckor 🤔. 

Men nu sova 😴 natti natt 😘

30 Januari, kallt och middag borta...

Det var kallt även denna dag, -22 minst! Men det är härligt att det är riktig vinter tycker jag med både kyla och snö. 

Pappan lämnade på förskolan, mamman satt klädde sig och satte sig sen och skrev in och planerade i kalendern, först den i köket och senare på kvällen på datorn. 

Åt lunch tidigt då jag skulle hämta Hilma på skolan vid 10.30 tiden, det blev snarare 10.40, vi skulle vara hos tandläkaren 11.20 och var i god tid och tandläkaren var 20 min sen. 
Allt såg bra ut, de hittade de underliggande hörntänderna i överkäken och det ser ut att bli trångt, det ska kikas på igen om 6 månader ca. 

In på Ica, köpa något till Hilma att äta och sen skjutsa henne till badet dit hennes klass anlände. 

Hämtade barnen på förskolan, köpte mellis innan och var på riktigt dåligt humör när jag kom hem. Ingen lyssnar och allt onödigt oliv så att de väcker Minnah bara genom att komma in i hallen även fastän jag minst 5 gånger sagt att hon sover. 

Väntade in skolbarnen som kom vid 15.00 och så fikade vi varm choklad och smörgåsar, vi skulle ära middag hos svärmor och det brukar bli lite senare så då brukar vi vara extra noga med mellis. 

Sotaren var här under tiden jag var i Svenstavik också, stod att han skulle komma någon gång mellan 12-16 och var nog ganska punktlig runt 12.00 tiden. 
Efter mellis spelade nästan alla spel, inte alla tillsammans utan uppdelat i oliks grupper och tiden gick ganska snabbt och snart var det dags att skjutsa Casper till bussen, han var varit hemma från skolan 1,5 dag pga ont i handen, sen gå ut i -19 grader och promenader till kvarteret brevidboch dukat bord 😍. 
Vi åt tillsammans igår för att fira Göran och Louie som fyllde år i måndags men då var varken jag eller Susanne lediga. 

Vi kom hem igen strax efter 20.00 och då var det march i säng, tog ett tag men vid 21.00 låg nog alla utan Jonna och Meja i sina sängar och jag spelade kort med Meja när Jonna nattade barnen. 29 Januari, kallt igen...

Kände mig trött i morse när det var dags att klivs upp och göra frukost, visste att det fanns disk kvar på bänken i köket då sllt inte gick in i diskmaskinen, drömde innan jag vaknade att jag var tvungen att diska innan jag kunde göra frukost 🙈. 

Barnen kom iväg till skolan som de skulle, däremot blev vi sen till lämningen på förskolan men vi kunde ha utvecklingssamtal angående Theo ändå. Minnah var med och hon skulle klättra på varenda stol som fanns 😅. 
Pappan åkte mot jobb samtidigt som vi åkte mot förskolan och det var minst -20 grader ute... Brrr!!!

När jag och Minnah kom hem igen så gav jag henne lunch, fanns tortellini sen igår som hon glatt mumsade i sig, jag tog reda på tomaterna i kylen och gjorde en bönsallad och tillsatte salladsblad och kokt potatis. 

Minnah lade jag direkt när hon ätit, bytte en blöja också innan såklart men annars direkt. Jag ringde Göran som hade frågor angående Casper som fortfarande hade riktigt ont i armen/handen. Det slutade med att Göran gick på sitt lönesamtal som planerat och sen tog ut timmar ur timbanken så han kunde ta med sig Casper hem och mellanlanda på hälsocentralen för att kolla upp handen lite extra. 
Själv satt jag i soffan och åt min lunch ochlyssnade på ljudbok, fortsatte med att sortera och vika tvätt och helt plötsligt var det snart dags att hämta barnen på förskolan igen... trodde jag...
Älsklingen ringde strax innan jag skulle åka och sa att han hann hämta dem. 

Till middag åt vi blodpudding, potatisbullar och bacon. 
Melvin fixade köket efter middagen, tog ett bra tag men han stressar typ aldrig och det blir ordentligt gjort. 

Barnen nattades innan 20.00 och somnade strax efter. 
Vi har sett på fredagens Talang och ätit lite gott, mitt i veckan jag vet men ibland får man det. 

Minnah har myst i soffan idag också och tränat att gå med skor inomhus. Inte alltid så lätt första gången men det släppte fort 😍

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
(null)

(null)
 Klätterapan!!!

28 Januari och födelsedagsbarn!

Blev väckt tidigt av telefonen i morse, somnade om en stund, såg till att Tony kom och till skolan, blev väckt av samtal igen. Väckte Casper några min innan hans klocka ringde och sen fixade jag frukost till honom och mig. 
Skjutsade honom sen till skolan eftersom jag ändå skulle parkera om bilen, hann till jobbet med 7 min marginal innan vi började. 

En av mina  kunder ringde och ombokade tiden  pga magsjuka och en var för dålig i sin sjukdom för att komma idag. 
Jag och Sarah gick ner till buren och hämtade paket som vi sen packade upp och scannade in, vi fick även våra vinster från tävlingen i december. En ansiktsrengöring och ett vax! 

Efter lunchen hade jag fullbokat så de timmarna gick ganska snabbt och strax efter 19.00 låste jag salongen och har nu 3 dagar ledigt innan jobbhelg. 
Var förbi Casper och lämnade gelén som jag köpt på apoteket som han ska smörja armen med 3 ggr/dag. 

Det var snöigt och spårat på vägen hem, mer spännande än vanligt att köra då bilen skar här och var i snön då och då. 

Väl hemma frös jag, kröp ihop brevid älsklingen i soffan under en filt och låg där och gruvade mig innan jag gick och tog en väldigt varm dusch. 
Efter det så har jag ätit både mat och tårta, druckit te och betalt räkningarna. Älsklingen hade redan förberett så det gick rätt smidigt och lite pengar fick vi över till och med. 

För övrigt så har vi ju haft 2 fördelsedagsbarn här hemma idag, Louie som fyllde 3 år!!! Och pappan som fyllde 37år!!!
De hade bakat 2 tårtor och firat när jag var på jobbet, det var resterna av dessa som jag proppade i mig eftet maten, dock måste jag lära mig att tårta inte är så gott som jag tror, när jag fyller år ska jag göra en brownie med chokladfudge och havssalt! 

(null)
Denna snap fick jag i eftermiddags på jobbet ❤️

27 Januari, akuten...

Minnah vaknade någon gång runt 05.00 tiden, kanske innan till och med men somnade om strax innan 06.00 när det var dags att kliva upp och få liv i älsklingen som skulle upp och jobba. 
Det blev lite knappt om tid så när han gjorde sig klar bredde jag och Louie smörgåsar åt honom att äta i bilen, vi tog en varsin jag och Louie också. 

När Minnah vaknat igen kokade jag gröt och sen skulle vi vänta med frukosten tills Benny och Hanne vaknat så skulle vi äta tillsammans med dem hos Svärmor innan de skulle åka tillbaka till Norge. 
De kom till oss igår kväll, Benny hade med sig en liten öl till honom och Göran och Hanne hade en skvätt vin med till mig och henne, gillar fortfarande inte vin men detta gick bättre ändå men det tig några timmar att få i mig ett glas. Vi åt lite chips, godis och nötter under tiden som vi först bara pratade men sen spelade vi också kort. Väldigt trevligt och vid 01.00 tiden gick de hem för att sova. 

De råkade ta längre sovmorgon ön de tänkt och kom iväg en dryg timma senare än de först tänkt men vi hann ju träffas och äta frukost tillsammans i alla fall. 
Minnah lade jag för att sova ute i vagnen när vi gick iväg, Melvin var kvar hemma så hon kunde stå i carporten och sova, blir lätt väckt annars om vagnen först får stå stilla och sen röra sig igen när vi ska gå hem. Jonna och Meja var också hemma men sov fortfarande ute på rummet. 

Efter frukoste gick vi hem, jag dammsög lite  och fixade i köket innan det blev dags att åka och hämta Hilma i Klövsjö, jag åkte vid 14.30!
Väl hemma igen monterade jag tillbaka bilstolen som vi haft i sovrummet när bilen var på verkgverkstan och efter det så var det bara att börja med middagen och matlådorna som skulle med  till stan. 

Middagen åts och, jag plockade och fixade  i köket och efter nästan 2  timmar, var jag klar. Fick springa och hålla koll på Lilly ovh Louie hela tiden då de höll på med hyss och de andra barnen tränade med mina gummiband.  

Barnen nattades, jag hjälpte Jonna med matteläxan och sen kom älsklingen hem. 
Casper och Isak hade skruvat klart på bilen men den gick inte som sen skulle så de kunde inte körs den till stan och bussen hade redan gått. Casper behövde till akutenför att kolla till sin arm som svällt upp på insidan där senorna från tummen går, något som hänt när han skruvat med bilen, bytt motor från en bil till en annan. 
Göran kom med förslaget som jag tänkt på innan men ville att vi skulle diskutera och det var att jag skjutsar dem och sover hos Casper inatt då jag ska jobba i morgon och så fick det bli. 

Skjutsade först hem Isak till Myrviken, sen stanna till vid Mc Donalds som öppnade den 24/1 för att köpa något att äta ifall vi skulle bli sittande på akuten i flera timmar. Även fastän klockan nästan var runt 00.00 så var det många som handlade och det tog minst 20 min att få maten då driven inte funkade. 

Vi fick komma in direkt för bedömning och mest troligt är det en inflammation i någon hinna vid senorna och musklerna så han fick Ipren och en lindad arm och vi fick åka hem. Skönt att inget verkar vara brutet. 
De var lite fascinerade av hans intresse för bilar och de smutsiga händerna, ändå hade han tvättat dem ordentligt när han duschat och sen smort dem 😅

(null)
Här är händerna bara tvättade innan dusch men precis i skidan av glaset vid skjortärmen synd det lite av svullnaden 
26 Januari, lördag med jobb...

Både jag och älsklingen skulle jobba idag, det är hans jobbhelg men kag hade lagt till en extra dag för att få till timmarna. 
Vi åkte hemifrån vid 07.00 och jag var en väldigt tråkig medpassagerare som halvsov och snarkade till då och då under större delen av resan, sorry älskling 💋. 

Hemma såg Casper och Jonna efter barnen tills efter frukosten då några gick till farmor. 
Allt har gått bra förutom ett bråk mellan Meja och Melvin men sånt kan ju hända. 

Jag började 1 timma senare än Göran och satt då på jobbet och lyssnade på min ljudbok. 
Dagen har flutit på bra, lagom mycket att göra och jag var klar i tid, dock var det ingen brådska då Göran slutade senare än mig. 
Jag gick ner på hans jobb strax innan han slutade och fick hälsa på några av hand fina kollegor, en av dem slutade samtidigt och fick skjuts av oss hem. 

Benny med familj åkte hit från Norge igår eftermiddag och kom fram sent, de sover hos Susanne och Patrik såklart. 
När vi kom hem från stan åkte vi förbi och lämnade snus som vi köpt pt Benny och var kvar en liten stund, de ska kanske komma förbi en sväng när barnen lagt sig. 

I morgon jobbar älsklingen igen men jag är ledig, jobbar sen måndag och är ledig 3 dagar i sträck efter det. 

(null)
Detta roade jag mig med när jag lyssnad på min bok i morse 😊

25 Januari, många steg...

Casper skulle iväg tidigare än vanligt, han har skrivit in sig på körskolan och skulle vara där tidigt för att göra "Risk 1:an". Jag klev också upp tidigt och var klar långt före 08.00, så jag gav mig ut jag också. Först ner till Frida där jag glömt en påse kvällen innan och sen till salongen för att lämna väskan och allt onödigt som jag inte behövde ha med mig när jag gick för att hämta bilen på Bilbolaget. 
När jag vet tillbaka med bilen hade jag fortfarande nästan 1 timma kvar tills jag började jobba så jag tog en extra promenad som resulterade i att jag gått över 9000 steg innan klockan slagit 10.00 😅, innan dagen var slut så hade jag gått det dubbla. 

Jobbade mig igenom dagen och åkte sen hemåt men först på Ica Maxi för att handla lite mjölk och bröd bland annat, träffade på Mikaela med familj där inne, de hade storhandlat. 

När jag kom hem var Casper och Göran ute på vift, hjälpte Isak att hämta en bil. När de kommit hem åt vi middag och sen kikade vi på tv och jag somnade såklart, gav upp och gick och lade mig, klockan 00.20 kikade jag på klockan sista gången. 

(null)
När mor och son tar selfie tillsammans innan de ska sova 😍😂

24 Januari, jobb, middag och spel...

Sov hos Casper natten till idag (igår) började dagen med att städa på salongen med Sanna, dammsugarmunstycket gick sönder och gick inte att få av. Den dammsugaren har tydligen hängt med i över 15 år, kanske mer så vi ska få köpa en ny 😊. 

Arbetsdagen gick fint, blev lite sen med sista kunden då hon ville göra slingor istället för att färga, gjorde lagom med slingor där det syntes och behövdes, toppen! 

Jag och Casper blev bjudna på middag av Frida och Micke, Casper gick sen på bio med en klasskompis och jag stannade kvar och spelade spel. När jag gick mot lägenheten kom jag och Casper fram till porten precis samtidigt, när vi kom upp till lägenheten gjorde vi oss klara för sängen och lade oss direkt. Jag försökte se klart avsnitten av "Sophias änglar" som jag började se kvällen innan men jag tror namne mig inte att jag såg klart det innan jag somnade denna kväll heller. 23 Januari...

Jag blev väckt av Jonna i natt, hon hade kräkts, tack och lov inget som behövde torkas upp då det hamnade på "rätt ställe". 

Det var trångt u sängen vid 02.26 när Minnah vaknade, vi lade oss i Lilly och Louies säng, var ju bara Theo kvar där inne. 

Jonna och Meja kom in en stund senare, Jonna hade kräkts igen och nu ville de sova inne. Jonna lade sig uppe i den tomma sängen där Casper brukar sova och Meja på soffan. 
Minnah hade svårt att somna så hon klev ur sängen och gick runt lite, lade sig med Meja men till slut kom hon tillbaka till mig och somnade så småningom. Tänker inte tvinga henne att likna stilla genom att hålla fast henne så hon skriker, grinden till köket och toalettdörren var stängda och inga tända lampor eller någon tv på så hon insåg nog att det var tråkigt. Hon har gjort lika förut och det slutar alltid med att hon går en kort sväng och kommer tillbaka igen. 

Hon somnade så småningom om och jag kunde också få lite mera sömn. 
Älsklingen åt frukoste med oss och åkte till jobbet vid 07.00 tiden. 
Jonna var som sagt hemma men mådde mycket bättre, hon var hemma med Minnah när jag skjutsade de små till förskolan.  På vägen tillbaka hem så passade jag på att handla lite mjölk, fil, bananer och blåbär. 

När jag kom hem igen så gick jag ner i källaren och tände upp innan det var dags för Minnah att sova. Jag har en oavslutad serie att kika klart på och började lite igår och hann ett avsnitt innan vi gjorde lunch och ett efter, bara ett kvar sen. 

Till lunch åt vi bananpannkakor med blåbär, jag gjorde extra många så det skulle räcks till lunch 2 dagar och middag en dag nu när jag ska jobba igen. 
Minnah sov länge och när hon vaknade vid 13.30 gav Jonna henne lunch och jag fixade disken efter morgonen. 

Jag hämtade barnen på dagis vid 14.00, när vi kommit hem åt de banan till mellis och jag började packa lite smått. 
Skolbarnen kom vid 15.00 och 15.30 åkte jag och Meja mot stan men först stoppade jag in middagen i ugnen, ugnspannkaka. 
Meja skulle egentligen inte följa men hon var trött och på dåligt humör så det bestämdes i sista sekund att jag tog med henne. 
S-maxen ska in på verkstan i morgon vid 07.00 och jag börjar jobba 09.00. Vi åkte in för att lämna den innan de stängde och för att möts Göran som efter att vi ätit tog med sig Meja hem igen och jag ska sova hos Casper. 

Det blir en hel del pusslande för att få ihop våra scheman och allt annat som ska funka men allt går på ett eller annat sätt bara man vill ❤️. 

Jag kolade nyss klart på sista avsnittet av serien, "Orange is the new Black" och den slutade väl ganska ok men ganska tråkigt. Nu är den i alla fall slut. 
(null)
Lunchen med Jonna 😍

(null)
Promenad i 45 min ner på stan med Meja ❤️ halt var det bitvis och mina skor var inte så bra för underlaget 😅

22 Januari och film...

Sovit helt själv i sängen i natt, Lilly vaknade igår innan vi lagt oss och somnade om direkt i soffan så jsg var henne tillbaka till sin säng. Älsklingen som oftast känner sig så pigg somnade ganska omgående på soffan efter att jag lagt mig och jsg själv var helt slut och somnade tydligen med mobilen i handen, tur jag hann ställa klockan i alla fall 😅. 

Nu när jag jobbat torsdag till måndag så har de varit riktigt effektiva med tvätten här hemma, oftast brukar den inte hinna prioriteras när jag jobbar men jag blev överraskad igår kväll när alla tvättkorgar var i princip tomma och det uppskattas verkligen!!!

Towe missade bussen i morse pga krångel med vantarna, pappan skjutsade och han tog snällt med sig all insalmling också, skönt att tömma skrubben då den var överfull med pappersförpackningar, plast, glad och metall. 
När han kom tillbaka så var det ganska snart dags för honom att åka till stan för att jobba och då lämnade han barnen på förskolan först ❤️. 
Han började inte jobba förrän 14.00 egentligen men han skulle följa med Casper till polisstationen för att fixa pass till honom, han och de andra i klassen har blivit erbjuden att ha praktik i England 3 veckor! 

När alla åkt och det bara var jag och Minnah kvar hemma så klädde jag på mig sköna hemmakläder innan jsg tog med mig Minnah ner i källaren för att elda. När jag ändå var i farten så tömde jag rummet på ved också och staplade mitt emot pannan, lite drygt 130 vedträn räknade jag till 😅. Räknar ofta när jag gör något, oftast omedvetet. 

När vi var klara var det dags för Minnah att sova och jag hade i princip lovat mig själv att ta det lugnt, skulle det förra veckan men då skulle jag "bara" göra det här och det där osv, först. Idag satte jag mig och kikade på film på Netflix, 2 filmer hann jag se och båda fick mig att gråta, minns inte riktigt vad de hette men kanske uppdaterar om det senare. 
Minnah vaknade strax innan 14.00 så jsg värmde lunch till henne och inväntade skolbarnen, åkte direkt när Meja, som var först, klev innanför dörren. 

Väl på förskolan så var Theo och Lilly redan påklädda och ute, ute på skolgården på snöhögen. Louie var fortfarande inne, de hittade inte hans kängor men de stod bara på fel plats, jag hittade dem direkt få jag kom in. 
De sa att de bara tänkte hjälpa till lite genom att klä dem tills jag kom och det var ju snällt sa jag, dock hade det räckt med jacka, skor och mössa, overaller var inte nödvändigt, jag fick till svar att de ju ville leka på snöhögen men vem ska egentligen bestämma det kan man undra 🤔. 
Jaja, tanken var ju god, Louie fick på dig skorna och så släppte jag ut honom innan jag plockade med jackor och påse med kläder samt växlade några ord med personalen. 
Tog en stund och fick skärpa till rösten lite innan jag fick med dem till bilen men hem kom vi tillslut. 

Hemma dukade vi fram lite mellis, bara en hård smörgås var då klockan nästan ändå var 15.00. 
Till middag åt vi gnocchi med broccoli, räkor, vitlök och chili, nästan alla åt bra, inte Louie. 

Efter middagen har de flesta av barnen spelat spel och byggt pussel, Ninni kan bygga hur länge som helst! Men det var ett himla tjat innanr hon kunde bestämma sig för hon ville göra, tjatar lääänge på en sak och när hon väl får göra det så ör hon klar efter 10 min 🙈. 
Själv röjde jag och diskade undan i köket, sen vek jag och sorterade all den ren och torra tvätten. 
Jag hade tänkt natta barnen vid 19.00 men tvätten tog lite längre tid så strax efter 19.30 låg de i sina sängar och de sover redan, i alla de tre mindre som sover här inne i lilla sovrummet intill vardagsrummet. De som sover uppe ska ha lagt sig de också, bara Minnah, Jonna och Meja kvar sen då. 

Kvar att göra idag är bara att hänga tvätten som är i maskinen och sätts igång en maskin med blöjor annars tror jag allt är i sin ordning, lär ju få tjata lite på de uppe att vara tysta och sova hörs det som...  

I morgon är en ny dag 😍

(null)

(null)
Dessa bilder är från frukostlagning med Minnah och Louie i lördags morse 😍

21 Januari och kallt!!!

-27 grader visade termometern i morse, brrr!!! 
När Minnah vaknade vid 03.00 tiden i natt så tog jag med henne för att kissa, Theo satt då vaken i soffan och kikade på youtube. Jag talade om för honom att det var mitt i natten och att han måste sova, "Men då kommer jag bara att drömma om skelett" sa han. 
Eftersom Lilly redan låg i vår säng så stängde jag av Apple-tv:n och sa att han skulle lägga sig igen så kunde jag och Minnah sova inne hos honln och Louie och han somnade nästan direkt. 

Louie väckte mig före väckarklockan i morse, jag klev upp strax efter 06.00, han hade bajsat så vi bytte blöja innan jag gick till köket och kokade gröt. 
När alla utom Theo och Lilly som sov längst, hade ätit frukost klev Göran upp sp jag kunde gå och duscha. 
Jag hann duscha, klä på mig, föna håret och borsta tänderna och var ute i bilen ganska precis 08.00 och bilen startade direkt 😅. 

I stan var det "bara" -17 grader men ganska bitigt i luften. 
Klippningar hela dagen, några luckor men de flesta fylldes innan dagen var slut. 

Kom hem för en stund sen, råkade komma åt knappen för nödsamtal på min Apple Watch så den skickade ut meddelande till Göran och min mamma, mamma ringde och var lite uppjagad men lugnade sig när jag förklarade. Bra att jag vet att det funkar i alla fall. 
Klockan klämdes mellan handsken och min väska. 

Jag är rätt trött så inlägget blir inte längre än såhär, ska få i mig lite mat och sen lär jag snart ska sova, är sååå trött. 

(null)
Fullmånsen i morse, hade jag kikar på den vid 06.00 tiden så hade den varor helt röd


20 Januari, jobbsöndag...

Minnah vaknade vid 06.00 tiden, var tvungen att gåboch kissa och tog då med henne för att hon inte skulle behöva bli ledsen och dessutom kanske väcka Lilly och Theo som sov i vår säng, Göran somnade på soffan och jsg fick honom aldrig till sängen. 

Satt i soffan med henne en stund, Lilly hade vaknat, Ninni med och 06.30 kände jag att jsg borde passa på att försöka sova lite till och gick till sängen igen. Dock blev jag störd mest hela tiden men fick ändå lite mer sömn än om jag suttit i soffan och halvdåsat. 

08.30 klev jag upp, kokade gröt sol jag, Minnah, Lilly och Louie åt. 
Meja och Melvin ville följa till stan så det fick de, de slängde i sig lite fil och flingor och tog på sig kläder och vid 10.00 tiden var vi påväg. 

7 klippningar hann jag med idag på 4 timmar, helt okej och jag höll tiderna rätt bra, någon minut här och var bara. Sista kunden tog längre tid, Sanna klippte dottern och de gick från salongen 16.15 sen städade vi undan och gjorde kassan innan vi släckte ner och gick, låste också såklart. 
I morgon har jag mest bara klippningar också. 

Göran föreslog att vi skulle äta innan vi åkte hem med tanke på att jag skulle åka vägen förbi Klövsjö och plocka med mig Hilma på vägen hem, så det fick bli max men jag åt min sallad med grillad kyckling först när jag kom hem. 

När vi kom hem hade Towe och Ninni nyss duschat, Melvin gick och duschade direkt och talade sen om att varmvattnet var slut. Jag spikade fast listen till köket, den dras lös av grungen, sen gick jag och eldade, vred om kranarna där nere så att fler kunde duscha.  

Nu är alla utom Jonna och Meja i säng, Casper är tillbaka i stan och jag har ätit min sallad. Hade tänkt att jag och Göran skulle kika på film men det börjar bli rätt sent så vi får se om vi tar det i morgon istället...  efter att jag jobbat dag 5 av 5 

I morgon bitti är det fullmåne, såg på vägen hem att den var stor och fin 
 

19 Januari, trött...

Sov som sagt inte så mycket natten tills idag, klev upp strax innan 07.00, kokade gröt till mig, Minnah och Louie som också ville ha. Lilly ville smaka sv mig då hon inte fick en egen tallrik, alla de andra skulle ju äta frukost lite senare, jag skulle åka och jobba. 

Jag kände mig rätt pigg på vägen in till stan, konstigt det där när man knappt sovit något men jag visste som sagt att det skulle komma senare. 
Jag hörde med Sanna om jag skulle hämta upp henne, åker ju ändå förbi där hon bor, och det ville hon gärna. 

Väl på jobbet så kände jag den där bomullen börja packa sig i huvudet men det gick ändå bra sp fort jag tog emot första kunden.
Haft en riktigt bra dag, lättsamma kunde som vad jag vet blivit nöjda och glada, det är ju det som är det viktiga! 
Linn hann jag prata med idag också, hennes kille var på salongen och fixade håret, så jag kunde prata med dem hela lunchen 😍

Var klar i tid, såsade kanske lite för att komma iväg, diska några kurskålar, kissa, se till att jag hade med mig allt och sen en kall promenad ner till bilen. 
Lite tröttare på vägen hem, liksom lite slö i huvudet men hem kom jag och middagen var precis klar. 
Barnen åt, Göran var sugen på lite godis, han glömde köpa när han varit på Dollar Store och handlat tidigare idag. Vi väntade med att äta middagen och åkte en sväng till Åsarna, Jonna höll ordningen under tiden, de skulle äta kakan som hon bakat till efterrätt. När vi kom tillbaka hjälptes vi pt att natta barnen. 

Det var meningen att vi skulle mysa och kika på film men jag behövde packa blöjor och jag försökte äta samtidigt. Älsklingen som också var valen sent och inte sovit så mycket mer än mig egentligen slumrade på soffan när vi skulle starta en film sp jag, Casper och Meja såg en Norsk film som hette "Battle" tror jag, bra var den. Men vi tig inte fram något att knapra på under tiden, det får bli i morgon.  

Casper och Meja har lagt sig, Jonna har Melvin här så de gick utvgansna tidigt, jag har försökt väcka älsklingen på soffan och fick precis sällskap i sängen av Lilly som redan somnat om. 

Vi måste verkligen lufta elementen och hela systemet för när man eldar om kvällarna så bubblar och låter det så man tror det kommer börja koka, men så är inte  fallet utan det behöver nog bara luftas.
Men nu är klockan mycket, jag är trött ocj behöver försöks sovs. Natti natt! 

(null)
Theo var nyklippt när jag kom hem. Han önskar att raka av sig sllt hår och hade egentligen velat gör det idag men pappan såg till att spara. 

18 Januari, jobb och storhandling...

Sängen som Casper och Tony har i lägenheten är hård, jag blir liksom lite spänd av att sova i den men det är ju bara ibland så det gör inget. 
Casper började skolan 08.00, när han gick låg jag fortfarande kvar i sängen, jag slumrade en stund till och klev upp vid 08.30 ca. Kokade gröt i micron, åt och filosoferade innan jag diskade, klädde på mig och gick mot jobbbet. 

Jag och Meja gjorde ju både matlista och handlingslista härom kvällen så det var klart, Göran ringde på lunchen och sa att typ allt är slut hemma (inte sant men mycket av basvarorna) så vi funderade på om Jonna skulle åka bussen in och möta mig, ha med sig lista och kassar så kunde vi handla när jag slutat och så blev det. 

Det var lugnt i affären, allt som vi skulle ha fanns, packandet av varor gick smidigt, ibland känner man verkligen hur perfekt allt får plats i påsarna. Vi betalade och slapp avstämning, packade in i bilen och åkte mot Max för att köpa oss något att äta. 

När vi kom hem skulle allt packas in och upp, in i skåp och på rätt plats. Sist jag kikade på klockan var den 2.22 och jag kände mig rätt trött. 
Minnah vaknade innan jag somnat riktigt och hon ammade en bra stund, fanns väl mer men vanligt då hon inte ammat på minst 2 dygn, sen somnade vi äntligen!
Hon vaknade dock redan före 06,00 och ammade då också, mest troligt lite smått frustrerad över att det var slut för hon körde maraton i att byta bröst efter max 3 sug och detta pågick i ca 30 min 😳. 
När jag väl klev upp kände jag mig för pigg för att ha sovit så lite och visste att det skulle komma efteråt, blir liksom lite som bomull i huvudet och lätt illamående när jag sovit på tok för lite. 
Hann inte skriva detta inlägg igår som ju är dagen det handlar om, men bättre sent än aldrig...
Idag den 19 Januari får ett eget inlägg 😘

(null)
Hilma blev hämtad på fredagskvällen och ska sova borta hos kompis hela helgen 😍

17 Januari... massor med snö!

Blev väckt av Ninni vid 05.26 i morse, hon frågade om hon fick ha sin iPod, Minnah vaknade såklart och jag blev lite grinig på henne då hon hade kunnat fråga pappan som ändå sov på soffan. 
I alla fall så fick jag extra tid på mig att duscha 😅. 

Fixade frukost, Melvin och Meja kom in, Jonna sov inte hemma så Melvin som med Meja, det hade snöat massor sa de och när jag kikade ut konstaterade jag att det kommit minst 25 cm snö!!! Pudersnö! Hej mitt vinterland 😍. 

Älsklingen som jag tror hade tänkt äta frukost med oss klädde istället på sig för att gå ut och skotta, jag fixade undan efter frukost, skolbarnen gick till bussen, jag såg till att de mindre barnen borstade tönder och fick på sig kläder, packade inför förskolan och gjorde sen mig själv klar för att åka och jobba. 
När jag kom ut var det mesta skottat, jag skötte sllt inne så gott jag kunde så att han skulle hinna skotta så mycket som möjligt. 

Resan till stan gick bra, lite jobbigt med all snörök men jag kom fram som jag skulle och kunde parkera utan större problem, här i stan hade det inte kommit mer än 10-15 cm snö. 

Förmiddagen på jobbet var ganska lugn, hann packs upp varor, gå med skräp, ringa kunder och lite annat. Eftermiddagen var däremot full. 

Louies besök hos tandläkaren idag hade gått bra, barnen har hittat sllt hemma för att åka skidor på skolan i morgon, jag och Meja plockade in allt sent i förrgår kväll. 

Eftersom jag ska jobba i morgon och sen helgen så sover jag hos Casper i natt. Köpte en sallad som jag ätit samtidigt somnjag lyssnat på ljudbok. 
I morgon ska jag hem efter jobbet, på lördag ska några från jobbet ut och äta men jag ska nog inte med, tror familjen vill att jag kommer hem när jag ändå slutar lite tidigare och det är helg. 

Nu ska jag sova, trodde jag var pigg tills efter att jag ätit och slappar lite i soffan. Nu ligger vi i sängen jag och Casper, redo att sova, bara att lägga undan mobilerna. 

(null)

(null)


16 Januari, -22 grader kallt...

Som jag anade redan igår kväll så skulle det vara kallt idag, -22 grader på morgonen som sen sakta men säkert minskade. -17 grader var det när jag hade lämnat barnen på förskolan och då tog jag och Minnah en uppfriskande promenad när hon skulle sova och jag skulle till affären. 

(null)

(null)

 När barnen var på förskolan hade jag tänkt att bara slappa när Minnah sov men hon vaknade innan vi kommit hem efter en dryg timmas promenad så vi åt först lunch och sen när vi tände upp i pannan så passade jag på att tömma rummet på ved. 
Efter det var hon rätt trött igen så jag bäddade ner henne i vagnen och ställde ut henne, klockan var då strax efter 13.00 och 13.30 gick jag ut och vi tog en promenad för att hämta barnen, nu var det ca -14 grader ute. 
(null)

Vi blev kvar på skolgården tills skolbussen kom, de lekte på snöhögen och Minnah sov. 
Lilly och Louie åkte bussen med skolbarnen hem men Theo ville gå. 
Väl hemma så satte jag Hilma på att vika all tvätt, hon sorterade upp i olika tvättkorgar när hon var klar. Hon vek alla underkläder och jag resterande. 

Till middag blev det Spaghetti, korv och broccoli. 
Efter middagen var klockan 18.00 och snart läggdags, en timma går fort. 

Nu ikväll har vi suttit och kikat efter en bra extern hårddisk till mig och jag har skickat efter ett presentkort på Netonnet, vann presentkort på jobbet och får sen välja vart jag vill använda pengarna. 
Sen har vi kikat på bland annat Sophias Änglar och jag har nickat till hela tiden men ändå inte gått och lagt mig... väldigt dumt. 
Men nu ska jag isäng, i morgon väntar jobb, tagit en av extravaganta i morgon, typiskt då vi nåda var lediga. Men jag jobbar i alla fall torsdag till måndag nu och sen är jag ledig 2 dagar. 

Puss och god natt. 

#10yearchallange som går på sociala medier, jag antog utmaningen och delade våra familjefoton från 2009 och 2019

(null)

(null)


15 Januari, 2 månader kvar...

Minnah tog sovmorgon i morse, hon vaknade inte förrän 08.10 och då hade vi tagit oss igenom både frukosten och att skolbarnen kommit iväg till skolbussen. 

Pappan som också fått lite sovmorgon, i alla fall tills Minnah vaknade, klev upp en stund efter. Jag gjorde dem klara för förskolan och han skjutsade iväg dem. 

Efter lunchen var det dags för Minnah att sova och pappan att åka och jobba, jag blev ensam hemma med Minnah och hade 2 timmar för mig själv... eller nästan i alla fall för jag pratade i telefonen en del av tiden. Först ringde svärmor när jag precis vikt undan och skulle stoppa in sängkläderna i garderoben och sen ringde jag älsklingen för att prata om Jonna och hennes planer, kom dock inte fram till något riktigt konkret. 

Blev lite sen till förskolan, väntade in skolbarnen och åkte direkt när Meja kom innanför dörren, jag var redan påklädd och bilen igång. 
Inga kissolyckor i dag, Louie har blivit lite lat och kissar på sig dagligen nu, hoppas det går över snart, kommer ju oftast ett litet bakslag. 

När alla kommit hem värmdes de sista lussebullarna, bra mellis tyckte barnen. 3 sv barnen har bad på skolan i morgon och ska ha med sig fika, bad Jonna hoppa av bussen vid Tempo och handla en limpa, hon var lite lätt frusen när hon om hem för det var -16 grader ute, jag trodde det "bara" var -12 som tidigare. 

Till middag åt vi uppvärmda biffar, pasta, brunsås och grönsaker. 
Efter middagen fick flickorna som ska på bad i morgon fixa sina egna smörgåsar, första gången, annars brukar jag alltid fixa på morgonen, känns som att de inte blir goda av att ligga i kylen under natten men de smakar säkert lika. Dryck fixar vi i morgon eller senare ikväll. 

Köket är undanstökat, jag nattar de små, bara Theo som inte somnat än. Towe underhåller Minnah och Jonne hjälper Meja med läxa, Melvin, Hilma och Ninni slappar nu innan de ska sova. 

Måste förresten skriva något form av system med listor över allas olika uppgifter och inlogg till mail, snap, musicaly mm, blir galen när ingen minns vem som hade vilket lösenord osv om de råkar logga ut eller som i detta fall när vi fick återställa Hilmas telefon. 

Jonna och Meja var nyss ner i källaren och eldade och bar lite ved, var i alla fall det jag bad dem göra. 
Snart ska resterande barn i säng, Jonna och Meja lär vara vakna lite längre men inte alltför sent ändå. 
Älsklingen ska stanna i stan i natt då han slutar 20.00 och börjar igen 07.30 i morgon. 

Jag ska försöka hinna skriva matlista och sen börja på en handlingslista, när vi nu ska hinna handla... men det löser sig alltid, jag är ju i stan varje dag i slutet av denna vecka. 

Nu sover även Theo så dags att sätta fart 😅

(null)
Fullt vid bordet och ändå är vi inte alla 🙈

(null)
Kortspel har det ägnats åt idag, försöker få Theo att göra annat än att spela tv-spel, även om han lekt för förskolan idag så skadar det inte med lite kortspel. 

Sist men inte minst, som rubriken lyder så är det idag 2 månader tills jag fyller 35år!!! När man själv var liten så kändes ju det ganska gammalt, nästan som tant... men jag känner mig inte så mycket äldre än 23 idag 😅

14 Januari, jobb och mera jobb...

Jobb hela dagen lång, Minnah vaknade vid 05.00 tiden och somnade om brevid mig i sängen efter lite torrtuttande, mjölk finns nog bara i några droppar och jag gjort ett bra tag. 

Relativt lugn morgon eller snarare att jag höll mig lugn då bland annat Louie var högljudd och hade bråttom. 
Barnen åkte till skolan och jag kom iväg hemifrån strax efter 08.00, stannade till på skolan för att lämna glasögonen till Meja innan jag fortsatte till Svenstavik då jag var tvungen att tanka bilen. 

Kom upp till salongen så det var 10 min kvar innan vi öppnade, matburkarna hann jag inte springa upp med till Casper men det är ju lika smidigt om han hämtar dem efter skolan så det gör inget. 

Fick idag reda på att det fattas timmar denna månad så jag måste lägga till 2 pass, hur nu vi ska lösa det. Blev smått irriterad att jag fick veta det så långt in i månaden men det var också ett undantag då hela grejen runt det hela ändras från och med i år och just januari, därav sena uppgifter. Såg till att ta reda på hur det ser ut med antal timmar matchat med antal procent resten av året så jag kan hålla lite koll själv. I December däremot hade jag ganska gott om plustimmar men kan inte räkna dem till Januari tyvärr. 

Hur gick det annars då? Jo en bra dag, som de flesta är, lite sen till en klippning på eftermiddagen men jag tog nästan igen tiden helt innan jag slutade. 

Innan jag åkte från stan fick jag hämta upp Isak så han fick åka med hem, han hade stannat kvar för att Göran egentligen skulle till stan och köpa en bil men han med bilen ändrade sig plötsligt... 
Släppte av honom längs vägen och kom hem  vid 22.30, vek undan lite tvättade sängkläder och nu ska vi fika innan läggdags. 

(null)

13 Januari, söndag, scones och rena sängar...

Fick typ sovmorgon idag, eller i alla fall kunde jag ligga och dra mig och det är ju alltid trevligt en helg, synd vara att man egentligen bara blir tröttare av det eller mer slö kanske man kan säga. 

Trodde att vi hade franska i frysen men så var inte fallet så älsklingen föreslog scones och det var ju väldigt länge sen så varför inte. 
Först kokade jag gröt till mig och Minnah, kokade extra då det alltid är så att Louie också vill ha, och som jag trodde kom han lagom tills att den var klar, Lilly också. 
När vi ätit satte jag igång med sconesen, Lilly som smakade på degen och tyckte att den inte smakade något vidare vägrade sen äta själva sconesen när de var klara. Förstod först inte varför, men när jag förklarade att skälva bröden var godare ön degen så smakade hon en smula och ville sedan ha hon också. 

Resten av dagen har känts lite för slö för att jag inte ska bli lite halvdeppig, men till sista så har lite i alla fall blivit gjort. 
Alla har duschat, alla sängar är renbäddade och hälften av sängkläderna tvättade. Middagen blev gjord, biffar stod på menyn och jag hade råkat ta fram lite väl mycket färs så nu finns det kvar så det räcker en hel middag till. 4kg färs räcker till receptet gånger 10... har 5-dubblat det någon gång tidigare men inte 10-dubblat det 😅, 69 rätt stora biffar blev det!

Efter middagen åkte jag till Klövsjö för att hämta Hilma, älsklingen fixade disken 🙌🏻. 

Nu har Casper åkt tillbaka till stan, alla små (utom Minnah) ligger i sina sängar, Jonna och Meja ska strax också gå och lägga sig.
Jag sitter brevid Minnahs säng och försöker få henne att förstå att det är dags att sova, man brukar aldrig behöva sitta med henne men det kan vara så att hon sov lite för sent idag, väckte henne precis innan middagen men hon somnade sent så hon har egentligen inte sovit för lång tid utan bara för sent. 
Hoppas hon somnar snart så jag kan gå och duscha, i morgon väntar jobb, men bara en dag och sen ät jag ledig 3 dagar, på torsdag är både jag och älsklingen lediga tillsammans.  

(null)

(null)

(null)(null)
Just ja, när jag bäddat ur de mindre barnens sängkläder så tänkte jag ta våra men möttes av detta! En Louie som tagit på en film på Apple-tv:n, tagit ner Minnahs napp samt korgen på samma hylla, den som vi fick i julklapp av Görans pappa med ett kuvert och massor av kolor och choklad. Det fanns kanske 20 chokladbitar kvar och dessa hade han sen skalat, lagt i sängen brevid sig, under täcket så klart och kikade på film och hade väldigt mysigt. Att han låg i smält choklad och var helt kladdig runt munnen och om händerna gjorde honom ingenting... fjärrkontrollen var i behov av rengöring senare också. 🙈😅😂

12 Januari och lördag...

När Minnah vaknade i morse så var det fullt i vår säng så vi lade oss i barnens säng, hon somnade inte om utan tassade upp till Louie som kikade på film, men jag kunde ligga och småslumra då de höll sig i rummet brevid. 

Tanken var att jag skulle skjutsa Hilma till Klövsjö så hon var där vid 10.30 men det blev nästan 2 timmar senare 🙈. Frukosten blev sen och drog ut på tiden, men det gjorde inget. 

Hilma skulle vara med kompis och sova över och jag kunde ta mig lite tid att dricka en kopp te med Theresa och kika i hennes loppisbod. 
Hon gav även Jonnas docka Anja ett nytt hem, Anja ska gå agera modell till stickade bebiskläder och få följa med på bland annat marknad på Jamtli framöver 😍. 

Det har över lag varit en lugn dag, Älsklingen har sålt sin skoter och vi åt hamburgare till middag. En maskin med tvätt är körd och nu är alla barn i säng och vi ska kika på tv en stund. 
Meja har kompis som sover över, hon passar på när Jonna är med Melvin. 

Vi hade en mysstund i soffan innan nattningen, alla skulle kramas och sitta i knä och det får man ju liv att ta vara på ❤️. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


11 Januari... Glad!

Jag tror jag måste ha sovit ganska bra i natt, somnade någon gång efter 00.00 och vaknade vid 07.00 av Caspers alarm på telefonen, sovit mig igenom stormen. Kanske att stormen inte märktes av så mycket mitt i stan för de säger att det blåst rejält men inte många strömavbrott eller annat vad jag hört, dock har delar av Storsjön brutits upp. 

Morgonmöte på jobbet, god stämning och jag kände mig på bra humör och det höll i sig hela dagen och gör fortfarande. 

Jag kortade ner min arbetsdag med 1 timma eftersom jag började 1 timma tidigare, skönt att det gick att fixa och att jag faktiskt var klar när jag skulle trots att jag fick in en sista kund ganska sent. 

Roligaste idag var mina två färger, en äldre dam på 85 år som jag hade flera ggr innan mammaledigheten med Minnah och hon önskade mig välkommen tillbaka och det var så mysigt att prata med henne igen. 
Färg nr 2 var min blåhåriga kund som vi idag lade en kall mörk botten på, tidigare har vi behållt hennes egna botten men det har känts som att något fattas, idag blev det superbra! 

(null)
Före

(null)
Efter första behandlingen, bleka och färga in...

(null)
Från dagens behandling, ska lägga intensivare blå nästa gång tror jag. 

På vägen från salongen stötte jag på en gammal kollega, vi ska försöka trixa till så vi kan äta lunch tillsammans någon dag 😊, vi gjorde det en gång när jag väntade Minnah också. 

Bilen hade jag parkerat i ett varmgarage så jag slapp några eventuella träd över den och den var varm och go att köra. 
Det blåste en del på vägen hem, dock mest på öppna ställen men jag tog mig hem utan större problem i alla fall. 
Stannade i Svenstavik och köpte lite mjölk och bröd. 

När jag kom hem packade jag upp och bytte om, sen pt jag och älsklingen middag och nu har vi ätit lite gott och bland annat kika på dagens program, säsongsstart på Talang. 

Just ni halvsover mannen i soffan och Meja pillrar med mitt hår när jag skriver, tror jag har en under fläta i håret just nu, eller nu tog hon ut den 😅. 

I morgon blir det en sväng till Klövsjö, Hilma ska till kompis hennes mamma ska köpa Jonnas docka. 

Snart plockar vi nog undan och kryper ner i sängen. Natti natt och trevlig helg 


10 Januari, storm och fransar...

I morse skulle vi alla vara utanför dörren före 08.00 och vi lyckades!
Förskolebarnen skulle äta frukost på förskolan idag så jag klädde på dem ganska direkt, skolbarnen behövde bara komma iväg som vanligt.
Lilly och Minnah behövde jag väcka, Theo vaknade någon gång runt 04.00 och satte sig och kikade på youtube, Louie kom till mig i samma veva som jag tror mig ha hört tv:n och jag kände att om jag kliver upp för att stänga av den så blir Theo sågbock grinig, Louie kommer inte att somna om och säkert kommer minst 2 till barn vakna så han fick hållas och jag pratade med hobom senare om att det inte är okej. 

Minnah vaknade strax innan 06.00 och somnade ganska snabbt om i vår säng, därav sov hon när jag klev upp 30 min senare. 

Jag och Minnah kom till stan strax efter 09.00, vi mötte upp pappan på busstorget och han tig bilen och Minnah hem igen. Han lät inte alls speciellt kry och jag snar att han inte kommer att kunna jobba helgen, inte konstigt om han blir sjuk egentligen då alla hemma varit krassliga till och från hela december. 

Dagen på jobbet har varit rätt lagom lugn, bara klippningar idag också men det gör mig inget med såna dagar ibland. 

S-maxen har varit inne på verkstad idag men de hann inte med allt så den måste lämnas in ytterligare en gång... de hade inte tid så det räckte... Casper var snäll och hämtade nycklarna till den eftet skolan, annars hinner de ju stänga innan jag slutar + att det tydligen ska bli storm i natt och då har jag ingen lust att gå för att hämta bilen imorgon  bitti. 

Efter jobbet så träffade jag en tjej som fixade mina fransar, men innan det och eftersom hon ändå behövde sin bil så skjutsade hon mig så att jag kinde hämta vår bil och parkera den säkert i ett garage. 
Nu är fransarna på plast och vi har ätit en bit mat på Max. 
Jag har gjort mig klar för att sova och ska göra det med Casper i lägenheten, skönt att inte behöva kliva upp så attans tidigt i morgon och att bara behöva gå några hundra meter till jobbet, i morgon är det förresten månadsmöte så vi börjar 09.00. 

(null)
Med vs utan fransar, ganska stor skillnad och ändå satte vi ganska korta fransar, jag är sååå glad att mina barn ärvt sin pappas fransar 😍Promenad hem från förskolan...

När jag precis skrivit klart förra inlägget så ringde telefonen, det var från Bilbolaget, där vi har lämnat in S-maxen som vi köpte den 11 oktober 2018, det medföljer ju sån där 3 månaders garanti om något visar sig vara fel eller gå sönder på bilen och den ska få ny lykta bak och ny ledstrip fram + att dieselvärmaren inte fungerar men det var just därför de ringde idag, bilhandlaren som vi köpte bilen av kommer inte att bekosta den, bara såna fel som har med säkerheten i trafiken att göra. Jag fick också information att de inte skulle bekosta felsökningen som vi måste göra pga att någon indikation lyser, men när jag ringde upp firman under promenaden mot förskolan så hade det blivit ett missförstånd sa de, dieselvärmaren får vi bekosta själva men felsökningen ska göras och den står de för och om de visar sig vara något fel som har med trafiksäkerhet att göra så står de väl för det också antar jag...
Den ska in i morgon 07.00 men Göran som ska jobba natten har redan lämnat in den.
 
Jo men jag klädde ju på mig där när klockan närmade sig 13.30, jag brukar låna ett par av Caspers täckbyxor då mina är slängda sen förra väntern då de gick sönder, men jag tror kanske att han har tagit med sig dem till stan för jag hittade dem inte, hand andra vill jag inte låna för de är sååå skitiga, hade dem dock igår när vi skottade snö. I alla fall så klämde jag på mig Jonnas täckbyxor som satt åt lite för mycket i midjan för att det ska vara bekvämt men det gick bra, dock har hon spräckt dem i grenen upptäckte jag.
 
Theo var inte så pepp på att gå hem men det gick om sig och vi hade en sätt trevlig promenad, Lilly var trött i benen och skulle absolut stå på brädan och det fick hon men inte u de brantaste backarna och då var det ju så synd om henne... Louie han frös om näsan sa han och Theo hade lite svår att låta bli Minnah i vagnen, jag valde ju att gå pga att jag inte skulle behöva väcka henne men hon vaknade på vägen till förskolan i alla fall. Louie ville låna hennes napp och det fick han ifall han lovade att ge tillbaka den om hon blev ledsen, men hon var glad och nöjd hela vägen.
 
När vi väl kom hem så dröjde det inte alls lång tid förrän skolbarnen också kom in genom dörren och det obligatoriska "nu kommer alla hem" kaoset var igång.
Jag hade lovat att vi skulle fika lussebullar när vi kom hem och så fick det bli, bätre att äta upp dem än att de ska ligga i frysen för länge.
 
Melvin har varit som ett litet avvaktande åskmoln i 3 dagar nu och jag tror det beror dels på att han är tött då vi kommit in i rutinerna igen, det har varit lite dåligt med sömn hela lovet egentligen men nu väcker jag dem ju tidigt, sen håller han på att bli sjuk också tror jag.
Vi blev lite osams vid middagen, jag körde honom i säng men som alltid med Melvin så tar ju allt lite längre tid när han ska göra något och det i kombination med Ninni som ska kommentera allt gjorde att de två rök ihop och jag fick gå in och bryta, han kom ner igen för att kissa och då passade jag på att prata lite mer honom om hur han mår, om något hänt osv, men det var inget speciellt, han var nog bara trött.
 
Till middag åt vi Tacos, jag och Melvin åkte och handlade det som fattades och när vi kommit hem igen så smet jag in på badrummet för att duscha, jag ville göra det i tid för en gångs skull, annars blir det typ alltid det sista jag gör och det är så ledsamt när man mest bara vill slappa eller sova.
 
I morgon ska vi upp extra tidigt, eller egentligen inte men jag ska åka lite tidigare, jag jobbar i morgon och behöver möta upp Göran i stan när han går av natten vid 09.00.
 
Från promenaden hem, Theo vägrade overall fastän jag sa att det var kallt, han höll med om att det var lite kyligt åt benen och kanske lärde han sig något, han klagade absolut inte utan nämnde bara att det kanske var lite kallt ändå.
 

9 Januari... städning och bananplättar...

Gick och lade mig sent igår men somnade som en stock och tror inte jag vaknat någon gång alls förrän klockan ringde 06.00 i morse, visst hade jag gärna legat kvar men det var inte direkt jobbigt att kliva upp.
 
Göran var redan vaken, hson som sovit på soffan i natt igen, han får mer än gärna sova i sängen men han väljer själv soffan ibland, eller så blir det bara att han somnar ifrån och igår vet han att Lilly lade sig med mig.
Han jobbar idag och åkte vid 07.00, han var med en stund i köket när vi åt frukost.
 
Vi var klara med allt rätt tidigt denna morgon, redan vid 08.00 var förskolebarnen och Minnah påklädda och hade borstat tänderna, Theo kikade på youtube och de andra lekte, jag är tacksam att han satt där han gjorde för han kan bli något så fasligt rastlös när han inte har något att göra i väntan på att vi tex ska åka till förskolan ( tänker ordet dagis hela tiden men försöker vänja mig vid det nya "rätta" ordet).
 
Jag hade ganska tidigt till 99,9% bestämt mig för att städa idag, började ju som sagt med köket igår, så i väntan på att vi skulle åka till förskolan så började jag lite smått med att dammsuga och plocka leksaker, Lilly hjälpte mig.
När jag skurade golvet i köket igår kväll så passade jag på att ställa tillbaka köksmöblerna så som vi alltid haft förut, lite ombyte förnöjer men det blev lite väl trångt vid spisen, kändes väldigt bra och lättsamt i morse att det, det känns "rätt" igen.
 
När jag och Minnah kom hem sen igen så började jag med städningen ordentligt, fiskade fram alla leksaker under soffan och försökte få det så dammfritt som möjligt utan att flytta på den och sen var det bara att börja torka resten av alla golv, vid det här laget hade jag satt Minnah i sin stol där hon fick äta en banan och ett kex.
Sist men inte minst skurade jag badrummet, toaletten fick sig en dunderrengöring och handfatet med.
 
Klockan närmade sig 11.00 och Minnah började bli trött, jag värmde hennes lunch, själv åt jag en banan och sen det av hennes lunch som hon inte orkade. 
Bytte blöja och klädde på henne, stoppade ner henne i vagnen och där somnade hon innan vi ens kommit ut, dock tog det en stund innan jag hittade mina yllestrumpor och fick på mig kläderna för en promenad.
 
Jag tog bara en kortare pormenad på drygt 3km och när jag kom hem tömde jag diskmaskinen för att sen fylla den med disken efter frukosten och min lilla lunch som bestod av bananplättar :)
 
Nu ska jag strax klä på mig igen för att promenera till förskolan och hämta barnen, vill inte slita upp Minnah ur vagnen när hon sover.

8 Januari och skolstart...

Idag var det till att ha klockan ställd på 06.15 igen, upp tidigt för att koka gröt och väcka alla barn som såklart sover gott när de ska upp på skolan men på loven och helgerna kan de vakna tidigt minsann. 

Inatt kom det en del snö, Jonna som inte börjar skolan förrän i morgon var hemma men fick ingen sovmorgon, dock spenderade hon och pappan förmiddagen halvsovande i soffan. 
Efter frukost så duschade jag Theo och Lilly, de kom hem sp sen från påhälsningen hos Liam och Leia igår kväll så det hanns inte riktigt med då.  
Gick sen igenom dagispåsen och barnens ryggsäckar med extrakläder innan jag skjutsade dem till förskolan. De hade så bråttom in då de inte ens sa hej då i kapprummet. 

Jag fixade lunch och när vi ätit var det dags för älsklingen att åka och jobba, Minnah lade vi i vagnen för att sova och jag övertalade Jonna att följa med mig ut för att skotta. 

Vi var ute och skottade i en knapp timma och när vi kom in hann jag sätta mig med en kopp te i soffan och skriva lite på datorn. 

Vid 14.00 var det dags att hämta barnen från förskolan och sol alltid uppstår ett litet mindre kaos när alla barn kommer hem från skola och förskola. 

Jag försökte hinna med att få undan lite tvätt för att sen börja med middagen som idag fick bli Flygabde Jacob, var på affären innan och köpte bananer och matlagningsgrädde. 

Meja hade kompis men jag behövde verkligen hjälp med att sortera upp all ren tvätt som fanns i 4 olika tvättkorgar, Towe och kompis hjälpte också till så det gick rätt fort.   

Vid middagen gick ett glas sönder så humör och hormoner sprutar åt alla håll och kanter hos Jonna, men vi städade av rätt snabbt och middagen kunde fortsätta.

Efter maten var det några punkter som skulle bockas av, duscha Theo och Lilly, hämta Hilma som varit hos kompis, elda, fixa barn i säng, vika mer tvätt, diska undan sllt i köket efter middagen mm... 
jag fick hjälp sv både Jonna och Meja så resten kunde lägga sig och jag kunde ta köket. Jonna nattade de små och Meja fixade med mer tvätt. Jag hade dammsugit innan och jag hade egentligen list att stöda hela huset men det får bli en annan dag, köksgolvet blev i alla fall skurat ikväll. 

Jonna gick och duschade, plötsligt så vill hon klippa sv sig håret och ber mig. Jag undrar ifall vi kanske kan ta det i helgen men då erbjöd sig pappan, som just kommit hem från jobbet, att klippa så jag klippte istället. 
Meja ville också bli klippt och det är väl lika bra att ta båda på en gång. 

Lilly vaknade när jag klippte Jonna, har suttit med henne en stund men hon kom liksom sldrig till ro. 
Nu ligge thom i vår säng och väntar på mig så jag ska borsta ränkerna och lägga mig jag också. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Natti natt ❤️. 

Ps; hade skrovlig långt och lite mer ingående om dagen men jag nickade till och lyckades radera hela inlägget 😱. Nu fick det bli en kortare verson. 

Puss å kram 😍


Morgonfunderingar...

Vi kanske inte måste flytta till stan, lägenhet känns inte så snällt mot dem som inte vill bo stångt och utan frihet som tomt och garage och det blir nog ändå inte så lätt att sälja huset och vi kommer mest troligt inte kunna få chansen att köpa ett annat hus på väldigt många år.
Tänker att vi får bo kvar här, så småningom skaffa en större lägenhet till barnen som ska gå gymnasiet och så får vi övernatta där om vi jobbar flera dagar i sträck och på så vis spara in resekostnader.
Fortsätta betala på huset och ta hand om det bäst det går, renovera lite pö om pö och sen kan vi bo här i princip gratis när vi blir äldre.
 
Jag har också börjat fundera lite mer och mer på slutat om man ändå skulle haft en liten salong här hemma också och jobba hemifrån några dagar i veckan, kanske åka ut till dem som har svårt att ta sig iväg själv osv... dessa tankar har funnits förr men jag vill inte driva eget på heltid, det blir för tråkigt i längden.
 
Ja vi får se hur framtiden blir, jag gillar ju att ha kontroll ochveta i förväg eller i alla fall ha en plan så jag känner mig lite vilsen som det är nu, jag vill liksom ha något att ställa in mig på och inte bara leva oviss i nuet...
 
Jag och Jonna, som inte börjar skolan förrän i morgon, har varit ute och skottat lite snö nu efter lunchen, tog en knapp timma för oss att skotta hela uppfarten, framför garaget och framför bron och intill där vi ställer släpvagnen när vi kör in ved, snart är det dags att hämta barnen på förskolan, ska in på affären innan och så ska jag fylla i tider på schoolsoft...
 
Denna lilla stumpa sover gott ute i vagnen <3

7 Januari och måndag = Jobb för mig...

Smög upp på morgonan, alla sov, Minnah som fortfarande i sin egna säng till och med!
Jag orkade inte koka gröt så det fick bli fil och müsli till frukost och jag tassade in till soffan och satt och åt den i all tysthet. I soffan låg Älklsingen och Lilly nerbäddade, kontigt att hon inte kommit in till mig och lagt sig...?
 
Resan in till stan gick bra, kom in i lagom tid för att inte behöva stressa innan kunderna brjade att droppa in på salongen.
Min första kund kunde inte komma då de ringt från röntgen och gett henne en återbudstid så vi bokade bara om tiden och jag hann ringa några samtal och ställa fram mer produkter till kampanjen, en arbetskamrat bytte alla stora reklamskyltar.
 
Linn kom in på salongen, sååå länge sen jag träffade henne nu, det var nog i somras som vi sågs sist! Gav henne en stooor kram, saknar henne massor! Hon hade bokat tid ho Frida för att klippa sig och göra en nyansering, såklart så blev det hur snyggt som helst, Linn är alltid fin, snygg och söt på samma gång.
 
Jag hade endast klippningar hela dagen igenom men det var rätt skönt det med, några små luckor här och var så jag blev inte speciellt sen heller, bara inför lunchen så klart, ganska typiskt men huvudsaken att man hinner få i sig lite mat.
Jag hade ingen kund inbokad sista halvtimman så med vad jag trodde var min sista kund tog jag det lite extra lugnt, men när han betalat såg jag att någon bokat in sig på nästa tid i sista stund, hade inte märkt honom när han smög in i salongen och satt där vid nedre ingången och väntade. Men trots att jag var sen till honom så blev jag inte mer än 30 minuter sen sammanlagt och då inkuderade det att plocka undan, sätta igång en maskin med tvätt och sist göra kassan.
 
Hade även medarbetarsamtal idag, vi har det ungefär 1 gång/månad och jag låg bra till föruom på försäljning till kunderna men så harde jag då bara jobbat knappt 2,5 dagar denna månad så det hinner jag garanterat ta igen, även om alla vet att Januari är en tuff månad för de flesta.
 
Stannade i Svenstavik på vägen hem och handlade fil och mjölk, lyssnar på en ny bok nu som heter "En dag i December" och jag har hunnit lite drygt halvvägs, spännande är den även om det kanske inte är den bästa bok jag läst/lyssnat på så är den heller inte dålig.
 
Fick sjasa in Meja i duschen när jag kom hem, hon väntar alltid in i det sista för att ev slippa duscha, hon tycker det är jobbigt att duscha, varför vet jag inte och hon kan inte själv riktigt svara heller.
 
 
 

6 Januari... Towe 8 år!!!

Vi satt uppe sent igår/natt, Lilli vaknade och ville att jag skulle sitta med henne, då var klockan redan efter 02.00... Innan Lilly somnat om i sin säng hann Louie vakna och han hade ganska svårt att somna om igen, 03.30 gav jag upp och han fick följa med till vår säng. Vi det här laget hade pappan somnat på soffan och han fick sova kvar då det ändå snart var morgon...
 
Minns inte hel säkert när Minnah vaknade men det var nog ändå ganska tidigt, hon tuttade lite och klättrade sen ur sängen, hon kom tillbaka efter en stund och behövde ny blöja. Jag gick upp och bytte den och Minnah gjorde sällskap med Theo och pappan i soffan, jag gick tillbaka till sängen för att försöka få lite mer sömn men jag somnade aldrig riktigt om, för mycket klättrande i sängen och livat bland barnen...
 
Till slut tappade jag tålamodet på att försöka få vila och klev upp, värmde gröt till mig och Minnah som vi åt innan jag satte de större barnen på att börja duka fram frukosten och sen åt vi.
 
När vi var klara i köket så tog pappan med sig barnen bort till vardagsrummet och de hjälptes åt att plocka bort julen, jag stannade kvar i köket och plockade undan disk och gjorde rent och fint under tiden, sen fick barnen äta godis och kika på film, lördagsgodisen hanns inte med igår.
 
Towe ville både ha vanlig tårta och smörgåstårta på sin födelsedag som ju var idag, hon har alltid gillat sån mat som de flesta andra barn inte är så väldigt förtjusta i, speciellt husmanskost och så smörgåstårta.
Jag skrev en lista med vad som behövdes och senare åkte jag för att handla strax innan affären stängde vid 14.00
 
Towe hjälpte till med alla fyllningar och sen gjorde vi klart smörgåstårtorna innan "godistårtan" som Lilly sa. Smörgåstårtan hade två fyllningar, en med skinka och en med leverpastej, i den andra tårtan var det endast marsankräm med lite vispad grädde, brukar kallas glasskräm och så ville hon inte ha gräde utanpå utan chokladpudding, som jag fick lov av Towe att blanda med en större klick vispad grädde för att få den mer krämig. Sen dekorerade hon den med Non Stop och såklart så tänkte jag inte på att ta någon bild av vare sig smörgåstårtorna eller chokladtårtan.
 
Diskmaskinen fyllde jag med alla bunkar, vispar, spatlar, skedar och annat efter tårtmakeriet, lika bra att få undan allt direkt.
När vi ätit dukade vi bara av, älsklingen skulle ta disken senare. Han passade på att hänga med Casper, Tony och Isak ut på en kortare skotertur under tiden som vi andra roade oss med att locka hår, lika klart på film och rita.
När killarna kom tillbaka så var det äntligen dags att äta "godistårtan!!!"
 
När det var dags att natta barnen så placerade vi Hilma här nere med de små, vilket innebar att vi delade på henne och Ninni och nattningen där uppe blev genast mycket smidigare också.
Klockan har hunnit bli ganska sent, efter jag nattat barnen så packade jag lite blöjor och sen satte jag mig här för att skriva om dagen och det är nog snart dags att sova, ska ju upp och jobba i morgon.
 
Ute har det varit ca -2 grader idag vilket innebär att all snömodd på gården som blivit av tövädret har hårdnat, Göran var ut en sväng och försökte jämna till lite, det ska tydligen bli lite kallare i veckan och även kanske komma lite snö.
 
Casper åker troligtvis tillbaka till stan i morgon, i övermorgon är jullovet slut och det är dags för skola och dagis igen, skönt att komma tillbaka till rutinerna kan jag tycka men man kan ju säga hej då till chansen för några sovmornar framöver... men det funkar ju bra det med bara man kommer i säng i tid och att barnen sover i sina sängar så mycket som möjligt.

(null)
Tog som sagt inga bilder alls idag tyvärr men bjuder på den här fina ❤️ på Towe som ju fyllt 8 år just idag ❤️❤️❤️

5 Januari...

I natt har jag inte sovit så vidare bra, svettats och så har både Lilly och Louie delat säng med mig och jag måste ha legat konstigt för jag hade ganska ont i ryggen när jag vaknade, eller så var det för att jag legat i mitten av sängen, halva jag på den hårda sidan och halva jag på den mjuka...
 
Minnah vaknade strax innan 06.00 och då var det bara mina bröst som gällde till en början men utan så många byten, sen kunde vi mysa lite när hon hade nappen med.
Hon klättrade till slut ur sängen och jag hörde hur hon bökade i köket, när jag kom in hade hon lyckats få upp ett av skäpen och burken men pepparkakor stod på bordet ;P
 
Jag fick ringa och väcka Jonna och Meja, de och Ninni skull följa med till stan idag, dels för att Jonna skulle hämta ut sina nya glasögon och dels för att handla upp julklappspengarna, b-h:ar stod högst upp på Jonnas shoppinglista.
 
Jag hade lite problem med att hålla mig vaken på vägen in, eller jag kände mig lite trött men när man lyssnar på en spännande bok går det ju bättre.
 
Jag har endast haft klippningar idag men jag har faktiskt för en gångs skull hållt tiderna och inte blivit mer än max 5 minuter sen och jag var även klar med min sista kund före kl 17.00! Men då behövdes det fixas lite i hyllorna inför kommande kampanj, Sanna hade redan börjat ordna så vi hjälptes åt med det sista, några saker kvar men det ordnar vi på måndag morgon.
 
Det blev en snabb tur till Rusta innan vi fick åka tillbaka för att barnen skulle äta på Max och sen åkte vi äntligen hemåt på hala vägar, läskigt att köra när man känner då och då att man glider... Jag vill ha tillbaka snön och minusgraderna!
 
När vi kom innanför dörren möttes vi av alla de små, de har varit mer vilda än tama berättade pappan och nu var det hög tid för dem att sova. Jag packade upp det lilla vi handlat, eldade, var på toa, bytte om och tog hand om disken som inte rymdes i diskmaskinen efter middagen. Inget jag egentligen behövde göra men jag mår bättre av att se en städad diskbänk än en stökig..
 
I morgon är det trettondagsafton, Towes födelsedag och Caspers (med K) namnsdag, eftersom det är en röd dag så är salongen stängd och jag ledig! Woho!
 
Nu ska jag vara lite social med mannen i mitt liv <3
 
 

Nytt utseende...

Kikade runt lite och hittade lite olika designer och valde en som tilltalade mig, ändrade om lite och lade till bilder, så om ni som läser känner er vilsna så har ni kommit rätt.
 
Soffan är för närvarande full med barn, det blev för högljutt uppe på övervåningen så alla fick komma ner och nu sitter vi här i soffan och trängs 7 personer och en katt <3
 
Mitt te som skulle göra allt så mysigt har nu kallant eftersom jag glömde bort det, så typiskt mig! Men det är ju bara te, går ju att värma igen eller göra nytt, inte hela världen.
 
Syns att denna blev så stor, måste köpa nytt garn och göra en mindre till Minnah, denna blev så stor så att den passar Lilly, men fin blev det i alla fall <3

4 Januari... jobbfredag

Jag bad Göran elda igår och han glömde nog av det inna han somnade på soffan, kyligt i morse men inte så att det egentligen var för kallt på något vis, bara väldigt svalt när Minnah vaknade redan vid 05.00 och inte tyckte jag skulle ha täcke på överkroppen när hon gosade in sig i mina bröst.
 
När klockan ringde vid 07.00 tiden sov alla, Minnah hade somnat om och vi båda hade fått lite mer sömn. Jag smög mig upp, gick ner i källaren och tände upp, startade diskmaskinen som också glömdes av igår innan vi lade oss och sen värmde jag mig lite gröt och åt frukost i lugn och ro, ett kokt ägg åt jag med.
Louie tassade upp när jag skulle till att äta men han bäddade jag ner i soffan med pappan, han ville se en film. När jag sen kom ut från badrummet efter att ha borstat tänderna och klätt på mig så satt även Theo i soffan under ett täcke.
Jag pussade de tre hej då och åkte till stan för att jobba.
 
Det är så otroligt tråkigt nu när det är plusgrader och regnar när det ska vara snö och krispigt, det blir en hemsk halka och den fina ljusa snön försvinner... det var superhalt att försöka ta sig upp längs gatorna genom stan efter att ha parkerat bilen vid storsjön.
 
Jobbdagen har varit bra, glada kollegor och trevliga kunder, jag hann ha lunch, dock blev jag sen på slutet (som typ alltid) men alla blev nöjda och glada, blev mest sen för att jag hade dubbla kunder på eftermiddagen, en nyansering och kur i verkningstiden för en annan kund.
 
Tankade innan jag styrde hemåt och kom innanför dörren en stund innan 22.00.
De små sover, någon hostar och hostar, tror det är Lilly, de mellersta och större barnen är fortfarande vakna men lugna, och de två största barnen är ute i garaget ;P
 
Värmt mat, spaghetti och köttfärssås, rosa/röd då denvar bombad med rödbetor och jag spetsade den med lite vitlökspasta innan jag rörde ihop allt och åt. En kopp te för mysfaktorn här på bordet intill och nu ska jag bara sitta här en stund.
 
Något knstigt har det varit med mina ögon idag, de har svidit av och till och tårats, jag har behövt blinka massor extra och extremt blev det efter att jag fick rethosta i halsen och sen tårades ögonen massor så fort jag sneglade åt samma håll sem en av lamporna i taket, det blev typ samma effekt som när man skär lök... knepigt!
 
Ninni sällskapar i soffan <3
 

3 Januari... Sundsvall...

Minnah vaknade tidigt och skulle tutta, hon vill väldigt gärna men eftersom det inte kommer speciellt mycket så byter hon bröst efter bara 2 sug och så häller hon på och byter i evigheter och hon vägrar då nappen helt.
 
Ninni tjatade skallen av mig också (kändes det som) och jag blev på dåligt humör över allt småtjafs om bland annat vem som valde och vad de valde att titta på på apple tv:n...
 
Göran fixade frukosten, de fick välja på gröt eller filoch sen blev det en spontantripp till Sundsvall för mig, Göran, Minnah och Towe, Towe fick följa för att födelsedagsshoppa eftersom hon fyller år på söndag. vad skulle vi då göra i Sundsvall, jo Göran behövde köpa grejer till nyaste bilen som han köpte efter att ha sålt en annan, den behöver ett avsassystem som är riktigt, det som sitter där nu är typ halvt och sen behövde jag några lådor från Ikea.
 
Blev att vi åkte sent och om hem sent men Casper och Jonna var hemma och fixade med middag och när vi kom hem var de yngsta nattade och allt var lugnt.
 
Har hunnit plocka lite i köket och packat upp det lilla som vi handlade på ikea och sen plockat mer lite mer småsaker som jag velat göra länge men det inte har blivit av, sånt som egentligen bara tar några minuter att fixa.
 
Duschat har jag också gjort, Lilly vaknade och ville att jag skulle sitta med henne och hon fick vänta tills jag var klar, kändes som att jag ville duscha först, hon satt och myste i soffan med Jonna och Meja under tiden.
 
Väldigt kort och virrigt inlägg känner jag men nu ska jag snart gå och lägga mig för i morgon väntar jobb, och jag håller tummarna för att inte förkylningen biter mer på mig än den redan gjort.
 
Puss å god natt
 
Gofisan som höll god min hela resan <3

Byta portal eller inte...?

Jag har sen en tid funderat på att byta portal att blogga på, kanske till någon som handlar mer om föräldrar och familjer... jag har ju mina läsare som är upp emot 200 st men jag får gansla sälllan kommentarer, kan ju iofs bero på att jag senaste året inte varit särskillt aktiv, inte jämnt aktiv i alla fall...
 
Jag känner att lusten till att skriva är stor men jag prioriterar den inte, men nu känner jag återigen för att ta nya tag och kanske det blir roligare i en annan portal och jag har hört bra om tex Loppi... har ni som läser någon erfarenhet av den?
 
Sen är jag ju såklart lite avundsjuk på er som har stora bloggar, nu tänker jag inte främst på toppbloggare men det skulle ju kännas lite skoj att kunna tjäna någom krona på att skriva då jag egentligen tycker att det är väldgt roligt och jag kan uttrycka mig bättre i text än tal många gånger.
 
Jag hade även velat göra bloggen lite mer personlig, hade gjort någon typ av bloggmall för några år sen men sen plötsligt så var den borta... 
 
Ni som läser här inne hos mig, vad vill ni ha mer av, mindre av, vad är intressant och vad tycker ni helt enkelt om det jag skriver och tycker ni att ett byte av portal vore bra? Tänker ju såklart i så fall flytta med mig hela denna blogg också så man fortfarande kommer att kunna bläddra bakåt i tiden också.
 
Dela gärna med er av era tankar och tops, det kommer att uppskattas massor <3
 
Jag älskar förresten dessa fina filter på Snapchat <3

2 Januari 2019!

Idag var det åter Görans tur att jobba men han började inte förrän 14.00 vilket betyder att han inte behöver åka förrän vid 12.00
 
Barnen sov relativt länge idag också men jag kände mig inte så väldigt utvilad då Minnah vaknade tidigare och jag tror hon somnade om...? Sen tror jag att jag håller på att bli förkyld jag med, Både Ninni, Meja och Hilma hade lite feber igår och även idag. Jag hoppas bara att jag inte blir sämre och blir liggande, näsan rinner, huvudet känns tungt och det river lite lätt i helsen men ingen feber än så länge...
 
Idag blev frukosten ännu lite senare och jag kokade en större mängd gröt så att alla skulle kunna få välja på det eller fil, kokade 7 portioner och det blev lite över som jag spar tills i morgon, jag och Minnah vill alltid ha gröt och för det mesta Louie också.
 
Jag tog en tidigare promenad idag, passade på när Minnah skulle sova och barnen ändå inte ännu var uttråkade, när jag kom tillbaka så dukade jag fram för "slimeverkstad" dock blev jag lite besviken för limmet som vi köpte sist var inte så bra, det blev liksom inte riktigt fast utan så fort slimet "slappnade av" så blev det typ rinnande... men alla fick till ett slime eller 2 i alla fall och nu stinker hela köket av raklödder!!! jag brukar ha köpt sensitive som softar lite lätt citrus och nu hade jag köpt original som har en väldigt stark doft...
 
 
 
Timmarna gick och det blev dags att tänka på middag, potatisgratängen till nyår blev väldigt blaskig om än god men för att inte söla när vi öste upp så hällde jag av överflödet som idag fick bli basen till brunsåsen som vi åt till köttbullar och makariner med kota grönsaker, såsen smakade som brunsås med en touch av just potatisgratäng, men alla åt.
 
Barnen fick lägga sig strax efter 19.00 efter att fått välja nya tandborstar, de mellersta barnen fick gå insäng samtidigt som de små som sov gott redan vid 20.00 men de där uppe är fortfarande vakna och håller låda trots otaliga tillsägningar... förstår inte när de ska lära sig, jag hade tänkt låta dem se på film ikväll men så länge de ska ligga vakna (för det gör de även om de sett film i 2 timmar) timmar efter läggdags så får det vara så... Minnah nattade jag för ca 20 minuter som och hon sover nu gott i sin säng, nattar henne alltid där med vällingflaskan som när den är tom byts ut till nappen och snutten och sen en strykning över pannan när man säger god natt <3.
 
Jonnas Melvin kom hit igår och de har mest tagit det lugnt idag, hela eftermiddagen har de tillsammans med Casper kikat på serien "Prison breake" som kom för mer än 10 år sen och de har såklart fastnat.
 
Göran kom hem för bara en stund sen, tror han fick gå lite tidigare idag med, våra jobb är så olika, där på hans jobb kan man iblan kunna smita iväg lite tidigare och ta en friskvårdstimme om det är lugnt och det behövs minre personal. På mitt jobb däremot är det ofta så att bahandlingarna tar längre tid eller dras ut på tiden pga att man måste svara i telefonen, ta hand om kunderna i receptionen eller att själva behandlingen helt enkelt tar längre tid pga att kunden har speciella önskemål eller mycket hår, men man vill ju alltid göra sitt bästa såklart och då är övertid inget ovanligt. Jag fortsätter att försöka bli bättre på att bedöma tid och att göra mitt arbete så effektivt och bra som möjligt.
 
I morgon ska Göran egentligen också jobba men de är en extra på jobbet nu i Januari och han har komptid att ta ut så han får vara hemma, vilken lyx! Inte bara för han utan för oss alla <3

1 Januari 2019!

Gårdagskvällen blev inte så väldigt sen då Göran skulle upp och jobba denna dag, 06.00 fick han lov att kliva upp och alla vi andra låt (kors i taket) och sov, jag somnade snabbt om när jag väckt honom och minns att han pussade på mig innan han sen åkte.
 
Jag tror att jag kikade på klockan nästa gång närmere 09.00, barnen sov länge och höll sig lugna, de kröp upp i vår säng och vi låg kvar och myste en bra stund och kikade på film.
 
 
 
 
 
När jag sen väl klev upp så fixade jag frukost, först gröt till mig och Minnah och sen smörgåsar och obay till resten, Casper sov ute med Jonna på hennes rum så de fick passa på att sova tills de självmant vaknade och kom in.
 
Efter frukost klädde jag mig och bestämde mig för att åka med all insamling som började fylla skrubben (där vi förvarar den) till bredden och så panten som svämmade över.
Casper som just kommit in körde fram bilen, jag hade lovat Louie att få följa med och Lilly var skitförbannad för att hon inte fick.
Louie hjälpte mig med all pant i utbyte mot att han skulle få köpa en klubba, de blev förresten en klubba var till alla barnen, kändes taskigt annars, köpte med mig ett gäng bullar som var på extrapris också.
 
Barnen pysslade och lekte med lera blandat med datorer och tv-spel heöa dagen, det blåste halvt storm ute och alla är halvförkylda så vi höll oss inne.
Jag försökte att tvätta upp alla sängkläder sen vi bytte i alla sängar härom dagen, det tar ju sin tid för allt går ju inte i en och samma maskin.
 
Till middag åt vi rester, alla utom jag fick vad de önskade men det spelar ju mindre roll, huvudsaken att alla blev mätta.
 
När middag och allt var undanstökat så kände jag ändå att jag skulle ha fått lite extra friskluft och tog en promenad, Göran hade fått sluta lite tidigare så han ringde precis innan när han var påväg, han hann dock hem före mig, det hade blåst drivor så lite småtungt var det att gå i den packade snön som ändå inte var med än ca 7 cm.
 
Såhär såg det ut på den gamla gång/cykelvägen.

December 2018!

Sista månaden har verkligen flugit förbi, men vi hann ändå klart med allt före jul och nyår!
 
Göran har ju varit pappaledig hela december och jag har jobbat, inte jobbat mer än jag brukar men eftersom han har varit hemma hela tiden så känns det som att jag mest har jobbat, inte alls hunnit vila upp sig när man varit ledig för att vara hemma med alla och allt som ska flyta på är ju mer än ett heltidsjobb också.
 
Vi har ju haft en julkalender på jobbet där det varit lite olika kategorier och mål varje dag som tex: bäst totalomsättning den dagen, flerst kurer hittills i månaden, gladast, bäst fs osv och jag har nog i alla fall vinnut 5 av dem och det har varit extra peppande! Den sista och stora vinsten förlorade jag dock med 2 poäng men Sarah var verkligen en värdig vinnare!

(null)

Julbordet med kollegorna hade vi den 8 December och det var sista dagen med Anja som slutat hos oss, mysigt och trevligt och det blev inte allför sent heller, lätt hänt oftast. 
Egen hårvård hade de dagarna före jul också men jag var inte med på den, det brukar verkligen bli sent och det är inte livsnödvändigt just nu... men det hade varit skoj att få göra något med färgen på håret snart, april var sista gången och däremellan har jag ändå lyckats bli klippt 2 ggr.
 
Önskefoto heter sidan som vi senate åren har beställt fotokalendrar ifrån som vi ger bort i julklapp till släkt och vänner, mycket uppskattat och väldigt smidigt. I år scannade jag av (med en app i telefonen) porträttbilderna som vi tog på alla barnen i samband med familjefotot och det blev riktigt bra.
 
Så gott som varje helg när jag jobbat senaste tiden så har någon/några av barnen följt med och det har funkat jättebra, de vet att de ska hålla sig i bakgrunden och inte störa. Jonna har varit med och "jobbat" en dag så hon via skolan haft en sån dag där de samlar in pengar till ett barnhem i Indien, varje år så åker några elever från klass 8 dit och lämnar över dessa pengar.
 
Nya glasögon till Jonna fick vi äntligen fixade också samma dag som hon var med och jobbade, otippat valde hon ett par med rund form men de var skitsnygga på henne!
 
Blommorna som vi har i köket, som jag fick ta med mig hem från jobbat innan jag gick på mammaledighet med Minnah, ja de blommar för fullt! Vita och fina och jag är för trött i huvudet nu för att komma på vad de heter men de blommar väldigt sällan.

(null)

 Casper hade med sig en ljusstake hem från skolan en dag, en som de tillverkat av rör så klart och jag gillar den, häftigt tema att göra en advetsljusstake.
 
(null)
Ljusen har Hilma stöpt på skolan. 

Tidig morgon med Minnah, jo en morgon vaknade hon väldigt tidigt och vägrade soma om, gnällde bara hela tiden så jag klev upp med henne runt 04.00 tiden för att inte störa alla andra som sov och då hade hon ändå varit vaken en bra stund innan. Jag tog på mig ulltrikåsjalen och stoppade ner henne i den och sen skrotade vi på i köket så tyst som möjligt i ca 2 timar innan hon somnade och då satte jag mig i soffan och försökte få lite sömn jag med.

(null)

 Lussebullar hann jag inte baka innan lucia som det var tänkt utan det fick bli någon dag efter, men det gick ju lika bra, det blev samma morgon som Minnah varit vaken, gjorde degen innan frukost med vision om att vi skulle hinna äta innan den skulle bakas men det blev att vi fick baka först, det gick ju det med.

(null)

(null)

Julklappshandling sköt vi på väldigt länge, vi brukar inte direkt vara ute i god tid men ändå så pass att man hinner beställa det mesta på nätet men denna gång så gick darana och det började bli för sent... kändes som att vi inte skule hinna men ändå var jag inte direkt stressad över det, kände nog på mig att det skulle lösa sig.
Vi fick sålt stora bilen ganska snabbt efter att vi fått fingrarna ur att lägga ut den på blocket, var faktiskt Casper som skötte affären tills de kom hit och skulle göra upp om själva köpet. Pengarna kom väl till pass för många saker och däribland julklappar även om vi faktiskt hunnit spara ihop en slant.
 
Det var en tisdag, 6 dagar inna självaste julafton som vi tidigt en morgon gav oss iväg, Casper behövde skjuts till skolan och det passade ypperligt. Jonna som var hemma med lite feber var ändå ganska pigg och kunde vara barnvakt <3.. Det var en så härlig känsla att handla ALLA julklappar i butik, fantastiskt och underbart, det är så man ska handla julklappar. Jag fick också för mig att vi skule köpa en ny julgran... inte det smartaste med tanke på att allt skulle få plats i bilen sen, för vi avslutade det hela med att storhandla mat också och det var precis så att vi slapp att ha sista matkassen i knät.
 
Julaftton var helt ok, barnen var inte på sitt bästa humör men man får ställa in sig på att för dem gör det ingen skillnad om det är vardag eller fest, de anstränger sig liksom inte mer för att det är något speciellt utan är precis som vanligt och blir de arga så blir det bråk.
Vi hade bestämt sen innan att äta julmaten tillsammans med Susanne, Patrik och Tony eftersom Susanne inte jobbade mer än på julaftons förmiddag. De skulle också står för inhandlingen och planeringen av maten så betalade vi senare vår del i det hela, smidigast så, väldigt lätt att det annars glöms av att köpa något.
Julklappsöppningen däremot tog vi hemma sen på kvällen och alla blev nöjda och glada, speciellt Meja som verkligen fick det hon önskade sig och mer därtill men absolut aldrig trodde att hon skulle få! Hon vill ju bli frisör när hon blir stor och hon älskar att göra frisyrer och är dessutom väldigt duktig och tålmodig så hon önskade sig ett frisyrhuvud med långt hår som hon kan locka och göra uppsättningar på. Jag letade och hittade via facebook 5 huvuden varav ett med långt hår, jag fick alla om jag köpte den med långt hår inklusiva en hållare/stativ. Först skrek hon rakt ut och skrattade och sen började hon gråta massor, hon blev sååå glad!

(null)

 Eftersom Jonna går och konfirmerar sig så ska hon ju gå på visst många gudstjänster innan maj då själva konfirmationen äger rum och jag hade för mig att det ingår att man ska gå på en gudstjänst kring jul och även runt påsk. Hon hade själv dålig koll men efter lite luskande så bestämdes det att vi skulle gå på Julotta på juldagsmorgonen 07.00, det var mysigt!

(null)

 Mellandagar innebar jobb för mig men även en hel helg ledig, sista lediga helgen tillsammans hela familjen på ett bra tag framöver, dock kändes det inte som att vi tillbringade så mycket extra tid tillsammans då det var meck med skotrar blandat med åkning som drog ut på tid.
 
Ganska i sista stund kom vi på att vi skulle haft någon morgongåva till barnen på julafton och Göran som var med Casper, Isak och Jonna till Sundsvall köpte Modellera till alla utom Casper och Minnah. Vi tänkte mest att det skulle vara kul där och då och att det skulle bli att slänga efter någon gångs användande men där hade vi fel! De har suttit i timtal och skapat diverse bakverk, maträtter och annan konst, synd bra att leran inte verkar torka... nästa stek bir nog sernitlera, den kan man bränna eller koka, jag köpte mycket sån  lera när jag var yngre. 

(null)

(null)

Nyår då, jo jag började med att jobba kl 10-14 och de andra fixade med middagen hemma under tiden, den hade vi varit i Svenstavik och handlat till dagen innan. Ordningen på rätterna blev lite omvänd för när jag och Meja kom hem så gick vi till farmor och Farfar (Patrik) för att fika, marängsvsiss blev det och det innebar att efterrätten kom först.
Till middagen som vi åt vid 20.00 tiden så åt vi potatisgratänk, kött och sallad och sist men inte minst dukade vi upp julgodiset som vi inte hunnit äta av. De små nattades, de mellersta barnen kikade på film och vi större satt nere i soffan och bara tog det lugnt, blev inte det minsta firande av själva tolvslaget egentligen, mer ett konstaterande men det blev ju ett nytt år ändå!
 
Nu har första dagen på nya året gått och vi är enligt klockan inne på dag nr 2. Göran har börjat jobba igen och dagen har vi tagit som den kom, berättar om det en annan dag, förhoppningsvis i morgon. Nu är det hög tid att krypa till kojs, Göran har nog redan lagt sig, ovanligt att jag är uppe längre än honom.
 
Puss och Hej!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus