❤️Kristallbröllop❤️

Stort grattis till oss idag på vår 15:e bröllopsdag!!!
Tack för att du står ut med mig och att vår kärlek till varandra är både uthållig och stark. 
Jag älskar dig så mycket att jag nästan spricker ❤️
Extra tack för middag och blommor denna dag 🥰

(null)
Då...
(null)
...och nu

❤️❤️❤️

(null)


Styrk 4 år!!! Date Night! Fotboll och sol...

I torsdags lagade Casper middag när han kom hen från jobbet, jag höll honom sällskap och kunde assistera om det behövdes, fiskfile med potatis och hollandaisesås åt vi.
De små barnen blvit lovade att sova hos farmor så strax innan 19.00 knatade 5 st iväg och det blev nästan helt tyst här hemma, bara Noah som satt på golvet och lekte. Tyvärr blev det inte en så lugn kväll ändå eftersom han inte sover så länge efter att vi nattat honom som jag skrivit om förut men så fort han somnat igen, fast senare, så sover han oftast hela natten. Det var morgonen efter som vi märkte den största skillnaden, då det fortfarande var helt tyst klockan 08.00 på morgonen!
 
I fredags tog jag en promenad efter frukost, hemma igen så dammsög jag och satte igång diskmaskinen innan jag duschade och gjorde ansiktmask, fönade håret och klädde på min inför en kväll hemifrån med Göran. Vi hade bestämt "Date Night" med Robert och Annica, så länge sen som vi gick ut och åt elle rbara åkte iväg en kväll helt barfria, det behövs ibland. Vi åt på Sydjämten och gick sedan hem till Robert och Annica för att fortsätta umgås, vi kom hem vid 02.00 tiden och kunde krypa ner i en varm säng; Jonna, Noah och Minnah hade värmt upp vår. Jag flyttade Noah till sin säng och sen kröp jag ner efter att Jonna gått till sin säng.
 
Igår lördag fyllde Styrk 4 år! Tiden går så fort och eftersom de bor i Norge så träffades vi inte för att fira men han såg ut att ha haft en riktigt bra dag med presenter, tårta och bad. Stort Grattis till dig Styrk! Hoppas att vi kan ses snart.

(null)

Igår kväll när barnen satt och kikade på film och åt sitt lördagsgodis efter middagen så gick jag och Noah ut, pappan anslöt sig också och vi studerade hur Noah tog sig till sandlådan och sen inte ville därifrån. 

(null)
Det var tydligen spännande att smaka på både sand och stenar, gräva med handen och kasta sand ❤️
 
Idag är det söndag och i morse strax efter 09.00 åkte jag och Noah till stan med Melvin, Hilma och Towe som skulle ha fotbollsmatch, de förlorade men hade skoj och Towe gjorde ett mål samt fick grönt kort för bra spel.
Det var ju meningen att Jonna skulle ta över lägenhetern som Casper och Tony bodde i när de gick gymnasiet men idag blev det ändrade planer, lite missförstånd och strul efter vägen så nu har jag anmält intresse på några av lägenheterna som finns ute på Östersundshem, som tur är har jag stått i aktiv kö i ganska många år så om vi har tur så kanske vi får napp på någon som inte är allför dyr. Lite synd bara att det det blev med så kort varsel, hon börjar ju skolan om 4 dagar...
 
Värmen håller fortfarande i sig någorlunda bra och det är skönt, man blir på så mycket bättre humör när solen skiner och vädret är bra, i stan blåste det dock ganska kallt så det var inte lika trevligt...
 
Towe och Melvin hjälptes åt att laga middagen idag, krämig wok med kryddig korv och pasta, och nu lyssnas det på musik i vardagsrummet och några barn är ute och leker i kvällsolen innan de ska sova.
 
 



Sol och bad!

Sommarvärmen kom tillbaka och vi blev lite upptagna igen, dagarna fyllls ju för det mesta oavsett men senaste dagarna har kvällarna varit ganska intensiva också då Noah sover oroligt. De flesta kvällarna har det gått att bara ge nappen men några har vi behövt ta upp honom och då somnar han inte igen förrän någon timma senare och är under tiden rätt gnällig och rastlös.
En kväll sov han faktiskt från strax innan 21.30 tills 07.15 på morgonen men då hann vi ändå inte göra något speciellt då en dator skulle formateras + att alla de större barnen är vakna sent och ska påminnas och ibland tjatats på när de väl ska lägga sig... det är med andra ord slut på de kvällar då lugnet lägger sig vid 20.00 på kvällarna...
 
I alla fall så har vi hunit träffa min syster Tina och hennes barn, de kom Rätan och vi badade och fikade på campingen hela dagen, min mamma var också med, det var mysigt.
Vi har fikat pannkakor ute i solen, stör på socker på översta pannkakan i högen, rulla ihop och dela ut en efter en tills alla pannkakor var slut och alla barnen mätta.
Göran var denna dag iväg till stan och köpte grejer till Casper, han byter motor i en bil och ska sätta dit en turbo.
 
Vi har ätit middag hos svärföräldrarna, barnen badade i deras lilla pool.
Melvin har bakat kringlor och jag har gjort microkola till de större barnen, de har frågat ett bra tag om det nu så jag gjorde en ljus och en mörk.
 
I måndags var vi på BVC med Noah, han hade växt på bra och klarade testerna inför 10 månaders kontrollen så den kommer vi inte att behöva gå på, han var 9 månader och 9 dagar just denna dag och hade lärt sig krypa och sätta sig upp själv bara dagen innan och nu gör han det hela tiden.
 
De större barnen har varit på campingen och bada nästan varje dag senaste veckan, de mindre inte lika ofta men både härom dagen och nu idag var vi iväg. Först fikade vi blåbärspaj som bakades för 2 dagar sen men som fått stå i kylen då vi inte hunnit äta den... sen gjoder jag en deg och bakade ut 20 hamburgerbröd som fick jäsa när vi var borta och gräddas när vi kom hem.
Så livet rullar liksom på...
 
I morgon är det bara 1 vecka kvar på sommarlovet, det ser ut som att det ska vara bra väder och det skulle ju vara toppen om det vore det. 
Fotbollsträningen har komit igång men vi skippade den första men ska försöka ta oss iväg i morgon och på söndag är det match.
 
Minnah ska börja på dagis också, fick besked idag om att inskolningen börjar den 25 augusti och hon kommer att älska det tror jag!
 
Nu får det räcka för ikväll, Noah har redan hunnit vakna en gång och förhoppningsvis sover han vidare nu utan att varkna förrän i morgon bitti... hoppas måste man ju få göra!
 
 
 
 

Sommaren, kom tillbaka!!!

Igår var det tisdag och det blev trots stundvis någorlunda bra väder ute, en slappardag inne...
Mamma ringde på förmiddagen och frågade om vi bjöd på kaffe, hon var i byn pga jobbet, hon köpte med sig lite fika. Det blev en riktigt trevlig överraskning denna dag ❤️. 
Göran åkte till Åsarna för att hämta paket samt att skicka ett och passade på att hälsa på Robert med familj också. 
Till middag blev det pastagratäng vars bas utgjordes av köttfärssås som blivit över. 

(null)


Idag onsdag var jag på bra humör när jag vaknade men sen spårade det och jag gav mig ut på en riktigt lång promenad och gjorde även ett stopp nere vid sjön då jag bara låg en stund i gräset, lyssnade på min ljudbok och kände solens värme, så skönt! 
När jag kom hem var alla ute och lekte och jag lade mig på en filt på gräset med Noah bredvid, dröjde inte länge förrän både fler barn och hundar också var där och trängdes. Hade varit mysigare om det inte blåste då kallt emellanåt, var ju bara +18 grader. 

(null)

Stuvade makaroner, falukorv och grönsaker till middag, fick även för mig att koka en linssoppa på samma gång, den åt jag och Göran till middag. Såhär i efterhand var det bara bra att jag kokade den för alla makaroner tog slut i ett nafs. 

Jag nattade Noah vid 21.00 och nu är klockan strax 22.00 och det är dags för de större att lägga sig också, de mindre lade sig vid 19.00.


20 år som förlovade ❤️

Igår var det 20 år sen vi förlovade oss, jag då 16 år och han 18 år, tänk va unga vi var då! Och tänk va unga vi fortfarande är ❤️
Stort grattis till oss !!!

(null)
Bilden är något år gammal men det blir sällan att kort tas på oss tillsammans så man tager vad man haver 😍🙏🏻

9 månader och besök!

I lördags blev Noah 9 månader!!! Han är så frisk från sina vattkoppor nu men behöver nog några dagar till på sig att återfå alla energi, han är fortfarande lite gnällig och klängig, tur det finns många mysiga famnar här hemma.

(null)

(null)

Vädret har varit fint i helgen, +20 grader, det är inte fy skam med tanke på hur kall Juli har varit, kallaste Juli sedan år 1960 läste jag någonstans...

Igår sålde vi iväg en bil, pappas gamla cheva, när den lämnat gården packade jag ihop mig och barnen och gick till Campingen för att bada. Noah stannade hemma då han sov i vagnen. 
Jag hade inte tänkt bada egentligen men det fick bli så ändå, baddräkten var ju ändå med och jag simmade ca 500m. 

Idag har vi haft besök av pappa och lillebror! De vågade sig hit trots Corona nu när vi alla är friska, vödret var på vår sida och vi hade stora möjligheter att till mesta del hålla oss utomhus. 
Jacob fick sig en rejäl omgång med saxen och han blev nöjd och glad, mysigt att dra fingrarna över den snaggade nacken. 

Jonna bakade mandelkubb efter middagen, det kliade i fingrarna när hon som för det mesta gör helt på sitt eget sätt, men kubb blev det, om än lite av en större variant och goda blev de med ❤️. 

Nu är klockan mitt i natten, halvslumrar i Görans famn i soffan en bra stund och nu när jag skulle lägga mig vaknade först Noah till och sen Minnah, men nu tror jag att jag kan smyga mig iväg till sängen. 

Natti natt 🤗

(null)
Blev lite full i skratt när jag hittade denna penna i Caspers datorväska från skolan idag, det går visst att skruva och gänga på allt bara man vill och har tillräckligt tråkigt!? 
😅❤️😂


Juli i sin helhet - sommaren fortsätter men värmen lyser med sin frånvaro...

 Vad är det nu som händer i vårt liv eftersom jag uppenbarligen inte har tid att uppdatera här, undrar ni säkert... jo barnen har sommarlov och det är mer eller mindre fullt upp hela dagarna även om vi inte gör så mycket... vädret har ju tyvärr inte varit det bästa de senaste veckorna men allt rullar ju på ändå.
 
Sist jag skrev var på kvällen den 27 juni... och idag är det den 16:e!!! och nu när jag avsutare och förhoppningsvis publiserar detta inlägg så är det den 1 Augusti!
 
Nu har det ju gått 5 dagar till sen jag först började på det här inlägget.. så nu ska jag försöka fortsätta...
Idag är det alltså inte den 16:e utan den 22:a!!!
 
Lite snabbt då...
 
28 Juni, söndag:
Theo fick besök av en kompis, jag träffade på Rasmus på min promenad, han hade cyklat ikapp mig för att fråga om han fick komma och leka.
Jag tog hela barnaskaran till campingen för att bada, Göran åkte med Casper, Isak, Emilia m.f. till Handsjöforsen och badade...
Casper brände sina händer på reper/spännbandet de satte upp vid bron att svinga sig i, fick åka och få det omlagt i Svenstavik. Isak skar sig under foten på en sten, det lade vi om här hemma.
Göran skjutsade Casper till Svenstavik med hans händer och Emilia stannade här och hjälpte mig att laga Pizza till middag.
 
(null)
 
 
29 Juni, måndag:
Jonna fick sår i munnen av tandställningen, vi fick en tid rätt snabbt så denna dag åkte Jag, Jonna, Hilma, Minnah och Noah till stan.
Vi kompletteringshandlade lite innan tandläkaren och efter åt vi lunch på Daffys innan vi åkte hem igen.
 
(null)
 
 
30 Juni, tisdag:
En dag då Ninni, Theo, Lilly och Louie var i luven på varandra hela tiden! Jag trodde jag skulle bli galen! Så för att dra en gräns så fick de vara utan större delen av fikat som jag dukade fram ute, de fortsatte nämligen tjafsa och bråka trots att de visste att det vankades melon, chokladbollar och kladdkaka... den enda som skärpte till sig och höll sig på sin kant var Theo så han fick lite fördel gent emot de andra...
Sista fotbollsmatchen innan sommaruppehållet, matchen var i Klövsjö, jag skjutsade dem, tog en promenad och såg slutet av matchen, de kämpade på riktigt bra men förlorade. Efteråt bjöds det på fika.
Noah var hemma med pappan och syskonen och det gick jättebra!
 
1 Juli, onsdag:
Meja fyllde 13 år! Vi firade med glass på pinne för enkelhetens skull, men det behöver inte alltid vara så omständigt.
Noah är ju också född den 1:a så han blev 8 månader.
Lilly fick utslag några dagar tidigare, de kliade och sved sa hon, de satt långt ner på höger sida av ryggen mot rumpan till, eller på kärlekshandtagen om man nu kan säga att barn har såna, i alla fall där dessa brukar sitta. Jag har försökt smörja utslagen både med mjukgörande och mild kortisonsalva men de vill inte ge med sig... visste inte alls vad det kunde vara??? Men återkommer med vad det var...
Vi handlade senare av glassbilen, ännu mera glass, vi brukar oftast bara handla 1-2 ggr på sommaren, aldrig annars.
Tränade lite styrketräning med hantlar, tänker mig att lite är bättre än inget och det gör ju sitt i längden, någon stans måste man ju börja.
 
(null)
 
 
2 Juli, torsdag:
En dag då det regnade som tusan och Casper som jobbade på Storhogna denna dag var dyngsur efter bara någon timma så jag åkte upp med ett helt ombyte + fleecekläder och regnställ åt honom, jag tog stora bilen så att han kunde byta om i bagaget och hinna få på sig alla kläder innan han gav sig ut i regnet igen. Jag vet att han älskar sin mamma i vanliga fall men han bekräftade att han älskade mg ännu lite mer när jag kom med nya kläder och tvingade honom att ta på allt från underställ, yllestrumpor, fleeceställ, stövlar, regnkläder och en torr mössa, sen klarade han sig från att bli mer kall och sjuk.
På eftermiddagen åkte Jag, Göran, Meja och Melvin in till stan för att först hansla lite och sen gå på Pinchos för att fira deras födelsedagar, Meja fyller ju den 1:a och melvin den 5:e. Noah var hemma med Jonna och de andra syskonen.
 
(null)
Blev inspirerade at en bild som Casper och Emilia tagit på samma plats och gjorde samma sak <3
 
3 Juli, fredag:
Det blev ännu en tur till stan, lämna tillbaka regkläderna som jag köpte till Casper dagen innan, han tyckte att det räcker att han lånar mina ifall det behövs då han ändå skulle få en regnrock av sin arbetsgivare. Jag passade på att köpa en ny jacka till mig själv, eller en parkas, en lång svart från Didriksson, jättesnygg och jag kände mig jättenöjd! Köpte ett par extra skor, dagen innan, att kombinera med dem som jag köpte för några månader sen.
Köpte även en ny Apple-tv så att tjejerna uppe kunde ta en av de gamla, + en smartwatch till Meja, påminner om apple-watch men är en biligare kopia, hon önskade sig det i present.
Melvin köpte en pistol som present dagen innan och denna dag köpte sig pappan och Hilma en också så att de också kan skjuta prick.
 
(null)
Grått och trist väder...
 
4 Juli, lördag:
Jag tog en promenad innan lunch.
Göran följde med Casper, Isak och Emilia till Hofors för att köpa en biltransport, han tog även med sig Jonna, Hilma och Towe.
Vi här hemma åt tidig middag, cyklade och gick till andra sidan byn för att leka på skolgården i någon timma, sen gick vi hem, åt fika och nattade barn.
Jag hade planerat att duscha men hann även med att träna lite innan duschen.
 
(null)
 
(null)
 
 
5 Juli, söndag:
Melvin fyllde 12 år och benny 35 år, stort grattis till dem båda.
Melvin valde tacos till middag och så blev det glass som efterrätt.
Vi flyttade om lite bland barnen och rummen här hemma så nu fick Theo och Louie flytta ner, Hilma och Towe flyttade upp till Meja och Jonna som förut delade med meja flyttade in till Melvin. Alla nöjda och glada, ett tag i alla fall!
På kvällen kikade vi på spökjakt.
 
(null)
 
 
6 Juli, måndag:
Mamma fyllde 56 år, stort grattis till henne! Blev inte att vi hälsade på dock, är ju som det är nu med corona osv...
Dagen började ganska bra, promenad vid lunch men sen tog tröttheten för både mig och Göran ut sin rätt, ett rätt stort (men kontrollerat) gräl/bråk som till sist löste sig till det bästa... bråk är aldrig roliga men det kan behövas ibland och man brukar hitta ny energi, dock kan det ju räcka med måttliga gnabb...
 
7 Juli, tisdag:
En väldigt lugn och trivsam dag, inga måsten eller massa saker planerade, varkn på papper eller i mitt huvud, ville bara ha min dagliga promenad och så fick resten bli som det blev. Riktigt skönt!
Göran var ute med Casper, Emilia och Isak, de skruvade och pillade på med bilarna i stort sett hela dagen.
 
(null)
 
(null)
Gjorde i ordning frukost i glas till barnen, nästan alltid uppskattat, gör detta bara ibland.
 
8 Juli, onsdag:
Vaknade tidigt, låg och drog mig till 08.00 efter att jag varit upp och bytt binda, den eländiga tiden i månaden och det är alltid en dag som det forsar mer än andra...
Bakade med Lilly under dage, en riktigt kladdig och god kladdkaka blev det.
Fortsatte att radera de bilder som på något vis blivit dubletter i min dator och hann ändligen klar!
Kvällspromenad mellan 19.00-20.00
 
9 Juli, torsdag:
Fick ett tråkigt besked på förmiddagen, finaste Nettan finns inte längre här ibland oss, meddelade mamma också och hon blev också sorgsen. Livet är inte alltid rättvist tyvärr, tänker mycket på alla hennes barn och andra nära och kära...
Gick en lång promenad med Minnah och Noah i vagnen, blev 1 mil, går extra långt lite då och då...
Casper sålde en av sina bilar, har ju som mest haft 18-19 bilar på gården nu men han har börjat sälja av en del för att rensa upp nu. En riktig affärsman är han vår stora lille pojke.
Sen på kvällen kikade vi på serien "Sjölyckan"
 
10 Juli, fredag:
Vi hade en filmjölk i kylen som passerat utgångsdatumet så jag bakade filbröd.
Göran och Isak åkte till stan och besiktade en av Caspers bilar, han har lite svårt att göra det själv när han jobbar ju.
Vi andra var ute, barnen cyklade runt kvarteret, eller grannkvarteret som sitter ihop med vårt genom en kort cykelväg, det kvarteret går att cykla runt på et helt annat sätt.
Fick meddelande så småningom av Kajsa som skrev att mina barn var där och lekte med hennes barn, bara så jag visste var de höll hus. Jag Minnah och Noah gav oss också iväg dit, stannade en bra stund innan det var dags att gå hem och laga middag.
Hemma hade jag tidigare bäddat ur sängen, dammsugit, tvättat sängkläderna och hängt dem ute på tork.
Bäddade efter middagen rent med samma sängkläder som nu doftade underbart, tog sen en promenad, tränade lite, blev klippt av älsklingen, han snaggade sidorna och nacken, det hade blivit så långt, tjockt och varmt. Sen avslutade jag med en härlig dusch med både peeling och ansiktsmask.
 
(null)
Någon dag tidigare tyckte vi att det var dags att sänka botten på Noahs säng ifall han får för sig att ställa sig upp.
 
(null)
 
 
11 Juli, lördag:
Denna dag tog vi alla en tur till Svenstavik, lördagsgodis och lite annat inhandlades. Regnet höll i sig mest hela dagen så då var det ett bra sätt att fördriva tiden på.
Louie hade denna dag också fått sig lite prickar som jag konstaterade var vattkoppor... i samma veva förstod vi att Lillys utslag, som ännu fanns kvar, varit bältros, dessa utslag kan göra rätt ont och det tar ganska lång tid för dem att läka.
Jag hann även denna dag att virka 2 st napphållare till en pojke som heter Vidar.
Kvällen avslutades med godis och Spökjakt.
 
(null)
 
(null)
Oväder i luften...
 
(null)
2 färdiga napphållare
 
12 Juli, söndag:
Klev upp redan vid 07.00 denna morgon, satt med Theo och Louie i soffan och fortsatte skriva in mina recept ifrån en receptbok i dokument i datorn, boken faller snart isär så jag tänkte att det är lika bra att förvara dem på datorn. Vi tänker att kanske skriva ut dem och plasta in dem och förvara i lämplig pärm.
Gick en längre promenad denna dag, till Ljungabron och vände, det blir ganska precis 8 km, det är så fin naturbild där.
Hilma hjälpte mif att laga middag, minns inte vad vi åt dock...
Casper hade lite bilaffärer som oftast på helgerna och jag följde även med i biltransporten på kvällen för att lämna av en bil i Ytterhogdal.
Tänkte faktiskt blogga denna dag men klockan tickade på för fort...
Ninni, Lilly och Minnah gick till farmor för att sova där och även vara där nästkommande dag.
 
(null)
 
 
13 Juli, måndag:
De tre yngsta flickorna sov ju som sagt hos farmor och tillbringade dagen där.
Theo och Louie släppte vi av hos momma och sen åkte vi andra till stan för att besöka optikern, vi skulle befinna oss där redan 09.00 på morgonen så vi klev upp tidigt.
Vi åkte 3 bilar till Svenstavik, där lämnade jag Mondeon och blev upphämtad av Caspers polisbil som skulle in på ombesiktning, Isak körde den beiga pärlan som också skulle besiktas, flera flugor i samma smäll så att säga.
Efter optikern köpte jag extra örhängen då jag tappat en av mina stjärnor och sen handlade vi lite kläder till Meja som kompletterande fördelsedagspresent på Lager 157, jag köpte även 3 tröjor till mig själv.
Min dagliga promenad fick bli kvällstid och jag fick för mig att springa/jogga delar av den och av 6 km så gick jag bara 2! Det trodde jag inte...
 
(null)
Åker polisvolvo med pappa
 
(null)
När Minnah är trött och smyger iväg till Noahs säng där hon vet att det finns en napp eller två <3
 
(null)
solnedgång
 
(null)
 
 
14 Juli, tisdag:
Denna dag var också en dag med sämre väder, Göran tog initiativ till att rensa bland lådor och kläder uppe på lagårn, jag följde med upp och vi rensade i lite drygt 3 timmar under tiden som Jonna tillsammans med de andra syskonen höll ställningarna här inne. 
Hilma lagade middagen, ror det var köttbullar och makaroner, hon gillar att pyssla i köket.
Det blev en sen kvällspromenad med Noah i vagnen, han var vaken, sov sent på eftermiddagen, han är fortfarande en liten varelse som gillar att vara vaken kvällstid och hur jag än försöker trixa med hans sovtider så verkar det ändå inte få honom att sova på kvällen, dock oftast hela natten och det är jag glad för.
I alla fall så var det en fantastiskt fin solnedgång som vi fick se.
Popcorn och vattenmelon fick avsluta kvällen och lite tv. 
 
15 Juli, onsdag:
Promanad med Noah redan vid 10.00, ganska direkt när vi ätit klart och dukat undan efter frukosten.
När jag kom hem från promenaden hade Towe och pappan förberett inför middagen, korvgryta!!! Så som Towe längtat efter det, hon älskar grytor med buljong.
Emilia var inne med mig/oss större delen av dagen, beställde framkallning på lite foton och jag skrev klart de sista recepten på datorn, i alla fall från boken.
Rasmus kom cyklandes och lekte med Theo hela dagen.
Noah somnade vid 21.00... typ då han brukar somna men sen vaknar han oftast, har märkt att han är extra känslig om han inte rapar efter vällingen så det försöker jag få honom att göra. Minns inte hur han sov resten av kvällen dock..
Denna dag var det förresten Minnahs tur att börja få prickar, hennes tur för vattkoppor... vi undrade om Noah också skulle få...
 
16 Juli, torsdag:
Denna dag var Tinas födelsedag, 32 år ung <3 grattis till dig min fina syster.
Tvättade en massa för att komma ikapp, 5 maskiner totalt blev det och det kände jag mig ganska så nöjd med.
Lång promenad, 8 km och Noah sov bara en gång, mellan kl 12.00-14.30 ca.
Theo lekte med Rasmus även idag.
Jag har känt mig lite torr i halsen så jag körde ingen styrketräning som jag hade tänkt utan det fick bli yoga och så lite övningar som består mer av rörlighet än styrka.
Gjorde på kvällen en deg som fick jäsa på plåt i kylen över natten.
 
(null)
 
 
17 Juli, fredag:
Vaknade tidigt, redan 06.20, var upp och kissade samt tog fram brödet ur kylen och satte på ugnen, sen lade jag mig i sängen en stund till. Såg sen till att det var färdiggräddat en lagom stund innan frukost.
Göran skjutsade Isak till Sollefteå för att köpa en bil.
Vi åt en tidig middag och begav oss av till campingen för att bada lite, det var ganska varmt ute men blåste en hel del så vi var bara där i ca 1 timma, hade med oss lite fika.
Theo och Rasmus lekte hela dagen idag också, både här hemma hos oss och hos honom.
 
(null)
 
(null)
 
 
18 Juli, lördag:
Fint väder denna dag, alla var ute och lekte och några skruvade med bilarna.
På eftermiddagen tog jag några av barnen och åkte till Svenstavik, har visst blivit någon sorts rutin att åka dit varje veckoslut... handlade godis men även lite annat på ica, bland annat till Caspers födelsedag dagen därpå.
Bakade Pinocchiotårta direkt efter middagen, som bestod av nuggets och strips.
 
19 Juli, söndag:
Finaste Casper 19 år!!! Han är ju nästan vuxen nu, eller det beror väl på vem man frågar, någon stans kommer han ändå alltid att vara en av mina små pojkar, min förstfödde lille son <3
Ninni lekte med kompis, hon bor i vanliga fall i Norge men är här och hälsar på sin farmor, så roligt att de hörde av sig.
Vi åt tårta, Casper hämtade en bil, igen, hahaha...
Biffar, potatis, sås, grönsaker och lingonsylt var beställt till middag och det blev massor av biffar på drygt 3 kg köttfärs! Till det minst 1 liter sås, 4 kg potatis och 1 kg grönsaker.
Vi hann även med att klippa Vildas päls + båda hundarnas klor.
 
(null)
Svårt att få till en vettig bild på honom här... alltid upptagen
<3
 
(null)
Nyklippt
 
(null)
Lyckades för en gångs skull med marängen på denna tårta!
 
(null)
Testade sjalen när Noah inte ville sova, men han somnade inte... mysigt var det i alla fall <3
 
20 Juli, måndag:
Ny vecka, barnbidrag in på kontot och storhandling på schemat och så kom vi faktiskt ihåg att ställa ut soptunnan till sopbilen!
Det var jag och Göran som åkte själva, eller nästan själva Isak följde med då han behövde köpa lite grejer till sin bil.
Vi åt lunch och jag var in en sväng på salongen innan vi handlade och sen åkte hemåt.
Jag och Meja fördrev eftermiddagen/kvällen med att packa in alla varor i skåpen, fylla på burkar med lite av varje och sen avslutade jag med en promenad innan jag nattade Noah vid 21.00.
 
21 Juli, tisdag:
Tidig morgon, det är ganska skönt ibland att kliva upp i tid.
Göran tog med sig Jonna och Meja till stan, Mejas glasögon som hon valt skulle bli försenade ända tills i mitten av september så hon ville kika efter nya och det var dags för Jonna att få en ny telefon.
Jag hann virka lite och så målade jag naglarna på kvällen, dock vaknade Noah som oftast och lyckades knåpa sönder lacket då det inte hade härdat igenom alla lager ännu... 
Avslutade kvälen med att äta en burka magnum salted caramel glass, jag ska påminna mig själv om att bara äta en halv burk nästa gång, för jag höpp på riktigt på att kräkas!
 
22 Juli, onsdag:
Mannagrynsgröt till frukost.
Casper, Isak och Emilia åkte till stan för att besikta biltransporten, Jonna följde också med.
Jag satt och kikade på bilder av virkade napphållare för inspiration några dagar tidigare och denna dag så birkade jag en som är flätad.
Göran hjälpte Isak att svetsa lite på hans bil och ska fortsätta nästa dag.
Vi åt tacos till middag, gick ganska smigigt för en gångs skull, jag gjorde till barnen först. Casper köpte med sig grönsaker och annat som behövdes när de åkte hem från besiktningen.
Jag har funderat lite på framtiden om jobb och annat, drömmar och planer, vad som är rimligt och vad som kan funka... blir ju ett evigt pusslande är ju i alla fall att konstatera.
Jonna har haft ont i höften i några dagar så på måndag ska jag ringa sjukgymnasterna, pratade med HC denna dag och de kunde inget göra just nu.
 
23 Juli, torsdag:
Fortfarande dåligt väder ute, man får vara glad om termometern visar +15 grader som mest, och blåsigt som bara den men vi tog oss ändå ut en stund och jag lekte "russingubbe" med barnen, det lekte vi när jag gick på dagis minns jag.
Några av barnen börjar bli förkylda, täppta näsor och lite rivigt i halsen...
Lade färgbomb i Emilias hår, köpte en till henne när vi var till stan och storhandlade, senare färgade jag också mina ögonbryn.
 
(null)
 
(null)
Russingubbe!
 
(null)
 
(null)
 
 
24 Juli, fredag:
Denna dag upptäckte vi små prickar på Noah, så nu har snart alla barn haft sin släng av vattkoppor!
På min promenad denna dag så gick jag ut på en liten myr för att se om det fanns några hjortron och det gjorde det! Såg att några andra plockade där några dagar tidigare så jag kände att jag i alla fall kunde kika och frick ihop en överfull näve som åkte raka vägen ner i magen. Lyckades villa bort mig lite där på myren ett tag ckså, lätt till när man bara går och tittar ner i marken hela tiden men till slut kom jag hem, genomblöt om fötterna! Stannade på Tempo och köpte creme fraiche på vägen hem också, behövde det till dagens middag som var tonfisksås.
Jag och Göran tog en sväng till Åsarna för att inhandla lite godis och chips efter middagen, dock fick jag lägga mig utan då Noah inte tyckte att jag skulle få sitta uppe och kika på film...
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
25 Juli, lördag:
Casper sålde en bil på förmiddagen och sen åkte han och Emilia på äventyr till Härnösand tillsammans med Emilias familj.
Killen som köpte bilen blev kvar längre än vi hade väntat oss då han bara skulle skruva lös lite grejer ur en av Caspers andra bilar som han lensat på det han behövde spara... men efter 4(!!!) timmar så kunde vi packa in oss i bilarna och åka...
Vi hanslade lite på Dollar Store, mer än bara godis denna dag, sen lite förnödenheter på Ica innan vi gjorde en visit på Hoverbergstoppen, dock inte så långvarig då det började regna lagom till att vi kom fram. Barnen tyckte att det var skoj och jag tror vi ska försöka åka dit någon mer dag och kanske gå stigen/leden upp, ett lagom spännande äventyr.
Denna kväll vaknade Noah som vanligt, dock med feber och kliande vattkoppor som både ökat i storlek och antal... men han fick sitta och knapra på lite majskrokar då vi åt chips och godis... dessutom för mycket godis, att man aldrig lär sig att ta lagom många!
 
(null)
Lycklig Minnah!!!
 
(null)
Vi ammar fortfarande men mycket mindre...
 
(null)
När man är sjuk och har feber så får man äta ett kex!
  (null)
Hoverbergstoppen!
 
(null)
Regn i luften!
26 Juli, söndag:
Noahs prickar fortsätter att öka i antal och styrka, febern kommer och går, han och fler av barnen har ni fått lite snuva så vi får hålla oss hemma. När vi var på Dollar Store dagen innan var det bara jag och några av de större som gick in och handlade, samma på Ica.
Promenad när Noah skulle sova och sen tränade jag lite utomhus, mest benövningar, i ca 50 min, avslutade med lite rörelse.
Denna kväll tog jag en välbehövlig dusch innan vi skulle kika på film, men jag hann inte se hela filmen, Noah tappade tålamodet och jag fick lägga mig med honom, tack och lov så somnar han oftast snabbt när han väl kommer till ro och det är ju såklart lite extra speciellt nu när han är sjuk.
 
(null)
Nu kommer Noahs prickar!
 
(null)
 
 
27 Juli, måndag:
Vi hade egentligen tid hos optikern för att hämta ut alla glasögon idag men de ringde i fredags och talade om att alla inte kommit och frågade ifall vi ville vänta tills alla var där och sen boka en ny tid så det gjorde vi.
Försökte ringa sjukgymnasterna på telefontiden men det var ju upptaget hela tiden...
Vi fick idag besked från Tony att han förmodligen inte kommer att behöva lägenheten i stan till hösten så det är fritt fram för Jonna att bo i den, skönt att det är löst!
 
(null)
Syskonvagn!?
 
(null)
Mer prickar!!!
 
28 Juli, tisdag:
Noah hade väldigt svårt att sova denna datt och eftersom både Minnah och Louie kom till vår säng så gav jag upp vid 02.00 tiden, bäddade ner Noah i vagnen och gick en promenad för att inte väcka de andra och för att han skulle få sova. Gick fram och tillbaka längs gång/cykelvägen tre vändor fram och tilbaka och var hemma igen drygt 3 timmar senare. Vi somnade om en stund i soffan också innan det blev morgon helt och de andra barnen vaknade. Kan säga att jag inte behövde gå någon promenad alls senare denna dag.
Casper skruvade lite på förmiddagen och bestämde sig sen för att åka och hämta en bil som han bytte mot en motor, han ville gärna att Göran skulle med och så fick det bli, de åkte strax innan 14.00.
Noah hade pecis tagit ett bad för att svalka sig och sina vattkoppor, när han låg i vagnen och sov en timma senare så klippte jag Jonna.
Vid 15.00 gick Theo, Lilly och Louie till farmor för att så småningom äta middag där och sen sova över, det blev rätt lugnt här hemma förutom Minnah men hon lyssnar fortfarande ganska bra! Vi åt tjockpannkaka till middag och efter nattningen av Minnah fick Ninni vara uppe lite längre men när de sov så kikade vi andra på film och bara tog det lugnt, Melvin och Meja höll sig uppe men vi andra satt i alla fall i soffan.
Casper, Göran, Emilia och Isak kom hem vid 05.00 på morgonen (onsdag), men då sov vi och jag hörde inte ens att hundarna skällde...
 
(null)
Klockar 03.00 på morgonen
 
(null)
Solen börjar gå upp
 
(null)
Väl nerbäddad och sover gott ute i friska luften, inte lätt med hög feber...
 
(null)
 
(null)
När ska prickarna avta!?
 
(null)
 
 
29 Juli, onsdag:
Föregående dag fick vi besked om att alla 5 glasögon till de större barnen var klara hos optikern och vi bokade en tid till dagen därpå, alltså idag.
Theo, Lilly och Louie hade sovit hos farmor så Ninni gick dit efter frukost och så fick de vara där under tiden som vi andra åkte, hundarna var hemma med Casper, Isak och Emilia.
Vi lämnade först in Lillys telefon för att byta skärm och Ninnis för att byta batteri. Sen ner till ptikern, Jonna fick börja och efter det gick hon och jag till banken, hon fick sin lön utbetald på en avi och behövde sätta in den, jag passade på att fixa egna konton till Minnah och Noah också, de hade bara haft provisoriska e-spar konton innan.
Sen hämtade vi telefonerna och åkte upp på Lillänge, Jonna skulle kika efter en klocka på Elgiganten och Melvin ville följa med, Jag tog de små och tjejerna till Coop och Rusta och sen möttes vi alla på Lager 157 där vi reklamerade ett par byxor och fick ett par nya plus att barnen handlade några plagg.
Vi tyckte att vi skyndade oss och var effektiva men klockan tickade iväg och på vägen hem köpte vi pizza så att vi kunde äta direkt utan att först stå vid spisen.
Sen flöt kvällen på som vanligt med nattning osv, förutom att de större barnan cyklade till Campingen för att bada.
Natten som varit sov Noah väldigt oroligt och fick tillbaka sin feber som han haft av och till i flera dagar tillsammans med sina vattkoppor.
 
30 Juli, torsdag:
Theos 7:e födelsedag! Grattis till honom, vår lille spilevink som på så många sätt påminner om sin storebror Casper.
Göran och Theo följde med Casper & co till stan, han skulle kika efter bildelar till Mercan som han köpt och ska byta motor i och Theo skulle få kika efter någon present, en radiostyrd bil. De hade ingen lämplig på plats så det beställdes en när han kom hem men han fick ju i alla fall en bra dag med pappa och storebror, lunch och glass på Sibylla och lite lugn och ro!
Här hemma levde Louie och Lilly rövare och jag tröttnade och satte alla större i lite arbete, plocka leksaker, skor och annat och så städade vi hela nedervåningen, eller i alla fall golven dammsögs och skurades, och toaletten/badrummet städades och det dammades lite här och var.
Jag hann också med att baka tårtbottnar och tvätta 4-5 maskiner med tvätt, tumlade en del så att det skulle hinna bli tortta och för att inte det skulle står torkställningar över hela huset... ibland blir alla tvättkorgar fulla på en och samma stund, men nu blev de alla tomma, om än för bara några minuter!!!
Noah sov som en prins natten till idag!
 
(null)
Meckarnissen, bilderna från tidigare i sommar...
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
31 Juli, fredag:
Vilda gjorde illa tassen i onsdags kväll, hon ch Tyra hade för bråttom ner för bron för att hälsa på Casper och de andra när de kom hem, hon haltade på vänster bakben men gnydde inget så vi avvaktade. Dagen därpå avvaktade vi också, hon ville inte sätta ner tassen men verkade förutom det opåverkad, men denna mprgon så ringde vi veterinären, lika bra att kolla upp!
Vi fick en tid i Hede kl 11.00 och vi blev kvar där i lite drygt 2 timmar, hon fick lugnande, röntgades och blev omlagd med bandage och skena då hon lyckats bryta sin ena tå.
Vi åkte vidare mot Sveg för att hämta ut medicin, äta lite sen lunch, gå på Dollar Store en snabbis och sist men inte minst svänga in till pappa, lillebror Jacob och hans mamma MIlla. Som pappa sa så har denna sommar inte varit den bästa med tanke på omständigheterna med corona, vi har ju inte kunnat träffas och umgås då han är i riskgrupp, det är så mycket man varit begränsad i denna sommar tyvärr... och inte har det varit så bra väder hittills heller... eller en sväng i juni en hela Juli har varit tråkig. Vi håller tummarna för att Augusti blir bättre.
När vi kom hem och hade packat ur bilen, Jonna, Lilly, Louir, Minnah och Noah var med oss och resten hade stannat hemma och tagit hand om Tyra och varandra, så gick jag direkt till köket för att börja med maten, röd currygryta med fisk och wokgrönsaker och ris till det.
Det var faktiskt fint väder denna eftermiddag med +20 grader så barnen lekte ute och klockan blev ganska sent innan de lade sig, jag tog en promenad innan Noah skulle sova och sen kikade vi på film och åt lite godis och popcorn, i morgon ska vi äta chips och dipp...
 
(null)
 
(null)
Skönaste stilen på Minnah <3
 
(null)
Nostalgi från glassbilen!
 
Så nu är inlägget äntligen klart! Ska ännu en gång försöka uppdatera oftare, men som sagt ibland kommer livet emellan <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus