Besök på BVC för stor och liten pojke...

Först på dagens schema (förutom den vanliga morgonrutiner med frukost och att få iväg barnen till skolan) var att efter jag lämnat Lilly på förskolan åka till Svenstavik för att infinna mig på hälsocentralen 10.00. Louie skulle vara där på sin 4-års kontroll då och 10.40 hade Noah tid för att väga och mäta samt för att få sina 5-månaders vaccinationssprutor.
Vi kom tit samtidigt som en annan mamma och hennas barn, utanför entren stod en stor skylt STOP och så en text under som talade om att om man var sjuk skulle man gå hem igen, behövde man vård skulle man ringa första numret som stod och hade man bokad tid så skulle man ringa andra numret som stod så skulle de komma och öppna.
Lite lustig att den andra mamman kom fram till dörren först, såg helt vilsen och förvånad ut och sa "det är låst"!!! Jag började läsa skulten direkt och sa sen "det står ju att man ska ringa ett nummer så kommer de och öppnar" och hon svarade "Jaha!!! Jag läste inte så noga..." ibland blir man ju bara förvånad över hur folk tänker... eller inte tänker men jag ringde, jag talade om att vi kommit men även att en annan mamma också stod där med sitt barn... tänkte att det var enklare än att hon skulle göra samma procedur direkt när jag lagt på.
 
Vi kom in, Louie hade massor av energi som vanligt men klarade av att fokusera så pass att han kunde utföra alla test/moment som han skulle innan det var Noahs tur att först väga och mäta, få sprutor och sen amma som tröst innan vi klädde på oss och gick till bilen. Ringde mamma som kom ut och tog emot påsen med platsbyttor som jag lånat av henne och sen åkte vi hem, eller jag lämnade av Louie på försklan och sen åkte jag och Noah hem.
 
Vi åt lunch, jag diskade, jag och Göran hämtade så småningom barnen på förskolan. Jag och Göran satte oss sen och skissade lite på kommande ommöblering och sen var det dags att laga middag.
Idag blev det blodpudding och potatisbullar med bacon, lingonsylt och grönsaker, Casper jublade nästan och hoppades att det skulle räcka till matlådor också.
 
Melvin diskade efter middagen, efter att Hilma plockat bort torr och ren disk, jag passade på att ta 1 timmas promenad under tiden som barnen kikade på barnprogram, de låg i sina sängar när jag kom hem.
 
Noah är lite gnällig, har tuttat mer än vanligt, antar att det beror på sprutorna.
Just nu nattar jag Minnah, tror hon precis har somnat, trött tjej som åt lunch både innan och efter hon sov middag (lunch) idag. Hon åt sin första lunch strax innan 12.00 och vi åt vår lite senare så kastrullerna stod kvar på bordet när hon vaknade och jag hade nästan diskat klart. Pasta med sås älskar hon så jag förstår att hon ville ha, pytten som hon själv ätit tidigare är inte lika populär.
 
Ja men så mycket mer har vi inte hunnit idag, men det var ju gott nog känner jag.
 
Sen får vi ju inte glömma bort att barnens kusin Stella i Norge fyller hela 5 år idag!!! Stort grattis till dig Stella, din tårta såg ju otroligt god ut!
 
 
 
Noah skickade en födelsedagshälsning dagen till ära!!!
 
Har jag sagt att Snapchat-filtren är så roande <3
 
 

Ljusare ute och sommartid börjar...

Livet är inte det roligaste just nu, vi har varit sjuka från och till ganska länge nu och det tar på krafterna, både våra och barnens. Jag och Göran har dock varit rätt skonade från att bli riktigt sjuk själva. 
När man tappar orken så blir man extra känslig, några gnäller, några skriker, några kan inte sitta stilla, rastlösheten krockar med tröttheten...

Theo kliver upp på tok för tidigt om morgnarna, han blir grinig och tjurig. De större barnen är vakna för sent och de blir likadana... Coronavirussituationen gör att barnen måste vara hemma från skolan fastän de egentligen inte är riktigt sjuka, det ska pluggas hemma, lagas lunch, anpassas, stimuleras ja allt har vänta lite halvt uppochner... men vi gör vårt bästa för att det ska funka så bra som möjligt för alla men det är tufft på många sätt. Självklart vet jag att det inte bara är vi som är utsatta utan väldigt många. 
Men nog med gnäll nu, behövde bara ventilera lite. 

Det går trots allt mot ljusare tider, sommaren närmar sig och inatt ställer vi om till sommartid. 

Idag har vi varit ute några timmar, jag och Noah har varit ute minst då Noah somnade innan vi gick ut och jag stannade inne tills han vaknade, passade på att plocka och ordna med lite allt möjligt under tiden, gäller att använda tiden så effektivt som möjligt. 

Just nu sitter jag och nattar Minnah, hon som dessvärre sov lite väl sent idag och nu inte är lagom trött för att sova, i alla fall inte riktigt än...

De andra små sover, inte Noah dock, han tog en powernap i babysittern vid 19.00 då jag skulle lägga de andra...
Jonna, Meja, Hilma och Towe sitter i köket, pysslar lite, Melvin fick lov att äntligen sitta lite vid datorn. 

Göran som klev upp 04.00 i morse, när Theo vaknade, har varit vaken sen dess och när han lade sig på sängen för att vila ryggen som han fått ont i så somnade han och sover fortfarande 2,5 timma senare. 

(null)


Friska blir sjuka och sjuka blir friska, lite städ och annat.

Redan torsdag!!! 
Några barn har blivit friska och några har blivit sjuka... idag var det bara Jonna, Melvin och Towe som var hemma från skolan. Towe som var frisk och på skolan igår vaknade idag med halsont. Jonna är snuvig och Melvin som haft över 39,0 grader i temp och ont i halsen i 2 dagar var idag så gott som frisk igen men blir hemma tills på måndag. 
Minnah däremot hade tendenser till feber igår och ikväll slog det till rejält, 39,8 grader och nu har hon fått Alvedon och kikar på Skönheten och Odjuret i vår säng fastän klockan snart är mitt i natten, ska snart stänga ner och sova. 

Idag har varit en dag helt i min smak! Disk och tvätt efter frukost, sen promenad innan lunch. Efter lunch 2 lugna timmar med pyssel i min Bullet Journal under tiden som Melvin diskade och Towe bakade (inte u 2 timmar dock).  Barnen kom hem, de tog en frukt och en kaka som blivit över sen gårdagens mellisfika, åt upp kakorna som blev kvar efter Mys begravning. Sen pysslade var och en med sitt, det var lugnt och fridfullt, jag lagade middag, en variant av ugnskorv dör jag lade korvskivor längs alla kanter i en långpanna och i mitten lade jag potatis och polkabetsklyftor. De som inte ville ha rostad potatis och betor fick potatismos. 
Efter middag såg barnen på Bolibompa, jag hjälpte Meja med disken innan jag gjorde ett ryck och först dammsög alla golven innan jag skurade dem och sista städade jag badrummet. 
Kort promenad med hundarna, Meja nattade Minnah, vi fikade och nu ska vi sova. 

I morgon är det fredag och som sagt REDAN helg igen. 
Igår hade jag en lång lista med saker som vi skulle hinna med, bland annat åka med insamlingen och ringa flera samtal som jag skjutit på. Ett angående den trasiga diskmaskinen, troligtvis blir den lagad nästa vecka. Ett samtal om tvättmaskinen som fortfarande vibrerar och skakar mer än normalt. Sen ett samtal till hc för att kolla att de registrerat Minnahs ärende när hunden Nemo nafsade henne i ansiktet, sen mailade jag även försäkringsbolaget för att registrera skadan. Därför tänker jag nu att i helgen kanske vi inte kommer att ha så många måsten att hinna med. 
Mensen kom förresten tillbaka på allvar igår... inte skoj men ja då vet jag att allt fungerar som det ska osv. 

Nu ska jag publicera detta innan jag somnar sittande... 

Corona (covid-19) sprider sig vidare i Sverige, fler dör och vi här uppe Jämtland vädjar till alla sydliga påsklovsturistare att boka av resor upp till alla skidorter och hålla sig hemma! 

Natti natt!!!

(null)
Älskade plutt ❤️

Corona, skola hemma, klippa luggen...

Hilma och Meja var friska och redo för skola idag, Theo och Lilly däremot har feber. I morgon blir det nog också bara Hilma och Meja som ska på skolan, Towe eventuellt, Ninni kände sig torr i halsen. 
Lilly får inte gå på förskolan men Louie får, ska bara bestämma mig för om han ska vara hemma ändå eller få gå 🤔. 
Det här med Coronaviruset, karantäner och all försiktighet gör en ju smått galen även om jag såklart förstår. 
Som förälder hemma med flera barn som egentligen är friska men med en täppt näsa eller lite rethosta, får man ju agera både förälder och lärare då de ska arbeta i ämnen, göra uppgifter på datorerna och vara med i klassen via videosamtal, men också det är ju nödvändigt.
Ja vi har överlevt dagen i alla fall och nu är det bara Noah som ska somna i sin säng, han ligger och grymtar lite men är inte ledsen. 

Casper har också haft skola hemma idag men klarar av den biten helt själv, likaså Jonna. 
Fram på eftermiddagen skulle Casper och Emilia till Mora och hämta däck, Göran och Jonna följde med och är väl hemma inom 1 timma skulle jag tro. 
Vi åt Speghetti med korv, lök och majs till middag och till efterrätt muffins som Hilma bakade igår. 

I morgon är det tisdag och kanske att Towe också kan komma iväg till skolan. 

(null)
Minnah somnade på soffan under tiden som jag lagade middagen, men nattningen gick ändå relativt smidigt. 

(null)
Hon har ju även klippt luggen själv (förrförra veckan) 2 ggr denna lilla dam, flikig är den ju i alla fall och inte klippt rakt av 😅❤️

COVID-19, Ninni 8 år och Storhandling...

Nu har dagarna sprungit iväg igen, pga Corona (COVID-19) så har barnen varit hemma från skolan hela veckan. Jonna och Meja gick i måndags men Jonna fick halsont och Meja blev en gnutta snuvig så de fick vara hemma. Det låter ju och känns ganska överdrivet men de är de restriktioner vi har att hålla oss till och inte bara vi utan resten av Sverige och världen också. Vid minsta lilla symptom av förkylning så ska man vara hemma. 

Det blir ju såklart en omställning att alla är hemma hela veckan, men vi har ju nästan nyss haft sportlov så vi har ju vanan inne. De har varit i kontakt med lärare och fått uppgifter att jobba med hemma, smidigt att de gör en del av sina uppgifter på datorer även i skolan, egna inlogg osv. Towe fick hem lite böcker med uppgifter som hon satte tänderna i ganska direkt. 
För Caspers del så är det ingen mer skola pga detta men han får ha sin praktik som vanligt, regeringen har beslutat att Gymnasier och högskoleelever ska i möjligaste mån undervisas på hemmaplan/distans. 

Pga detta och att vi alla här hemma har något litet symptom så höll vi oss hemma från kyrkis i torsdags också, vi var inte de enda som gjorde det. Vi var hemma och hjälptes åt att storstäda hela huset istället o j det kändes verkligen som att det var på tiden! Visst håller man efter lite hela tiden men ibland behövs en rejäl omgång och barnen hjälpte till så gott de kunde. 

Igår var det fredag och Ninnis födelsedag!!! Grattis min stora, otåliga och lätt irriterande, glada, kloka, fantastiska älskade unge ❤️. 

(null)
Numera får man ju spara barnens foton de skickar med snap för att få några bilder alls 🥰

Planen igår var att storhandla, vi skulle komma iväg tidigt men det blev ganska sent... vilket i sin tur betyder att vi även kom hem sent...
Men vi fick med oss så gott som allt vi skrivit på listan och lite till, handlade mer hundmat då de hade lite kampanj, hämtade ut penicillin till mig som lyckats få urinvägsinfektion... 
De hade extrapris på både ost och lösviktsgodis på Coop så vi köpte knappt 4,5 kg och och nästan 7kg godis. 

Eftersom vi inte hann fira Ninni igår så ska vi göra det idag, tacos till middag och tårta till efterrätt. 
Eftersom hon fick följa med igår när vi handlade, Hilma och Meja också, så valde hon presenter själv. Målarböcker och pennor, huvudsaken att hon blev nöjd! Det blev sammanlagt 3 olika block, tuschpennor, färgpennor, blyertspennor och pennfodral. 

Vi var hemma strax innan 20.00, packade ur bilen, packade in i frysen, packade upp och lade allt annat på plats. Påsarna med tvål, tvättmedel, tandkräm och annat fick stå tills idag, ska packa ur dem senare. 

Det är ju mycket prat om alla som "bunkrar" nu under "Corona-tiden". Främst pasta, ris, mjöl och toalettpapper!!! Detta har blivit slut i butikerna nästan överallt, som tur är finns massor på större lagren så det fylls på men det kan ta någon dag emellan. 
Vi som är en stor familj köper ju ganska myclet av allt vi handlar, inklusive toalettpapper och vi fick faktiskt en hel del blickar igår från människor som inte vet att vi är en stor familj och "bara" handlar för en månads behov... men de får tro vad de vill, om de skulle ha frågat så hade de fått svar. Vi kanske skulle ha haft en skylt med oss; "VI BUNKRAR INTE, BARA MÅNADSHANDLAR, VI HAR 12 BARN!!!" Det hade faktiskt varit lite skoj 😂. 

Vi hade tänkt hinna laga middag och äta hemma när vi kom hem men eftersom det blev så sent så fick Casper och Jonna fixa middag hemma och vi köpte 10 cheeseburgare och 10 små kycklingburgare på Mc Donalds att dela på innan vi åkte hemåt. 

Noah har haft svårt att sova de 2 senaste kvällarna vilket har slutat med att jag har lagt mig med honom före 23.00 båda kvällarna, vilket har varit bra för oss båda. 
Idag har jag både hunnit få sovmorgon, gått en längre promenad med Tyra (Vilda gillar fortfarande inte koppel så hon rastas här på gården än så länge) och när jag kom hem hade Noah precis vaknat så vi har ammat och myst nu när jag samtidigt skrivit och uppdaterat er som vill läsa. 

Jonna sysselsatte sig med att baka 2 satser saffransbullar igår när hon var hemma med barnen, släta bullar som hon pendlade med smör och doppade i strösocker. 

Nu ska vi strax ordna med frukost. 



Att diska för hand...

...det är precis vad vi gör nu och på lite obestämd framtid då vi inte vet när reservdelarna kommer och när reparatören har vägarna förbi. Men jag diskat hellre för hand än tvättar i alla fall, det går ju ingen nöd på oss då vi är många som kan hjälpas åt att diska, först ut av barnen var Hilma som diskade efter middagen. Diskmaskinen använder vi dock ändå, till att ställa disken på tork i 😊. 

På grund av "Corona",  Covid-19, så ska man i dagsläget vara extra försiktig, vilket innebär extra god handhygien samt att man ska vara hemma från skola och jobb vid minsta lilla förkylningssymtom, även nästäppa och ev lite krax i halsen. Det innebar för oss att endast 2 barn gick till skolan idag, tre med Casper. I morgon kommer bara Meja gå som det ser ut just nu, Jonna är lite täppt i näsan och har en gnutta ont i halsen. Hilma är fortfarande hes, Melvin hostar, Towe snorar, Ninni är täppt i näsan och har lite ont i halsen, Theo en gnutta  täppt näsa och Lilly och Louie får stanna hemma från dagis för säkerhets skull. Lilly är dock lite lite snorig och Minnah hon är ju hemma ändå men hostar och snorar, Noah är än så länge frisk. Vi får väl se hur det blir för Göran, om han får jobba i veckan eller blir hemma... 🤔

Dagen har varit ganska lugn i helhet men med ganska intensiva effekter och en hel del höga ljud också stundvis, men nu är det kväll och lugnat har så gott som lagt sig. Noah somnade till en sväng förut och vill därför inte riktigt sova än, men hoppas inte han tänker vara vaken flera timmar, så skönt nu när han somnat vid 21.00 varje kväll i 3 dagar och sen sovit hela natten. 

Till middag idag åt vi kebab med ris och jag testade att göra persiskt "bränt ris" som pappa alltid gjorde när vi var små, han lärde sig av våra persiska vänner 🥰
Jag och några av barnen slogs om att äta upp det 😅

(null)

En välbehövlig dusch har jag också hunnit med nu ikväll och resten av kvällen ska jag nog tillbringa här i soffan. 

En annan fundering som jag haft idag är att jag vill ha en soffa med höga ben så att man smidigt n röda under den och det blir troligtvis så att vi ska försöka byta ut alla soffans ben mot högre och jag hoppas verkligen att det kommer att fungera! 

I morgon är en ny dag med nya utmaningar 😊
Sov sött 🥰

En helg med shopping, hundnaffs och födelsedag...

Casper kom hem redan i torsdags och även Isak kom lite senare och med sig hade han hans och hans mammas hund Nemo, de skulle vara här hela helgen då han skulle låna garaget för att slipa och måla om sin bil. Nemo är en Golden retriver och verkar jättesnäll och nästan lite blyg.
 
I fredags så var det ingen av våra barn som gick på skolan, Melvin hostar fortfarande och Hilma är fortfarande hes även om det blivit ännu mindre nu under helgen.
I alla fall så åkte jag ganska spontant till stan med Jonna, Meja, Hilma, Towe, Minnah och Noah. Jonna och Meja skulle fördelsedagsshoppa tidigare med farmor men hon hade inte möjlighet riktigt ännu och eftersom de hade massor av bra erbjudanden på Lager 157 nu så fick de pengar att handla själva för. Hilma ville också köpa byxor och Towe en tröja, byxorna som Meja ville ha fanns inte hemma i rätt storlek så jag lade en beställning på deras sida under tiden som jag var i butiken, men förutom byxorna så hittade både Jonna och Meja en massa fina och bra plagg.
 
Nästa stopp blev Mc Donalds för lunch och sen ner på stan och optikern för att rätta till Mejas glasögon som varit sneda ett tag nu, sen så var jag in på en butik för att köpa örhängen till mig själv, minns inte vad den heter. Jonna satt i bilen med de andra under tiden som jag och Meja kilade iväg och sen åkte vi hemåt. Stannade till på Dollarstore och så var vi hemma vid 15.00, lagom tid för att börja laga middag.
 
Igår var det lördag, vi åt frukost, barnen kikade på film och åt sitt godis och sen gick vi ut en sväng. Jag gick en kortare promenad med Noah så han skulle somna i vagnen och sen skulle jag vara ute och leka med de andra. När jag kom hem igen så hörj jag någn säga "Nu sitter Minnah på hunden igen" och mycket riktigt så ligger han i snön och hon sitter på honom, jag ber henne kliva av och precis när hon är påväg av så böjer hon fram huvudet mot hans för att kika och då naffsar han till. Kanske blev han rädd, kanske luggade hon honom eller så trodde han att hon skulle ta pinnen som han hade? i alla fall så fick hon en rejäl smäll på näsan av hans nos, ett litet jack under höger öga och en ännu mindre på vänster näsborre. Det blöder rätt ordentligt ur näsan pga smällen men även från jacken och så lite ur munnen, mest troligt från näsan.
Jag tvättar av henne, ringer 1177 och vi får åka till Svenstavik för att få en bedömning, registrering samt för att tejpa och sen åker vi hem igen, skönt att slippa åka ända till stan en lördag kväll. Minnah var superduktig när de tvättade och tejpade.
Minnah var sen lite avvaktande mot Nemo men inte rädd, han visade inga teckan på att vara arg på henne och idag (söndag) har det inte varit några problem alls och hon har troligtvis lärt sig att man inte sak sitta på en hund.
 
I morse blev jag väckt av Louie klockan 05.00!!! Han kunde inte få igång tv:n och sprang fram och tillbaka från köket till vardagsrummet och in till oss, ställde sig bakom fåtöljen i vårt rum och lade sig til slut med oss in sängen men han somnade inte... En timma senare var alla barn utom Noah vakna... men jag låg kvar i sängen och drog mig någon timma till, de större barnen fick lov att gå ut med hundarna denna morgon. I väntan på frukost spelade de Yatzy, spelet stod kvar i köket sen igår då de spelade, tror även att de spelade i fredags. Tycker det är så skönt när de hittar ett spel som de gilar som inte innefattar en skärm.
 
För övrigt så har dagen slytit på ungefär som vanligt fast med lite extra pussar och kramar från barnen så de ju gratulerat och firat sin kära mor som idag klivit över gränsen som närmar sig 40 år mer än 30 år... hon fyller nämligen 36år idag!!! Jag känner mig ungefär som 26 ;P
Jag önskade stekt kycklingfile med rostade rotsaker i ugnen till middag och till efterrätt blev det blandade bär, glass och grädde, lite trössel och chokladsås hittade vi i skåpen också.
 
Klockan tickar på, Casper har åkt till stan och alla barn har lag sig, de felsta redo för skola i morgon... men vi får se hur statusen på var och en är i morgon bitti, det är ju lite andra restriktioner nu när "Coronaviruset" härjar, då ska man vara hemma vid väldigt lindriga förkylningsymptom så som hosta, halsont, feber och värk i leder osv... Melvin hostar fortfarande så honom ska vi kolla upp lite närmare i morgon.
 
Nu blir det soffläge tills det är dags att sova...
 
  (null)
Innan tejp, precis efter att det hänt 
(null)
Gjorde räkmackor (dock utan ägg) till mig och älsklingen i morse. 

(null)
Tejpade om i morse efter frukost. 


Kyrkis och våfflor denna torsdag...

Det grå vädret som vi hade igår blev bättre och klarare framåt eftermiddag/kvällen. Tog en kvällspromenad när barnen skulle se på barnprogram efter middagen, som bestod av potatisbullar, blodpudding, bacon och grönsaker.

Idag var vädret bättre redan från morgonen, soligt med några krispiga minusgrader och för barnen väntade en dag med vinteraktiviteter på skolan. 

Jag, Noah och en väldigt gnällig och säkert trött Minnah gjorde oss så småningom klara för att åka till Handsjön där veckans kyrkis skulle hållas. Älsklingen hade redan skjutsat Lilly och Louie på dagis och hjälpte mig att göra klart både Minnah och Noah när jag klädde och gjorde mig själv klar. 

Det var som vanligt mysigt att träffa de andra mammorna och barnen, det bjöds på våfflor med grädde och sylt. Minnah som en kort sväng på väge dit och somnade även på vägen hem. Casper och pappan var ute och skruvade så Minnah fick sitta kvar i bilen och sova när jag tog en promenad med Noah, som vaknat utan att ha sovit klart, i vagnen. Noah somnade om och sov en bra stund. 

Towe var i färd med att baka chokladbollar när vi kom hem, får väl se när alla har smakat om hon kanske får göra ännu fler i morgon 😅
Jag och Älsklingen hjälptes åt med middagen, kyckling i tomatsås med pasta till, något som de flesta gillar. 

Efter middag och stök med disken tog jag och Noah en powernap på sängen, sov bara ca 4 timmar natten som var så det behövdes. 
När vi klev upp hade lugnet lagt sig, de mindre barnen hade somnat, de mellersta och större barnen spelade Yatzy och Minnah såg på film. 

Nu sover även Minnah och Noah ligger vid tutten, förhoppningsvis kommer han somna och jag kan lägga honom i sängen. Igår väcktes han av både Minnah och hundarna och var vaken till närmare 02.00... dock var det lite pga att vi också var vakna länge men han vägrade somna innan jag lade mig i sängen med honom vid tutten. 

Så i det stora hela en lugn och bra dag, men jag känner mig fortfarande lite låg, förhoppningsvis blir det bättre i morgon. 

(null)
Inte det lättaste att få henne att se in i kameran idag 😅❤️

Supermåne, halsont och vardagen...

Göran jobbade natten till söndag, kom alltså hem strax innan 11.00. 
Det fick bli mannagrynsgröt till frukost denna morgon, var så länge sen jag gjorde det nu och barnen uppskattade det. Till Gröten åt vi filmjölkslimpa som jag bakade på lördag eftermiddag, den var tydligen också väldigt god! Filen höll på att bli sur så det var bättre att baka av den än att slänga tyckte jag. 

(null)
När Noah vaknat så gömde han sig under sovormen 🥰

Såhär i efterhand vill jag minnas att söndagen var rätt lugn, vi gjorde inte alls så mycket. 
Towe kände sig tussig hela dagen och påkvällen  visade det sig att hon hade feber, 38,0 grader. Minnah ville också ta tempen i örat och det visade sig att hon hade 37,7 grader vilket jag misstänkte skulle innebära att hon skulle bli varm under natten, och det blev hon! Dock hade hon inte visat några som helst tecken under dagen på att hon skulle haft feber eller påväg att bli sjuk. 

Natten till måndag kom Minnah till vår säng, stekhet med närmare 40 grader i temp. 
Jag klev upp vid 06.00, ut och kissa med vovvarna och sen fixa frukost, fick dock avbryta för att lägga mig i sängen med Minnah, hon ville inte ligga där med pappa utan det skulle vara mamma. Älsklingen tog vid med frukosten och allt morgonstök där jag slutade och jag sov med Minnah i sängen tills närmare 09.00. 

Towe mådde bättre, fortfarande ont i huvud och hals. Fick hämta Hilma på skolan strax innan lunch och strax efter åkte Älsklingen och jobbade. Han jobbade 14-20 och skulle sov sova kvar i stan då han börjar 07.30 på tisdagen, passade på att gå på bio med Casper, Emilia och Isak. Sist han var på bio så gick köpet först inte igenom och när han gjorde om det så visade det sig att båda köpen gått igenom och han hade 4 biljetter mer än han behövde, passade på att använda dem nu då. 

Dagen här hemma var rätt lugn, de större barnen hjälpte till med de mindre barnen. Jonna och Meja var vakna med mig en stund, vi fikade som vi åt i köket och strax innan 22.00 blev jag, Minnah (som vaknat) och Noah nerbäddade i sängen av dem innan de själva gick och lade sig. Mysigt och ovanligt 🥰
Några timmar senare börjar Tyra plötsligt skälla och springer/hoppar snabbt ur sängen och  fortsätter skälla, jag rusar upp och möts av Älsklingn som åkt hem efter bion istället för att stanna i stan. Hans chef tyckte han kunde ta ledigt då de har en extra personal på plats utöver som ändå är där. 

Så igår, tisdag, dags för Lilly och Louie att vara till dagis igen, Hilma som fått högre feber var hemma tillsammans med Towe som fortfarande är hängig, äter dåligt och har ont i huvud och hals. 

Solen sken ute och det var fantastiskt vårväder, jag tog en extra lång promenad med Tyra efter att Göran skjutsat på dagis och Noah hade vaknat och ammat. 

Barnen önskade tacos till middag, jag och Göran handlade när baren kommit hem från skolan. 
Jag stökade på med grönsakerna i köket, hade sällskap av flera som satt vid bordet och pysslade med lite ev varje. 
Casper kom hem strax innan middagen och som vanligt så har han 1000 saker att prata om så han pratade på med pappan medans jag började dela ut tacos till barnen. 
När vi ätit klart började jag duka av och bad att få vara ensam i köket en stund för ett vila öronen och det var inga problem, så rofyllt att ibland stöka på helt i lugn och ro. 

När alla barn (inte de 3 äldsta) hade lagt sig så kikade vi på Big Brother, måste ju komma i kapp de avsnitt vi missat 😅. Egentligen tycker jag inte att programmet/gruppen av människor är så bra som tidigare år men har man börjat titta så vill man ändå se mer, det kan ju hända att det blir bättre med tiden. 

Idag är det onsdag, började skriva det här inlägget sent i natt men ögonen ville inte vara med och inte hjärnan heller så jag pausade och skriver klart idag. 
Theo hade lite feber igår kväll, bara 37,7 men ändå och idag ont i halsen och hes så han är också hemma idag. 

Vi har nyss ätit lunch, nu är det tyst och lugnt, bara diskmaskinen som hörs. Ska ta vara på tiden och bara vara, känner mig lite låg idag... hoppas det bara beror på det grå vädret. 

(null)
I måndags kväll var det fullmåne, även Supermåne. Kvällsbilderna blev inte alls bra och denna är tagen på tisdags morgon. 

Tandläkare och utdragna tänder...

I förrgår, torsdag, fortfarande sportlov och det innebär sena frukostar även om de mindre barnen deklarera gilla att kliva upp före klocka. 06.00 på morgonen!!!
Jonna hade tid hos tandläkaren, jag var uppe tidigt, ute med Tyra på promenad och sen skottade jag bort plogkanten vid utfarten. 
Efter frukost gick Göran ut för att skotta resten av uppfarten och det tog sin stund, snöskoveln tar ju myclet åt gången men vi har en stor uppfart och snön hade hunnit bli tung och trampad på. 
Det blev jag och Noah som körde Jonna till tandläkaren, Emilia följde också med då hon inte hade så mycket annat för sig, Casper och Isak skulle skriva på Isaks bil och då skulle det ändå bara bli att hon kollar på. Även om hon tycker att det är roligt att skruva så kan ombyte också vara bra/skönt ibland. 

Jonna hade tid klockan 13.20, vi var där ca 17 min tidigare och klockan 13.16 var hon klar, de skulle bara spänna tandställningen och hela besöket tog 4 minuter... det är tur att man får reseersättning😅. 

Innan vi gick till bilen, som vi parkerat i post/citygaraget där Göran parkerar när han jobbar och vi betalar månadsvis, så tog vi en sväng förbi Hemmakväll där vi hade presentkort att lösa in. 
Sen åkte vi hemåt, ett stopp i Svenstavik på DollarStore för att köpa dricka, klubbor och dammsugarpåsar bara. 

Resten av dagen gick åt till att laga mat, äta och sen hela svängen med att natta barn osv. Jag gick och lade mig med Noah lite tidigare än alla andra då han var så trött och tjurig, sen var jag också trött.  

Igår fredag så var en riktigt lugn dag, Göra. Spelade sällskapsspel med de större barnen i stort sett från frukost och fram till middagen. Jag hann ta 2 promenader och sitta och pyssla lite med mitt, hängde tvätt och mös med Noah. 
Det blev varma mackor till middag, jag åt lite fisk och grönsaker som blev kvar sen i torsdags. När alla barn var nattade så såg vi större film och åt godis, ja tills man nästan mådde illa, typ som det brukar bli... det behövs inte ens alltid att man äter speciellt myclet bara att man äter för snabbt. 

Idag däremot har varit allt annat än en lugn dag... jag blev väckt 05.30 av att Lilly och Theo bråkade och skrek, det var för höjt ljud på tv:n när de startade den och Theo sänkte inte ljudet nog snabbt enligt Lilly... sen dess har jag varit vaken och barnen har i stort sett skrikit och bråkat konstant hela dagen osandet vad vi gjort!!!
Göran åkte till jobbet vid 10.00, innan det åt bara vi frukost först, sen de större barnen och så sist de mindre som skulle städa på rummet innan. 
Efter frukosten så tvingade jag dem att sitta stilla i soffan och se på Talang... myror i baken och stora i truten...
Jag hade en tanke på att vi skulle ha gått ut men de hade bråkat och skrikit minst lika mycket då också så jag tog med mig samtliga in i köket för att spela fia med knuff. Det tog ett bra tag och när alla äntligen var i mål efter både gråt och tandagnisslan så fix alla en klubba som pris. 
Vi spelade mera spel, jag lagade middag, vi åt och barnen förberedde sig för sängen innan barnprogrammet. Från och med middagen var det faktiskt rätt lugnt i förhållande till hur dagen varit i övrigt och lika när de kikade på barnprogram. Det var inte ens peciet svårt att få dem i säng och att komma till ro så jag antar att de var trötta och jag hoppas verkligen att i morgon blir en mycket bättre dag!!!

När de mindre barnen sov, före klockan 20.00 (!!!) så fick de större barnen godis och vi kikade på finalen av Melodifestivalen. 
Nu är klocka knappt 23.00 och vi alla har gjort kväll, Noah sover (kors i taket!!!) i sin säng, vovvarna är kissade och jag ska försöka att ta igen lite sömn så jag också är pigg och förhoppningsvis glad i morgon. Tålamodet har fått jobba på bra idag och det måste ju få fyllas på tills i morgon!

Jo och Lilly har ju tjatat i oändlighet om sin lösa tand och fastän den inte var helt tillräckligt lös för att dra ut den så ville hon bestämt göra det. Den var ju absolut lös och den hade släppt från tandköttet i bakkant men ändå inte så att den bara sladdrar omkring, jag tog en bit hushållspapper, tog tag om tanden, hon skrek, nytt tag, vicka, vrida och dra lite och sen var den ute och Lilly var både ledsen, lättad och glad. 

(null)
Äntligen!!!

Men nu säger jag god natt och på återseende!!! 

Puss å kram 🥰

Sportlovet fortsätter, BVC och annat...

Igår var vi på BVC, Noah skulle vägas och mätas och han vägde exakt 7000g och var 65,7 cm lång. Han har börjat bli lite skeptisk mot vissa människor och BVC-sköterskan var lite läskig till en början men började aldrig gråta, men läppen darrade lite några gånger, tills han såg mig igen. 
 
Resten av dagen var ganska lugn, vi åt middag, Göran åkte och jobbade, jag och Jonna nattade barn och sen så flöt kvällen bara på, vi såg lite på tv och till sist så lade vi oss. 
 
Det snöar och snöar och snöar och snöar och så snöar det lite till!!! Det måste ha kommit minst 3 dm, om inte mer, de senaste dagarna. Göran har skottat med fyrhjulingen och idag skottade jag för hand men bara utanför huset då vi väntade leverans av en säck ved idag. 
 
Efter frukost och lite annat stök så klädde vi på oss och gick ut, barnen hann leka (läs bråka, gråta, skratta en aning, skrika, tjafsa och gråta lite till) innan veden kom. När veden var inlastad efter 15 minuter så gick vi in, jag hade lovat barnen att vi skulle fika bullar som vi hade i frysen. 
 
Älsklingen kom hem från jobbet strax innan 14.00 och vi har egentligen inte hunnit göra så mycket mer den här dagen än att enkelt umgås, prata, lagat mat, äta och sen såg barnen på barnprogram innan det var dags att sova. Eller jo, jag har ju klippt pappan, Hilma, Lilly och Minnah också, gjort lockar i håret på Towe, Lilly och Ninni, på såna spolar som man kokar innan man sätter i dem, en äldre variant av locktång men det funkade kanon!
Hilma, Ninni och Theo sover hos farmor i natt, jag och Towe tog en promenad för att handla mjölk då affären här har öppet till 20.00 på onsdagar och fredagar... men de hade de tydligen slutat med 😅 får handla i morgon bitti istället. 
 
Nu har jag precis nattat en trött Minnah, hon har inte sovit något mitt på dagen som hon brukar, varken igår eller i dag, kanske hon är stor nog nu att trappa ner och inte sova middag/lunch alls 🤔. 
När Jonna har duschat klart så ska även jag duscha, har redan bäddat rent i sängen 🙌🏻. 
 
I morgon har Jonna tid hos tandläkaren i stan, vem som ska skjutsa henne har vi inte ännu bestämt, kanske åker vi flera, vi får se. 
Det är ju kyrkis också men vi får se om det blir av att vi går eller inte, det krockar ju lite mer Jonnas tandläkartid. 
 
Noah duschade förresten för största gången nu ikväll, han har ju bara badat innan, men det var pappan som frågade om han kanske skulle duscha en sväng med honom och han verkade tycka att det vara mysigt. 
Noah vår älskade lilla god 🥰 han är så mysig och det är ju egentligen alla barnen men det är lite annorlunda när de är små, Minnah har fortfarande kvar lite av den där "bebisgoskänslan" också men snart är hon ju verkligen stora tjejen! 
 
Nä men det får vara allt för idag... 💋 och 👋🏻 
 
(null)
Minnah vill gärna hålla Noah och jag ser fram emot när de blir lite äldre och fortfarande myser i soffan tillsamman, förhoppningsvis ❤️

Snö, snö,snö!!!

Idag har det snöat konstant och Göran har lånat fyrhjulingen av Patrik och skottat 2 gånger! 

Jag klev upp vid 06.00 då Louie ändå var vaken, ut med vovvarna så de fick kissa och sen hade jag kunnat lägga mig en stund igen men satte mig istället i köket och pysslade lite i min Bullet Journal. 

Vi åt frukost strax efter 09.00 och sen gick alla ut, alla utom jag och Noah. Noah sov och jag fixade lite med, disk, handlingslista, sorterade upp godis (de hade inte hunnit äta något i helgen) osv. 

(null)
Melvin ville jag skulle ta kort på den minst sagt snöiga mössan innan han skakade av den ute... 😅

När de kom in fick de kika på Talang och äta sitt godis, jag pulsade iväg i djupsnön för att handla. Det blev ju inte lättare att gå hem från affären med ca 10 kg på ryggen, men hem kom jag tillslut. 

Jag började med middagen ganska tidigt, någon variant av "Pasta Alfredo" fast utan ost och med kyckling och örter. Barnen gillade det!
Till efterrätt blev det Butterkaka som jag fyndat på affären. 

Suttit och pysslat lite i köket nu ikväll, Meja gjorde mig sällskap. Noah var som vanligt vaken så vi turades om att sytta honom när han tröttnat på babysittern. 

Nu efter att ha suttit med nacken i en minst sagt obekväm vinkel då jag somnat, ska vi nu lägga oss oh sova. 

Natti natt! 

1:a Mars, Noah 4 månader och stugstäd...

Ny månad, ny årstid, i alla fall så kallar jag vårvintern för en extra årstid, Noah har nu hunnit blir 4 månader och jag har tillbringat större delen av dagen med att städa stugor i Björnrike. Det är Jonnas klass som samlar pengar till en klassresa och då ger det en ganska bra slant att städa stugor om söndagarna. Det är sagt och bestämt att varje elev ska städa 6 stugor tillsammans med en vuxen, att man tex städar 3 stugor åt gången vilket innebär 2 tillfällen. Det är ju lite trixigt för oss att få ihop det så det funkar då Göran jobbar varannan helg och vi var varit väldigt myclet sjuka sista tiden + att vi har Noah som alltid behöver hänga med mig när jag åker någon stans. Men det var bara att bita tag i det hela, det skulle vara lika för alla så jag, Jonna, Hilma, Towe och Noah satte oss i bilen strax efter 07.00 i morse och åkte till Björnrike där vi idag städade 6 stugor på 4 timmar och så mycket längre hade vi inte kunnat hålla på heller då Noah var ganska less vid det laget. Mötte en annan mamma som tyckte det var fruktansvärt fel att det inte gick att lösa på annat sätt än att jag skulle städa med en liten bebis i släp, och det var skönt med lite sympati kan jag lova då jag endast sovit lite drygt 3 timmar i natt... men nu är det gjort och jag hoppas att alla är nöjda och glada och att stugorna/lägenheterna blev godkända. 

När vi kom hem så lagade vi tidig middag och när vi ätit bönrisotto med currystekta köttbullar så klädde vi på oss och gick ut någon timma. Idag har det kommit 5-7 cm snö och mer ska det tydligen bli! Skönt att slippa all is som gör en promenad med hunden till en utmaning. 
Nu är det dock en utmaning att pulsa i snön efter gångvägen då de inte hunnit skotta ännu men det blev lite mer jobb för benen bara. Gick en promenad när de andra gick in, dock utan hund då båda hundarna sprungit fritt på gården under hela tiden vi var ute. 

Alla barn utom Jonna och Meja har nu lagt sig, mellannamnet har gått ut på rummet, de sover inte men slappar med telefonerna och lite godis, Melvin sitter vid datorn. 
Minnah har precis somnat, Jonna och Meja fikar och Noah han vill nog ha ny blöja och pyjamas snart och sen ska jag nog tvätta av mig och ta på mig morgonrocken innan jag myser ner oss i soffan och glor på tv... om jag kan hålla mig vaken 😅🙈

(null)
Minnah älskar att vara ute, ville inte gå in!

(null)
Isen som täcker hele gården kom ju fram igen när Göran skottade men det var lite mindre halt nu i alla fall. 

(null)


I går var vi på födelsedagskalas i Brånan, 3 av Tinas barn fyller år inom loppet av en månad så de körde 16-års kalas. Märta fyllde 8år, Astrid 6år och Alfred 2år. 

När vi kom hem från kalas så fick vi besök av Benny, Hanne och barnen, barnen har ju varit här hela veckan och nu kom Benny och Hanne  upp och hit för att hämta hem det igen. 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus