Töväder, vardag och utveckling...

Det fortsätter att vara plusgrader och snön smälter mer och mer för varje dag, men ännu finns det väldigt mycket kvar! 
Det är lite tråkigt att det redan börjat bli slaskigt men förhoppningsvis så är det bara tillfälligt, lite minusgrader och mer snö kanske kommer innan våren ändå. 

Dagarna går fort och vi fyller ut dem med allt stök i vardagen + lite utvecklingssamtal, läxläsning, lagning av kläder, onödiga tjafs och konflikter men ännu mer med skratt, pussar, kramar, förtroende och kärlek ❤️. 

Just nu är det vecka 8, dagarna går jättefort och snart är det vecka 9 vilket innebär att sportlovet snart är här! 
Jag hoppas verkligen att det inte blir som vid både höstlovet och jullovet att efter några veckor eskalerar smittan av covid-19 och nästa våg kommer, vi behöver hålla det stabilt och sakta men säkert nedåtgående! 

Senaste nytt från förskolan är att 15-timmars barnen kommer att få ändrade tider från och med 1 Mars. Istället för kl. 9-14 tisdag-torsdag så kommer de att gå kl. 8.30-12.30 måndag-torsdag, spännande! 

Så mycket mer har jag inte att skriva om just nu men tänkte uppdatera lite i alla fall. 

Noah han klättrar och far överallt nu om dagarna, leker massor själv men tyr sig även till syskonen och är nyfikna på vad de sysslar med, han börjar bli stor! Han "pratar" mer och mer och härmar nästan allt man säger, otroligt häftigt vad mycket det lär sig i denna ålder, han är ju ändå 1,5 år om 2 månader. 

(null)


(null)

Jag vågar knappt säga eller skriva det men han sover sååå mycket bättre nu också, dagtid har inte varit några problem egentligen men vi har fått till en rutin som funkar och han somnar oftast utan större problem på kvällen och om han vaknar till under kvällen så somnar han om igen  🤗❤️

Nu sova, i morgon är ännu en dag och jag har inte skött min sömn senaste tiden, måste bli bättre, allt med sömn, kost och motion/rörelse har hamnat lite på sned sen nyår men det är inget som inte går att förbättra igen sakta men säkert. 😅

Regn och plusgrader är lika med svinhalt!

Göran jobbade igår och skulle iväg i morse igen, han åkte strax efter 07.00 men kom plötsligt hem igen efter en knapp timma. Det var för halt för att riskera att åka hela vägen in till stan (10 mil)... han kom nästen 3,5 km på 25 min och höll dessutom på att få ett släp in i bilen så han vände. 

Jag jobbade torsdag och fredag denna vecka, lite halt inne i stan i fredags men inte så farligt. Igår jobbade Göran och det var 0 gradigt större delen av dagen och idag har det varit plusgrader hela dagen. Man skulle kunna tro att våren är på väg men jag tror skenet bedrar. 

Helgen har vi tillbringat inomhus, umgåtts, spelat spel, fikat, torkat skorpor, ätit grönsaker med dipp, tvättat, duschat barn osv...
I morgon är det min tur att jobba igen, kommer säkert fortfarande vara halt men det har grusats och saltats idag så jag tror det är lugnt att åka, jag får köra extra försiktigt 

(null)
Ninni ville ha en tuppkamm så jag fixade en 😊. 

Nu när så gott som alla barn lagt sig och Noah nyss somnat så ska vi äta de sista semlorna, några med vaniljkräm och 2 med mandelmassa. Jonna och Meja är fortfarande vakna och så Casper och Emilia men de är ju vuxna och bestämmer själva. 

(null)

(null)


Resultatet av väggbygget!

I onsdags blev väggarna äntligen klara och alla kunde sova i sina "nya" rum här nere, dock tog det några extra dagar för att allt småfix samt rummen uppe skulle bli klara. 

Jag har tagit lite bilder idag på hur det blev, svårt att få bra bilder på små ytor bara men jag tror att det ändå blev så att ni kan få er en bra uppfattning av resultatet. 

Först byggde vi väggen i de mindre barnens gamla rum, som nu är vardagsrum samt vårt sovrum, väggen är 180cm bred. 

(null)


(null)


(null)
Dessa bilder kanske ni fått se innan men nedan kommer det helt färdiga resultatet 😊 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Så har vi nästa projekt, att bygga 3 väggar i gamla vardagsrummet för att göra 2 nya rum och ändå ha kvar ett mindre "allrum". 

Först gjorde jag en ritning och sen mätte och tejpade jag och Jonna upp på golvet hur vi skulle bygga för att se om det blev bra, när vi väl byggde så flyttade vi mittenväggen 10 cm så att det mindre rummet blev ännu lite mindre för att våningssängen skulle få plats i det lite större rummet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi ställde våningssängen på plats innan vi byggde sista väggen, tapetserade de andra väggarna innan och satte upp lite lister. 

Nu kommer bilder på det färdiga resultatet, hur det ser ut från hallen och fram till rummen samt i dem så gott det går. 

(null)


(null)

(null)

(null)
Melvins krypin med loftsäng som vi byggde på plats. 

(null)
Theo och Louies rum, jag älskar tapeten med luftballonger 😍

På andra sidan av "allrummet" så har ni Lilly och Minnah vårt gamla sovrum. 

(null)

(null)


På övervåningen har nu Hilma sitt lilla krypin i hallen där vi också har byggt upp sängen så att hon fick en hel del förvaring samt en liten koja som bonus. 

(null)

(null)
Ett litet skrivbord fick också plats 🤗

I rummet direkt till höger bor nu Jonna och Meja, Jonna bara på helger och lov då hon på veckorna är i lägenheten i Östersund. 

(null)

(null)

(null)
Dock inte helt klart och i ordning då Jonna ska göra i ordning vid skrivbordet här under tv:n när hon kommer hem i helgen. 

I det andra rummet uppe, det som är rakt fram  när man kommer upp för trappan bor Towe och Ninni. 

(null)

(null)

(null)
Här inne är det också lite lite småfix kvar då de kanske ska vrida på det stora skrivbordet och ha det ut från fönstret. 

Men i helhet så är vi nu klara och hoppas och tror att alla ska vara nöjda och glada med den nya lösningen ett bra tag framöver. Såhär långt verkar det så i alla fall och vi tycker alla att det känns riktigt bra 👍🏻





Jobb, jobb, jobb... och lite planering mm...

Jobbat måndag, torsdag och fredag, dagarna däremellan bara sprang iväg och det känns som att jag inte hunnit med alls. 

I helgen är jag ledig, idag har jag och Jonna bland annat roat oss med att mäta ut och tejpa upp på golvet i före detta vardagsrummet hur vi ska bygga väggarna så att det blir 2 rum till. 
Melvins rum kommer endast att bli 3,6 m3 men han kommer att få plats med de han behöver då vi bygger en loftsäng. 
Det andra rummet blir 6 m3 så lite mindre än det 3:e rummet som är 8 m3, där vi hade vårt sovrum förut, den väggen satte vi upp när jag var gravid med Melvin. 
Utrymmet som blir kvar mellan kommer att vara knappt 10 m3 och går delvis agera förvaring, tror det kommer bli jättebra! Så istället för 4 rum och kök som det var när vi köpte huset så kommer det bli 8 rok 😅. 

Förutom det så har barnen ätit popcorn, jag gjorde microkola då vi inte köpt något lördagsgodis denna helg. De kikade på Trolls 2 och sen bakade Ninni och Lilly chokladbollar. 

Egentligen hade det passat för utelek idag men tiden sprang iväg och det blev dags att laga middag. 

Ljudnivån har varit rätt hög och intensiv så hjärnan känns trött, nattar barnen nu som också verkar vara trötta efter att ha klivit upp strax innan 06.00 idag och jag med dem. 

Göran har jobbat och kom nyss hem, vi ska kontrollräkna mina uträkningar, skriva lista på material och kanske smygkolla lite pris för bygget tills i morgon. 

Jag har även hittat säng till Melvin och annat bord och stolar till Jonnas lägenhet, det hon har är riktigt skraltigt och rangligt. 
Det gäller att vara effektiv när man är "ledig". 

Nu äta middag tillsammans med min man ❤️

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus