Födelsedag, -30 grader och jobb...

I torsdags fyllde både Louie och pappan i familjen åt, 5 år respektive 39 år. 
Vi åt engelska pytt i panna med ägg, grönsaker och rödbetor till middag och så tårta till efterrätt. 


(null)

(null)


Dagen var ganska intensiv på flera vis och till sly behövde jag bara fly en stund, så trots -25 till -27 grader ute så klädde jag på mig och gick en promenad i 1,5 timma. Jag kände så fort jag bara gått några hundra meter att det var lättare att både andas och tänka, så befriande! När jag åter var hemma igen kände jag mig lättare och med mer energi igen. 

(null)

Fredag betyder jobb och det var en bra dag men fina kunder och kollegor. 
Avslutade dagen i stan med att hämta Jonna, beställa sushi att ta med hem samt att köpa ett element på Jula till rummet ute i lagård. Det är lite svårt att få bra värme där ute med de element som finns när det är -30 grader ute! 

(null)

Sushi köpte jag för att Göran fyllt år och det sist när han svar sugen på sushi inte fanns någon att köpa på Ica där de ibland brukar ha. 
Casper frågade när vi var halvvägs hem om vi köpt något godis, vilket vi inte hade så vi stannade till i Åsarna och plockade några kg så att det skulle räcka till alla. 

Igår var det lördag och ännu mer jobb, jobbar helg varannan vecka och denna vecka var det min tur. 
Även idag jobbade jag, hade en permanent på asiatiskt hår, det tar mycket längre tid och är svårare än att permanenta ett skandinaviskt hår. Även denna gång blev det massor med fina lockar och en jätteglad kund. 

I morgon är det måndag och även måndagar innebär jobb för mig, men sen är jag ledig i 2 dagar, jobbar två och är sen ledig 2 igen. 

Jonna åker med mig in till stan i morgon och vi ska ha med oss både högtalare och något till Caspers skoter. 

Göran skrev till mig strax innan jag slutade jobbet och frågade om jag ville ha pizza till middag men det fick bli asiatisk mat, middag för 3 från Samurai, jättegott och jättemycket mat, räcker tills i morgon med. Men sen går det nog räcka med utemat ett tag.

Noah somnade precis och nu blir det att varva ner i soffan innan läggdags. 



Snart klart!

Det tar verkligen tid, att först bygga och sen flytta en massa prylar för att sen flytta lite till, sätta lister, flytta lite el osv... men äntligen är vi så gott som klara! 

Vi har sakta men säkert jobbat på hela dagen med avbrott för lunch, hämta barn på förskolan och äta middag. 
Barnen fikade hårdbrödsmörgås när de kommit hem från skola och sen hjälptes Towe och Emilia åt med middagen, Melvin och säkert någon av de andra också hjälpte till att duka. De är så duktiga på att hjälpa till och hjälpas åt (för det mesta) och det är ju verkligen passande när vi är upptagna med att försöka få i ordning allt 🤗. 
Men jag måste medge att min hjärna nu måste få vila någon dag, jag kunde knappt koncentrerat mig på att lägga ett barnpussel idag (för att se att alla bitar fanns kvar). Så mycket funderande hit och dit på olika lösningar, massor av mäta och räkna, hjärnan går på högvarv..,

Vi avslutade det hela med att betala räkningarna och det gick vägen trots att vi lagt en del pengar på väggbygget 😊. 



Väggbygge...

Idag har vi byggt vägg i stort sett hela dagen. Började förbereda lite innan Minnah och Louie skulle till förskolan vid 09.00 sen satte vi igång. Gjorde en kort paus för lunch och senare för att hämta på förskolan igen. 

Vi kämpade på bland rastlösa och nyfikna barn, Melvin lagade middag och de andra större barnen hjälptes åt att både passa Noah (så att han inte skulle göra sig illa i röran) och bära grejer, hålla lite här och flytta lite där. 
Vi har ju inte bara byggt själva väggen utan även flyttat vardagsrummet och hela de mindre barnens sovrum/lekrum, det tog nästan lika lång tid. 

När de små lagt sig så tapetserade vi och nu är tv:n på plats 😅. Flytta bort sovrum gör ni i morgon samt möblerar barnens nya rum provisoriskt tills vi köpt mer material för att bygga en T-vägg för att göra 1 stort rum till 2 mindre sovrum samt ett lekrum. 

Både vägg och tapet blev jättebra, bara lite lister som ska dit också samt att vi ska flytta ett eluttag. 

(null)
Vad tycker ni?



Måndag och jobb, Louie med Jonna i stan...

Idag har jag jobbat. Jonna åkte med mig in till lägenheten, Louie följde också med, eftersom han fyller år på torsdag så tog Jonna med honom ner på stan för att äta och köpa födelsedagspresent efter hennes hemstudier. 

Louie som har obegränsat med energi höll humöret uppe, lyssnade så gott han kunde och höll sig vaken hela vägen hem! Hade lovat honom en glass någon stans efter vägen och det fick bli i Svenstavik. 

Han valde 2 små leksaksskotrar och en stor biltransport med massor av bilar lastat i 2 våningar efter. Han hade inga problem att gå med på att han inte får öppna och börja leka med den stora presenten förrän på torsdag 🤗

Kom hem för en knapp timma sen, alla de små sover, förutom Noah som jag nattar nu. Har förhoppningar om att han ska vara nog trött och vilja sova men man vet aldrig med den pojken, har alltid varit en kvällsbebis. 

Har hunnit hjälpa Towe att vika några lass tvätt och sorterat upp i korgar, lägga in i garderoberna gör vi i morgon. 

Nu är jag ledig i 3 dagar och sen jobbar jag 4 dagar i sträck. 
Igår tog vi en spontan tripp till stan och köpte allt vi behöver för att bygga den första väggen inför nya rumsfördelningen, förhoppningsvis kan vi börja bygga i morgon. 

Nu vill jag ha något i magen och kanske varva ner i soffan innan det är dags att sova. 

(null)
Noah fick ta ett snabbt bad i diskhon närom kvällen, spännande tyckte han 😊

Nytt år, nya möjligheter osv...

Nytt år, nu är det 2021! Det innebär nya möjligheter och förhoppningsvis så kommer vi närmare att bekämpa denna pandemi som nu pågått i över 1 år. Corona/Covid-19 har satt många käppar i hjulen och tagit många liv men vi har nog samtidigt lärt oss saker och kommit till nya insikter. 

Hittills så har mitt 2021 inneburit att jag nu kommit in ordentligt i jobbet igen, fått ny frisyr, kortare och det är så skönt! 

(null)

(null)
Tycker fortfarande att det är roligt med filter och kanske man ska tatuera rosor på halsen 🤗🥰 men mer centrerade 😅

Vi fick vänta på snön i december men nu har det kommit ofantliga mängder och vi har haft en hel del minusgrader, flera dagar med ner emot -30 grader. 
Casper köpte ju en traktor i höstas och det är vi väldigt glada för med tanke på all snö! Nu har barnen en riktigt ordentlig snöhög att åka madrass på 🤗

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Hilma hjälpte mig att skotta taket denna gång, för bara knappt 2 veckor sen skottade jag och Melvin av lika mycket. 

(null)

Här hemma har rutinerna rullat igång, i morgon kör skolvecka nummer 3 igång. Meja och Jonna har haft hemstydier, Jonna några enstaka dagar på skolan, de andra barnen har varit på skola och förskola som vanligt förutom Noah som är hemma på heltid. 

Vi har nu ett tag funderat över hur vi ska möblera om här hemma, dags för en förändring allt eftersom behov förändras och nu ska vi bygga minst 1 vägg men troligtvis 1,5 vägg till för att dela av nuvarande vardagsrum till 2 små och ett lekrum. Barnens nuvarande rum ska bli vardagsrum och vårt sovrum, därav den första väggen som ska byggas för att skilja av och för att vi ska ha någon stans att hänga tv:n. 

Casper jobbar på och gör sina lärlingstimmar, Emilia och han hänger fortfarande ihop och firade 1 år tillsammans nyligen ❤️ är så glada för deras skull och hon känns verkligen som en naturlig del av familjen. 

(null)

Det får bli allt för nu, bättre än inget i alla fall 🤗. 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus