Födelsedag, jobb, övernattning, sol och bad.

En vecka har gått, jag jobbade måndag och tisdag, tisdag blev extra då en av kollegorna var sjuk och då blev det bara en kvar och jag ville inte att hon skulle behöva stå helt själv. Speciellt inte nu då man märker att många har semester och det är extra många som kommer in i salongen för att handla i shoppen, boka tid, fråga om råd osv. dessutom ringer det många också så vi behöver vara minst 2 som jobbar. Oftast är vi fler men nu i semestertider är vi färre. 

I måndags var det ändå en ganska stor dag!
Helt otroligt! 20 år! 20 år sen han föddes, 20 år sen jag blev mamma för första gången! 17 år var jag då och Göran var 19 år, vi visste inte mycket om livet men vi visste att vi ville bli mamma och pappa och det ångrar vi aldrig! Stort grattis på födelsedagen vår älskade Casper ❤️ vi är helt galet stolt över dig och älskar dig ofattbart mycket ❣️

(null)


Onsdag var jag ledig och då var jag iväg p mammaträning på morgonen och om jag minns rätt spenderade vi resten av dagen hemma bara. 

Torsdag och Fredag jobbade jag igen och denna gång tog vi med oss Towe och Theo så att de fick sova över med mig och Jonna i lägenheten. 
Tyvärr var inte vädret det bästa, det blåste både mycket och rätt kallt på torsdagen, fredagen var något bättre. 
Vi åt inte ute på torsdagen utan de mötte mig efter jobbet och vi köpte olika varianter av micro-mat på Coop + lite chips och mellis till fredagen. 

Fredag efter jobbet hade vi som uppdrag att storhandla men först blev det en kort sväng på Jula för att köpa lite grejer som Casper behövde till garaget. 
Klockan var runt 23.00 när vi kom hem, packade upp och sen trotsade vi sömnen och kikade faktiskt på veckans "Spökjakt" innan vi lade oss. 

Igår lördag kom vi oss inte för att göra så mycket, vi fick besök på förmiddagen och till slut, efter middagen så åkte vi iväg och badade en sväng. Denna gång strax innan Norsbron. Det var skönt och välbehövligt då det varit +26 grader ute i skuggan. 

Idag var det lika varmt, om inte ännu varmare då det var nästan vindstilla och när det väl blåste lite så var det väldigt varm. 
Göran åkte iväg vid 13.00 tiden, han och Robert hade planerat att gå på bio, det är ju lite deras grej att göra tillsammans då och då men nu pga. pandemin så har det ju inte blivit av på väldigt länge. 

Barnen var inte så sugna på att vara ute när det var så varmt så de slappade inne och jag passade på att ligga ute på gräsmattan en stund. En kort paus någon gång mellan 14.00-15.00 för att ge barnen mellis, hänga lite tvätt och sen slappa i solen lite till. Noah kom och höll mig sällskap lite då och då och även Minnah. 
Vid 16.00 så packade vi ihop oss och gick för att bada, hade tänkt vänta tills efter middagen men varför vänta? Speciellt så vi skulle äta rester så ingen mat behövde lagas. 
Vi valde att gå till badet på campingen, vattnet är bättre nu efter att de stängde 2 dagar för underhåll och rengöring. 
Jag tog med mig vatten och riskakor, barnen vill ju gärna att det ska finnas något "fika" med. 

Vi var där i drygt 2,5 timmar, när de vid 19.00 stängde så gick vi hem. 
Towe kokade pasta, Jonna, Meja tog ner tvätt och sen hjälptes vi åt att hänga upp badkläder och handdukar. 
Göran kom hem precis när vi var klara och sen plockade ci fram och dukade inför middagen. 
Eftersom vi åt rester så fixk de välja på det som fanns, vilket var. 
*Kinamix (stekt köttfärs blandat med ris och grönsaksmix bestående av ärtor, majs och paprika). 
*Moussaka (med potatis i)
* Nykokta makaroner med brunsås och grönsaker som var kvar sen någon dag tidigare. 

Nu nattad barnen och sen ska vi nog bara mysa ner oss i soffan och sund innan det är dags för oss att sova. 
Melvin fixade disken efter middagen, Jonna och Meja hjälpte till att göra de små klara för sängen, Towe och Hilma gick till farmor för att vara hundvakt. 
Noah är fortfarande vaken men ska sova så fort jag är klar här, jag nattar Lilly och Minnah och den sistnämnda slog precis igen sina blå och sover äntligen. 

I morgon väntas det jobb igen men sen är jag ledig i 3 dagar! 

Igår var det en stor och gul fullmåne 🌕, tyvärr är det väldigt svårt att fånga på bild men man kan nu alltid försöka. 

(null)

(null)

(null)
Theo och Noah som lekte i sandlådan tillsammans igår. 
❤️
Mosade precis att få med kramen som Noah gav Theo innan. 
🥰

En jobbhelg i stan men Jonna och Minnah

Igår var jag tillbaka på jobbet igen, som sagt ganska skönt att börja på en lördag. 
Jonna och Minnah åkte med mig in på morgonen, syskonen ska få chansen att sova över i lägenheten en gång var innan sommaren är slut är det tänkt och Minnah är först ut, eller Meja har ju redan fått testa så näst ut då. 

Vi gick ut och åt när jag slutade vid 16.00, det blev Vezzo (Gusto), Minnah åt pizza, Jonna pasta och jag sallad. När vi var Märta och belåtna  gick vi och handla till frukost och lunch inför nästkommande dag (idag). Det var fortfarande rätt så fint väder ute så efter att vi lämnat väskor och matpåsen i lägenheten så fick vi en promenad till badhusparken. Jonna och Minnah hade redan varit där tidigare under dagen och de kom till mig när jag hade lunch och då gick vi och köpte glass. 

När vi kom tillbaka till lägenheten vid 18.30 tiden så kom regnet, det hade börjat lite smått när vi var påväg tillbaka men nu kom det mer och även åskan brakade lös, det small och mullrade ganska rejält! 

Jonna och Minnah duschade innan Minnah mös ner sig i soffan med film, chips och ostbollar. Jag och Jonna spelade kort och knaprade nötter. 

Vid 21.00 bestämde vi oss för att det var dags att sova, Minnah som sovit både i bilen på vägen in till stan och en kort stund på Jonnas soffa på eftermiddagen tyckte inte som oss. 
Vid 22.00 var jag supertrött och väntade bara på att Minnah skulle somna och till slut så! 
Sen strax innan 01.00 vaknade jag av att Jonna ropade på Minnah, jag upptäckte att hon inte längre låg bredvid mig på bäddsoffan. Vi hörde henne andas men såg henne inte så jag fick lysa med lampan på telefonen och där, under stolen som stod halvvägs under bordet låg hon på mage och kramade ena stolsbenet. Jonna hade vaknat av att hon tyckte sig höra stolen flyttas. 
Vi lyfte tillbaka henne i soffan och sov vidare. 
Nästa gång vi vaknade var klockan runt 04.00 och då hade Minnahs kudde ramlat på golvet. 
Vid 07.30 vaknade vi nästa gång och klev efter en stund upp och åt frukost. 

Innan vi klev upp skulle jag vrida mig snett bakåt för att ta min mobil och får plötsligt nackspärr!!! Aldrig haft förut men förstod att det måste vara det. Jag vägrade behöva ha det så jag rörde sakta och mjukt på huvudet för att inte bli stelare, åt vänster var inga problem, höger tog det stopp. Jag googlade och hittade tips på amning, yogaövningen "katt och ko" sen även något knep där man skulle drycks med något spetsigt i översta leden på pekfinger och långfinger för att smärtan och stelheten skulle släppa och det fungerade faktiskt! Det blev inte helt bra men väldigt mycket bättre! 

Vi gick till bilen med packning först innan vi gick upp till jobbet/salongen. Jonna och Minnah tillbringade hela dagen där med mig då det var blåsigt och kallt ute, inte alls något väder för att leka i någon lekpark. De Stig en promenad ut eller till leksaksaffären då och då, åt panpizza till lunch osv. Tur att vi bara har öppet 4 timmar på söndagar, dock blev jag sen idag då många verkade tycka att det var en bra dag att köpa schampo och inpackningar på, vi är vanligtvis 2 som jobbar (minst) men idag var jag ensam och alla kunder måste ju få den tid de behöver. 

Nu är vi hemma, nacken är fortfarande inte helt bra men har heller inte blivit värre. Vi har fått mat i magen och nu nattas det barn. Hoppas på att kunna mysa ner mig i soffan en stund sen innan det är dags att sova, i morgon blir det jobb igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



(null)


Sista semesterdagen…

Var upp och kissade vid 06.00 i morse och ALLA sov fortfarande! Tror inte att Lilly kom förrän efter 07.00 och frågade om hon fick ta på en film. Theo och Louie kom vid 08.00 tiden och Minnah hon sov nakenfis bredvid mig efter en liten kissolycka i sin egen säng. 

Hilma, Towe och Ninni sov hos farmor och Meja som 3:e natten i rad hos kompis så det kändes som att många fattades till frukosten. 

Jag och Jonna tog med oss Hilma, Towe och Noah och åkte till Svenstavik för att handla lite, både mat, frukt, bröd men även lite godis och chips. 

Solen har varit framme i stort sett hela dagen och jag hade gärna legat och solat en stund men det får bli en annan gång för när vi kom hem var det ganska snart dags att laga middag. Sen så blåste det ganska kalla vindar från norr på förmiddagen, bättre ni ikväll då det var ljumma vindar istället när jag och Ninni tog en promenad. 

Ikväll sover Theo och Lilly hos farmor och i morgon följer Jonna och Minnah med mig till stan. Jag ska ska jobba och sen ska vi alla tre sova över i lägenheten tills på söndag, jobbar även då och på måndag, ganska skönt att börja jobba en helg efter semestern 😊. 

Minnah och Louie fick vara vaken lite längre ikväll och ska nu sova, senare ska vi kika på "Spökjakt". 

Noah sov i bilen när vi åkte till Svenstavik, tanken var att han skulle fortsätta sova när jag och Jonna var in på Ica och handlade men han vaknade så fort bilen stannade… inte somnade han igen på vägen hem heller. Jag tänkte att då blir det en tidig kväll för honom men precis innan middagen klippte Göran gräset och Noah ÄLSKAR verkligen att åka med! Dessvärre så var det tydligen lagomt sövande när man bara sovit ca 30 minuter tidigare så han satt där och tog en powernap. 

(null)
Så otroligt mycket kärlek som jag ser och känner när jag ser HAN med barnen
❤️
Största och minst av mina älsklingar
❤️❤️❤️


En torsdag…

Denna morgon blev jag väckt 06.30 och vid 07.00 steg jag upp… då var de 4 små vakna. 
De frågade efter kex, kände sig hungriga då vi åt fisk till middag och jag har märkt att de inte står sig lika länge på det. 
Överraskade dem med popcorn i varsina skålar istället då de kikade på gårdagens avsnitt av "sommarlov". 

(null)

Efter frukost uppstod en del tjafs mellan barnen som jag i tur och ordning tog i tur med. 

Towe och Ninni fixade med ett sortera upp den torra och delvis redan vikta tvätten. 

Några av barnen cyklade och Jonna var snäll och följde med Minnah runt kvarteret samtidigt som hon körde Noah i vagnen så att han fick sova. 

Jag smorde mig med solkräm och lade mig på en filt på gräsmattan, solade och lyssnade på ljudbok. Fick dock inte vara så ifred som jag hade önskat utan var 5-10 minut så kom Lilly eller Ninni och ibland Minnah och frågade något, men men…

Vi åt tidigare middag för att sen hinna besöka campingen och bada i poolerna innan de stänger vid 19.00. 
Tyvärr försvann solen och himlen täcktes av moln, temperaturen sjönk till ca 19 grader och det blåste från norr men å andra sidan så kändes vattnet riktigt ljummet då. 
Dock har jag hört att de haft problem med pumparna till den stora bassängen och det märks då vattnet inte är klart + att håret blir helt konstigt när man badat där, liksom fett och strävt samtidigt 🤔. Går inte att få bort helt med vanligt schampo, badar man däremot i sjön några gånger efter så blir det i alla fall bättre. 
Hoppas de får ordning på pumparna för det är ju en dryg månad kvar tills de stänger för säsongen. 

När vi kom hem kikade de små på dagens avsnitt av "sommarlov" innan de fick kvällsfika och nu sover de. 
Under tiden de kikade på tv så gick jag en promenad, Göran och Noah var ute med Casper, Noah älskar, precis som sin äldsta bror  BILAR och annat med motorer på. 

Nu är jag nyduschad, har exfolerande formsaker på, kropp och ansikte återfuktad och smord, bara lite kvällsfika som fattas 🤗 men först ska jag natta Noah. 
Noah har förresten senaste veckorna blivit så himla mysig och gosig, pussas och kramas hela tiden och trots att det inte direkt finns någon mjölk kvar så ammar han fortfarande några minuter så gott som varje dag för mysets skull, han ber själv om det ❤️. 

(null)
Denna tog jag precis nyss, suddig men vad gör väl det 
❤️

Sol, bad och fina sommarkvällar!

Fredag gjordes en tur till Dollar Store och på vägen hem badade vi in Nästeln. Göran körde fast med bussen i sanden, den sjönk och han åkte hem för att hämta den gula lastbilen (Volvo LT 31:a) för att kunna dra lös den, vi badade under tiden. 

I måndags körde jag Emilia till hälsocentralen igen, fortfarande lite ont i lungorna. 

Igår tisdag stekte jag en stor hög pannkakor och vid 12.00 hade vi packat ihop oss och fikat och åkte mot Nästeln för mer bad! Blir tokig av att vara hemma när det är bra väder, sol och bad är livet såna fina dagar! 

Idag har jag tränat i Handsjön och sen åkt med både insamling och pant. 
Varmt och kvavt i liften och jag samlade spontant ihop barnen för att gå till campingen och svalka oss. 

Melon till mellis när vi kom hem, den matlagning, Melvin gjorde mesta jobbet med att steka alla fiskfiléer! 
Under tiden öste regnat mer ute och åskan mullrade gott, så nu är luften mycket friskare. 

Barnen var vakna till strax efter 22.00 igår pga  så fint väder och härliga sommarkvällar måste man ta vara på ❤️🤗. 
Ikväll fick de lägga sig lite tidigare. 

(null)


Sommar, sol, regn och bad…

Glömde berätta att vi i Måndags också var till hälsocentralen med Noah för att kolla upp en knöl han fått i nacken. Har för mig att Louie hade lika när han var liten och att det mest troligt var en svullen körtel. Det visade sig mest troligt vara lika i Noahs fall, en lymfkörtel som troligen svullnat pga att han fått ganska många knott-bett i nacken och i hårbotten här och var. 

I tisdags hjälpte jag Emilia att få en läkartid, blod ur ett öra, yrsel, täppt innanför näsan, ont i ena lungan… Skjutsade henne till Ånge så vi var där strax efter 11.00, vi blev 5 min sen men det gick bra. Domen löd, dubbelsidig öroninflammation och en infektion i lungorna som kunde bli lunginflammation. Antibiotika och nässpray inhandlades innan vi åkte hem. 

Det regnade från och till större delen av dagen så vi höll oss mest inne. 
Tog en kort sväng till affären med Minnah och Noah i cykelvagnen och Lilly följde även hon med. 

Igår onsdag startade jag dagen med ett träningspass, ett speciellt utformad för mammor som behöver bygga styrka i hela kroppen för att klara sig bra i vardagen. Det är en tjej i grannbyn som ordnar dessa pass och detta var 3:e gången och det känns väldigt bra. Försöker även få till ett eget pass utöver va 1 gång/vecka i den mån det går att få till. 

Det var lite regn och rusk på förmiddagen igår också men det klarnade upp på eftermiddagen och kvällen var riktigt fin.
Tyvärr var det en sån dag då många var trötta och rastlösa och det tjafsades och bråkades mer eller mindre konstant mellan barnen, en hel del tjat blev som följd och sen tog nattningen lite extra lång tid på det. 
Noah var tjurig att få att sova och inte förrän vid 23.00 hade lugnet lagt sig…

Idag har det varit lite mindre tjafs men man kan nog aldrig komma ifrån det helt med så många som oss i samma hus…
Lite svalt och kylig vindar på förmiddagen men efter lunch blev det i alla fall lite mer än +23 grader, kanske till och med +25 i lä. 
Gick en promenad när Noah skulle sova och sen fikade vi innan vi packade ihop oss och efter lite om och men kom iväg till campingen här i Rätan för att besöka badet och bassängerna som höll en temperatur på +23 till +24 grader ca. 
Barnen skötte sig rätt så bra så vi köpte säsongskort, de ska ha öppet en dryg månad till. 

När vi väl fått alla barn att kliva ur bassängerna, bastat, duschat, klätt på sig och gjort sig klara gick vi hem.
Melvin åkte bil med Göran hem (Göran slog knät när vi var på Liseberg och har fortfarande ont) så han var i full färd med att laga middag när vi kommit hem. 
Barnen fick en varsin isglas och sen fick de ta det lugnt en stund tills det var dags för middag. 

Just nu nattar vi de små barnen (inte Noah), kör en ny strategi idag, jag sitter inne hos tjejerna (Lilly och Minnah) och Göran sitter hos killarna (Theo och Louie). Den senaste tiden har de oavsett tid eller trötthet inte kunnat komma till ro så den som har suttit utanför rummen och nattat (för det mesta Göran) fått sitta och tjata och säga till hela tiden och det var tagit minst 2 timmar för dem att somna. 
Hittills ikväll har de varit lugna och Minnah sover redan efter mindre än 30 minuter. 
Nu när bara Lilly fortfarande är vaken behöver jag nog inte sitta här inne längre, hon brukar sköta sig bäst om ingen stör henne. 

I morgon är det fredag och bara 8 dagar kvar av min semester. Men jag jobbar ju inte heltid så några dagar här och där kommer jag att vara ledig ändå, Göran däremot är ledig hela sommaren! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Göteborg, Liseberg, sol, bad och födelsedagar…

När jag skrev sist var det onsdag och jag ägnade i stort sett hela dagen åt att planera och förbereda inför kvällen då vi satte oss i bilen och åkte mot Göteborg. 
Det var mer planering i huvudet än i praktiken men jag gillar att göra så, tänka, skriva listor, tänka lite till och till sist packa. 

Det var som sagt bara 6 av de äldre barnen som fick följa med, det är längden som avgör om de får följa eller inte. När de når 130 cm så kan de åka i stort sett alla karuseller och attraktioner på Liseberg. 
I vilket fall så innebär det att de som fick följa var Jonna, Meja, Melvin, Hilma, Towe och Ninni. 

Theo, Lilly och Louie fick åka och vara hos momma, vi lämnade dem efter middagen, klockan var runt 17.00 på onsdagen. 
Minnah och Noah fick vara hos farmor, första gången som Noah skulle sova borta. 

Jonna satt fram på resan ner, jag satt i mittenronden och försökte få så mycket sömn som möjligt för att vara pigga när och om det blev min tur att köra. Jonna hade dock inga planer på att sova utan hon höll både sig och sin pappa vaken hela natten! 

När vi kom ner och hade lyckats hitta en parkering var klockan någon gång mellan 07.00-07.30 och alla var sugna på frukost. 
Vi höll oss i bilen tills klockan var strax innan 09.00 då blev vi rastlösa och gjorde oss klara och gick mot Liseberg. Dock öppnades inte parken förrän strax innan 11.00 men det kändes faktiskt som att tiden gick ganska fort där vi satt och väntade. 

Några dagar tidigare så hade prognosen lovat +24 grader och sol med lite moln här och var och det såg ganska lovande ut på förmiddagen… vid 16.00 var det +14 grader och regn… dagen innan hade det varit jättefint! Vi hade tagit med oss för lite kläder, vi blev kalla och blöta och planen av vara kvar ända till stängning klockan 22.00 ändrades. De sista 2 timmarna åkte vi "Kållerado" och "Flum ride" tills vi var i stort sett genomblöta, strax innan 18.00 lämnade vi parken även om det då hade börjat klarna upp och temperaturen visade +18 grader och solen kunde skymtas. Vi var trötta, blöta och hungriga. 

(null)

(null)

(null)

Vi bytte om och åt återstoden av matsäcken innan vi började rulla, stannade på Mc’Donalds några mil utanför och körde Drive-in och fick i oss lite mer att äta. 

Jag körde från Karlstad och nästan till Mora, Meja kräktes och Göran körde en bit innan jag körde de sista ca 30 milen hem. Vi anlände hemma vid 04.10 på morgonkvisten, smög in, lade oss och sov, packa ur bilen fick vänta. 
Eftersom Casper och Emilia sov i vår säng, de passade ju Tyra, så lade vi oss i Lillys och Minnahs våningssäng. 

Jag vaknade vid 09.30, kunde inte somna om pga ont i ryggen så jag smög upp i det tysta huset, öppnade dörren och möttes av strålande sol 🌞. Började packa ur bilen, packa upp matsäck och packning, satte igång en maskin tvätt och  vid 12.00 kom Göran upp. Vi väckte de andra och sen gick vi till svärmor och hämtade hem Minnah och Noah ❤️. Allt hade gått jättebra och Noah hade sovit hela nätterna, ätit bra osv!

Jag hade pratat med mamma i telefonen tidigare och bestämt att jag skulle hämta de barn som var hos henne vid 14.00 tiden. Jonna och Minnah följde med. 
Hos mamma hade det väl också gått bra även om de barn som var där (Theo och Louie) är lite vildare så det hade väl varit lite tjafs och tjivande…
Innan vi åkte hem var Jonna och mamma med barnen i lekparken under tiden som jag handlade lite till middagen. 

Dagarna som följt har vi spenderat mestadels ute i den fantastiskt fina vädret! De flesta har tyckt att det nästan varit för varmt men jag har tyckt att det varit lagom. 
Jag har övat på att ta det lugnt, njuta av nuet och inte stressa med allt som enligt mig måste göras på en gång. Har hunnit ligga i solen och bara njuta lite då och då. 

Vi köpte en mellanstor pool/bassäng innan vi åkte till Göteborg och satte upp den i fredags så de små barnen har badat i den och de större barnen har badat i sjön på kvällen, även jag har tagit mitt första dopp för i år! 

(null)

(null)

(null)

Idag den 5/7 var det Melvins tur att fylla år, 13 år fyllde han. I torsdags när vi var på Liseberg den 1/7 så fyllde Meja 14 år. Vi firade Melvin idag, han valde middag (Enchiladas) och fika, sa till Meja att hon också skulle få välja fika någon dag men hon valde Donken när vi åkte hem från Göteborg och vi fikade massor av glass hos deras farmor igår så det behövdes inte tyckte hon. Det blev i alla fall en himla massa fika till alla idag 🤗. 

(null)

(null)

(null)

Noah somnade för en liten stund sen och de andra små borde sova vid det här laget, Göran har nattat dem. Hilma, Towe och Ninni kom precis hem efter kvällsdoppet och nu har lugnet lagt sig!
I morgon ska det tydligen regna, vi får väl se om prognosen har rätt 🤔. 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus