Sammanfattning av sista delen av sommaren...

Det hände igen! Jag kom av mig i skrivandet och det har nog mycket att göra med att jag började jobba igen men inte bara... fokus på annat, så som familjen och att det fortfarande var ganska lång tid kvar av sommarlovet.
 
Det har i helhet varit en riktigt fin sommar med ganska få regniga dagar men ändå inte så att har blivit alltför torrt i marken med risk för skogsbränder osv. Många gånger som det stått i prognosen att det ska vara regn när man kikat på kvällen innan men sen har det varit strålande sol och +25 grader, det tackar vi för!
 
Den 3 Augusti firade vi vår 21:a förlovningsdag, vi åkte till stan med Annica och Robert och åt på Pinchos, så precis att alla vi var lediga just den dagen, vi hade pratat länge om att försöka få till en sån kväll, så blev det just denna!
Senare den 19 Augusti var det vår 16:e Bröllopsdag men den firades egentligen inte utan bara konstaterades då jag jobbade + att jag sov över i lägenheten tillsammans med Jonna, Meja och Noah då.

(null)

Alla barnen har under sommarens gång har alla syskon fått chansen att övernatta i lägenheten då de varit så nyfikna på vart Jonna bor under veckorna då hon går i skolan. Fått vara med Jonna under dagen då jag jobbar och sen har vi för det mesta ätit ute efter att jag slutat samt att de fått köpa med sig något gott till lägenheten där vi sen myst och spelat lite spel innan det varit dags att sova.
 
Vi har hela sommaren försökt vara ute så mycket som möljligt men inte planerat så mycket i förväg utan varit ganska spontana i fråga om att hitta på något eller bara vara.
Det var inte blivit så många utflukter annat än till Nästeln och Campingen för att bada men det har räckt gott och väl. Vi hade ju tänkt åka till Leksand sommarland med de små men eftersom Louie bröt armen så skippade vi det i år. Det blev heller inte så många tillfällen för bad alls efter hans olycka eftersom det kändes elakt mot honom att behöva följa med men inte få bada... vi testade en gång och då lyckades han ramla i lilla poolen på campingen men gipset klarade sig, bara ett snabbt dopp... det blir som man säger, inte alltid som man tänkt sig...
 
Jag har under sommaren börjat med funktionell styrketräning/mammaträning med Jenny , hon bor i grannbyn och driver sin egna lilla hobby som går ut på en hel del träning, hon håller klasser med olika typer av träning, alla med rörelse och styrka kombinerat på olika sätt och vi är så tacksamma! Jag har sen också börjat gå på lite olika av hennes pass när mammaträningen slutade och tänker försöka fortsätta gå 1 gång/vecka i den mån det går + att jag tränar lite här hemma på egen hand också samt promenerar dagligen, det ger mig energi för både kropp och själ!
 
Casper och Emilia skaffade en liten kattunge här i mitten av sommaren och Göran blev ganska snabbt också sugen på en då vi nu bara har en katt och hon börjar bli rätt gammal. Vi fick ta ner den andra katten i början av sommaren då den på något underligt sätt fått ett stort sår i nacken, den har dessutom under senaste åren bott hos grannen... hon fick i alla fall av olika anledningar somna in och åka till katthimlen.
I alla fall så skaffade casper och Emilia lille Ture och så vips satt vi också och kikade efter kattungar och den 14 Augusti hämtade Göran och barnen hem katten Leif från Orsa, han är en blandning av Norsk skogskatt MaineCoon och Ragdoll. 

(null)

Två dagar senare var jag och Jonna och kikade på en liten katthona och någon dag senare så tingade vi henne, och så en skogskattblandning, lilla Siv hämnade vi den 3 September.

(null)

I vanlig ordning när barnbidraget kommer är det dags för storhandling, vi gör en matlista för en hel månad och sen inventerar vi frysen och skriver en handlingslista efter det. Jag, Jonna, Meja och Noah var det som handlade efter att jag slutat jobbet så vi var hemma ganska så sent men då är det gjort och vi slipper ta en helt ledig dag för att åka in och handla.
 
Dagarna tickade på, vädret blev sakta men säkert lite kallare och sämre och skolstarten närmade sig. Jag lyckades klippa så gott som alla barn innan, vi bytte sängkläder i alla sängar, städade, plockade och fixade.
Den 26/8 började skolan och samma dag var det dags för Louie att åka in till Ortopeden för att ta bort sitt gips, han var även in den 4:e för att göra en kontrollröntgen för att se att det börjat läka rätt, det var 6 dagar efter att han bröt den.
När gipset var borta så satte de en plastskena på handleden och en bit upp på underarmen för att skydda armen ytterligare några veckor då han är en ganska vild pojke och med tanke på att hans gips knappt höll sista veckan så var jag tacksam över att inte behöva tjata till mig en skena! Den skenan ska han ha 1-3 veckor och på torsdag har han haft den i 3 veckor.

(null)
Gipset kanske ser helt ut men hela dekan vid armbågen var mjuk och lagren av gipslindorna hade börjat fnasas upp. 

(null)
Denna bild tog jag idag, plastskeds på ovansidan och sen bara lindat, klipper vi av hemma på torsdag 🤗. Fått förstärka med lite tejp så att självhäftande bandaget inte ska lindas upp. 
 
Jonna började skolan måndagen efter, den 30/8 och den 29:e jobbade jag så hon åkte med mig in, vi möblerade om i lägenheten innan jobb, det var ju en söndag så jag började inte förrän 12.00 och sen så handlade vi efter jobbet, vi köpte då äntligen en dammsugare till lägenheten så nu slipper hon sopa! Det var meningen att hon skulle sova i stan den natten men följde med hem istälet och åkte med mig in nästa morgon igen eftersom jag ändå skulle jobba.

Vi har tagit cykeln till förskolan när vi lämnat Louie och Minnah, Noah har också kunnat åka med då vi har cykelvagnen, Louie har cyklat själv och varit riktigt duktig faktiskt. Vi kommer nog att fortsätta cykla i den mån vädret och tiden tillåter.

(null)

Första veckan var det lite uyflykter för skolbarnen och Hilma gick till Helags med sin klass + andra småskolor runtomkring, dock var det så dåligt väder så de kom inte upp på toppen, inte ens fram till glaciären men det var ju inget att göra något åt, hon får ju en ny chans i 9:an sen fast då är det skidor som gäller då de åker på vintern.

(null)

Denna lilla upptareing får räcka för nu, kanske lägger in någon bild också men måste pausa för att lägga Noah. 

Återkommer närmare om senaste veckans händerlser... man kan säga att det kunder ha varit bättre men också betydligt sämre, beror på hur man ser

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus