Casper <3

Tiden springer iväg! Men ibland stannar man upp, ser sig omkring, inser att mycket händer på ett år eller två. 
Redan 12 år, 4 månader, 5 dagar och 8 timmar sen du föddes!!!

Älskar dig (och dina syskon så klart) oerhört mycket <3 tack för att du finns!!!



<3






Åkt bil...

Idag har vi åkt bil, lite mer bil än vad som var tänkt...

Först hade jag möte i Svensta vid 10.00 sen åkte vi hem och gjorde lunch... Sen fick Göran sms om paket som kommit till Åsarna så efter lunch åkte vi en liten sväng till...

Vi var bjudna på middag hos svärmor och tog bilen dit också... Enklast i kylan när Meja och Towe som varit med farmor hela dagen, bara hade jackor på. 
Vi blev för övrigt bjudna på rotmos och fläsklägg!!! Hur gott som helst!

Göran åkte på bandy vid 19.00, vi andra åkte hem 19.45 och 20.05 var Melvin, Towe och Ninni nattade. Tony och Casper spelar och Jonna, Meja och Hilma sover hos farmor. 

Theo vill inte riktigt sova, ska ge mer tutte. 
Men han var nöjd i bilen i alla fall :)


<3


Mazariner!

Testade att baka mazariner för första gången idag :)


Blev inte alls dumt :)


Föräldragrupp, lingonsylt och biskvier!

Kände mig lite rastlös idag så jag tog med mig Theo, Towe och Ninni till Svenstavik och gick på familjecentrum och deltog i föräldragruppen som jag är med i men har inte närvarat i den speciellt mycket. 
Finaste Annika såg efter Ninni och Towe under tiden som jag och Theo befann oss i rummet intill. 

Vi pratade, fikade och barnen lekte. 13.00 var det dags att åka hem och Göran hade passat på att lasta lite skrot/skräp i bilen som jag stannade och lämnade på återvinningsstationen i Brånan. 

När vi kom hem så satte jag igång och kokade sylt på 3 kg lingon som jag tog fram ut frysen i morse. 



Jag har funderat massor på att jag inte alls blev nöjd med biskvierna som jag gjorde i fredags natt och har fått ett annat recept som jag ville pröva men har inte haft tillräckligt med ingredienser hemma... Men nu fick jag för mig, när jag ändå var i köket, att jag delade receptet och gjorde 1/3 smet för att testa :). 
Resultatet;

Detta recept var 100ggr bättre!!!

Klockan tickade på och det blev dags att röja upp disken efter baket och syltkokningen så det gick att laga mat som Älsklingen krockade ihop idag <3 köttfärssås/röra med bönor och till det pastaskruvar. 

Efter middag fick jag ner i källaren och eldade, pappan tog ett bad med Towe och Ninni och jag röjde upp i köket efter middagen. 

Så blev det dags att natta barn som är inne i en period då det inte går att lägga sig och sova snällt direkt utan det ska krånglas och stojas lite först... men det går över :). 
Nu sover alla snällt och vi ska käka biskvier och glo på tv! 
I morgon får vi besök :). 




Min duktigs Towe <3

Tittade till Towe innan jag skulle lägga mig, hon gnällde en stund innan men blev tyst... Hon låg på mage tvärs över sängen, när jag vände henne var hon blöt... Konstig vinkel och blöjan blev överfull framtill...

Duktig Towe gick själv in till badrummet, tog av trosor, blöja och blött nattlinne under tiden som jag bäddade ur hennes säng. 

På med ny blöja och pyjamas, hon fick lägga sig i vår säng, jag bäddade rent, fumlande i mörkret och sedan bar jag henne till nybäddad säng. Hon vaknade till och frågade vad jag gjorde, jag sa att jag hade bäddat ren hennes säng. Mmhm lät hon nöjt och lade sig nöjd tillrätta i sängen och sade godnatt! Älskade rara barn <3


Bjuder på bild sen förra helgen då frusen Tiwe bad om att få krypa ner i Ninnis åkpåse i vagnen när Ninni vaknat och ville leka :)


Sååå underbar och vacker! <3


Dagen idag blev tillsammans med och hos Angelica :)

Måndag och ny vecka, känner att veckorna går väldigt fort!
 
Klev upp strax innan 06.30, kokade gröt och barnen vaknade en efter en, Ninni bjöd på en rejäl bajsblöja...
Barnen missade bussen till skolan och pappan skjutsade.
Övriga barn borstade tänder, kikade lite på bompa och lekte, jag myste ner mig med Theo i sängen efter att ha bytt blöja och klätt på. När Theo var mätt så somnade vi till båda två, lite synd bara att alla barn skulle komma in till mig varje gång de ville något i stället för att fråga pappan som satt precis utanför ;P... pappan gjorde dock sitt bästa för att stoppa dem :D.
 
Göran skulle ta lös en slang från bilen igår och den gick sönder, idag ringde han och kollade efter en ny och det fanns inne i butik inne i stan och den var tack och lov inte så fasligt dyr. Butiken kunde ha skickat den men då det fanns två olika och de var osäkra på vilken som var rätt så kändes det lika bra att åka in och hämta den.
09.30 fick jag överge myset i sängen för att hjälpa till och klä på barnen och mig själv så vi kunde komma iväg. Theo gjorde en megaspya på pappan precis innan vi skulle åka ;P...
 
Göran släppte av mig och barnen i Svenstavik hos Angelica och tog i stället med sig Robert som sällskap till staden.
Vi myste på en stund framför en film, tankade bebisar med mjölk, Angelica bakade philadelphiabullar, Angelicas mamma och pappa kom förbi, jag lagade lunch, Angelicas pappa började operation dra elkabel ut till vedboden och strax där på kom grabbarna hem och  hjälte honom.
 
Barnen ritade, åt frukt, ritade lite till, åt lunch, åt frukt, fikade kaka och ritade lite mer. Vi hade som tur var tagit med oss vagn till Ninni och den behövdes redan innan vi kom till någon lunch. Men hon gick inte och lade sig hungrig då i kom precis när R & A åt frukost så alla barn och mamman fikade lite smörgås :).
 
Vid 16.00 tiden började vi packa oss hem, skolbarnen var redan hemma, Vi kom så småningom iväg och anlände hemma vid 17.05.
Jonna och Casper hade precis värmt rester till middagen så att de skulle hinna äta innan bandyträningen som började 17.30.
 
Övriga barn fik städa ihop röran de hade ställt till med innan vi åkte och sen blev det kvällsfika, hoppade middagen så lunchen blev sen och de hann både fika och äta frukt senare.
Tiden tickade och snart var det dags att borsta tänder och natta barn. 
 
Strax innan Jonna och Casper kom hem från bandyn så gjorde Theo något som han inte har gjort ordentligt på flera dagar... han bajsade rejält, och så klart satt han i babysittern så det blev till att tvätta :) men det är ju bra att han fick bajsa så det gjorde inte så mycket.
 
Casper och Jonna fick lyxigt kvällsfika ikväll, de fick dela på lite tårta som var kvar efter lördagens kalas!
Jag började vika tvätt och sen tog Göran över när Theo behövde en extra tuttning innan han sket en omgång till, sen kunde han somna gott!
 
När lugnet lagt sig och alla barnen somnat så fikade jag och älsklingen vårrullar och grönsaker, blev väl mer sen middag än fika men gott var det och mätta blev vi.


Eldat har jag också gjort så det som återstår är bara att komma i säng, och de ni, det är inte alltid det lättaste och jag ångrar det varenda morgon när det är dags att kliva upp ;P...
 
Kanske inte så roande läsning men en ganska bra beskrivning av vår dag.
Puss puss 
 
Jo, jag höll ju på att glömma! Jag fick en förtidig julklapp också idag, Göran hade i smyg beställt nya barnvakter :D. De som vi redan har är snart slut, de har börjat krångla ibland och det är ju inte så konstigt kanske efter dagligt användande i 6 år :O!!! De vi hade heter Super Nova och de nya är av samma märke men heter...

Smart Nova så de borde vara minst lika bra :)

Natti natt!



Tonat håret...

Köpte toning till håret för flera veckor sen, Casper hat tjatat om att han vill färga sitt år brunt och jag har också funderat länge på att ha brunt hår ett tag så...
 
Det var absolut första gången i mitt liv som jag satte en toning i håret på mig själv och ändå är jag frisör!!! Jag r så rädd för att jag ska missa och det blir ojämnt i färgen...
Det var säkert minst 7 år sen som jag ens hade något annat än min egen färg också så det var väl på tiden!
 
Valde en mellanbrun färg, ville egentligen ha chokladbrun men eftersom jag är så pass röd i min egna färg så kommer det att sina igenom så då blir det chokladbrun automatiskt.
Men om detta är mellanbrun vet jag inte om jag håller med om... tur att jag inte tog mörkbrun!!!
 
Dålig bild pga dåligt ljus och sämre kamera...
 
Lite bättre bild men ska försöka ta en ännu bättre i dagsljus...
 
Jag kan ju i alla fall inte klaga på att färgen inte tog :O.... känns ännu mörkare i verkligheten så det var väl ännu mer tur att det är just toning och inte färg!
 
Lär ju vänja mig så småningom ;P
 
Nu är det nog dags att sova, fixar bild på Casper också i morgon.
 
Puss puss

Kalas för pappsen!

Jo igår vankades det kalas för pappa, blev egentligen inte så jätte märkvärdigt men kalas i alla fall med tårta och fika samt middag. Han sa att han var mer än nöjd så då får vi väl tro på det ;P.
 
Vi tog lite sovmorgon även fastän vi hade tänkt kliva upp i tid men eftersom jag stod och bakade halva natten och köra stekte kyckling då kvällen innan så var de ingen brådska med någonting :).
Jag hade inte alls behövt stå och baka halva natten men jag kände för det och hade sällskap av både Angelica och Mikaela som kom redan på fredag tillsammans med Robert och Liam också såklart.
 
Testade chokladbiskvier för första gången i mitt liv! Blev långt ifrån perfekta, så som jag vill ha dem men de var goda sas det :)
 
 
Så gjorde jag även en plåt med philadelphiabullar, andra gången jag gjorde dessa och denna gång gjorde jag 48 hål i stället för 20. Glömde fota den så det får bli en bild på den första jag gjorde för någon vecka sen;
 
 
Tina var fört hit, hon kom vid 11.00 och pappa kom ca 40 minuter senare, barnen överraskade med partyhattar med Nalle Puh på och såna där tutor med en glittrig rulle som åker in och ut som en tunga på en groda, när man blåser i dem, som Tina hade köpt. Kaffe hade jag redan fixat så det kunde jag bjuda på ganska direkt under tiden så lade vi på grädde och garnerade tårtan som Tina hade gjort. 
 
Fylld med chokladmousse, ett lager marängbotten samt hallonlousse!
 
Diggar ljuset i mitten ;D
 
Det blev inte så många kort tagna tyvärr, var full upp med det mesta så det hanns inte med... men några blev det ;P
 
Varför ska man vara seriös!? Blir ju inte lika soligt då ;P... Kort på han som numera är 50+...
 
Det fikades, pratades, ammades, togs tupplurar, spelades tv-spel, barnen satt en stund med sina plattor, det lektes osv... dagen fortsatte och det blev snart dags att laga middag.
Vi var lite lata, stekte 2 kg kyckling, köpte två stora påsar wokgrönsaker och 3 burkar Thai curry grytbas från Uncle Ben´s och så kokade jag ris till det + att jag spädde ut grytan med 5 dl grädde.
Lyxigare än så blev det inte men det behöver inte alltid vara så krångligt :).
 
Angelica, Robert och Liam åkte iväg precis innan middagen, då de skulle få oväntat besök av långväga släkt. Tina och Märtis åkte en stund efter middagen när vi stökat undan det sista och barnens rum var städat.
Angelica var så gullig och donade med disken så fort så jag knappt hann se den, Mikaela hjälpte till med barn och bebisar och Tina fixade med lite av varje <3. Tack så jättemycket för hjälpen, kände mig inte stressad en enda minut tror jag och det är guld värt! Jo lite irriterad när barnen som åt i vardagsrummet lämnade sina tallrikar med mat och glas med vatten så att Ninni kunde söla ner halva golvet... men det var väl en droppe i havet :).
 
Sist packade pappa & co + Erik (Millas pappa) ihop sig och åkte hem till Sveg igen, och i samma veva som de gick utanför dörren så stoppade vi trötta barn i sina sängar.
Jag och Casper försökte kika på något program på tv men jag bara somnade hela tiden så jag tog mig i kragen och gick faktiskt och lade mig och sova innan 22.00 :O!!! det händer inte alls ofta...
 
Ja så allt blev han firad farsgubben, Whisky, likör och en kökssoffa rikare blev han också. Nästa år fyller jag själv jämnt! Tänk att åren går fastän man tycker tiden står stilla, men 30 år är ju dagens 20år det ska nog gå bra ;P...
 
Puss puss
 
Jo så får vi ju inte glömma Magnus den stackaren som låg hemma i Brånan med sjukdom så som feber och lite ont i stortån ;P men jag skickade med både mat, tårta och annat gott så han skulle kunna äta tills han mådde illa, dumt att slänga ju ;)...
 
 
 
 

Pappa 50 år!!!

Stort Grattis till vår underbara pappa idag som fyller 50 år!!!
<3
Älskar dig min far!
Du är älskad och underbar!
<3








I morgon kommer du till oss och då ska vi fira på bästa sätt!
Puss så länge!


Från rygg till mage!

Igår kväll när finaste Theo lekte i babygymmet medan vi nattade barn och fixade klart för kvällen så vände han sig från rygg till mage! Har anat att det skulle komma snart då han börjat vrida sig åt sidan rätt ofta och med huvudet bakåt/uppåt. 
Ska försöka mig på något längre inlägg när jag finner tid och motivation :)



Bilder från häromdagen när han sover gott i sin säng <3

Puss puss

Loppis på folkan och snö!

Igår följde jag och Theo med Angelica och Liam till stan för att gå på storloppis på folkets hus. Egentligen följde jag nog mest med för att få komma ifrån lite, inte för att jag behövde något, Göran och Robert var hemma hos Angelica och Robert med barnen, alla förutom Jonna som var med farmor och Casper som var hemma (och hos farmor, han gick dit bl.a. för att äta).
 
Jag shoppade lös för hela 155kr! Det blev lite av varje och som sagt fanns ju egentligen inget som jag behövde ;).
Där inne hade jag Theo i sjalen men när vi var klara och skulle gå till ilen så delade Theo och Liam på Liams vagn;
 

Mysigt hade de, Theo lånade ut sina fingrar till Liam att suga på när han hade tappat nappen ;P
 
Efter loppisen stannade vi och åt sen lunch innan det var dags att åka och byta av papporna som skulle på bio.
 
Vi värmde pan pizza till barnen som de hade beställt till middag, bakade en kladdkaka och barnen bakade chokladbollar/korvar.
 
Rada upp sig på bänken var tydligen skoj också :)

Angelicas bror kom förbi och hälsade på en stund, smaskade lite kladdkaka och drack kaffe, myste med Liam och var lite social.
Barnen både ritade, lekte, skrek och bråkade... typ som barn/syskon brukar kunna göra!
 
Jag måste säga att det kändes som att timmarna gick väldigt sakta, när vi var iväg så var vi borta från 09.30 till 16.30... det är 7 (!!!) timmar och när klockan var 19.00 hade vi varit hemma (hos Angelica) i 2,5 timmar och det kändes bra nog mycket längre!
 
Men timmarna gick och tillslut kom papporna hem, bion slutade vid 20.30 sen var de och åt en "obligatorisk hamburgare efter bio" innan de fortsatte hem och de var nog hemma vid 22.00 tiden och då hade både Ninni och Theo fått på sig pyjamas och Theo sov. 
Vi packade ihop oss och åkte ganska på en gång.
 
På vägen hem så möttes vi av detta;
 
Hitanför Åsarna (mot Rätan) så låg snön på vägen, kändes en aning märkligt då det innan åsarna knappt var någon snö alls!
 
När vi kom hem så packade vi ur bilen och nattade väldigt trötta barn. Jonna sov hos farmor och Casper var fortfarande vaken, han ville vänta på oss :).
 
Vi satt uppe en stund till innan vi lade oss, hade inte ro i kroppen att lägga mig på en gång...
 
I morse smög jag upp och väckte bara Casper som fick äta frukost i vardagsrummet innan han smög iväg till bussen, jag kröp ner i sängen mellan Towe och Melvin och sov vidare en stund, Göran låg hopkrupen på ena kanten :).
Vid 09.00 vaknade resten av familjen.
 
 
 

Novemberlovet...

Snart har en hel lovvecka gått och trots feber och höstblåsor på hittills 5 av barnen (4 med blåsor) så har den varit bra. 

Barnen har lekt och myst på sitt rum...

Senare på söndag var Mikaela (min kusin) som hälsade på lite barnvakt så att vi kunde leverera en kattunge till stan. 

På vägen hem visade Theo hur man bäst toppar in tummen i munnen;



Sååå söt <3

Måndag var vi in till stan och knäppte familjefoto, det gick jättebra och alla var jätteduktiga!

Tisdag var en lugn dag, onsdag lika så. Barnen spelade spel, lade pussel, lekte med lera och Hilma...

Kom på att hon kunde titta i kors, uppåt! Jätteskoj tyckte hon ;P

Torsdag hade jag tid på MVC för efterkontroll samt cellprov, Theo hade tid på BVC för vägning, mätning, samt vaccination. 
Vi tog sovmorgon och åt frunch; 



Chokladpannkakor med chokladgrädde (då pannkakorna fick dålig smak), vanlig grädde och jordgubbssylt. 

På vägen hem stannade vi på Ica för att köpa mjölk och lite...

Det råkade bli 5,8 kg (ooops!!!)

Mycket!? Ja, jag vet... men vi är många och vi äter inte godis varje helg och detta kommer garanterat att räcka minst en helg till!

Vi hämtade även upp Mikaela om ville komma och hälsa på några dagar. 

Idag fredag kände jag att jag ville vara lite kreativ så jag gjorde en deg och barnen bakade och designade efter egna förmågor;


Theo tog en eftermiddagslur i Ninnis säng...

Självklart med tummen i munnen <3... Än så länge så tar han nappen också, har den med när vi åker bil eller när vi tar en tur med vagnen. 

Senare nattade vi Ninni innan mys framför Idol. 

I morgon vet jag inte vad som händer, inget planerat, njuta av helgen kanske innan skola och dagis börjar igen!?

Nu är det dags för sängen, klockan har redan hunnit bli lördag ;P




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus