1 års bloggande!!!

publicerat i Vår vardag;
För ganska precis 1 år sen, ja snart i alla fall så startade jag min blogg... lite krångligt blev det för jag startade en först men jag blev inte nöjd med namnet på bloggen för jag stavade fel och sen fick det inte att ändra... så denna startade jag om den 2 januari men har med mitt första inlägg sen första bloggen som jag skrev på nyårsafton!!

Ja i det stora hela för att sammanfatta lite kortare så firar jag min Blogg 1 ÅR!!! Nästan 500 (471) inlägg har det blivit, och jag visste ju inte när jag började om det här med att blogga skulle vara något för mig... men tydligen så passar det rätt bra, är väl ingen superbloggare som lägger ner halva dagarna på att skriva en massa om mode och annat som de flesta bloggar handlar om, i alla fall de kända, utan jag skriver om min och min familjs vardag och det finns tydligen de som gillar att läsa om sånt också!!!

Ja och det där med att jag ska sammanfatta mig kort det går ju inte... får skylla på min far!!!

Återkommer med ett nytt inlägg när vi firat in det nya året!!!

Så Gott Nytt År på er alla!!!
Puss puss

31 December 2010!!!

publicerat i Vår vardag;
Klockan är nu 22.45 och det är fortfarande år 2010!!!

Vi har haft en mysig kväll, alla barnen utom Hilma har varit vakna, Melvin slocknade för 15 minuter sen i mitt knä så han ligger nu i sina säng... får se vem som är nästa på tur!?

Vi har ätit ost och kex, Melvin åt väl si sådär 10 smörgåsrån och Meja tog ett gäng hon också!!! Kikat på Grevinnan och Betjänten, Cirkus Maximum, Mr Bean och Sällskapsresan 2 "Snowroller"... nu är det Dantes Peak... barnen börjar bli lite gnälliga, trötta och rastlösa...

Det tynger lite extra i magen men det behöver ju inte betyda någonting... är ganska säker på att bebisen ändå inte hinner komma i år!! Skönt att det blir en januaribebis!

Dagen i övrigt har varit ganska lugn, lite tjafs och bråk har det väl varit barnen emellan och vi har fått ryta i lite extra ibland, ungefär som vanligt... försökte mitt bästa för att slippa bli arg, men ibland så måste man ju...

Vi åt fläskytterfilé, rotsaker i ugnen, grönsallad och bea till middag, drack upp den sista julmusten!! Ingen jätte lyxig middag med tre rätter men det dög gott och väl för oss och barnen tyckte det var jätte gott!

Hilma, Melvin och Casper badade efter middagen, Hilma lyckades ramla ur badkaret, har aldrig haft någon som försöker klättra ur badkaret så förut och Hilma har gjort det två gånger!! Hon fick sig en bula i pannan men det går ju över... gjorde en vurpa från stolen här vid datorn också då hon satte upp benet på databordet och jag skulle försöka stoppa henne... hon är en riktig snubbelfia som slår sit titt som tätt, härdad kanske man kan kalla det!?

Meja har suttit en hel del med både Jonnas och Caspers DS idag, hon har ritat och målat, hon älskar att måla och rita i vanliga fall och det här var ju extra spännande!! Det är bra att de får lära sig att dela med sig och låna ut leksaker syskon emellan för alla kan ju inte ha en varsin...

Melvin pratar mer och mer, en massa ord som bildar meningar, inte alltid man förstår vad han bubblar om men pratar och försöker göra sig förstådd gör han i alla fall och han härmar gärna och säger efter för att på så vis lära sig!

Jonna och Casper har kommit i en period där de tjafsar om minsta lilla och alla småsaker måste leda till en livlig diskussion som ingen orkar med att höra... idag började de nästa slås och de skvallrade på varandra, jag sa bara att jag inget ville höra och att de fick lösa det själva... och det slutade med att de gav sig innan något mer hände!

Barnen måste ju få försöka och få lära sig att lösa konflikter själva också, det är väldigt nyttigt!


Barnens nappar!!!

publicerat i Vår vardag;
Fick en fråga igår om inte Meja är för stor för att fortfarande ha napp???

Jo kanske hon är det, både Jonna och Casper slutade när de var 2 år, med Casper gick det jätte bra men med Jonna blev det en lång och jobbig kamp... nappen var liksom viktigare för henne på något vis. Vi fick göra 3 försök och det sista lyckades och det vi pratade om och bestämde var att när bebisen (Meja) kom så skulle hon sluta med den och det gjorde hon!

Med Meja är det lika, nappen är väldigt viktig för henne även om hon absolut inte har den på dagarna, vid frukosten läggs den bort och sen får hon den igen när det är läggdags. jag frågade tandläkaren sist vi var på kontroll med henne och det var ingen fara om hon hade nappen tills hon var 4 år, är egentligen inte skadligt alls förrän de får sina riktiga tänder men 6-7 år kanske är lite väl länge!!!

Melvin han bryr sig inte så mycket om nappen, får den när han ska sova men har den oftast inte i under natten, kommer till oss ibland och har lämnat den i sin säng men det bryr han sig inte om... han skulle nog kunna sluta med sin nu i morgon om det skulle vara så!

Vi har i alla fall pratat med både Meja och Melvin om att de ska sluta med nappen båda två i sommar, när de fyllt år så ska nappen bort och det är de båda med på så det är bara att förbereda! jag tror det kommer att gå jätte bra!

Vad det gäller Hilma och nappen så har hon den också bara när hon ska sova även fastän hon fortfarande är liten... hon har inte heller brytt sig så mycket om den förrän lite nu sista tiden, ser hon den vill hon gärna ha den, speciellt nu när hon haft lite ont i munnen och de senaste tänderna har kommit. Men det är ju inget som säger att hon får den bara för att hon vill... sovdags = nappen!!