Hittade en vän!

publicerat i Vår vardag;
Ja igår så vaknade jag och hade drömt att jag träffade en gammal kompis som jag inte träffat på minst 6 år så jag satte mig vid datorn och letade och hittade med hjälp av namn och födelseår personen i fråga, skickade ett sms och kollade om det var hon och det var det!!!! Vi blev så glada båda två och sms:ade halva dagen! det visade sig att hon skulle till Svenstavik i veckan och hälsa på sin mamma och pappa över midsommar och vi bestämda oss för att passa på och träffas! Så på tisdag efter jag varit hos barnmorskan så ska vi äta lunch tillsammans, lite typiskt är det ju att Göran har praktik då och det verkar som att jag får ta med mig hela högen med ungar! Hade ju varit smidigt med lite barnvakt men alla jobbar tydligen! Det löser sig nog!

Hilma ålar och kan sätta sig upp själv!

publicerat i Vår vardag;
Ja hon har nu kunnat åla sig fram i några veckor och tar sig numera dit hon vill, ner för lilla trappan har hon också varit och det tyckte hon inte var så jätte roligt...

Igår satte hon sig upp själv för första gången, i alla fall som jag såg! Idag har hon också gjort det flera gånger!

I spjälsängen an hon både sätta sig och ställa sig upp så det roar hon sig med innan hon ska sova på kvällarna! Botten på spjälsängen är på mittersta läget men jag lär nog snart få sänka till lägsta, men än så länge är det ingen fara.

Hon äter som en häst också och när hon väl blir hungrig så kan hon inte vänta, då ska hon ha mat på en gång! Hon äter en hel portion havregrynsgröt till frukost 200g mat till både lunch och middag, vilket motsvarar en normalstor barnmatsburk. Lagade fiskgryta och pasta med pastasås till henne härom dagen, ska göra någon fler gryta också, lättsamt att ha i frysen! Köper även någon färdig burk då och då för ombytets skull, Meja vägrade ju köpt mat och det var lite krångligt ibland om man glömt ta med sig!

Ho sover fortfarande två ggr om dagen men tror att det snart blir dags för bara en gång, men ingen brådska ännu, det låter vi tiden utvisa!

Sommarlov!

publicerat i Vår vardag;
Nu har det gått fyra dagar av sommarlovet och Casper är redan rastlös! Kompisar kompisar och kompisar! Jonna har varit hos Nikita i några dagar, blev någon dag extra men tänkte att det inte gjorde någonting eftersom hon får försöka hålla sig hemma sen när vi får fint besök i mitten på nästa vecka! Pappa, Milla och lillebror kommer ju då!

Vi har varit och rännt runt alla dagar den här veckan känns det som, fast idag har vi varit hemma.
Måndag hade Göran möte i Svensta, Tisdag var vi till Svensta bara ändå så att Casper fick köra lite gokart, igår var vi till stan och hämtade ut en ny tv för den gamla kunde inte lagas...

Vi trodde att vi skulle stå och slita med veden idag för igår kväll fick vi besked om att sista veden skulle komma nu på morgonen så vi ringde Mikael och skulle boka maskinen men då var den redan bokad..... det hade ju varit perfekt att göra veden nu torsdag och fredag så hade det varit klart sen!! Eftersom Göran börjar "praktik" på måndag...

Han ska vara i Svensta och göra jobb åt kommunen, han och en annan ska klippa vass i ån och lite annat och det är ju bra med ett "jobb" men det sämsta är att han får samma betalt som om han skulle vara hemma.... Så idag blev han less, kikade efter lite jobb och hittade flera arbetsgivare som söker undersköterskor på 80 och 100 % i stan. Om han ändå inte får vara hemma så tycker han det känns bättre att få ett riktigt jobb med riktigt betalt än att sitta och klippa vass för en dålig peng. Han kan ju alltid låna Bennys lägenhet i stan och sova över där någon natt om han får jobb i stan så slipper han sitta och åka varje dag! Vi får se vad det blir, än har han ju inte sökt jobben...

Två trötta barn sitter i soffan och kikar på bompa, det är M&M som är helt inne i tv:n, Hilma sitter här nedanför mig och dreglar i telefonen! Göran och Casper är på fotbollsträning, tror att Göran hämtade upp Tony också.

Nä barnen ska isäng tidigt ikväll, Jonna ska hämtas hos Nikita och sen ska jag och Göran äte godis! Jag blev så sugen på det nu innan middagen, att köpa lite lösvikt på macken och sen mysa ner sig i soffan och försöka njuta lite! Har inte varit så mycket för sötsaker nu sista veckorna, allt smakar 10 ggr sötare än vanligt så det blir äckligt! Men choklad och lakrits går ju alltid ner!

Tänkte försöka hålla igen på onyttigheter även under graviditeten för det är ju ingen ursäkt att äta mycket snask bara för att man är gravid!!! Man ska ju få av sig de extra kilona sen också! Även om jag faktiskt har kunnat gå ner alla kilon efter de senaste tre graviditeterna, det var efter Jonna som det var lite kämpigt och om man jämför min vikt nu med den jag hade innan jag blev gravid med Casper så ligger jag +10kg nu, tänk om man kunde få bli av med dem också! Men om man anstränger sig lite så borde det gå, men det är ju inte viktigast på en gång, först ska man ju mysa av bebisen och se till att man mår bra och har mjölk så att det räcker och då kan man absolut inte banta! Vikten är inte allt, i alla fall inte för mig!

Idag har det för övrigt varit ganska varmt ute, hela +16 grader och knappt någon blåst, sommaren har inte riktigt nått hit än tror jag, eller hoppas jag för jag vill nog ha det lite varmare innan jag kallar det för SOMMAR! Speciellt eftersom jg fryser mest hela tiden, måste ha jacka jämt när jag går ut, om inte jag står mitt i solen och hänger tvätt!
Regnet har hängt i luften hela dagen men det är endast några droppar som har fallit, kanske allt kommer i morgon, stackars den som står med veden då!

Nähe, nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer, blir ju inte så skoj att läsa om det bara står en massa oviktigt pladder sida upp och sida ner, dessutom så börjar Hilma bli lite otålig!

Puss och hej så länge!