En spännande söndag!!

publicerat i Vår vardag;
Idag fick jag sovmorgon igen! Vid 09.00 klev jag upp och fixade frukost.

Var uppe strax efter 06.00 också för att Morris skällde i köket och det var Doris (katten) som han skällde på, så jag släppte ut henne och sen gick jag ett varv runt huset med Morris. Det var oskottat och ca 3 dm snö så det blev lite kallt om benen! När jag kom in vaknade Melvin och då tog jag med honom till sängen och mös en stund tills Casper och Tony klev upp strax innan 06.30 då följde han med dem upp, de spelade Xbox. Då kunde jag somna om en stund innan det var dags för Hilma att äta, man kanske inte kan kalla min sovmorgon för en riktig sovmorgon men jag fick i alla fall ligga i sängen länge och små slummrade gjorde jag ju!

Efter frukosten så klädde vi på oss och gick ut allihop, Meja provade att åka skidor för första gången, fick tag i ett par pjäxor på loppisen igår och så fick hon låna Caspers skidor, hade gärna velat få det på bild men när jag väl hade klätt på Melvin, matat Hilma och sedan klätt på henne och mig själv och kommit ut så hade hon åkt färdigt! men det lät på Göran som om att det hade gått rätt så bra i alla fall!

Casper åkte också lite skidor


Melvin åkte bobNär Göran skottat klart på gården så var det dags att skotta av taket på vedboden och carporten, alla utom Hilma och Morris var med där uppe! Även Meja och Melvin, kanske lite farligt kan man tycka men det gick jätte bra!

Så här såg det ut:

Sen var det dags att gå in och göra lunch strax efter 12.00, melvin var inte alls glad över att gå in men han var heller inte glad när vi var ute.... väl inne så skulle han absolut ha på sig mössan inne också!


Det visade sig att han var jätte trött!!!


Efter lunchen så fick jag för mig att det var dags för Melvin att klippa sig, så det gjorde jag.

Före klippning


Efter klippning
Efter klippningen så badade Meja och melvin och jag klippte Göran, sen gjorde han M&M sällskap i badkaret och duschade, jag matade Hilma och när Göran var klar så duschade jag också. Meja och Melvin badade en bra  stund till innan de tröttnade och ville upp.

Men innan badet inspekterade Melvin sin nya frisyr lite mer noggrant!

Sen var det dags för middag, Göran stekte pytt i panna och jag bakade kladdkaksmuffins! Son fikades senare i soffan framör bomba, hade bilder på det också men det verkar inte som att det går att ladda upp fler bilder nu..

Här kommer bilder...


Den pussmunnen är go den!!


Casper blev med på en bild också!


Meja är helt inne i tv:n


Hilma fick ingen muffins men lika glas var hon för dett!!!!

I alla fall så har dagen varit bra i allmänhet tycker jag, lite gnäll och humör här och var men det är ju så det är! Jonna kom hem från Hogdal någon gång efter 19.00 och allt hade gått jätte bra!!!

Jag nattade tre trötta barn strax innan 20.00, plockade ur sängkläderna ur sängen under tiden och när de somnat så gick jag upp och sydde ihop våra täcken innan jag bäddade rent! Ska bli härligt med ett enda stort täcke igen!!

Nä nu ska jag sätta mig med älsklingen i soffan och kika på Magnus Betner, äta ostkrokar och bara mysa!!!

Kompletterar med fler bilder senare, om det inte vore för att det tar så lång tid att ladda upp bilder så skulle jag ha bilder med i bloggen oftare!!!

Puss å kramBarnens farfar på besök!

publicerat i Vår vardag;
Glömde ju skriva igår att barnens farfar varit på besök under förmiddagen! Han och Liza skulle till Klövsjö och kika på valpar efter hennes hane och då passade de på att ta vägen förbi Rätan! De ringde vid 9.00 tiden och då var det i Hogdal så det, jag och Hilma låg fortfarande i sängen då så det var bara att masa sig upp...

Göran fixade frukost medan jag klädde på mig och vi hann nog inte så mycket mer än att duka av och klä på barnen så var de här! De stannade i knappt 2 timmar, fikade lite bullar och pratade!

Besöket var väldigt uppskattat av alla barnen!!! Melvin var inte ens blyg som han brukar vara!!

Loppis, middag och nattgäst!

publicerat i Vår vardag;
Ja det har ju varit loppis här i byn idag och den håller på i morgon också! Jag var där och fyndade lite kläder till Hilma i storlek 68, upptäckte en dag att jag inte hade några tjejkläder i den storleken, lånade till både Jonna och Meja! men nu finns det som sagt lite i alla fall!

Efter loppisen följde Jonna med Görans mormor till Hodgal, hon skulle ändå dit på kalas i morgon och eftersom Göran mormor ändå var här och kikade på loppisen så fick hon följa med redan idag. Meja och Melvin fick åka och till farmor och vara där en stund, Tony kom hit och var med Casper och jag vek tvätt...

Vi blev bjudna på middag hos barnens farmor och det tackar man inte nej till, det var fläsk med löksås på menyn! Vi lämnade Morris hemma under middagen och det verkade som om det hade gått bra när vi kom hem!

Tony följde med oss hem han ville sova här i natt och det fick han, men bara om jag fick en puss på kinden sa jag!! Det slutade med att han ville att jag skulle pussa honom på kinden i stället!! Han är lite rädd för pussar!

Alla barnen sover nu, Göran snarkar på soffan emellanåt, det gjorde jag nyss också, satte mig här efter att jag lagt Hilma i sin säng. Natten som var sov alla i sina sängar hela natten!! Utom pappan som sov på soffan framför OS.... det är därför han är så trött nu!!

Ska överväga om jag ska släpa med mig honom till sängen redan nu även fastän klockan är strax innan 22.00, vi får se hur det blir!

Puss å natti natt!