En spännande söndag!!

Idag fick jag sovmorgon igen! Vid 09.00 klev jag upp och fixade frukost.

Var uppe strax efter 06.00 också för att Morris skällde i köket och det var Doris (katten) som han skällde på, så jag släppte ut henne och sen gick jag ett varv runt huset med Morris. Det var oskottat och ca 3 dm snö så det blev lite kallt om benen! När jag kom in vaknade Melvin och då tog jag med honom till sängen och mös en stund tills Casper och Tony klev upp strax innan 06.30 då följde han med dem upp, de spelade Xbox. Då kunde jag somna om en stund innan det var dags för Hilma att äta, man kanske inte kan kalla min sovmorgon för en riktig sovmorgon men jag fick i alla fall ligga i sängen länge och små slummrade gjorde jag ju!

Efter frukosten så klädde vi på oss och gick ut allihop, Meja provade att åka skidor för första gången, fick tag i ett par pjäxor på loppisen igår och så fick hon låna Caspers skidor, hade gärna velat få det på bild men när jag väl hade klätt på Melvin, matat Hilma och sedan klätt på henne och mig själv och kommit ut så hade hon åkt färdigt! men det lät på Göran som om att det hade gått rätt så bra i alla fall!

Casper åkte också lite skidor


Melvin åkte bob



När Göran skottat klart på gården så var det dags att skotta av taket på vedboden och carporten, alla utom Hilma och Morris var med där uppe! Även Meja och Melvin, kanske lite farligt kan man tycka men det gick jätte bra!

Så här såg det ut:









Sen var det dags att gå in och göra lunch strax efter 12.00, melvin var inte alls glad över att gå in men han var heller inte glad när vi var ute.... väl inne så skulle han absolut ha på sig mössan inne också!


Det visade sig att han var jätte trött!!!


Efter lunchen så fick jag för mig att det var dags för Melvin att klippa sig, så det gjorde jag.

Före klippning


Efter klippning




Efter klippningen så badade Meja och melvin och jag klippte Göran, sen gjorde han M&M sällskap i badkaret och duschade, jag matade Hilma och när Göran var klar så duschade jag också. Meja och Melvin badade en bra  stund till innan de tröttnade och ville upp.

Men innan badet inspekterade Melvin sin nya frisyr lite mer noggrant!





Sen var det dags för middag, Göran stekte pytt i panna och jag bakade kladdkaksmuffins! Son fikades senare i soffan framör bomba, hade bilder på det också men det verkar inte som att det går att ladda upp fler bilder nu..

Här kommer bilder...






Den pussmunnen är go den!!


Casper blev med på en bild också!


Meja är helt inne i tv:n


Hilma fick ingen muffins men lika glas var hon för dett!!!!

I alla fall så har dagen varit bra i allmänhet tycker jag, lite gnäll och humör här och var men det är ju så det är! Jonna kom hem från Hogdal någon gång efter 19.00 och allt hade gått jätte bra!!!

Jag nattade tre trötta barn strax innan 20.00, plockade ur sängkläderna ur sängen under tiden och när de somnat så gick jag upp och sydde ihop våra täcken innan jag bäddade rent! Ska bli härligt med ett enda stort täcke igen!!

Nä nu ska jag sätta mig med älsklingen i soffan och kika på Magnus Betner, äta ostkrokar och bara mysa!!!

Kompletterar med fler bilder senare, om det inte vore för att det tar så lång tid att ladda upp bilder så skulle jag ha bilder med i bloggen oftare!!!

Puss å kram




Barnens farfar på besök!

Glömde ju skriva igår att barnens farfar varit på besök under förmiddagen! Han och Liza skulle till Klövsjö och kika på valpar efter hennes hane och då passade de på att ta vägen förbi Rätan! De ringde vid 9.00 tiden och då var det i Hogdal så det, jag och Hilma låg fortfarande i sängen då så det var bara att masa sig upp...

Göran fixade frukost medan jag klädde på mig och vi hann nog inte så mycket mer än att duka av och klä på barnen så var de här! De stannade i knappt 2 timmar, fikade lite bullar och pratade!

Besöket var väldigt uppskattat av alla barnen!!! Melvin var inte ens blyg som han brukar vara!!


Loppis, middag och nattgäst!

Ja det har ju varit loppis här i byn idag och den håller på i morgon också! Jag var där och fyndade lite kläder till Hilma i storlek 68, upptäckte en dag att jag inte hade några tjejkläder i den storleken, lånade till både Jonna och Meja! men nu finns det som sagt lite i alla fall!

Efter loppisen följde Jonna med Görans mormor till Hodgal, hon skulle ändå dit på kalas i morgon och eftersom Göran mormor ändå var här och kikade på loppisen så fick hon följa med redan idag. Meja och Melvin fick åka och till farmor och vara där en stund, Tony kom hit och var med Casper och jag vek tvätt...

Vi blev bjudna på middag hos barnens farmor och det tackar man inte nej till, det var fläsk med löksås på menyn! Vi lämnade Morris hemma under middagen och det verkade som om det hade gått bra när vi kom hem!

Tony följde med oss hem han ville sova här i natt och det fick han, men bara om jag fick en puss på kinden sa jag!! Det slutade med att han ville att jag skulle pussa honom på kinden i stället!! Han är lite rädd för pussar!

Alla barnen sover nu, Göran snarkar på soffan emellanåt, det gjorde jag nyss också, satte mig här efter att jag lagt Hilma i sin säng. Natten som var sov alla i sina sängar hela natten!! Utom pappan som sov på soffan framför OS.... det är därför han är så trött nu!!

Ska överväga om jag ska släpa med mig honom till sängen redan nu även fastän klockan är strax innan 22.00, vi får se hur det blir!

Puss å natti natt!

Räkningarna betalda :0(

Efter lunchen idag så satte jag mig och gjorde det som är ett måste varje månad och lika tråkigt är det varenda gång och denna gång extra tråkigt för det var så mycket över det vanliga och inte mycket blev det kvar heller... typ INGENTING!!! Men vi har lite mat i frysen som vi får hamstra med...

För övrigt idag så har jag inte gjort många knop, tvättat lite och plockat lite i köket, sånt som hör till vardagen...

Satt med Göran och kikade på blocket lite också, har lite funderingar fram och tillbaka över att kanske sälja Mercan och köpa en billigare bil och ta resten av pengarna och sätta in en panna för.... men då ska man ju hitta någonting som man kan tänka sig och som ska fungera lika bra också... Mercan är ju 8-sitsig och det finns ju nästan bara 7-sitsiga bilar med pyttelitet bagageutrymme om man ska ha en bil som är billigare så det får nog vänta ett tag till..

Barnen har varit ganska så lugna idag också, vi har hållit oss inne av bara vanan fastän det bara varit ca 3-5 minusgrader ute, man är ju vid det här laget van att det är svinkallt ute!! Så i morgon ska vi nog passa på och gå ut och få lite friskluft!

Casper har hållit till uppe på sitt rum och pysslat med lite av varje och Jonna har också kors i taket varit på sitt rum idag, iofs. så målade hon naglarna med tusch men annars så tror jag hon bara har gjort sånt som man FÅR göra! Dock blev hon besviken på mig att jag inte målade hennes naglar med nagellack som jag lovat, min motivering var att det hade hon ju själv ordnat med tusch så då behövde inte jag.... kanske hon skippar det till nästa gång!?

Melvin har hållit sig på ganska bra humör, inte varit arg så många gånger, trivts med tillvaron och varit allmänt gooo! Meja har varit lite småtrött och grinig, men hon har inte sovit så bra de sista nätterna tror jag...
Och Hilma då, jo hon är med överallt på sitt lilla vis, tycker om att rulla runt på golvet och pilla med sina små gulliga leksaker, säger till när hon vill äta och sova, han ny blöja, uppmärksamhet, lite gos o.s.v.....

Själv så mår jag nog ganska mycket upp och ner nu, ena stunden kan jag känna mig full av glädje och energi och nästa sekund så känns allt hopplöst och idiotiskt och dumt..... det är tur att det går över snabbt och att jag har en karl som står ut med mig.. och jag med honom ;0P

Ska snart sätta mig i soffan en stund till och dricka lite vatten, glömmer bort att dricka över huvud taget vissa dagar och då är brösten mindre fylliga och det gillar inte Hilma..... äta, dricka och sova måste jag göra! Sömnen blir nog mest drabbad men det är oftast mitt eget fel, men jag har faktiskt varit ganska duktig sista veckan och lagt mig före midnatt i alla fall!!!

Nä nu får det vara bra för ikväll... puss å hej!!


Som en stel pinne!!!

Ja inatt har jag sovit på sidan som en stel pinne! På ena sidan har jag haft Meja så gott som hela natten, hon kissade i sängen inatt igen, vid 01.00 tiden, hon kunde inte kissa innan hons kulle lägga sig precis som kvällen innan, kanske det är å att det gör ont när hon kissar så hon håller sig in i det längsta? För de här två dagarna har det blivit en del olyckor precis när hon varit på väg att sätta sig på pottan/toaletten... Men det är ju egentligen inte så konstigt om det skulle vara så eftersom hon springer runt i trosor hela dagarna oavsett hur kallt det är!

Sen  framåt morgontimmarna så vaknade Melvin och låg på andra sidan om mig, Göran makade då åt sig lite mer så vi fick låna lite av hans sida av sängen också! Men han har fått ha sitt täcke alldeles för sig själv och inte jag... vi brukar ju ha vårat täcke ihop sytt annars så att det blir va  meter brett och det gillar jag mycket bättre, men har inte sytt ihop det efter sist jag tvättade det, kanske får bli dagens projekt!?

Strax efter 05.00 vaknade Hilma och så och ville ha mat och då fick jag klämma in henne också mellan oss allihopa + att Morris (hunden) låg i fotändan på sängen, tur att han är liten!
Det är ju mysig att ligga nära men jag vet inte om det är mysigt att ligga i hoppressad som en sill i en burk....

Göran har precis åkt iväg till skolan med Casper skidor som han glömde, jag glömde helt bort att det skulle vara skidor idag, är ju van att det är så kallt att det inte blir av att de åker!!

Meja ligger kvar i sängen med Hilma, ska gå och kika hur det går för dem, hon brukar mest ligga och kika på henne och stryka henne lite på huvudet när de myser! Även om de bråkar och är hårdhänta ibland syskon emellan så är de nog för det mesta väldigt kärleksfulla med varandra!

Kärlek det måste alla få varje dag, om inte man får kärlek så kan man heller inte ge kärlek! Kärlek och omtanke är livets nyckel!

Puss puss

Kyrkis hos Veronca sen doktorn i Svenstavik!!

I morse var det bara -29 grader ute och Casper fick åka till skolan.

Jag ringde till BVC direkt när telefontiden öppnade vid 8.30 och vi fick en tid hos doktorn kl 13.30. Göran hade tid hos sin jobb coach kl 10.00 men ringde och kollade om det fanns tid lite senare och  han hade tur och fick tid kl 13.00 i stället!

Detta innebar ju att vi kunde vara med på kyrkisträffen i alla fall idag! Vi höll till hemma hos Veronica idag eftersom Karin är borta,  det blev lugnt och mysigt, bara jag, Erika och Veronica + alla barn såklart!
Barnen lekte jätte bra  och Melvin trivdes vid köksavdelningen inne på Ottilias rum! Göran hämtade Jonna på dagis strax innan 12.00 tiden och sen hämtade han upp oss och så for vi till Svenstavik.

Görans möte gick ganska snabbt och vi hann till doktorn i tid, han klämde, kände och lyssnade på Melvins mage och konstaterade att det antagligen mest var gaser som spökade, han var inte riktigt lika svullen idag och vi skulle givetvis höra av oss om det fortsatte att vara ett problem eller om det blev värre. Så länge som han äter, dricker, kissar och bajsar som han ska så är det troligtvis ingen fara. Melvin ar jätte duktig och satt helt stilla hela tiden i mitt knä, först när doktron hade gått ut igen så pratade han!

Innan vi åkte hem så tog vi en sväng på Dollar Store och införskaffade lite fotoalbum, diskmedel, glödlampor, tvål, gotta till helgen och lite annat.

Middagen blev lite sen men inte så det gjorde någonting, vi hade ätit klart ganska precis till klockan 18.00, sen kikade barnen på bompa, eller de skulle göra det men lekte mest i soffan som vanligt...

Nattningen gick ganska så smidig även fastän Meja sovit i bilen idag, när Melvin hade somnat och hon fortfarande var vaken så frågade hon snällt om hon fick ligga i våran säng och då somnade hon ganska snart!

Jag sitter här och fryser nu för vi har inte eldat någonting efter vi kom hem och värmen i källaren är avstängd, endast luftvärmepumpen är på för det är ju bara -10 grader ute nu! Vi har inte så mycket ved kvar så vi tänkte att vi väntar med att elda tills i morgon bitti, det är bara i den här delen av huset som det är kallt nu, luftvärmepumpen värmer ju köket och alla sovrum!

Göran sover redan på soffan och har gjort en stund, nu ska jag kika på mittnytt och sen ska jag gå och lägga mig!

Ja just ja, tog cellprovet idag också när jag ändå var på Hälsocentralen, hade ju mensen då jag hade tid i fredags för att ta det...

Puss puss

Tävling!!! Smått och snyggt!

"Saos.blogg.se har en grym tävling tillsammans med Småttochsnyggt, spana in den du med!"


Dagen i helhet.

Dagen började bra, jag klev upp och kände mig ganska pigg, Casper blev ju hemma från skolan och även Jonna blev hemma från dagis.

Vi åt en mysig frukost och det plockades undan i köket, barnen lekte och det var allmänt lugnt med bra stämning! Det blev dags för lunch, barnen fick plocka ihop leksakerna först och sen efter lunch var det dags för Melvin att sova. han vaknade och var på rätt så bra humör och åt lite frukt innan han strosade runt och lekte med de andra.

Göran och Casper åkte iväg strax efter 16.00 tiden, de skulle till Hogdal och byta 855:an mot en Ford Sierra med 4-hjuls drift och bytet blev lyckat och Göran blev glad!

Vi åt sen middag när de kom hem och sen blev det kladdkaksmuffins till efterrätt! Strax efter det fick barnen bada och sen var det nattdags.

Göran har somnat på soffan och Hilma har vaknat och ligger i sin säng, ska kila dit, tror även att jag ska krypa ner i sängen! I morgon ska jag ringa angående Melvins mage och sen bär det av till Svenstavik!

Puss å hej

Melvins mage...

Ja jag tror bestämt att det är någonting med Melvins magen som inte stämmer! Har tyckt att den har sett större ut än vanligt i någon vecka nu men inte tänt så mycket mer på det än så, men för någon dag sen så började jag fundera.

Han är "dålig" i magen och har varit ett tag, trodde att det kanske var tänder som är på väg. Han äter dåligt från och till, han är på väldigt dåligt humör och blir arg för minsta lilla, han sover dåligt på nätterna och magen är verkligen större än den brukar! Nu ikväll så började den bukta ut redan under bröstbenen och den buktar även åt sidorna och känns spänd. han har klagat när jag tvättat honom över handfatet, antagligen för att det blir tryck på magen av ena benet som jag håller upp honom i, han har varit väldigt mammig!

Jag ringde i alla fall1177 nu ikväll och hon tyckte att jag skulle ta kontakt med Hälsocentralen så att de får kika på honom, vilket jag hade tänkt göra i morgon bitti men ville ändå ringa och höra vad de hade att säga på 1177.
Göran ska till arbetsförmedlingen i morgon förmiddag och då ska jag se till att han får en tid, jag vill ju att de ska kolla upp honom fortast möjligt och att det görs ordentligt!! Har en olustig känsla i kroppen som jag för allt i världen hoppas inte stämmer, i alla fall att det inte är någonting allvarligt...

Vill ju att min älskade gladaste Melvin ska bli sig själv igen!




Puss på dig älskade lilla vän!

Tävling Mika Deskign

Jag är med och tävlar hos Mika design och vill väldigt gärna vinna det snygga vinstället, fastnade direkt för det enkla och snygga!!! Var med och tävla du också!


- 37 och skolan är stängd!

Det var kallt i morse när jag klav upp kan man säga! Inte så kallt inne tack och lov eftersom vi har igång elkassetten i källaren och det var nog ganska tur! Det var i alla fall 17 grader i köket! ca 15 i vardagsrummet kan jag tänka mig.

Vi funderade lite på om det skulle vara nåon skola idag och ganska snart så ringde telefonen, de hade startat en telefonkedja med budet att skolan var stängd! Jag ringde på dagis på en gång också och talade om att Jonna förmodligen blir hemma om hon absolut inte vill gå dit, men hon ville vara hemma!

Nu skiner solen och det är ju bra för då hjälper den till att värma lite, just nu så värmer den min kind genom fönstret! Temperaturen har stigit lite ute nu så den ligger på strax över -30 grader nu men det är ju fortfarande väldigt kallt! kan inte minnas att jag varit med om denna kyla förut, och som det låter så kommer vintrarna att se ut såhär framöver och då lär man ju behöva annat än en kamin att elda i!!! Någon som vill bidra med en bra panna med acctankar!? banken vill inte låna ut pengar till det :0(

Melvin är på bättre humör idag som det verkar så jag hoppas att det blir en lugn och mysig dag, blir väl lite film kan jag tro, i alla fall för barnen, och så hoppas jag hatt vi slipper gå ut i onödan, blir nog i alla fall ingen tripp till affären eller liknande.... hunden måste ju få gå ut och  det är väl det ända. Var iofs. ute barbent igår kväll när det var -30, blir rätt kallt efter en stund!

Göran ska byta bort 855:an idag också... hoppas att det blir ett bra byte, vi har ju redan bytt ner oss rejält.. började med våran Windstar sen har det varit några olika fordon emellan.... de skulle tydligen mötas i Ytterhogdal vid 17.00 tiden, lagom vid middagen... man han den andra kanske inte har familj att tänka på!?

Hej så länge!

Melvins humör!!

Ja lilla Melvins humör kan gå upp och ner och hur som helst!! Idag har han varit mer och oftare arg än vanligt och jag kan lova att han verkligen blir ARG!! Han springer efter den han är arg på och försöker slåss samtidigt som han skriker för allt han är värd! Man ska inte skratta och jag brukar inte göra det men ni ikväll när han jagade Casper som plockade bort pajen som vi fikade framför bolibompa så kunde jag inte hålla mig, det kunde ingen... Melvin ansåg sig tydligen inte vara klar med fikat.

Han blir även arg om han vaknar på "fel sida" när han sovit  på dagen och då skriker han bara och det har blivit värre de senaste dagarna, kan ju vara så att han testar lite också men jag hoppas att det går över!

Annars så har dagen varit lite upp och ner för mig också, var inte alls på humör i förmiddags efter att jag lämnat Jonna på dagis. Försökte baka en paj, började med degen och det fick jag till efter mycket om och men. Det är ju så ibland att precis när man ska göra någonting så händer det massor av saker runt omkring också så man blir avbruten hela tiden och idag var det så! Även fastän Göran var snäll och tog hjälpte till med blöjbyten och annat så hände det ännu mer saker!

Slutade i alla fall med småtjafs, jag tog Hilma och Melvin väl på pälsade i vagnen och gick på en rask promenad i -27 graders kyla och sen mådde jag bättre! Men fy för denna kyla, det var under -30 i morse igen och även nu har det sjunkit ner dit någonstans. Vi vred på värmen i elementen idag för det är jätte svårt att hålla värmen inne med endast en kamin när det är så pass kallt ute, det var 14 grader i köket och sovrummet i morse!

Nu blir det lite sent kvällsfika innan vi ska sova! Stackars Göran har somnat på soffan, jag skulle "bara" kika en sak på datorn innan vi skulle fixa fika!!

Puss å kram

-30 igen!!

Ja nu kan man säga att det är kallt! Kylan har slagit till igen och vi fryser, termometern visade -30 grader i morse, nu är det bar -27... Vi eldar för fullt men det är klatt i alla fall, tycker i alla fall jag, Meja springer omkring med endast trosor som vanlig och vill inte klä på sig! Men hon och Jonna vill gärna sitt precis framför kaminen och leka, så länge de är relativt tysta och lugna så är jag nöjd!

Melvin har sovit oroligt i natt, han vaknade vid 21.30 tiden i går kväll och det slutade med att jag fick krypa ner med honom i våran säng och där stannade vi hela natten, men han hade väldigt svårt att komma till ro, men mysigt var det!

Får se vad vi ska hitta på idag, vi blir nog helt klart inne i alla fall! Casper är på skolan idag, hoppas att det är slut på den här magsjukan nu, Hilma bajsar flera gånger om dagen och Melvin var dålig i magen i går och dagen innan men det beror nog på alla apelsiner han har stoppat i sig!

Nu åter till eldandet!

Puss puss

Victorian dreams tävling!!

Nu drar jag igång en ny tävling i samarbete med VICTORIAN DREAMS! De har helt underbara, originella och coola smycken. Förutom det har de också häftiga nagelsmycken för alla som vill göra sina naglar extrafina och sticka ut lite.

Priset är: ETT VALFRITT SMYCKE ELLER NAGELSET!

Tävlingsreglerna är mycket enkla:

kopiera länken här nedanför och var med och tävla du också!!

http://eimk.blogg.se/2010/february/ny-tavling.html



Glömde att elda...

Ja jag upptäckte nu när jag tänkte gå och lägga mig att det nästan slocknat i kaminen, hur f*n kan jag glömma bort att elda då, sitter ju här nästan i samma rum...

Har lagt i och fått eld igen så nu är det bara att vänta tills det brunnit en stund, måste va riktigt med glödbädd innan jag kan lägga i fullt och dra i katalysatorn! Då brinner det i minst 4 timmar sen!

Har nyss varit ute med hunden och nu är det -20 grader ute!! Brrrrr

I morgon ska vi städa och plocka är det tänkt och sen kommer mamma och Mysan hem med Casper och Meja och så ska vi bjuda på middag! Klippning av Mysan finns också på schemat, gäller bara att få tiden att räcka till!

Ps. ni som läser bloggen får gärna ställa frågor och ge förslag på vad jag ska skriva om så ska jag försöka göra mitt bästa! Ds.

puss puss

Victor <3<3

Nu sitter jag här och gråter igen, varför kan jag inte låta bli, jag vet ju hur det slutar...

Jag sitter och läser bloggen om Victor som vid 1 år och 7 månaders ålder blev en ängel, då lämnade han livet här på jorden efter en 8 månaders lång kamp mot sin cancer... det är så hemskt!!

Det gör ont att läsa men det är ändå skönt att gråta, jag förstår inte varför jag blir så berörd, eller ja det förstår jag på sätt och vis men det känns ända in i själen!! Ändå kan jag inte föreställa mig hur föräldrarna kände och känner det måste vara fruktansvärt!

Den starkaste stjärnan = Victor!

Bloggen heter just: denstarkastestjarnan.blogg.se

Mina tankar finns hos Victor varje dag! Varför ska sånt här få hända!?


En rastlös dag!!

Idag har ju inte Casper och Meja varit hemma så det har varit lite lugnare än vanligt, lugnast blev det när Jonna gick till en kompis efter lunch! Eller ännu lugnare blev det förstår när både Hilma och Melvin sov lunch och Jonna var hos kompis, Göran satt vida datorn och jag var RASTLÖS!!!

Jag har tvättat 3 eller 4 maskiner idag och fixat ett stopp i ett vattenlås, rensat filtret i tvättmaskinen, Göran hjälpte till lite här och var där saker och ting satt fast för hårt!

Meja har bajsat flera gånger idag och kräkts som vanligt, så efter blöjbyte så la jag henne naken på ett täcke på golvet, som hon snabbt rullade av och när jag kom tillbaka hade hon både kissat och kräkts!! Det blev ett bad för henne!

Nä det har faktiskt varit en lugn dag men jag blir så rastlös då och inte kunde jag sätta igång och plocka och städa för det ska vi göra i morgon förmiddag!

Nu ikväll har vi kikat på Melodifestivalen och jag tyckte att det var ganska många bra bidrag ikväll, tjejerna som gick vidare till final var jätte bra Timotej hette de!

Göran var på maken innan och köpte lite godis, men som vanligt så känns det helt onödigt såhär efteråt för man äter tills man mår illa och oftast behövs det inte så mycket... varför ska det vara så svårt att låta bli!?

Åt även lite fruktsallad idag även fastän det var både äpple och päron i och det kliade efteråt som vanligt! Såg en annons i bergsbladet för ett tag sen om ett sätt att bota pollenallergi som hör samman med att man är allergisk mot stenfrukter också och jag har funderat en del på att testa!! Tänk va härligt att kunna äta massor av frukt och att slippa snora halva sommaren pga. pollen!

Nu som läser bloggen får väldigt gärna kommentera lite kort så jag vet vilka som läser! Lite nyfiken!!

Puss å kram på er! <3

Middag hos mamma!!

Direkt efter lunch idag så åkte vi till Svenstavik, klockan var då va 12.50 och jag hade tid för cellprovstagning kl. 13.30. Vi var framme ganska precis 13.20 så jag gick in men kom ganska snart ut igen eftersom man inte kan ta cellprov när man har "lingonveckan", hade inte tänkt på det förrän jag  kom dit.

Innan vi åkte till mamma så knallade jag in på baken och surrade lite, har en dyr kredit som ligger med hög ränta och skulle kolla om vi ev kunde få ta ett lån med lägre ränta för att lösa det. Hon skulle kolla upp lite och återkomma till veckan. Håller tummarna!

Sen bar det av till mamma, Göran släppte av oss och sen åkte han till Tobbe en sväng. Det hade varit full fart och ingen hejd på ungarna redan fån morgonen och det blev ju inte bättre... men det gick ganska bra i alla fall. jag och mamma knallade en snabbis på Ica för att köpa grädde till potatisgratängen, My och hennes kompis såg efter alla 5 barnen medan vi var borta!

Meja och Jonna hjälpte till med potatisgratängen, Melvin var också med på ett hörn men sen gick de och badade, Melvin tyckte vattnet var för varmt och ville ur på en gång igen, så han fick sitta och äta lite frukt i stället medan jag och mamma fortsatte med maten. Hilma hade ätit och somnat så hon låg och sov så gott i mammas säng!

Middagen var klar vid 17.00 snåret och Göran kom dit en stund innan. Det blev ganska lugnt vid middagen, så pass att man hann få i sig maten och hann även känna vad den smakade!! Hi hi, kan ju bli lite körigt ibland!

Efter maten skulle barnen kika på bompa medan Göran hjälpte mamma med att installera  och koppla in hennes skrivare/scanner till nya datorn. När det gällde datorn så gick det bra men barnen satt inte alls stilla utan sprang ut och in från tv-rummet och ville ha frukt en efter en!

När datorn var klar så blev det glass till efterrätt och efter det så begav vi oss hemåt och då var klockan redan strax innan 20.00!! Casper och meja skulle ju stanna hos mamma så det var bara tre barn i bilen på vägen hem! Hilma fick prova sen nya bilstol för första gången idag och det såg jätte bra ut! Melvin stackarn orkade inte hålla sig vaken längre än till Åsarna, däremot var både Hilma och Jonna vaken hela vägen hem! Melvin vaknade inte ens när Göran bar in honom från bilen så jag tog honom och klädde av honom på en gång och sen stoppade jag honom direkt i säng och han sover än!

Jonna gick och la sig lite senare och hon fick faktiskt sova i Mejas säng inatt eftersom hon frågade så snällt! Hon gillar inte att sova själv, Casper sover ofta med henne i hennes säng på nätterna, det har blivit så den senaste tiden, kanske blir bättre närmare sommaren!?

Nu ikväll har jag suttit ute på hemnet och kikat på hus och såklart hittade jag ett jätte fint och passande hus i Fugelsta, med 6 sovrum, gillestuga, tvättstuga och hela köret!! Bara det att det kostar 2100000kr och vi har ju redan det här huset med lån osv... så först måste vi ju ha köpare på detta och så ska man låna mer pengar och Göran har ju inget jobb så jag tror inte ens det är värt att tänka tanken.. men drömma kan man ju!!!

Göran kikar på hockey, Sverige - Vitryssland, Sverige vann med 4-2!! Jag är trött och borde gå och lägga mig, ska börja med att borsta tänderna och sen får jag se vad jag känner för!

Puss å godnatt!


En körig eftermiddag!!

Klev upp 07.30 i morse och jag var faktiskt sist att kliva upp, bara Hilma som sovlängre!
Tände i alla fall upp i kaminen och sen låste jag in mig på badrummet och tog en lagom lång och härlig dusch! Sen blev det till att klä på sig, göra frukost, äta frukosten och sen borsta tänderna innan vi hjälptes åt att få på barnen kläder. Vi vart faktiskt klar i tid för en gångs skull!!

Ganska precis kl 09.00 var vi utanför dörren, jag och de tre minsta, Jonna och Casper var hemma med Göran, Casper var lite frusen igår så vi tänkte att det var lika bra att han var hemma resten av veckan så att vi kan vara absolut säkra på att han får förbli frisk sen! Jonna hade lite feber igår kväll så därför var hon hemma.
I alla fall så traskade vi ner på dagis för att invänta Erika och Sara, tänk att vi var före dem idag! När de  anlände så lämnade Sara av Hugo och sen fortsatte vi våran promenad mot Kyrkis!!

Alla ter åkte på vagnen dit, Melvin satt intryckt med en Meja framför sig och Hilma låg och mös i sin liggdel, sem faktiskt börjar bli lite trång nu så jag får nog ta bort den snart kanske.
Väl där så var barnen snabbt inne och lekte, jag satte mig och byggde en pärlplatta, det var såå länge sen jag gjorde det! Egentligen så var det Meja som ville bygga med pärlor men hon tröttnade ganska snart.

Erika S. kom förbi precis när pärlplattan var klar och vi satt och pratade lite innan det var dags för lunch, ett mycket givande samtal tycker jag! Hon hade även tagit med sig en låda med lite kläder till barnen, och precis som hon sa så var det lite i underkant att kalla det "liiite kläder"!! Som tur var så behövde jag inte bara den hem utan hon var snäll och skjutsade hit den!

Efter en god lunch med semlor till efterrätt så bar det av hemåt, Meja fick då åka bärsjal på min rygg eftersom Melvin tog upp hela sin del av vagnen när han skulle sova! Där var ganska nära att Meja också somnade på vägen hem, men då mötte vi Farmor och Maria och då blev hon piggare!

Väl hemma så släppte jag av meja i soffan och Göran fick klä av henne medan jag gick ut och skottade bort den tjocka tunga snösträngen vid infarten som blivit när de skottade ute på vägen.... och precis när jag var klar så anlände Erika med klädlådan!

Sen började den köriga eftermiddagen!!! Jag satte mig för att gå igenom lådan med kläder och jag fick mycket hjälp av Meja och Jonna, Melvin vaknade och var grinig och då var jag inte riktigt klar med klädhögarna än... Meja kissade på sig och behövde duscha och sen var det Hilmas tur att vakna för att ganska snart äta lite. Sen var det snart dags för middag men först röja undan lite i köket innan jag fick hjälp av Melvin och gnälliga Meja att göra pizzadegen. Upptäckte att vi inte hade alla tillbehören hemma så Göran tog med sig Meja på Grindes och handlade en snabbis.

När de var hemma igen så hade jag tydligen kommit på att jag skulle göra en fruktsallad mitt i alltihop, Göran satte sig och skar upp alla tillbehör/ingredienser. Precis när klockan piper och degen är klar för att bakas ut så ska jag bara leta efter Hilmas napp, hon satt i babysittern och nappen brukar hamna bakom ryggen, precis då när jag stack ner handen så upptäckte jag att där var det ganska så kladdigt!!! Vilket räserbajs hon hade nästan ända upp i nacken!!! Så det var bara att bada henne, degen fick vänta lite till...

Nybadad så fick Jonna torka och klä på henne, hoppas blöjan sitter bra förresten!! Det märks ju i morgon! När pizzorna väl var bakade så satte Göran igång med pizzasalladen och jag tuttade Hilma så att hon sen kunde sova en stund, då var klockan 18.00!!!! klockan 18.45 satt äntligen och åt!

Efter lite plock i köket och småtjafs med barnen så var det dags för nattning... och alla barnen var i säng och sov före klockan 20.00!! Utom Hilma hon var vaken till 21.00 tiden.

I morgon ska det packas efter frukosten för efter lunchen så åker vi till Svenstavik, jag ska på cellprovstagning och sen blir det middag hos mamma, innan vi säger hej då till Meja och Casper som ska stanna där 1-2 dagar beroende på hur det går!

Fruktsalladen som jag gjorde ska jag försöka placera in någonstans mellan frukost och lunch så att den inte står och blir förstörd!! Blev lite knappt om tid för att äta den innan barnen skulle sova!!

Känner mig en aning trött nu... puss och kram så länge!




Fettsidag!

Ja det är ju idag och vi firade med hemgjorda semlor! Vi gjorde dem enkla och barnvanliga med riven mandelmassa som vi blandade i grädden, ingen urgröpning utan delad bulle med gräddsmet i mitten!

Gott och enkelt, bara Meja som inte gillade grädden, alla andra åt i godan ro framför tv:n! Vi kikade på Familjen Annorlunda via datorn, missade ju det igår!

Alla barnen låg i sina sängar och sov före kl 20.00 ikväll och nu ska jag snart sätta mig i soffan och mysa med älsklingen... lär väl bli OS tittande!

Pöss pöss

Bilstol och kina!!!

Ja igår såg Göran en annons på en bilstol på blocket! En Brio Zento från 2007 för 750 kr och det var ju jätte billigt för i vanliga fall kostar de minst 1200kr begagnade.... Dessutom så har det inte funnits någon sån på blocket här i Jämtland på ett bra tag, tror nog aldrig jag sett det när jag kikat och vi har precis pratat om att det snart är dags för Hilma att få en!!

Jag ringde i alla fall på den och jag skulle få den för 700 kr om jag kom och hämtade den under dagen! Det ordnade sig så att Melvin och Jonna fick vara hos Farmor och meja fick hoppa av hos Momma, gissa om hon var lycklig!!! Hilma och Casper tog vi med oss fastän han hatar att åka bil...

Vi stannade till på Ica i Svenstavik så att jag äntligen fick skicka iväg mammakläderna som Milla ska få låna, så att hon slipper springa omkring i pappas byxor!!

Sen lämnade vi ju av Meja innan vi for vidare. Stannade på Buketten i Lillänge och köpte blomjord till mamma innan vi åkte in i stan och parkerade, vi passade nämligen på att äta på Asian Wok eftersom vi bara hade med oss Casper, han har frågat flera gånger senaste tiden om vi inte kan äta där.

Sen när klockan var en bit över 19.00  åke vi ut på Frösön och letade upp gatan dit vi skulle hämta bilstolen och efter lite snurrande så var vi framme.
Bilstolen såg bra ut, någon enstaka skavank men i helhet fräsch. Jag upptäckte rätt snart att två av förankringsbanden saknades och påpekade detta och ganska snabbt så hade jag köpt bilstolen för 500 kr!!! Ibland är jag otroligt bra på att göra affärer!

Idag har jag monterat in den i bilen och det blev jätte bra, Hilma har ju inte provsuttit än men det ska nog gå hur bra som helst!

Hej hopp så länge!

Magsjukan fortsätter......

Ja Meja kräktes i lördags igen, före frukost och sen var det bra, precis som de andra gångerna....

Sen i går så fick casper vare hemma från skolan bara för att vara på den säkra sidan så att han inte för med sig någon smitta till skolan, kan ju va bra om det blir ett slut på det hela eftersom det snurrat runt här i byn i flera veckor nu. Dock tyckte en av fritidspersonalen att det inte skulle ha gjort någonting om han kommit på skolan så länge han själv var frisk för det hade varit andra barn som varit där fastän de hade syskon hemma som hade magsjuka... kanske kan vara en av anledningarna till att det aldrig tar slut!?

I alla fall så i går kväll kom Casper ner och mådde i lla och kort därefter stod han och kräktes, jag hade sagt åt honom att gå och sätta sig på en pall framför toaletten och där satt han typ två sekunder sen reste han sig gick ut i hallen, vände igen och stannade för att spy i hinken som stod innanför dörren... tänk om han hade lyssnat och suttit kvar längre vid toaletten!! Men det gick ju bra i alla fall...

Han fick sitta uppe en stund men rätt snart tog han med sig en hink och gick up och lade sig och sen dess har det varit lugnt. Förstår mig faktiskt inte riktigt på den här typen av magsjuka, men det är ju smidigt att bara behöva tömma sig en gång och sen är det bra!

Både Casper och Jonna får i alla fall vara hemma tills torsdag om inget annat inträffar, ringde sjukvårdsrådgivningen och frågade angående smittan och att hålla sig hemma och hon tyckte att ville man vara på den säkra sidan så kunde man hålla alla syskon hemma 48 timmar bara för att det gått runt så länge här i byn. Men annars så ska man kunna gå på skolan även fastän syskon är hemma och är sjuka.

Det värsta md att de behöver vara hemma är att de blir så rastlösa, men både idag och igår har vi varit ute några timmar efter lunch, bara Melvin som inte gillar att vara ute, men han sover ju i vagnen mesta delen av tiden. Han vill var ute men ändå inte, han bara snubblar omkring och gnäller stackarn...

Puss puss

OS invigning.....

Ja den här förbannade invigningen som ska vara så lång... Göran skulle absolut se hela och den verkar tydligen vara över nu så då kanske vi äntligen kan gå och äta lite frukost hela familjen (Casper sover hos farmor), vill gärna att alla ska äta samtidigt!!!

Jag är hungrig!!!!

Meja har kräkts.....

Jag morgonen började med att Meja kräktes i soffan, dock kom det bara på en av kuddarna som tur var! Vet inte säkert om det är magsjuka som går runt här hemma för det har varit en i taget med flera dagars mellanrum och då har de bara kräkts 1 gång, Melvin kräktes två men i alla fall så har de varit helt opåverkade efteråt.

Hos Meja var det bara Pizzan sen igår som kopm upp och jag vet fler som har spytt sen de ätit på samma ställe som vi och det inte bara vid ett tillfälle utan vid flera efter varandra, så det kan ju ha varit pizzan... för nu springer hon runt och leker utav bara den....

Vi får väl se hur dagen fortsätter....

Gårdagens stadsbesök...

Göran hade först möte på arbetsförmedlingen kl 14.00, mamma kom dit och mötte upp oss och sen bar det va till den stora staden...

När vi kom in så begav vi oss först till ONOFF för att hjälpa mamma att inhandla en dator!! Hon har bara ett gammalt härk sen förut som inte funkar så hon ville ha något nytt och fräscht! Det blev en bärbar, hon köpte även väska och usb minne till.

Innan vi gick därifrån så inhandlade vi en dammsugare, är less på våran nu eftersom slangen har smält så den tappar så mycket sugeffekt, men nu har vi en philips som vi ska provköra idag, Melvin har redan varit och kikat på den och ville att vi skulle starta den!

Vi gjorde en kort sväng på Jula och så för mamma skulle ha ett väggfäste till hennes lilla tv som hon ska ha i sovrummet, jag passade på att köpa en rejäl plastlåda till Caspers lego på samma gång!

Sen blev det mat på Pizza House innan vi åkte vidare till ICA MAXI!!

ICA MAXI gick det väl sådär, det värsta är att det är de två största som ställer till det!! Casper gnällde först om att få köra e vagn och när han väl fick det så gnällde han att han inte ville köra och sen körde han på mig flera gånger och kunde inte låta bli att pilla på allt.... Jonna hon visste vi inte alls vart hon höll hus för hon sprang ifrån oss hela tiden och sen när vi handlat klart allting och packat in det i bilen så visste vi fortfarande inte vart hon var.... En av personalen gick och letade efter henne och det visade sig att hon hade stannat och hjälpt en kille att packa upp varor på hyllorna, hon hade tydligen haft jätte trevligt!! Det värsta är att hon inte är rädd för att springa ifrån oss och hon förstår inte faran med om någon t.ex. skulle komma och kidnappa henne.... nästa gång får vi ta med en sele tror jag...

Vi fick i alla fall med oss en hel del mat, blöjor och välling därifrån och det blev nog mer än vad vi hade tänkt från början, men då kanske vin inte behöver handla mer i slutet på månaden....

Men vi glömde köpa mat till Morris, det kom vi på när klockan var strax efter 19.00, då vi hade kommit halvvägs på våran handling på ICA MAXI, och djuraffären stänger ju kl 19.00..... men snällaste Maria ska köpa med sig mat innan hon far från stan idag!

Trevlig helg!!!

Melvin har magsjuka....

Ja Melvin vaknade och gnällde i går kväll och när jag kom in så hade han spytt ut mellan spjälorna på sängen, jag klev i det hela och det var ju mysigt!!! Jag ropade på pappan som var snäll och plockade ur sängen medan jag duschade av den chockade stackars lilla pojken. Det verkade i alla fall som att han tyckte det var skönt med en dusch annars så kan det ju tyckas verka obehagligt att bli duschad när man är nyvaken, men han var så lugn och mysig!

Han satt med oss i soffan sen och kikade på när de körde och hoppade med crossar och det tyckte han var jätte spännande, han sa till och med cross och det är ju bra gjort för någon som knappt säger annat än mamma och pappa!!!

I alla fall så trodde jag det kanske inte var magsjuka för det var bara vällingen och lite äppelbitar som kom upp och det luktade bara välling också och med tanke på att han är lite förkyld och var väldigt rosslig när han la sog så tänkte jag att det kanske var slem som orsakade kräkningen, men......

Så var nog inte fallet för när vi precis skulle duka av frukosten så kom hans frukost upp igen, på köksbordet..... tur att vi hade ätit klart!

Så nu är han nyduschad igen och springer omkring naken och filosoferar!! Casper är hemma från skolan för säkerhets skull och även Jonna är hemma från dagis. Magsjukan har härjat omkring här i byn några veckor nu så de vill att man är hemma i friskt tillstånd i minst 72 timmar nu och det kan man ju förstå!

Nä nu ska jag mysa med familjen, det känns som att jag är på väg att bli förkyld också så jag ska nog ta det lite lugnt jag också!

Och ja det blev ju förstås inget kyrkis idag heller.....

Puss å kram

Bak med Jonna!!

Ja medan Jonna var på dagis idag så bakade jag två limpor, tvättade lite, plockade i ordning i köket och fixade med annat smått och gott!

När jag skulle hämta hem henne från dagis så var hon inte på alltför bra humör först, men när jag lovade att i skulle baka när vi kom hem så blev det fart!

Meja hade följt med farmor hem en stund, Melvin låg i vagnen och sov och Hilma satt med pappan så då var det ju bara att hålla det man lovat!

Vi hittade ett recept på "Nillas kaka" som vi tänkte att vi kunde pröva och så fick det bli. Jag läste upp ingredienserna och hon plockade fram, sen mätte hon upp och knådade och fixade, allt tog ju lite tid men jag försökte att inte stressa på henne, vi hade ju gott om tid!

När kakan var bakad så fick hon diska undan efter sig också och det tyckte hon var minst lika roligt och efter det så ville hon skölja potatisen till middagen!

Jg sa till henne att det var ju bra att hon var så duktig att hjälpa till för då kan ju jag göra annat och det gör ju ingenting för du tycker ju ändå inte om att leka... Nej det gör jag ju inte fick jag till svar!!

Jag visste ju att hon gillar att hjälpa till men att det skulle vara så effektivt visste jag inte ;0)



-22 grader...

Ja plötsligt var det kallt igen, termometern visade på -22 grader i morse så det blev inga skidor för Casper på skolan idag..
Men solen skiner för fullt och det känns ju skönt i alla fall!

Nu ska här fixas och donas!

Kommentarer...

Får jätte fina kommentarer och det är jätte skoj! Men ibland vet jag inte vilka som skriver, t.ex igår när jag fick från Jenny, jag känner minst 3 olika jenny.. så ett efternamn kanske eller första bokstaven i efternamnet!! Hihi

Puss å kram allihopa!

Tisdag ser jag mig omkring, mog omkring, mig omkring.......

Ja idag var det tisdag,Göran gick upp med Casper och rastade vovven, jag fick sova till 8.00 sen var det upp och fixa frukost.

Jag följde Jonna till dagis vid 09.00 tiden och idag åkte hon skidor dit! Passade bra när det kommit 15 cm snö i natt, hon var glad att det inte var klabbsnö som sist när hon skulle åka..

Både Meja och Melvin har varit ganska gnälliga idag, men det måste ju finnas såna dagar också... och det kanske inte är så konstigt att det var en sån dag just idag med tanke på gårdagen!?

Det blev fiskbullar och potatis till lunch, sen var det dags för Melvin att sova ute i vagnen, dock sova han bara 1 timme och var skitarg när han vaknade, det brukar betyda att han egentligen inte hade sovit klart.

Medan han sov så hann vi göra veckans matlista, jag plockade lite i köket och sen vet jag inte alls vad jag gjorde med resten av tiden...

Vid 14.00 var det dags att hämta Jonna, Göran gick ut och skottade 13.30 och jag pratade med mamma i telefonen. När Göran skottat klart så tog vi bilen och åkte mot dagis, och sen till affären för att handla efter matlistan, Casper var hemma med de små! Det brukar gå jättebra och det går ju så mycket snabbare att handla om man slipper ha med sig alla!

Sen kom vi hem, Meja hade somnat i soffan, hon vaknade och hann inte på toaletten.... kiss i soffan igen.... men men det är sånt som händer, tur att det finns rengöringsmedel! Och en ny soffa blir det nog när barnen blivit större!

Jag duschade Meja och Göran packade upp maten, sen spelade vi lite kort innan jag började med middagen, det blev stuvade makaroner och köttbullar, ett helt kilo gick det åt! Fast M&M snodde ju flera köttbullar var innan jag ens hade stekt dem!!

Efter middagen så blev det barnprogram, alla utom jag satt i soffan för jag satt här och bloggade om gårdagen! Synd att det tar sån tid att lägga in bilder, annars skulle man nog göra det oftare!

Meja hade svårt att somna nu ikväll eftersom hon sov en stund på soffan på eftermiddagen, men tillslut så sov även hon, men hon somnade i soffan med oss....
Melvin och Hilma somnade lite fortare och när det var nattdags för Casper och Jonna så gick det också smidigt!

Jag och Göran mumsade på ostkaka med grädde och bär nyss, men det var inte alls så gott som jag hade föreställt mig så nu mår jag bara illa.... när jag tog första tuggan så kom jag ju på att jag inte gillar ostkaka så speciellt mycket... det är den när smaken av bittermandel..... bären var inte heller som jag föreställt mig, suraoch smaklösa...

Nä nu är klockan sådär mycket igen... jag ska gå och lägga mig för i morgon ska jag nog tvätta, baka, rensa och städa lite... om jag har lust och inget annat kommer i vägen...

I morgon blir det sprödbakad torsk till middag!!!

Puss å natti natt!

Djungelhuset med kyrkis!

Ja igår blev det en heldag på Djungelhuset, det var kyrkismammorna (någon pappa) med sina barn som åkte! Vi möttes upp utanför kyrkis vid 09.00 innan resan fortsatte in till Östersund! Vi var 22 barn och 10 vuxna, som tur var så var det inte så många andra än oss som var där, så vi behövde inte trängas i alla fall!

Karin hade med sig pastasallad och smörgåsar, vi fick låna ett av "kalasrummen" och fika i, i vanliga fall får man inte ta med sig eget fika, men eftersom vi var en stor grupp så gick det bra!

Vi kom dit strax innan 10.30 och vi stannade tills 16.30, de andra åkte innan, men det blev mångra roliga timmar och barnen var ganska trötta sen!

Här är några av bilderna som blev tagna!


Erika, Leon, Meja och Melvin


Casper och Melvin på väg upp för att åka rutschkana...


En av de få bilderna som jag lyckades få på Jonna


Det går fort i rutschkanan när Casper och Melvin åker!!!


Melvin provar de stora trehjulingarna också!


Meja gungar


Hilma sitter för första gången i en gåstol....


Tittut!!


M&M väntar på att mamma ska knäppa klart...


Hilma gillade verkligen gåstolen!


Lite av klätterställningen..



Hilma 4 månader!

Ja nu har hon redan hunnit bli 4 månader! Tiden går jättefort och hon har verkligen utvecklats nu den sista månaden. Hon lärde sig nyligen att rulla från rygg till mage och så fort man lägger henne på golvet så rullar hon! Fast efter en stund tycker hon inte att det är så skoj att ligga på mage längre...

Hon är mer vaken på dagarna och har lite mer rutin på sitt sovande, även nattningen på kvällarna är mycket bättre!! Nu sover hon lugnt på kvällarna och är inte alls vaken lika sent, kan hända att hon vaknar tidigare på morgonen och vill snutta lite men det gör absolut ingenting..



Här är en bild på Hilma som är tagen för drygt 1 vecka sedan...

Söndag och ingenting.....

Ja vi klev upp efter 09.00 och frukosten åt vi ungefär vid 09.30, en ganska lätt sådan eftersom det inte var så långt kvar tills lunchen...

Jonna åkte till Nikita, Meja och Melvin gnällde i kapp och Casper var rastlös.... Göran plockade fram godisskålen och det blev genast bättre!! i alla fall en stund, tills de skulle bråka om vem som skulle ha mest.

Jag och Göran kilade in i köket och spelade lite kort, sen kom Meja och var lite kladdig, strax efter kom en också en kladdig Melvin.. polly är inte till för att hållas i av varma små händer!

Sen blev det lunch, sova för Melvin, film för Meja, Casper gick ut och körde fyrhjuling, Hilma låg och sprattlade på golvet en stund medans vi gjorde ingenting..... fast det kan man ju aldrig så noga veta ;0)

Meja somnade en sväng i soffan, jag och göran her spelat med kort, Casper har suttit på FB och Melvin har sovit, han vaknade nyss och han och Meja smaskar på äppelklyftor!

Tony har kommit hit också, han ska sova här för han ska följa med oss på Djungelhuset  morgon, vi ska åka dit med Kyrkis!!

Göran är ute med Casper och Tony och fixar med banan runt huset där de kör fyrhjuling, klädde nyss på Meja för hon ville också ut och skotta!! Melvin vill säkert också gå ut men han är lite snorig så jag tror att vi struntar i det, han är så osmidig ute också så det blir mest bara att han står stilla...

Hilma sover i sin säng och har gjort det en bra stund nu så jag kanske ska ta med mig Melvin till köket och försöka tänka ut någon middag!

Hej så länge!

Jaha

Ja då var denna lördag förbi... en ganska trevlig sådan eller i alla fall delar av den... lite knagglig på förmiddagen och en bit efter lunch...

Det blev Melodifestivals tittande, fast det var ju inga riktiga hits som vanligt...

Nu blir det godnatt!

Lördag och allt vad det innebär!!

Ja lördag är det och idag innebär det att; de stora barnen sover fortfarande, Hilma och pappan sover också... Hade tänkt att göra i ordning frukost snart men tänkte att alla kunde få vakna först!

Melvin vaknade 07.03 och även Meja vaknade då, vi klev upp, Meja kissade, jag knäppte på tv:n och där satt både M&M så fint när jag gick ut med vovven Morris.
När jag gick ut var jag endast iklädd, mössa, skor och älsklingens täckjacka!! Trodde att jag skulle frysa ihjäl men väl ute så var det ganska skönt!

Ja och efter det så har jag suttit här vid datorn och kikat runt lite, Meja har suttit och myst i soffan men Melvin som inte har ro i kroppen har strosat runt som vanligt, lekt lite med vovven och plockat med lite leksaker...

Nä nu ska jag nog gå och kika om Hilma är sugen på att vakna så att hon kan äta lite, sitter här och känner att det rinner från brösten, men hellre det än att det inte kommer något alls!!!

Hej så länge så får vi se vad som händer resten av dagen, lördagsgodis står på Mejas lördagslista i alla fall!

Tävling!!!

Är med och tävlar om en valfri superhäftig plånbok!! Tävla ni också!

Gå in och kika här:

Tävla om en snygg..

..VALFRI, sååå jäkla grym, PLÅNBOK ! !

Mighty Wallet


1. Gå in på http://www.adisgladis.se/ och kika. Svara sedan på frågan nedan:
2. I vilket material är plånböckerna gjorda?                            
3. Skriv svaret i mitt kommentarfält och sen är det bara att sprida!
4.
Två lotter till de som länkar fint på t.ex blogg!                     

KOLLA IN YOUTUBE ! !

http://www.youtube.com/v/793vgXot6sw&hl=sv&fs=1&

Tävlingen slutar 12/2 -10


Lycka till!!

Första dagen på resten av mitt liv....

Ja det är det ju igentligen varje dag men vad man vill mena med det är väl oftast att det sker eller kommer att ske en förändring i personens liv...

Och förändringar i viss mån gillar jag! Jag har funderat ganska mycket på mitt liv, hur det ser ut idag, vad jag vill åstadkomma och hur jag ska komma dit och det finns ganska många alternativ och vägar, och frågan är vart ska man börja!?

En säker sak är att jag vill gå ner i vikt, komma i form och må bra! och dessa saker är nog ganska viktiga i alla fall det sistnämnda om man ska kunna vara en bra människa, mamma och själsfrände!

Sen är ju frågan med jobb ganska stor! Vi fick i alla fall reda på att det löste sig med Görans a-kassa, han får 450 nya dagar!!
Jag, ja jag har ju kvar min anställning på Domus frisörera men det är ju långt att åka och frågan är ju när jag ska börja jobba igen, och vill jag börja jobba?? Vet ju att mina föräldradagar försvinner fortare nu när Göran stämplar och jag inte får jobba för Tony längre och det gör mig en aning stressad!!

Nästa fråga är, ska vi bo kvar här eller måste/vill vi flytta och i så fall vart? Kommer vi att få huset sålt och kommer vi att hitta ett nytt?

Ja det finns många frågor som behöver besvaras men jag tror att jag ska böja med mitt välmående och sen se till att få ihop den ekonomiska biten, men den är så otroligt deprimerande!

Nu ska jag ta en smörgås, borsta tänderna, väcka älsklingen i soffan och sen krypa ner i sängen, som vanligt alldeles för sent!

Puss puss

Dåligt humör...

Ja idag har jag känt mig på dåligt humör, i alla fall ända fram till lunch, sen blev det lite bättre.

Göran följde med sin mamma till Svenstavik en sväng på förmiddagen, han tog med sig Casper och jag blev hemma med resten av högen + hund.
Att han skulle följa med henne dit var inte bestämt sen innan utan hon ringde bara och talade om att hon skulle dit och han tyckte att hon kunde följa, det i samband med att jag kände mig väldigt trött gjorde att jag kanske inte direkt jublade över att han åkte...

Både, Jonna, Meja och Melvin var lite på krigsstigen, kunde inte lämna varandra ifred och jag hade ingen ork eller motivation till att sysselsätta med någonting. Hilma var lugn och glad i alla fall och det var ju skönt!

I alla fall så blev det ju ganska sen frukost, vi åt vid 10.00 tiden och då gjorde det ju ingenting att lunchen blev vid 14.00 tiden, vi väntade med att äta tills Göran och Casper var hemma igen och det blev spaghetti och grillkorv.

Däremot blev det ingen riktig middag, vi fikade i stället...

Nattningen av M&M gick smidigt, de hade badat precis innan så det var väl extra skönt att lägga sig! Hilma somnade lite senare som vanligt och nu verkar det som att hon sonat ordentligt för natten! Om hon somnar och vaknar om vart annat och det blir sent så är det ju svårare för mig också att ta mig i säng i tid.

Men jag tror i alla fall att jag ska gå och ta en liten smörgås och ett glas vatten nu och sen blir det sängen!

Puss å natti natt!

Från rygg till mage!!

Ja idag vände sig Hilma från rygg till mage!!! Hon gjorde det när jag var mitt uppe i att klä på Jonna och Meja som skulle ut i snön och leka!

Hilma firade med att kräkas på täcket där hon låg!! Min lilla kräkis!!! Mamma stoppar väl troligen i henne för mycket mat!

Puss å hej!

Jonna - Magsjuka!?

Hon kom nedspringande nedför trappen för en stund sedan, fortsatte direkt in på toaletten där hon dök ner... det skvalade rätt bra!

Nu har vi tagit vitpepparkorn, var t.o.m. upp och väckte Casper så att han också fick stoppa i sig några redan nu, meddelade även honom att han får sovmorgon i morgon för det är ingen ide att skicka honom på skolan så att han ev smittar någon där....

Hoppas att det bara är Jonna och att det räckte med en gång!! Vi ska ju till Djungelhuset med kyrkis på måndag!!

på återseende!!

Onsadag morgon - bad för Casper!!

Vaknade strax innan 07.00 utan att klockan ringde, hade visst stängt av den redan när den ringde första gången....

Hilma vaknade tidigt, vid 05.30 ungefär och ville åta, då var det ganska trångt i sängen. Jonna låg vid fotändan, Meja på min ytterkant, Melvin på andra sidan och sen Göran på hans ytterkant och så skulle jag försöka klämma ner Hilma mellan Melvin och mig men det gick bra! Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Nu är alla utom Hilma och Göran uppe, Casper gick nyss  till bussen, han har bad idag och jag gjorde matsäck till honom, limp smörgåsar med falukorvs skivor på, en blodapelsin och lite saft... egentligen tyckte jag att han skulle ha mjölk med men det är inte roligt om den blir ljummen och kanske sur...

Vad jag ska hitta på idag vet jag inte än, ska väl ringa och kolla med mamma om hon kommer idag efter jobbet så hon kan passa barnen medan vi är på möte, det vore toppen!

Nu ska jag nog ta och göra frukost och sen ska Jonna på dagis vid 09.00, igår var hon ledig men idag så ska hon iväg!!

Puss å hej så länge...

Magsjukan härjar, men inte här än så länge...

Magsjukan har gått runt här i byn i någon vecka nu, men vi har klarat oss än så länge... både jag och Göran har känt oss lite kassa i magen men än så länge så har det inte visat sig vara någon riktig magsjuka och vi får väl hoppas att vi klarar oss, mest för barnens skull!

I morgon är det onsdag och då är det möte på skolan kl 18.00, troligtvis kommer mamma hit och är barnvakt, lovade att bjuda på middag!

Apropå skolan så kom Casper hem idag och var jätte glad! han hade klarat ut hela veckoschemat på bara 2 dagar!! Han satte sig glatt och gjorde läxorna på en gång innan han satte sig vid sitt älskade farmville!! Den här veckan kanske är en positiv vändning när det gäller skolan för Casper och det håller jag verkligen tummarna för!!

Nu måste jag nog gå och borsta gaddarna och sen krypa ner i sängen!

Puss puss

Semlor!!!

Ja snart ska man väl äta årets första semla också, men om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte när det är fettisdag...kikade i almanackan igår men blev inte så mycket klokare...

I alla fall så bakade jag igår och då blev det först semelbullar och sen vanliga kanelbullar, och stora blev de!! Semelbullarna däremot blev inte så stora, typ som tennisbollar... men det stod stora i receptet, fast å andra sidan så kan man ju se på stora med olika ögon...

Jonna har varit med kompis både igår och idag och snacka om att det märks när hon inte är hemma!! Och när hon kommer hem sen!!

Nattade Meja och Melvin vid 19.30 tiden och de somnade jätte snabbt, Jonna och Casper gick och la sig vid 20.00 utan större protester, Hilma somnade ordentligt vid 23.00 tiden som vanligt och då har hon hunnit somna och blivit lagd i sin säng och åter blivit upptagen igen...

Nu sover älsklingen i soffan och jag känner mig inte ett dugg trött, men borde nog gå och lägga mig i alla fall!

Puss å god natt!

Global nedkylning!!

Ja det verkar inte bättre här i Rätan i alla fall.... -33 grader igen och vi fryser, vi hade frusit mer om vi inte hade på elkasetten nere i källaren så inte nog med att det är kallt, det blir kostsamt också!!

Jag kan faktiskt inte minnas någon vinter som det har varit så här kallt så mycket och länge som det har varit nu denna vinter... undrar egentligen vad det beror på!?

Nä kanske man ska roa sig med att baka bullar idag! Och kanske lite limpor också när man ändå är i farten! Men först ska jag försöka få Göran ur sängen så att vi kan äta frukost!

Hilma är förresten vaken redan, hon brukar ju sova till 11.00 minst! och hon vaknade under natten och ville äta också och det brukar hon heller inte göra... men det gjorde absolut ingenting, hoppas att hon håller på att ställa in dygnet rätt så att hon kan somna i tid på kvällarna!

Puss Puss


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus