26 December, måndag…

Annandag jul! 

Det var en lugn morgon, Theo och Louie vaknade inte förrän närmare 06.30 och de satt snällt och kikade på tv. Jag och Göran, som också sov i sängen, kunde ligga i sängen och slumra tills klockan var närmare 09.30. Det var då som Susanne kom hem med Minnah, Lilly skulle följa med och åka lastbil till Åretrakten en traktor på släp. 

Vi åt frukost, lita smörgåsar och oboy med julskinka och annat från julbordet. 

Sen gick vi ut, jag röjde i köket först, vi plockade ner studsmattan, bättre sent än aldrig. 

Vi gick in när klockan var runt 14.00 och då tog jag en promenad på drygt 1 timma. 

Till middag åt vi rester, Casper och Emilia skulle åka till Ytterhogdal och valde att äta där. 

Innan det var dags för de små att sova så gjorde jag ris alá malta som de åt till kvällsfika.  

Jag nattade de små, låg först i Noahs säng och när han somnat så lade jag mig hos Minnah. 

Vi spelade spel med de större tjejerna men det blev tråkigt snabbt och de gick upp på sina rum, jag och Göran kikade på tv en stund innan det strax efter 00.25 och det var dags att sova. 

(null)Minnah testade att sminka sig själv som en fladdermus 🦇 


25 December, söndag…

Juldagen

Hade inte ställt klockan men de små barnen vaknade som vanligt innan 06.00, de kikade på tv, ritade och gjorde lite av varje. Jag klev upp för att kissa vid 08.00 och precis när jag skulle lägga mig igen så insåg jag att vi, jag, Meja och Melvin skulle befinna oss på årets Julotta här i Rätans kyrka klockan 08.30!!! Det blev bråttom! Jag sprang och tog på dieselvärmare på bilen eftersom det var -25 grader ute och sen kläder jag på mig. Under tiden så gick Göran upp och väckte Meja och Melvin. 

(null)

(null)

Julottan var fin och mysig och inom 1 timma var vi hemma igen och jag började laga varm choklad till frukosten. 

Efter frukost så hjälpte jag Ninni med henne Bullet Journal, Göran spelade dator med Theo, Louie och Casper. Minnah och Lilly sminkade sig, Noah var lite överallt.  

En stund innan 17.00 befann vi oss hemma hos Susanne och Patrik för middag och lite julklappsutdelning till barnen. Det var mysigt! Göran gick hem lite tidigare till Tyra som var hemma själv. 

Lilly och Minnah blev kvar hos farmor för att sova över, jag nattade Noah och sen har Göran spelat Buzz med Meja, Hilma och Towe, jag hjälpte Ninni med hennes bok och då dekorerade jag min som jag haft nu för 2022

(null)

(null)




24 December, lördag…

Julafton

Minnah var vaken första gången vid 03.20 tiden men hon somnade om och vaknade vid 05.00… dessvärre väckte hon Noah och de somnade inte om men de låg kvar i sängen till strax innan 05.30… både jag och Göran klev upp och gick till köket. Barnen kikade på film och jag började med gröten. 

Innan klockan var 09.00 så hade vi ätit frukost och dukat av. Vi låg på sängen och pratade en stund innan vi gjorde i ordning janssonsen. 

Casper och Emilia kom in lite senare och när de ätit sen frukost så öppnade vi julklapparna från dem och de öppnade julklapparna från oss. Vi hade tänkt vänta tills efter mat och Kalle med att öppna resten av klapparna men efter lite överläggande så körde vi på med resten av julklapparna också, så innan 13.00 var vi klara. 

Jag lockade Emilias hår och sen åkte de till Handsjön. Meja lockade Jonnas hår och sen körde de iväg med insamlingen som Hilma och Melvin burit fram. 

Vi började förbereda inför tidig julmiddag och den var klar ca 14.30 och vid 15.00 hade de flesta ätit och det var dags för Kalle. Jag och Göran satte oss till bords i samma veva. 

Lite senare när Göran och Jonna satt i köket och hjälpte Theo och Louie att bygga sitt tekniklego som de fått i julklapp så skulle jag lämna något i badrummet och då händer detta:

Det var sååå sjukt! För Göran sa efter att Casper och Emilia hade åkt "bästa julklappen hade ju varit om Ture kom hem och är hemma när de kommer tillbaka". Någon timma senare så går jag till hallen, ser jag Leif (vår katt) sitta vid dörren, går in i badrummet och vänder, Leif jamar och innan jag släpper ut honom så tänker jag " hoppas att Ture sitter här ute när jag öppnar dörren" och när jag öppnar så springer han rakt in!!! Jag fick en chock! "Herre gud!!!" Fick jag fram, släppte vad jag nu hade i handen ( minns fortfarande inte vad det var) och så tog jag upp honom och gick in i köket för att visa Göran och de andra som satt där, jag var helt skakig och pulsen rusade! Vi ringde ett videosamtal till Emilia direkt och hon blev så fruktansvärt glad, tårarna bara sprutade ❤️. Hon berättade att när hon var i Svenstavik med sin mormor tidigare i vecka så hade Emilia sagt att hon inte orkade prata om Ture och då hade hennes mormor sagt "Du ska se att du kommer att få en fantastisk julklapp för han kommer ju hem på julafton!" Och det är inte första gången hon känner på sig såna saker 😅🙈. Klockan var vid händelsen strax innan 17.00. 

Casper och Emilia kom hem inom 1 timma och återföreningen var ren och skär lycka! Tänk att Ture kom tillbaka!!! ❤️

Jag har hjälpt Ninni med sin Bullet Journal som hon fick tillsammans med en bok med massa bra tips. 

Barnen "lekte" med sina klappar och det var ganska lugnt en stund. 

Klockan var 21.00 innan de små kom i säng och innan dess åkte jag till andra sidan av byn och köpte tv-spel som Göran såg på blocket strax innan.  

Vi åt julgodis lite under eftermiddagen, stod framme i köket och alla har tagit då och då.  Vi har spelat kort och ca 00.20 var det hög tid att sova. 

God Jul från oss 🎄 

(null)






23 December, fredag…

Upp som vanligt 04.30, vanliga rutinen med rörelse och styrka, idag blev det ben. Jag har fortfarande ont i höger skinka men det verkar inte bli bättre av att låta bli att träna den…

Åkte hemifrån 05.48 och var framme i stan strax efter 07.00, parkerade på gatan mittemot salongen. Hade med mig både en smoothie och monstren som jag köpte dagen innan. 

Fixade med lite av varje innan de andra kom. Eva tvättade mitt hår men jag hann bara torka det, lockarna hann vi med senare. Allas kunder kom utom min och jag fick inte tag på henne heller… gick miste om att få in en slant och så typiskt när det säkert hade varit någon annan som velat ha tiden…  Övriga kunder resten av dagen kom som de skulle. 

A-L hade med sig dottern E denna dag, det gick alla möjliga smittor på förskolan/dagis så hon ville inte skicka henne dit. Det gick så bra hela dagen, hon är rätt van att vara där även om det inte händer så väldigt ofta  🤗🥰

Kort promenad på lunchen med A-L och E som skulle rasta hunden, som också var med men trivdes bra i bilen. 

Vi tog bild tillsammans i slutet av lunchen när alla hade blivit klara med sina kunder och allas hår var fixade. Lade ut på Instagram och Facebook för att hälsa alla kunder God Jul 🎄 

(null)

Blev sen med min näst sista kund och jobbade totalt över 30 min. Vi jobbade 08.00-15.00 denna dag. 

E fixade det sista med att stänga kassan och låsa salongen under tiden som jag gjorde mig klar. 

Först åkte vi hem till E och hämtade hennes packning och så bytte hon om. Sen åkte vi på Ica Maxi och handlade lite innan vi åkte hemöver, E skulle hem till Böle och fira jul med sin mamma och syster m.fl.  

Stannade på Ica i Svenstavik också och köpte 12x 1,5 liter mjölk. 

Det var det bra stämning hemma, små barnen var fortfarande vakna men lade sig efter en stund. Jag hjälpte Jonna lite med disken i köket innan jag   bakadd mörkt filbröd. De större barnen bar ner alla julklappar och lade dem under granen, sen spelade vi "Buzz" på ps4 tills det var dags att sova. 




22 December, torsdag…

Mest rörelse denna morgon men även lite styrka, sammanlagt blev det 30 minuter. Gjorde  mig klar och åkte 05.45, alla små utom Noah var vaken med Göran i soffan. 

A-L såg min buss när den kom och stod ock väntade på mig, smidigare att gå in samtidigt. Åt frukost och sen hade jag kund direkt och hade så gott som fullbokat hela dagen, bara någon enstaka kvart ledig vid 2 tillfällen. 

På lunchen gick jag ner på stan till Mstore och "bytte" de gamla mobilerna som vi lämnade in föregående dag, mot en Mag-safe laddare och en adapter, fick betala lite emellan. 

Min sista kund var en 15 åring kille, det sista han sa innan han gick ut genom dörren var att jag gett honom den bästa klippningen någonsin i hela hans liv! Wow! 

Buss hem, vaken större delen av resan, klev av i Åsarna, handlade mandel och knäckformar till Jonna samt en monster till bilresan till jobbet i morgon ifall jag är trött. 

Kom hem, tvättade av mig och bytte om, Jonna, Meja, Hilma och Göran spelade Canasta, jag målade naglarna i juliga färger. 

(null)

Hjälpte Emilia att betala 2 räkningar, sen hjälpte jag henne att beställa en kalender. Jag visste inte att man kunde lägga upp innehållet i en viss ordning som man själv väljer så jag vill nästan göra om min men då vet jag tills nästa år. 

Ätit banan, apelsin och ostkaka till middag/kvällsfika och kikat på finalen av "Hide and seek 3" sen gick de stora och lade sig. Vi har kikat på "Julens alla bak" med Johan Sörberg och Tina Nordström. 




21 December, onsdag…

Ledig dag! Ställde klockan på 05.00 men klev upp 30 min senare. Rörelse och lite styrka innan jag gjorde f rukost till barnen, tänkte först inte koka havregrynsgröt men de som brukar vilja ha gav mig så besvikna miner🥰

Iväg med barn till skolan och sen tog jag en lång dusch innan jag klädde mig själv och sen Noah. 

Innan vi åkte och lämnade på dagis så snabbstädade vi hallen och lade ut den nya mattan som Jonna köpte igår innan hon åkte hem från stan. Vi  lämnade Minnah och Noah på förskolan och sen åkte vi till stan. 

Vi pkte lite hit och dit och köpte de sista julklapparna, var också en snabbis ner på stan och lämnade bland annat in alla trasiga iPhones som vi hade här hemma. De kunde inte säga direkt hur mycket vi skulle kunna få för dem men fick reda på i slutat av dagen att det i alla fall blev 583kr. 

Till Mekonomen för att köpa vindrutetorkare och sen på Ica Maxi för att handla mat, klarade oss med en kundvagn till allt utom frysvarorna och sist var vi på Willys innan vi åkte hemåt. Stannade på Ica i Svenstavik och köpte mjölk. 

Kom hem, bar in alla varor, Göran skulle börja med middagen, jag var ner i frysen och Hilma, Towe och Jonna packade upp allt annat. 

Blev lite onödigt gnabb och efter att jag lagat någon form av kycklinglasagne/gratäng och ställt den att gräddas i ugnen så klädde jag på mig och tog en lååång promenad. 

(null)Innan öppet hus på skolan föregående dag, vågorna som jag hade i håret syns lite dåligt…

Hjälpte Jonna att beställa en "personlig almanacka" och sen låg jag på sängen en stund och vilade, kände ganska snart att det var lika bra att lägga sig och sova så jag gjorde mig klar för just det. 




20 December, måndag…

Hann med lite extra lång rörelse och tränibg denna morgon eftersom jag och Jonna skulle åka bil till stan. Jonna började med att köra men strax innan Hackås var hon för trött och vi bytte plats. 

Efter min första kund så hade vi det lugnt både jag, A-L och E så vi "vågade" håret på varandra innan vi fortsatte att jobba.

Promenad ner på stan under lunchen, fixade en ny pump till den stora schampooflaskan som vi har i duschen. Vi 

Köpte bulle på Ica, tillbaka till salongen och fika innan eftermiddagens kunder. 

Nästan fullbokat efter lunch, flera av dem var stammisar, de sista 2 kunderna var ett syskonpar som jag klippt tidigare, pojke 13 år och flicka 9 år, så mysiga

Åt apelsin och banan på bussen, höll mig nästan vaken hela vägen till Svenstavik där jag klev av bussen. Gick till skolan för att vara med på Öppet Hus som avslutades med 9:orna som gick genom skolan till gympasalen för att dansa vals som avslutning på Temaveckan "Nobel". Det var så fint 🥰, Meja dansade med klasens längsta kille typ. Casper och Emilia var också där, Jonna hade tagit med sig Towe, Hilma och Meja var redan på skolan, Melvin var sjuk idag. 

(null)

Åkte hem, bytte om, barnen åt kvällsfika, jag åt mat + en varm macka som Göran gjorde. Kikat lite på tv och nu sova. Göran frågade om jag inte skulle lägga mig då jag nickade till flera gånger och när jag lagt mig så var det han som sov på soffan 😅🥰




18 December, söndag…

Lilly vaknade redan innan 06.00 och strax därefter var alla små vakna… de skulle se på tv och de kunde absolut inte vara tysta, var tvungna att prata med varandra hela tiden och de pratade högt! Jag hade verkligen behövt sova efter alla tidiga morgnar denna vecka…  Jag låg ändå kvar och försökte sova lite mer men det gick inte så bra, Göran kom och gjorde mig sällskap och närhet vilket alltid ger mig ny energi. 

Frukosten serverades vid 10.00 och efter det så gick jag och Göran ner i källaren för att tappa ur och göra klart ackumulatortankarna tills när någon från Kölsillre skulle komma och hämta dem och pannan. Vi var där nere flera timmar av och till, barnen uppe gjord lite av varje och de större barnen duschade en efter en. 

När Göran vid 12.30 tiden åkte och hämtade Jonna så gjorde jag ris alá Malta som de fick äta som mellis, blir ju lite som risifrutti. 

Jag hade precis skurit kycklingfiléerna i bitar när de som skulle hämta pannan kom. Vi ställde oss, jag och Noah, i trappan upp för att kika på dem. Casper kom in precis när de hade börjat försöka få upp första tanken och han tog på sig handskar och hjälpte till utan vidare. Någon timma senare men ett riktigt smutsigt golv som också hade fått en och annan törn så var allt ute och lastat på släpvagnen som de hade med sig. Under tiden så hade Emilia tagit över och stod med Noah och kikade i trappan och  jag hade fått klart middagen och även givit ett handtag med lite av varje till de "starka männen". 

När de åkte och barnen satte sig och åt middag så började jag och Göran att flytta den gamla oljepannan som fanns här redan när vi flyttade hit, den var en aning mindre.  Så småningom med Melvin, Hilmas och lite Mejas hjälp så stod även den ute på gården! Sen återstod det för mig att skura golvet otaliga gånger i hallen, sånt gammalt svart vatten från acc-tankarna läckte ut när de råkade vända tanken med ett av före nedåt. Noahs bil-matta, en trasmatta och en gammal dörrmatta fick kasseras efteråt då de hastigt lades ut för att skydda golvet. 

(null)
Vi fick återigen ta bort dörren och en bit av väggen försatt kunna få upp tankarna, precis som när vi skulle få dem ner. 

(null)

Meja och Melvin hjälptes åt att duscha de små, sen duschade Göran och jag dammsög halva huset innan även jag tog en välbehövlig dusch. 

Senare gjorde jag ett litet gäng chokladbollar som vi åt när vi såg på "Så Mycket Bättre", jag Göran och Jonna, de andra hade då redan lagt sig. 

Innan jag kunde gå och lägga mig senare så vaknade Noah så jag lade mig hos honom i hans säng och väntade på att han ska somna och strax efter midnatt lade jag huvudet på min egen kudde.





17 December, lördag…

Jobblördag! Inte i slutet av månaden denna gång men det skulle krocka med både julafton och Nyårsafton så vi fick ta denna dag istället. Jag passade även på att jobba in 2 timmar för att kunna sluta tidelaget den 23/12 så istället för att  jobba 9-15 så blev det 8-16. 

Tony fyllde 21 år! Han fick en klippning på salongen i present av oss klippte honom efter min sista kund klockan 16.00 idag. 

Theo vaknade redan 02.00 i morse men somnade om på soffan, Noah tassade också upp och somnade på soffan.  När jag sen vid 04.30 skulle kliva upp så låg både Lilly, Louie och Minnah i sängen med mig… det var lite trångt…

Jag klev upp, tog fram bär ut frysen för att senare göra smoothie att ta med i bilen. Rörelse och lite styrka i ca 30 min, klockan 05.17 var alla de 5 yngsta vakna och redo att se på tv. 

Jag åkte vid 06.00 tiden, var framme i stan ca 07.20, gick en promenad innan jag öppnade salongen klocksn 08.00, det var -17 grader ute så jag var glad att jag tog på täckbyxor. 

Jag hade totalt 9 kunder och dagen flöt på smidigt och bra 🤗

Tankade innan jag åkte hem, in på Ica i Svenstavik för att köpa lösviktsgodis som Göran ringde och frågade om strax innan jag skulle ha passerat. Svängde upp till Sätern och klippte min gammelmormor H innan jag fortsatte resten av vägen hem. 

När jag kom hem bytte jag om och tvättade av mig, kramades och pratade med Göran som låg på sängen, innan han skulle skjutsa Jonna och Emilia till A som fyllde år denna dag. Jag följde också med i bilen för att få se vart huset är, kan vara bra att veta. 

När vi kom hem duschade Göran, jag plockade upp strumpor som hamnat bakom torktumlaren och duschkabinen, fick hämta en sorts gripklo från garaget. 

Sen spelade vi spel med de större barnen och åt av godiset som jag köpt. 

Casper hämtade senare hem Emilia, Jonna stannade kvar.

Minnah och Noah kom upp under kvällens gång, somnade om i vår säng innan jag bar dem tillbaka till sina sängar. 

Här hemma har de under dagen roat sig med att byta rum och möblera om. Ninni flyttade ner Till Melvins lilla rum och Melvin flyttade upp till Towe. Meja flyttade ut i hallen uppe och Jonna flyttade in till Hilma.  

Klocksn var närmare 01.30 när jag kröp ner i sängen för att sova.

Emilias katt Ture har inte kommit hem ikväll, han har varit borta sen mitt på dagen och  kommer ALLTID in på kvällen… hoppas inte det hänt honom något och att han är tillbaka igen som vanligt i morgon…

(null)






16 December, fredag…

Göran skjutsade mig till bussen denna morgon, det var -23 grader kallt och jag kände mig lite mindre trött efter att ha somnat i tid tidigare kväll. 

Fullbokat i listorna i stort sett hela dagen och det känns ju alltid bra men är ingen självklarhet i dessa tider då ekonomin inte är på topp och det är mycket sjukdom som cirkulerar. 

En av kunderna till K hade med sig jättesaftiga lussebullar till oss alla och det slutade med att  jag åt 2 st! 

Det var en bra dag i sin helhet och jag Promenerade hem från bussen men det  kändes ovanligt kallt… 🤔 och när jag kom hem så visade termometerns på nästan -25 grader! Så det var ju inte så konstigt. 

(null)

Tvättade av mig och bytte om, Göran var inte hemma utan skjutsade Jonna…

Under tiden som jag jobbade denna dag så var Göran och Meja in till stan och handlade, Jonna stannade hemma med de små. 

Jag åt middag och vi avslutade kvällen med att kika på "Hide and seek 3" och äta chips och popcorn. 




15 December, torsdag…

Morgonmöte på salongen med en god saffranslängd startade arbetsdagen och sen var förmiddagen fullbokad 

På eftermiddagen fick jag en avbokning men fick ganska snabbt in en extra klipp så dagen blev i princip nästan fullbokad. 

Åkte med A-L till PMU på lunchen, lämnade in 2 kassar med kläder som vi rensar ut här hemma och sen köpte jag 2 tröjor att ha när jag jobbar som är lite mer "juliga".  Vi hann med en promenad också innan lunchen var slut, det var rätt kallt, -16 grader ungefär. 

En äldre herre som bor ovanför salongen brukar då och då komma in med fika till oss då och då och denna dag kom han med lussebullar. Jag sparade min och åt den på bussen hem tillsammans med en apelsin och en banan. 

Sålde bilbarnstol när jag kom till Åsarna, så smidigt att inte behöva ta den med till stan och skönt att göra sig av med lite grejer som vi inte längre har användning av. Det var rätt så kallt i Åsarna 🥶  -21 grader och fingrarna blev väldigt snabbt genomfrusna… hemma var det ännu kallare!  -23 grader. 

När jag kom in så tvättade jag av mig och bytte om som jag brukar göra innan jag sen åt middag och diskade lite av det som inte fått plats i diskmaskinen. 

Jag tog över nattningen av Noah från Jonna, de andra sov redan men Noah hade lyckats sova på eftermiddagen och det tog ytterligare 1 timma innan han somnade. 

Göran och de större barnen skrev under tiden matlista för de 5 kommande veckorna och sen gjorde vi en handlingslista för kommande vecka och  julveckan. Vi brukar oftast storhandla som vanligt i december + julhandlingen men denna gång hade Göran andra planer och resten skulle handlas i mellandagarna. Göran och Jonna skulle mest troligt in till stan och  handla dagen därpå. 

På något vis så blev det lite dålig stämning här hemma, Göran var trött och lättirriterad och det kändes som att det mesta jag sa bara blev fel… men då kan det ju kännas ibland. Vi s pelade lite tärning, 5000 och drack  te, åt ännu mer  saffranslängd, en av de vi hade i frysen och någon pepparkaka innan det var dags att sova. 

(null)




14 December, onsdag…

Jobbar idag onsdag eftersom jag var ledig igår så jag kunde vara med på självaste lucia på både förskola och skola samt deras fina Julmarknad. 

Upp 04.30 och termometern visade att det var -27 grader ute så när jag senare åkte till bussen så var jag klädd i t äckbyxor och dunjacka istället för bara min kappa. 

Jag var först på salongen och jag hade kund direkt från morgonen. 

Senare under förmiddagenså tvättat jag och A-L håret på varandra och innan lunch hade jag en längre behandling med klipp effektslingor, nyansering och lyxinpackning. 

Vi tog en promenad till Willys för att köpa kvarg och frukt. Under eftermiddagen hade jag 3 kunder till innan arbetsdagen var slut. 

Klev av bussen i  Åsarna, satte igång dieselvärmare och gick in på Tempo för att först gå på toaletten och sen handla pizza och monster till Göran. 

När jag sen kom hem så torkade jag av och kollade igenom bilstolen som jag skulle sälja dagen därpå.

Röjde lite i köket, inget jag var tvungen att göra men ville lyssna klart på boken, andra delen av "After". 

Jag åt middag, biffar och potatis, broccoli och sås, Noah kom tassand dock somnad som i soffan så lite senare var jag tillbaka honom till hans säng. De stora barnen åt kvällsfika strax före 21.00 och sen gick de och lade sig. Resten av kvällen slötittade vi lite på tv innan jag vid 22.22 tiden lade mig för att sova, ganska tidigt för att vara jag 😅 och med Minnah intill. 

(null)
Från när jag gick till bussen denna eftermiddag 

13 December, tisdag…

Luciadagen! 

Hade ställt klockan på 05.00 men klev inte upp förrän 05.30. Körde igång med lite träning, mest rörelse och inte så mycket styrka men höll ändå på i ca 30 min.  

Kokade gröt och dukade frukost. Skolbarnen gick till bussen 07.25 som de brukar och sen fick vi sätta lite mer fart än vanligt med Minnah och Noah som skulle ha luciatåg på förskolan klockan 08.00. De skulle hålla till på det utomhus för föräldrarna redan 08.00, det var då -15 grader ute så de fick ha tomtekläderna utanpå ytterkläderna. Efter luciatåg med sång så bjöds det på lussebullar, pepparkakor och varm saft.

(null)

Vi åkte hem, jag höll Emilia sällskap i köket när hon åt frukost och jag åt lite kvarg och granola, vi pratade vi en del. Jag  virkade ihop dukarna som jag gjort till ljusbollen och sen letade jag fram trälim och en ballong och gjorde den helt klar, innan jag hängde den på tork. 
(null)

När Emilia gått ut till dig så värmde jag på lite te och satte mig för att skriva i min bullet journal. Efter en stund så kände jag mig trött och lade mig för att vila i 15 min innan det var dags att hämta barnen på förskolan. När 15 min hade gått så hörde jag hur Göran åkte iväg för att hämta dem och jag kunde vila vidare. 

Göran hade köpt varsin klubba till Louie, Minnah och Noah när de kom hem, de satt i soffan med sina telefoner först men sen lade de sig bredvid mig, jag försökte fortsätta vila och gled in och ut ur sömnen ända tills klockan var 14.30!!! Brukar så gott som aldrig vila mitt på dagen men jag kan tänka mig att det faktiskt behövdes. 

Jag klädde på mig för att promenera till skolan där jag skulle ha utvecklingssamtal med Towe och Ninni, temperaturen var nu nere på -19 grader. Passade på att lyssna på ljudbok. 

Samtalen gick bra och vi promenerade hem vid 16.30, Theo hade också stannat på skolan och gick med oss. Vi var hemma vid 17.00 och 30 min senare hade de flesta ätit middagen som Göran lagat och Göran skjutsade Towe, Ninni, Theo, Lilly och Louie till skolan för genrep innan luciauppträdande för oss föräldrar. 

18.00 åkte vi andra dit och Jonna kom hem från stan precis innan, hon hade handlat lite på Ica Maxi, bland annat blöjor som tog helt slut igår och det var bara tur att Susanne hade några extra hemma hos sig. 

Uppträdandet hade de inne i matsalen, Theo vågade sig inte på sin solosång som han övar så mycket på, det var ju lite synd men inte hela världen. Alla barnen sjöng väldigt fint ❤️ och Towe var självaste lucia 🙏🏻

(null)

Efteråt var det julmarknad med försäljning av bland annat glögg, pepparkakor, rischoklad, ljuslyktor och päronchutney. Vi handlade en hel del innan vi tackade för oss och åkte hem, de större barnen lekte med de mindre och åkmadrasserna hela tiden, det var en mysig kväll. Det var redan för fullt i bilarna så jag promenerade hem och när jag kommit innanför dörren och klätt av mig så ville Noah att jag skulle natta dem. Noah lyckades somna tidigare under dagen, när  jag var på samtal på skolan, så det dröjde ända tills att klockan var 21.30 innan han somnade. 

De stor hade lagt sig, bara Jonna uppe och Göran såklart. Jag fixade lite i köket, värmde middag och satte mig sen i soffan en stund. Jonna gick och lade sig strax efteråt och Göran startade en film som vi såg innan vi gick och lade oss. 

(null)Ett litet fint blomsterarrangemang som Lilly gjort på skolan och vi köpte på julmarknaden ❤️


12 December, måndag…

Den vanliga morgonrutiner men eftersom jag och Jonna skulle åka bil till stan så blev träningen lite längre 🤗. Gjorde en smoothie som jag tog med mig i bilen. Jag var verkligen trött denna morgon! 

Hade kund direkt från morgonen sen en längre lucka, gick till vilorummet med salongstelefonen och hade jour medans jag vilade lyssnade på ljudbok en stund innan jag f ixade med tvätt. 

Jag åt min lunch och tog sen en promenad till Willys, köpte frukt till bussresan hem  + bröd och ost till salongen 

Jonna kom till salongen, jag tvättade hennes hår innan jag började efter lunchen.  hade en kund vid 13.00 och sen en vid 15.15 och snartvar dagen slut. 

Jag lyssnade på ljudbok på bussen, åt frukt, sov halva vägen. 

Klev av bussen i Rätan och gick direkt till pågående föräldramöte skolan. Åkte med Göran hem och vi plockade  fram luciakläder innan Hilma nattade de små och jag och Göran åt middag. 

Meja, Towe och Ninni spelade yatzy, Melvin stängde så småningom av datorn, plockade ur diskmaskinen, innan jag plockade i den efger att de stora ätit kvällsfika. Jag virkade lite och blev klar med duk nr 2 till ljusbollen så nu ska de bara virkas ihop.  

Jag tänkte att vi skulle lägga oss tidigt, det blev en stund efter barnen, Minnah kom tassande direkt när vi lagt oss. Noah vaknade men somnade om efter att Göran stoppade om honom, jag bar tillbaka Minnah till hennes säng och hon somnade om ganska direkt.

(null)Från söndagens promenad 





11 December, söndag…

Barnen vaknade innan 06.00 idag också, Theo, Lilly, Louie och Minnah spelade kort i kökets… jag klev upp 06.30 så att Göran kanske i alla fall kunde få sova lite längre än vanligt.

Vi åt risgrynsgröt till frukost vid 09.30 tiden, nästa gång ska jag inte koka gröten över natten utan kliva upp tidigt istället, den blir lite överkokt när den får stå så länge. 

Promenad till Tempo med Noah och Göran för att handla bland annat strösocker som var helt slut, tog med oss panten också.

Göran hjälpte Casper lite i garaget och jag gick en extra promenad och tog med mig Tyra. Hämtade lådan med luciakläder på vinden innan jag gick in igen. 

Igår började jag virka på en ljusboll, 2 runda, likadana virkade dukar som virkas ihop. Doppas i en blandning av vatten och trälim,  innan man kramar ut den och trär i en ballong som man sen blåser upp så att det blir en boll. 

(null)

Jag lagade så småningom middag, pastapesto med kyckling, sen åkte jag på yoga med Jenny. 

Tillbringat kvällen med att kika på tv med de större barnen, gick sen och lade mig klockan 00.27





10 December, lördag...

Jag hoppas ju alltid att jag ska få lite sovmorgon på helgerna men de små vaknade redan strax efter 05.00 denna morgon, jag lyckades ligga och slumra till strax efter 06.00 men sen gav jag upp klev ur sängen. Satt och skrev och kompletterade med bland annat olika citat i min Bullet Journal en bra stund.

Frukosten blev sen, närmare 11.00 var klockan, Casper och Emilia kom in strax innan så vi lät dem äta klart innan vi invaderade köket.

Jag fixade disken och sen åkte vi så småningom till Svenstavik, jag, Jonna och Emilia, jag handlade lite på Ica och även Dollar, köpte ännu en julklapp som vi kommit på att vi skulle ha och sen åkte vi hem. Det hade snöat ännu lite till under natten så det var en del snörök efter vägen och plogbilen var snäll och släppte förbi oss så att jag slapp ligga bakom den.

När vi kom hem gjorde jag fruktsallad som jag sen ställde i kylen, det blev för sent för att äta den som sen lunch, det var lika bra att börja med middagen direkt istället, potatisgratäng med schnitzel och sallad. 

Vi åt och sen satte sig barnen och såg på julkalendern från första avsnittet, de hade bara sett några få avsnitt i början, inte varje dag som det är tänkt att man ska.

Jag har lyssnat på ljudbok lite av och till under dagen, vill hinna lyssna klart innan mina 30 provdagar är slut. 

Jonna och Emilia åkte vid 19.00 tiden till Handsjön/Turingen för att vara med på Simons 18-års överraskningskalas. Casper skjutsade dit dem men han stannade själv inte så länge, tillbringade tiden i garaget istället, kom in till oss och åt lite kvällsfika. 

När klockan var närmare 19.30 åt barnen fruktsalladen till kvällsfika och så några kakor som jag också hade köpt, sen var det dags för dem att sova, klockan var närmare 20.30 då de lade sig.

Göran gick ut en sväng, tror han skottade lite, jag hade tänkt hinna gå på en promenad med Tyra när de små somnat men det tog för lång tid att natta dem så det blev inte av… jag, Göran, Meja, Towe och Hilma spelade 5000 med tärning  istället och avslutade med yatzy. Strax innan 00.30 gick de större tjejerna och lade sig, Melvin blev uppe till strax efter 02.00...

Casper åkte för att hämta Jonna och Emilia men kom bara hem med Emilia, Jonna skulle stanna hos en kompis. Emilia var rätt lullig och gullig men skulle absolut tvätta ansiktet och borsta tänderna innan de skulle ut och lägga sig. Klockan var runt 01.00 när de kom hem. 

Jag och Göran har kikat på tv och myst lite i soffan, Minnah kom tassande och när jag skulle bära tillbaka henne och borsta tänderna och byta om så var Melvin på toa... alltid upptaget när jag ska dit... men så blir det ju lätt när vi bara har en toalett. Noah hann komma upp han också innan jag fick tillgång till badrummet, följde med honom till hans säng och satt där en stund med honom. I köket stod under tiden mjölk på värmning för att jag skulle sätta igång risgrynsgrötens tills i morgon bitti innan jag skulle lägga mig.

När gröten var inbäddad var klockan är 02.51och det dröjde ytterligare någon innan jag somnade, jag drack en monster när vi spelade tärning tidigare och då känner jag inte när jag är trött, så vid 04.00 tiden somnade vi... lite väl sent!

 

9 December, fredag...

Det hade snöat lite under natten, mysigt tycker jag eftersom det inte varit så mycket snö alls hittills i år men jag är fortfarande väldigt glad över att inte behöva köra bilen hela vägen till stan varje dag!

A-L hade med sin mamma till salongen denna dag, hon skulle ta bussen hem efter att ha varit hos A-L i veckan och hjälpt med dottern då hennes pappa rest i jobbet. Jag är inte alls avundsjuk över hur hon får pussla för att få ihop vardagen, det fick ju vi också göra förut och kommer förmodligen få göra det igen när Göran så småningom får ett jobb.

Vi hade bokat in personalmöte i samband med lunchen denna dag och beställt jultallrik till lunch, jag och A-L tog julmat och de andra tog julgröt med skinkstut... jag blev påmind om att jag inte gillar julmat så mycket så A-L:s hundar blev nog glada över att få lyxig middag senare den kvällen! 

(null)

Promenad ner på stan när vi hade ätit oss mer än mätta, letade almanacka/kalender att ha istället för en Bullet Journal som jag nu haft i 3 år (en för varje år). Det är jätteroligt att göra en helt egen kalender på det viset men det tar för mycket tid så jag tänkte köpa en färdig kalender men inte en vanlig tråkig... men jag hittade ingen som jag gillade så mycket. A-L hittade däremot en fin en, eller jag hittade en åt henne och vem vet det kanske slutar med att jag köper en likadan i slutändan, tänkte jag!? 🙈. 

Hade totalt 4 kunder idag, hade egentligenfullbokat men vi har fått en del avbokningar pga förkylningar som varkar gå runt, runt nu... Jag och Jennifer hade möte med Maria som är lärare på vuxenutbildningen med inriktning frisör, vi ska ha 2 av hennes elever efter nyår.

J hade med sig lussebullar även denna dag, vårt önskemål men jag var så mätt hela dagen så jag tog med mig min att äta på bussen hem tillsammans med clementiner som också fanns på jobbet. Hade även lite nötter kvar sen föregående dag som jag åt.

Köpte mjölk och hämtade paket i Åsarna, gjorde ett riktigt kap på mjölken då det var nersatt pris pga kort datum! När jag kom hem tog Jonna och Meja bilen direkt och åkte till Vemdalsskalet för att gå på "Höstrocken", Hilma och Melvin åkte dit tidigare med buss. 

Tvättade av mig och bytte om, Göran duschade och jag skrev lite i min bok, fixade ett kvitto till han som köpte vår Ford Galaxy i November innan jag röjde lite i köket. Värmde middag till mig själv, Göran gjorde några smörgåsar, Towe poppade popcorn och sen gjorde vi ett nytt försök att se på "Hide and seek 3" och det gick mycket bättre eftersom jag hade försökt sova lite på bussen hem.

Noah kom upp och jag lade mig med honom i hans säng en stund, när jag kom tillbaka till soffan så kikade jag på nätet efter almanacka/kalender, som jag gjort flera gånger tidigare och det slutade med att jag beställde hem en från "personligalmanacka.se" som jag designade själv så nu kan jag släppa den biten. De kostar lite drygt 300k för en sån, jag hade iofs 10% rabatt men ändå en del pengar men Göran tyckte att det var lika bra att jag beställde en eftersom jag är "lite" petig med vad jag vill ha så då är det ju bästa att jag får den som jag verkligen vill ha den.

KLockan var strax innan 23.30 när jag kröp ner i sängen sen.

 



8 December, torsdag...

Upp 04.30, samma rutin ochdenna morgon kom jag i tid till bussen.

Jag hade bra med kunder bokade på förmiddagen, lunchen hade jag lagt senare då det var tänkt att jag skulle promenera med A-L och hämta ut hennes bil från verkstaden… men nu blev det så att bilen blev klar senare så det slutade med att vi hade lunch den sista timmen innan vi slutade vår arbetsdag, det vill säga mellan klockan 16.00-17.00. Vi hade möjlighet att äta tidigare när vi hade en lucka så vi behövde inte svälta ihjäl! Eftersom det blev som det blev så hann jag gå på Dollar Store och köpa den sista julklappen för i år, i alla fall vad jag tror blir den sista...

När jag handlat det jag skulle så promenerade jag in till själva stan, först gick jag och köpte frukt och lite nötter på Ica Traktören och sen strosade jag runt längst gatorna och såg på all fin julbelysning tills det var dags att gå till bussen.

(null)

Jag åt min frukt och lite av nötterna under tiden som jag fortsatte att lyssna på min ljudbok, var vaken nästan hela vägen till Åsarna där jag klev av bussen, hämtade ut ett paket på Tempo innan jag körde hem. De små barnen hade precis gått och lagt sig när jag kommer hem, Jonna och Meja skulle just slå in julklappar i köket, det hade kommit paket med julklappar till de mindre barnen tidigare under dagen, sist hjälptes jag och Jonna åt att slå in Mejas julklapp, hon fick givetvis å ut från köket då.

Vi sålde ju vårt Xbox och köpte istället en ps4 som också kom med posten tidigare under dagen, alla de större tjejerna satt med Göran i soffan och spelade ett frågesportspel via mobilerna och jag fixade i köket, lyssnade på bok och åt middag i lugn och ro innan jag också var med och spelade lite senare.

Noah vaknade så småningom, jag nattade om honom, de stora gick och lade sig, jag Jonna och Göran skulle se på "Hide and seek" men jag somnade direkt i soffan, Minnah vaknade och eftersom jag ändå inte såg på programmet så följde jag med henne och nattade om även henne. Melvin kom isäng lite väl sent men det är så olika när han är "klar".

Klockan var strax efter midnatt när jag gick och lade mig.

 


7 December, onsdag...

Klev upp vid 05.20 denna morgon, körde på med rörelse och styrka fastän några av de små redan var vakna, tog på en film, jul med Astrid Lindgren tror jag det var. 

Kokade gröt och dukade frukost, väckte barnen och fanns till hands i köket när de åt sin frukost. 

När skolbarnen gått var både Minnah och Noah redan påklädda, Minnah skötte det själv men Noah hade fått hjälp av Towe.

När klockan närmade sig 08.00 avslutade jag det jag sagt och skrev på datorn, jag startade dieselvärmaren på bilen, tog på mig kläder och meddelade sen Minnah och Noah att det var dags att åka, Göran fick sovmorgon och låg fortfarande och sov. 

Jag lämnade barnen och åkte hem, klädde på mig lite mer, täckbyxor och vantar och sen gick jag på en promenad, Göran sov fortfarande. Jag gick i ca 40 minuter, det var -19 grader ute, kallaste i vinter hittills, Göran hade nog precis klivit upp när jag kom hem. 

Satte mig för att skriva mer på datorn, åt en apelsin och  värmde te, åt även några bitar fröknäcke. Jonna kom ner en stund senare och hon och Göran åt frukost, jag fortsatte att skriva tills jag var ikapp helt på bloggen 🤗. 

Vi spelade kort och umgicks tills det var dags att åka och hämta barnen på dagis igen. Jag och Jonna åkte iväg, vi var först in på Tempo och handlade lite till middagen och sen hämtade vi de små, Louie följde med kompis hem. 

Jag och Göran började med middagen när klockan var strax efter 14.00, Skolbarnen kom hem vid 15.00, Louie var också med bussen, hans kompis mamma såg till att han kom med den hem. 

Vi åt tidig middag för strax innan 16.00 åkte Jonna, Meja, Hilma, Towe och Ninni till Myrviken/Oviken för att Hilma skulle spela piano och Towe och Ninni hade dansen att visa upp. 

Jag och Göran har spelat mer kort, Noah har velat vara nära och suttit i knä nästan hela tiden. 

De små åt kvällsfika  och sen borstade vi tänderna på dem och det var dags att sova, klockan hann bli efter 20.00 innan de var i säng. Jag har nattade och så kom de större tjejerna hem. 

Jag nattade klart de små, de större åt kvällsfika och jag skrev lite i min Bullet Journal så nu är jag ikapp både på bloggen och i boken 🤗. Tvättade av mig och bytte om. Jag har testat menstrosorna som kom med posten idag, ser fram emot att använda dem när jag har mens nästa gång. 

 

Jag, Göran och Jonna gjorde fika, te och hårdbrödsmörgås och så kikade vi på finalen av ”Hela Sverige bakar”.


6 December, tisdag...

Klev upp vid 06.00, bäddade ihop soffan och gick på toaletten, väckte Meja 06.15 och började med mina rörelseövningarna, skippade styrkan, prioriterade att sova lite längre istället. När klockan var 06.45 gick jag och Meja till bussen, den gick 07.00. 

Var in på Coop city och köpte kvarg till A-L hon hade ingen igår när jag kikade och när vi var på Willys så köpte jag bara till mig själv och kom på först efter att jag kommit ut att jag kanske skulle ha köpt en till henne också.

(null)


Var på salongen vid 07.20 ca, fixade och stökade lite innan jag åt frukost, A-L kom i samma veva. Promenad på lunchen efter att jag haft en klippning och en klipp och färg. Efter lunch hade jag flera klippningar, bara 2 mindre luckor men annars fullbokat.

Kunde gå från salongen någon minut innan 17.00, J jobbade till 18.00. Åt banan och clementiner på bussen, lyssnade på ljudbok tills jag blev för trött och satte mig sen för att försöka sova lite. Åkte bussen hela vägen till Rätan och promenerade sen från bussen och hem, det var ca -13 grader men ändå rätt härligt, lite kallt om benen bara.

När jag kom hem så satt Meja och Hilma i köket och spelade kort, ska köpa några nya kortlekar för de vi har är inte så bra... Jag satt i soffan en stund efter att jag bytt om och tvättat av mig, de större barnen åt kvällsfika och sen värmde jag middag åt Göran och sen åt mig. De hade ätit köttbullar, makaroner och sås och det som var kvar räckte till en ganska stor portion åt Göran och jag tog rester ur kylen, Flygande Jacob. När vi ätit klart och Hilma hade varit snäll och plockat ur diskmaskinen så satte lyssnade jag på ljudbok under tiden som jag tog tag i att röja i köket efter middagen.

När de stora lagt sig så gick jag, Göran och Jonna in i köket och slog in några julklappar innan vi fixade lite te/fika som vi åt samtidigt som vi spelade kort, Hjärter 7.

Noah kom upp precis när jag och Jonna stod och borstade tänderna, han hade krupit upp i soffan med Göran och somna så jag tog med honom till sin säng och stannade där en liten stund tills han hade somnat om ordentligt, sen gick jag och lade mig i min egen säng och Göran kom också och lade sig strax efteråt.



5 December, måndag...

04.30 ringde alarmet som vanligt men detta morgon kände jag mig väldigt trött! Körde ändå på med samma rutin som vanligt, Jonna klev upp ca 05.30 och vi åkte strax efter 06.00 med bil. Jag körde till strax innan Brunflo, sen fick Jonna ta över, trött efter bara 2 timmars sömn i natt...

Kund direkt från morgonen och sen lugnt tills strax innan lunch. Jonna kom till salongen när hon slutat skolan innan lunchen. 

Jag tog en promenad ner på stan för att möta upp en tjej som jag köpt en grej av och när jag kom tillbaka till salongen och äta innan en fullbokad eftermiddag. 

Jonna och Meja kom till salongen en stund innan jag blev klar med min sista kund och när jag hade städat undan så började jag med Mejas hår. Jag har lovat henne länge att jag ska ordna slingor på henne och ni ville hon gärna göra det innan Nobell på skolan.

Jag gjorde effektslingor, varannan ljus och varannan mörk, gjorde mindre passeér med zigzag-linjer både över och under, sen nyanserade vi. Resultatet blev fint, inte så väldigt stor skillnad från hur det såg ut innan men mycket fräschare, klippte topparna också men i det stora hela så fick hon en jämnare färg, en svalare ton samt att den lite mörkare utväxten suddades ut. 

(null)

(null)

Klockan 20.20 ca var vi klara, vi släckte och låste innan vi åkte på Willys för att handla lite middag samt frukost till tjejerna. När vi kom till lägenheten så bäddade jag fram soffan och bytte om innan vi värmde vår mat och spelade Fia med knuff… som jag ALLTID förlorar! Efter det spelade vi kort och då gick det bättre. 

Jag ringde Göran och pratade en stund med honom men vi fick lägga på för jag höll på att somna under tiden som vi pratade… klockan 23.20 lade jag huvudet på kudden och somnade som en stock! 

 



4 December, söndag...

Andra advent!

Väckt tidigt idag också men tror ingen var vaken före 06.00 i alla fall och det var lite lugnare i soffan, Göran sov i sängen i natt, mysigt att vakna intill honom <3

Jag började morgonen med att påbörja en lussedeg, Theo började duka fram till frukosten och de större barnen väcktes, klockan var nog runt 09.00 då...

Efter att alla ätit frukost kom Casper och Emilia in och åt så degen som var redo att bakas ut fick vänta en stund till. Alla som ville fick men det var med att vaka men det var bara jag, Towe, Ninni, Lilly, Minnah och Noah som bakade. Theo och Louie spelade på sina datorer tillsammans med Göran och Casper och Jonna, Meja, Hilma och Melvin pysslade på sina håll med annat. 

(null)

(null)

När bullarna stod på jäsning så spelade Jonna, Meja och Hilma kort och jag var med Noah på toaletten men det kom inget bajs... under tiden så pasade Meja bullarna som var i ugnen.

Jag, Meja och Hilma gick upp på vinden och hämtade julgranen och lådan med pynt. Melvin skar kycklingen till middagen och jag stekte den under tiden som Göran klädde granen med barnen och satte upp lite glitter i dörrvalven, jag passade även på att lyssna på ljudbok under tiden.

När alla ätit så masserade jag magen på Noah, sån "spädbarnsmassage" för att få igång magen, lade honom på en av fällarna och tog fram babyolja och så masserade jag en stund. De större barnen hjälpte under tiden Theo, Louie och Lilly att duscha. Minnah ville också bli masserad och under tiden som jag masserade henne så började Noah att trampa omkring alltmer och ganska snart gick vi till badrummet där han äntligen kunde bajsa 💩, massagen hjälpte troligen! 

Jonna nattade de små denna kväll och jag tog en välbehövlig promenad! -16 grader och rätt så krispigt i luften men det var sååå skönt! Har inte hunnit med några rörelseövningarna idag och skippade helt någon form av träning…

De större barnen åt lussebullar och pepparkakor till kvällsfika, Towe och Ninni lade sig ganska precis vid 21.00 medan de andra var vakna till strax innan 22.00, tjejerna spelade kort och Melvin spelade på din dator.  

Jag satte mig och skrev lite i min Bullet Journal en bra stund, jag har halkat efter även där.

När de stora lag sig så gjorde jag lite ris alá Malta av gröten som var kvar i kylen, till det drack vi te, åt en varsin lussebulle och 2 papparkakor samtidigt som vi såg på "Herren på täppan". 

Noah kom tassande, satt med oss i soffan en stund och så kom även Minnah men hon lade sig i vår säng. När programmet var slut så gjorde jag mig klar för sängen, tog med mig en sovande Minnah till hennes säng och Noah till sin, lade mig med honom där, mot hans protester, och spelade "Humlan Djojj" på spotify, Minnah somnade direkt men Noah låg och vände och vred sig ett tag. 

Kom tillbaka till vår säng där Göran också lagt sig <3

 


3 December, lördag...

Sovit dåligt i natt, blev väckt tidigt, strax innan 06.00… jag låg kvar i sängen och försökte sova mer men det blev som vanligt orolig sömn med knasiga drömmar och en stress av att det tjafsades och var livat i soffan, hade varit bättre om jag klivit upp men kände att jag verkligen behövde få sova... Fick i stället en lätt huvudvärk som låg som ett moln runt huvudet nästan hela dagen…

 Efter frukost så dammsög jag hela nedervåningen, hjälpte sen Towe och Göran att bestämma färg som Towe ville färga sitt underhår i och det blev jag som fick lägga i färgen på henne. Vi valde (Lanza 5CG) det blev färg över så Minnah fick några slingor som jag lade i folie. Det blev ändå färg kvar så vi använde resten av färgen till Ninni men blandade vi i 5R och lade i hela hennes hår. 

(null)

(null)

(null)

När färgen var ursköljd på alla, Towe och Ninni skötte det själva och jag duschade Minnah och Noah, så var det dags att påbörja middagen, klockan var 15.00 ca och det stod pizza på menyn.

Jag har lyssnat på ljudbok ganska mycket idag, skönt att få lite distans till allt ljud, har i övrigt varit väldigt låg, ljuskänslig och lättirriterad och känt mig lite lätt sorgsen... ibland har man bara såna dagar... Jag röjde i köket efter middagen, borstade tänderna på de små och efter det så natta jag dem…

Resten av kvällen så spelade Meja och Hilma kort, Towe satt med sin telefon, Jonna lade sig ganska tidigt och jag och Göran såg på "Så Mycket Bättre" men först så gjorde jag mina rörelseövningar innan jag tvättade av mig och bytte om. Towe gjorde oss så småningom sällskap i soffan medans Hilma och Meja spelade vidare, Melvin satt vid sin dator. Towe poppade lite popcorn och vi tog fram chokladen som var kvar sen kvällen innan och så hade vi lite nötter i skåpet med.

Kom isäng vid 01.20 tiden ungefär, de större barnen lade sig tidigare, alla utom Melvin som jag sa till precis inna jag lade mig.



2 December, fredag...

04.30 ringde alarmet! Körde på med min vanliga rutin och hann i tid till bussen. Samma tjej sitter bredvid mig så gott som varje dag på bussen, jag vet inte riktigt vart hon kliver på men rätt som det är sitter hon där och hon vet när jag ska kliva av 😅. 

A-L var tvungen att vara hemma med vab idag, dessa förkylningar som vara går runt runt... Eva ringde hennes kunder innan vi började. Tog med saffransbullar till alla idag men lade en i frysen till A-L så hon kan äta den en annan dag.

Jag hade en lucka på morgonen fram tills klockan 09.15 och sen fullbokat resten av dagen! Vi hade telefonmötet med vår chef M på lunchen angående konkursen, vi fick vid lunchtid igår reda på att hela kedjan "Attityd" har begärts i konkurs, även några andra salongen i samma bolag drabbades men som tur är så ligger vi i ett annat bolag även om vi har samma ägare och vi påverkas inte! 

Ett möte med en lärare på skolan för vuxenutbildningen blev uppskjutet så jag hann springa iväg ner på stan och köpa en router som jag hade planerat att hinna på lunchen. Den ena av de vi har här hemma verkar strula...

Jag blev klar i tid med sista kunden och gick till bussen utan stress denna eftermiddag. Åt min frukt på bussen i vanlig ordning och lyssnade klart på del nummer 2 av första serien av "After - När vi möttes". Klev av bussen i Åsarna och var in en snabbis på Tempo för att handla innan jag körde hem. 

Göran nattade barnen när jag kom hem, jag bytte om och tvättade av mig. Åt middag och spelade kort med Hilma. Jonna bytte av Göran och han passade på att byta routern uppe på övervåningen innan vi skulle se på film. Jag såg inte hela filman, jag var för trött och somnade, Minnah kom upp under kvällen och lade sig i vår säng. Noah vaknade och jag lade mig med honom, tog även med mig Minnah till hennes säng. 

Jag tror att Tyra löper, att det kanske är därför som hon smiter när grinden är öppen, så har hon inte brukat göra förut... När klockan var strax innan 01.30 kunde jag äntligen kryoa ner i sängen för att sova!

Dagens förvandling:

(null)

(null)


1 December, torsdag...

Samma rutin som vanligt, både Noah och Minnah hann komma upp innan jag var klar med träningen. Duschade och tänkte nästan vänta på Caspers och åka med honom men det var lite oklart när han skulle åka… så några minuter efter att jag borde ha åkt så åkte jag och jag var lite osäker på om jag skulle hinna i tid till bussen men det gick bra!

Lite glest med kunder men avverkade i alla fall 5 klippningar denna dag, jag fick håret tvättat av A-L och vi passade på att klippa topparna och raka nacken. 

Handlade toapapper, torky och choklad på lunchen, ibalnd får man vara lite ektre kreativ och effektiv! Lyssnade en del på ljudbok mellan kunderna på eftermiddagen, samtidit som jag plockade med tvätt och annat.

Åkte bussen hem som vanligt, lyssnade lite på bok men blev för trött och försökte sova istället.Towe och Ninni klev på bussen i Svenstavik, deras vän A också, de åkte bil med mig från Åsarna. 

Jag röjde i köket och lyssnade på bok innan jag nattade de små. 

Göran har beställt ett baklyse till mondeon (fick veta senare att det inte fanns så vi får leta vidare) han sålde även vårt Xbox nu ikväll, vill köpa ps4 igen eller ps3

Vi har kikat på "Hide and seek 3", jag var för trött och det slutade med att jag satt och nickade till lite då och då.

Vi har börjat prata om och fundera på tatueringar igen, Göran har fått förslag på en "cover-up" på höger arm. Jag vill också tatuera mig och ska göra det så småningom men det finns annat som ska prioriteras i första hand.

Hittade en bild med ett citat som var ganska tankfullt 

(null)


30 November, onsdag...

Vidlunchtid meddelades att "Attityd" kedjan går i konkurs!!! Men vi ska tydligen inte drabbas då vi ligger k ett annat bolag. 

Ledig dag!

Upp 05.45, vaknade innan och låg bara och halvsov intill Noah på min vänstra sida och Göran på min högra. Försökte alltså ta lite sovmorgon och skippade rörelse och träning direkt, tanken var att ta det senare under dagen. 

Jag klev upp, kokade gröt och dukade frukost, relativt lugn morgon. Minnah och Noah satt länge och åt frukost, jag åt gröten som var kvar i kastrullen, Göran höll mig sällskap men ville inte ha någonting att äta.

Jag kände för att vi skulle promenera till dagis, Jonna som var hemma denna dag följde med. Det var skönt ute, knappt någon blåst och bara någon enstaka minusgrad. Var in på Tempo och köpte äpplen på vägen hem. 

När vi kom hem så bakade jag ut pajdegen som jag gjorde och lade i kylen precis innan vi gick. Förgräddade den och fyllde med tacofärs som jag blandat med lök, ost och cremefraiche, garnerade med tunna tomatskivor. Vi spelade kort, jag, Göran, Jonna och Hilma som också var hemma, hon var varit orolig i magen senaste dagarna men ska gå på skolan i morgon igen. 

Vi hade utvecklingssamtal med Louie klockan 12.00, vi passade på att gå båda två eftersom vi båda var hemma, Minnah och Noah fick vara på dagis lite längre och det hade gått bra. När vi hämtat dem och kommit hem så åt de lite frukt, även jag och så skrev jag ikapp lite på bloggen på min dator, mycket skönare att skriva på den än på telefonen som jag oftats gör annars. 

Klockan 15.00 var det dags för nästa utvecklingssamtal, först med Theo och sen med Lilly, båda fick mycket beröm och vi fick veta att Theo ska sjunga solo på luciauppvisningen ❤️, ser verkligen fram emot att se och höra. Både jag och Göran var med på samtalen nu också eftersom de större barnen var hemma när vi åkte. 

När vi kom hem så började jag med middagen och Göran hjälpte barnen att bygga ihop mini-pepparkakshusen som jag köpte innan helgen, de fick "limma ihop" dem först och sen ta en paus för att sen komma tillbaka och dekorera.

(null)

Vi åt, jag skippade att åka på träning med Jenny och det visade sig sen att den ändå blev inställd så det gjorde ju det samma.

I alla fall så åt vi efter barnen och under tiden så gjordes de små klara för sängen och Jonna började natta tills jag var klar. Vi satt och pratade lite med Casper och Emilia också som åt samtidigt som oss. Jag  tog över och nattade de små och sen gick jag till köket och körde ett pass med rörelse och styrka samtidigt som jag lyssnade på ljudbok, träningen blev alltså av ändå!

De större barnen lade sig strax efter 21.00, Melvin kom också i säng i tid! Jag väntade på att Göran skulle bli klar vid datorn och sen såg vi på "Hela Sverige Bakar" och jag poppade lite popcorn och tog fram vindruvor. Jag började kika lite på någon mer på nätet, Göran somnade och jag var också trött så vi får göra ett nytt försök i morgon.

Har bar Minnah tillbaka till sin säng och släppte ut Tyra innan jag borstade tänderna, Tyra smet igen, jag trodde grinden var stängd men det såg bara så ut... Klockan var närmare 01.00 när jag lade mig för att sova.



29 November, tisdag...

Upp som vanligt vid 04.30… det blev ju sent igår och 2,5 timmars sömn är inte mycket men jag kände mig förvånansvärt pigg ändå!

Satte igång med rörelse och styrka som vanligt, är ju lite olika hur det känns från dag till dag men denna morgon blev det ett riktigt härligt träningspass som gav massor av energi! 

Duschade och väckte Göran  så att han skulle hinna vakna oclh kliva upp innan der var dags för honom att skjutsa mig till bussen. Theo, Minnah och Noah var redan vakna när vi skulle åka och de gick upp för att väcka Meja.

Sov bra på bussen in till stan, det är också lite olika från dag till dag men sover i alla fall oftast bättre på vägen in till stan än hem och detta är mycket pga säterna, på bussen hem är det ju lite modernare säten vilket kanske egentligen är bra men de går inte att luta tillbaka på samma sätt och de åker automatiskt tillbaka om man inte har ett viss tryck/tyngd på dem hela tiden...

A-L var först på salongen, hon hade dock glömt att låsa upp dörren, tänkte inte på det eftersom hon var extra tidig denna dag.

Hade endast en kund bokad på hela dagen, en av kunderna ringde återbud igår, jag har lagt ut på Instagram men fick inget napp. Blev en halvdryg dag eftersom unden inte var bokad förrän 16.00, vilket är den sista tiden för dagen...

Vi gick på promenad på lunchen, A-L hade med sig sin hund som för övrigt älskar att följa med henne och åka bil och har inget emot att tillbringa dagen där, vi tog i alla fall med honom på promenaden.

Lyssnat på ljudbok och fixat med lite av varje på salongen, skaffade provmånad på storytel eftersom böckerna ”After” finns inte på Nextory som jag annars har och lyssnar via. 

Skalade och åt en apelsin på eftermiddagen, skalade även för att ha på bussen senaste också, apelsiner är inte lika smidiga att skala som clementiner och det blir ju då mycket smidigare att äta på bussen om den ligger skalad och klar i en burk.

Promenad till bussen, det är sällan som jag har för bråttom för att inte hinna gå hela vägen till busstationen för att kliva på där. Jag var vaken större delen av vägen men men sov en stund. Hoppade av i Åsarna och tog bilen hem. 

Information via schoolsoft om incidenter på skolan, våra barn är inte inblandade men åtgärder ska göras och föräldramöte ska det bli. 

Plockade ur och i diskmaskinen när jag kom hem, tvättade av mig och bytte om innan jag åt kvarg till middag. Såg en stund på tv, skrivit lite här på bloggen, tröstat ledsen Noah, han vaknade 2 ggr under kvällen. Bar tillbaka Minnah till hennes säng innan jag skulle lägga mig för att sova.

Tyra har börjat smita på kvälarna om inte grinden är helt stängd när man släpper ut henne för att kissa, hon har nte gjort det förut... så nu fick jag sitta uppe lite längre för att invänta att hon skulle komma tillbaka hem innan jag kunde krypa ner i sängen. Klockan hann bli 00.20 innan jag kunde lägga huvudet på kudden...

Denna dag, för 3 år sen, är den dagen som vi tror var den sista i livet för MY <3, hade önskat att hon hade fått leva ett långt och lyckligt live men så blev det inte och jag saknar henne massor. Fortsätt vila i fris älskade lilla du och ta hand om momma och farfar <3


28 November, måndag…

Kände mig rätt så trött denna morgon! Klev upp 04.30 som vanligt och gick igenom min vanliga rutin. 

Dagen på salongen var ganska lugn till en början, passade på att gå en vända med dammsugaren genom hela och det tar ju ett tag då det är en rätt så stor yta. 

Fick en drop-in kund innan lunch samt håret tvättat. Gick sen en promenad på lunchen, är så skönt att bara få komma ut och få lite frisk luft och röra lite på sig. 

På eftermiddagen hade jag lite fler kunder men hann ändå tvätta håret på J när jag hade en lucka. Fick även paket från Wella som jag packade upp och lade in i datorn. 

Telefonen har gått varm, det har varit en del som ekar avboka eller flytta sina tider men även de som velat boka så de hinner klippa sig innan jul.

Köpt frukt i café/kiosken som de har på busstorget, brukar annars köpa på lunchen men glömde det. Så bra att få något i magen så jag inte hinner bli alltför hungrig innan jag kommer hem + att jag sällan äter direkt när jag kommer han. 

Glömde kliva av i Åsarna, ställer alltid ett alarm men slumrade till precis vid fel tidpunkt och vaknade igen när bussen precis åkt förbi nästa hållplats… lämnade bilen kvar och promenerade hem. Göran får skjutsa mig till bussen nästa morgon…

Åt min middag ganska sent när vi kikade på tv, de större barnen fick vara uppe senare än vanligt och se på tv med oss. 

Vi beställde några fler julklappar känns. Det var dags att sova och strax innan 02.00 lade jag äntligen huvudet på min kudde 🤗

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus