Trötta ögon...

publicerat i Vår vardag;
I morse var alla trötta och ingen ville riktigt kliva upp men det var vardag igen och dags för tidig frukost! Eldade lite och barnen lekte på bra, Hilma lade jag i vagnen fö att sova strax efter 09.00 och sen påbörjade jag dagens projekt; att koka gelé och saft!!! Blev en snabbis på Grindes mitt i allt också men ändå före lunch! Lämnade även gympakläder till Casper på skolan, hade helt glömt bort att det var gympa idag...

Ringde banken och vi ska dit på möte i morgon!! Man kan ju alltid hoppas att de förstår vår situation!!

Ja och tillbaka till tröttheten så tappade jag humöret helt på eftermiddagen, trött och hungrig men kände mig mest ledsen och besviken, mest på mig själv utan någon egentlig anledning... barnen däremot var ute och lekte i flera timmar efter att Casper kommit hem från skolan, solen sken och det var riktigt härligt väder ute!

Barnen kom i säng strax innan 20.00, jag och Göran smaskade ostkaka, grädde och hemgjord blåbärssylt medan vi kikade på "Fångarna på fortet". Nu har jag letat fram lite bilder på meja och skrivit ut, hon ska ju ha på dagis ovanför hennes hylla, hon får tre olika att välja på! Man har ju inga nya kort framkallade nuförtiden, inte sen man skaffade digitalkamera...

I morgon är det som sagt åter dagis för Meja och skola för Jonna, veckorna går ganska så fort faktiskt!
Ringde även försäkringskassan för att skynda på mitt ärende angående havandeskapspenning men de kunde bara lova att det skulle vara klart inom 30 dagar räknat f.o.m. 25/8.... Håller tummarna!!!

Nu ska jag nog snart krypa till kojs så att man kanske är liiite piggare i morgon, då är det ju även föräldramöte kl. 18.00...

Söndag och vinbär!!!

publicerat i Vår vardag;
En lugn morgon, ganska bra temperatur ute, tvätta, lunch, fotbollsmatch för Casper, Göran och Meja, en lugn timma med Hilma och Melvin sovande ute i vagnen och Jonna vid datorn, utgång, plockade svarta och röda vinbär, minst 5 lite av vardera!!! Ingång, middag, bolibompa och sovdags för barnen, tv för mamman och snart godnatt!

En sammanfattning!!

Puss puss

Lördag...

publicerat i Vår vardag;
Trodde barnen skulle vara glada över att det är helg! Men de verkar rastlösare än någonsin och allt ska ske på en gång, ingen lugn start med andra ord och det är ju lite påfrestande för humöret.

Trots städning igår så börjar man se smutsen komma tillbaka på golven, men som tur är så är det ju bara ytligt och kan åtgärdas med dammsugaren ikväll! Skönt i alla fall att veta att Hilma inte är grå efter att ha krupit på golven!

Jonna ska på kalas idag, 12-15, lagom tid för ett barnkalas både för barn och föräldrar!

Ute är det fortfarande gått och trist, Göran börjar känna att det är dags att göra höst ute på gården, montera ner studsmatta, plocka undan utemöbler, parkera bilar inför vintern osv.

Själv har jag nog inget speciellt på schemat idag, har tvättat lite, torkat, vikt och klart! Hemgjord pizza blir det till middag, bra helgmat! Senare ikväll är det tänkt mys med chips men det får vi se, beror helt på barnen. Jonna är inne i ett race nu igen, men det kanske är alla nya intryck efter första skolveckan som satt sina spår!? Det konstigaste är att det finns två tjejjer i klassen som är precis lika som henne, full fart och uppmärksamhet hela tiden och de älskar Jonna men hon hatar dem!!!! kanske hon har något att fundera över där! Vi brukar hänvisa till hur de är mot henne och om vad hon tycker om det för hon gör lika mot sina syskon!!!

Melvin springer nakenfis, ska försöka få på honom lite kläder... svårt för de små att förstå att hösten är här och att man då måste ha lite kläder på sig!!! Det blir annat sen när vi eldar, då kan man åter igen vara naken!!!

Apropå elda, vi får väl se hur det blir, om vi får låna pengar av banken till att koppla in pannan som vi införskaffat eller om den förblir oanvänd och vi får fortsätta elda i kaminen... det värsta är att den är så dumt placerad och det är lätt för barnen att bränna sig på den... och nu när de är så många och ofta ska passera den alla på samma gång så är ju risken ännu större för allvarliga brännskador... men tydligen så har banken inget överseende med detta....

Ja vi får väl se, både vad banken säger och vad dagen har att erbjuda... puss puss så länge!