33 år och 10 veckor!!!

publicerat i Lilly (nr 9), Min underbara karl <3, Vår vardag;
Igår hade jag fullt upp hela dagen!
Älsklingen fyllde år och vi skulle äta lasagne till middag + att jag Göran ville baka något till honom.
 
 
Som jag älskar denna karl!!!
❤️❤️❤️
 

Efter frukosten du plockade jag undan i köket, gick och duschade och sen satte jag i gång med lasagnen som var klar vid 10.00 tiden. Under tiden som jag lagade lasagnen så satt barnen och pysslade/ritade födelsedagskort/teckningar till pappan.
Vid lunchen frågade jag Göran om det var något speciellt han var sugen på, barnen hade redan gjort klart att de tyckte att vi skulle äta glass.
Barnen valde att äta tortellini till lunchen men till födelsedagsbarnet gjorde jag någon variant av tacopizza av tacorester som vi hade i kylen.
Han funderade en bra stund innan han bestämde sig för krämbullar... hade nog kanske tänkt mig något lite mindre tidskrävande men eftersom jag gillar att baka så sa jag ju självklart inte nej.
 
Jag lade Theo för att sova i vagnen och sen satte jag igång med degen som jag bakade ut direkt när den var klar, trillade 30 st små bullar och lade på plåtar som sen fick jäsa ca 2 timmar.
Under tiden som de jäste så hann jag både tutta Lilly och mysa lite med henne, göra vaniljkräm (från grunden) och även lite hemlagad chokladsås som för övrigt blev väldigt god.
 
 
Vår lilla mys stund
💕

Innan jag duschade så skickade jag sms till Angelica och Robert för att se om de var sugna på att komma hit och fira Göran med oss och självklart skulle jag bjuda på middag också.
Fick svar strax innan lunch att de kommer, de skulle bara in till stan och handla lite först så de skulle nog komma lagom till middagen och det passade ju jätte bra.
 
Ja och sen rullade dagen på, gästerna kom, Göran åkte frivilligt på affären och handlade glass, vi åt, plocjade undan disk, barnen fikade, vi nattade barn (klockan var närmare 20.00), vi fikade och 23.30 åkte gästerna hem och vi satt uppe en stund till efter att jag tagit tag i sista disken och Göran varit ner i källaren och eldat.
 
Jag glömde att ta en bild på bullarna som blev rätt goda men det finns några kvar och vaniljkräm också så dem ska jag göra i ordning till fikat ikväll och då kanske jag kommer ihåg att ta en bild :).
 
Inte nog med att pappan i huset fyllde 33 år så blev Lilly 10 veckor också! Tiden går fort även fastän man tycker att vissa dagar går rätt sakta. Hon pratar och jollrar mer och mer och är vaken lite längre stunder nu så jag antar att rutinerna börjar komma på plats snart. Jag gör inga rutiner åt henne utan hon får anpassa sig efter oss och våra rutiner och då brukar det göra sig själv.
 
Till veckan ska vi även iväg och ta familjekort, det ska bli skönt att få det gjort och så roligt att kunna hänga upp ännu en familjebild till vår samling <3
 
Göran är en sväng till stan, han skulle skjutsa min farbror och hans fru så de kunde köpa nya madrasser till sängen och de har ingen dragkrok på sin bil.
Jag har handlat hem så att vi senare eller i morgon kan baka/göra helgens lördagsgodis som barnen har bestämt. Det blir något helt nytt denna gång också och det gör ju det hela lite extra spännande.

Helgen är förbi och Hilma och Towe är hemma igen!!!

publicerat i Hilma (nr 5), Towe (nr 6), Vår vardag;
Helgen gick fort även fastän den inte bjöd på några direkt sovmorgnar... 😔. Men vag gör väl det egentligen!? Sova hinner man senare. 

Lördag morgon bakade jag grahamsbullar till frunch, kokade ägg och gjorde varm choklad. 

Melvin åkte iväg och lekte med Rasmus hela dagen och jag och Ninni hade videosamtal med Benny och Hanne när Theo sov. De kommer upp och hälsar på till helgen 😊. 
Jonna och Meja passade på att pyssla på rummet i lugn och ro. 

Söndag blev frunchen i stort sett lika och Melvin åkte till Rasmus även idag. 
Till middag åt vi tacos och sen blev det tidigare sänggång då det var skola igen idag. 

Lilly stensomnade i vagnen vid 20.00 tiden igår, tror nästan det var tidigare till och med. Vid 00.00 gick vi och lade oss, hon vaknade när jag bar upp henne, passade på att tutta och sen somnade hon snabbt igen och sov till drygt 05.00 i morse. 
Jag hann därför att virka en uggla innan läggdags 😊. En söt lite uggla, virkad med extra mycket kärlek till en underbar och kärleksfull person. Vem som ska få den berättar jag en annan gång 😊. 
Idag måndag så har vi hämtat hem Hilma och Towe igen, vi mötte dem vid tåget klockan 11.40 ca. Gittan följde med upp och lämnade dem och sen tog hon tåget tillbaka några timmar senare, hon ska jobba nu i natt. 

Flickorna hade haft det jätte bra och skött dig finfint 💕 men de tyckte nog att det var skönt att komma hem igen! 

Nu sover alla barnen sen länge, Casper lade dig sent idag men kom i säng någon minut efter 23.00. Lilly somnade strax efter 22.00 när hon höll på att somna på soffan där hon låg med oss så tog jag med henne upp och nattade henne. 

Nu går ögonen i kors och det är mer än dags att sova!
Kommer säkert att drömma om fröknäcket som jag bakade idag!? 😜

Glads och pirriga när jag mötte dem på perrongen 💕💕💕

Bakat fredagsmys 😊

publicerat i Recept, Vår vardag;
Det blev av, bakade med både Meja och Melvin! Det kanske inte var de bästa bakverken att baka med dem men de fika hjälpa till med det som de kunde och sen lär man sig ju mycket genom att titta också 😊

Det blev som sagt två olika varianter, den övre bakade jag med Melvin och den undra med Meja. 

PEANUTBUTTER CUP COOKIES & CREAM SALTED CARAMEL POPCORN BARS

Söt men ändå god. Jag tog dumlekolor i botten i stället för peanutbutter cups 😊

Receptet hittade jag här:
http://arstidsboden.blogspot.se/2015/01/peanutbutter-cup-cookies-cream-salted.html


CHOCOLATE PEANUTBUTTER CRUNCHY SQUARES
Denna blev favoriten hos oss alla, i alla fall av dessa två. 

Receptet hittade jag här:
http://arstidsboden.blogspot.se/2015/01/chocolate-peanutsbutter-crunchy-squares.html?m=1

Vi mumsade på dessa + popcorn och kikade på Fångarna på fortet. 


Nu sover alla barn utom Casper, ska fixa varmt te och smörgås, efter fikat blir det sängen. 
😘