Testar bäddsoffan igen...

publicerat i Vår vardag;
Japp, ikväll har jag bäddat för oss i bäddsoffan, den som vi köpte för ändamålet att vi skulle sova där och barnen skulle ha ett extra rum att dela med varandra. Vi sov där ett bra tag men sen fick både jag men mest Göran så ont kroppen av att ligga där varje natt så vi kikade efter sängar på blocket och hittade ett par till bra pris som vi haft sen dess. Vi fick med andra ord ett sovrum igen och barnen fick trängas lite mer. 

Nu känns det trångt och dags för förändring igen så vi testar ännu en gång, skillnaden denna gång är att vi lägger till ännu en bäddmadrass, den som kom med sängen, den är 8 cm tjock och den vi köpte till soffan är 10 cm. 

Så nu hoppas vi att det är mer bekvämt och att det funkar bättre, om det gör det så får Hilma och Towe vår sovrum att dela på, de sover just nu tillsammans med de 4 minsta i lekrummet men behöver lite eget space där deras grejer får vara ifred. 

Om det sen kommer att funka i längden så finns ännu en tanke att bygga eller sätta in garderober efter ena väggen i lekrummet och flytta alla kläder dit istället för där vi har dem nu innanför badrummet. 
I rummet innanför badrummet ska vi i så fall sätta upp linor och ha till att hänga tvätt så vi slipper tvättställningarna i vardagsrummet. Ett element ska upp på väggen där inne i vilket fall, det vi köpte nytt till Casper rum när han bodde ute i lagårn. Har ju alltid varit så kallt i badrummet då det bara har ett ganska litet element och att golvet i "klädkammaren" inte är vidare bra isolerat. 

Fördelen med att sova i bäddsoffan är att det finns mer plats för ev extra nattgäster att sova med oss utan att vi behöver trängas som sillar i en ask och att man kanske kommer i säng i tid om kvällarna 😊. 
Bädda bort själva sängen kanske man inte gör exakt varje dag men när vi gör det så är det enkelt att lägga i överslagen på våningssängen som Hilma och Towe har, för i sängarna behöver de ändå inte vara i på dagtid. 
Jag tror vi har en plan, får se bara om och hur den kommer att funka. 

(null)

Stundande höstlov, halloweenfest, helgfrukost och massa virkande...

publicerat i Vår vardag;
Idag är det söndag och i morgon börjar 1 veckas lov för barnen, höstlovet som alltid infaller vecka 44 och har även kallats Novemberlovet.
 
I fredags hade de Halloweendisco på skolan, det var klass 4-6 som ordnade och från början så skulle bara klass 3-6 få gå men eftersom så många av de mindre blev besvikna så bestämdes att det var för alla från F klass och uppåt men lite kortare tid bara och det uppskattades.
Meja villa gärna baka till discot och det blev gröna och orangea muffins med grå Ising/frosting på och de hade tydligen gått åt som smör, alltid skoj.
 
 
Muffinsarna innan ugnen, spritsa på topingen gjorde de på skolan så har ingen bild på färdigt resultat.
 
Inför discot så blev det som vanligt lite knappt om tid och sen var ansiktsfärgen både trasig och delvis slut så det blev inga spektakulära sminkningar tyvärr men barnen var nöjda och Towe kom på 3:e plats för bäst utklädnad.
Alla från klass 4-6 hade även chansen att bjuda in någon utomstående till dicot, någon som inte går på Rätans skola och Meja valde att bjuda Matilda från som går i Svenstavik, lillasyster till en av Jonnas kompisar som även var Caspers tjej i somras. Så Matilda åkte med skolbussen hit på fredagen och stannade tills lördag förmiddag.
 
 
Igår var det som sagt lördag och alla sov ganska länge och var relativt lugna så frukosten blev lite sen, klev inte upp alltför sent men fixade med att koka ägg, blanda juice och förbereda ganska länge, vi hade ätit klart vid 12.00 tiden och sen gick dagen väldigt fort.
 
 
Gittan och Guven var upp över dagen för att stänga av vattnet till huset så barnen blev glatt överraskade med lite besök, hon hade stannat på Dollar Store och köpt med sig lite av varje till barnen som de fick och blev väldigt glada för.
Jag hade precis bakat lite muffins när hon kom vid 15.00 tiden, skoj att ha något att bjuda på.
 
Som sagt så gick dagen väldigt fort och klockan hann bli 19.30 innan vi satt och åt middag och barnen nattade vi inte förrän 21.00 och det gick ganska så smidigt men inte helt utan krångel...
 
Jonna åkte till kompis efter skolan i fredags, de skulle gå på Boda Borg på lördagen där de hade ordnat speciellt inför Halloween något som heter Boda Boo.
Melvin han följde med farmor och Patrik till svenstavik direkt efter den sena frukosten och har fortfarande inte kommit hem, var halvt bestämt sen innan att han skulle sova där natten som var.
 
Igår efter att barnen somnat, Hilma och Towe sov uppe i Jonna och Melvins rum eftersom inte de var hemma och Meja fick vara uppe längre, hon satt uppe tills strax innan 00.00 då hon slumrade til och sen valde hon att lägga sig i Hilmas säng inne hos de mindre barnen.
Jag satt och virkade, har blivit massor av virkande sista tiden, dels för att färdigställa sånt som jag börjat med men även små beställningar. En större på både grytlappar och snuttefiltar som jag blev klar med härom dagen men just denna kväll ägnade jag till att göra klart en nyckelpiga som jag började med för ett tag sen, och köpte garnet till för säkert ett år sen. Kanske bebis ska få den, ska även göra en i gröna toner så får jag se vilken vi väljer sen.
 
Dubbelvirkade grytlappar.
 
 
 
 
 
 
Återigen eftersom dagen startade senare än vanligt så var jag inte speciellt trött och satt uppe tills ögonen inte ville mera och då var klockan ca 02.00 (om inte mer)...
Det var även i natt som vi skulle ställa tillbaka klockan till vintertid och jag tyckte det var väldigt passande då att vi nattade barnen så sent... men Ninni och Theo klev upp och trodde det var morgon vid 04.00 tiden i morse... det slutade med att Ninni fick gå tillbaka till sin säng och Theo lade vi i fotändan på våran. Lilly låg redan brevid mig närmast väggen och sen någon gång där innan Ninni och Theo kom upp så vaknade även Louie och fick somna om mellan oss, kanske det var efter att Ninni och Theo somnat också, minns inte riktigt...?
 
Göran och Casper bestämde igår att de ska bygga en liten carport brevid vedboden för att förvara skotrarna och annat under i vinter så de gjorde klart med släpvagnen igår kväll så de skulle kunna åka diret i morse. Jag tror de åkte runt 08.00 tiden, kanske innan. Göran undrade ifall han skulle ta med sig någon och det fick bli Lilly då som ändå precis vaknat.
Lyxigt att bara få åka med pappa och Storebror och dessutom få äta frukost på Mc Donalds, fast hon ville promt ha hamburgare och inget från frukostmenyn ;P.
 
Här hemma vaknade vi en efter en och jag låg kvar och drog mig en stund innan jag tassade upp och drack lite te innan jag började duka för frukost.
När vi ätit vek jag lite tvätt och under tiden som barnen borstade tänderna och sen gick vi till köket och satte oss för att rita, bygga pussel och spela spel.
 
 
När Grabbarna och Lilly kom hem vid 13.00 så hade de även plockat med sig Jonna efter vägen och när de kommit in så fikade vi lite och nu ligger Louie och sover och de andra underhåller sig med plattor och datorer en stund.
Göran och Casper är ute och bygger.
 
Vad som är kvar att göra för dagen är väl middag och jag vet inte alls riktigt vad vi ska äta... egentligen tänte jag Pizza men vet inte om jag har så stor lust att göra det idag, så tänkte jag på tjocka grillkorvar med mos men då har vi ingen potatis hemma och affären är stängd, vi har pulvermos men det vill jag inte ha till korven.
Crepes orkar jag heller inte ställa mig och göra så vi får se vad det i slutändan blir.
 
För övrigt har jag hunnit med att städa i spelskåpet, dragit av golvet i lekrummet med torrmoppen, sopat trappen och dammsugit både hall och kök samt hängt lite tvätt och eldat.
 
Idag är det även precis 7 dagar tills bebis är beräknad att komma, så spännande att inte veta när och vad det kommer att bli men ändå så börjar jag bli lite otålig även om jag inte har bråttom, massor av blandade känslor.
Sen har jag ju varken packat någon väska eller tagit fram några bebiskläder heller så det lär väl ändå inte starta förrän det är klart.
 
Bilden är från i onsdags, vecka 28+2, egen lite hylla för Louie att sitta på <3
 
Nu ladda upp lite bilder att bjuda på sen får jag se vad jag tar mig för...
 
Puss å hej så länge...

En vecka ledigt, handling, trasig spis mm...

publicerat i Vår vardag;
Idag lördag är det precis en vecka sen min sista arbetsdag på ett bra tag, känns bra på ett sätt men jag kommer att sakna mina fina arbetskamrater och den fina stämning som finns på salongen.
Tror att familjen tycker att det är skönt att jag ska vara hemma nu, har i alla fall fått vissa tecken och vibbar av det.
 
I tisdags var vi in till stan och gjorde månadens storhandling, egentligen brukar vi vänta men det mesta var slut och eftersom Casper har varit duktig och sålt en av bilarna han gjort klart så fick vi låna lite mengar av honom tills på fredagen så barnbidraget betalas ut.
Det blev en ganska rejäl handling denna gång, skönt när det är gjort och man vet att det finns en massa mat hemma.
 
 
I torsdags var jag på första kyrkisträffen också på väldigt lång tid, 4:e träffen för denna säsong och just denna så var Karin borta så vi träffades hos Nellie istälet, mysigt :)
 
Igår var det fredag och då var vi till Svenstavik och hälsade på fam Nilsson, grabbarna ville ta några öl och umgås lite och jag och Casper hakade på. Ninni och Theo sov med farmor och de andra var hemma med Jonna, hade funkat superbra!!!
Jag lämnade av Göran i Svensta och sen åkte jag och Casper vidare till stan för att möta upp och köpa en "ny" mobil till Hilma då hennes dörr och mestr troligt är vattenskadad.
Jag svängde även förvi på salongen för att säga hej och leverera kaninsnutteb sin haf fpr se nen nu bortar vi vidare.
 
 
 
Idag blev det också en tur till standen då Casper skulle möta upp och  köpa en mackapär till Epan, han har fått för sig att hanska ska ha en com-radio i den sen.
 
Nä vi kom hem och så småningom skulle koka lite pasta tillmiddagen så dg spisen, vi testade flera gånger och konstaterade att proppen gått, bytte den och sen så fort jag tog på spisen så gick den igen... så i morgon blir det till att kolla på en ny, inte vad vi tyckte passade just ny men vad ska vi göra!?
Den gamla har suttit här ända sen vi köpte huset för snart 14 år sen + att de som bodde här innan säkert hade haft den något år innan.
 
 
Men nu god natt 
 
Reserverar mig för missar och stavfel då jag är väldigt trött och säkert somnat till då och då under tiden jag skrev ;P