Förkylda!!!

Ja här brakar det nog lös en riktig förkylning snart!!! Eller så vänder det?
Fler av oss är i alla fall snoriga, någon har lite ont i halsen, några hostar och kraxar lite lagom men ingen har feber och är utan energi.

Stackars Lilly däremot tror jag hade ont i örat nu ikväll, ska ringa HC i morgon så vi får kolla upp för säkerhets skull, även om de inte gör så mycket för att "bota" så kan det vara bra att veta om det ser ut som att hon kan tänkas ha ont eller inte.

De minsta valde att kika på film och lägga sig tidigt ikväll, har tänkt att bara ha film på helgen nu när vi är tillbaka i vardagen men eftersom en förkylning kanske är i antågande och de faktiskt vilar när de kikar på film så fick det bli ett undantag.
Melvin valde frågade också om film redan vid 17.00 men han fick vänta tills 18.00.
Jonna och Meja fick sitta vid sina datorer och Hilma och Towe ville se idol.
Det slutade med att Ninni också såg idol, eller ja hon somnade i soffan ganska snabbt. Melvins film var slute precis när idol började så han fick också mysa ner sig i soffan och kika med oss.

När klockan var 21.00 sov alla i soffan förutom Hilma, de ligger ni sött och sover i sina sängar, Jonna och Meja stängde av utan protester och ligger också i sängen

Själv känner jag att näsan börjar rinna och halsen har ömmat från och till i typ 1 vecka eller mer... Får se vart det bär...

Men när barnen var på skola och dagis idag (för jo de är inte sjuks ännu utan relativt pigga, jag hoppas det vänder åt rätt håll) så kläder jag på mig, Lilly och Louie för en promenad i det härliga vädret, Göran klädde också på sig och följde ned trots att han kände sig sliten och frusen.
Vi gick bara ca 3 km men skönt att komma ut lite.
Sen pt vi lunch och efter lunchen så nattade jag de små i varsin vagn innan jag gick ut i lagern och började försöka få ordning på alla lådor, påsar och övriga grejer sol fyller rummet till bredden, Göran kom också ut och hjälpte mig.
Vi hann med den del innan det var dags att hämta barnen på dagis och bär vi kom hem var det bara att köra på med mellis, tvätt, bygga pärlplattor och laga mat för att sedan äta och fixa disk, ja typ den vanliga 😅.

Det var föräldramöte i Svenstavik idag för Caspers klass, Göran skulle ha jobbat men tig ut vabb då läget med Lilly är så osäkert och man vet aldrig om man kommer att få sova natten igenom eller ej, Louie är också snorig och tussig.
I alla fall så var det meningen att jag och Louie skulle smita iväg på mötet men med tanke på läget och att jag själv börjar känns mig rätt tussig så stannade vi hemma. Jag har skrivit till läraren och berättat läget och fptt bra respons samt att protokoll kommer att skickas på mail så läget är under kontroll.

Nu blir det slappa resten av kvällen inna det är dags att sova.

Krya på oss!!!


Sen 4-års kontroll med Ninni...

Det var ju ett tag sen Ninni fyllde 4 men de har haft lite mycket att göra på HC så hon har blivit lite bortglömd och hon är inte den enda + att det nu har varit semestertider.
Men idag var det i alla fall dags för 4-års kontrollen och det gick galant!
Hon må driva mig till vansinne i tid och otid vår driftiga, tjuriga, envisa, hysteriskt glada och flitiga lilla Ninni, som nu är 104,5 cm lång och väger 18 kg, men kärleken är såklart ändå oändlig precis som för alla de andra barnen.

Hon satt har varit glad, pirrig och förväntansfull sen jag igår talade om för henne att hon inte skulle på dagis utan att hon skulle på BVC och oj va otålig hon var!!! Inga problem att äta frukost och få på sig kläder.
När vi lämnat av Towe och Theo på dagis så fick hon hoppa fram ett hack och sitta brevid Lilly och det var inga problem det heller.
På vägen hem stannade vi till på dollar och inte ens där var det några problem, lite många "snälla får jag köpa den här" men inget annat och när vi skulle hem så bad hon om att få sitta i Theos bilstol (bakåtvänd) på andra sidan om Lilly.

Hon har ju haft är är fortfarande lite kvar i någon stor utvecklingsfas nu där hon testar gränser till MAX!!! Men jag tror och hoppas att det är påväg att lugna sig, hon kan ju uppenbarligen, efter dagens äventyr) sköta sig galant bara hon vill och det är ju skönt att veta ❤️

När vi kom hem så var alla ute i några timmar och till middag blev det ärtsoppa och ugnspannkaka innan jag och Louie åkte på föräldramöte här på Rätans skola.
Kom hem lagom till Idol som ikväll innehöll deras auditions från Östersund!!! Men jag såg inga direkt bekanta ansikten tyvärr.


Louie 7 månader!!!

Idag är det 7 månader sen han kom, igår senast låg han och krafsade sig på huvudet med handen, sådär rakt utsträckt arm och så pallrade han i håret men fingrarna, vilket påminde mig om hur tokig bebis han var som stack ut handen först 😊. Inte konstigt att det kändes som att någon rörde runt där nere vid lovmodertappen!!! Och smärtan sen när se tvingade tillbaka handen... Aj aj aj, men lött värt det ❤️

Idag är han ju en glad och nöjd bebis, lite mammig nu på senaste har vi märkt men annars nöjd.
Han gillar mest bara tutte att äta, vi testar oss fram med lite gröt och majs och potatispuré som faktiskt verkar gå ganska bra men fy för fruktpure!!! Det är nog det äckligaste han har smakat för fy vad han drar i hop ansiktet och sen kräks han nästan!!!
Välling är ingen höjdare alls... Undrar just vart detta ska sluta, har funderat på att testa ersättning om det skulle krisa, det är ju mer som bröstmjölk i alla fall.
Mins bebisar blir bara alltmer kräsna, konstigt kan jag tycka, kanske jag borde börja med smakportioner före 6 månader???
Aja, vi fortsätter testandet så får vi se, än är det ingen fara, han vägde ju drygt 8100g sist och var 68 lång så det går ingen nöd på honom direkt 😊


Redan onsdag... stolt och sjuk mamma...

I tisdags åkte Göran och Casper hemifrån tidigt, Tony hade de med sig också. Göran hade bokat tid för att besikta bilen vid 08.00 och vid 09.00 hade Casper tid för teoriprovet!!!
Bilen fick en 2:a pga en lampa och vet n vad!? Casper klarade provet och får nu äntligen köra sin Epa!!! Jag är riktigt stolt och jag hoppas att han nu fått upp ögonen för att "han kan om han bara vill". Han kände sig ganska osäker och trodde inte alls att han skulle ha lätt för teorin, han nästan gav upp innan han ens börjat utbildningen men fick ganska snabbt upp farten när det inte var så svårt som han trott <3
 
Göran skulle egentligen ha jobbat nu måndag och tisdag men eftersom jag är sjuk och barnen inte heller är riktigt på topp så tog han vabb... De få timmarna de var i stan klarade jag mig själv då barnen sov länge, man orkar ju en stund...
När de kom hem igen så tog Göran med sig alla barnen ut, de lekte på bra i solskenet under tiden som han hjälpte Casper att fixa lite smågrjer med flaket på epan, sen var det äntligen dags att ta första riktiga turen själv och några av syskonen fick följa med i omgångar <3
Han fick även hämta Jonna hos kompis, hon visste att hon skulle bli hämtad men inte av vem och hon tyckte det var både pinsamt och roligt på samma gång.
Senare tog han och Tony en tur, kan tänka mig vilken frihet!
 
Idag kände jag mig bättre när jag vaknade och tog sista chansen att göra en mamma-dotter-dag med Meja och Louie i stan, har inte tagit någon alvedon på hela dagen, det blir ju bara bättre för stunden och jag slipper helst att ta dem om jag står ut. I alla fall så hade vi en mysig dag men jag har fortfarande ont i halsen, huvudet och har en aning feber, extra trött i hela kroppen också så i morgon när barnen åkt på skola och dagis så ska jag försöka vila...
 
Idag hade vi turen att bli bjudna på middag hos svärmor <3, bara att ta med alla dit när vi kom hem från vår tur i stan där vi för övrigt köpte ett nagellack, ett par gympaskor, åt lunch, åt glass och kollade runt i massor av affärer! jag var ute efter en ny plånbok men hittade ingen som föll mig i smaken så jag får ha min gamla ett tag till, inga fel på den utan vill bara byta.
 
Nu vaknade Louie så jag ska se om han förhoppningsvis somnar om, sen ska jag borta tänderna och krypa ner under täcket...
 
Jag OGILLAR verkligen att vara sjuk, för trippen till stan var mysig men jag mår fortfrande inte bättre... hade både halsduk och ullkofta på mig för att undvika att bli sämre i alla fall.
 

Helgen med bad och vänner <3

sist nämnde jag ju att vi skulle på en liten utflykt och i lördags åkte vi allihop till stan och besökte Storsjöbadet, fam Nilsson hakade också på.
Vi hade en bra dag men man blir ganska slut i huvudet av att hålla stenkoll hela tiden på barnen och speciellt Theo som inte är det minsta rädd för någon ting när han har sina armpuffar på.
Lilli var som fisken i vattnet hon också men hon svalde nog lite mycket vatten där i början när hon simmade och lekte runt så hennes mage blev ganska spänd och hon hade lite ont, gaser sen innan kan det också ha varit. Hur som helst så släppte det efter en stund och hon lekte på för fullt igen.
Själva proceduren i omklädningsrummet med 6 flickor och Louie gick långt över förväntan, de höll sams, var lugna och hjälptes åt, Jonna hjälpte mig mycket med Lilly och jag är tacksam att Theo bytte om med Göran och Casper :).
 
Igår söndag vakande jag med ont i halsen... kände mig lite febrig också men hade bara 36.9 i temp till en början och sen 37,2 som är ca 1 grad mer än min normala temp... idag hade jag ännu mer ont i halsen, även huvudet och tempen var uppe på 37,6... 
Jag tog alvedon och det belv lite lättare att härda ut och försöka hålla humöret uppe...
Annars var gårdagen väldigt lugn.
 
Idag var det måndag igen och de sista dagarna av sommarlov för barnen som börjar skola och dagis igen på torsdag, jag tror faktiskt att de längtar, kanske blir lite mycket att vara tillsammans med sina syskon nästan konstant i 10 veckor!
 
I morgon händer det lite grejer, Göran ska bland annat besikta bilen, hoppas den går igenom prickfritt och resten av dagen håller jag tummarna hårt för också!
 
Nu ska jag se om jag kan hålla mig vaken och se ett avsnitt av " Det okända" innan det är dags att sova och förhoppningvsi kanske jag slipper ha feber och så ont i halsen i morgon.
 
Natti natt
 
 

Stålbröllop heter det visst...

Idag är det 11 år sen vi sa ja till varandra här i Rätans kyrka, då vi även döpte Jonna. Tänk va tiden går och så fantastiskt att det är vi fortfarande, det måste ju betyda att jag träffade rätt karl! Han som jag älskar så otroligt mycket att jag aldrig skulle klara mig utan honom.
Han kan driva mig till vansinne ibland, samtidigt så ger han en så enorm trygghet och kärlek så det inte går att beskriva med ord, min älskade Göran <3
 
 
Det är så sällan som vi fastnar på bild tillsamman, dessa togs förra sommaren när vi var på våra bästa vänners bröllop <3
 
Någon tyckte att vi skulle fira med att göra en unge till, och det hade väl varit fint, att med vår kärlek till varandra kunna skapa ännu ett underverk, nr 11 på vår 11:e bröllopsdag <3
 
Vi har inte firat på något speciellt vis, åka iväg på tumanhand får vi göra en annan gång, det finns en plan om att åka iväg en liten sväng i höst men jag måste försöka få Louie att gilla att äta något annat än tutte först ;P.
 
I morgon ska vi iväg på en liten utflykt, har lovat barnen någon form av belöning sen de hjälpte till så duktigt med veden, det hade tagit minst den dubbla tiden utan dem! 
Har nu ikväll bakat lite muffins att ta med.
 
Nu ska jag säga till flockorna där uppe att stänga av och lägga sig.
 
 

Lilla Anja

Jonna har länge velat ha en docka som ser ut som en riktig bebis, redan när hon var ca 4 år letade hon efter en...
Innan sommaren hittade hon reborn-dockor på nätet och kikade mycket på dessa, finns både med tygkropp och de som är helt i silicon.
De av silicon kostar massor och personligen tycker jag att de ser väldigt sladdriga ut.
De som har tygkropp har ofta armar, ben och huvud av vinyl som målas med oljefärg för att dockorna ska se riktigt verkliga ut. På dockorna rotas även hår för hand, inte äkta, minns inte material.

Vi pratade om dem och kollade lite på nätet, de kostar ju ganska mycket men hon ville verkligen köpa en och jag sa att vi skulle vänta till efter sommaren för att se om intresset fortfarande fanns eller om det var en nyhetens behag grej eller inte.

Nu är sommaren snart slut och hon frågar fortfarande efter en docka, hon har hittat en speciell som säljs av Anna Perez och då fanns dockan Emmet och så Anja, hon har velat mellan dessa men bestämt sig för Anja.

Jag beställde till slut dockan, ska också nämna att hon betalar den med sina egna sparade pengar och den kostar 3200kr.
Sen kom hon hem en dag och var rasande, jag ringde och bad henne komma hem när Göran sett henne och några av hennes klasskompisar vid insamlingen, klättrandes på containrarna och det vet Jonna att vi sagt ifrån, vet att andra barn klättrar där men jag vill inte att mina barn ska göra det.
Varför hon blev rasande var för att hon bara en stund innan varit hem och hämtat greker för att hon skulle sova över hos en av kompisarna, vilket hon hade listat ut att hon troligtvis inte skulle få...
I alla fall, till poängen, hon skrek åt mig att avbeställa dockan... jag tänkte direkt att detta ska jag inte göra men hon kan gärna få tro det så hon kanske lär sig att inte säga saker som hon inte menar... det gör vi alla ibland men jag tänker inte uppmuntra det.

I alla fall så en dag kom dockan, Jonna har varit ledsen för att jag avbeställt den (det är ju vad hon trott) så jag tänkte att jag kunde överraska henne.
Så jag packade upp den på kvällen, lade allt i ordning i lådan den kom i och ställde den brevid sängen.
På morgonen gick jag upp och väckte henne och när hon tittade i lådan blev hon så överraskad och glad så att tårarna började rinna.
Hon är väl medveten att hon trots att den är som en riktig bebis ska ha den som en docka och inte bli "besatt" och på riktigt låtsas att det är en riktig bebis.

Dockan heter som sagt Anja och hennes kropp är fylld och viktad så hon väger 2750g och hon är 52 cm lång.
Den har hår och ögonfransar som är rotade för hand, inte åkta hår dock men det ser ut och känns äkta.
Där armar och ben är fästa är en typ av "led" som gör att man kan vrida/snurra armar och ben mer verklighetstroget.
När jag först tog upp dockan ut lådan så kändes den verkligen tung och lite läskig.

När Jonna gick ner med den och visade syskonen så ville alla hålla och Lilly trodde nog att det var en riktig bebis och jag klandrar henne inte.
Theo höll henne och sa att hon var så söt!

Så klart så har några av syskonen sagt att de också vill köpa en sån docka men jag tycker att de är lite för små ännu, det är ju trots allt inge lekdockor som tål vad som helst utan mer ett samlarobjekt, men ändå lite "lekbart".


Bjuda på en glass nära inpå natten...

Idag har jag kokat svartvinbärsgele och lingonsylt, gelé tar alltid flera timmar för mig att koka trots att det står ca 15 min... Alltså från att man silat av saften, kokat upp och rört i socker, men jag kanske kokar försiktigare ön vad man ska!? Jaja, gelé blev det i alls fall 😊

Så mycket mer än det har jag nog inte prioriterat att hinna med... Vi skrev en liten matlista för de sista dagarna denna vecka och så en liten handlingslista med sånt som vi inte köpte i stan igår, mjölk, fil, bananer och lite annat.
Göran tog med sig Theo i Epan och så åkte de på Tempo och handlade ❤️.

Theo har förresten varit utan blöja ungefär halva dagen idag och det har gått ganska så bra, han måste ju göra små misstag för att lära sig och få allt att klicka.

Nu ikväll har jag hunnit natta Louie två gånger, satt en liten stund hos de andra små efter filmen var slut och sen blev det en dusch.
Nu efter att jag suttit med Louie en bra stund sovande i famnen så tog jag tag i disken i köket för att precis nu bjuda Meja på en glass innan hon ska sova. Hon var lite trött och mammig när hon kom hem efter att ha sovit borta en natt och lekt 2 hela dagar med kompis, hon ska nog sova här i soffan i natt.
Jonna ligger uppe i sin säng och slappar med chilinötter och en platta


Handlat...

Igår skrev vi matlista och idag handlingslista födå det spontant blev bestämt att vi skulle storhandla redan idag.
Jonna, Lilly och Louie följde med oss och de andra var med farmor, förutom Meja som var med kompis, Casper hämtade vi upp från körskolan i stan.

Vi åkte ganska sent och kom hem för en knapp timma sen, jag sitter och nattar de små och Göran har börjat plocka i köket, det är inte nog med att allt ska handlas, allt ska ju packas upp och ställas på sin plats också sen.

Meja sover hos kompis och Towe ska få sova med Jonna, Hilma och Melvin ska nog också gå och lägga sig snart och son det ser ut ska Tony sova här i natt.
I morgon bitti ska Casper till stan igen för att göra de sista timmarnas körning och sen är det bara att plugga lite mer teori för att sen så småningom skriva upp. Han har klarat alla delprov och repetitioner.

Igår såg jag en film när barnen lagt sig. Jonna och Meja skulle få sitta vid sina datorer en stund, inte så länge sa jag... Men mamman glömde visst bort att säga åt dem att stänga av innan hon själv lade sig så klockan var närmare 3 i natt när Göran gick förbi köket och hörde att de fortfarande var vakna!!! Klart de passar på när ingen säger något, de var dock ganska trötta i morse 😛.

Vad det blir ikväll vet jag inte, Louie ska nattas först och främst, typ nu, för de små har somnat ❤️.
Bjuder på en bild från tidigare i veckan när Louie fortfarande sussade sött vid min sida 💕


Mina fina pojkar ❤️

Även idag klev jag upp ca 07.15 för att klä på mig och skjutsa Casper till bussen som han åker med 07.40 till stan för utbildning av traktorkort.
Han slutade strax innan 13.00 och ville gärna inte vänta på den buss som går ända hem vid 17.00 så han fick ta den tidigare vid 13,35 som bara går till Åsarna så jag hämtade honom där.
När han kom hem så satte han sig nästan direkt och pluggade teori genom att göra dessa tester och delprov. Han har redan klarat alla och är nu på repetitionerna där han ska traggla massor innan skrivningen.
Han är duktig och jag hoppas att han håller modet uppe trots motgångar.

I alla fulla fall så lät tuttade bytte jag blöja på Louie och tuttade honom i sängen, han somnade och jag låg kvar och slumrade lite tills Lilly kom, då var jag snabbt ur sängen för att inte hon skulle väcka Louie och så gick vi och åt frukost, Göran och Louie fick ligga kvar och sova, vid 11.30 tiden vaknade de så lite sovmorgon blev det ju ändå.

Det har blåst rätt bra ute idag också men det har ändå varit klarblå himmel och strålande sol, hade varit skönt med sommarvärme ett tag till men det känns att hösten är påväg.
Jag skickade ut barnen vid 12.30 tiden, de behöver få lite frisk luft och sol, i morgon skulle det också vara fint.

Theo har klättrat på bilarna idag också, han leker hur bra som helst med sina leksaker och sen plötsligt försvinner han och gör dessa hyss, idag var det som sagt bilarna som han klättrade upp på... Till sist fick han sitta fastspänd i vagnen en stund mot sin vilja, vi måste ju markera att det inte är okej!

Vi åt något så enkelt som grillkorv och makaroner till middag idag, så enkelt kan vara så gott och barnen åt massor.

Barnen har nyss kikat på film och nu sitter jag inne hos dem tills de somnat, vi hann i alla fall göra matlista under tiden som de såg film så nu är det bara att skriva handlingslista och bestämma vilken dag vi ska handla på också.

Jag har börjat gruva mig, eller snarare samla alla måsten inför hösten, i mitt huvud, barnen behöver nya stövlar, underkläder och strumpor ska inhandlad, sommarkläder ska ut i lådor med rött storlek och lite höst och vintrigare plagg ska in, någon ska helt byta storlek på kläderna.
Overaller och alla andra vinterkläder ska bön snart fram också och vi måste verkligen försöka få ordning i rummet där ute, det är så mycket grejer!!!
Blommorna skulle ha satts om, fönstrens skulle vi ha putsat, det ska storstädas inne efter all smuts som dras in på sommaren, dammsuger så gott som dagligen och torkar då och då men nu vill jag ha riktigt rent och ordning och reda!

Rutiner ska återinföras och hållas så att allt flyter på bättre och alla vet vad som ska göras när, jag älskar verkligen när allt bara klaffar, alla hjälps åt och vill att saker och ting ska fungera, då är alla mycket gladare och nöjdare och det blir mer harmoni ❤️.

Nu sover de små, bara Louie kvar och så ska Jonna och Meja få vara vakna lite längre.
Jag vet inte om jag ska sticka, läsa bok, virka, se på tv/film eller färglägga i målarböcker!? Någon blir det väl för hoppningsvis.


En liten kusin till ❤️

Idag kom han äntligen, den lille pojken som de gått och väntat på.
4155g och 52 cm lång och tiden var 10.35
Vad han ska heta är nog inte riktigt bestämt ännu men lika fin är han för det.
Stort grattis till er Hanne och Benny och även till Storm och Stella så klart som blivit storebror och storasyster till sin fina lillebror.


Theo och hans påhitt + allt annat som händer hos oss...

Theo kom in till mig i badummet en dag och sa "mamma, titta nagellack på min fot" och så visade han foten som var lite rosa längst fram på tårna... Jag tänkte att någon hjälpt honom att måla och frågade vem, men han hade målat själv!
Jonna fick äran att ta gnugga bort hans konstverk som jag inte hann ta kort på, han hade tydligen inte målat så jättemycket utanför som man kanske skulle kunna föreställa sig...
 
Han är i en ålder nu där han tar för sig och tar sig för saker hela tiden och vi måste hålla konstant koll för man vet aldrig vad han kan hitta på.
Låsa dörren och stänga grinden ut från gården hjälper inte längre, ner till källaren för att hämta glass i frysen går han också och hans napp får vi numera lägga på hatthyllan för att han inte ska klättra upp på expedithyllan i vardagsrummet och hämta den...
En morgon hade han klättrat upp brevid spisen och sträckt sig upp till skåpet ovanför ugnen, skåpet högst upp, och tagit en påse mes marshmallows som han, Ninni och Lilly hade delat på under köksbordet...
Ute klättrar han både i stora granen, så långt upp så han inte vågar klättra ner, på blarna och som jag nämnde, över grinden... en dag hade han gått ner till farmor på jobbet, hon hade varit här och hälsat på innan.
 
Ninni är i riktig protest också, hon skriker, spottar, lyssnar inte på vad man säger och gör för det mesta tvärt emot bara för att jävlas, är elak och retas med syskonen...
Jag tror att vi alla kanske har börjat lessna lite på att vara så uppi varandra nu när vi varit det nästan konstant i 8-9 veckor (eller hur länge det nu har varit sommarlov!?)
 
Barnen kan ju verkligen driva en till vansinne men samtidigt vara hur goa och snälla som helst när de är på det humöret och tur är väl det!
 
För övrigt så har vi senaste veckan spenderat ganska mycket tid med Gittan som ju kommit upp igen och hon åkte hem till Sthlm igår med Härjedalingen.
I fredags skulle vi ner till henne vid 14.00 och fika men det slutade med att vi åt middag där också, Göran jobbade och Casper var hemma men kom ner både när vi skulle fika och äta middag, det var bara att natta barnen direkt när vi kom hem sen.
 
I lördags var åkte jag till Svenstavik en sväng och tog med mig casper och Louie, jag skulle på "Tyg och Garn" för att köpa rundstickor, handla lite på Ica, upp till Mikaela, Matte och Mellie för att klippa Mikaela och sista men inte minst gick vi in på Dollar för att köpa lite gott.
Efter middagen så fick Jonna och Meja sitta inne med de mindre barnen och kika på film så kunde jag och Louie smita iväg ner till Gittan och dricka lite te och prata, när barnen är med så går det nästan inte att prata om annat än det som händer där och då. Skönt att få träffa henne i lite lugn och ro.
 
Jag har tagit lite bilder i veckan, det gör man ju lite då och då och det är väl egentligen tur för minnet ;P
Här är några...
 
Casper tog denna bild på sin Epa, finare än de som jag tog då alla skulle vara ivägen mest hela tiden ;P
 
Onsdag var en ganska lugn dag och då passade jag på att baka en paj då vi fick besök fram emot kvällen... en äppelsmulpaj med MASSOR av smulor!
 
Förberedde biffarna som vi skulle ha till middagen också när jag ändå var i farten, Theo höll mig sällskap och vi använde fina hemägg som vi fått av Tina.
 
Pajen när den var gräddad...
 
48 biffar gjorde jag och hälften blev kvar men då fanns det ju till lunch
 
När jag hade duschat en kväll och frecis skulle gå och lägga mig, skulle bara släpa in katten först så komme rhon in med en mus och läger den under vår säng...
Hade håret utsläppt men ville inte släpa det i gilvet så satte upp det som jag brukar göra.. bar så retsamt att det aldrig brukar bli så bra  annars som då...
såhär har jag ganska ofta håret och nu när de t är så långt och alltid så tjocket så behövs det minst 4 snoddar...
 
 
Lilla Louie när vi var hos Gittan, i en fin kofta som hon stickat åt honom, han är alltid så glad vår lilla stora plutt <3
 
Fläskytterfile, sallad, potatissallad och ris (som jag inte tog av) åt vi den där dagen hos Gittan. 
 
Lilly har börjat leka mer och mer med dockorna här hemma och här fick den sig lite tutte <3
 
När man medvetet lämnar barnend plattor framme på kvällen för att det ska bli en extra lugn morgon, det behövdes eftersom Lilly höll mig vaken fram til 04.38 morgonen innan...
 
Varför sova med huvudet på kudden när man kan ha kudden på huvudet!?
 
Stickade klart tröjan idag, min första men absolut inte sista, det var ju skoj!
 
Louie som är ännu mer nöjd nu när han kan sitta upp och leka, här fick han tag i en docka vars fot tydligen var mumsig.
Han sitter även gärna i hoppgungan, han blir glad bara av att se den och hoppar massor, börjar redan innan man satt honom till rätta i den <3

Äntligen en Epa!!!

I fredags eftermiddag tog Göran med sig Casper och Tony och tydligen Robert också för att äntligen åka och köpa en Epa (A-traktor) till Casper, efter allt prat om Epa och allt "kolla här" så hoppas jag nu att det blir lite lugnare med prat om detta ämne! Nu är det bara kortet som fattas så ska han väl få köra den också.
 
 
I lördags hade vi besök av familjen Nilsson, det var sjukt länge sen vi träffades nu men det blir ju så när de jobbar och Göran också för den delen.
Men först av allt på lördagen så gick pojkarna ut och lastade av den berömda Epan av vagnen och sen skulle ju alla syskonen inspektera så klart och speciellt Theo! "Jag vill åka Caspers Epa-traktor!!!"
Sen åkte de till stan för att lämna tillbaka vagnen + att de handlade lite gott till middag.
 
Gittan frågade om det ev skulle passa att hon var barnvakt till barnen någon kväll så att jag och Göran (och Louie) kunde åka iväg och hitta på något och det gjorde vi så gärna! Vi slog slag i saken redan på lördag kväll, när fam Nilsson åkt hem så nattade vi de små och sen åkte vi också till Svenstavik för att hälsa på dem.
De hade dukat upp med både chips och godis när vi kom och barnen hade ju somnat på vägen hem så de sov gott, i alla fall ett tag, Liam kom upp så småningom men gjorde inte så mycket väsen av sig.
Vi satt mest och pratade och hade det mysigt med en film i bakgrunden som vi då och då kikade på.
Tack snälla moster Gittan <3 (hon heter egentligen Birgitta men jag har ju alltid sagt Gittan).
 
Igår var det söndag och jag minns knappt vad vi gjorde, kanske vi inte gjorde något speciellt!? Jo Gittan ringde och sa att barnen kunde komma ner och leka en stund så nästan alla var där nere några timmar och jag hann sätta mig ner i soffan och läsa en liten stund.
Ninni skulle sova där natten som var men hon kom hem efter att försökt somna i drygt 1 timma, hon somnade på stört i sin säng.
 
Idag sov barnen ganska länge förutom att Lilly och Louie vaknade vid 05.00 tiden men somnade om igen, Göran började jobba 07.30 och Casper cyklade iväg för sista jobbveckan på Tempo.
Det har blåst och regnat mest hela dagen idag så efter en sen frunch när jag lagt Lilly och Louie så fick barnen äntligen sitta med sina plattor, vi brukar ju lägga bort dem och bara ta fram dem när väder och vind är lämpliga för mys och lugn och ro inne.
 
Theo sov hos farmor i natt då han idag var med henne och Tony till stan och födelsedags-shoppade.
Ikväll sover Towe och Hilma hos Gittan, fick nyss ett sms att de hade bakat chokladmuffins och nu poppat popcorn för att mysa med film <3. Är så glad för allt hon gör med barnen!
Meja sover också borta, hos Linnea som varit här och lekt idag.
 
Nu har Louie vaknat så jag ska ta honom och Theos blöja behöver bytas men jag skriver väl mer en annan dag...
 
Snapchat med Theo igår <3
 
 

Blöder som en gris!!! Hämta Epa och sälja telefonen...

Ja det kanske inte är det ni vill läsa men det är sanningen! Mens igen, den kom igår men det började inte blöda ordentligt förrän idag! Jag brukar inte gilla att använda tamponger men de senaste gångerna jag har haft mens har jag varit så illa tvungen... minst 7 st har jag fått byta idag + att det läkt igenom till bindan som jag också fått byta 3-4 ggr och när jag klev ur sängen i morse så rann det bara och bindan fylldes på ett kick... Hoppas att det är indrigare i morgon, förstår inte varöfr det ska vara så mycket helt plötsligt!?
Nog om det...
 
I morse kändes det i kroppen att vi burit och staplat ved i flera timmar igår kan man säga, värst var det nog för Göran som var stel lite överallt så jag ska inte klaga ;).
 
Förmiddagen blev lugn, Theo var ju inte hemma, han sov ju hos farmor och skulle med henne till veterinären på förmiddagen och sen till stan för att shoppa på eftermiddagen. Men shoppingen fick lov att vänta någon dag då bilen gick sänder för dem, men som sagt han var borta nåhgra timmar på fömiddagen och det var så lugnt att Lilly hade ro att somna i soffan här brevid mig och sov bra länge.
Ninni lekte länge på rummet (klippte bland annat av en barbie allt hår märkte vi senare), några satt med sina plattor osv så jag kunde faktiskt sticka lite till på den där tröjan som jag börjat med.
 
Det har som sgat pratats mycket Epa senaste tiden och så även idag då Göran vill få det gjort nu i helgen, det kommer inte att finnas tid till det framöver så både på Caspers lunch och när han kom hem efter att han slutat jobba så var Epa den stora frågan.
Till slut blev det bestämt vilken, var, när och hur och precis när det är dags att fixa middag så åkte de... Göran, Casper och Tony... typiskt att jag fick fixa middagen själv och ja jag var lat och gav dem nudlar som de faktiskt har frågat efter lääänge.
 
Efter sen middag borstades det tänder och togs på pyjamas, Jonna och Meja hjälpte till och svärmor kom hit och passade barnen under tiden som jag skulle åka till Storhogna för att leverera min telefon som nu ändligen är såld, fick ju ut en ny på försäkringen.
Barnen var ganska klara för sängen och skulle kika på film, Jonna och Meja hade säkert klarat att hålla stälningarna själv här hemma men det kändes bättre om farmor var med dem.
 
Gittan kom med bussen som skulle vara här 19.15 men den var lite sen så jag plockade upp henne på macken precis innan jag skulle åka så hon fick också hänga med för att leverera telefonen.
 
Jonna och Meja fick vara vakna längre och sover nu på soffan här brevid, den är utbädda för att Casper har sovut där i veckan, de gillar och fråar efter att få sova där så Casper får ta deras säng när de trillar in här så småningom i natt.
 
Jag har passat på att skicka på tröjan som jag började med igår nu ikväll också men snart ska jag väl lägga mig jag också för i morgon får vi besök.
 
Gittan frågade också om hon kanske kunde passa barnen sågon kväll så jag och Göran kan åka iväg för oss själva en stund <3.
 
Nu sova...
 

Vaccination och ved...

I måndags lyckades jag äntligen att ringa i tid och få tag på någon på BVC, Louie har inte varit och vägt sig på snart 3 månader och de har inte återkommit angående hans vaccin...
Det hade uppenbarligen blivit en miss och de bad så hemskt mycket om ursäkt och vi fick en tid redan samma eftermiddag.
Han hade planat ut lite viktmässigt och ligger nu på "normalkurvan" och väger 8180g och är 68cm lång, huvudingång var 43,5 om jag minns rätt.
Vaccin fick han också, ett extra stick då de saknar den vanliga dosen utan vaccin mot hepatit B.
Allt verkade helt normalt och vi skulle höras vidare om läkarkontrollen som ska göras vid 6 månader.

I tisdags var vi alla trötta, Lilly vaknade flera gånger under natten och jag satt uppe i princip mellan 01.30-04.30... Vi hade en ganska lugn dag inne vill jag minnas då vädret inte var
På eftermiddagen sken det upp däremot
Jag stod i köket och fixade efter middagen, barnen var då ute igen och när jag kikade ut genom fönstret såg jag detta... 

 Alla barnen leker tillsammans ute!!! Utom Louie som satt med mig i köket.
 
Senare på kvällen när de små hade somnat och vi satt och kikade på Epor för hundrasjuttioelfte gången så började det åska och blixtra, det mullrade ordentligt flera gånger och det är ju så mysigt!
Eftersom vi alltid slår av datorer och interner/modemen när det åska så satte vi oss i stället och splade yatzy.
 
Igår onsdag var vi ute ganska mycket, efter en god middag med kryddig-korv-wok så ringde telefonen och vi fick besked om att veden skull ekomma om va 20 minuter.
Vi gick ut för att plocka bort lite grejer som stod ivägen och sen väntade vi på lastbilen, Theo älskar verkligen både traktorer och lastbilar men just nu är det mer prat om lastbilar. Han var väldigt fascinerad, vi tog både bilder och filmade en snutt.
 
 
Idag torsdag visste vi vad vi skulle ägna dagen till redan innan vi klev upp... Denna lastbil med en stor container innehållande ved hade ju lastat av 38m3 här utanför igår och det skulle ju in i vedboden...

Inget som är roligt alls men det ska göras och barnen hjälpte till bra. 7 timmar senare är allt staplat och klart.

 
 Från 38m3 i en hög till...
 
Allt staplat i vedboden och endast en liten, eller ganska stor skräphög kvar...
 
Nu är vi ganska möra och barnen somnade snällt, Meja sov hos Melissa natten till idag, de lekte och babade större delen av dagen igår och ikväll när hon kom hem var hon trött. De hade varit på kurs med deras hund och träffat Melissas systerdotter och säkert lekt massor även idag.
 
Själv har jag börjat sticka på någon som ska bli en liten kofta, skönt att kunna sätta sig med något på kvällen och släppa alla tankar på allt annat, får se hur den ser ut när den är klar, än så länge ser det helt ok ut i alla fall.
 
Nu är klockan mitt i natten och det är verkligen dags att sova!!!
 
(något är fel på bilderna, ska försöka redigera det i morgon)

Födelsedagskille och tårbagaren Theo!!!

Glömde dessa fina tårtbilder igår när jag skrev om Theos födelsedag så det får bli ett extra inlägg här, själva tårtan fixade mamman och så garnerade födelsedagsbarnet.
 
Mamman hjälpte till med chokladen också, den var påväg att smälta i hans varma händer
 
En på tårtan och en i munnen...
 
Koncentrerad <3
 
Mamman orkade inte vänta på att pojken skulle sätta dit en och en bil så jag bad honom lägga dit alla i en fin hög ;P
 
Bråttom, hann blåsa ut ett ljus innan mamman hann fram med kameran..
 
andas in...
 
...och blås!
 
Klart!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus