strax dags för sängen... för barnen!

Towe och Hilma sover sen en knapp timma tillbaka och resten sitter här i soffan och myser en stund innan läggdags, alla klara för sängen! Så när det blir dags så är det bara raka vägen i säng, kanske ett kisstopp på vägen!

Det hade gått bra för Melvin på dagis även idag och han trivs jätte bra!

Medan de var på dagis har jag och Göran fixat lite med tvätt och annat, jag rensade bort alla sommarkläder så det blev ett antal galgar lediga hos flickorna!
Towe fick sin garderob utbytt till storlek 74 så nu kommer nog inte allt vara kort i ärmar och ben längre ;)

Barnen har varit ute och lekt i stort set hela tiden sen de kom hem från skola och dagis!
Till middag blev det spaghetti och köttfärssås som Göran lagade, jag rev ett knappt kg morötter! Och efter middagen så gick som sagt barnen ut och var ute till strax efter 18.00!

Göran har åkt iväg och ska spela bandy som dragit igång igen och han har verkligen längtat efter att få komma iväg igen!

Nä nu är det bara några minuter kvar till läggdags och jag tror och hoppas att de somnar gott och snabbt i sina sängar för de är jätte trötta allihopa, speciellt Melvin!

Puss puss


Snopp som en räka!?

Melvin kom nyss och såg lite ledsen ut... han frågade:
- Mamma, visst ser inte min snopp ut som en räka!? Jonna säger det...
- Nej Melvin, den ser ut som en snopp svarade jag och han såg genast gladare ut!

En kort stund senare hör jag honom säga till Jonna:
- Min snopp ser ut som en snopp säger mamma!

Tänk vilka idéer och funderingar barn kan ha! man ska aldrig bli förvånad ;)

Inskolning klar!?

Igår klev vi  upp 06.15 som vanligt och det blev gröt till frukost, Jonna och Casper åkte på skolan, Caspers klass skulle vara i skolskogen hela dagen. Vi andra tog det lite lugnt, plockade med disk, klädde på, bytte blöjor, borstade tänder och annat och strax innan 09.00 var det dags för M&M att gå till dagis.

Jag var kvar med dem i ca 1 timma, fyllde i lite papper och kikade hur Melvin trivdes, det blev fruktstund och sen utgång och då lämnade jag. Frågade Melvin som egentligen bara skulle vara till 11.00 om han fortfarande ville äta lunch och det ville han absolut! Så det blev en heldag för honom 9-14 lika som för Meja om inget inträffade för då skulle de ringa.

När jag kom hem hade Hilma lite mys med popcorn och film, hon fick ju inget mys i helgen och då hon blev helt ensam med pappa hemma så passade det ju bra, Towe låg ute i vagnen och sov, jag lade henne 08.30 då hon var jätte trött!

Vi tog en lugn dag, ringde några samtal, fixade försäkringen på bilen som äntligen blev överskriven på oss efter att spärrar tagits bort. Vi kikade på film, Towe vaknade så småningom och då pausade vi för lunch. Efter lunch var det Hilmas tur att sova och vi kikade klart på filmen innan barnen kom hem från skolan kl 13.30.

Strax innan 14.00 var det dags för Towe att sova igen, Hilma sov fortfarande och jag bäddade ner Towe bredvid henne innan jag knatade ner till dagis för att hämta M&M.
Melvin blev lite arg, han ville inte alls hem... hihi... Allt hade ått jätte bra och personalen tyckte att han var så mysig, go, duktig, underbar, väluppfostrad mm och det blir man som förälder glad av att höra! men vad säger man? Jag blev typ stum och bara log, klämde in med att han kunde ha humör ibland också! Meja hade så klart också varit duktig sa de!

Det var lite gnäll på vägen hem, trötta ben som ska gå hela vägen hem... typ 200 meter men när det är lite uppför så kan det kännas jobbigt...

Vi kom hem, jag väckte Hilma och vi åt mellis, en hårdbrödsmörgås och ett glas mjölk var alldeles lagom, Melvin hade velat ha mer men eftersom det var fotbollsträning senare så skulle det inte dröja så länge till middagen.
Efter mellis gick barnen ut och lekte igen.

Det blev pytt med wokgrönsaker och morotsstavar till middag, det gick åt ett helt kg morötter då det åts både till och lite före middagen, de fick 1-2 bitar var medan vi väntade på att middagen skulle bli klar.

Strax efter 17.00 tog Göran med sig Jonna, Casper och Tony till fotbollsträningen och jag lastade vagnen med resten av barnen och sen gick vi en sväng på Grindes för att köpa,  4 mjölk, 1 fil, 2 kg morötter 3 kg potatis och så ville barnen ha risifrutti men det fick bli hallonyoghurt i stället som de senare fick äta till kvällsfika.

På vägen hem gick vi förbi Susanne och där blev vi var i knappt 1 timma, barnen lekte och jag kikade när de snickrade lite smått på brokvisten.

18.15 knatade vi hem, packade upp matvarorna, åt kvällsfika, borstade tänder barnen blev nattade ganska precis vid 19.00, 19.15 sov alla utom Towe som tyckte att hon behövde bajsa lite innan det var dags att sova ;)

19.30 kom Göran och barnen hem från träningen, de duschade, jag duschade, Towe vaknade när jag duschade och Göran fick henne inte att somna om så han satt med henne i soffan då jag var klar ;). Casper och Jonna fick kvällsfika innan de 20.30 kröp ner i sina sängar, Towe var då fortfarande vaken men somnade strax innan 21.00.

Jag och Göran fikade också lite innan vi båda satt och slumrade i soffan före 22.00! Efter Mittnytt blev det godnatt även för oss!

Puss puss♥



Skolstart och inskolning på dagis!

Towe vaknade 04.22 men fick så lov att somna om... strax efter 05.00 kunde jag lägga tillbaka henne i sin säng och själv krypa ner och sova vidare... hon vaknade sen 1 minut innan klockan ringde... jag hade ställt den på 06.15 och då var det bara att kliva upp.

På soffan låg Göran med Hilma, hon vaknade också där vid 04.30 tiden då jag tuttade Towe och jag är så glad att Göran gick upp till henne! Hon brukar somna om men denna gång ville hon absolut upp så jag antar att hon drömt något...!?

Jag gjorde frukost och vi åt, Casper gick till bussen och Jonna beklagade sig att hon inte skulle få börja förrän i morgon... men då kom jag på att hon visst också skulle börjar idag och då blev det bråttom! Och Jonna blev glad!

Strax innan 10.00 traskade vi andra ner till dagis för att hälsa på, första dagen för Melvin på dagis, ja inskolning alltså.
Innan hade jag packat galonisar och annat och meja fick också ta med sin ryggsäck redan idag så slipper vi kånka i morgon.

Vi fick lite tider på 2 veckors inskolning men jag tror vi kommer att klara oss med en + att jag skulle tro att vi får ändra lite på tiderna då Melvin kommer att vilja vara där lika länge som Meja och för Helene var det helt ok att vi tar det som det kommer, precis som vi gjorde förra hösten med Meja.

Strax efter 11.00 var vi hemma igen och då var alla hungriga så det blev lunch på en gång, tur att det bara var att värma på pizzan som blev kvar sen igår!

Hilma var trött och vid 12.00 lade jag ut henne i vagnen, M&M skulle kika på film och jag lade mig för att vila i soffan... blev så otroligt trött efter lunchen!
Jag vet inte riktigt hur det blev med det där filmtittandet, tror de lekte mest i stället för lugnt och stilla var det inte men lite kunde jag vila i alla fall.

Vid 13.30 kom Jonna, Casper och Tony från skolan. barnen gick ut och lekte en stund.

14.45 blev det lite mellis och sen gick alla ut igen, jag plockade upp Hilma innan mellis och lade ner Towe som fick en halv banan innan hon skulle sova, ja och lite tutte blev det också. Hon vill gärna mysa vid bröstet lite då och då, mer vissa dagar och andra inget alls, men alltid på morgonen!

Göran byggde tak över garageporten. När vi stökade på i lagårn förra helgen så såg jag något som var till en gammal garageport och jag undrade om inte de gick att använda till att bygga tak!?
Va smart du är, varför har du inte sagt det tidigare? de har stått här sen vi flyttade hit för 7 år sen! sa Göran och idag byggde han och det blev jätte bra!

Till middag blev det pastagratäng och efter middagen duschade Casper och Melvin. Erika och Sandra kom förbi en sväng, Matilda hade fotbollsträning och  Sandra har länge väntat på att jag ska klippa henne så idag passade ju jätte bra!

Göran duschade Hilma och nattade henne under tiden och sen var det bara för mig att duscha Jonna och Meja efter att Erika och Sandra åkt igen.
Efter det nattade jag en trött Towe och sen fick barnen kvällsfika innan sängen, blev lite sent idag också, typ 20.30 men men...
Jag trodde Melvin skulle ha svårt att somna då han sov någon timme på soffan innan middagen men det verkade inte så...

Nu har vi fikat och jag skulle bara skriva lite... nu åter lite mys i soffan innan läggdags!

Puss puss♥


Fotboll och besök av pappa & co.

Igår var vi på fotboll i Vemdalen, Casper spelade 2 matcher med sitt lag. Det var samling 09.30 och vi var faktiskt i tid!

Första matchen förlorade de med 5-1 (tror jag det var) mot Vemdalen men nästa match vann de med 5-1 mot Myssjö/Oviken varav Casper gjorde 3 mål i sista halvlek! En knappt rullande över mållinjen och två i krysset, han var hur nöjd som helst!

I pausen hällde regnet ner, inte hela tiden men två rejäla störtskurar blev det och alla sökte skydd utom Jonna och Ilona som tvunget kulle blöta ner sig... Jonna hade regnbyxor men vägrade ha dem och de fick båda två skylla sig själva sen när de frös hela sista matchen och de två tjejerna trodde att de skulle få sätta sig i bilen... det var inte direkt jätte kallt ute men är man blöt så fryser man.

På vägen hem sms:ade pappa och frågade vart vi var, de var då på väg hem till oss.
Vi stannade till på Grindes för att köpa till lite extra till middagen, hemlagad pizza stod på menyn. Ilona lämnade vi av hemma, de två tjejerna fick sitta i bara trosor och tröja i bilden på vägen hem, Jonna i bara trosor då hon hade en tunika som var dyngsur och de tyckte väl inte det var alltför roligt... men då kanske de lär sig!?

Pappa & co. var här till strax efter 20.00, då hade vi nattat Hilma och Towe och Jacob var också jätte trött...

Vi nattade resten av barnaskaran innan 20.30 och de somnade rätt snabbt och sen satte vi oss och mös i soffan, det blev ju inget mys på lördagen... men det gör ju inget...

puss puss♥


Inte enligt planerna...

Barnen sover och vi skulle just sätta oss ner i soffan och mysa jag och älsklingen men hans telefon ringde och några gamla polare ville träffa honom så han åkte en sväng...

Det är pub kväll här i byn och tydligen så var det inte bara bybor... får väl se när han kommer hem igen, han skulle komma tillbaka snart sa han men det räknar jag inte med... skoj att någon hör av sig!

Jag chattar med Helena och knaprar karameller i stället jag!

Puss♥

Full frys & disco!

Idag direkt efter lunchen drog vi ganska oplanerat till stan för att fylla på frysen!

Ringde och kollade om mamma var hemma och hon kunde låna Hilma, Meja och Melvin under tiden!

Ilona var här så hon fick också följa med.

Det blev Ica Maxi idag, Jonna och Ilona fick vara i "lekhörnan" under tiden, Towe och Casper följde med in och handlade.
Vi hade ingen lista utan fyllde med sånt som vi i det här laget vet att vi ska ha och mindre än 45 minuter senare var vi klara! En hel fullproppad stor vagn full med mat, blöjor, toapapper och en mascara till mig!!! Sist jag köpte en var för mer än 4 år sen!!!

Strax innan 17.00 var vi hemma igen och då blev det snabba puckar för Casper, Jonna, Meja och Ilona skulle på disco! Så hem, byta kläder och iväg! Jag, Melvin, Hilma och Towe roade oss med att packa upp alla varor, paketera köttfärs och lasta in i kyl och framför allt frys!

Melvin blev lite grinig på att inte han också fick åka på disco så han ringde farmor och frågade ifall han fick sova över, och det fick han! Vi packade hans nya ryggsäck och så skjutsade Göran honom, han skulle ändå på macken och köpa lite gott tills ikväll!

21.30 kom barnen hem igen, egentligen höll discot på till 21.00 men vi ska iväg ganska tidigt i morgon för Casper ska spela match... iofs så ligger de i soffan nu, äter frukt och kikar på film men de ska snart få gå och lägga sig. Hilma och Towe nattade jag innan 20.00...

Ja det var dagen det.... + lite tvätt och annat.... jo Göran lagade köttgryta på förmiddagen som vi mumsade i oss till lunch! Gott gott, synd man gör det så sällan...

Puss puss


Fina sensommar dagar!

Igår var det regn och rusk mest hela dagen, ganska varmt men ändå inget vädret som lockade oss att gå ut...

Däremot de två föregående dagarna var vi ute hela tiden i stället! Vädret var jätte fint och barnen lekte så fint i stugan som de städade den första dagen! ja och det var en rejäl storstädning de drog igång med! Allt skulle diskas, allt bars ut och det skulle sopas ordentligt innan allt sattes på plats igen! krokar kom upp på väggarna och det blev ordning och reda överallt! och allt detta gjorde barnen helt själva!!! Jag och Göran passade på att röja i lagårn i stället, det behövdes också!

Snart är sommarlovet slut och det har varit ett väldigt långt sommarlov i år! Barnen längtar till skola och dagis och det ska bli ganska skönt när alla rutiner faller på plats igen! Hittills så har Towe fixat så att vi kommer upp i tid i alla fall, de senaste veckorna har hon bestämt sig för att vakna någon gång mellan 06.00-06.30 så frukost före 08.00 har blivit en vana och det är ju bara bra!

Här slänger jag in lite bilder som jag hade på mobilen, de är högst tre veckor gamla och några är från härom dagen:


Towe somnade hos pappa, så mysigt! Hennes energi tog tvärt slut!


Gillar att sitta på golvet och leka med sina leksaker!


skoj, sjoj!

Trött vid middagen kan man bli ibland också! Towe åt före oss...


En morgon när jag vaknade och skulle kliva upp låg både Melvin och Meja och trängdes med mig i sängen... Göran hade somnat på soffan...


Här är min fot säger Towe!


Städar i stugan!






Snyggt och prydligt!


Sen lagades det mat!


Riktigt mysigt hade de!


Towe myste i vagnen!


Klippte en långhårig Melvin härom dagen, typ i förrgår eller det var nog igår!?
Här är halvvägs genom klippningen!


Nu är det klart!
jag brukar inte gilla snagg, ingen riktig frisyr... men han ville absolut ha som Casper och det växer ju ut! Men olik sig blev han!


Vivaro blev det!

Här skrivs det ganska sällan nuförtiden... jag vet och det ska bli bättre hoppas jag!

Idag är det fredag och vi var varit till Sollefteå och hämtat hem nya bilen! det blev en Opel Vivaro och vi lämnade Mercan i inbyte... kändes lite smått jobbigt att lämna Mercan då vi varit hur nöjda som helst med den men men Vivaron är ju också bra.


Här har ni den på bild...

Vi klev upp vid 05.20 i morse, Jonna tassade upp strax efteråt... hum... barnen skulle ju sova... Susanne kom över för att vänta på att barnen skulle vakna sen skulle hon ta med dem hem till sig. Jag, Göran och Towe blev upphämtade av Maria strax efter 06.00.

Vi stannade hos Erik i Hackås och hämtade bilen och vid 07.23 rullade mot Sollefteå, även fastän vi hade packat med frukost så stannade vi till på det gula M:et för det är ju inte ofta som man hinner med frukostmenyerna... fikat sparade vi till senare!

Vi kom fram, bytet gick bra och vi rullade hemåt i en ren fulltankad bil, alla tre satt fram!

Stannade till i Stugun för att byta blöja på Towe och få i henne lite att äta och sen vidare, snabbt stopp på M:et igen och sen hem... klockan var strax innan 15.30 när vi hämtade upp barnen.

När vi kom hem monterade vi bilstolar och gjorde nya pärlan klar, lika bra det för man vet ju aldrig när man behöver iväg och i stress vill man inte montera.... några bälten hade snott sig också men det fixade Benny! Förstår faktiskt inte hur man lyckas vända på "bältesspännaren" utan att det är meningen för den går ju knappt att vänta tillbaka med vilje...

Sen middag blev det, men vädret var fint och barnen lekte... dock var Hilma och Melvin väldigt trötta men det var inte så konstigt, Towe var mest glad över att vara hemma igen!

De fyra minsta är nattade, Jonna sover borta och Casper och Tony kommer väl snart... Göran är ute och åker med bilen... han skulle bara skjutsa Jonna men har väl fastnat någonstans kan jag tro!

Puss å hej!




En dag med en bra start...

Idag vaknade Towe 06.22... ungefär som vanligt...
Jag gick själv och lade mig 21.45 igår kväll då jag satt och sov i soffan så jag var väl ändå ganska utvilad!

Vi låg och drog oss till strax efter 07.00 och sen klev vi upp, lämnade pappan kvar i sängen utan större förhoppningar om att han skulle kliva upp samtidigt... Men aj så fel jag hade och glad blev jag!!!

Barnen väcktes, jag kokade gröt till Towe och sen till oss och vid 08.00 hade vi alla ätit frukost!

Jag har askat ur pannan och eldar, bäddat ur alla sängar utom Caspers som står på tur sen ska det sättas igång en maskin med tvätt innan jag hoppar i duschen.

Barnen kikar på film, klockan är ju bara 09.18 än så länge men det blir nog till att gå ut senare för vädret ser rätt lovande ut och alla behöver nog en stor dos med friskluft!

Igår var jag och Göran till Hackås och lämnade Mercan hos Erik, den ska in på service innan vi på fredag åker mot Sollefteå för att byta bil, ja så är planen i alla fall!

Fick en glad nyhet för en stund sedan! Finaste Stina ska ha bebis i Januari så lilla Nils ska bli storebror! Stort grattis till er!

Det är förresten många i min närhet som ska ha bebis i januari och februari och det känns ju jätte skoj! En av mina vänner ska ha bebis vilken dag som helt och det ska bli så spännande! Ena annan ska ha närmare jul!

Vad det gäller min "lilla" kula så har den börjat växa men det känns inte riktigt än som jag är gravid... blir ju lite verkligare när man börjar känna att det rör sig! I morgon går jag in i vecka 14 och det är väl hög tid att ringa barnmorskan för inskrivning... men det är ingen brådska ;) Huvudsaken att jag gör det i tid för att hinna få en tid till ultraljud!

Vad det gäller framtiden så har vi en del planer men hur det går med dem och när det i så fall sker vet ingen... man får se helt enkelt!

Nu är det dags att sätta lite fart så det blir någonting gjort....

Lovade just Melvin att vi eventuellt ska ner till sjön efter lunchen... de är väldigt badsugna men jag tvivlar på att de fortfarande är det då de känt på vattnet...

Puss å hej så länge!




Towe drygt 7,5 månad!

Jo interner pajade ju precis då hon blev 7 månader och det blev inget skrivet då... och sen har jag inte bara kommit mig för men nu ska jag försöka få ihop några rader!

Tiden går fort, typ som alltid när det gäller barnen!
Towe har börjat äta mat, inte bara smakportioner. I början var det trögt att få henna att äta, hon gillade inget av det jag lagade, har ganska många portioner med härliga puréer och grytor i frysen men hon dissar dem ännu... pressad potatis med smör funkar finfint! Lite broccolipuré till det fungerar och även en av de jag kokade med bland annat morot och paprika. Det är konsistensen hon är mest kinkig för, så lent som möjligt ska det vara!

På morgonen äter hon gröt, först körde jag pulvergröt, inte riktigt som jag brukar göra men den gillade hon och om det då är det enda så vad gör man!? I alla fall så har jag nu börjat blanda med egen havregrynsgröt kokt på mixade gryn och det funkar! Sen är det två portioner potatis/dag, lunch och middag och däremellan lite tutte som mellis och eventuellt lite banan och sen välling på kvällen.

När det gäller den övriga utvecklingen så går den ganska raskt framåt!
Hon sätter sig själv utan problem och det har hon gjort rätt länge nu... När hon tar sig fram så ålade hon mest i början men nu kryper hon för fullt, ålar bara ibland när det behöver gå extra fort ;).

Klättrar för fullt, ja inte upp på saker men mot saker och hon har de senaste dagarna börjat resa sig upp på fötter, innan har det mest varit på knä typ mot luckan på diskmaskinen och annat i lagom höjd.

I spjälsängen så reser hon sig upp på fötter, idag gick hon lite utefter ryggen på kökssoffan när hon stod där bredvid sin pappa, blommorna var intressanta!

Hon vill vara med överallt och följer efter som en liten svans om det är intressant, dammsugaren är rolig att följa efter! Sen är hon mycket inne i lekrummet och leker med de andra barnen, väldigt nöjd med att vara på golvet tycker jag men det har de andra barnen också varit, är inte en sån mamma som går omkring och bär så mycket i onödan...

Står och går gör hon gärna när man håller i händerna på henne, det är inte alltid hon vill sitta när man sätter ner henne på golvet... ibland är benen som stela små pinnar :)

Hennes rutiner har börjat att falla på plats igen och nu ser en dag ut ungefär så här:

06.00-06.30 Vaknar
07.00-07.30 Frukost
09.00 (ca) Sover en stund
12.00 Lunch
14.00 Sover
16.00-17.00 Middag
19.30-20.00 Välling och sova för natten
sover inte ofta hela natten utan vaknar ibland på kvällen får eventuellt lite tutte och somnar om och sen vaknar hon någon gång vid 04.00 tiden för lite tutte också, men det lär ju gå om sig det också...

Än så länge så har jag mjölk kvar och hon vill gärna snutta men ibland känns det som att mjölken kan försvinna när som helst men det är ju en av de vanliga bieffekterna då man är gravid... de andra gångerna har mjölken försvunnit tidigare men å andra sidan så har de sovit lite bättre på nätterna... men alla barn kan ju inte vara helt lika.

ja och så det här med bilder... det kommer när jag orkar ;)

Men i alla fall så vill jag avsluta med att det är härligt att se lilla Towe utvecklas dag för dag, se hennes fina smilgropar varje gång hon ler och höra hennes härliga skratt varje dag, se hur hon njuter av livet och vi är alla så glada över att få vara med!
Vi älskar dig lilla Towe♥

Kusin/släkt träff i Sätern!

Igår när jag vaknade öste regnet ner... lite trist med tanke på dagens planer men allt går om man bara vill!

Tog det lugnt på förmiddagen, nästan för lugnt kände jag men allt vara packat och klart i tid och vi kunde åka ungefär då vi hade tänkt.

Vi var tvungen att åka förbi Dollar innan, lite papptallrikar att äta på för enkelhetens skull och så passade vi på att få med lite annat från listan jag skrivit också, typ skurmedel och liknande...

Lämnade av Göran, åkte förbi mamma och sen for vi upp till Sätern... Jag kände mig en aning sen men när vi kom var det bara 3 ilar där än så jag kunde med gott samvete pusta ut för vi var garanterat inte sist ;)...

Det regnade fortfarande men de hade satt upp et jätte stort tält som de dukar under och det var inte jätte kallt så det kändes ändå lovande.

Först gick vi in, Towe behövde äta och vi kunde ju lika gärna sitta inne en stund medan vi väntade på att fler skulle anlända. Det eldades i kökspannan i köket, det var varmt och mysigt, precis som när man var liten!

I huset där min gammelmormor alltid bott bor nu hennes dotter och min gammelmoster Gördis och det är så mysigt att vi fortfarande även om det är mer sällan, samlas och träffas just där!
Det var någon som påpekade att det inte riktigt kändes som samma sak då huset nu är grönt, det har alltid varit rött men vem vet, kanske blir det rött någon gång igen!?

Det serverades fika ute, barnen lekte och allt var mysigt och trevligt! Frös man fick man gå in och värma sig en stund, alla kände sig som hemma och det var så bra som det kunde bli trots att det var lite ansikten här och var som man inte kände igen... man kan ju inte hålla reda på alla släktingar ;)

Vi blev kvar sent, Casper blev upphämtad av Göran vid 17.00 tiden och vi + Tina kom inte därifrån förrän närmare 21.00! Det var så mysigt att sitta kvar där inne i köket, barnen lekte, det var varmt, Gerd och Gördis såg ut att trivas med alla barn de också, Pelle och Helene var kvar med sina två barn också. Melvin fick till och med för sig att han ville stanna och sova där, hihi men det får bli en annan gång ;).

Härligast av allt var att flera tyckte att jag/vi hade snälla barn som skött sig jätte bra hela långa dagen och sånt är ju hur härligt som helst att höra! Många föreställer sig att om man har många barn, som i mitt fall 6 stycken så är det alltid livat... de flesta vet ju hur ett eller vå barn kan leva om och tydligen förutsätter man att har man då 6 stycken så är det livat gånger 6 också... men då tror de fel! Även om det ibland kan leva om riktigt ordentligt men det hör ju liksom till!

Knäppte faktiskt en massa bilder på var och en men jag ska inte lägga ut alla här på bloggen då många av dem inte ens ville vara med på bild egentligen, men några bilder på alla barn ska jag väl kunna bjuda på! Fast det får jag komplettera med lite senare för nu ska vi strax äta frukost...

Towe vaknade som vanligt strax efter 06.00 så snart har jag varit vaken i 3 timmar och klockan är strax innan 09.00!!!

Puss och hej så länge och ett stort tack till alla som kom, det var mycket trevligt att träffas! ♥

6-årig bröllopsdag!

Idag den 19 Augusti 2011 är det 6 år sen jag och Göran gifte oss!
Det ska vi fira med att åka till stan, äta gott och gå på bio!
Snälla systeryster Tina är barnvakt och mamma också, dvs Jonna och Meja ska vara hos mamma och Tina stannar här hemma med resten!

Jag hoppas bara att jag kan hålla mig vaken på bion ;) har somnat framför tv:n nu flera kvällar i rad trots stora försök att hålla mig vaken hihi...

Hoppas på en mysig dag i alla fall!
Älskar dig mest Göran Meyer ♥

Sötnos fick kattungar!

I natt den 18/8 hade vi förlossning i vår säng, strax efter klockan 03.00 kom första lilla knytet och sen rullade det bara på. Vid 06.00 klev jag och Towe upp och då hade det blivit hela 6 stycken och alla var så otroligt söta och Sötnos tog så väl hand om dem.

Eftersom hon parkerade sig själv mitt i vår säng så låg jag och Göran på varsin kant och  kikade att allt gick bra, Towe var med första timmen också men sen tog hennes energi slut och hon somnade vid mitt bröst.

Sötnos har varit med sina små mest hela dagen, varit ner och  pratat med oss några gånger, ätit lite och sen gått upp igen.

Efter frukosten bäddade vi rent vår något blodiga säng och flyttade över ungar och mamman till en korg som vi bäddat... först ville hon bara flytta dem men Göran visade henne att det var i korgen både hon och ungarna skulle göra och så blev det.
Vi var lite rädda att det inte skulle gå och flytta dem då vår förra katt (Doris) helst ville gömma både sig och sina ungar men med Sötnos verkar det gå jätte bra!

Var nyss upp och kikade till dem och passade på att ta med kameran:





Är de inte söta!?

Systeryster!

Har systeryster Tina på besök, hon stannar tills på lördag då vi ska till Sätern på kusinträff, så det är mycket tid som vi får rå om henne och hon oss!

Hittills så har vi inte fått mycket tid över då barnen vill ha all hennes uppmärksamhet men det gör inget för hon njuter verkligen av det och vi hinner ju umgås lite mer sen när barnen lagt sig!

Barnen har fått försenade och förtidiga födelsedagspresenter och nu spelar de spel!

Puss puss♥

Utan tv, telefon och interner i 9 dagar!!!

Åskan slog ner här i byn och vi blev helt utan allt... ja det ovannämnda alltså ;) vi har allt via bredbandet!
Idag fick vi tillbaka det och nu efter denna dag kan jag säga att det har varit ganska skönt att vara utan!

Ja det var en kort liten uppdatering... blir mer en annan dag.. om jag inte strejkar från bloggen vill säga och sen får vi se om jag får tid över att sitta här utan att behöva sitta uppe halva nätterna ;)

Puss å hej!

Öroninflamation & fotbollsträning...

I tisdags körde fotbollsträningen igång men då missade vi den eftersom vi var i Sveg för att hämta hem Casper... nästa träning var igår och den var vi på, vi åkte alla utom Hilma och Melvin som fick stanna hos farmor under tiden.

Men föst så var vi till Svensta, Casper har sen i onsdags sagt att han haft ont i örat, jag kikade och då var det lite blod där som jag tog bort försiktigt med tops och sen kom en ny droppe så jag tänkt att det var ett knott som bitit honom eller liknande... men igår så sa han att det gjorde ont när han gapade också så vi tänkte att det var lika bra att kolla upp eftersom helgen närmade sig.

Vi fick en tid klockan 15.00 och på 2 minuter hade läkaren sagt öroninflammation och skrivit ut penicillin! En kur på 5 dagar, sen om det var en vanlig inflammation eller inte vet jag inte, bara att det var en inflammation.

Jag måste säga att det var rätt tur att vi åkte för idag har han haft riktigt ont, örat har runnit och han har fått äta alvedon, ja och så penicillin så klart!

Igår var faktiskt en ganska lugn dag och idag (fredag) har varit ännu lugnare... vädret har varit lite si och så, ganska bra mitt på dagen men vi blev inne dock med dörren öppen så vi fick in lite friskluft!
En riktig mysdag har det varit och jag har svettats som en tok, det märks att hormonerna sprutar omkring i kroppen, jobbigt att man inte kan styra över dem!

Jag är väl inte en alltför trevlig mamma alla gånger kan man väl säga och tålamodet kan försvinna på två sekunder! Sånt ät jobbigt tycker jag!
Dessutom är jag halvt illamående hela tiden och trött men det hör ju liksom till...

Göran klev upp tidigt och gick på jobbet men kom tillbaka igen efter 30 minuter... han mådde inte bra och skulle hem för att vila och se om det gick över... senare i samråd med arbetsledare bestämdes att han skulle vara hemma fredag och lördag men jobba söndag och måndag... så jag blev inte gräsänka hela helgen i alla fall!

Lagt ut bilen på blocket har jag gjort också... vår älskade Viano... men den kommer att bli för liten när bebisen kommer så det är bara ett att göra... ingen ide att vänta...
Lite av dagen har vi ägnat till att kika på lite olika alternativ på bilar i stället för den vi har... det är svårt... men jag tror vi är ganska överens om eventuellt val av annan bil...

Nä nu orkar jag inte skriva mer... men lite är bättre än inget!

Puss puss♥





11år som förlovade!

Igår den 3/8-11 så firade jag och Göran 11år som förlovade!
Ja som ni ser så blev det inte så mycket till firande, men fika blev det ju i alla fall!
men man måste ju inte fira allt...

Puss puss♥

Massor av bad och lite annat...

I Lördags var vi som jag skrev sist på badet och här kommer några bilder:


Hilma redo för att hoppa i!


Älskar att flyta omkring!


Melvin den lilla fegisen har lärt sig han också att det inte är farligt!


Meja och Cornelia tampas på flytkuddarna!


Hilma är absolut inte rädd och vill pröva hon också!


och så en sväng i stora bassängen för att flyta lite till!


Efter bad blev det bastun! Men jag vet inte vad det blev med Melvins läppar på bilden... ser lite blåfrusna ut!


Sen gunga i solen lite så man torkar!


Och så fastnade vi som sagt hos maria och Emil och då var det självklart tvunget att pröva hans pool!


Vi gick en sväng på badet på kvällen också och då blev det lite fler bilder!


Melvin i stora bassängen!


Fick mig en bild på Meja och Jonna också... men inte så bra då de flänger runt hela tiden!


Glad Hilmasäl!


Göran jobbade  också och då klippte jag gräsmattan på förmiddagen, egentligen skulle Göran göra det på tisdag när han var ledig men nu slapp han! Det tog sisådär 2,5 timme och under tiden passade Jonna både Hilma och Towe! Towe sov första 1,5 timmen och M&M var ju hos farmor efter att ha sovit där!

Efter lunch som för övrigt blev blodpudding och bacon gick vi till farmor allihop och barnen fick glass. Vi var där tills Göran slutade, då sprang barnen ner till lekparken och jag och Towe gick hem för att möta Göran.

Det var tänkt att vi skulle till Sveg för att hämta Casper men han ringde och sa att han ville stanna någon dag till!
I stället tog vi en promenad till Thunells igen och då hade barnen kommit till Susanne igen och vi blev kvar där ett tag, eller ja vi blev kvar på middag också! grillat stod på menyn och det tackar man inte nej till!

Vi hade tänkt bada på kvällen men det blev inte om jag minns rätt...!?
Vi gick nog hem och nattade trötta barn i stället!


Måndag (1/8) tog vi det lugnt, Göran kände sig tussig, snorig och slö... Meja skulle till Cornelia och leka och Melvin följde med när jag skjutsade och ja han blev också kvar!

Vi åt tidig middag eftersom Göran skulle jobba 16.00-20.30, spaghetti och köttfärs med riven parmesan och vitlök!

När Göran gick på jobb packade jag badkläder och lite annat och sen åkte vi för att hämta hem M&M. Jag hade tagit med mig bullar och vi blev kvar i flera timmar! Trevligt att ha någon att prata med, barnen lekte ganska så bra, fast det blev lite bråk och tjafs då och då... men så kan det ju bli när 4 flickor och en liten pojke ska leka!

Klockan var 19.19 innan vi satt i bilen på väg till badet för att kvällsdopp, Towe som fått sig lite gröt vid 18.00 tiden somnade  i bilen och sov under större delen som vi var på badet, bredde på henne en filt och placerade bilstolen med henne i på en av bänkarna.

Barnen badade och bastade och när vi vid 20.00 tiden var på väg därifrån kom Susanne, Patrik, Tony och Benny och badade... men vi åkte hem ändå.
Men föst åkte vi tillbaka till Cornelia för att hämta Mejas badkläder som vi glömt så hon fick bada i Hilmas trosor på badet, men det gick ju också bra!

När vi kom hem satt Göran här ute och väntade på oss, vi gick in, fikade och nattade barnen!


Tisdag var Göran ledig och han skule få sovmorgon men somnade på soffan så han blev nog väckt vid 08.00 tiden ändå!

Vi åt frukost, barnen gick ut, Göran också, han satte sig med något prov som han måste göra för att få delegation när han jobbar...
Jag solade lite under tiden!

Senare tog Göran och Hilma en sväng i Toyotan och kom hem med glass! Och en stund efter glassen när Hilma sov i vagnen fikade vi fil och flingor innan vi packade ihop oss och åkte mot Sveg för att hämta Casper.

Klockan var runt 16.30 när vi kom fram och gissa om Casper blev glad för att vi kom!!! han kramade om hela familjen och speciellt Towe som han tydligen saknat mest av sina syskon och sen gick han över till grannen. Mickan och hennes dotter Tuva som är 9 månader! Alla de andra följde så småningom efter för att kika lite och säga hej!

Ganska snart gick vi ner till Sanstjärn och badade, eller barnen badade, jag hade också badkläder med och det var varmt i vattnet men jag får bada en annan gång, bättre att vara två för att hålla lite koll när det är ett nytt ställe för barnen att bada på, speciellt när det fanns en stor brygga!

Milla och Jacob kom lite senare efter att Jacob fått fylla på magen med lite välling, pappa var fortfarande på jobbet, jobbar till 18.00...

Fotade lite när barnen badade:







Towe satt i vagnen...


fast sen fick hon också bada!


jacob badade också en stund men tyckte det var intressantare att kräva i sanden!


Hilma klättrar i bakgrunden!


Alla barnen badade och hade roligt, här sitter jag och Tuttar Towe som fått kommit upp ur vattnet och Milla fick låna kameran!

På vägen tillbaka till pappa så plockade baren både blåbär och hallon, Jonna blev kompis med Fanny och Ida som Casper lekt med mycket och  efter att vi kommit fram och Jonna bytt om så knallade hon över till tjejerna!

Det dröjde inte länge förrän pappa kom runt hörnet och han hade handlat med sig lite lätt middag, korv med bröd! Barnen gick återigen till grannen en stund, jag var också dit och kikade och pratade lite innan jag gick in för att steka korv...

Glömde så klart att ta några fler bilder den dagen...

Maten dukades fram och det blev dags att leta reda på barnen, men de höll sig i närheten så det var ganska så lätt, Jacob hade också dragit till Mickan och satt och lekte i vardagsrummet bland alla bollar och andra leksaker!

Vi åt och umgicks en stund innan vi strax innan 20.00 begav oss hemåt, ja vad vet jag, klockan kanske hann bli mer också innan vi riktigt var på språng!?

Vi tog vägen över Vemdalen hem och väl hemma så fikade vi kräm och smörgås innan barnen åkte i säng! De somnade rätt snabbt och jag satte mig i soffan för att ge Towe välling.
När jag sen gick upp för att lägga henne så lade jag mig på sängen för att vänta tills hon somnade ordentligt och jag kan säga att det var inte bara Towe som somnade! När jag vaknade igen var klockan 02.00!

Jag gick ner för att kissa och borsta gaddarna och sen väckte jag Göran två gånger... men han blev kvar på soffan ändå... och Towe hon sov jätte bra hela natten! De andra barnen också för den delen!


Onsdag blev också lugn, vi åt frukost, Meja åkte till Cornelia och de andra var ute och lekte. Göran skruvade på Jonnas fyrhjuling,Towe sov i vagnen och jag solade, Jonna, satt vid datorn och tog det lugnt och Hilma och Melvin lekte i Saaben... Casper var så klart med Göran i garaget!

Vid 15.00 tiden åkte vi till hembygdsgården och fikade och jag tror det var uppskattat av alla, de som serverade fikat också!

På vägen hem stannade vi på Grindes för att handla lite och sen hem igen.
Det blev grillade hamburgare till middag och alla åt bra! Efter middagen, ja inte direkt efter men vid 19.25 tiden så packade vi badkläder och åkte för att hämta Meja innan vi åkte till badet.

Alla badade utom Göran, han passade Towe och sen kom även Susanne & co. Tony och Casper lekte på bra, de har nog kanske saknat varandra!

Det blev duscha och bastu och tvättning av alla barn innan vi åkte hem. Vi fikade smörgås och mjölk, stoppade barnen i säng och sen var det kväll igen...

Jag satt här vid datorn en stund eter att jag natta Towe, Göran somnade på soffan och strax efter 23.00 gick jag och lade mig... efter att jag fått meja att somna om efter att hon vaknat och gnällt som oftast...
Jag börjar bli ganska less på att hon vaknar och gnäller på kvällar och nätter, hon är inte riktigt vaken och det går knappt att få kontakt med henne, hon bara gnäller och just gnäll är ju bland det värsta som finns!!!

I alla fall somnade hon, jag försökte få liv i Göran, han kom upp efter en stund men gick ner igen då han inte kände någon ro att sova...

Towe vaknade vid 02.00 tiden, hon ville först ha tutte men det kom inte så mycket så då släppte hon bara och var inte alls intresserad...
Min blåsa var full så jag lade tillbaka henne i sängen, gick ner och kissade, Göran kikade på tv och jag gick upp igen.
Towe hade inte somnat men jag gav henne nappen och väntade ut henne och efter att ha gett henne den 4 gånger så somnade hon om och sov tills närmare 07.45!

Göran hade tänkt gå upp till oss där vid 02.00 men eftersom Towe var vaken så lät han bli...

Melvin kom upp under morgontimmarna och sov en stund hos mig, sen ville han kika på Pippi men han fick vänta tills 08.00 då jag klev upp efter att ha tuttat klart Towe. Då fanns det i alla fall mjölk!

Nu är klockan 09.46 och vi har fortfarande inte ätit frukost... Towe fick gröt förut och nu sover hon uppe i sin säng... de andra kikar på Pippi för andra gången men nu får de strax stänga av för jag är hungrig! Ska nog koka några ägg och sen blir det frulle!

Ja det var lite uppdatering från de senaste dagarna... har lixom ingen lust att blogga nu om kvällarna... men är det sommar så är det!

Puss puss♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus