strax dags för sängen... för barnen!

publicerat i Vår vardag;
Towe och Hilma sover sen en knapp timma tillbaka och resten sitter här i soffan och myser en stund innan läggdags, alla klara för sängen! Så när det blir dags så är det bara raka vägen i säng, kanske ett kisstopp på vägen!

Det hade gått bra för Melvin på dagis även idag och han trivs jätte bra!

Medan de var på dagis har jag och Göran fixat lite med tvätt och annat, jag rensade bort alla sommarkläder så det blev ett antal galgar lediga hos flickorna!
Towe fick sin garderob utbytt till storlek 74 så nu kommer nog inte allt vara kort i ärmar och ben längre ;)

Barnen har varit ute och lekt i stort set hela tiden sen de kom hem från skola och dagis!
Till middag blev det spaghetti och köttfärssås som Göran lagade, jag rev ett knappt kg morötter! Och efter middagen så gick som sagt barnen ut och var ute till strax efter 18.00!

Göran har åkt iväg och ska spela bandy som dragit igång igen och han har verkligen längtat efter att få komma iväg igen!

Nä nu är det bara några minuter kvar till läggdags och jag tror och hoppas att de somnar gott och snabbt i sina sängar för de är jätte trötta allihopa, speciellt Melvin!

Puss puss

Snopp som en räka!?

publicerat i Melvin (nr 4);
Melvin kom nyss och såg lite ledsen ut... han frågade:
- Mamma, visst ser inte min snopp ut som en räka!? Jonna säger det...
- Nej Melvin, den ser ut som en snopp svarade jag och han såg genast gladare ut!

En kort stund senare hör jag honom säga till Jonna:
- Min snopp ser ut som en snopp säger mamma!

Tänk vilka idéer och funderingar barn kan ha! man ska aldrig bli förvånad ;)

Inskolning klar!?

publicerat i Vår vardag;
Igår klev vi  upp 06.15 som vanligt och det blev gröt till frukost, Jonna och Casper åkte på skolan, Caspers klass skulle vara i skolskogen hela dagen. Vi andra tog det lite lugnt, plockade med disk, klädde på, bytte blöjor, borstade tänder och annat och strax innan 09.00 var det dags för M&M att gå till dagis.

Jag var kvar med dem i ca 1 timma, fyllde i lite papper och kikade hur Melvin trivdes, det blev fruktstund och sen utgång och då lämnade jag. Frågade Melvin som egentligen bara skulle vara till 11.00 om han fortfarande ville äta lunch och det ville han absolut! Så det blev en heldag för honom 9-14 lika som för Meja om inget inträffade för då skulle de ringa.

När jag kom hem hade Hilma lite mys med popcorn och film, hon fick ju inget mys i helgen och då hon blev helt ensam med pappa hemma så passade det ju bra, Towe låg ute i vagnen och sov, jag lade henne 08.30 då hon var jätte trött!

Vi tog en lugn dag, ringde några samtal, fixade försäkringen på bilen som äntligen blev överskriven på oss efter att spärrar tagits bort. Vi kikade på film, Towe vaknade så småningom och då pausade vi för lunch. Efter lunch var det Hilmas tur att sova och vi kikade klart på filmen innan barnen kom hem från skolan kl 13.30.

Strax innan 14.00 var det dags för Towe att sova igen, Hilma sov fortfarande och jag bäddade ner Towe bredvid henne innan jag knatade ner till dagis för att hämta M&M.
Melvin blev lite arg, han ville inte alls hem... hihi... Allt hade ått jätte bra och personalen tyckte att han var så mysig, go, duktig, underbar, väluppfostrad mm och det blir man som förälder glad av att höra! men vad säger man? Jag blev typ stum och bara log, klämde in med att han kunde ha humör ibland också! Meja hade så klart också varit duktig sa de!

Det var lite gnäll på vägen hem, trötta ben som ska gå hela vägen hem... typ 200 meter men när det är lite uppför så kan det kännas jobbigt...

Vi kom hem, jag väckte Hilma och vi åt mellis, en hårdbrödsmörgås och ett glas mjölk var alldeles lagom, Melvin hade velat ha mer men eftersom det var fotbollsträning senare så skulle det inte dröja så länge till middagen.
Efter mellis gick barnen ut och lekte igen.

Det blev pytt med wokgrönsaker och morotsstavar till middag, det gick åt ett helt kg morötter då det åts både till och lite före middagen, de fick 1-2 bitar var medan vi väntade på att middagen skulle bli klar.

Strax efter 17.00 tog Göran med sig Jonna, Casper och Tony till fotbollsträningen och jag lastade vagnen med resten av barnen och sen gick vi en sväng på Grindes för att köpa,  4 mjölk, 1 fil, 2 kg morötter 3 kg potatis och så ville barnen ha risifrutti men det fick bli hallonyoghurt i stället som de senare fick äta till kvällsfika.

På vägen hem gick vi förbi Susanne och där blev vi var i knappt 1 timma, barnen lekte och jag kikade när de snickrade lite smått på brokvisten.

18.15 knatade vi hem, packade upp matvarorna, åt kvällsfika, borstade tänder barnen blev nattade ganska precis vid 19.00, 19.15 sov alla utom Towe som tyckte att hon behövde bajsa lite innan det var dags att sova ;)

19.30 kom Göran och barnen hem från träningen, de duschade, jag duschade, Towe vaknade när jag duschade och Göran fick henne inte att somna om så han satt med henne i soffan då jag var klar ;). Casper och Jonna fick kvällsfika innan de 20.30 kröp ner i sina sängar, Towe var då fortfarande vaken men somnade strax innan 21.00.

Jag och Göran fikade också lite innan vi båda satt och slumrade i soffan före 22.00! Efter Mittnytt blev det godnatt även för oss!

Puss puss♥