Nu är isen borta!

publicerat i Vår vardag;
Igår vid 11.30 gick jag ett varv runt kvarteret när Ninni och Theo skulle somna efter lunch, då låg isen fortfarande på sjön men den var väldigt mörk. 

Igår eftermiddag strax innan 18.00 så var jag fram på andra sidan en sväng och då var isen borta, bara lite kvar vid Sjöstrand som låg och guppade...


Det var molnigt hela långa dagen men ändå ca 15 grader varmt, men vi passade på att mysa inne då det blåste rätt bra. 

Idag så är det inte alls många grader och det blåser massor, det ska ju tydligen komma snö i morgon 😩...
Jag som hade sett fram emot att ev grilla på sista april men det blir not till att äta mat ute. 

Annandag påsk var Angelica, Robert och Liam här, då grillade vi hamburgare och åt ute juh... Men men sommaren kommer ju snart 😀


Tappat sin första tand och cyklar själv!

publicerat i Melvin (nr 4), Vår vardag;
Det har varit fint väder ute hela veckan och vi har varit ute varenda dag!
Just igår så var dagen lite extra speciell för Melvin! Han har ju som jag tidigare skrivit inte varit så speciellt intresserad av att lära sig cykla, dock har det ju varit mer intresse nu än tidigare år.
Men nu när Hilma cyklar på för fullt så är han nog bra sugen, men vi tjatar inte.
 
Rätt som det är, när jag hänger tvätt och Göran är i garaget, Hilma och Meja cyklar och de andra är på studsmattan så hör jag Melvin "Pappa jag kan cykla!!!" Jag tittar upp och där kommer han i full fart och har startat helt själv, med stöd av trädgårdsmöblerna ;P.
 
Han "landar" som han säger, på gräsplätten framför lillstugan och är jätteglad, "det var inte meningen att jag skulle cykla" sa han och skrattade...
Han är på väg tillbaka till utemöblerna för att försöka igen men jag säger till honom att starta direkt på uppfarten, han försöker och vips, lätt som en plätt, han cyklar iväg och "landade" denna gång vid studsmattan.
 
Hans uttryck att han landar i stället för att stannar har nog att göra med att han bromsar inte utan liksom hoppar av cykeln när det antingen vinglar för mycket eller kommer hinder i vägen, han jobbar fortfarande på det där med att bromsa ;P.
 
Vi gick in, åt middag och det blev dags att sova. Melvin kommer och frågar när någon ska dra ut hans tand som är så lös!? Fixar det säger pappan, en tråd knyts fast och sen rycks den ut! Den var lös men ändå inte dinglande lös.
Jag ångrar att jag inte han filma och knäppa kort för hans min var obeskrivlig! Inte ett ljud förutom att han gnällde fram ett nej precis innan den åkte ut och sen var han räck chockad och stolt!
 
Nu har han äntligen fått tappa sin första tand och efter sommarlovet börjar han lillettan! Vår lilla Melvin börjar bli stor <3
 

Utan stödhjul!!!

publicerat i Hilma (nr 5), Melvin (nr 4), Vår vardag;
I slutet av förra sommaren så cyklade Hilma i full fart på sin cykel med stödhjul som knappt nuddade marken. Vi testade någon gång utan och det gick några meter har jag för mig men nerverna satte stopp och säsongen var slut och cyklarna ställdes bort. 

I år så gick det bättre 😄. Vi tog fram cyklarna i förrgår och igår plockades stödhjulen bort, Hilma själv som ville och vips! "Släpp då mamma, jag kan fälv (själv)", lät det när vi testade på gräset första gången.

Att starta själv var lite svårare men hon kämpade på och jag hjälpte henne då och då. 
Idag bad hon om att sätta tillbaka stödhjulen, mest pga att starterna är lite jobbiga tror jag men inte en chans sa vi, du kommer aldrig att få sätta tillbaka dem nu när du kan och är så duktig! 😄. 
Hon insåg att det bara var att fortsätta traggla och hon blir duktigare hela tiden, i slutet av dagen var det inga problem alls, hon hade toll och med lärt sig att svänga runt utan att behöva stanna. Mycket stolt tjej!

Vad beträffar Melvin så har han aldrig varit riktigt intresserad av cykeln, förra året testade vi både med och utan stödhjul men när det inte var lätt som en plätt på en gång så gav han upp. 

I år så har det börjat lite annorlunda, han har åkt runt här på sin cykel han också som de andra och när Hilma kunde cykla utan stödhjul så ville han snabbt ta bort sina också 😜. 

Det som är med Melvin är att han är feg och väldigt försiktig, det har han alltid varit. Han villa absolut inte cykla på infarten utan bara på gräset, han sneglade bak hela tiden för att kolla så jag inte släppte taget om stången. 

Första gången han testade så släppte och och det gick bra men han såg i skuggan att jag inte höll i och då blev han osäker, du testade han på uppfarten, efter det ska det bara vara på gräset. 

I och med att han är osäker så vinglar han ganska mycket och håller inte styrkan mellan armarna, styret och kroppen.

Igår innan vi skulle gå in så insåg han att han faktiskt kan och han går med på att jag släpper om vi är på gräset, då börjar vi på en speciell punkt där det lutar neråt, jag håller i tills han startat och sen trampar han på i ca 10 meter tills han når stuprännan och där svänger han och stannar 😉. Sakta men säkert, det släpper nog så småningom, med lite pepp och beröm, Intresset verkar ju finnas i år i alla fall 😄. 

Sitter och vilar sig lite ❤️.