lite jobb - klipp & sling!

publicerat i Vår vardag;
Idag fick jag besök, klippte och slingade och det blev jätte bra! Personen som fick sig en omgång blev också super nojd och det gör ju det ännu roligare!

Casper var på skolan under tiden och de andra här hemma och eftersom Göran inte var hemma så riggade jag med film och popcorn!!! Hilma hade jag hållit vaken så hon somnade gott i sin säng!

Göran är i Svensta och har tagit ett sista farväl av Robin Olsson som de hade begravning för idag..... säkert skönt för de anhöriga att det är gjort men ändå så blir det ju ännu verkligare att han faktiskt har lämnat dem för gott, usch sånt där borde inte få hända en så ung människa..

Melvin och Hilma sover, Meja kikar på fil, Jonna åkte nyss till Nikita och Casper är kvar på skolan. Det blev tjafs med taxichauffören när han skulle ha med sig sparkcykeln så han blev kvar. Han ringde hem och berättade allt och sen sa han att han ville gå hem men sen ringde Maria på fritids upp och sa att ett annat barn snart skulle bli hämtad så hon skulle höra ifall Casper fick åka med dem eftersom de ändå åker förbi!

När Casper väl kommit hem och Melvin har vaknat ska vi promenera över till svärmor och få oss lite fika!!

Hilmas vattkoppor är skorpor nu men hon verkar ändå ha någonting som besvärar henne, antingen så har hon tänder som är på väg eller så är det någonting anat men ont i munnen verkar hon ha... Hoppas det går över snart så hon blir sitt vanliga glada och nöjda jag igen!

Här är sista bilderna jag tog på Hilmas vattkoppor när de var som värst!!!Igår gjorde vi.....

publicerat i Vår vardag;
Jag hade ställt klockan på strax efter 07.00 för att få upp Jonna i tid! Jonna skulle nämligen följa med farfar till Östersund och kika på när faster Evelina spelade fotbollsmatch!
Hasse hämtade upp henne strax efter 08.00 och de var hemma igen vid 18.00 tiden så de hade haft en heldag tillsammans med lite olika små äventyr! Presenter och godis hade hon köpt också. Hon hade lekt med Evelinas killes son Isak mest hela degen så hon var helnöjd!

Medan Jonna var i stan så åt vi frukost, klädde på oss, gick ut, hängde tvätt, Meja lärde sig köra fyrhjuling själv, Hilma sov en sväng, Melvin sov en sväng, vi hoppade studsmatta, Tony som också fått vattkoppor kom och lekte med Casper, vi åt lunch, hängde lite mer tvätt, åkte på affären/Grindes, Hilma gungade för första gången, tror jag de var i alla fall tyckte hon det var jätteskoj!


Hilma prövade solglasögon och tyckte det var skoj!


Go fisan!!!


Son sagt, gunga var roligt det också!!!!


Hahahaha!!!


Sen på eftermiddagen lämnade vi Melvin och Hilma med farmor och så åkte vi till kraftverket och tittade när de släppte på vatten! Alla vet ju att vattennivån är rätt hög lite var stans i vårat land den här våren!
Meja tyckte det var en aning läskigt med mycke vatten!!!!


Casper och Tony stod så nära så det skvätte på dem, därav skrattandet!!!


Uppifrån!!!!


Utsikten!!!


När vi kom tillbaka hem så gick vi in och lagade middag, Casper åt med farmor Patrik och Tony på värdshuset, vi andra åt hamburgare och makaroner!

Efter middagen kom ju Jonna hem, jag skurade lite golv, sen nattade jag barn och Göran skurade golv och sen skurade jag lite mer golv innan det var dags att sätta sig i soffan och mysa med större barnen och lite chips. Tony var också här för han skulle sova över!


Bjuder på Mjeas vattkoppor också!!!


Det var dubbelt så mycket i ansiktet idag när hon vaknade!! Men glad som vanligt när mamman är framme med kameran!!! Koppan på bröstet var den första hon fick.

Melvin har hittills bara två riktiga koppor, varav en i hårbotten och en ovanför snoppen, meja har jag fortfarande inte sett någon riktig koppa på än, misstänkte en på benet härom dagen men jag får inspektera ikväll!!!! Skulle ju vara bra ifall hon också fick så är det överstökat sen!!

oj vilken natt!!

publicerat i Vår vardag;
de tre små barnen somnade som stockar igår och allt var lugnt ända tills hunden fick frispel på katten och Göran i sin tur på hunden... han välte ner en stol från bordet i köket och efter ett stort brak så vaknade Hilma....

Hilma hade väldigt svårt att komma till ro igen men efter några timmar i min famn i soffan så somnade hon äntligen och jag kunde lägga henne i sängen, då var klockan närmare 23.00...
Precis innan jag skulle gå och lägga ner henne så vaknade Meja och hade ont, så Göran tog upp henne, jag lade ner Hilma och så fick Meja sitta med mig en stund, ganska snart bestämde jag mig för att borsta tänderna och sen kröp jag och Meja ner under täcket i våran säng!

Precis när både jag och Meja kommit till ro så vaknade Hilma igen..... efter några försök att få henne att somna om så gick jag och hämtade Göran, så han kom också och la sig. Tänkte att om hon ska ligga och skrika så är det ju bra ifall Göran kan ta de andra barnen ifall de skulle vakna, sen kan det ju vara bra om han sover i sängen i stället för på soffan!!

Det tog åter några timmar innan Hilma somnade, hon skrek nästan hela tiden så jag antar att alla hennes vattkoppor kliade en aning! Hon har över 30 talet bara på huvudet och i ansiktet, lika många på ryggen och ungefär samma antal innanför blöjan + några till lite här och var så jag kan tro att det ger ett visst obehag!

Hon vaknade några gånger till och från under natten och gnessade men vid 07.00 gav jag upp och vi två klev ur sängen innan nvi väckte någon annan. Göran klev upp vid 04.00 tiden för då kunde han inte sova mer, han tillbringade natten i mitten på sängen och eftersom vi har olika hårdhet på sängarna så var det inte alltför bekvämt, Meja låg på hans plats!

I alla fall när jag och Hilma kom upp satt Göran och Tony och spelade tv-spel, jag lämnade över Hilma så att jag kunde gå på toa och sen gjorde jag en flaska välling, hon brukar inte få det på morgonen men jag tänkte eftersom klockan var så tidigt och det var en bra stund tills frukost så var det smidigt! Och hon var nog hungrig för hon svepte flaskan rätt snabbt och sen var hon nöjd!

Jag la Hilma för att sova innan 09.00 tiden och hon somnade bums. Jag dukade fram frukost och sen åt vi alla i lugn och ro innan Hilma vaknade igen. Hon har förresten bajsat två gånger redan idag också och hon verkar vara lite hård i magen så det kanske också är besvärligt för henne!?

Just nu sover hilma gumman igen, Melvin äter chips och kikar på Shrek, jag sitter här och Göran har tagit med sig resten av gänget till cross banan, så man kan väl säga att jag för tillfället njuter av lugnet!

Ute är det inget strålande väder, det har regnat i natt och även lite på morgonen, skulle tro att det kommer att småregna lite hela dagen så jag och Melvin håller oss inne!

Är ändå lite förvånad över att jag inte är tröttare än jag är efter en natt som denna men det lär väl komma senare, där innan middagen då man är lagomt hungrig också!?