Snart är November slut...

publicerat i Vår vardag;
Shit!!! Nu har det gått typ 2 veckor sen jag skrev!!! Jag hade tänkt skriva förra helgen och sen tänkte jag på det i början på veckan och vips så är veckan snart slut... men så kan det ju bli när det är fullt upp med allt möjligt.
 
Jag minns knappt vad vi har haft för oss mer än det vanliga, förra helgen vet jag att jag bakade med Towe och Ninni och att vi tog in ved. 
I veckan hade vi besök av tidningen.
 
Den här helgen har vi än så länge tagit in mer ved och idag förberett för en heldag i morgon. Vi ska klockan 09.30 befinna oss i Klövsjö, barnkören ska sjunga på gudstjänsten och ska såklart vara där och öva ca 1,5 timma innan. Göran jobbade idag och jobbar även i morgon så jag ska ta med mig hela barnaskaran varav en måste åka med farmor. Casper ska med på gudstjänsten, han ska konfirmeras i vår och måste gå på visst många gudstjänster.
När vi är klar i Klövsjö ska vi hem och laga middag innan vi ska iväg igen fast denna gång här i Rätans kyrka, barnkören ska uppträda även här men då kommer göran att vara hemma från jobbet så den av oss som går måste inte ha med sig alla små.
 
På tisdag ska Lilly till BVC på 1-års kontroll och jag ska göra en glykosbelastning (tror jag det heter) eftersom mitt blodsocker var högt sista jag ver till barnmorskan, det var tidigare i veckan. Hoppas bara att det berodde på att jag precis hade fikat. Vi åkte direkt när vi lämnat barnen på dagis och åkte till robert och Leia för att hälsa på lite och vi hann precis fika innan jag skulle iväg.
 
Jag hade tänkt att jag kanske skulle ha bakat lite lussebullar innan i morgon men jag skjuter på det, men tomtegröt blir det i alla fall till frukost i morgon, jag lagar den i ugnen över natten så är det bara att servera i morgon bitti.
Pepparkakor ska vi säkert baka närmare jul men just nu sås äljer både Jonna och Casper för sina klasser och vi har köpt några lådor så det är ingen kris.
Casper har även sålt salami från Delikatesskungen och de ska vi försöka dela ut i morgon eller på måndag.
 
Igår var vi till Svenstavik och handlade lite på Dollar, det var länge sen vi åt godis så vi tyckte det var passande. När vi kom hem så körde vi som sagt in ved, Jag, Hilma och Melvin hjälptes åt att lasta på vagnen, de skickade mig vedträn och jag lade dem på vagnen. När skolbarnen, Jonna, Meja och Casper kom hem så fick de byta av och vi körde en kedja, Casper gav Meja som gav till mig och jag räckte till Jonna som lade på vagnen och det flöt på jätte bra och det var inget gnäll! Snarare tvärt om, de tyckte det var så roligt när det flöt på så bra.
Det var förresten ganska tur att vi tog in den redan igår och inte idag som det först var tänkt. Igår töade nästan alla snö bort, den har ändå legat väldigt länge, flera veckor! Men idag var det helt vitt ute när vi vaknade och det fortsatte att snöa mest hela dagen så det kom säkert 2 dm, sååå fint när fluffigt snö ligger på marken, taken och träden.
 
Vi åt natchosgratäng idag till middag, alla barnen var sysselsatta förutom Melvin som surade för att han inte kunde åka till Hailey men när jag frågade om han ville hjälpa mig att skära grönsaker blev han på bättre humör. Jag strimlade/skivade två paprikor åt honom och sen fick han skära dessa i små bitar och han tyckte det var jätteroligt och kände sig säkert nöjd med sig själv. Skar sig gjorde han inte heller och det är ju ett stort pluss ;P

 
Lilly fick sin present av momma när vi var i Svenstavik tidigare i veckan, när hon öppnat den hemma så fick hon inte behålla den för sig själv speciellt länge... Det var olika bilar som man kan haka i varandra och Theo är inne i en period då han älskar både bilar och lego och speciellt om de går att sätta ihop till ett långr "tåg"... hsn tog över dem rätt snabbt så momma undrade ifall han kanske önskade sig likadana av tomten :).

 
Ett par till vantar har jag hunnit sticka också.
 

Tror det kanske var i måndags, Göran fick rycka in och jobba, jag passade på att städa huset och sen duscha, skönt att ha båda sakerna gjorda.
 
Tog kort på magen för några dagar sen också, den växer så att det knakar och kilona ökar de med. Med Lilly vägde jag som mest 89kg och min tanke var att inte gå över 90kg men jag vete tusan om jag kommer att kunna undvika det!? 2 månader kvar och 2kg till så är det 90kg...

När dessa bilder togs var jag i vecka 30+4 och idag är jag i vecka 31+3

Nu ska jag fixa lite innan det är dags att sova, Ninni är orolig iväll och har krupit ner med Göran i vår säng, de kikar på (minns inte vad det heter nu) när de spelar datorspel på tv:n...
 
 

Snön ligger vit på taken...

publicerat i Vår vardag;
I onsdags så fick vi äntligen tummen ur och plockade fram alla vinterkläder och det var väl tur för på torsdag morgon var det flera -grader och barnen tog gladeligen på sig sina varma täckbyxor, jackor, vinterskor, mössor och vantar!
 
I helgen kom snön men först en skvätt regn på lördagen men igår var det vitt på backen när vi vaknade och så har det snöat mer idag så det är några cm som ligger på backen, säkert upp emot 5 cm i alla fall.
 
 Finns säkert några som klagar på snön och vintern men de flesta har nog i alla fall väntat och längtat efter att den ska komma och det har vi med. Det blir så mycket ljusare när snön ligger som ett täcke på marken och när träden är alldelses frostiga så blir det så vackert.
 
Så med det så säger jag VÄLKOMMEN till vintern, snön och kylan!
 

Tryggheten som en mormor kan ge <3

publicerat i Mina tankar och funderingar, Vår vardag;

Vissa dagar saknar jag min älskade mormor lite extra, saknar att ha någon att prata med, någon som förstår och har varit med hela mitt liv, som vet min bakgrund och min historia. Någon som man kan berätta allt för, någon som kan trösta när man är ledsen.
Inser att jag inte har någon sån människa i mitt liv och har inte haft sen 1998 då momma fick lämna oss pga den elaka cancern... Finns bara en till människa som kan jämföras med min mormor och det är finaste Kerstin Halvarsson​ som alltid fanns där för mig, hon jobbade som skolsköterska på min skola och det var många många gånger som jag besökte henne av olika anledningar, ibland bara för att säga hej och prata lite.
Jag kan inte säga att jag är nöjd med min uppväxt trots att jag vet att jag mest troligt inte hade varit den jag är idag om det inte vore för den men å andra sidan så är jag inte helt nöjd med den jag är heller... Jag försöker alltid mitt bästa men ibland brister det och det finns ingen gång som jag mår så dåligt som då...
Så till alla er som har en sådan människa i era liv, någon som ni alltid kan gå till och som alltid finns där för att lyssna och trösta, ta hand om henne eller honom, visa hur mycket personen betyder för er för de kommer tyvärr inte finnas där för alltid...
Sist men inte minst, ännu en gång ett stort tack till dig Kerstin Halvarsson för att du fanns där, vet inte alls vart eller vem jag varit utan dig. Jag gläds verkligen med dina barn och barnbarn för att de har dig, de är så lyckligt lottade <3
Jag är ju såklart glada för dem som finns i min närhet men i just detta fall så räcker inte dessa fina människor riktigt till... närmast nu är nog mina mostrar Susanne Olofsson​ och Gittan, de är både äldre än mig och vet om min uppväxt och bakgrund, har känt mig sen jag var liten <3 och jag vet att de finns där både för att lyssna och trösta men tyvärr 50 mil bort...