Julen 2021

Då var den förbi, julen 2021 och jag tycker nog att det var en rätt så bra jul ändå! 

Jag jobbade rätt mycket dagarna innan, både veckan innan och samma vecka men vi hann med allt ändå, Göran och barnen skötte det mesta ❤️. 

Natten till självaste julafton så var jag vaken ända till 04.30… var inte så trött, såg serie och sen satte jag igång tomtegröten inför julmorgonens frukost. 

(null)
Här vilar gröten 😍

Vi åt vid 09.00 tiden och sen fick Casper och Emilia öppna sina julklappar från oss och vi våra från dem, de skulle nämligen fira jul hemma hos Emilias mormor lite senare. 

(null)
Mysigt 🥰

(null)
Alla ❤️:an samlade såklart även Emilia och Towe hon hamnade precis bakom Minnah, bara hennes ben och fötter som syns 😅

Vi började förbereda julmiddagen, som mer blev en jullunch, redan vid 12.00 tiden, kokade ägg och fixade i lugn och ro. 
Någon gång vid 13.30 tiden satte vi oss för att äta, lite lugnare och mysigare än jag förberett mig på 😅. 

(null)

Jag och några av de större barnen hjälptes åt att plocka undan och fylla diskmaskinen + plocka fram lite julgodis lagom till att Kalle började 😍. 
Efter Kalle så öppnade vi julklapparna, skönt att inte göra det för sent, mindre stress och inte lika mycket outhärdlig väntan. 
Jag tycker att om man ska gå och vänta hela dagen ända fram till Kalle och sen äta middag och sen flera timmar senare öppna julklappar precis innan läggdags så blir det bara jobbigt… först lååång väntan och sen en massa stress, otålighet, hungriga magar, dåligt tålamod osv…
Vi har testat lite olika varianter genom åren och denna som vi körde i år kändes nog bäst hittills 🥰. 

(null)
Promenad med Hilma, Noah och Tyra på julaftonskvällen. 🥰

(null)

(null)
När syskonkärleken är som bäst 🥰 tripp, trapp, trull ❤️

De två nästkommande dagarna fördrev vi genom att mysa på här hemma, både ute och inne. 
Vi brottandes i snön och hjälpte Casper att "slakta" några av bilarna som ska på skroten. Syskonen tycker att det är roligt att hjälpar till att skruva. 
(null)

På juldagen blev vi bjudna på lunch hemma hos Susanne och Patrik, Tony och Julia var också där. Mysigt med lite mat och julklappar 🤗. 
Kvällarna har vi tillbringat tillsammans i soffan och kikat på film, inte alltid alla som varit mer varje kväll dock men det har varit mysigt ändå. 
(null)

I måndags var jag tillbaka på jobbet och sen nu har jag varit ledig 2 dagar och ska jobba i morgon igen, men bara en dag och sen är jag ledig tills på söndag den 2/1 som sen följs av 3 lediga dagar igen.

Och jo, när jag i måndags kom hem från jobbet så möttes jag av en "ny" hall! Allt hade bytt plats, hatthyllan, krokar, byrån, förvaring , skohyllan osv…
I vardagsrummet var granen borta och min byrå hade fått en fin plats, väldigt bra blev det! Tack för att ni är så fantastiska och fina min stora lilla familj 🥰. 

Idag har vi planerat middagen för nyår, ska handla på nätet för första gången, lade beställningen idag och jag ska hämta i morgon innan jag åker hem. 

Under tiden som vi planerade och beställde som fixade Towe och Meja fruktsalladen som vi senare fikade tillsammans med saffransskorpor, pepparkakor, skumtomtar, Skumhjärtan och läcker choklad. De som ville fick glögg att dricka och de andra mjölk. 

(null)

(null)


Igår var jag på yoga i Handsjön med Jenny, första gången som jag testade yoga i grupp och det vara super att få töja och tänja igenom kroppen och framför allt höfterna! 
Ikväll var det soma men skippade det och tog en längre promenad istället, kom hem för en liten stund sen. Jag gick när middagen var klar, kände mig inte hungrig då, äter hellre senare i lugn och ro. 
Just i detta nu sitter jag och nattar Minnsh, pappan har tagit en dusch med Noah, Jonna och Meja har bäddat rent i vår säng, hann bara bädda ut den innan jag skulle sitta med Minnah. När de små väl somnat så ska jag också ta en dusch innan jag tänker mysa ner mig i soffan 🥰. 





Dan före Dan före Dan…

Fin morgon, ganska bra natt, mysigt och relativt lugnt. 

Iväg och jobba, Anna-Lisa stackaren var sjuk, hon kommer inte i morgon heller så vi ses nästa gång efger jul. 

Älsklingen tog med sig den ganska långa julhandlingslistan och några av barnen och åkte till stan och handlade idag ❤️. Så tacksam 🤗 för honom 🥰

När jag kom hem efter en lite längre dag på jobbet så var Hilma ifärd med att göra snickers 😍. Assisterade henne lite efter hennes villkor, det vill säga utan stt ta över 😅. 

Nattade Noah efter att ha tvättat av honom, klippt hans naglar och myst lite. 
Umgåtts lite mer Jonns, Meja och Hilma, de små sover och varken Towe elle Melvins har synts till. 

Nu är jag klar för sängen, behöver sova så jag är pigg i morgon, så jobbigt att vara trött när jag ska köra till och från jobbet. 

(null)


Julens förberedelser lite i taget…

Tidig morgon som vanligt, alla barn sov i sina egna sängar i natt och Minnah var så glad över det när hon kom upp, stt hon sovit hela natten i sin säng! 

Lilly och Theo var de enda två som gick iväg till skolbussen i morse, de andra är småsmulors och fick stanna hemma, Hilma var iväg i går och de andra har varit hemma några fler dagar. 

Efter frukost bestämde vi oss för att det blir julmat/julbord i år ändå och vi skrev en lista med allt som behövs handlas. Tänkte först lägga beställning på nätet men alla hömtningstider var fullbokade ända fram tills julafton så vi får lösa det på annat sätt. 

Sen innan lunch kokade jag 2 omgångar knäck, jag skippar att koka lakritskola i år tror jag. 
Var en kort sväng på Tempo, handlade brödpåsar (bröd som datumet gått ut på samma dag eller dagen innan, 3 bröd för 25kr, perfekt att ha i frysen!), handlade även dumlekolor, filmjölk och granatäpplen. 
Senare fixade Meja Rocky Road och jag bakade mörkt filbröd. 

Noah som sov ganska länge denna morgon hade svårt att somna inne i vagnen så när jag kom hem från affären klädde jag både honom och mig, stoppade ner honom i åkpåsen i vagnen och så gick vi en promenad och då somnade han så småningom och sov en knapp timma. 

Till middag åt vi schnitzel, vitlöksris, grönpepparsås och haricutverts. 
Tanken var att jag ikväll skulle ha varit på yoga men den blev inställd så jag körde lite egna rörelse och stretchövningar här hemma istället. 

Efter att de små barnen somnat, jag duschat och nattat Noah sjönk vi ner i soffan en stund, men vi är så trötta båda två så älsklingen somnade och jag har suttit och nickat och nu är det hög tid att sova. Hunden ska ut och kissa och jag ska borsta tänderna och sen är det god natt. 
I morgon är det jobb igen, och det är ju nu bara några få dagar kvar till julafton! 

(null)
Noah han klättrar och sitter nästan aldrig stilla, nu verkar han tro att han är en katt 🥰


Ps. Hade skrivit ett långt och bra inlägg när jag lyckades stänga ner och allt försvann… var sen tvungen att skriva ett nytt så nu blev kvällen ännu senare 🙈 men det får det vara värt! 
Natti natt 😘

Kall och fin morgon 😍

Minnah vaknade precis när jag lagt mig igår, följde henne att kissa och låg bredvid henne i hennes säng tills hon somnat, den kund rush lägga mig, klockan var då strax innan 01.00…
När jag klev upp i morse låg både Minnah, Noah och Louie med oss i vår säng 😅

Meja, Melvin och Towe blev hemma från skolan, Lilly och Theo var friska och kunde gå, Ninni fick bli hämtad då hennes något täppta näsa börjat rinna. Minnah och Louie fick också vara hemma från förskolan så det var bara Hilma, Theo och Lilly som kom iväg i morse. 
Jag åkte mot stan och jobb vid 08.00 tiden, jag blev extra glad över det vita täcket (om än ganska tunnt) som låg på marken när jag kom ut  🥰🤗. 
Här hemma var det ca -2 grader men i stan var det faktiskt ännu kallare. 

Kom hem för en liten stund sen, bra dag på jobbet och i morgon väntar en ledig dag. Dock ska jag inte alls lata mig utan sks försöka hinna med att göra lite nytta…

Hoppas på att denna natt blir lite lugnare, att barnen sover lugnt i sina sängar 🤗, fullmånen påverkar verkligen sömnen för barnen här hemma. 

(null)

(null)


Myskatten Leif… fullmåne och jobb…

Igår kväll/natt precis innan jag skulle gå och lägga mig så kom Minnah upp. Hon brukar kunna göra det, kissar och går sen och lägger sig, ibland vill hon att jag sitter med henne en stund. Just igår så var hon snabb att krypa upp i soffan och fick sällskap av katten Leif, han som stod ut med att bli buren varje dag av Minnah när han kom till oss 12 veckor gammal… han blev inte avskräckt i alla fall utan älskar att mysa med Minnah. Klockan var då strax efter 01.00…

(null)

(null)

Natten som var sov jag inte så värst mycket, som oftast när det är i närheten av fullmåne (idag vid 05.00 tiden) så blir nätterna oroliga. Efter att jag legat bredvid Minnah i hennes säng tills hon somnat och jag krupit ner i min egen säng så kom Lilly och lade sig i soffan, Louie kom och lade sig hos oss, Noah vaknade runt 04.00 tiden och ville också sova med oss och innan 05.00 vaknade Lilly och frågade om hon fick se på tv oc jag svarade att det var för tidigt… innan klockan blivit 06.30 hade även Theo vaknat hon hunnit fråga 2-3 ggr om att se film… med andra ord en natt med inte alltför mycket sömn…

Det blev till slut så att jag klev upp vid 07.00 tiden, hjälpte så småningom barnen att fixa frukost, eldade, tog fram mat ur frysen till dagens middag, plockade ur diskmaskinen, mixade smoothie till mig att ha med i bilen (min frukost), tvättade och klädde mig innan jag strax innan 10.00 sa "hej då" till resten av familjen och åkte för att jobba. 

Efter 4 timmars jobb så gick jag till Ica Traktören och köpte lösviktsgodiset som Casper bett om (var extrapris där) innan jag gick till bilen, åkte och hämtade ett par mattor som Casper och Emilia köpt av ett par i stan, samma som de köpte sängborden av i tosrdsgs, jag hämtade dem innan jobbet. Sist åkte jag till Ica Maxi för att handla lite mjölk och annat innanhav sen styrde hemåt. Stannade i Svenstavik då Casper ringde och frågade snällt om jag kunde tänka mig att gå in på Ica och köpa fryspizzor. 

Strax innan 19,00 var jag hemma, de mindre barnen skulle nattas, de större ville prata, Noah ville gosa 🥰. 
Vid 20.30 gjorde jag Noah klar för sängen, satte honom på toaletten så att han (om än lite motsträvigt) fick bajsa innan det var dags för honom att sova. Vid 21.00 körde vi de större barnen i säng och sen satte vi oss, älsklingen och jag, äntligen i soffan för att äta middag och se lite på tv 🤗. 

Jonna hade redan åkt mot stan och lägenheten innan jag kom hem, hon åkte med Tony. 

I morgon blir det mer jobb innan ledighet på tisdag och sen jobb onsdag och torsdag innan det på fredag är självaste Julafton! 

Julen närmar sig…

…med stormsteg! Det är mindre än 1 vecka kvar tills julafton och mindre än 2 veckor kvar av detta år! 

Vad har vi då gjort nu i december förutom att jobba och hinna med vardagen med läxläsning, tvätt, matlagning, disk och nattning av barn, tidiga morgnar osv…? Ja vi har hunnit få ihop julklappar till alla barnen och de flesta är inslagna. Vi har storhandlat inför ännu en månad men inte ännu bestämt vad julmiddagen ska bestå utav 🤔. 

Några mysiga och vintriga promenader har hunnits med, det har varit både rejält kallt (-23 grader ca) och lite lagom (-5 grader) vintrigt vitt på marken och fint frostade träd ❤️. 
 Lilly har blivit av med sitt gips och det har blivit en del lek ute i snön. 
Adventsstjärnan och julgardinerna kom upp någon dag sent och i torsdags (när jag var på jobbet) satte älsklingen och barnen upp granen och lite annat julpynt som glitter, julkulor och någon tomte. 

Jag är så otroligt tacksam över att allt flyter på så pass bra här hemma fastän jag jobbar mycket, Göran har blivit en riktigt flitig "hemmapappa" ❤️ och jag älskar honom ännu lite extra för det 🥰. 

Jag har nu jobbar torsdag, fredag och lördag, ska även jobba söndag och måndag. Är ledig på tisdag och sen jobbar jag onsdag och torsdag innan 3 dagars ledighet i sträck, efter det återstår 2 dagar till med jobb innan det nya året börjar. 
Vi får se vem det blir som kokar knäck, lakritskolan vill jag helst koka själv och sen ska det väl kanske hinnas göra "Rockey Road" också. 
När vi bestämt vad vi ska äta på självaste julafton så ska det sista inhandlas och sen blir det jul på riktigt! Jag får handla någon dag efter jobbet. 

Det lite tråkiga är att det de senaste dagarna har varit så varmt att nästan all snö har smält bort, det har regnat och är mest bara slask och blask… det sägs att det ska bli kallare innan jul och förhoppningsvis kommer det lite snö också, för julkänslan dämpades rätt ordentligt av det gråa och trista. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bilderna är nog inte i datumordning men ni ser ju hur vintrigt vi haft det… tyvärr har jag ingen bild på hur det ser ut nu… kan komplettera med det senare. 

(null)
Tog en bild utanför dörren nu direkt… ingen vacker syn och jag antar att det ser likadant ut i större delar av landet, i alla fall nedre halvan… men även längre norrut…


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus