21-23 Mars...

Torsdag och fredag var det jobb på schemat, 2 riktigt bra dagar men trött som vanligt när jag kommit hem. Igår, fredag, blåste det massor på hemvägen men hem kom jag. 

Idag Lördag så försökte jag få lite sovmorgon, vaknade 06.00 men låg i sängen till 09.00, Göran var i vardagsrummet med barnen, jag klev upp några gången under morgonens försök att sova för att kissa, gå ut med hunden och hjälpa några av barnen med olika saker. 

Efter en rejäl frukost klädde vi på oss och gick ut i blåsvädret, ved behövdes ta in, barnen var duktiga och fyllde nästan hela rummet innan jag hann ut. Göran gick ut först för att försöka hinna dika för att få bort en massa vatten i carporten. Temperaturen var +6 grader och strålande sol. 
Jag stannade inne lite längre än de andra innan jag tog mig ut, passade på att gå en sväng med dammsugaren innan. 

På eftermiddagen, innan middagslagning blev det en tur till Dollarstore för att inhandla lite gott inför kvällen, det blev filmkväll med de större barnen, Theo, Lilly och Louie fick sitt godis efter middagen och innan de skulle sova. 
Jag lyssnade på ljudbok, tog hand om middagens disk i köket och sen packade jag blöjor. 

Jag somnade såklart under filmen men nu när alla andra sover så är jag pigg och passar på att ta igen lite bloggande... blir inte så jag hinner med det när jag jobbar, på kvällarna är jag för trött. 

Nu ska jag duka av bordet, borsta tänder och sen sova.  Natti natt. 

(null)
Dagens middag, pressad potatis, smörstekt torsk, ärtor och hollandaisesås ❤️ 

(null)
Tyra växer
(null)
Louie har alltid öronen utanför mössan som Toker ❤️ 
(null)
Theo
(null)
Rätt mycket snö kvar ändå! 
(null)
Meja och Towe bakade en kaka, ugnens list är av i underkant så värmen är inte alltid jämn, förmodligen orsaken till detta... men god blev den!!!

14-20 Mars...

Nu har jag hamnat här igen, där jag inte vill vara, där jag bara skriver 1 gång/vecka!!! Hur ska jag kunna minnas vad jag gjort hela veckan!?

14 Mars, torsdag;
Både jag och Göran var lediga, vi åkte till Svenstavik en sväng när barnen var på skola och förskola, hann inte äta lunch i Svenstavik så vi åt istället här i Rätan på "Pa Stället", vi båda tog sallad. 
Varför vi var till Svenstavik var bland annat för att inhandla lite god mat, jag skulle ju jobba dagen efter vilken var min födelsedag så vi skulle fira lite dagen innan ❤️. Plommonspäckad karré med sås, potatis och råkostsallad till middag blev det och en värpas i form av "ananaspaj" till efterrätt. 

15 Mars, fredag;
Grattis till mig som fyllde år, massor med år, kändes mycket bättre att vara 34 år än som nu 35!
Jag hade bakat chokladfudgebrownie för att ta med till mina kollegor på jobbet. 
För övrigt blev det en bra dag på jobbet, första jobbdagen av 4 i rad. 

16 Mars, lördag; 
Jobbade, hann inte mycket mer. 

17 Mars, söndag;
Jobbade, hade med mig Towe som vi knappt märkte av. 
På vägen hem skjutsade vi Sanna och sen stannade vi i Brunflo för att köpa mat, Nuggets och strips på Sibylla till Towe och varsin 4 små rätter till mig och Göran på Chili. Towe åt i bilen, jag och Göran åt såklart när vi kommit hem. 
Innan vi kom hem åkte vi dock förbi klövsjö för att hämta Hilma, det tog extra lång tid pga att det snöat 25 cm snö och det var inte plogat upphäver samt att jag såklart körde fast uppe på gården där de inte hunnit skotta ännu. Men Erik var snäll och drog igång traktorn och skottade mig ut! 

18 Mars, Måndag;
Ganska mör efter dessa dagar med jobb, men nu skulle jag vara ledig 2 dagar. 

19 Mars, Tisdag;
Dags för storhandling så det blev en resa till stan idag med, passade på att lämna in bilen också då det är en stötdämpare som ska fixas på onsdag morgon vid 07.00

(null)
Sallad till lunch på Sibylla, så värt pengarna, massor av mat!!!

20 Mars, onsdag

Ninnis födelsedag, hela 7 år nu!!!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Tårtan gjordes när de kom hem efter en lång dag till fjälls med skolan, mamman stod och gräddade våfflor som var dagens önskemiddag. 

Tidigare på dagen blev det ännu en stadsresa, idag för att hämta en lånebil då de inte kunnat ta in vår bil som det var tänkt då grejerna inte kommit. Tanken är ju att vi ska hämta bilen i morgon och då jobbar jag så vi kan inte köra 2 bilar. 
Lite trist med 2 stadsresor på 2 lediga dagar... men det är så livet fungerar. 

(null)
Tog Theo, Lilly och Louie på en promenad till affären för att köpa glass till Ninnis firande på eftermiddagen. 

(null)
Louie häll handen hela tiden ❤️



11-13 Mars...

Den när man skriver ett ganska långt inlägg, ska bara avsluta med att lägga till bilder och allt hänger sig och sen finns inget sparat... ska göra ett nytt försök nu då....

11 mars, måndag;
Jobb hela dagen, lugnt i salongen då vi bara var 2 som jobbade men vi hade fullbokat båda två och telefonen gick varm så vi hade det vi gjorde 😅. 
Innan hemgång tankade jag bilen, letade Ben&Jerrys nya glass och köpte med pizza och sallad hem. 
I morse visade termometern -22 grader och när jag kom hem vid 22.00 så var det nästan liks kallt. 

12 mars, tisdag;
-26 grader denna morgon, båda lediga!
Egentligen dags för förskola för de mindre barnen men Lilly var fortfarande trött och hängig efter förra veckans sjukdom + att hon åt dåligt så de fick alla vara hemma en dag extra. Lilly var så ledsen hela dagen över att inte fått gå till förskolan och träffa kompisarna som hon saknat. 
Nuggets, ris och grönsaker till middag blev det. Jonna stannade hos kompis över natten, hon har praktik denna vecka, hon och 2 kompisar är på salongen "Himlavacker". 
Barnen kom isäng ganska sent, vet egentligen inte vad som drog ut på tiden. 

13 mars, onsdag:
Idag var det inte alls lika kallt, bara -6 grader ungefär men det har snålblåst och snöat HELA dagen!!!
Äntligen förskola för de mindre, handlade efter att ha lämnat dem. Kröp ihop i soffan under en filt och såg en film efter att ha lagt Minnah och röjt i köket. 
Till lunch blev det lax, ris och grönsaker, sen var det dags för Göran att åka och jobba. 
Svärmor var snäll och hämtade barnen på förskolan vid 14.00, de hann äta mellis i soffan innan skolbarnen kom. 
Minnah som och jag fixk vara den tjatigaste mamman från och med samma sekund som de kom innanför dörren och jag fick demonstrera hur man stänger dörren tyst utan att den smäller igen och hela huset skakar!!!
Ugnskorv och potatis till middag och de små barnen började jag lägga vid 18.40 tiden, de såg verkligen ut att behöva det. Övriga barn fick lägga sig vid 20.00, som vanligt inte utan tjafs och bråk där uppe, blir sååå trött!!!
Meja har feber och har nu somnat här i soffan, hon är ledsen över att förmodligen missa skridskoåkningen i Svenstavik i morgo...
Har skrivit en del med Casper ikväll och han verkar ha det fint, vet att han var lite less första dagarna men idag känns det som att det släppt, fick lite bilder från omgivningen där han är också ❤️
Göran är påväg hem, han jobbar samma tid i moegon och på fredag är det min tur att gå på 4 dagars jobb. 
Ska snart kika på "Sofias änglar" hade jag tänkt men vi får se, kan bli ändrade planer också. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Nyvaken ❤️

(null)
Duschat med pappa ❤️

(null)
Denna har blommat ända sen innan den 13 December!!! 

(null)


3-10 Mars...

Dagarna springer fram och jag har inte prioriterat att skriva här tyvärr... varit för trött på kvällarna, somnar lätt ifrån mitt i skrivandet 🙈. 

3 Mars och söndag: 
Jag jobbade

4 Mars och måndag:
Sportlovet nu vecka 10 började, jag var för ovanlighetens skull ledig denna måndag. 
Meja, Hilma, Towe, Ninni och Theo åkte tidiga bussen till Svenstavik för att spendera mer än ett dygn hos Momma. 
Då bestämde vi spontant senare på förmiddagen att vi skulle åka till stan och gå med de andra på badhuset. Casper skulle ändå in till stan för att köra sin första körlektion så Göran, casper och vovven åkte en bil och jag tog de andra (Jonna, Melvin, Lilly, Louie och Minnah). 
Louie blev lite åksjuk på vägen in men vi hann in utan kräk, vi fikade lite i bilen och badade sen i drygt 2 timmar, sen hade Louie svalt för mycket vatten och det kom upp samt att han var väldigt slö... han och Lilly fick köpa en varsin glass att äta i bilen, sen mötte vi upp Göran och tog över vovven innan vi åkte förbi "Donken" på vägen hem. 

5 Mars, tisdag:
Fettisdag, Göran, Casper, Isak och Jonna åkte härifrån 05.00 för en snabbvisit till Sundsvall, jag var hemma med de 3 minsta och Tyra (vovven) och bakade semelbullar. 
De andra var hemma strax efter lunchtid. 
Strax innan 19.00 kom barnen som varit hos Momma med bussen, vi hade tänkt äta semlor när de kom hem men det blev för sent. 

6 Mars, onsdag: 
Denna dag åt vi semlor, igår kväll sjönk temperaturen stadigt och i morse var den nere på -26 grader, men det blev varmare fram på dagen sen. 
Jag fixk typ sovmorgon denna dag, kunde kanske inte sova riktigt men låg kvar flera timmar längre ön alla andra i sängen. 
Jag skjutsade Casper till Storhallen för att hämta delar till en bil. 
Tror det var denna dag som jag tog en längre promenad när Minnah skulle sova. 
Framåt kvällen skjutsade Göran Casper och Isak till samma ställe i Storhallen som på förmiddagen för att hämta en hel bil. 
Denna eftermiddag blev Lilly och Louie hämtade av farmor för att ära middag och sova där. 

7 Mars, torsdag:
Jobb från 10.00 mem städ redan från 09.00
När kag kom hem var både Lilly och Louie hängiga, Louie hade kräkts när han kommit hem från farmor. 

8 Mars, fredag:
Jobba från 10.00 men först månadsmöte från 09.00...
Natten tills idag kräktes Lilly, hon sov ute hos Jonna och Meja, alla tre kom in och sov inne efter kräket. 

9 Mars, lördag: 
Natten till denna var det Minnahs tur att kräkas, vi duschade av henne och bäddade rent innan i lade henne tillbaka i sin säng och hon somnade om ❤️. 
Men hela lördagen var hon den slö, hög feber, Lilly låg också med hög feber men inget mer kräk, Louie var piggare men ingen av dessa tre åt speciellt bra. 
Bananer har gått åt bra för Minnah och Louie i alla fall. 

10 Mars, söndag:
Göran jobbar denna dag och Casper han har åkt till England!!! Han ska ha praktik där via skolan i 3 veckor 😳 känns konstigt!
Här hemma åt vi frukost vid 09.00 tiden, några hjälpte mig sen att plocka kläder, skor och leksaker så jag kunde dammsuga nedervåningen, var Ninni som började dammsuga när hon och Theo städat på barnens lekrum där det också var dammigt och smutsigt, tänk att de såg det och tog saken i egna händer!!!
Sen delade jag upp lördagsgodiset som av någon anledning alltid blir söndagsgodis och så kikade vi på en film när Minnah vid 11.00 skulle sova. 
Resten av dagen har bitvis flutit på bra och bitvis varit helt hopplös men vi tog oss igenom den och ni är det bara Jonna och Meja uppe och vakna. Göran har nyss slutat och är säkert påväg hem. 
I morgon är det min tur att jobba innan 3 dagars ledigt varav en dag som vi är lediga tillsammans, sen jobbar vi omlott resten av veckan och typ månaden. 

Nu ska jag försöka slappa en stund i soffan, har redan hunnit elda och duscha och nu när jag suttit med Lilly när hon skulle sova så fick jag ju detta med bloggen ur vägen också 🤩

Blandade bilder från veckan 😍
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


2 Mars... jobblördag

Blev ingen direkt sovmorgon men efter att ha varit ute med hunden så kunde jag ligga ochdra mig tills strax efter 07.00 i alla fall men sista 30 min var det minst 3 barn i sängen... och de låg inte direkt stilla...

I lagom tid till jobbet, torktumlaren strejkar så jag hängde under dagen handdukarna på krokarna för ytterkläder, en torkställning hade varit fint men inget som någon hann fixa under dagen. 

Det har verkligen varit fullt upp idag, lördagar är såna dagar då alla människor bestämmer sig för att ringa oxh boka tid eller komma in för att köpa produkter, jag valde att jobba större delen av min lunch för att underlätta för de andra då det konstant ringde och kom in kunder. 

Min sista kunde idag var mamma tillen av finalisterna i Melodifestivalen, finalen äger rum nästa lördag och då kommer hon att vara extra fin i håret med fräch färg och nyklippt. 

Göran hade bokat en biodate med Robert ikväll, Isak och Casper blev också med, de var påväg in till stan när jag skulle åka hem. 
Jag stannade efter vägen och köpte med mig mat hem, 4 små rätter från Chili i Brunflo,kändes lite extra lyxigt. 
Stannade även i Svenstavik för att köpa glass till Jonna och Towe som varit extra duktiga idag hälsade pappan, Towe som städat hel övervåningen själv idag och fixat köket efter middagen. 

Hilma hade haft lite feber idag, Melvin var uppe jättesent och spelade igår och Ninni var trött så de fick lägga sig vid 20,00 tiden, de små sov redan då och Meja nattade Minnah när jag hjälpte Towe med det sista i köket. 

Klockan är nu rätt sent, jag har eldat och gjort mig klar för sängen för en stund sen, varit it med vovven som nu sover brevid mitt huvud, Göran och killarna kommer väl hem sent tänker jag. 

Imorgon är det jobb och sen väntar 3 dagars ledigt. 

1 Mars...

Tillbaka till jobb efter 3 dagars ledigt, kände mig inte fullt så utvilad som jag hoppats men samtidigt kom jag isäng i rätt bra tid de senaste kvällarna så det var bättre än sist jag jobbade. 

En fredag med fullt ös på jobbet, hem och landa i soffan, äta lite och sen halvsova innan man tar sig till sängen. 

Göran var på föräldramöte inför kommande praktikresa till England, fick veta lite om regler och avresa men tyvärr var inte all info klar att få.., som vart de ska bo och med vem tex

Jonna och Meja var hemma från skolan, förkylningar går fortfarande och just i slutet på veckorna känner men av det mer. Depassade Tyra och Minnah, Ninni och Towe var hos kompis och Theo, Lilly och Louie var hos Momma. Tur saker och ting går att lösa med kort varsel ibland, fick reda på mötet bara några dagar innan. 



28 Februari...

Torsdag, både jag och Göran lediga och barn på både skola och förskola, vi tog och åkte en sväng till stan för att inhandla grindar, de i trä som vi haft i väldigt många år har börjat gjort sitt. 
Vi var även in på Djurmagazinet och köpte en mindre klotång, ett litet koppel och en tröja till Tyra. 

På vägen hem stannade i Svenstavik för utvecklingssamtal med Jonna. 
Theo och Lilly följde med kompis hem och Louie fick skjuts hem till skolbarnen som hjälptes åt att se efter honom tills vi kom hem, det gick så bra. 

Till middag åt vi bland annat rester och så pytt i panna till resten. 

Hämtade barn från kompis efter middagen och handlade lite gott som vi skulle ha till filmen vi skulle se men det blev inte som vi tänkt, tiden sprang iväg och vi får ta filmen en annan gång. Jag kom isäng i tid i alla fall.  



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus