Snart Juli…

Snart är Juni slut, vi har hunnit komma en bit in i sommaren men det är mycket kvar, hoppas jag! 
Jag, Göran och de 6 större barnen (under Casper) ska åka på en mini-tripp till Göteborg och gå på Liseberg.
Det blir ju lite pussel såklart med barnvakt och hundvakt men det löste sig bra. Dock blir det första gången för Noah att sova borta och det känns lite nervöst även om jag är helt säker på att det kommer att gå galant! 

Annars rullar dagarna på, rutinerna ruckas lite, kvällarna blir senare och morgnarna lite långsammare, ingen stressa att komma upp, i ordning och äta frukost innan en viss tid, precis som det ska vara när man är lite ledig. 

Några utflykter eller annat hitte-på har vi inte tagit oss för ännu, tar det fortfarande lite lugnt, även om tvätt, matlagning och alla andra vardagssysslor göra ändå lite på rutin. 
Barnen är duktiga att hjälpa till som vanligt, det är en fördel att de är många för då behöver de bara tillsammans lägga korta stunder av sin tid och ändå blir mycket gjort snabbt då de hjälps åt. 

Ja mycket mer än så har jag faktiskt inte att dela med mig av just nu, kanske finns det mer men inget som jag i detta nu kommer på. 

Eller jo! Jonna fick igår sitt glädjande besked om att hon kom in på den inriktningen hon valt till år 2 i gymnasiet 🎉 hon blev så glad ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)






Nya tag och midsommar…

All snö är nu borta, vi har haft några riktigt fina och varma sommardagar men senaste veckan har temperaturen legat på i snitt +12 grader, molnigt, en del regn och en gnutta sol. Regnet behövs ju så det är helt i sin ordning att det är regniga dagar så och då men några fler av de varma och soliga vore inte helt fel, regna kan det få göra på nätterna. 

Barnen har slutat skolan och har ni sommarlov, Emilia har tagit studenten!!! Och Casper han jobbar på som vanligt. 
Jonna har avslutat sitt första år på gymnasiet, Meja har klarat sig galant genom 7:an, Melvin har lämnat skolan här i Rätan för att nästa år börja högstadiet i Svenstavik. Hilma börjar 6:an till hösten och Towe 4:e klass. Ninni ska börja 3:an, Theo 2:an och Lilly 1:an efter att ha kört sig otroligt mycket under sitt år i Förskoleklass. Louie har ett år kvar på förskolan efter sommaren och Minnah 2 år kvar. Noah kommer som det ser ut att få vara hemma minst 1 år till innan han börjar förskolan. 

Göran har haft semester sen 1 Juni och ska nu vara pappaledig resten av sommaren. Jag jobbar på torsdag och från och med måndag nästa vecka har även jag semester i ca 3 veckor, fler dagar hade jag inte sparade detta år. 

Coronan är fortfarande ett hot, vi fortsätter hålla avstånd och våra händer extra rena. Alla äldre ska nu ha fått båda sina doser av vaccinet, från och med 1 Juli så är det dags för de som är 30år och äldre att få chansen att vaccinera sig. 
Restriktionerna har lättat en aning igen och landsgränserna har så smått börjat öppna igen, speciellt Norge har det varit svårt att ta sig in i, eller ut och de har nog ganska hårda restriktioner än… hoppas i alla fall på att vi ska kunna träffa Görans bror med familj innan sommaren är slut ❤️

Idag, Midsommarafton 2021 har vi haft en dag utan en massa måsten, min första lediga dag på ledigheten som startar på måndag. 
Sen frukost, barnen har lekt ute, trots molnigt och rätt kalla vindar så har det ändå varit runt 18 grader + att det varit kvavt och därav känts väldigt varmt där det varit lä. 

Vi tog oss till fotbollsplanerna på "Glávallen" för att spela brännboll och det var riktigt skoj och vi blev rejält varma, där blåste det nästan ingenting. Jag promenerade dit med Noah i vagnen, han sov, de andra åkte bil. 

Till middag grillade vi, invigde nya grillen och till både fläskytterfilé och kycklingbröst så hade vi en mängd tillbehör. Det fanns potatisgratäng, potatissallad, grönsallad med tomat, gurka och majs, mozzarella, salladsost, vattenmelon och säkert något mer. 

När de små barnen somnat och klockan närmar sig 22.00 så spelade jag och Göran kort tillsammans med Jonna och Meja, Canasta körde vi och vi hade nog kört en runda till om det inte vore för att klockan var så mycket. Vi kommer nog att spela många fler gånger under sommaren 😊 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus