Solig lördag med en massa bad!

Natten till fredag (igår) var väl sådär... somnade först 03.00 då både Jonna, Melvin och Towe vaknade strax efter att vi lagt oss... iofs så satt jag uppe vid datorn till strax innan 02.00 men det var ändå rät drygt....

Göran klev upp strax efter 06.00 och knatade senare ner för att jobba ett 07.00-20.30 pass....

Vi andra klev upp vid 08.00 tiden, Towe och vi åt frukost, Towe banangröten som verkar vara en hit!

Det var rätt mulet på förmiddagen så jag passade på att städa när barnen ville kika på tv, sommarmorgon eller vad det heter som börjar 09.00...
Efter att ha blivit avbruten då och då på grund av blöjbyten, amning och annat så var jag vid 11.00 klar me att både ha dammsugit, torkat golven och städat badrummet!

Tony kom förbi och hämtade Jonna som fick följa med på en båttur.

Göran kom hem på rast mellan 11.00-13.00 så vi fixade lite lunch och sen slumrade han till på kökssoffan... jag sa till honom att lägga sig på soffan i tv-rummet men dit kom han aldrig... han är var/är verkligen helt slut i av dessa tidiga morgnar!

När han gick till jobbet packade jag ihop barnen och vi gick till badet, vi var där till närmare 14.30 och sen när vi skulle hem fastnade vi hos Maria och Emil och blev där några timmar!

Pappa ringde och talade om att det gick bra med Casper och att han skulle komma hem på söndag (idag) men antagligen fram emot kvällen... han och hans nya tjejkompisar hade badat i tjärn ca 5 gånger redan och det skulle nog bli någon gång till efter middagen!

När vi äntligen kom hem var klockan strax efter 17.00, vi hängde upp badkläder och traskade över till svärmor en sväng för att se om Jonna skulle äta hemma med oss... det slutade med att vi blev kvar på middag där och slapp vår blodpudding som väntade här hemma på oss... det blir nog lunch idag (söndag) i stället...

Efter middag och lite prat så var klockan redan 19.30, Towe somnade vid bröstet en stund då hon inte sovit så långa stunder under dagen...
I alla fall ville Tony och Jonna iväg och bada på badet så vi hakade på men jag badade inte nu heller... kändes inte som jag hade lust och dessutom så blir Towe själv kvar på land och det känns inte så snällt... det kommer fler dagar!

Vi var kvar ända tills 21.00 då de stänger, jag och Towe gick hem, ja hon åkte förstås vagn och de andra fick åka med Susanne och Patrik... fast Jonna och Tony som hade valt att ta sparkcyklarna fick sparka sig hemåt och var hemma ungefär samtidigt som mig...

M&M skulle få sova hemma hos farmor så jag Jonna och Towe gick in, Hilma hade ftt sin välling av Göran som för övrigt kom hem till ett tomt hus vid 20.30 tiden...
Towe fick också sin välling och sen blev det nattning av de små tjejerna.
Jonna fick kvällsfika innan hon vid 22.15 kröp i säng och då fixade jag fika till oss två... vitlöksbaguetter med philadelphiaost, kalkon och gurka! Till det drack vi juice!

När vi sen satt och slumrade till i soffan båda två vaknade Towe och det blev att gå i säng direkt... som tur var så somnade hon om och jag kunde kila ner och borsta tänderna!
Hon vaknade precis innan fikat också och då fick hon lite tutte och somnade också om.

Det var lördagen och jag återkommer för att uppdatera med bilder från dagen också!

Puss puss

Fredagen...

Göran skulle jobba och klev upp strax innan 06.00... han gillar att ha god tid på sig om morgnarna, i alla fall om han ska jobba!

Natten hade väl varit si sådär... varmt och sovit dåligt, blev väckt av en Meja som bara gnällde och gnällde, fik ingen riktig kontakt och det tär på tålamodet! Om man har något alls mitt i natten då man är trött???

I alla fall så fick jag ett sms strax innan 08.00, det var Göran som behövde en ny t-shirt och undrade om jag kunde komma med en.
Towe låg och sov bredvid mig så jag lade henne i spjälsängen, tog med mig Hilma som var vaken och så gick vi ner... jag gick på toa och klädde på mig, letade fram en t-shirt ur en av tvättkorgarna med ren och vikt tvätt, tog Hilma på armen och så gick vi... Jonna satt i soffan och kikade på bompa...

Jag trodde han hade blivit lortig men han behövde en ny tröja för att han svettades så mycket på ryggen, det var varmt och kvavt ute och ännu kvvare och varmare inne...

Jag och Hilma knatade hem igen och så småningom gjorde jag frukost... fast då var klockan närmare 09.00 och Towe hade också vaknat.

Vi åt fil/mjölk och flingor/musli och Towe fick ju som jag tidigare skrev lite banangröt och ja hon verkade gilla det!

Efter frukosten borstade barnen tänderna och gick ut medan jag plockade undan lite i köket men det gick ganska fort så nästa anhalt blev att byta blöja och klä på Towe innan vi satte oss i soffan för lite amning och sen ut i vagnen och sova...

Jag hängde tvätt och sen tog jag det bara lugnt.. väntade på att tiden skulle gå och vid 11.00 fick barnen lite frukt... Susanne hade precis innan skjutsat hem Melvin och tagit med sig Meja på en liten tripp till Svenstavik... det var helt enkelt Mejas tur att ha en dag med farmor!
Egentligen är det hennes tur att sova hos farmor också men vi ska se hur det går med det här att hon vaknar på nätterna först... skulle ju vara skönt om det kunde gå över!

Stekte pannkakor till lunch, de var klara vid 12.00 men just när jag hade dukat klart så ringer pappa...

Casper ville åka hem idag och pappa skulle skjutsa honom om en stund... då berättade jag att Göran skulle jobba hela helgen och Casper var ledsen, allt var fel och det lät som en mycket trött kille i andra ändan av luren... det bestämdes att de skulle avvakta och att Casper skulle fundera...
Pappa ringde senare och berättade att han föreslagit att Casper skulle lägga sig och vila, men det ville han inte... fast 5 minuter senare hade han gått ocg lagt sig, han somnade och sov i dryga 1,5 timma! Sen var han på bättre humör, åt lite lunch och bestämde sig för att stanna kvar!


Hilma håller koll på pannkakorna!

Vi åt våra pannkakor, Jonna och Melvin gick ut och lekte, jag lade en trött Hilma i vagnen, gav Towe lite potatispuré och sen gick vi ut. jag lade ut ett täckte, ena halvan i skuggan och den andra i solen, tog ut lite leksaker och sen solade mamman och barnet (Towe) lekte! Vi fick snabbt sällskap av både Jonna och Melvin, Jonna tog med Towe och gungade henne en stund!

Tiden gick, jag hängde lite mer tvätt och det blev dags att börja med middagen... stuvade makaroner med ost, köttbullar och broccoli! Maten var klar och bordet dukat när Göran kom hem vid 16.00, Jonna, Melvin och Hilma gick för att möta honom!
Det märks att det är något speciellt och annorlunda för barnen att pappa jobbar!

Vi åt middag, jag plockade undan lite då en mycket trött pappa slumrade på kökssoffan... men rätt som det var började det blåsa och bli grått, jag gick ut för att kolla Hilma men jag fick ta in tvätten och be Göran hjälpa mig att plocka reda på grejerna ute...
Jonna var nu hos farmor och sparkade sparkcykel med Tony och Meja.

Meja kom för övrigt hem en stund innan middagen för att hämta sin spakcykel och då hade hon skrapat sin stortå och det blödde... jag gjorde rent och satte på plåster och sen sparkade de sig mot Thunellvägen igen...

Göran åkte på Grindes för att handla lite fil, mjölk och ägg, jag lade in all tvätt på sin plats... det var bara tre fulla tvättkorgar (!!!) tänk att man aldrig lär sig att ta reda på det eftersom...

När Göran kom tillbaka var klockan runt 18.00, han hade varit förbi hos Susanne och sagt åt meja och Jonna att åka hem och väl hemma så dukade Göran upp lite fredagsmys ät dem... godis och chips som var kvar sen förra helgen... ibland räcker det länge!

Strax innan 20.00 nattade vi alla barnen och sen vid 21.00 tiden satte vi oss i soffan men lite jordnötsringar, cola och choklad och kikade på film!

Melvin kom upp för en stund sen, han skulle dricka vatten och efter att ha kissat så ville han inte sova i varken sin eller mejas säng, han ville gå upp men eftersom jag sitter här så fick han lägga sig i soffan där han somnade ganska så direkt... Göran sover också och det borde ju jag göra men jag sitter här...
Förstår fullt att Göran är trött, kliver upp vid 06.00 flera morgnar i rad, jobbar i värmen och inget av detta är han van så det blir lite omställning!

Själv så känner jag mig tröttare än vanligt men det har väl naturligt med hormonerna att göra... dessutom så känns det som att jag blivit tjock (are) de senaste dagarna/veckan och det kändes ju inte bättre av att Göran tog en bild på mig när jag ligger och slumrar i soffan... magen sväller åt alla håll och ja, jag ser tjock ut helt enkelt...

Det var i alla fall dagens, Towe vaknade också till nyss, hon ville ha lite tutte och sover nu, Meja har också vaknat till en gång men somnade om... hoppas hon sover hela natten igenom, hoppas alla gör det! Skulle behövas känner jag!

Casper ringde också förut, när vi precis börjat kika på filmen... han berättade att han hittat två tjejkompisar och det var barnens farfar (Hasse), hans sambo (Liza), hennes systers barn, Ida och Fanny 8 & 10 år! han hade till och med fått låna både cykel och hjälm och så hade de varit  vid Tjärn och badat och håvat fisk!
han ska i alla fall som det ser ut, vara kvar tills på söndag!

Ja nu avslutar jag, ska duka av bordet,, borsta tänderna, lägga Melvin, väcka Göran och sen förhoppningsvis gå upp och lägga mig i ängen och sova hela natten!

I morgon jobbar Göran 07.00-20.30 och har 2 timmars rast mitt på dagen...

Puss puss♥






Banangröt!

Igår när Susanne var en kort sväng i Hogdal så bad jag henne köpa lite pulvergröt till Towe... brukar inte köpa sådan men tills hon fattat det där med att äta ordentligt så är det smidigt att bara göra lite åt gången!

I alla fall så bad jag henne köpa Nestle, gillar det märket bättre har jag fått för mig fast det är ju inget fel på Semper... inte egentligen...

I alla fall så kom hon hem med ett paket banangröt från 4 månader med märket Semper i alla fall men det finns väl någon mening med det också!

Detta är i alla fall en gröt som inte är baserad på havre utan ris och vete och det verkar som att Towe gillar den!
Hon fick lite till frukost och sen lite till "middag" och hon satt och gapade efter mer, spottade inte ut lika mycket som hon brukar så jag antar att det fanns en mening!

Sen kokade jag även lite puré på potatis och palsternacka igår som hon fått lite av idag också men den var inte lika populär men det gick i alla fall i, gjorde ganska mycket och har stoppat lite i frysen också.

Hon vägrader ju välling ett tag också men det var bara 3 dagar och nu äter hon det igen, ger henne på kvällarna annars är det tutta och smakportioner som gäller.

men det där med tutte vet jag inte hur länge det kommer att fungera... känns som det blivit lite nu bara det senaste dygnet... men det kan ju vara tillfälligt också!? Det lär väl visa sig...


satte sig upp själv!

Idag när jag var inne på badrummet och stökade på med tvätten så hasade Towe omkring på golvet och rätt som det var så hade hon satt sig upp helt själv!

Jag har sett att det varit på väg då hon lägger sig på sidan i en liten båge, det har bara behövts att hon stödjer sig på handen och knuffar upp sig till sittande och det fixade hon idag min lilla tjej som börjar bli stor!

Skulle ha haft en fin bild nu men det får bli en annan dag... tänkte mig en när hon sitter upp, det skulle ju vara passande!

kanske hittar någon???

Puss på dig min älskade lilla vän!♥


Denna fick duga! Någon vecka gammal men vad gör det!?
Puss♥

Summering...

Har inte haft någon lust att blogga på kvällarna denna vecka och på dagarna har jag inte tagit mig tid... men nu har jag några minuter över så jag tänkte försöka mig på att sammanfatta lite kort... om jag minns vad vi gjort vill säga...

Måndag:
Göran jobbade tror jag och vad vi pysslade med vet jag inte riktigt men jag tror vi bara var hemma... kanske att vi var till svärmor en sväng mitt på dagen... fast det var vi nog inte...
Åh... jag minns helt enkelt inte riktigt vad vi gjorde på måndagen... men men det kanske kommer...

Tisdag:
Görans sista lediga dag på 6 dagar och vi drog till staden för att bland anat besikta bilen, Mercan alltså...
Vi hade med oss Jonna, Meja och Towe, Melvin och Hilma var med farmor och Casper var och är fortfarande i Sveg med moffa!

Vi gjorde lite av varje, besiktade som sagt bilen som gick igenom med blankt papper! Men innan det så var jag till optikern och fick mina glasögon tillrättade, jag var på baby proffsen och kikade efter nappar till vällingflaskan, vi var in på Jula och köpte lampor och nytt snöre till gungorna, in på Team Sportia och bytte Jonas sparkcykel som börjat rosta efter knappt någon användning och dessutom under färgen... och vi testade en 9-sitsig bil! En Opel Vivaro och barnen gillade den!

Efter besiktningen så ringde vi Göran syster Ewe och bestämde träff, de var på Fresks och kikade på tapeter så vi åkte dit, ganska snart så åkte vi därifrån och hem till Ewe och Niklas som dessutom hade stannat för att köpa lite gott fika!
Vi var där i några timmar innan det vid 18.30 tiden var hög tid att bege oss hemåt, men just då så lyckades Meja kliva över och på Ewes vovve som blev rädd och det gjorde så klart ont så hon sa ifrån utan att det egentligen var meningen men en tand kom åt under Mejas läpp... kanske låter värre än det var men en olycka helt enkelt...
Innan vi åkte hem stannade vi i Brunflo för att köpa hem mat på Thai Take Away och när vi väntade på maten så kände jag att vi kanske borde åka tillbaka in till stan till akuten så någon fick kika på det lilla såret och så blev det...
Det tvättades, en läkare kikade och sen fick hon en liten tejp innan vi åkte hem, men ändå skönt att det gjordes!

När vi kom hem hämtade vi en trött Hilma, Melvin stannade med farmor för att sova över, vi andra åkte hem, nattade barnen och sen åt vi vår något kalla mat... men gott var det!

paus...

Onsdag:
Göran jobbade och vi var hemma, jag tvättade några maskiner på förmiddagen och Jonna, Hilma M&M gick till lekparken, Towe sov i vagnen.

Jag var hemma och väntade på att sista maskinen skulle bli kvar och sen promenerade jag också bort åt Thunellvägen där jag plockade upp barnen innan vi gick ner på Grindes.
Jag tog med mig Hilma och gick in och handlade, de andra väntade utanför, går fortare så... sen gick vi hem igen.

Det var varmt som attans, svetten rann och när vi kom hem bytte jag om till kortbyxor och linne, vet inte varför jag hade långbyxor på mig...

Jag packade upp det jag handlat och sen packade jag snabbt lite badkläder innan vi promenerade bort till badet för att svalka oss! På vägen dit såg barnen pappan som satt och hade lite rast på jobbet och de skulle så klart in och säga hej! jag tror att de andra som jobbar tycker att det är lite skoj när alla barnen kommer in en efter en, ett litet myller!

Barnen badade, Towe låg nakenfis på en handduk, jag var ombytt bara utifall Hilma skulle trilla i... hon går farligt nära kanten ibland...
När vi badat en stund kom även Susanne, Patrik och Tony dit, Tony skulle bada och Susanne och Patrik bara duscha inför kvällen då de skulle in till stan för att gå på stråket och äta...






Det gick inte att åla sig fram på handduken så här kröp hon sina första små kryp!

Tony följde med oss sen då han skulle vara med oss under kvällen + att vi skulle hämta hundarna när Göran kom hem.
Men innan vi knatade hemöver så lyxade vi till det med att äta en varsin mjukglass! Susanne sponsrade med lite slantar till glassen och det var tur för annars hade det inte räckte med det som jag hade med... trodde mig ha mer i plånboken än vad jag hade...

Vi kom så småningom hem, Melvin somnade sittande på vagnen när vi gick hem och när vi kom fram lade han sig ner och hade inga som helst planer på att vakna...

Jag gick in för att laga middag och barnen lekte ute, inte Towe som skulle sova... hon skulle ha somnat på vägen hem men jag hade på något vis lyckats tappa hennes napp och snus efter vägen när vi gick till badet... vi fick ingen den senare, jag ringde för att kolla om någon hittat den!

Göran kom hem vid 16.00 tiden, vi åt och sen lekte barnen vidare, Göran hämtade hundar och napp och sen vet jag inte vad vi gjorde... minns att vi var ute och vi gjorde väl inget speciellt... Göran var i garaget och meckade med Jonnas fyrhjulig och jag tvättade några maskiner med handdukar!

Så småningom blev det kväll, Göran skjutsade hem Tony och vovvarna när han visste att Susanne och Patrik var på väg hem och sen nattade vi de små barnen som somnade ganska så snabbt.

Vi fikade och sen gick vi och lade oss när båda höll på att somna i soffan...

Casper rinde också denna kväll och var ledsen, han hade hemlängtan och hade kommit att tänka på det precis då han skulle gå och sova... eller snarare då han laggt sig...
Det hördes att han var trött också så vi pratade lite och sa godnatt sen pratade jag lite med pappa. Milla gick och pratade med min stora lilla kille och tröstae lite, och sen kunde han somna...
Hemlängtan var så gott som borta dagen därpå! Så det berodde nog mycket på trötthet...

Torsdag:
Göran jobbade igen fast bara till 12.00 idag så han kom hem till lunchen! Vi åt, var ute en sväng och så småningom gick vi hem till svärmor som senare skulle bjuda på middag, tortellinisallad och vitlöksbröd!

När vi kom dit var de på baksidan och bröt panel på huset, de ska sätta nu panel, timmerpanel och måste då ta bort locken på den gamla panelen och det är ju inte så bara som man kan tro...
Tonys uppgift var att gra spik men han tyckte det var pest och pina tror jag för han försökte hela tiden på något vis slippa... men det gick inte.

Middagen blev ganska så tidigt, Towe sov en bra stund på eftermiddagen men vaknade så klart lagom tills att vi skulle äta!
Vi åt och satt en stund och pratade innan vi gav oss av till badet för att svalka oss, kvällssolen lyste starkt och värmde på bra så det var skönt!

Meja badade utan armpuffar, hon glömde först bort dem och det gör ju inget då hon är i lilla bassängen och sen behövde hon dem inte kom hon på! Hilma hade en flytgrej runt magen som vanligt men ville också pröva mejas armpuffar och då kunde jag släppa henne i vattnet och hon flöt omkring som en liten säl! Hon tyckte det var jätte skoj!

Melvin som är lite försiktigare skulle göra lika, först var han rädd men när vi gick över till lilla bassängen så släppte det snabbt och han simmade omkring själv och var jätte stolt!! han kunde ju inte vara sämre än sin lillasyster!


Hilma flyter omkring...

Melvin, Hilma och jag närmast trappan...


Tony och meja blev också med på bild...

Hilma satte jag på kanten och hon hoppade i själv utan att jag tog emot henne och det gjorde hon om och om igen för hon tyckte det var asroligt!

Sen duschade och bastade vi och barnen tog på sig sina badrockar och sen åkte vi hem, jag gick med Towe i vagnen, barfota till och med då jag hade fel skor och fick skavsår...

När vi kom hem klädde Melvin på sig som skulle få följa farmor och Patrik och åka båt, jag tog in tvätten innan vi nattade Hilma och Towe, Meja och Jonna fick kvällsfika och kikade en stund på tv innan de var dags för dem att sova...
Melvin kom aldrig hem utan sov över hos farmor!


Det var en liten summering av dagar som gått... ska nog komplettera lite med bilder och en och annan rad till men detta får duga så länge...

Då har bilder kommit till!

Puss puss




mera smakportioner...

Igår först fattade Towe hur man sväljer maten utan att först pilla ut det mesta med tungan! Annars så har hon fortfarande bröstet som favorit, hon har till och med vägrat vällingen två kvällar nu... varför vet jag inte riktigt!? Men vi försöker ikväll igen som vanligt.

Hon fick även lite gröt i morse när vi andra åt frukost, 1/3 av en sån där provpåse som vi fick med posten och den slank ner! Sen fick hon lite potatis, majs och nötkött till lunchen... plommon/päron puré gillar hon inte alls så mycket...

Så nu när hon fattat galoppen så ska jag koka egen puré till henne, körde burkar nu i början för att det är smidigast + att mamma hade hemma sen Hilma var liten och eftersom datumet fortfarande var okej så varför inte...

Lite banan har hon fått smaka vid 2 tillfällen också... men smidigast är ju ändå att ge bröstet så länge mjölken finns kvar! Och jag har kvar fastän jag trodde att det skulle ha sinat vi det här laget! Men man vet aldrig, en dag kan den ta slut... men det är ju så mysigt att amma så jag hoppas den blir kvar ett tag till!


Regn!

Towe vaknade tidigt i morse, och efter att vi legat kvar länge och försökt dra oss så klev vi upp strax efter 08.00...

Vi åt så småningom frukost och efter den ville Towe väldigt gärna sova, så lite tutt och sen sov hon som en stock!
Casper och Göran höll till på övervåningen med att bygga lego idag också, jag slappade på soffan när barnen var ute och lekte...

Till lunch blev det som utlovat pannkakor, Göran fixade pizzasalladen som skulle vara till middagen, det är ju bra om den hinner stå och dra en stund! Nu blev det ju inte pizza till middag idag som det var tänkt, men i morgon då kanske!?

Strax innan vi skulle äta kom Cornelia och Jonna följde med hem till Lukas, de hade hörts på telefonen tidigare under förmiddagen...

Det började spöregna och 4 små nakna barn sprang ute och lekte i det våta vädret, efter 1 timma (typ) var de ganska blöta och smutsiga så det fick bli duschen!

4 små barn stod i duschen på en rad, vi tvättade hår och rubbet, lika bra att göra det riktigt på en gång! Sen blev det till att torka små kroppar, klä på och borsta hår innan jag lade en trött Hilma i vagnen för att sova, Towe var under tiden uppe med grabbarna och kikade när de byggde lego!

Det blev sagt för ett bra tag sen (typ 1,5 år) att jag skulle klippa Cornelia men det har inte blivit av så nu när hon ändå var våt och nykammad i håret frågade jag om hon ville att jag skulle ta topparna som för övrigt var rätt slitna. Hon har massor av lockar i håret och då blir det lätt tovigt och slitet! Jag ringde och killade med hennes föräldrar och sen klippte vi!

Efter klippet lekte de en stund, först lekte de med lera och sen gick de ut och ganska snart kom de på att de ville gå till lekparken och de fick de göra.

För Towe var det dags att sova igen, hon fick tutte och somnade direkt så jag lade ut henne i vagnen bredvid Hilma!

Det var ganska tyst här hemma sen!
Pappa kom bara en stund senare, han stannade till innan han skulle till Hackås/Fåker för att hämta en tv-bänk, han tyckte också att det var ovanligt lugnt! jag bjöd honom på kaffe och bullar!
Göran och Casper kom också ner och vi satt och pratade ett bra tag.

Vid 16.30 tiden kom Mange med Jonna, han skulle både hämta Cornelia och klippa sig.

När vi var klara så åkte Lukas och Cornelia hem, pappa fortsatte sin färd och vi knatade över till svärmor för att käka middag!
Melvin skulle cykla dit precis som de andra tre som är äldre men han har ju inte så bråttom den pojken så det tog väl ca 10-15 minuter för oss att komma fram! jag det kändes så länge i alla fall!

Vi åt middag, pratade och umgicks lite som vi brukar, pappa kom förbi på tillbakavägen, fick sig lite mer kaffe och sen följde han med oss hem innan han skulle fortsätta hem till Sveg, han skulle ta med sig en av våra datorer och se om det finns något att göra åt den...

Casper ringde och frågade Milla om han fick följa med och vara med henne och Jacob i Sveg i några dagar, pappa jobbar ju men Milla och Jacob är ju som sagt hemma. Det gick bra och jag hjälpte den virriga Casper att packa!

Pappa och Casper åkte, Melvin åkte till farmor för att sova där, Tony ringde och frågade! Hilma och Towe nattades, Jonna och Meja städade rummet innan de satte sig i soffan och kikade lite på bompa innan jag fixade lite kvällsfika. Strax innan 22.00 fick de lägga sig, Meja i Jonnas säng och Jonna i Caspers! Tror faktiskt att de sover nu!

För övrigt så startar barnens cd-spelare själv varje kväll vid 21.30 tiden... det har det gjort flera kvällar i rad nu och  jag vet inte om det är något förinställt eller om det är något annat... den har gjort lika förut också men det går som i vågor...

Jo och så körde vi ju ett test i natt, meja fick sova i Jonnas säng och Jonna i Mejas och gissa vem som hade svårt att sova!? Inte var det då Meja, men däremot Jonna så det är nog någonting med platsen där mejas sång är placerad... eller något liknande... konstigt nog så är det ju en våningssäng... Får se om Meja sover lika bra i natt!?

Det får vara allt för idag...
Jo just ja, det har regnat flera ånger idag, några omgångar där vid lunchtid och sen några till på kvällen, däremellan har det varit lite sol och ganska varmt...

Puss puss♥




Bad med Hilma!

Igår fick som sagt Towe ett efterlängtat bad tillsammans med storasyster Hilma!


Hilma hjälper till!

Towe är mest bara glad!

Här skrattar hon precis!

Två av mina gotjejer!♥

Towe gungar!

I torsdags (21/7 2011) gungade Towe för första gången (tror jag!?) och hon tyckte det var jätte roligt!





Vår lilla goa gladskit!♥

Torsdag gör jag ingenting...

Torsdag:

Blev inte som jag tänkt mit trots att det kände så bra...
Min plan/tanke var att Göran som sagt att han skulle klippa gräset skulle göra det före lunch så att vi kunde ta en tur till badet direkt efter lunch då vädret var fint!

Men gräset blev klippt efter lunch och barnen (Casper) tjatade ihjäl oss om och när vi skulle bada... han trodde själv att han frågat max 50 ggr!!!
I alla fall blev det ingen badning alls, men jag fick två maskiner tvätt ren och torr i alla fall...

Barnen lekte för övrigt mest hela dagen i Saaben och Towe gungade för första gången och vi åt Pölsa och pärer till middag.


Fredag:

Natten till denna dag kändes inte så lyckad då Meja vaknade massor av gånger och gnällde + att Towe också vaknade och bajsade men somnade så småningom igen... men några timmar fick jag väl sova i alla fall...

Dagen däremot blev nog ganska bra vill jag minnas... jag och Göran var på Grindes och handlade lite sen åt vi sen lunch som bestod av enchiladas med tacofyllning och en sallad till det... då blev det ingen middag utan vi fikade en limpa och några koppar varm choklad till middag/kvällsfika i stället!

Till kvällen efter att Hilma och Towe var nattade så rotade vi fram lite godis och chips som fanns i skåpet sen förra helgen, Tony kom hit och vi kikade på film och hade mys... Dock åt barnen knappt något godis så 2/3 är fortfarande kvar...


Lördag (idag):

Natten till idag var ännu värre... Jag gick och lade mig ganska tidigt, strax efter 23.00!
När jag precis hade somnat vaknade Meja och pep om ingenting... sen vaknade Hilma och hade bajsat, sen ville hon absolut inte sova i sin säng så för att slippa att hon skulle väcka Towe med sitt skrik (som oftast bara varar ca 2 minuter) så fick hon komma till vår säng där hon inte alls hade planer på att sova utan kröp omkring och gosade med katten...
Plötsligt vaknade Meja igen och jag gick ner... Hilma skrek för att hon inte fick följa och Towe vaknade... karusellen var igång!
Meja drömde och gnällde om en pall, Towe somnade inte om i sin säng så Hilma åkte in i sin säng som resulterade i ett kort skrik innan hon lade sig till rätta och somnade...
Towe tuttade och tuttade och somnade tillslut och sen när jag somnat eller var på väg att somna så ropade Melvin, eller han skrek och jag gick ner... han satt på toaletten och bajsade!
Melvin frågade varför jag inte kom och jag sa att jag inte hört för att jag sov, jag torkade och han smög upp och lade sig i vår säng och där somnade vi rätt snabbt... klockan var nu någon gång efter 04.00...
Melvin vaknade igen före 06.00 och tyckte att det var "God morgon" nu och solen sken ute och han ville att vi skulle kliva upp!

Till slut gick ha ner och väckte Jonna och sen var alla utom Casper vakna där nere, Tony var ju också där så de lekte rätt bra tills klockan var strax efter 08.00... Då var även Hilma vaken och Jonna och Tony fick komma upp och hämta Hilma och Towe så vi kunde ligga och dra oss en liten stund...

Vad har vi då gjort idag?
Jo jag tog en dusch innan frukost som vi sedan åt... den bestod av långfil med strösocker samt hårdbröd och juice till det!

Jonna plockade både ur och i diskmaskinen idag!
Casper städade sitt rum!
Detta gjorde de på helt eget initiativ efter en diskussion i morse om att man ska hjälpas åt!

När det närmade sig lunchtid så fick jag för mig att baka bullar! Så det blev ingen lunch...

Mitt i bullbaket kom Gittan (min moster Birgitta) och hälsade på en sväng efter att de varit här i Rätan en vecka... barnen fick lite glass, choklad och ostkrokar sen innan de åkte och de delade jätte bra, inget bråk även om inte alla fick smaka av allt!

Sen när bullarna var klara så började jag med middagen! Potatis, smulfisk och äggsås! och OJ va gott det var!

Några omgångar UNO med Jonna har jag hunnit med också och sen har vi diskuterat en eventuell ommöblering igen... typ att Jonna också ska få eget rum men hur? är just nu frågan... ska Casper också byta rum så Jonna får hans? Det löser sig!

Towe och Hilma fick sig ett bad! Ett efterlängtat och välbehövligt för Towe kändes det som och inte för att hon var så smutsig utan bara för att det var ett tag sen!

Till kvällsfika blev det bullar och mjölk!
Hilma som inte sovit fick välling och lägga sig innan... hon var jätte trött!

Nu sover alla barnen, Towe var lite knepig ikväll, hon ville inte ha sin välling.. först var den för kall, sen på gränsen till för varm och sen lagom men hon ville ändå bara ha 4 omgångar tutte!

Jag ska nog snart poppa lite popcorn och sen ska vi förmodligen kika på Irene Huss senaste film! vad den nu heter!?

Har lite bilder som jag ska bjuda på men det gör jag i morgon!

Puss puss♥





God morgon!?

God morgon! Towe har sovit 10,5 timmar i sträck utan att vakna en endaste gång i natt! Hon brukar jo sova nätterna men kvällarna har hon en tendens att vakna på...
Så även fastän jag inte själv kom i säng förrän vid 02.00 tiden i natt så är jag pigg och glad! Känner mig i alla fall så ;0)... en aning sprallig också av någon anledning...

Alla är vakna utom Meja som vanligt, hon ligger och trynar i mon säng och vägrar kliva upp...

Själv mår jag en aning illa, ganska mycket nu eftersom magen är jätte hungrig... finns bara ett bot och det är FRUKOST!

Tjingeling!

8+0

Idag går jag in i vecka 9 och jag måste ju säga att jag mår bra... trött och lite smått illamående men det är ju som det ska!

Känns som att magen börjat puta ut lite mer än vanligt men det blir ju lätt så efter så många graviditeter, men tycker ändå att jag mest ser lite tjock ut om vanligt ;0)...

Har ännu inte börjat ta några magbilder men det kommer, kanske ska ta en nu förresten eller så väntar jag någon vecka till, kan ju vara skoj att ha något att jämföra med!

Här nedan kan man läsa om vad som händer med både kvinnan och fostret/embryot i vecka 9:


Vecka 9

Kroppen: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

Embryot: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Det här händer under inskrivningssamtalet:
Du träffar din barnmorska som kommer att följa dig under graviditeten. Hon kommer att ställa en del frågor om hur ditt liv sett ut tidigare, som eventuella sjukdomar, läkemedel och din sociala situation. Hon kommer att upprätta en journal där allt som händer under graviditeten dokumenteras. Du får information om fosterdiagnostik. Om det är första barnet eller något speciellt med din graviditet erbjuds du ett läkarbesök.
Barnmorskan tar en del prover, som blodtryck, urinprov och äggvita och blodsockerprov.
Din partner är välkommen att följa med vid varje besök. Det är viktigt att du trivs med din barnmorska, om du inte gör det kan du be att få byta till någon annan.

(källa: familjeliv.se)


Kort promenad och lek i bilen!

Jag hittade Hilma ute i vagnen hos Towe, Towe var vaken, regnskydd och filt var av så troligtvis så var hon vaken redan innan Hilma gick dit...
Jag tog ner vätten och vek den innan jag hängde upp lite handdukar, sen bad jag barnen att plocka ihop, sätta på sig skor och gå ut...
Jag låste garaget och så gick vi...

Vi tog en promenad men den blev inte lång... vi gick till barnens farmor och jag hade tänkt att vi bara skulle vara där en stund för att sen gå till badet, jag hade smugit ner handduk och badkläder under vagnen...
I stället så blev vi kvar flera timmar för det började regna... det kom en ordentlig skur och den varade ganska länge...
Casper och Susanne hade bakat en klasskaka som de bjöd på och till den blev det glass, jag hade föredragit grädde men Casper ville så gärna ha glass så då blev det så... fast han åt ändå inte glassen till kakan...

Göran kom hem från jobbet strax innan 16.00 och då var vi fortfarande kvar, han ringde bara och kollade var vi var, just då hade vi nästan fikat klart och jag sa att vi snart var på väg hem... men först spelade jag lite yatsy med Casper...

När vi kom hem ville barnen var ute och leka, jag mådde illa och ville lägga mig en stund på soffan så jag stängde grinden och garaget samt lämnade dörren öppen så att vi skulle höra barnen...
Jonna cyklade till Nikita för att leka lite.

Casper som satt en sväng vid datorn gick snart också ut och de lekte i Saaben, alla våra barn älskar att leka i bilar!
De hittade på att de kunde krypa genom luckan i baksätet in i bagageutrymmet! Casper såg till att det gick att öppna luckan inifrån också och där lekte de i flera timmar kändes det som!

Melvin kom in och sa att jag måste komma ut och knäppa kort!








Skojjigt värre!

Under tiden de var ute och lekte så ålade Towe omkring på golvet inne!







Hon har ställt sig i krypställning flera gånger men inte kommit på att hon ska flytta benen... men det kommer!

Det blev tacos till middag, sen middag! Klockan var efter 19.00 innan vi ätit klart och då gick barnen ut för att leka mer!

Jag ringde och kollade när Jonna skulle hem, var beredd på att hon skulle fråga ifall hon fick sova där men hon sa att hon fick stanna till 20.30 och ville att jag skulle hämta henne då...

Jag gjorde välling till Hilma och sen följde M&M med mig i den röda faran för att hämta Jonna. Väl där så kom Jonna på att hon ju hade cyklat dit... men men... de bytte ändå tillbaka dockvagnar som de lånat av varandra så det var ju inte förgäves...

Klockan blev mycket, när jag var tillbaka hemma så gjorde jag Hilma och Towe klara för sängen och medan jag nattade dem så fixade Göran kvällsfika och nattade de andra!
Både Hilma och Towe somnade snabbt och "peppar, peppar" Towe sover fortfarande!

Meja och Melvin ville inte sova men somnade ganska snart... Meja var som vanligt tjusigast... Jonna som eventuellt skulle sova hons farmor tillsammans med Casper skulle hålla sig vaken, men fick gå och lägga sig med de andra mest för att slippa en massa onödigt gnäll...

Casper och Tony kom hit och lånade med sig två filmer och då hade meja äntligen somnat, Jonna med för den delen men jag väckte henne och så fick hon följa med pojkarna.
Förstår inte hur de trodde att de skulle orka kika på två filmer, de lär ju ha somnat ganska snabbt skulle jag tro... men man vet aldrig...

Tina ringde och grattade Casper och sen skickade jag och hon lite sms till varandra... hon kommer att komma uppöver 2 veckor i Augusti om allt går som det är tänkt och då ska hon stanna här hos oss några nätter! Jag längtar så mycket tills hon kommer!
Saknar Mysan också för den delen men henne träffar jag ändå lite då och då samt att hon faktiskt bor mycket närmare... men jag har sagt till henne också att hon är välkommen hit! det vet du Mysan! ♥

Det ska även vara en kusinträff i Sätern den 20 Augusti och jag hade tänkt försöka vara där och Tina lika så! det ska bli skoj... var ju en träff för 5-6 år sen också, tiden går ju så himla fort!

Pappa ringde också för att gratta Casper men han var inte hemma så casper ringde upp senare då han var hem men då hade tydligen pappa telefonen under byxorna och hörde inte att den ringde och då skrev jag ett sms och då ringde han upp!
Hahaha...

Efter det så har jag smällt i mig 500 gram vindruvor så nu känner jag mig en aning mätt... men kommer troligen vara hungrig  morgon bitti då vindruvor inte mättar särskilt länge...

Vad vi ska göra i morgon vet jag inte, men om vädret tillåter så blir det väl att bada antar jag... det var ju en hel del dagar sen vi var iväg nu och barnen vill ju gärna och det är ju inte alls långt eller besvärligt att åka dit...

Puss puss♥




dagen fortsätter...

Eldningen slutade bra, lunchen i form av pastasallad och en smörgås är intagen, Towe sover i vagnen och har gjort ett bra tag.

Barnen leker skola, Casper var hem en kortis för att säga hej men sen stack han och Susanne igen, Casper har tydligen planerat en heldag med bara farmortid! Det gör han rätt i!

Göran kom inte hem på någon lunch idag, han tycker det blir så stressigt då han bara har 30 minuters rast...

Jag hade tänkt avv vi skulle gå en promenad snart, Jonna vill att vi ska gå och bada men jag tror vi skjuter det till ett eventuellt bad på eftermiddagen... det är runt+ 20 grader ute men det blåser kyligt så jag gissar att de bara kommer frysa...

Nä nu ska jag ut och kika vad Hilma har för sig... kanske hittar jag henne i vagnen hos Towe!? Hoppas inte det men jag skulle inte bli förvånad...

Hej hopp!


Eldar...

Idag eldar jag igen för lite varmvatten... tror jag lade i på gränsen till för mycket ved så nu sitter jag inne och väntar på att det ska slockna och att pannan förhoppningsvis inte ska koka...


Plommon/päron puré & äppelgröt... och lite till!

Igår köpte jag en liten burk plommon/päron puré till fröken Towe, tänkte att hon kunde få testa någon annan smak är potatis, kött och majs... hon fick även häromdagen smaka lite banan bara för att se om hon gillade det bättre men det var ingen större skillnad...

Plommon purén var väl säkert gott men hon sticker ut tungan direkt när hon fått skeden i munnen och då följer ju det mesta med ut igen... men lite får hon ju så klart i sig men det tar tid...

Idag, typ nyss prövade vi lite äppelgröt som vi fått som prov från Nestle, samma visa där så jag tror inte det spelar någon roll vad man ger utan bara att vi fortsätter att försöka... det är ju det där med tekniken!

Annars är hon som vanligt nöjd och glad och vällingen fungerar bra på kvällen! Jag gör på 120 ml vatten och tre skopor pulver så det blir väl ca 140 mil sammanlagt, sen efter vällingen får hon tutte!

Hon ålar dessutom sig snabbare och snabbare fram och hennes teknik börjar snart likna samma som när de kryper! Hon står ofta i krypställning i sängen så hon vaknat efter att ha sovit en stund!

Jo just ja, och sitter det gör hon sen en tid tillbaka och stadigt så det är inga problem att sätta henne på golvet med lite leksaker och sen gå därifrån... ibland druttar hon ikull men ofta vänligt mjukt så hon gör sig inte illa...

Ja just ja, igår prövade hon också att rulla ner för den lilla, lilla trappan, hon blev så klart rädd men slog sig inte, får se om hon gör om det eller om hon är mer försiktig nästa gång hon ålar förbi!?



Tand nr 2!

För någon dag sedan, den 17 Juli 2011 så kom Towes tand nr 2 fram!
Så nu har hon två små gaddar som hon kan bitas med...
Än så länge så har hon inte bitit tag riktigt i tutten men en dag kommer det...
Å det brukar ju göra så förbaskat ont så man bara vill skrika rakt ut... men då lär man väl skrämma livet ur det lilla barnet!?
AJ lär jag nog säga i alla fall!
Minst...



Bild sen igår då vi hade fika lite tårta och Towe fick inte smaka, hon har ju inget behov av det ännu så det kan gott vänta!
När jag plockade fram kameran satt den stora schäfern Rossi bredvid på soffan också men han ville inte vara med på bild...
Här ser vi vovven Dexter och så sitter Towe i knät på sin farmor!

God morgon...

Kom i säng vid 23.00 tiden igår! Det var bra tycker jag, Towe blev ju väckt när hennes äldre syskon skulle lägga sig och sen var hon vaken till 22.30... hon fick ligga kvar och gnöla i sin säng i en dryg timma men sen gav jag upp... hon var ju inte ens trött längre då...

I alla fall så har natten varit lugn, Göran hade svårt att somna så han sov nere framför tv:n... dock lade han sig i sängen med mig först och försökte sova...
Sen klev han upp en stund innan 06.00 då han skulle iväg och jobba 07.00! Han jobbar till 16.00 idag...

Jag klev upp vid 08.00, Melvin har varit vaken sen 06.00 och när jag kom ner så låg han och Jonna i soffan och kikade på Pippi Långstrump, resten sover! Towe vaknade och åt, sen pratade hon lite med katten och kröp omkring i sängen innan hon somnade om, typ strax innan jag hade tänkt kliva upp! jag pussade och gosade på henne för att se om hon vaknade men inte... lade över henne i spjälsängen och sen gick jag ner, Hilma sov också sött.

Casper har sovit hos farmor i natt, han skulle kanske följa med till Hogdal i eftermiddag och hämta Tony också men han lär väl komma hem en sväng emellan antar jag.

Vädret ser lite ostadigt ut, inget regn men inte blå himmel heller, lite sol som sticker fram här och var och ca +15 grader... ska nog i alla fall hänga ut lite tvätt!

Nu är det någon där uppe som är vaken!

Puss puss ♥

Casper 10 år!

Idag den 19 Juli 2011 har vi firat vår finaste Casper på hans 10 års dag!!!
Tiden går så fort, tänk att för 10 år sedan så blev jag mamma för första gången!
Han föddes kl 14.43 efter bara ca 20 minuters krystande!



Här är han ca 4 år gammal!



Här är Casper idag då han garnerar sin tårta med Ahlgrens bilar!
Det var även segt Ahlgrens "fluff" i tårtan!



Koncentrationen är på topp!


Här sjunger vi alla för födelsedagsbarnet som tycker att det är en aning pinsamt!

Vi älskad dig Casper!
♥♥♥♥♥♥♥

Mysko kommentar...

Fick en helt myskor och knäpp kommentar på min blog på ett inlägg om midsommar 2011...
Länken från avsändaren går inte att gå in på och jag har ingen aning vem det är... känns som det är något som inte stämmer!?


"TA BORT ALLA BILDER PÅ ALLA BÄBISAR HÄR INNE
TA BORT DÅMM FRÅN HÄR FRÅN+ HÄR INNE
DET SKA BARA VARA TOMT HÄR INNE
SÅ HÄR MENAR JAG MED DET
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000
00000000000000000000000000000000000000000000"



Mysko!?

Klippt luggen!

Klippte även luggen på Hilma då den var på tok för lång, hade funderat på att spara den men nu blev den klippt!
Fotade även henne och hon skulle som alltid spexa!







Gofis!♥

Klippt Jonna!

Idag fick jag klippa lite och när jag ändå hade grejerna framme så ville Jonna gärna att jag klippte henne. Hon har velat klippa kort i nacken länge men har fått vänta så att håret på sidorna skulle få växa i kapp lite.

Fotade resultatet och så klart så ser hon lite halvt drogat ut på bilderna som ganska ofta...

Nöjd blev hon i alla fall och det är ju det som är huvudsaken!


En helg med Jacob!

Pappa och Jacob har varit här 2 dagar och det har varit jätte mysigt!

Jacob och Hilma somnade i samma rum och det gick hur bra som helst! Jacob vaknade senare på kvällen, jag gick upp till honom och han var så pass vaken att han inte riktigt bara ville lägga sig igen så jag tog med honom ner. Jag trodde att han skulle vilja gå till pappa men den här gången var det mig han valde! Jag brukar ju inte alltid duga annars...

Har fått pyssla om lillebror ordentligt och det har varit jätte mysigt och han har varit på strålande humör och inte alls mycket gnäll som det visa andra gånger har varit... och det var skoj att se en annan Jacob!


Jacob ville gärna vara där de andra barnen var men satt även ibland själv och lekte med bilar!



Lite rosig om kinderna som jag smorde många gånger, de är torra och att smörja är då ett måste!
Hilma hade också lite torra röda prickar runt munnen en period då hon var mindre och det enda som hjälpte var att tvätta med vatten och hålla rent och fritt från mat och liknande, jag undvek våtservetter och smorde ordentligt och till sist gav det sig!
Mamma Milla smörjer honom flitigt så någon gång tycker man att det borde gå över, men det kommer väl!



Älskade lilla lillebror ♥

Han har studsat runt på sin rumpa och varit glad mest hela tiden, myst och gosat då och då, lekt lite med sin favorit Casper och även med polaren Göran!

Hilma och Jacob leker också väldigt bra, Hilma skiner som en sol när hon ser honom och blev jätte glad då han kom!

I morse skyndade jag mig ner för att värma vällingen när jag hörde honom vakna 06.54 sen smög jag upp och hämtade honom, han fick komma till vår säng tillsammans med Towe som vaknade samtidigt!
Men han ville inte alls ha vällingen!... blev lite brydd men tänkte inte tvinga i honom den.
I stället både satt och låg han om vart annat och mös med oss i nästan 2 timmar, när Towe tuttat klar somnade hon om och jag lade henne i sin säng.

När vi kom ner bytte jag blöja men lät pyjamasen vara på, ifall han skulle söla under frukosten.
Han fick fil och musli, det var gott!

Efter frukosten var klockan närmare 10.00 och han var trött så då gick jag upp och lade honom för att sova, gick ner hämtade Towe och tog med henne upp för att tutta och lägga henne också då hon också var trött och strax sov två små troll!

Senare efter lite lek och lunch så fick han lägga sig i ute i vagnen tillsammans med Hilma som också skulle sova, de låg där och filosoferade tills de båda somnade, vi hade dem utanför köksfönstret så att vi kunde spionera lite på dem då och då!

Vid 16.00 tiden gav pappa Jacob lite middag innan de packade ihop sig och åkte hem till Sveg igen, men han glömde fisken som han fick igår;0).
Den har vi lagt i frysen tills han kommer nästa gång!

Puss puss♥








Frisyrer!

Jag har länge funderat på en kort frisyr men trots att jag själv är frisör så har jag lite svårt att se vad jag själv skulle passa i...

jag gillar Pink och hennes frisyrer jätte mycket!











Speciellt denna!

Men det finns ju även många andra korta och liknande frisyrer!
Vad tycker ni!?










Kan någon av dessa vara något för mig eller har ni kanske andra förslag???

Puss puss

Tina 23 år!!!

Så får vi ju inte glömma bort att min älskade lillasyster (en av dem) Tina fyller 23 år idag!
Dagarna går så fort och jag höll faktiskt på att glömma...
...men det gjorde jag inte!!!



Saknar dig så otroligt mycket kära syster!
Älskar dig
Puss

Barnvakt...

Pappa och Jacob anlände någon gång vid 15.00 om jag inte minns fel, Jacob var på strålande humör och visste precis vart han hade kommit!

Hilma hämtade jag ner precis när de rullade in på gården och barnens godis plockade jag bort, bra tyckte Jonna som säkert var less och kanske lite lätt illamående!

Göran och Casper kom hem i samma veva och Casper hade fått fisk tror jag, han bytte om och åkte sen med Patrik hem till dem för att rensa fisken...

Barnen lekte och vi vuxna tog det bara lugnt och bubblade lite om det ena och det andra sen var det plötsligt dags att laga mat.

Det blev ris, kassler och svampsås idag! Lätt och gott och det dög då i alla utom meja som har en dålig ätperiod nu men det lär väl gå över...

Middagen blev lite sen och vi satt vid bordet tills klockan var nästan 18.30. Både Jacob, Hilma och Towe var trötta men de fick  hålla sig vakna en liten stund till och ungefär 19.15 nattades de små liven...

Jacob och Hilma får sova i samma rum i natt och det verkat hittills funka jätte bra fastän Jacob somnade långt innan Hilma som stod och ropade där uppifrån ganska länge!

Towe tog en power nap när hon åt sin välling och piggnade på lite men snart var hon trött igen. Under tiden  nattade vi de andra huliganerna som fick läsa en stund.

Strax efter 19.30 drog pappa och Göran på fisketur!

Meja kom upp en bra stund senare för hon kunde inte sova, hon fick sätta sig i soffan och en stund senare vaknade Towe, hon hade tydligen bara sovit middag trodde hon! Men så har hon inte sovit så bra idag heller...

Jag satt och chattade lite med min goda vän från Belgien, eller hon är från Sverige men bor med sin man och 6 barn i Belgien, just nu är de på semester i sitt hus här i Sverige...men ändå är hon 60 mil från mig!

Sen satte jag mig med Towe och  Meja i soffan och myste lite, vi kikade på när de gratulerade kronprinsessan Viktoria, tror att det kanske var repris för hon fyller väl inte idag!?

I alla fall så somnade så småningom Towe och sen vid 22.30 fick även Meja lägga sig!

Nu känner jag mig lite hungrig och ska väl kanske kika om det finns något att äta eller så väntar jag tills grabbarna kommer hem!? Men de ville nog ha chips så jag kanske ändå tar en smörgås eller liknande!

Puss puss♥

Idag kommer pappa och lillebror!

Det var tänkt att hela familjen skulle komma men Milla är förkyld med feber så hon stannar hemma och vilar, kan ju vara bra för då får hon vila ordentligt samt att Jacob får lite mamma distans...
De åkte från Sveg för en dryg halvtimma sedan så de lär nog komma snart!

Det blev för övrigt så blev jag väckt av att M&M bråkade bredvid mig i sängen i morse så de fick bums gå ner... de bråkade om vem som skulle ha kudden även fastän det fanns två!

Vi hoppade över frukosten, jag och Göran åkte på Grindes och sen lagade vi lunch då vi kom hem... hamburgare och bröd blev det...

Efter lunchen åkte Göran och Casper iväg med Patrik och Tony för att fiska, Susanne kom hit och var här en stund med oss.
Hilma var trött så jag lade henne, Jonna, M&M satte sig för att kika på film och jag och Towe satt med Susanne i köket. Melvin kom och frågade efter lördagsgodis och det passade ju jätte bra när Hilma ändå sov!

Barnen kikar fortfarande på film, men det är ändå bara fulväder ute och de är trötta så det är väl bara bra att de tar det lugnt!

Hilma sover fortfarande men jag ska väl snart väcka henne, Towe har sovit två korta stunder idag, vet inte alls varför hon inte sovit längre men kan ju vara så vissa dagar och det kan ju vara så att rutinerna håller på och förändras, även om de som vi haft spårat ur de senaste veckorna... men så kan det vara på sommaren!

Nu ska jag ta Towe som nyss vaknade, hon försöker bara ta Jonnas godisar så jag förstår att hon tycker det är lite jobbigt!

hej hopp!

Hoppgungan!

I går eftermiddag/kväll fick Towe prova hoppgungan för första gången! Vi har tänkt att vi ska sätta upp den sen en tid tillbaka men vi har inte kommit på vart vi ska sätta den... men nu så sitter kroken i taket och...


Towe hoppade och hoppade med full fart hela iden! Hilma ville gärna vara där och hjälpa till så den snutten som jag filmade blev mest, aj, aj, Hilma!!!



Men det var ingen tvekan om att Towe tyckte det var jätte roligt!
Bra träning för både benen och balansen men framför allt så är det roligt och med tanke på att hon gärna hoppar i våra knän när vi håller henne så skulle vi blivit förvånade om hon inte hade gillat den!


Ds...

Igår var det inget vidare vädret, uppehåll men ganska kallt så barnen var både inne och ute fast bara korta stunder ute... i stället så passade de på att spela lite DS.


Sandra Meja och Jonna har trängt ihop sig i Melvins säng!
Melvin själv var med farmor mst hela dagen!


Towe hade de placerat på golvet med en massa leksaker och där satt hon hur nöjd som helst!
Hilma var där lite då och då och höll henne sällskap!

Strax innan 16.00 åkte Sandra hem och då packade vi in oss i bilen och åkte till Svensta för ett besök på Dollar. Melvin och Jonna var med farmor, Casper satt fram och jag bak med de små.

När vi kom hem fick den som ville åta lite pasta som blev kvar efter lunchen, Hilma och Meja åt, Melvin och Jonna åt med farmor, jag åt en keso!

Det har kommit en rejäl regnskur så lakanet och ett av örngotten jag lämnat ute var nu väldigt blöta igen...

Sen på kvällen hade vi lite fredagsmys när Melvin och Hilma somnat, Towe sov hon också, i alla fall ett tag...

Hon fick sitta uppe med oss men vid 22.30 när jag mådde illa av godiset och kände mig väldigt trött tog jag med mig henne upp och efter 30 minuter somnade hon i framåtstupasidoläge på min arm!


Gjort itna...

Idag har varit en slö dag då jag typ bara gjort ingenting känns det som...

Klev upp vid 09.00 tiden, bytte blöja på Towe och klädde på.

Fixade frukost och vi åt en ganska långdragen frukost som började innan 10.00 och avslutades efteråt...
Efter frukosten följde Melvin med farmor och Tony till Svenstavik en sväng, de har kommit hem därifrån men Melvin är fortfarande med farmor!

Lade Towe för att sova, passade på att bädda rent i vår säng och dammsög där uppe när jag ändå höll på.
Har eldat för varmvatten, tagit en sväng med dammsugaren även här nere samt tvättat våra sängkläder, dvs 2 maskiner och dessa hänger nu ute på tork.

Fixade lite lunch, vi åt, Towe fick sin 3:e smakprotion och det går bättre och bättre... fast hon vet inte riktigt hur hon ska göra när hon väl har det i munnen... hon ryser i alla fall inte längre!

Sen då... nä jag har inte gjort nåt mer... bytt någon blöja och ammat lite men annars har det varit lugnt, nästan för lugnt... men kanske en aning skönt att bara vara också!?

Sandra är ju här och barnen har lekt rätt bra hela dagen, Göran och Casper har och håller på att städa garaget!

Hilma har fortfarande inte sovit något idag, men vi kanske tar en sväng till Svensta i eftermiddag och då lär hon ju slockna i bilen.

Erika spelar på en begravning här i Rätan idag och efter den (när den nu slutar) ska hon hämta Sandra... nu kommer hon nog!

Hej hopp!

Bada och maräng...

Maria kom förbi och lånade bakmaskinen/assistenten för hon skulle baka muffins med maräng och choklad! Eftersom vi skulle iväg och bada så passade jag på att fråga om hon och Agneta kunde passa Towe och Hilma under tiden!? Och det gick bra!

Packade och sen knallade jag dit med de små i vagnen.
Agneta och Maria är ju tvillingar och Towe som mest är van Maria blev lite brydd då det fanns två av henne! Hihi!

Göran hämtade upp mig efter vägen, han var ju till andra sidan sjön och hämtade Meja hos Cornelia...

Det var ganska kyligt i vattnet, de hade ingen termometer så jag kunde inte kolla men jag antar att den kalla natten med endast +1-2 grader gjorde sitt...

Vi badade och bastade innan vi åkte hem...

Göran släppte av mig hos Maria, jag blev kvar lite extra då jag försökte hjälpa till med marängsmeten som inte var vilken marängsmet som helst... kladdigt och kletigt blev det och framför allt roligt! Tyckte i alla fall jag och Agneta, Maria tyckte det kanske också var lite skoj men inte lika som vi andra... Förlåt Maria men det var roligt!

När jag kom hem hängde jag upp badkläderna, nattade Hilma och Towe, bäddade nytt i Caspers säng innan jag fixade kvällsfika till de andra som kom i säng vid 22.30 tiden!

Har babblat med pappa en sväng också, de kommer troligtvis på lördag och stannar tills på söndag, grabbarna + Milla ska väl ut å fiska lät det som!

Nu ska jag försöka med att komma i säng i tid... men jag lär väl inte lyckas i kväll heller...

Ombyte!

Nu har Morgan åkt hem och hans syster Sandra har kommit! Lite ombyte förnöjer!

Morgan har varit här i flera dagar (sen i söndags) och tyckte nog att det var skönt att få åka hem igen! Sandra stannat troligtvis tills i morgon då de ska på äventyr i Skålan i helgen!

Casper är med en av "Göteborgarna" och Jonna är så klart med Sandra!
Meja är sen lunchtid hos Cornelia, Towe sover en stund, Göran tvättar bilden och Hilma och Melvin studerar!

Lite senare ska vi nog ta och göra ett besök på badet, Casper och Morgan var där tidigare idag. De sa att det var rätt kallt i vattnet så jag hoppas att de hunnit elda ordentligt så att det är några grader varmare! Önska kan man ju i alla fall!

Nä nu ska jag nog ringa och kolla läget med Meja och när hon ska hem!

På återseende!


Mellis...

En smörgås med leverpastej och mjölk att dricka innan det var dags för en eftermiddagslur ute i vagnen tillsammans med Towe...




När mamman fixade frukost...

i köket så gjorde Hilma sig i ordning för en dag ute i solen...



Mycket salva och så en hel del snor...

Sovmorgon igen!?

ja i alla fall så låg vi i sängen länge! Klev upp för ca 15 minuter sedan, Göran som lyckades med att gå och lägga sig i sängen i natt sover fortfarande... fast han sa att han inte skulle göra det...

Meja och Morgan ligger också fortfransade kvar i sängen, de andra kikar på tv, Towe hon ålar omkring i hallen på nya upptäckter!

Solen skiner, himlen är blå och det är minst +16 grader än så länge så vädret ser lovande ut! Hängde ut lite tvätt strax efter 22.00 igår som nog snart börjar på att bli torr, har nyss satt igång en maskin till. Blir nog till att tvätta idag, Casper ville bädda rent i sängen och det kanske det finns någon mer som vill! Lika bra att passa på när det är bra väder och man ändå ska vara hemma.

Känner mig lite smått hungrig så jag ska väl snart trippa in i köket och duka fram någon frukost... fil blir det idag, jag tar gärna musli och något ägg till, de andra vill väl ha flingor kan jag tänka.

Nu smakar Towe på kaminen... blä och hoppas hon är försiktig så hon inte gör illa tandköttet... gjutjärn är ju lite hårt så... Jag ropade på henne men kaminen är tydligen god!?

Elda behövs väl också idag kan jag tänka, ifall vi vill ha något varmvatten...

Så ser dagen ut hittills och jag hoppas den blir fortsatt bra! Med glada barn och föräldrar!

Syster yster kom hem igår också, de har varit i Turkiet i 2 veckor! Även om vi bor långt ifrån varandra (Borlänge) så känns det jobbigare om hon är ännu längre bort! Hon ska jobba idag samt några dagar framöver så vi skulle höras på söndag!

Pappa & co. kommer förmodligen i helgen också, fast pappsen hade tydligen migrän idag så om den inte går över så lär de väl bli hemma... men ända botemedlet är ju att vila, vila och åter vila!

Nu har Towe övergett kaminen, Hilma sitter här i mitt knä och är lite i vägen så jag ska väl avsluta och fixa lite frukost till hungriga magar så att inte humören brakar åt pipan...

Tjolahopp!

Banan & choklad kaka!

2 ägg
2 dl strösocker
50 gram margarin
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 mogna (mosade) bananer!

Vispa ägg och socker poröst. Smält margarinet och blanda med mjölken. Blanda torra ingredienser och mosa bananerna.

Blanda försiktigt ner margarinet och mjölken i det porösa blandningen av ägg och socker, vänd sedan ner mjölblandningen och rör försiktigt. Tillsätt sist de mosade bananerna och blanda runt.

Smörj en lämplig form, jag använder en med löstagbara kanter, bröa den med t.ex ströbröd eller kokos och häll i smeten.

Grädda i ca 160 grader, näst längst ner i ugnen i ca 40 minuter!

Glömde ta en bild på kakan innan den slurp var slut... får bli en annan gång!

Kommentera gärna vad ni tycker om ni prövar receptet!

Bättre väder...

Idag har det varit bättre väder...

Jonna kom upp och sov hos mig i natt, Göran blev kvar på soffan...

Alla barn utom Towe tog sovmorgon och klockan var efter 10.00 när de andra började vakna till liv! Så frukosten blev sen även idag, typ vid 11.00 tiden...

Även om vädret har varit lite bättre idag, det vill säga inget regn så har det ändå varit ganska kyligt och vi har hållit oss inomhus.
Barnen har spelat Buzz Quiz bland annat.

Susanne kom hem med Melvin vid 12.00 tiden, sen när hon åkte så skjutsade hon Jonna till Nikita. Det märktes direkt på Melvin att han var trött, för arg och grinig blev han för minsta lilla... till att börja med blev han jätte arg för att han inte fick åka hem till farmor igen...

Jag och Melvin bakade en banan/choklad kaka senare på dagen som vi sen fikade som mellis...

Tvättat har jag också gjort, det blev två maskiner med ljus tvätt som fick hänga ute på tork, för blåste gjorde det bra om än kallt...

Det blev pärgratäng och grillat till middag, vi gjorde grillspett samt hade små separata grillbitar, allt kött hade samma marinas som jag slängde ihop igår förmiddag och den blev rätt bra måste jag säga!

Efter middagen packade vi så småningom ihop oss för att bada, idag badade bara barnen, eller Casper, Morgan, M&M, Hilma och Towe fick sitta i vagnen.

Hämtade hem en Jonna på vägen hem, hon ville inte alls men fick så lov... men jag var tvungen att gå in hos Nikita och hämta henne för hon vägrader komma självmant... Det fick sina konsekvenser, jag gav henne många chanser + att jag talade om att vi skulle hem och äta glass, M&M skulle få det till kvällsfika men hon vägrader ändå... Så när vi kom hem strax efter 20.00 fick hon byta om, borsta tänder och gå i säng på en gång!

Grabbarna fick vara vakna längre, vi har fikat lite kvällsfika vi också, nuggets och vårrullar!
De gick nyligen och lade sig och det ska jag också strax göra!

Puss puss♥


Tar sig fram!

Hon ålar sig och tar sig överallt nu vår lilla tjej!


Här har hon på vårt inte alls så vackra golv hittat ett plastägg som är roligt!


Ägget rullar iväg och Towe följer efter!


Hilma kommer och hjälper till!
...hon ser ut som en jätte!


Nu ålar vi åt andra hållet!


rullar över på rygg en stund... farligt nära den lilla trappan... men där lär hon säkerligen trilla ner någon gång precis som de andra... två trappsteg...


Hilma kommer för att visa någonting... vad vet jag inte...



Nu sitter vi och skrattar lite...
mamma hjälpte mig att sätta mig upp, för det kan jag inte själv ännu...


skit roligt!


Hilma är med på ett hörn igen!


Nu ville jag inte sitta mera...


gymnastisera är mycke roligare!


armar och ben är överallt!


å hej, å hå...


Nu kommer jag och tar dig mamma!


Nu har jag dig nästan!

Det är roligt att se hur hon utvecklas för varje dag vår lilla Towe som inte är så liten längre...
Viljan finns och hon tar för sig av livet!

Vi älskar dig ♥

Lite lek i soffan på morgonkvisten...

När vi väntade på att alla andra skulle vakna så lekte vi lite i soffan!


Fjärrkontroller och allt med knappar är skoj för små barn! kanske bara för att de ofta är ajja bajja... men denna är från en gammal tv och den får det lekas med!


ser något på golvet !?


Nu tar jag dig mamma!


snart har jag nog kommit på hur man kryper!

Towe smakar...

Första provsmaket blev idag!
Fick med mig några burkar från mamma med potatis, majs och nötkött från 5 månader sen Hilma var liten, datumet var fortfarande bra!

Jag hade egentligen tänkt koka själv men det är faktiskt smidigare med burk från början då man bara behöver så lite åt gången.
Typ tills de börjat gilla det de små får i munnen!

Towe gillade det inte så värst... hon rös för varhe sked jag stoppade in i hennes mun!
Och vi fnissade!


Vad är det här!?


Tungan ute!


Huva...


Spottar ut...


Är det mer kvar?


Gladskit!


Nu är vi klara mamma!









Här om dagen...

Vad det många barn i soffan, inte alltid som ALLA våra sitter i soffan samtidigt och nu var det 3 extra utöver det!


9 stycken och ändå finns det plats kvar!


Towe hade bästa platsen!


uppehåll men ändå kallt...

Det slutade regna någon gång efter lunchtid och jag tog in handdukarna och tvättade dem!

Casper och Morgan passade på att gå ut och cykla en sväng medan det var uppehåll! Tyvärr slutade det i en vurpa och några rejäla skrubbsår för Morgan...
Han kände för att åka hem, fast det var inte brådskande utan vi skulle ta det efter middagen.
Han tvättade rent såret och vi plåstrade om och sen tog killarna det lugnt.

Det blev Pizza till middag, en ganska tidig middag då vi åt en sen frukost och ingen lunch. Vi alla tog en sovmorgon idag, vid 09.30 klev jag och Towe upp, resten kom upp en efter en strax efteråt.
Jonna var hos Elin och lekte och hon åt även middag där...

När klockan var närmare 18.00 så hade vi tänkt ta en sväng till Fotingen för att lämna igen Morgan men då kände han att han kunde stanna en natt till i alla fall! Bra det, Casper blev glad och Erika(Morgans mamma) som ligger hemma med feber sa att vi fick låna honom så länge vi orkade och ville!

Eftersom det inte blev någon tripp till Fotingen så blev det badet i ställt! Ja trots ca +10 grader ute så går det ju att bada i uppvärmda bassängerna och det var rätt skönt, så länge som man höll sig i vattnet! det blåste rätt bra också så det blev inte så vidare länga, bara ca 1 timma sammanlagt tror jag!

Towe och Hilma fick vara med Maria under tiden! Tack igen!
När jag hämtade småtjejerna så var båda trötta, bara att knalla hem och fixa välling och stoppa dem i säng! Före 20.30 sov båda två!

Resten av barnaskaran, förutom Melvin som sover hos farmor i natt, fick varm choklad och hårdbröd smörgåsar till kvällsfika.
Jonna och Meja fick lägga sig direkt efter fikat då klockan var 22.30, de spelade Buzz Quiz innan fikat!
Morgan och Casper var uppe till strax efter 23.00

Jag och Göran har också fikat lite, jag tog frukt och yoghurt med kokos och linfrön och Göran tog sig lite tortellinisallad som var kvar.

Jag har känt mig trött och illamående mest hela dagen så det är nog hög tid att besöka sängen nu så att jag förhoppningsvis känner mig piggare i morgon!

Puss puss ♥

Regn och rusk...

Vaknade av ett par rejäla åsksmällar i morse, sammanlagt 3 st om jag inte minns fel och den 3:e fick hela huset att skaka! Nu regnar det och har gjort hela förmiddagen, tänkte tvätta lite handdukar men de hänger ute sen vi badade igår och jag lär ju bli blöt om jag går ut för att ta in dem så jag avvaktar lite... Nu kommer Göran hem, han har varit ner på "jobbet" och pratat med chefen och sen handlat... Får väl se har det blir av denna dag!?

Ett litet frö!

Tänk att - &- kan bli +! det är ju underbart!

Jag har misstänkt det ett tag men idag fick jag det svart på vitt, ett litet frö gror i min mage, ännu ett hjärta som tickar och barnen ska få ett syskon till!

I morgon går jag in i vecka 8 och jag vet att det är tidigt att berätta men barnen vet redan och de kommer att sprida det i vilket fall så då går jag ut med det redan nu!

Jag mår bra även denna gång, har känt lite illamående och trötthet samt att magen känns en aning svullen men allt är normalt och jag lider inte...

Denna gång är som de andra gångerna spännande och full av förväntan men denna gång är ännu lite mer spännande av olika anledningar... anledningar som jag återkommer med senare ;0)

I alla fall så väntar vi nu på nr 7 som för tillfället är beräknad till den 28 februari 2012!



ett litet bildbevis... de två strecken var synliga på en gång!


4 års kontroll!

Meja vägde 19,8 kg och var 107,5 cm lång vilket innebär en ökning på 1 kg och 3,5 cm på 6 månader. Hon följder kurvan bra men har dragit iväg lite på längden!

Meja fick rita en gubbe, brukar vara en "huvudfoting" som de ritar då de är 4 år men Meja som äslkar att rita gjorde en med detaljerad gubbe med kropp och andra detaljer, på en 5 års nivå som Annika sa och det är ju roligt att höra!
Hon fick även göra lila som Annika och rita ett kors för det ska man kunna då man är 4 år, Melvin kunde inte... så det är tydligen svårare än man tror!

Hon fick även räkna till 5, tala om lite färger, gå balansgång och kolla synen. Annika kollade öronen, lyssnade på hjärtat och lungorna. Öronen så jätte bra ut och det var skönt... hon har haft problem med en vaxpropp i höger öra (tror jag) förut men efter att Göran fick bort den så har den inte kommit tillbaka!

Alltså gick det galant för Meja också och även hon fick klart Godkänt!

Vår Lilla Meja som växer och blir Stor!♥

3 års kontroll!

Melvin hade vuxit och ökat i vikt bra, tror siffrorna var 15,5 kg samt 96 cm...

Han fick rita lite, mest för att Meja också skulle rita tror jag!? Men ritade gjorde han!

Han fick kika på olika kort och berätta vad han såg och sen frågade Annika lite om kost och annat...

Allt såg i alla fall fint ut, öronen var också rena ;0) så han fick klart Godkänt!

Vår Stora Lilla Melvin!♥

Hälsat på mamma bland annat...

I Morse vaknade Towe vid 07.00 snåret och fick sig lite tutte och sen höll hon låda tills 08.30 då vi klev upp!

Vi skakade liv i alla barnen och sen åt vi frukost. Efter frukosten var det påklädning och borstning av tänder och vi hade lite smått bråttom då vi hade tid för Melvin och Meja som skulle på 3års respektive 4 års kontroll kl 10.30...

När de små hade kläde på sig lastade Göran in Hilma, M&M i bilen medan jag tuttade Towe och kl 09.44 var vi på väg!

Framme i Svensta så parkerade vi bilen, jag lämnade av Hilma och Towe hos mamma och sen gick jag tillsammans med M&M till Hälsocentralen. Melvin som har blyben fick jag nästan släpa framåt...

Besöket gick bra, jag var in på Apoteket (Kronans droghandel) för att köpa mer munsårs kräm (zovirax) då den jag hade hemma precis tagit slut...

På vägen tillbaka så stod mamma på balkongen med Hilma och Towe, vi vinkade och sen gick vi in. Towe var jätte glad över att se sin mamma och ville gärna ha tutt på en gång!

Sen fixade jag lite lunch medan mamma tog en sval dusch, hon höll på att flyta bort... och efter lunchen lekte barnen en stund med mammas resväska innan vi gick ut en stund i lekparken...




Innan hon åkte till Italien så klistrade hon väskan full med "smileys" klistermärken så att hon lätt skulle känna igen den!
Dessa tyckte barnen var jätte skojjiga att sätta lite var stans!

Efter lite lek packade vi in oss i bilen, åkte på Dollar, handlade lite tandborstar och galgar + en varsin glass som vi mumsade i oss innan vi åkte igen.
Jag lämnade först av mamma hemma hos henne innan vi åkte tillbaka till Rätan.

Göran, Jonna, Casper och Morgan var vid piren tillsammans med Susanne, Patrik och Tony när vi kom hem så vi kikade förbi där en sväng, eller i alla fall jag för alla barnen sov så sött i bilen.

Stannade till på Grindes för att köpa lite mjölk, fil, frukt och grönt innan vi anlände här hemma.
Jag gick in och packade upp, Hilma satt vaken men nöjd i bilen och de andra sov så jag passade på att börja med maten. Idag blev det tortellinisallad!

Göran och de andra kom hem en stund senare och maten var då nästan klar.
Vi åt, tog det lugnt en stund och strax innan 19.00 åkte/gick vi på badet för att, ja bada en stund helt enkelt!
Susanne var redan där, hon hade duschat och bastat en stund och när hon var klar passade hon Towe och Hilma medan jag och Göran lekte med barnen i bassängerna! Tänk att det är så roligt att bada!

Jag hade tagit med mig schampo och duschcreme idag också, lika bra att passa på när man ändå är blöt! Under tiden brann det i pannan hemma så att vi ska ha varmvatten några dagar framöver!

När vi kom hem var det i vanlig ordning bara kvällsbestyren kvar, Hilma var först i säng, sen försökte jag natta Towe men fick ge upp och nattade Jonna, M&M i stället. Casper och Morgan gick och lade sig 22.30 och strax därefter somnade Towe.

Jag och Göran har fikat lite och ska snart gå och lägga oss också men först ska jag skriva några fler inlägg!

Puss puss♥

Fotingen...

Igår efter klippet lagade vi en snabb middag bestående av Spaghetti och falukorv... inte min favorit direkt men det går ner...

Efter middagen så packade Jag in Hilma, Towe och Jonna  bilen och  åkte till Fotingen för att hämta hem Casper, Morgan följde med oss också!

Göran tog med sig Tony, M&M till Tjärna och fikade lite mer...

Stannade en stund i Fotingen och växlade några ord med en tussig Erika och sen åkte vi hem över igen, Casper fick roa sig med att hålla Hilma vaken i bilen!

På vägen hem hämtade jag även upp M&M som tröttnat på att fiska, sen kan det ju vara så att deras far tröttnat en aning på dem också ;0).

Ganska direkt fixade jag kvällsfika till barnen, men först fick Hilma sin välling och sen upp i sängen för att sova. De andra barnen fick borta tänder och göra sig klara för sängen innan de fick mysa ner sig i soffan och kika på "Lilla Jönssnligan"

Närmare 0.00 så gick vi alla och lade oss, jag var ju som sagt nere en stund extra bara för att vänta på att de skulle somna.


Test...

Att det kunde vara en så enkel grej! Men så är det ju ofta, att lösningar och svar är lättare och närmare än man tror! Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig, ska bara hämta på att det blir tyst och lugnt inne hos Jonna och Meja först... De fick vara uppe sent ikväll. Sen har de minsan en natt gäst där inne också, en kille till och med :-o Nu är det nog tyst så nu ska jag smyga upp och vet ni!? Göran är redan uppe så det blir inget sova på soffan i natt;-) Puss puss

Åska, regn och sol...

Vädret kan inte bestämma sig idag... det har ändrats hela dagen men det har ändå varit någorlunda varmt!

Jonna är med kompis, Göran tog med sig Tony, M&M för att fiska en stund, Casper är kvar i Fotingen och vid 15.00 lade jag både Hilma och Towe i vagnen för att sova!

Göran, M&M kom nyss hem, småtjejerna sover fortfarande och jag har alltså varit hemma och nästan helt själv i 2 timmar! Om jag räknar tiden då de små sovit...

Jag kunde inte komma på någonting att göra alls... försökte mig på en promenad men då började det åska massor och sen kom en störtskur... blev till slut så att jag låg på soffan och löste sudoku och när batteriet på telefonen pep så lade jag mig och vilade en stund!

Nu ska jag klippa lite!

Puss å hej!

Varför går det inte???

Jag har försökt blogga från mobilen flera gånger men det går inte... går bara att skriva en överskrift, markerar jag själva fältet för inlägget så kommer inga tangenter fram...

Någon som varit med om samma problem?
Det har fungerat förut fast det var ett bra tag sen...


Towes natt...

Towe vaknade när jag skulle gå och lägga mig vid 01.00 tiden, jag tog med henne ner, sög ur lilla näsan och gev henne nässpray innan vi gick upp igen.

Hon ville inte tutta, och inte ha nappen, hon var tröt och försökte sova på min arm, på mitt bröst, bredvid mig men det gick inte...

Till slut så buffade jag upp med kuddar bakom mig så att jag halvsatt, lade en annan kudde på mina knän och där lade jag Towe och där låg hon... men somnade inte på en gång...

Strax innan 03.00 kunde jag lyfta över henne till sin säng och jag kunde krypa ner och sova... kudden hon legat på var jätte fuktig, nästan blöt så hon hade troligen kallsvettats... och det var ju inte konstigt med tanke på att det var så tung, kvav och fuktig luft...

Hon sov i alla fall hela natten sen och det var ju skönt för både hennes och min skull!

Göran blev kvar på soffan...


Städa, klippa gräs och bada...

Igår lördag så städade jag några timmar på förmiddagen, det tar ju några timmar när man blir avbruten lite då och då och måste fixa och ordna och hjälpa till...

Göran skjutsade Casper till Klövsjö, där väntade en ovetande Sandra på att han skulle komma och sen följa med dem hem!

Sen åt vi sen lunch/tidig middag... var tänkt att vi skulle åka och bada efter det men då klippte jag gräset i stället... Det tog sin stund det också och jag konstaterade att vår nya klippare är både stor, tung och har ett obekvämt handtag... idag har jag onti i händerna...

Towe och Hilma vaknade under tiden jag klippte men Jonna var snäll och tog hand om de små då Göran höll på att svetsa i garaget!

Fram emot kvällskvisten så åkte vi iväg och badade (äntligen!!!) Klockan var nog strax innan 19.00 när vi kom dit och det var behagligt temp i vattnet, dock blåste det så gick man upp så frös man...

Jag klev upp lite tidigare än de andra, Hilma M&M hakade på, vi duschade, tvättade håret och bastade! Maria följde med oss dit för att passa Towe! Tack snälla Maria, det är mycket roligare då både jag och Göran kan bada med barnen då varken Melvin eller Hilma badar själva.

Meja kom till stora bassängen en stund och hon flöt jätte bra med sin arm puffar men hon vägrade inse det själv... hon var rädd eftersom hon inte kunde nå botten... så där har vi ännu en tröskel som vi ska hjälpa henne att komma över så småningom!

Jonna fick vara helt utan dyna i stora bassängen då Göran var där med henne och hon kan simma riktigt bra nu!

Klockan var nog närmare 21.00 när vi kom hem och då var det kvällsfika och dags att sova för samtliga barn! Och alla somnade faktiskt ganska snabbt!

Meja vaknade senare, hon kom upp och ville ha vatten och sen vaknade hon igen och då hade hon ont i puppilura... hon berättade att hon pillat där i bilen förut då de lämnade Tony efter att vi badat... hon har säkert lyckats riva sig + att hon åt choklad innan så det kan ju vara en bidragande orsak!?






Mina glasögon är paj...

Göran upptäckte nu på förmiddagen att någon av barnen lekt med mina glasögon, troligtvis Hilma... Ena skalmen pekade helt tokigt och nu är den helt slapp... tur att jag har ett par extra men de som är paj var mina bästa!

Kommer vid såna här tillfällen att tänka på vad bekvämt det skulle vara med inser!

Puss puss

Snuvig Towe och besök...

Natten till igår (fredag) blev Towe snorig, hon vaknade redan vid 04.00 tiden på natten och sen sov hon med mig men vaknade titt som tätt av att näsan var täppt.
Detta är alltså Towes första riktiga förkylning sen hon var liten, liten bebis!

Det regnade när vi vaknade på morgonkvisten men var ändå va 18 grader varmt!
När vi vid 09.30 tiden satt och åt frukost hade det slutat regna och solen sken!

Robert och Angelica tittade förbi strax efter 10.00, Angelica ar bara in en snabbis för hon skulle vidare på begravning här i Rätans kyrka men skulle komma tillbaka senare.

Göran tog fram klippmaskinen och snaggade Casper och Tony medan jag färgade håret på Susanne, sen när färgen var i så klippte jag Göran, lika bra att passa på när grejerna ändå är framme, men han fick ingen hel snagg denna gång...

Barnen lekte mest ute hela förmiddagen och sen blev det tid för lunch men eftersom ingen var särskilt hungrig så fick det bli yoghurt och banan till barnen, själv tog jag lite keso och en halv banan.

Någon gång efter 13.00 kom Susanne och Patrik och hämtade M&M som skulle få följa med farmor till stan och shoppa eftersom det fyllt år!
Jonna kom en stund senare förbi och hämtade sin bilstol då on skulle följa Nikita och Ira till Svenstavik.

Så småningom åkte även Göran, Robert och Casper iväg, de skulle till Svensta och handla lite på Dollar, bland annat sköljmedel och tandborstar.

Vid det här lagt låg både Hilma och Towe i vagnen och sov så det blev helt tyst!!! Det är inte så himla ofta som man blir i princip helt själv hemma....

Angelica kom hit ca 45 minuter senare och vi höll till i köket. Jag gjorde rabarberpaj, potatissallad och bönsallad och hon höll mig sällskap! Eller tittade på som hon själv sa ;0)

Små tjejerna vaknade så småningom och en stund efter det kom pojkarna hem.

Vid 16.00 tiden startade Göran grillen så jag och Angelica tog småtjejerna i vagnen och gick ner till Grindes för att handla lite, på vägen tillbaka började det regna och när vi kom in på gården satt Robert på bron och Göran stog vid grillen med ett paraply!

Köttet blev klart, vi åt, vi slappade i vardagsrummet, vi åt paj, vi slappade lite till, M&M kom hem och visade upp sina inköp och strax därefter var det dags att natta barnen. Jag hade redan natta Towe men hon vaknade en stund senare med täppt näsa...

När M&m äntligen sov var klockan23.00 och det var dags för Angelica och Robert att dra sig hemåt, Jag, Towe, Göran och Casper myste ner oss i soffan med lite godis och kikade på film.

Pappsen ringde en sväng och talade om att de inte skulle komma idag (lördag) men eventuellt på söndag om det gick bra... men eftersom både pappa och Towe är snuviga så tänkte vi att vi skjuter på det hela till en annan gång...

Casper gick och lade vig vid 00.00 tiden, Towe hade somnat ca 30 minuter innan och jag hade burit upp henne, Göran och jag satt och halvslumrade vi också och vid 01.00 tiden gjorde jag kväll... men först fastnade jag framför en blogg som äntligen uppdaterats igen!

Försökte få liv i Göran och jag trodde att han var vaken så jag gick upp, men Göran kom aldrig... han sov på soffan... han minns inte alls att jag väckte honom ;0)

Inget bad blev det denna dag då barnen inte var hemma men det hinns ju fler dagar, vi har ju annars varit på badet varenda dag sen det öppnade!

So long...

Bada och besök!

Har som blivit rutin att kliva upp vid 08.00 eller innan nu som det verkar... men det är ju inte helt fel!

Vi åt frukost, barnen klädde sig och gick ut. Hela förmiddagen för barnen gick åt till att vänta på att besöket skulle komma! Helena, Ebba och Lukas och runt 11.00 anlände de!

Jag klippte Helenas pappa som sen åkte hem och så fixade jag lite lunch i form av uppstekta mjölkmakaroner och köttbullar, barnen åt väl inte så jätte mycket... de gör ju sällan det när det är varmt...

Efter lunchen packade vi ihop oss och promenerade bort till badet, Meja var sur för att hon inte fick åka på vagnen som hon brukar men eftersom Lukas var med och de är lika gamla och båda inte kunde åka så fick Meja också gå... Surheten gick snabbt över och hon gick hela vägen utan större problem, däremot höll Lukas tydligen på att tappa benen för att det var så jobbigt ;0) men när vi kom fram så orkade han springa!

Vi badade en bra stund, jag badade också för det var hela +22 grader i vattnet men jag väntade tills Towe somnat först. Jag hade tänkt att även Hilma skulle sova men hon höll sig vaken och fick bada hon med!
Jag badade med både Hilma och Melvin men de fick turas om för det var lite jobbigt att ha en unge på varje höft...

Vi var väl klar i ca 1,5 timma och innan vi skulle gå hem så fick alla barnen köpa glass, vuxna också för den delen! Göran hade nyss kommit dit, han skjutsade Susanne och Tony för de ville köpa glass och då fick Casper och Göran också en varsin!

Vägen hem var lång och det var en hel del klagan, både från Meja och Lukas... men hem kom vi till slut i alla fall!

När vi kom hem dröjde det inte länge förrän Monica (Helenas mamma) kom och med sig hade hon min mamma! Hon kom ju hem från Italien i tisdags och där hade hon gått till en frisör och blivit snaggad... var väl inte tänkt att det skulle bli så kort men det kan ju vara svårt att kommunicera på ett språk som man inte kan... och Mammas Italienska vän tänkte väl inte på det utan gick en sväng under tiden...
Tänkte bara på vilken panik hon fick när jag klippte henne kort en gång för flera år sen... tur att det växer ut igen! fast det såg ju inte helt tokigt ut...

De var kvar en stund, jag klippte även Monica och sen var de tvungna att åka för att hinna hem och äta middag innan de skulle på bilbingo som började 18.45 på Galhammar.

Jag hängde ut tvätt när mamma och Monika kom och bara några timmar efteråt så var tvätten torr och jag kunde ta ner den!

Jag fixade en typ av tortellinisallad till middag och klockan var väl närmare 19.00 innan vi åt... sen fixade Göran klart det han höll på med på bilen innan vi packade oss iväg på badet en omgång till! Men denna gång så frågade jag Maria om hon kunde passa Hilma och Towe så att både jag och Göran kunde bada!

Nu på kvällen var det +24 grader!!! Det var så klart lite svalt att doppa sig men sen var det jätte skönt! Vi badade i en dryg halvtimma innan vi gick och duschade och bastade, Melvin han sprang mellan bassängen och bastun mest hela tiden han och han ville hoppa till mig i vattnet!
Det är lite tokigt för han bottnar inte i den lilla bassängen som meja gör och då kan han inte bada själv... men han hinner väl växa på sig tills nästa sommar!

När vi satte oss i bilen och skulle åka hem så ringde Nikita på min mobil, hon undrade ifall Jonna fick sova där så vi lämnade av henne på vägen hem.
Göran släppte av mig hos Maria så jag kunde hämta småflickorna och sen gick vi hem och åt kvällsfika.
barnen fick yoghurt och en halv banan, Hilma såg att Towe skulle få välling och då ville hon också ha, men det gör inget en dag som denna då hon ätit lite dåligt och det varit väldigt varmt.

Towe slukade vällingen även ikväll, M&M somnade på stört och Towe strax därefter, Hilma var vaken en liten stund längre där uppe i sin säng, Casper han är fortfarande uppe, vi har spelat lite yatsy och nu ska vi antingen fika eller gå och lägga oss... har inte fått något bra svar att älsklingen än...

Summan av det hela har varit en jätte bra dag och såna vill vi ha fler av!

Puss puss♥




Nu har vi snart ätit upp Morris...

Nej då det har vi ju såklart bokstavligen inte men pengarna som vi fik för honom har vi handlat mat för idag! Hade tänkt ha dem till någon form av semester men nu var maten viktigare och Göran får ju lite extra i slutet av sommaren i stället så semestern hinns nog med i alla fall!

För övrigt när det gäller Morris så pratade jag med hans nya matte för någon dag sen och det fungerar jätte bra och de tycker att han är underbar!
Känns bra att han har det bra och det känns lite lättare att t.ex. kunna ha dörren ut öppen utan att behöva tänka på om han ska smita ut! Men vi saknar ju honom så klart också.

I alla fall så cyklade Göran iväg tidigt i morse, han började 07.30 vilket kanske inte är så jätte tidigt men vi andra vaknade strax efter han gått ut genom dörren och 08.03 klev vi ur sängen, jag Melvin och Towe!
Det var en härlig syn när jag först kikade på termometern som visade +18 grader och sen den klarblåa himmel jag fick se när jag drog undan gardinen från fönstret!

Vi gick ner, väckte de andra, åt frukost, jag såg till att barnen fick på sig kläder och sen fick de snällt sätta sig i soffan en stund och kika på bompa medan jag tog mig en relativt snabb dusch!
Sen klädde jag på mig, torkade håret, matade Towe som var rätt trött... lade ner henne i vagnen och så gick vi ut.

Vi tog en promenad till dagis för att leka en stund, på vägen ner såg Jonna att Göran satt och fikade med arbetskamraterna så de fick gå in och kramas lite innan vi fortsatte ner mot dagis.
På dagis var vi varmt välkomna, barnen sprang åt olika håll och lekte på en gång, Towe hade somnat i vagnen som jag placerade i skuggan.


Hilma och Melvin gungade!


Mamman fotograferade...


Meja cyklade...


Och Jonna hon var lite var stans!

Vi var kvar tills strax innan 11.30 då de skulle äta lunch. Då knatade vi hem, hängde tvätt, tuttade Towe, packade badkläder och åt lite banan innan vi gick till svärmor som hade bjudit över oss på lunch.

Vi åt lunch, tog det lugnt en stund och sen knatade vi iväg till badet!
Jag gick med Hilma och Towe sovande i vagnen, de andra åkte bil med Patrik, ja förutom Meja som mycket hellre sitter längst fram på vagnen och åker!

Casper, Jonna och Meja badade, Hilma och Towe sov i skuggan och Melvin han var trött och myste mest omkring... men jag fick lov att hålla honom i händerna och doppa honom 2-3 gånger i bassängen lite då och då för att han inte skulle bli så varm. Han vill gärna bada men när han står på botten i den lilla bassängen så når vattnet till hakan på honom och det tycker han är lite läskigt!

Strax efter 15.00 var alla barnen åter påklädda och klara och vi började knata hemåt, Jonna fick åka bil för hon följde med Elin hem.

När vi kom hem tog jag ner handdukarna och vek dem innan jag hängde upp badkläderna på tork, sen plockade jag och fixade lite, tuttade Towe och gjorde klart tills vi skulle åka och handla, vi skulle åka så fort Göran kom hem.

Cornelia hade ringt 9 gånger medan vi var borta så jag ringde upp och hon ville gärna att Meja kom och lekte! Så vi bestämde att meja skulle komma och vara där medan vi var till stan, annars hade hon fått vara med farmor som de andra.

Göran åt lite av sin lunch som han inte hann äta och sen åkte vi, jag gick med vagnen till Susanne, Melvin satt i för han ville inte åka bil... vi lämnade Hilma och Melvin där, casper hade redan kilat dit och sen åkte vi för att lämna Meja innan vi fortsatte mot Östersund.

En kort sväng in på Jula för att handla åt Susanne och sen mot Maxi för att handla mat. Towe skötte sig bra hela tiden!
Välling fanns inte på Maxi, inte i storpack så vi köpte det på Willy´s när jag ändå skulle in och köpa kassler som de hade på extrapris!

Det tar längre tid än man tror att handla och strax innan 20.00 var vi klara för att åka hem, skulle bara svänga förbi "donken" för en glass först...
Men det blev lite mat också, mest för att vi ville ha de fina cocacola glasen men också för att vi var lite hungriga... jag åt bara två ägg och lite cottage cheese innan vi åkte hemifrån...
När vi åkte en bra bit och stannat på en parkeringsficka för att äta så upptäcker vi att vi inte fått med några glas.... så det blev till att äta upp och sen åka tillbaka och i stället för två glas så fick jag fyra! Något ska man ju ha för att de gjort fel ;0)

Vi var hemma igen någon gång vid 21.30 och då hade Susanne redan hämtat Meja och Jonna hade kommit från Elin, så vi åkte hem och lastade ur, lade frysvarorna i frysen och sen hämtade vi barnen.
Vi blev kvar en liten stund innan vi åkte hem, packade upp, nattade barn, Göran duschade, vi spelade yatsy och så tyckte Göran att jag skulle blogga... så nu har jag gjort det!

Göran själv snarkar på soffan, men det är ju inte konstigt då klockan är 01.46 och jag borde också sova för jag är rätt så trött jag också!
Frusen är jag också, sitter med fleecetröjan på inomhus... brände mig lite i solen på armar och ben idag så jag har väl lite solfrossa!?!

I morgon får vi besök av Helena, Ebba Lukas och Jonas! och Göran är ledig, gräset ska klippas och vi ska bada!

Puss puss

6 månader & välling...

Idag (den 6 Juli) firar vi att lilla Towe blir 6 månader!
Hon fick fira med sin första slurk välling! Har tänkt börja med smakportioner också men det är ju ingen brådska...

Älskade lilla Towe fis som får höra mest varje dag hur lik hon är sin storebror Casper!
♥♥♥


Här en söt bild från förra veckan då hon sitter ute i det fina vädret!
Det har varit minst lika fint väder idag, sol hela långa dagen!

Tiden går så fort och nu när hon är 6 månader vår lilla Towe så sitter hon själv, ålar sig fram på golvet, skrattar och pratar på sitt eget lilla språk!
Hon är väldigt nyfiken och vill gärna sitta upp i vagnen då hon är vaken.
Sovrutinerna har spårat ur en aning men det är nog kanske lika bra nu under sommaren... jobbigt att behöva passa tiden 19.00 varje dag...

Vällingen gillade hon, hon förstod precis vad den var till för!
Det var annat med Hilma då hon skulle börja med välling, för henne tog det en hel vecka innan hon ens åt vällingen...
Får se nu då hur hon sover i natt vår lilla bebis!?

Sin 6 månaders dag delar hon med bland annat sin momma som blir 47 år idag!
Grattis till momman också!






Vi firar Melvin!!!

Vi hann med en del idag...

Efter en sen frukost klädde barnen på sig och kikade på tv en stund innan det var dags att fara upp till Böle, Casper kom hem precis innan vi skulle åka och han ville inte följa så han och Tony stannade här hemma.

Vi pratade och fikade en bra stund uppe i Böle, barnen var mest ute och lekte, Jonna norpade några sockerbitar i en skål som stod framme... hon är just en snygg förebild för sina småsyskon ;0)

När vi kom hem igen fick alla barnen sitta kvar i bilen då jag gick in och hämtade "insamlingen" som skulle till återvinningen, containern för pappersförpackningar var full så de kassarna fick stå kvar i bilen...

Sen var vi hem en snabbis så att jag kunde springa in och hämta plånboken och skriva en lapp innan vi åkte och handlade lite nödvändigt på Grindes... eller jag handlade och barnen satt i bilen!

När vi äntligen kom hem igen så bar jag in skötväska och kassar, packade upp och sen fick barnen komma ur bilen! De var både inne och ute och lekte medan jag började med maten samt gjorde tårtan till Melvin!

Göran kom hem vid 16.00 och strax efteråt satt vi vid bordet och åt!

Efter middagen så blev det ett besök på badet, vi var där en dryg timma...

18.30 var vi hemma igen och då ställde jag Melvin vid bänken i köket för att garnera tårtan...


En liten rosa bil... en liten vit bil... en liten grön bil... osv...


Han stod i ca 20 minuter md denna tårta som aldrig tycktes bli klar...


Men till slut såg den ut så här!
Fyllningen bestod av banan och marsán...


Jonna kom in med en liten bukett blommor!


Vid 19.30 kom Susanne & co. så då satte vi oss till bords och Melvin fick själv skära tårtan!


och han tyckte den var jätte god!
Födelsedagsbarnen fick till och med två bitar och sen var det slutt!

Klockan hann bli närmare 22.00 innan alla barnen var nattade, Towe försökte jag natta innan tårtan men det gick inte då hon sov en sväng när vi gick till badet... hon sov i bilen tidigare idag men en viss meja väckte henne...

Nu sover i alla fall alla, eller ja alla ligger i sina sängar! Alla utom Casper som ska sova hos Tony även i natt.

I morgon när Göran slutar vid 16.00 så ska vi åka in till staden och handla och sen direkt hem igen... hade tänkt göra det på torsdag när Göran är ledig men det är ju onödigt att behöva göra det en ledig dag... och sen har vi inte möjlighet till barnvakt då men det har vi i morgon!

Nu ska jag se om min sovande karl ville att vi skulle fika något eller om vi ska gå och lägga oss...

Puss puss♥



Igår Måndag och bad igen!

Igår var det måndag och Göran jobbade 12.00-21.00, vi åt alla både frukost och sen lunch tillsammans innan han cyklade iväg!

När han hade åkt så gjorde jag lite av varje, tvättade bland annat och det blev några maskiner även denna dag, i söndags blev det nog 5 stycken om jag inte minns helt fel.

Jonny ringde och ville bli frissad på eftermiddagen

Gårdagens väder var mulet men ändå varm, men jag tror att det är sämre idag...

I alla fall så lagade jag en tidigare middag, kycklingwok blev det med bulgur till och vid 16.00 satt alla vid matbordet och åt, ja inte Göran då för han hade inte tid att komma ifrån på någon rast....

När vi ätit och dukat av så packade jag badkläder till barnen och sen tog vi en 1 km lång promenad till badet/Campingen för att plaska lite. Casper hade redan varit där en sväng innan middagen men han ville gärna bada igen!


Här lyckas jag fånga alla barnen på bild, ja i alla fall de 5 som badade!


Hilma badade med Casper och hon tyckte det var väldigt kallt!


Spände på henne denna flytmojäng för säkerhets skull då hon var överallt och ingen stans hela tiden...
stod på kanten och skrattade bland annat...
men hon ville gärna ta av sig den...


Efter en stund hasade hon ner i lilla bassängen helt själv och badade på trappan!
Casper var snäll och såg efter henne i vattnet!


Kallt men roligt!
Idag var det i alla fall +20 grader i vattnet och deras mål är att i alla fall få upp det till runt +23 grader!


Meja var inte allt rädd idag utan med sin armpuffar vågade hon sig ut  och badade i hela den lilla bassängen!

Jonna var överallt hon också men hon hade en dyna på sig hela tiden även om hon tar av sig den ibland när hon är i lilla bassängen bara för att på egen hand öva lite simtag och det blir bättre för varje gång!


Towe satt i vagnen och kikade mest hela tiden, lite gnäll emellanåt men mest bara glada miner!

Mamman hon sprang hit och dit och överallt mest hela tiden tror jag, mest för att hålla koll på Hilma som sprang överallt, på slutet av vistelsen satt hon också och myste i vagnen och då kunde jag slappna av lite.

De andra barnen satt i omgångar i bastun sen kom de ut och badade igen, Casper hann byta om två gånger och nästan tre innan han kände sig klar för kvällen...

Jonna var den som vi fick vänta på, hon var sist upp men klädde på sig snabbt så strax efter 19.00 så började vi vår promenad hemåt igen!

Väl hemma så var alla hungriga, jag lovade varm choklad och smörgåsar, Casper hade kolla på mjölken på spisen och dukade då jag var ner i källaren och tände upp... men denna gång rök det av bara den och inte konstigt med tanke på hur mycket sot det var bak i sotluckan...

Klockan 20.30 var Hilma och Towe nattade, Towe somnade som en stock på en gång men sämre var det med Hilma, hon låg där uppe och filosoferade en dryg timma innan hon somnade

När jag som sagt hade nattat Towe 20.30 så fick de andra också krypa i säng, Casper cyklade strax efteråt till Tony för att sova där...

Jag röjde i köket och strax innan 21.00 kom Göran hem, han sade godnatt till barnen som ännu inte somnat och jag gick ut och tog in all tvätt...

Fick gå upp till Hilma några gånger och kolla så att blöjan satt på, de första gångerna hade hon inte rört den men när jag kom in efter att ha tagit ner tvätten så låg där en nakenfis... på med blöjan och ett varv med tejp!

Alla barnen sov lugnt hela natten, Göran klev som sagt upp 06.00 i morse och Melvin lika så... Nu är klockan 09.46 och även meja har vaknat så nu är det hög tid för en sen frukost... sen tror jag nog att vi tar en tripp till Böle idag!

Senare i eftermiddag ska i så klart fira Melvin med lite tårta!

Puss puss♥

MELVIN 3 ÅR!!!

Den 5 Juli 2008 kl. 15.05 tittade denna lilla krabat ut
Världens bästa lille Melvin föddes!


Här är han en knapp timma gammal...


Här 6,5 timmar...

Melvin har frågat och längtat i flera dagar efter att få fylla år, han vet att han fyller några dagar efter Meja men det är svårt att hålla reda på när man är liten!

I morse klev han i alla fall upp strax efter 06.00 Göran hade nyss klivit upp och Melvin kom till mig och talade om att han fyllde år innan han gick ner och kikade på film.

Först kikade han på Bamse, som är en ny favorit...


Men nu kikar han på Pippi Långstrump och mamma får inte stå vägen,
men jag skulle bara ta en bild



Fick honom att ta en kort ögonblicks paus från tittandet :0)

Vår älskade lilla Mellis, tiden går så fort och nu är han redan 3 år!
Det ska vi fira i eftermiddag med tårta och det ska tydligen vara geléhallon på den!

Puss puss älskade vän
för vi älskar dig så det gör ont!
♥♥♥♥♥♥♥


Sin födelsedag delar han även med sin farbror Benny som fyller 26 år idag!
Grattis benny!!!

Söndag...

Igår var det söndag och vi gjorde väl inte speciellt mycket... ungefär som en söndag ska vara!

Det var grått och mulet fast ändå runt +20 grader så man ska ju inte klaga...

Vi åt en sen frukost och sen packade vi ihop oss och åkte till badet! Josefine kom förbi och skulle leka med Jonna, hon hade också med sig badkläder så hon åkte med oss dit!

Barnen badade och frös, det var +18 grader i vattnet så jag kan förstå dem! Men om någon vecka ska det väl ha hunnit bli bättre temperatur i vattnet, då de hunnit elda  ett tag och förhoppningsvis är det inte så kallt på nätterna!

Meja höll sig precis som dagen innan bara på trappan, Göran tog henne med ut i bassängen och hon blev rädd, hon trodde inte att hon nådde botten!
Göran ställde sig ca 40 cm från trappan och sa att om hon ville kliva upp fick hon gå själv, räcket kunde hon nå om hon ville!
Efter ca 10 minuter satt hon fortfarande som en igel kring Görans hals och då tog han hennes ben och tvingade ner dem till botten av bassängen och direkt släppte det! men såg kur hon slappnade av och sken som en liten sol när hon insåg att det inte var någon fara!
Något mer direkt badande blev det ändå inte för hennes del men hon gick i alla fall ända ner i trappan flera gånger och sen upp igen!
Fångade allt på film så att hon skulle få chans att kika på det själv!

Melvin badade han också, men han ville gärna bada med pappa, han är också lite feg men på ett helat annat vis! han vågar i alla fall pröva om man vet att vi är med!

Efter badet fick barnen varsin glass, Meja fick även en chokladbit för att hon var duktig i vattnet (efter mycket om och men...)... ibland måste man tvinga barnen för att de ska komma över gränsen och inse att det inte är farligt och det kan finnas många tillfällen. Jonna var rädd för att krypa igenom en jätte kort snötunnel en vinter, hon ville så gärna men vågade inte... till slut tryckte Göran henne igenom och sen kröp hon massor av gånger själv!

När vi var och badade så var Hilma och Towe hos Susanne som för övrigt hade besök av Patriks mamma och bror samt hans brors tjej som heter KIM!!! Äntligen har jag träffat någon som heter lika som mig och är TJEJ! Och Kim (haha) sa det samma!

När vi kom hem så fortsatte vi att slöa, Göran och Casper stökade på i garaget och sen blev det dags för middag...
Det fick bli stuvade makaroner, korv och grönsaker!

När alla barn var i säng senare på kvällen så mumsade vi smörgåstårta som vi fått från Susanne och sen hade Göran varit på macken och köpt lite gott, dock åt jag så att jag mådde illa... trots att jag inte åt så mycket!
Vi gjorde som många andra och kikade på SVT1 och Metallica!

Meja vaknade som oftast på kvällen och gnällde, den här gången filmade jag henne!
Hon somnade om rätt snabbt och gnällde bara några minuter, sen sv hon hela natten! De andra barnen sov också lugnt och tryggt!

Hilma däremot tog av sig sin blöja flera gånger under kvällen, Göran gick upp och lade henne vid 19.30 tiden då hon såg ut att kunna slockna när som helst då hon låg i soffan men eftersom hon sov sent på eftermiddagen så var hon inte alls trött...
I alla fall 3:e gången hon tog av sig blöjan i sängen så kissade hon så det var bara att bädda rent och denna gången tejpade jag fast blöjan! Ett varv med bred tejp och sen satt den på!

Denna kväll var det jag som slocknade på soffan och vi gick och lade oss vid 23.00 tiden, eller ja strax efter...

Det var söndagen det, uppdaterar om idag(måndag) lite senare!

Puss puss♥



Invigning av badet!

Lördag den 2 Juli 2011 invigdes Rätansbadet på nytt!

Invigningen började klockan 12.00 och vi var nästan i tid!
Göran och de större barnen åkte bil, jag lade Towe och Hilma i vagnen och gick...

Det bjöds på musik som underhållning, "The Relatives" som är ett gäng här från byn, under tiden fick den som ville bada.

Våra barn fick vänta till senare med att bada då det skulle vara en simtävling mitt i allt och då tyckte vi att det var bättre att vänta tills efter den.

Innan badet åt vi en varsin hamburgare och kort efter det var det godisregn för barnen, både i vattnet och på land!

Sen var det dags att bada!
Lite kallt var det men det lär ju behövas värmas ett tag innan de får upp någon riktig värme...



M&M höll sig mest bara på trapan till den mindre bassängen...


Meja gillade mest att bada fötterna...


Jonna frös...


...men hon badade ju i alla fall!

Hann inte bli någon bild på Casper och Tony men det blir en annan gång... de badade mest i den större bassängen...

Hilma badade inte all utan hon satt i vagnen med en av karamellerna från godisregnet, hon var trött eftersom hon inte somnat på vägen dit...


Fångade Hilma på bild i fredags då hon var så somrig och fin på sin cykel!

När vi kom hem hängdes lite badkläder och handdukar upp innan vi begav oss till Svärmor som lämpligt hade bjudit över oss  på middag!

Det blev grillat med en massa gott till!

Födelsedag och besök...

Jag städade först badrummet och sen torkade jag golven även i köket, hallen och vardagsrummet! jag tog som sagt badrummet först och under tiden jag höll på där kom Jonna hem. Towe vaknade efter en stund och Jonna var snäll och passade henne så at jag fick städa klart!

De andra rummen blev klara strax efter att Göran kom hem på lunch, för att det skulle gå snabbt så tog han pizzabitar om vi hade sparat i frysen, Meja blev avis och vi lovade pizza till middag!
Vi andra åt köttfärssås och spaghetti som blev kvar sen i förrgår.

När vi var klara så somnade både Hilma och Towe, de andra fortsatte att kika på ännu en film, det får man göra dagar som denna då det bara är regn och rus ute!

Fick besked innan lunch om att pappa & co. skulle komma, de skulle åka vid lunchtid. Jag talade om för Göran att de skulle komma ganska tidigt och att pappa redan varit ute och klippt gräset!
Det skulle jag aldrig sagt för tydligen ville Jacob sova innan de åkte för han var för trött för att äta lunch och han sov i 3 timmar! Hade de vetat de hade an nog fått sova i bilen på vägen hit, lunch hade han ju kunnat äta här fast lite senare, men det är ju lätt att vara efterklok!

I alla fall så fortskred eftermiddagen, jag hängde lite tvätt och plockade lite men satt faktiskt mest stilla och tog det lugnt för en gångs skull!

Göran kom hem lite tidigare, tror klockan var runt 15.00 och barnen hade nästan nyss ätit smörgås och mjölk till mellis, jag också för den delen!

Närmare 16.00 tog Göran med sig meja på Grindes för att handla. pizza till middag och marängsviss till efterrätt blev det bestämt!

Någon gång vid 16.30 anlände Besöket från Sveg, lite sent men bättre det än aldrig!

När Göran och Meja ännu lite senare kom hem så hade jag precis börjat med pizzadegen, Jacob lekte med Hilma och pappa och Milla höll mig sällskap i köket.

Resten av eftermiddagen höll jag till i köket, gjorde pizza och sallad, vi åt och en stund senare var det dags för efterrätten och jag gjorde en riktig sviss men i två skålar!

Trots att Jacob sovit länge så dröjde det inte länge förrän han tappade humöret, lade ett rejält lass i blöjan, fick ta av sig finkläderna och efter det blev det inte riktigt bra... till slut efter mycket om och men så lade Milla ut honom i vagnen och gick en sväng, då somnade han! men klockan var då nog närmare 20.00 om jag inte minns fel!?
Han missade i alla fall det gottigaste...

Moffa hade köpt med sig lite presenter till Meja, glitter och halsband, armband och en fotlänk... fotlänken fick jag låna då den var för stor för Meja!
Presenterna var väl mest för saken skull, de brukar alltid få en slant och handla någonting själv men det kan ju vara skoj att ha med sig något när man går på kalas!

Nu har vi nyss nattat barnen, Towe var tjurig och var vaken länge även hon men nu sover alla och besöket har gett sig iväg.
Klockan är ganska mycket och det är väl dags att krypa i säng snart...

I morgon ska vi på campingen, de har invigning av badet och det vill man ju inte missa!
Familjekort ska vi köpa också, alla barn under 7 år går in gratis men jag tror att vi kommer att tjäna på det i alla fall! 800 kr tar de för kortet och det är det värt, dubbla priset nu än vad det varit förr men vi är så glad att det öppnar igen så vi bidrar gärna med några hundra extra! Tror även att jag kanske kan ta mig en simtur!? brösten verkar inte vara så känsliga längre...

Göran är ledig hela helgen, men han hade kunnat få jobba om han bara hade gått intro på den avdelningen där det behövs folk... men det har han inte gjort ännu... men det kommer!

Några fler bilder blev inte tagna idag, inte av mig i alla fall... ska sno några av pappa sen!

Just ja, fick även sms av både Tina och mamma idag! De gratulerade Meja på stora dagen och befinner sig själva på utlandet... mamma är i Italien och Tina är med Magnus i Turkiet! Saknar♥

Puss puss♥








Enkel tomatsås till pizza...

Jag har två varianter...


Den ena kokas:


1 burk krossade tomater
1 grovhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, grovt hackade
1-2 tsk oregano
salt & svartpeppar

Kokas i 10-15 minuter och mixas sedan med en mixer stav eller liknande.


Den andra är lite enklare:

1/4 tub tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk oregano
salt & svartpeppar
lite vatten

Allt röres ihop och vatten tillsätts tills det blir lagom konsistens!


Pizza deg...

Enkel och god pizzadeg, ska endast jäsa 30 minuter! Jag gör alltid dubbel sats så att det räcker till 2 långpannor så här kommer recept på en dubbel:

50 gram jäst
4 dl vatten 37 grader
1 dl olja
1 tsk salt (ca)
1 liter vetemjöl (ca)

Arbeta till en deg och låt jäsa i 30 minuter, dela i 2 delar, kavla ut och lägg på en smord plåt, smeta på tomatsås och valfri fyllning!

Grädda i 225 grader i ca 15 minuter i vanlig ugn eller ca 190 grader och 18 minuter i varmluft, då kan man med fördel grädda båda pizzorna samtidigt! En på första falsen nerifrån räknat och en på fjärde.

Ät och njut!

Än så länge en mulen dag...

Det är mulet och trist idag, barnen är rastlösa, M&M tjafsar i soffan...

Meja fyller ju som sagt år idag och det ska ju firas så klart men det får bli lite senare.

Dagen började med att Göran kom upp och pussade mig hed då innan han cyklade på jobbet ♥, jag somnade om direkt!

Melvin vaknade sen vid 07.11 och frågade om det var morgon, men jag sa "Inte än" så han lade sig och sov vidare!
Hilma vaknade till strax efteråt men hittade tydligen nappen och lade sig för att mysa en stund till.
Towe var också vaken så jag tog upp henne i sängen så att hon fick tutta lite innan vi kilade ner, Melvin sov fortfarande

Meja vaknade en stund efter att vi kom ner, det första hon sa var att hon hade ändrat sig från gårdagen och ville ha tårta i stället för glass... men innan vi ätit klart frukosten så hade hon ändrat sig igen!
Hon tyckte även att eftersom det var hennes dag så skulle hon bestämma ALLT! Inklusive vad alla skulle ha på sig o.s.v... men jag fick ta och hejda henne en aning!

Melvin kom snart också ner, Towe hade kräkts på golvet och kladdat runt i det hela så hon fick sig ett bad. Hilma badade lite efter henne medan jag fixad frukost...

Vi åt och nu sitter Hilma, M&M och kikar på bompa i brist på annat... de är väldigt rastlösa och vi ska väl snart hitta på någonting... men vad!? jag hade behövt städa men vi får se...

Jonna är ju i stugan och Casper är fortfarande hos Tony och Towe hon sover...

Hilma är på krigsstigen idag och skäller och slår på M&M, så jag ska väl ta och bromsa henne också...

Puss puss♥

Meja 4 år!!!

Världens bästa Meja fyller 4 år idag!
Klockan 07.19 för 4 år sedan kom hon till världen efter 1 timma och 10 minuter på BB

Enligt henne är det hennes dag i dag och det innebär att hon ska bestämma ALLT!
Men jag fick hejda henne lite där ett tag, då hon menade precis allt ;0)



Här är hon  3 månader på dagen!


Lite mys med Jonna!


Det här är Meja idag!


Än så länge så är det mys i soffan efter frukost...

Vi kommer att fira i eftermiddag då alla är hemma, Göran jobbar till 16.00, Casper är hos Tony och Jonna är i stugan med Elin.

Puss på dig vår älskade Meja
Vi älskar dig otroligt mycket allihopa!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus