Ute i några timmar...

publicerat i Vår vardag;
Dagen började ganska segt men vid 13.00 gick vi ut, jag hängde tvätt för första gången ute denna vår. Trots att solen sken så var det ganska kyliga vindar. 
Barnen ville rätt snabbt ta ut cyklarna men de fick vänta tills tvätten var hängd och pappan kom ut, mamman försökte under tiden sova ner en tjurig Theo (efter att hon hängt tvätten). 
Lilly somnade snabbt och sov nästan hela tiden när vi var ute. 
Melvin hade kompis och Meja och Hilma var hos farmor, de sov där natten som var men de kom hem efter att vi varit ute någon timma. 
Jag mixade lite smoothie till mellis och så fick de äta av chokladbollarna som var kvar sen igår. 
Göran bytte bromsbelägg på Volvon, på ena sidan bytte han även oket, han satte mig på att byta på den sidan där det bara skulle bytas belägg 😊. Det gick ganska bra, det kärvade lite så då fick han hjälpa mig och på slutet hjälpte han till fastän det inte behövdes, vet precis hur det är att försöka att bara stå brevid och titta 😜. 
Klockan var runt 18.00 när vi gick in, Jonna duschade med Ninni och älsklingen lagade mat under tiden jag hängde mer tvätt inne och sen tittade en utsövd Lilly. 
Nu är klockan snart 21.00, alla barnen ligger i sina sängar, bara Ninni och Theo som inte sover än, men snart...
Förhoppningsvis så hittar vi föräldrar någonting bra på tv/film att kika på lite senare. Skulle bli en bra avslutning på helgen tillsammans med lite godis som vi köpte igår. 

Morgonmys med Lilly hade vi ❤️



5 månader...

publicerat i Lilly (nr 9), Vår vardag;
...och en vecka har hon nu hunnit bli vår "lilla" Lilly. Hon är dock inte så liten utan en rejäl liten bit som förgyller vardagen för oss alla. För det mesta glad och nöjd bara hon får tutte, ny blöja och sömn med jämna mellanrum. 
Hon har redan nu klivit över gränsen bebis och känns inte alls som en liten bebis längre trots att hon såklart inte kan gå, det är då jag brukar räkna att ett barn inte är bebis längre, när de kan gå. 
Hon har hittat både sina händer och fötter, börjer sig som en krok på både golvet och skötbordet så att rulla från rygg till mage finns där men har inte fått tillfälle att ske bara. Från mage till rygg har hon redan fixat några ggr. 
Har inte haft henne liggandes på vårt kalla golv så mycket, mest på en fårfäll under babygymmet men där finns ingen direkt plats för att rulla runt och busa. 
Nu måste jag sova men ska som vanligt försöka skriva roftare. 
Bjuder på en bild sen igår eller två 




Lugna gatan...

publicerat i Vår vardag;
I tre dagar har vi mest bara slappat, alltså två dagar innan denna dag och igår tänkte jag att nu måste vi ta oss ut och göra någonting, leka av oss lite men nej då, det har typ varit storm ute idag så vi har fått vara inne idag med... men med tanke på att flera av barnen har börjat hosta och snora så var det väl kanske lika bra...
 
Trots att det varit lov så har barnen fått gå och lägga sig i vanlig tid om kvöllarna men istället fått kika på film, Theo och Ninni har inte den möjligheten och har fått lyssna på godnatt-sånger. 
Theo har börjat att vakna rätt tidigt om morgnarna så jag tror att vi kanske ska börja justera hans sovtider på dagen en aning, inte alls så skoj när han kommer 05.15 och är pigg...
 
Igår kväll var jag hos Theresa i Klövsjö en sväng, kom iväg ganska sent, var inte där förrän strax efter 21.00 och hemma strax efter 00.00... Hämtade en spjälsäng som jag köpte av henne, en vit, vem som ska ha den (Theo eller Lilly) vet jag inte ännu.
 
Idag blev vi bjudna på middag hos Susanne, Natchosgratäng fick vi och det var sååå gott! Är jätte länge sen vi åt det. 
I morgon åker de till Norge och Jonna ska få följa med dem, jätteskoj för henne att få komma iväg en sväng och eftersom hon inte följde med när vi var dit så är hon verkligen värd det.
 
Vet inte om jag har så mycket mer att skriva om egentligen, ska nog ta vara på tiden och lägga mig i tid för en gångs skull, det kan ju behövas efter dessa tidiga morgnar som varit nu ett tag...
 
Egentligen är det en del grejer som händer här, inget jätte speciellt egentligen bara saker som jag tycker är positiva och roliga men känner inte att jag vill skriva om det här, lätt att det blir så mycket snack i onödan, men vi får se... är inte gravid i allafall, i alla fall inte vad jag vet så ni behöver nog inte vara oroliga över det (än ;P).
 
Fick förresten en väldigt knepigt och omogen kommentar härom dagen, lite halvanonymt och orevligt men vad är väl det att bry sig om!?
 
God natt och dröm sött <3