Några dagar och lite snö…

Söndagen kom, barnen duschade i omgångar, jag dammsög och tvättade, vattnade blommor och plockade lite här och var. 
Jag minns att jag kände att jag hann med mycket mer än vad jag först hade tänkt, en lite längre promenad bland annat och sen var Towe så snäll och förberedde middagen, en av hennes favoriter, korvgryta! Inte alls barn som jublar men mer eller mindre alla åt. 

Igår var det måndag och jag jobbade, en helt vanlig, lite lugnare, dag på jobbet. Väldigt blandade kunder, allt från en engelsman som var på besök tillsammans i Östersund med sin man som kommer därifrån, till en småbarnspappa, en tonårskille, en medelålders dam och en 8-årig kille som hade många spännande frågor och berättade att han just hittat intresset för Lego på riktigt. 

Många kunder frågar mig ofta vad jag tycker är roligast med mitt jobb och det är nog faktiskt variationen som gör det så roligt! Alla olika kunder, deras olika önskemål, alla varianter av färgningar och även om det inte är min favorit så har ju även en permanent sin charm. Jag trivs verkligen med mitt jobb och det är fantastiskt! Finns så många som inte gör det men måste jobba på ändå, de kanske inte har så många val…

Idag var jag ledig, har inte gjort så mycket praktiskt men har funderat en hel del på saker och ting som snurrar i huvudet. Jag tänker alltid väldigt mycket men nu har jag mer än vanligt att tänka på 😅. 
Vi har tagit fram en större storlek på kläder till Minnsh och bytt ut hela hennes "garderob", gissa om hon blev glad!? 🤗

Barnkören har sång och pyssel på tisdagar så Theo och Lilly kom inte hem förrän strax efter 16.00 och med två kompisar i släptåg, några barn mer eller mindre spelar ju inte så stor roll, bara kul. 

Till middag blev det idag fiskgratäng och potatis, lite protester men alla åt förutom Minnah och Noah som åt mindre… men det går ingen nöd på dem som småäter frukt och lite kex på eftermiddagen. Trots att Minnah och Louie precis ätit lunch när de hämtas på förskolan så ska Minnah ALLTID ha frukt att äta direkt när hon kommer hem… sugen men inte hungrig är min gissning. 
Det vara "raggarmunk" till lunch idag upplyste Louie mig om, han hade ätit 5 st! Så han var inte så sugen på någonting att äta direkt när han kom hem. 

Middagen är nu undanstökad, Theo blev äntligen klippt nu innan läggdags och de små ligger nu i sina sängar och ska sova, Minnah är som oftast lite stökig och kommer inte till ro, sitter på stolen inne i deras rum nu. 
Noah sov ganska länge idag efter lunch så han ska väl i säng vid 21.00 tiden. 
Jag hade tänk hinna ut på en uppfriskande och behövlig promenad innan det blir för sent, men vi får väl se vad som hinns med. En promenad med ljudbok i öronen brukar hjälpa mig att rensa hjärnan och samla energi. 

Den första snön kom idag också, i alla fall den första som jag lagt märke till här i Rätan i alla fall, stora fina flingor som ändå ligger kvar någorlunda på marken. Snart måste vinterkläderna fram, men vi brukar klara oss fram till sportlovet, det visar sig hur det blir i år 😅. 

Ja men det var en liten summering av senaste dagarna i alla fall. 
Ha det fint! 

Ps. Mys med ost och kex tillsammans med de större barnen i lördags, blev av som planerat 🥰

(null)
Ingen av barnen ville helst vara med på bild, höll för ansiktet och kröp under bordet… ungdomar idag 🤣

Veckorna går och allt flyter på…

Förra veckan jobbade jag måndag, fredag, lördag och söndag så det blev inte mycket tid över till så mycket annat…

Denna vecka har jag jobbat måndag, torsdag och fredag, är alltså ledig nu i helgen, det känns rätt skönt! 

Hade medarbetarsamtal torsdag morgon och sen tillbringade jag förmiddagen med att slinga och nyansera Emilias hår, hon har velat göra håret ljusare väldigt länge och nu blev det perfekt läge. Vi har varit så gott som fullbokade hela hösten men just denna torsdag var det lugnare på förmiddagen samtidigt som vi fick "friends & family" erbjudande just denna vecka, det innebär att vi få kan bjuda in vänner och familj till salongen för att göra behandlingar med rabatt, det händer 1-3ggr/år. 

(null)
Emilia är ju redan ganska blond i sig själv men nu är hon riktigt ljus och precis så som hon önskade! 

Eftersom jag jobbade både torsdag och fredag så sov jag över hos Jonna i lägenheten, somnade strax efter 21.00 (det händer ALDRIG när jag sover hemma och 03.30 vaknade jag till, då hade jag hunnit sova  mer än jag normalt sover på en hel natt, så skönt att kunna somna om några timmar till, vaknade igen vid 07.00 men låg kvar i soffan en bra stund. 

Fredagens kundlistor var så gott som fullbokad, som vanligt igen med andra ord. Meja och Disa åkte in till stan efter skolan, kika lite på stan och sen åka med mig och Jonna hem. Dagen flöt på bra och vi hann även packa upp en hel del varor i en liten lucka som jag hade. 

Idag lördag fick jag inte någon sovmorgon, brukar heller inte få det men ibland hoppas man ju… Louie vaknade vid 06.00 tiden, kom och lade sig med mig men kunde inte komma till ro, snurrade och hade sig, vid 07.00 vaknade Noah. Göran startade en film på tv:n eftersom fler hade vaknat vid det här laget, jag kunde ligga kvar i sängen en stund till men inte för att somna om… hade varit lika bra att bara kliva upp…

Efter en utdragen frukost med smörgåsar och varm choklad med marshmallows gjorde vi oss klara, jag tog med mig 7 av barnen + Emilia och åkte till Svenstavik, lite ost och annat på Ica och sen en del godis men också annat behövligt på Dollar Store. 
De mindre barnen har ju ett litet projekt med belöningssystem för att kvällarna och nattningen ska bli lättare, kanske har jag skrivit om det tidigare? I alla fall, för varje stjärna som jag ritat upp får de ett kryss och vid 5, 10 och 15 får de en mindre belöning och vid nr 20 får de en stor belöning. Det gäller att de lägger sig när de ska, ligger lugnt i sina sängar samt sover i sin egen säng hela natten. De fick handla till den stora belöningen idag, lite som en morot att förhoppningsvis komma i mål veckan som kommer, jag hade hoppats på nu till helgen men så blev det inte, vi kämpar vidare. 

När vi kom hem började jag med middagen, Towe skar stavar och morot och gurka samt blandade dipp, detta fick de sen äta som mellis i väntan på middagen som skulle bli ganska sent, plommonspäckad karré, potatis, gräddsås och grönsaker. 
De fick även dela på sockerkakan som Hilma bakade igår, det bakas en hel del här hemma, speciellt när jag jobbar 😅. 

Middagen är intagen och Melvin fixar disken, de små har lagt sig och jag håller Minnah sällskap under tiden som jag nu passar på att skriva, hon har lite svårt att komma i ro i sängen. Några av de större flickorna hjälps åt att passa och underhålla Noah innan han också strax ska sova. 
När de små barnen somnat är det tänkt att vi ska äta ost och kex och lite annat gott med de större barnen, skulle gjort det förra helgen men det hanns inte med, saker som kom ivägen och drog ut på tiden + trötta föräldrar. 

I morgon ska vi äta korvgryta till middag, tänker nog förbereda den redan på morgonen och sen under dagen så ska barnen i obestämd ordning duscha och göra sig klar inför en ny vecka. Något mer än det behöver vi inte ha inbokat en söndag, det tar sin tid och räcker gott och väl. 

Nästa vecka jobbar jag 5 dagar, en extra dag för att få ut alla timmar som är beräknad på hela månaden. De 2 lediga dagarna omkommer garanterat också vara fullbokade av "att göra saker", bland annat ett utvecklingssamtal och sen har jag en liten lista på andra saker som ska hinnas med + allt annat med mat, tvätt, läxor, städning osv… vinterkläderna kommer nog också snart att behöva flytta in, men en sak i taget! 

(null)

Det får vara allt för nu, hoppas ni andra där ute får en fortsatt fin helg 🥰

Denna mysiga bild fick jag på Noah i torsdags kväll 🥰 min lilla "bäbis" 

(null)


Starten på veckan…

Måndag innebar jobb för min del, jag åkte in tidigare för att hinna få frisyren trimmad, tack Kilay 🥰

Tisdag var igår, Göran skulle jobba 15-00 och sen natten men efter att hans hals börjat göra med och mer ont så är han hemma, var på HC och fick konstaterat virusinfektion och de vill då inte ha honom på jobbet så han blir hemma. 
Det var en väldigt mörk och grå morgon men varm, ca 10-12 grader och mild så vi beslöt oss för att ta en promenad till förskolan. Noah i cykelvagnen, Louie och Minnah på varsin cykel och pappan som fick assistera Minnah då jag körde vagnen. Hon har inte cyklat så mycket i sommar och nu blev det 2 km trampande med gnisslande stödhjul. Hon kunde i början av sommaren eller om det var slutet av förra sommaren cykla utan stödhjul fram och tillbaka här på gården om vi hjälpte henne att starta men intresset svalnade. 
(null)

(null)

På vägen hem fick vi se en tydlig regnbåge på en mörk himmel 🤗. 
(null)

Vi promenerade tillbaka för att hämta dem några timmar senare och då var det betydligt ljusare. 

När vi var påväg hem från att ha lämnat på förskolan var vi in på Tempo för att köpa bananer, mjölk och Yoghurt. Jag kikar alltid på hyllan där de lägger bröd som datumet gått ut på, de säljer den då billigare, 3 bröd för 25kr. Är det så att datumet gått ut samma dag eller dagen innan och hela bröd från Pågen som håller sig färskt så länge så brukar jag köpa. Just denna dag blev det 7 brödpåsar med bröd som datumet gick ut samma dag, extremt mycket men å andra sidan är vi många och det går åt en del även om vi mest äter bröd på helgerna men även ibland till kvällsfika. Var lite orolig att 21 limpor inte skulle få plats i frysen men det gick 😅

Göran hade tid kl. 14.00 på HC för provtagningen som jag nämnde tidigare, Emilia passade de små och så åkte bara vi, in på Ica en snabbis och så Dollar store för lite nödvändigheter. 

Till middag rensade vi kylskåpet på rester från de senaste dagarna och det räckte precis till alla barn. Senare på kvällen gjorde jag en sallad med bönor och vitost och till det åt vi en toast. 

Idag är det onsdag och vi är bortbjudna på middag 😍 hos svärmor. 
Det blev ingen promenad till förskolan eftersom det regnade, kanske är bättre väder i morgon? 
Just nu duggar det bara lite så kanske att jag tar mig en promenad lite senare om det blir uppehåll, eller fortsätter att bara dugga. 

Har nyss hämtat Louie och Minnah på förskolan, Towe hade ont i huvudet och fick också följa med hem. 
Noah sover ute i vagnen och det dröjer ca 2 timmar innan skolbarnen kommer att trilla in, det är långdag för de små och kortade för Melvin och Meja som går i Svenstavik och alla kommer så hem runt 15.00

Nu ska jag fundera på vad jag ska hitta på när det än så länge är ganska lugnt och Noah fortfarande sover 🤔


Jonna drog till Polen…

I onsdags kväll åkte jag till stan direkt efter middagen för att sova i lägenheten med Jonna. Dels skulle jag jobba på torsdagen men den egentliga anledningen att jag skulle sova där var för att Jonna skulle befinna sig på skolan kl. 04.45 på torsdag morgon! 05.00 skulle alla vara inräknade och sitta på bussen som strax därpå skulle köras till flygplatsen. I samband med en utbildning om förintelsen, antisemitism och rasism fick ett 20-tal elever chansen att resa till Polen för att besöka olika platser och få guidade turer på bland annat koncentrationsläger men också andra platser. 

Jonna anmälde sitt intresse och blev en av dem som skulle få åka, detta bestämdes redan innan sommarlovet och hon har varit lite nervös över resan hela tiden sen dess men kände också att om hon inte åker så skulle hon ångra sig. 

Vi ställde alarmet på 04.00 och hade inga större problem att komma upp och iväg. Bilen hade jag parkerat på gatan nedanför så det var bara en kort bil att gå och den lugna och nästan obefintliga trafiken gjorde att vi kom i god tid till skolan där hon efter en ordentlig kram hoppade ur bilen och försvann mot bussen och de andra eleverna. 
Jag har haft kontakt med henne varje dag sen hon åkte och det verkar gå riktigt bra, fint väder och bra sällskap med nya kompisar. 
Igår tatuerade hon sig, åldersgränsen i Polen är 16 år och jag är otroligt tacksam att hon bad om lov först. Det blev bara något litet som  symboliserar hennes första flygresa någonsin!
(null)

Hon har ju redan 2 tatueringar sen tidigare som hon fått lov av oss att göra och som pappan följde med henne när hon gjorde. 

På torsdag eftermiddag landar hon åter på flygplatsen i Östersund/Frösön och eftersom de är lediga på fredagen så får hon komma hem en dag tidigare och äntligen efter lite mer än 1 månad hemifrån pga vår dust med covid-19!

I morgon är det måndag och jag jobbar, Göran har jobbat nu lördag och söndag och jag har gjort mitt bästa för att hålla ställningarna här hemma. Tvättat, städat, lagat mat, bakat med Ninni, duschat barn, fixat fika med både kaka och fruktsallad. Det har varit något mer begränsat med skärmtid än vanligt och de har lagt pussel och spelat sällskapsspel, cyklat och lekt i ett av de mindre rummen med leksaksköket. 
(null)


(null)
En rejäl utmaning att försöka få Noah att förstå hur man spelar, att vänta på sin tur var svårt 😅

Jag har haft otroligt bra hjälp av de större barnen som varit hemma, Melvin, Hilma och Towe främst men också Ninni på ett hörn. 
Dock blev det nog lite för lite sömn för samtliga för denna dag har varit sååå lång och mer eller mindre påfrestande för alla, speciellt då det var helt stopp för skärmar förutom att de fick se på en film. 
(null)

Just nu väntar jag på att Minnah ska somna och sen ska jag "bara" bädda rent i sängen, natta Noah, se till att de större barnen lägger sig, duscha och förhoppningsvis hinna slå mig ner i soffan men min älskade man innan det är dags att sova 😅. 

(null)
Behövde köpa matlagningsgrädde och tog med Minnah, hon ville inte åka vagn utan på ryggen, ingen idé att ta den konflikten om affären inte skulle hinna stänga 🙈😍

Tack och hej för idag 🤗




Covid-19 angriper familjen…

Natten mellan 5-6 september (söndag och måndag) fick Göran feber och ont i huvudet… 
Jag skulle egentligen jobba måndag men fick vara hemma med vab, skjutsade Göran till covid taxin utanför hälsocentralen i Svenstavik. Han kände sig för dålig för att våga köra själv. 

Vi fick svar sent på tisdag kväll och det var positivt, han var alltså smittad med covid-19! Vart han blivit smittad är dock en gåta än idag…

Onsdag morgon och alla fick stanna hemma från skola och jobb, karantän! 
Under förmiddagen ringde smittskyddet, vi fick information om vilka åtgärder vi skulle ta. Vi fick alla åka till Svenstavik och ta test, Melvin fick testet taget av en sköterska då vi ännu inte hunnit fixa freja-id plus till honom, när man fyllt 13 år måste man ha det och själv boka tid via 1177. 
Jag hade denna morgon också börjat få symptom, huvudvärk i ansiktet, främst över ögonen och feber, jag stoppade i mig både Ipren och Alvedon en stund innan vi åkte. Göran var hemma med Minnah och Noah som vi ansåg vara för små för att ta test. 
Meja tog sitt test själv och jag tog på de andra  6 barnen, Casper och Emilia åkte egen bil men testade sig samtidigt. 

På tisdags eftermiddag fick vi svar, Hilma, Towe, Ninni, Lilly och Louie var positiva (om jag minns rätt. 

Fredag, nytt samtal från smittskyddet och ytterligare provtagning för de som fortfarande var negativa. Meja, Melvin och Theo, men även Casper och Emilia. 

Jonna då? Ni kanske undrar vart är hon?  Jo Jonna kom hem från stan sent på fredag, var hemma på lördag och åkte till stan igen mitt på dagen på söndag. 
Hon hann vara på skolan måndag och tisdag men sen fick hon också sätta sig själv i karantän och boka ett test. På torsdagen fick hon ett samtal och fick gå ut från lägenheten och hämta ett ett test som levererades av dn taxi, skulle gå tillbaka in och göra testet, lägga det i kylen och vänta tills taxichauffören ringde igen när han var ifärd med att hämta upp alla test han delat ut. 
Hon fick svar på fredagen att testet var negativt men fick ändå hålla sig inne och vänta på eventuella symptom, hon fick alltså inte åka hem över helgen… 
Vi ringde Tony som på fredagen efter jobb var snäll och handlade åt henne och tog med sig hennes tvätt hem. 

Under helgen fick vi svar att även Melvin och Theo var positiva, alltså vara Meja, Casper och Emilia kvar som inte blivit smittad… 

Alla barn som blivit smittade hade hittills fått väldigt lindriga symptom eller inga alls, lite feber och ont i huvudet men ingen var sängliggande. Noah däremot fick under 3-4 dagar hög feber, över 39,5 så honom fick vi ge Alvedon till kvällen och sista dagen innan det vände så fick han Alvedon 3 ggr mellan kl 18.30 och 03.00 på natten. 

Tisdag den 14 fick Göran gå ur karantän, han kunde äntligen åka och handla, svärmor var snäll och handlade 2ggr när vi alla var i karantän, lämnade på bron. 

Lärare kom med skolböcker till barnen, för samtidigt som jag och Göran var dåliga och barnen pigga så skulle de ha skola under dagtid och göra uppgifter som de fått. 
Mejas och Melvins böcker fick vi också levererade till bilen första dagen som vi var och gjorde test allihopa, en lärare kom med en påse till bilen. 

Fredag den 17 september fick jag lämna huset, hade inte längre feber men fortfarande svag huvudvärk, kände mig ur och illamående, som att vara full och bakis på samma gång och ingen matlust alls…

Jonna, hon fick inte komma hem den här helgen heller. Hon fick heller inga symptom och kunde återgå till skolan måndagen den 13:e. 

Den 19:e klev jag upp tidigt, tog med mig handlingspåsar och en lång handlingslista och åkte till stan. Plockade upp Jonna som fick följa med och hjälpa mig att storhandla! 
Bjöd henne på lunch innan jag åkte hem strax efter 13.00, själv åt jag smörgåsar som jag hade tagit med mig, för jag hade tappat all smak och lukt! 

När jag hade feber smakade allt konstigt och när jag mådde bättre försvarar smak och luktsinne helt! Jag ska ALDRIG mer säga att det inte smakar något, så som man kan göra när något smaka väldigt lite MEN det finns ändå lite smak. 
Det ända jag kunde ana var om något var salt, sött, starkt eller beskt, men inte smaken av det utan bara typ känslan och den var väldigt väldigt svag. 
Matlusten var lika frånvarande som smaken och jag åt bara för att jag var tvungen, kände mig jätte deppig! 
Det positiva var väl att det var helt onödigt att äta något onyttigt och "gott" så det höll jag mig ifrån. 

Söndagen den 19:e började Meja känna sig konstig, liiite ont i huvudet och 37,7 i temp så vi bestämde att hon skulle stanna hemma på måndagen för att åka och ta test. Alla de andra både som varit varit sjuka och de slm "klarat" sig fick nu gå ur sin karantän, några redan dagarna innan. 

Tisdag morgon kommer även Emilia om och har fått ordentliga symptom, huvudvärk, feber och halsont. Hon avvaktar med att åka och ta prov tills på onsdagen och Casper får återigen vara hemma från jobb och även han fick ta test. 
Mejas och Emilias visar positivt men inte Casper. Han får ta ännu ett test på fredag och även det var negativt och så fick han ta ännu ett på måndag. Även det var negativt och sen fick han återgå till jobb på onsdagen.
Meja som fick symptom på söndagen fick gå på skolan igen som vanligt måndag den 27:e

Jaha, Jonna då, jo hon fick tillbringa ytterligare en helg i stan, jag åt middag med henne på söndag kväll efter jobbet, hon har tyckt att det varit ganska jobbigt att inte då åka hem men har inte velat riskera att bli smittad då en resa med skolan då kan stå på spel. 

(null)
Bara dagarna innan hade jag börjat få tillbaka lite smak, men inte så mycket lukt…

Onsdagen kom och Casper blev aldrig smittad trots att Emilia blev det. Innan Emilia blev sjuk så höll de sig ute på sitt rum hela dagarna eller utomhus, kom bara in i huset för att gå på toaletten och äta, hade egen handduk och hade tagit tandborstar ut på rummet. När de åt så åt de innan oss och alla andra höll sig undan. 
Ganska häftigt att han klarade sig!  Men rörmokare brukar ju ha rätt starkt immunförsvar! 






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus