Hösten är här

Nu är det snart helg igen, veckorna går ändå i lagom fart nu tycker jag. 

I morgon ska vi storhandla och besikta bilen, bpde matlista och handlingslista är klara så det är bara att komma ihåg att ta med den sistnämnda + alla tygkassar innan vi åker. 

Hösten är fin än så länge, kalla nätter och rätt så varma dagar, solen skiner för det mesta. Någon enstaka dag har varit riktigt blåsig och ruggit men det är ju lite mysigt det med.
Vi har fått börja elda för värmen i huset lite smått nu. Vi eldar inte alls varje dag men kanske 2 ggr/vecka, idag var det dags igen. 

I måndags kokade jag svartvinbärsgelé på förmiddagen och på eftermiddagen var vi alla ute. Barnen lekte och Göran satte på ett plogblad bak på biltransporten och så skrapade han uppfarten så den blev mer jämn och för hoppningsvis blir det inte lika stora vattenpölar när det regnar. 

I tisdags var det förskola för Minnah och Louie. Jag förberedde vitkålsgrytan som vi skulle äta till middag, redan på förmiddagen. 

Paus...

Nu är nu är jag tillbaka och det har hunnit bli lördag kväll! Jag har precis nattat klart Noah och ska nu försöka skriva klart. 
Vart var jag!? Jo tisdag... jag förberedde middagen redan på förmiddagen så den var lagom varm och klar tills det var dags att äta.
Melvin, Hilma och Towe var iväg och spelade fotbollsmatch och när alla barn lagt sig så kröp vi upp i soffan och kikade på idol med lite kvällsfika. 

Onsdag och jag skrev klart både matlistan som jag påbörjade igår och så handlingslistan inför fredag. 
Ringde veterinären och fick rätsida på fakturorna från behandlingen av Vildas brutna tå... krångligt blev det men bra tillslut. 

Torsdag, promenad på förmiddagen, funkar bäst då och skönt att ha det gjort även om det är något som jag gärna gör och vill göra varje dag. 
Fixade i ordning och förberedde korvgrytan som vi skulle ha till middag, så smidigt med grytor och annan mat som går att förbereda, då mycket mindre stress senare. 
Pratade med Görans mamma som skulle vara ledig på fredagen då vi planerade att handla och hon kunde ta de mindre barnen  från morgonen så att vi kunde åka med bara Noah! Blir så mycket smidigare och trevligare för alla! 

Fredagen kom och allt gick som planerat på morgonen men vi valde att ta med Theo till stan också, så kunde han få köpa sig ett par nya skor då hans gamla snart trillar isär. 
Vi gjorde alla små ärenden och besiktade bilen innan vi hämtade upp Jonna, åt den lunch och sen storhandlade innan vi åkte hem. 

Uppackningen av alla varit gick smidigt och när de små barnen lagt sig så gick jag igenom Noahs kläder och bytte till storlek 80. Fick nämligen med mig ett helt gäng med kläder från stan, tack snälla Lina som agerade mellanlandning för kläderna som vi fick från fantastiskt generösa Maria ❤️🤗

Idag, lördag, har barnen ätit massor av godis, typ tills de fick ont i magen och mådde illa! Det låter nog ganska hemskt men sanningen är att det inte behövs så väldigt myclet förrän de känner så och det vet man ju själv också. 
Jag tog en promenad med Noah i vagnen efter att han vaknat när de andra såg på film och mumsade godis, lika bra att passa på då annars skulle de haft en klättrande Noah omkring sig. Jag satsade på en lång promenad, 8km men på tillbakavägen upptäckte jag att Noahs mössa ramlat av efter vägen så det var bara att vända... så det blev typ 10km istället...

När jag kom hem fixade jag mellis till barnen, en sorts dip av kikärtor som man jag mixade med jordnötssmör, agavesirap och vaniljarom och sist blandar i lite mörka chokladknappar och lite havssalt. Sen skar jag upp en hel massa äppelklyftor som barnen (de som ville) dippade i smeten och åt. Mättande och gott! 
Alla fick vid det här laget ta en paus från vad de gjorde och gå ut, vi var sen ute i så gott som 3 timmar. Barnen cyklade, lekte i lekparken, sparkade fotboll och var hemma med oss och kikade på lilla brasan vi gjorde av gammalt virke av olika slag. En riktigt mysig eftermiddag som avslutades hos svärföräldrarna med köttfärsfrestelse och rivna morötter till middag. 
Meja, Hilma och Towe blev kvar för att sova över och de små nattades direkt när vi kom hem så nu ligger lugnet över huset och jag ska ägna lite tid åt att pyssla, rita och måla... eller kanske kika på film, vi får se. 

Noah tycker om väldigt mycket närhet och vill ofta upp i famnen en stund för att kramas och pussas (med tänderna 😅). 
(null)
Här står han och drar i mina kläder och vill upp ❤️
(null)
Och jag är så glad att vi fortfarande ammar ❤️ det är ju så mysigt! 



Skolstart och allt vad det innebär!!!

Skolan har nu börjat, Jonna går numera på gymnasiet, Meja i 7:an, Melvin klass 6, Hilma 5, Towe 3, Ninni 2, Theo 1 och Lilly går i förskoleklass. Louie går på förskolan 1 år till och Minnah har precis börjat, lille Noah som inte är så liten längre, han får vara hemma. 

(null)

(null)

 Skolstarten innebär åter till rutiner och det mår vi alla bra av, även om det också är skönt att släppa på dem ibland. 
Det innebär också att allt kommer igång på samma gång, nya scheman, utflykter, utveckling/startsamtal, mer fotbollsträningar + matcher osv...

Vi har spenderat senaste dagarna med att gå igenom och byta storlek på alla barnens kläder, det är något som ger mig lite ångest men det är så skönt när det är klart och denna gång gick det väldigt smidigt! Näst på tur är alla vinterkläder men det får helst vänta någon månad...

Tina och Magnus har gift sig ❤️ fint litet bröllop, festen får vänta tills Coronan/covid-19 är över, om det någonsin går över!?

(null)

Vi har sökt lägenhet till Jonna och vi hamnade först i kö!!! Det lönar sig att stå i aktiv kö i 8 (minst) år ifall att det skulle behövas i framtiden. Fick tag i en jättemysig liten 1:a med kokskåp, 24 m3 luftig och ljus med helt okej hyra. Vi fick tag på mycket av husgeråden begagnade men köpte lite nytt och alla möblerna förutom sängen, som vi redan hade, så ropade vi in allt på auktion för under 2000kr. Hon delar just nu lägenheten med en kompis men har denna vecka fått bo där helt ensam och det har varit just det, ensamt tycker hon men det har gått bra. 
Vi kvitterade ut nycklarna den 1 September och tog med oss allt och flyttade in samma dag, utan att Jonna visste!!! Så hon fick sig en rejäl överraskning 😍. 
Hon var ju med och tittade på den men visste inte att vi fått den 😊

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

Melvin har varit till Helags, borta i 3 dagar och kom hem idag, inte speciellt imponerad av toppen men det tycks ändå som att han haft det rätt bra. 

Igår var de 5 yngsta skolbarnen iväg på utflykt till fjälls med skolan också, vissa kom hem med blåbär i hela ansiktet (Ninni) och alla var nöjda med dagen. 

I morgon är det fredag och sen helg, vädret ska väl vara skapligt så vi får se om vi tar oss ut eller om vi pysslar på inne eller både och. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu ska vi sova 
❤️

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus