Alla barnen hemma för att kurera sig!

Igår kväll talade vi om för både Jonna och Casper att de kunde ha sovmorgon eftersom de båda skulle vara hemma från skolan på grund av magsjukan... Just därför hittade jag de två i soffan kl 05.20, de satt  och spelade tv-spel!

Jag gick egentligen först upp för att jag hörde Towe gny men när jag kom till hallen hade Jonna redan varit in och stoppat om henne ♥ smög sen tillbaka till soffan och satte sig! Så jag kissade och gick tillbaka och lade mig :)

Ja som sagt så har alla barnen varit hemma idag, Casper hade ont i magen igår eftermiddag och fick springa på toa flera gånger, Melvin var lös i magen i morse och Jonna nu ikväll... kanske inte direkt magsjuka som de har men något virus eller liknande är det i alla fall...

Det finns ju så många olika bud också när det gäller de här timmarna som man ska vara hemma... vud vanlig magsjuka sägs det vara 48 timmar efter sista symptom och 72 ifall det är vinterkräksjukan.

Men sen hur är det egentligen med det här att skicka "friska" syskon utan symptom på skola och dagis fastän det finns sjuka syskon hemma!? är det bara den som kräkts som är smittbärare? Ja jag vet då inte riktigt men har i alla fall beslutat att alla barnen får vara hemma hela veckan för säkerhets skull. Lärarna tyckte väl inte att det var nödvändigt men det får bli så denna gång i alla fall...

Jag och Göran har ju än så länge klarat oss så Göran fick i alla fall ta en sväng på Grindes idag för att köpa hem lite till veckan.

Det har i alla fall varit en lugn dag, Göran gjorde sällskap med Susanne till stan fram och tillbaka på förmiddagen, de skulle lämna av Vilda (en av valparna efter Susannes hund Molly) till sin nya familj + att Göran skulle kika på förslag till framtida tatuering, men blev inget klokare just idag...

Efter lunch bäddade Jonna ner sig i vår säng och kikade på film, Towe lade jag upp i Caspers rum för att sova, vi har en extra spjälsäng där! Casper fick äntligen plocka fram datorn och spela lite (han har inte spelat något på över 2 veckor!), Meja och Hilma låg i soffan och kikade på film och Melvin ville absolut bada och då passade jag på att ta reda på en hel hög med tvätt som var klar för garderoben!

Jag och älsklingen har nu ikväll kikat på tv och ätit upp det sista godiset som vi köpte i fredags och det var inte ens gott... varför äter man egentligen godis och varför tror man att det är just det man längtar efter!? Tänk om man bara kunde sluta!!! Ja, jag vet att det kan man... bara det att det inte känns lika lätt alla gånger... känns alltid lätt då man ätit så man mår illa men absolut inte när man är sugen ;)

Nu ska jag duka av bordet, borsta änderna och sen krypa ner i sängen för att få några timmars sömn innan det är dags för nästa dag!

Puss å god natt! ♥


En helg med kräkor och feber...

Ja det blev fler...

Hilma hostade massor natten till fredag och på förmiddagen gav jag henne hostmedicin som hon tyckte var hemskt äcklig! Så äcklig att hon kräktes på en gång, massor av slem som samlats under natten och ja, så kan det bli när man är sjuk och hostar så vi tänkte inte mer på det...

Fram emot eftermiddagen gjorde vi oss och barnen klara, packade och lämnade Casper, Melvin och Towe hos farmor och åkte mot Svensta för att lämna av Jonna, Meja och Hilma.
Jag var in på Dollar för att köpa lite fredagsmys till flickorna och när jag kommer ut har Meja kräkts! Det mesta hamnade som tur var i en påse så det var lätt att städa!

Kändes ju lite snopet och tråkigt... vi som skulle åka till stan och äta gott och gå på bio! Tur att jag har en så snäll mamma som tog emot flickorna i alla fall!!!♥

Vi var ju fortfarande inte säkra på om det var magsjuka eller om Meja bara var åksjuk!? Men efter ca 1 timma ringde mamma och Jonna hade också kräkts!

Strax efter 20.00 så meddelade svärmor att även Melvin kräkts! Ja, magsjuka verkade det vara!

I alla fall så åkte Robert med oss från Svensta, Angelica var redan i stan. Vi hämtade upp Angelica och åkte ut på Frösön för att äta lite mat, hade fått höra att Hoggars var bra om man ville äta kött!

Vi åt en tre rätters middag som var helt ok, ganska mätta och nöjda åkte vi därifrån och inte helt panka heller ;)

Parkerade bilen på stan och gick för att välja film och köpa biljetter, "En gång i Phuket" blev det, sen gick vi ner till "Hemmakväll"för att fördriva lite tid och köpa godis.
Godiset visade sig vara lite onödigt då vi också köpte popcorn och dricka på bion... tog en stor meny med stor popcorn och 2 stora drickor... trodde dock inte att det skulle vara typ 3 liter popcorn och sammanlagt 1,5 liter dricka!!! Godiset rörde vi inte...

Nöjda var vi med filmen och vi skjutsade hem Angelica till sin bror igen, hon hade praktik och skulle bli kvar över natten.

Det brukar ju bli en kort visit på Donken innan vi åker hem men denna gång fick det bli Max då det var två hela busslaster som invaderat det stora gula M:et!!!

Vi hade ingen brådska hem eftersom inga barn skulle sova hemma, det har typ aldrig hänt förut känns det som! Och vi var i alla fall hemma strax efter 02.00 och vi som egentligen var ganska trötta kände oss pigga och satte oss för att kika på (reprisen)  av kvällens Big Brother!

Lade oss sent men fick sova ostört ända tills 08.15 då Casper kom hem, iofs så hade jag  anat att han skulle komma hem vid den tiden :) jag känner min son!
Strax innan 09.00 kom Susanne med Melvin och Towe, de lämnade av dem innan de började sin färd mot Sundsvall och bland annat Himlabadet.

Vi andra tog det lugnt, tvättade lite och jag latade mig i sängen innan vi packade ihop oss och åkte till Svensta igen för att hämta hem flickorna.

Natten för mamma hade kanske inte varit jätte lugn... någon till kräka och  sen hade Meja vaknat och velat ha vatten några gånger och Hilma hade vaknat och gnällt några gånger... hon fick med andra ordkänna på småbarnslivet igen ;) men tyckte nog det var lite skojigt, hon var absolut inte less oh sur i alla fall utan skrattade åt det hela!

Vi blev i alla fall kvar hos mamma hela dagen och kvällen! Jag och barnen var där medan Göran åkte hem till Robert och spenderade lite tid med honom som ändå var ensam, men först fixade han och bytte tv åt mamma!

Hilma var inte riktigt sitt vanliga jag, hon hade fortfarande feber för typ 5:e dagen i rad... hon har varit rätt pigg alla dagar förutom idag då energin verkade ta slut... Hon somnade i och "sacko säck" mitt på golvet i vardagsrummet och sov i 2 timmar innan jag väckte henne! Hon var inte alls berörd av att de andra barnen sprang omkring och lekte runt omkring henne...

Hon hade inte bajsat sen i onsdags, då det inte heller kom så mycket och hade både under fredagen och lördagen sagt vid flertal tillfällen att hon velat bajsa men det hade inte kommit något... ringde 1177 som skickade en sköterska som kollade upp henne!
Rosslig och slemmig i bröstet, slö och inte på topp konstaterades och hon fick  lite microlax för magen och när hon fått bajsa blev hon pigg nästan på en gång! Hon hade under dagen bara ätit i stort sett en banan men nu klämde hon i  sig några glas mjölk och två smörgåsar när vi fikade kvällsfika hos mamma innan vi vid 21.00 tiden åkte hemöver.

Hem och nattade barnen innan vi sjönk ner en stund i soffan för att inse att vi var tröttare än vi trott och vi gick och lade oss :)

Idag söndag har varit en slappdag riktigt! Barnen har kikat på film och lekt, vi har betalat räkningar och slöat, spelat lite spel, tvättat en maskin, satt in massa kort i album och sen lagade älsklingen maten! Köttfärsås och spaghetti blev det!

Eftersom middagen blev sen fick det bli efterrätt/kvällsfika direkt efter middagen... Casper hade tidigare under dagen bakat kladdiga chokladmuffins som vi åt och till det gjorde jag en smoothie på vaniljyoghurt mixat med hallon och blåbär!

Trötta barn nattades 19.30, och sen har vi slappat i soffan... kikat på The Voice Sverige som vi missade i fredags och efter det kikade vi på Big Brother direktsändning/söndagsfinal eller vad det kallas...

Just nu är det repris av melodifestivalen sen i lördags, Göran har somnat på soffan och jag  verkar ha fastnat här i mitt skrivande ;)

I morgon är det måndag och skola... ja egentligen skola men Casper har haft ont i magen nu ikväll och varit tvungen att gå på toa flera gånger så alla får vara hemma i morgon också för säkerhets skull! Vill inte skicka iväg dem om man inte är säker på att de är friska och eftersom Jonna kräktes sista gången sent i fredags kväll så skadar inte en extra dag hemma.

Det är många i byn som åkt på magsjukan och  det kan ju vara bra att försöka få stopp på den!

Nä detta blev ett väldigt långt inlägg och kanske ganska detaljrikt och ointressant för vissa (kan jag tänka mig!?) men så blir det ibland när jag är i farten och jag skriver ju mest för min egen skull!

Puss puss på er där ute och hoppas att ni haft en trevlig helg!










vecka 37+2

Nu är det alltså mindre än 3 veckor kvar!!!

De senaste dagarna har jag haft ganska mycket sammandragningar och förvärkar, värkar som faktiskt bitit i lite och helst på kvällarna.

Idag däremot har det varit mest under dagen och ganska lugnt nu på kvällen... Jag har tydligen vankat fram mer än vanligt idag och  det har känts som att magen är tung, känns som att det skulle kunna starta vilken dag som helst nu och man vet ju aldrig :)


Har i alla fall höjt botten och bäddat i ordning spjälsängen idag, hade tänkt packa BB väskan också och plocka fram lite kläder men det får bli en annan dag... Har i alla fall börjat förbereda lite ;)

Om ni vill och har lust så får ni gärna köra någon gissningslek på datum, vikt och kön (mest troligt vet vi ju att det är en tjej), kan ju vara lite skoj :)

Har blivit lite sämre än vanligt på det här med bild på magen... men ska försöka fixa en ny vilken dag som helst :P

Puss puss♥

Ps... vi längtar efter dig lilla nr. 7, vill väldigt gärna se vem du är och få lära känna dig ♥

En ledig dag och Sverige har fått en prinsessa!

Idag fick jag sovmorgon!!! Göran tog upp Towe vid 06.00 tiden och sen vaknade de andra barnen en efter en i sin takt och strax efter 08.00 klev jag upp!

Jag sov väl inte så djupt, Towe var in någon vända och gosade lite men jag fick ändå ligga rätt så ostörd :) Det uppskattar jag, man behöver det ibland!

Natten blev lugn också, inga mer kräkor och alla sov så sött!
Idag har Towe varit jätte pigg, är som sagt bara Hilma som fortfarande har feber men det märker man knappt av....

Det har varit en ganska lugn dag, hade varit perfekt att vara ute då det varit plusgrader, lite tråkigt att det varit grått men det spelar ju egentligen ingen roll... men vi har hållit oss inne hela dagen, eftersom alla var hemma från både skola och dagis så tänkte vi att det var bäst så.

Barnen har lekt bra lite på olika håll och det har inte varit speciellt bråkigt eller stojjigt! En mysig och rätt så bra dag då vi skippat en massa måsten och bara gjort allt i vår egen takt, jag har tvättat några maskiner, bakat lite tekakor med Jonna, måste ju ha färskt bröd när man ska äta soppa :)

Mitt på dagen satt vi och kikade på tv allihopa och då somnade både Hilma och Melvin, det var samtidigt som Towe hade sin sovstund och senare fram emot eftermiddagen somnade även Meja... tror nästan att alla har varit lite tussiga så att starta helgen lite tidigare är nog bra för alla!

I morgon är det fredag och vi ska förhoppningsvis få åka till stan för en bit mat och lite bio, bara att hålla tummarna att ingen fler kräks som sagt!

Pratat lite namn med barnen har vi gjort också, men det är så svårt, finns så många att välja på och det finns så många fina men de ska ju passa in bland alla syskonens namn också! Men några förslag har vi i alla fall och det är roligt om barnen får vara med och tycka!

Sist men inte minst så får jag ta och göra som många andra och gratulera Daniel och Viktoria som i morse fick en liten dotter, en ny liten prinsessa!

Puss puss♥

Bättre!?

Idag mår vi bättre, hittills i alla fall, bara Hilma som fortfarande har feber... Även fastän det är väldigt svårt att tro då hon har mer energi än någonsin! Vi håller tummarna för att vi från och med nu får vara friska :-) och att det inte blir några fler kräkor...

Förkylning och Magsjuka!!!

Tony kräktes på skolan i fredags... Jonna har varit lös i magen i helgen och känt sig lite tussig... Melvin har blivit frisk från sin förkylning och nu är det Hilma som har 39.6 i feber andra natten i rad...

Casper hade lite ont i magen i morse, kände sig lite dålig på skolan men eftersom de var i Svenstavik och badade och åkte skridskor så var det inte bara att hämta honom... vi hade sagt till att vi skulle vara i Svensta tills kl 11.30 ungefär som om han kände sig dålig kunde han ringa innan dess... men kan kämpade på och ville inte missa aktiviteterna...
När han klev av bussen och skulle gå hem å kräktes han... Jonna kom hem med andan i halsen och sa "Casper ligger mitt i vägen och kräks!!!"

Vi var bjudna på middag hos svärmor nu idag, Casper fick vara hemma och vila, det hade han ingenting emot och vi visste ju inte då om han hade magsjuka eller inte...

När vi kom hem sa han att han hade ont i hela kroppen och  termometern visade 38.4 så någonting är det ju som inte stämmer...

Men nu strax innan 20.00 hörde jag som jag skrev i tidigare inlägg någonting blött inne ifrån småbarnens rum och det var ju Towe som kräktes... så nu tror jag bestämt att vi har magsjukan här på riktigt!

Tvättmaskinen går och Towe sover igen, Hilma ligger och småhostar på grund av sin förkylning men det återstår väl att se om det blir någon fler kräka under kvällen och natten!?

Göran åkte på bandyn strax innan Towes kräka... hade hon kräkts innan hade han nog stannat hemma... men men...

Alla barnen blir garanterat hemma från både skola och dagis i morgon i alla fall! Onödigt att skicka iväg de som troligen är friska... de kan ju ändå bära på smittan! det är väl ofta så den sprids också, att syskonen till de sjuka barnen är på skola och dagis som vanligt och så åker de dit en efter en i alla fall och drar mest troligt med en och annan kamrat efter vägen...

Jag och Göran som precis fixat barnvakt för att vi hade tänkt gå ut och åta och  gå på bio på fredag... vi får väl se hur det blir med den saken...
det blir ju garanterat inget kyrkis i morgon i alla fall...

Jaha, men trevlig kväll på er alla då! Blir spännande att se hur vår kväll och natt blir...

Puss puss♥

Första magsjukan!

Jaha då har Towe åkt på sin första magsjuka... jag satt i soffan och rätt som det var hörde jag något som lät blött... trodde först att det var Hilma eftersom hon har så hög feber men det var en väldigt brydd Towe som kräkts rakt på sig själv...

In med henne i duschen, byta sängkläder, ta på ren pyjamas, byta napp och snuttefilt och sen ner i sängen igen och nu sover hon!

För se om det blir fler kräkor under natten!?

Tvättmaskinen går och det lär bli fler än en... såna här gånger är man tacksam att man har en torktumlare!


Gårdagens bilder på handen...

Igår tog jag nya bilder på Towes hand, blev kanske inte jätte bra men bättre i alla fall.


fingrarna är lite rådnade..


men jag tycker att det läkt jätte fint och bättre blir det för varje dag!

Den nya huden är väldigt mjuk och len, som bebishud!
Hon använder handen som vanligt men är fortfarande väldigt medveten om vilken hand det är som ska smörjas flera gånger om dagen.


Fettisdag med semlor!

Igår var det Fettisdag!
Jag och Hilma bakade semlor när M&m var på dagis.
Det blev 18 st mellanstora, 6 st stora och så bakade Hilma 4 minisemlor!



Fikade semlor när alla barnen kommit hem från skola och dagis!

Barn brukar ju inte alltid gilla mandelmassa... ja inte alla vuxna heller... men jag gör i alla fall så att jag blandar riven mandelmassa med grädden!
Det blir mycket enklare och man slipper gröpa ur och gegga och så är det fortfarande jätte gott!
Till och med Jonna åt utan att klaga ;)

Jag åt sammanlagt 2 semlor igår, hur många åt ni?

Ikväll blir det nog någon till och  kanske att barnen vill ha en varsin till mellis!
Har ju många bullar kvar och det skulle ju vara onödigt att inte äta upp dem ;)

Puss puss♥


Big Brother!




Igår var det premiär för Big Brother 2012!
Jag är egentligen inte så impad av deltagarna än så länge men jag kommer definitivt vara fast!
Detta är något som man verkligen kan bli fast i även fastän det kan vara helt sjukt och dåligt!

Vissa människor är ju helt korkade, om det ens räcker för att beskriva dem!?
medan andra verkar helt okej!

Nadja heter en av deltagarna och hon är gravid i vecka 36! Tyvärr så visade det sig att hon bara var där för ett dygn... synd på sätt och vis tycker jag men jag kan ändå förstå henne fullt ut!
Faste eftersom hon hade ett helt eget rum så tror jag nog att det hade kunnat fungera eftersom vissa verkligen verkade stötta henne!

Vad tycker nu om Big Brother?

nej, nu är det senare än sent... skulle bara sitta lite medan jag väntade på att Melvin skulle somna om...
I morgon är det fettisdag och jag ska baka semlor!

Puss puss

Ute i fredags (bilder)

I fredags var vi ute, ja vi har faktiskt varit duktiga och varit ute så got som varje dag senaste veckan! Men här kommer lite bilder från fredagen;


syskonkärlek i snön!


nästan en lika bild som innan men den var också fin s den fick hänga med!


Pappan leker med barnen!


Towe som vaknat sitter och myser i vagnen och kikar på de andra barnen!


Pappan gillar också att krypa i tunnlarna!


Myspys ♥


ock så Herr Melvin som är överallt och ingenstans :)


Casper var på skolan och blev därav inte med på någon bild just denna dag...

Ser fram emot den tid som kommer nu! Mildare väder och fina soliga dagar med mycket lek ute i snön!



...och hon ska heta...

Nu var det bestämt!
Tina och Magnus dotter, min systerdotter och barnens kusin ska heta:

Märta Wikberg



mellan namn ska hon också få men det är ännu lite oklart vad.

Så go att man nästan skulle vilja äta upp henne


vecka 36+3, Bm & ont i benen!

Idag är vi i vecka 36+3 och magen växer!

(ursäkta den smutsiga spegeln som Towe kladdar på dagligen när hon pussas med sig själv)

I morse när jag vaknade så hade jag så ont i benen! Sådär ont som jag hade glömt bort att jag brukar ha i slutet av graviditeten... Det onda uppstår av att jag sover på sidan och inte har något mellan knäna som pallar upp... det blir felbelastning på hela bäckenet...
Blev bara lite brydd att det kom över en natt... men det är bara att stå ut, inte många veckor kvar nu :) kan ju ligga på rygg också men det är inte heller så skönt och bekvämt...

I alla fall så hade jag träff med barnmorskan idag, vågen visade 81,5 kg! och magen mätte ca 33 cm. Blodtrycket såg som vanligt bra ut, bebis ligger med huvudet ner även om huvudet fortfarande är rätt högt och rörligt, ligger med ryggen på min högra sida.

Jag brukar ju alltid på lite ont i "ischiasnerven" när jag legat på den ganska hårda britsen men idag fick jag  jätte ont och det höll i sig länge efteråt! Sen har magen känts väldigt tung hela dagen + att det har ilat och gjort ont i blygdbenet mest hela tiden... får se om det bara är tillfälligt eller om det är lika i morgon!?

I alla fall så r det nu mindre än 4 veckor kvar till Bf och det känns så klart spännande! har inte börjat plocka fram eller packat någonting än... kanske man ska göra det!? fast det hinner jag nog... vet ju vart det mesta är :)

Det ska bli så spännande och roligt att se vem det är som bott här inne i magen ♥

Äntligen utan bandage!

Idag var vi iväg till Svenstavik igen för att kika på Towes hand.
Den fick väl godkänt och får nu vara utan bandage!

Lilla Towe tyckte nog att det var lite obehagligt i början, pillade och drog i handen, plockade bort små lösa skinnbitar och höll fingrarna raka och spretiga ;)
Men efter någon timma så var hon i full gång med att använda handen som vanligt igen!

Eftersom det nya skinnet är så tunt så är det extra noga att hålla handen ren och att smörja med Locobase flera gånger om dagen.

Så här ser de små fingrarna ut nu



Detta är en bild som Göran tog, jag tog också bilder men de blev så suddiga så jag ska försöka ta nya i morgon, tänkte få med både ovansidan och undersidan av handen som jag gjort förut.

Ser i alla fall ut som att det kommer att läka jätte fint och förhoppningsvis så kommer det inte att finnas några spår av det hemska och onda.


Hemkomst och förlovningsdag!

Idag fick Tina och Magnus åka hem med sin lilla skrutta!
På grund av tidig vattenavgång blev det tvungna att vara kvar i minst 2 dygn för observation...





Tina och Magnus firar även 1 år som förlovade just idag!
GRATTIS!

Tina (säkert Magnus också) känner sig som världens lyckligaste, det skrev hon till mig tidigare och det kan jag verkligen tänka mig!

Nu är de tre en alldeles egen liten familj (+ 3 vovvar ) och jag vet att de njuter!

Puss på er!

Omläggning och i rätt riktning!

Igår fredag var vi iväg till Svenstavik och lade om Towe små fingrar igen. badade handen och plockade bort mer löst skinn, nästan allt gammalt fick vi bort denna gång!

Så här såg det ut innan vi badade handen...




och så här såg det ut efter bad och plockning av skinn



Nytt skinn har kommit men det är tunt och fingrarna måste fortfarande skyddas.
Denna gång smordes fingrarna och endast en vanlig kompress behövdes mellan fingrarna innan ett tunt bandage och så en tub utanpå det.

Måste än en gång tala om hur duktig hon är lilla Towe! Hon vet precis proceduren vid omläggningen och hon är nöjd och glad hela tiden!

Idag lördag smorde vi och lade om själva hemma, fick order om att göra det i helgen och så ska vi tillbaka till Svenstavik på måndag igen.

Även här hemma var hon duktig och pappan fick se fingrarna för första gången efter 2:a omläggningen, han har ju sett på bild men det är ju inte samma sak...

I vilket fall så går det åt helt rätt håll och snart slipper hon nog bandaget. Hon har börjat använda handen mer och mer nu även fastän bandaget är i vägen och det är ju också ett gott tecken!

Älskade lilla duktiga Towe!

Freddie 1 månad!

Igår den 16/2 blev barnens kusin Freddie 1 månad!
Tiden går så fort och han växer så det knakar
så fin


Äntligen Moster!


Idag 16 februari, 08:12, föddes en lite flicka som var 51 cm och vägde 3860 gram, den flickan min systerdotter och hon är så fantastiskt fin!

Nu är jag äntligen Moster!



Det tog sina 31 timmar för dig att hitta ut och dina föräldrar var rätt trötta på sluttampen, men nu är du äntligen här och ingen är gladare än just din mamma och din pappa!



Mys med den stolta pappan!

De flesta trodde att det var en liten Alfred som skulle kika ut men jag har inte varit lika säker ;) Tyckte din underbara mor hade en tjejmage och så var det ju tydligen i detta fall!
Funderade även på om den 16:e kunde vara ett datum för dig att kika ut på då det inte blev den 14:e... tänkte på den 16:e eftersom det är din mammas födelsedatum.



Det ska bli så spännande att så småningom få träffa och lära känna dig!
Men först ska du ju få mysa och lära känna din mamma och pappa ordentligt för det är ju självklart det viktigaste!
Och du ska se när du kommer hem, va fint de har ordnat för dig!


Puss på dig Mosters lilla prinsessa ♥

och ett stort grattis till din mamma och pappa!

Alla Hjärtans Dag!

Idag är det ju den 14 februari, vilket betyder Alla ♥-ans Dag!

Vi har inte firat på något speciellt vis alls... hade väl egentligen varit roligt men förutsättningarna är inte de bästa så då får det vara...

Jag har i alla fall bakat en massa... på förmiddagen efter att vi ägnat tid åt att fylla på vattensystemet och luftat elementen så bakade jag två långpannor med Kärleksmums! En tills nu ikväll, den skulle med på skolan när Jonna hade uppvisning av vad de sysslat med på Kulturskolan och så gjorde jag en till oss här hemma!

När Casper kom hem efter skolan så varvade vi läxläsning med att baka krämbullar som han ska ha till café på skolan i morgon och på fredag.

Sen blev det middagslagning medan bullarna jäste och gräddning när vi ätit klart, det gäller att vara effektiv ibland ;)

Jonna och Ilona gick på kören strax innan 17.00, jag och meja hämtade upp dem strax efter 18.00 för att befinna oss på skolan senaste 18.30 och vi kom faktiskt inte sist!!!

Det var meningen att Melvin också skulle få följa med men han hade 39.0 graders feber i morse så han har varit hemma från dagis också. Trots sin feber så har han varit ganska speedad hela dagen och tempen sjönk till 38.0... han har oftast högst feber på natten, eller ja det kanske de flesta som är sjuka har men han är nästintill oberörd av febern på dagarna även om tempen visar 40.0 grader...

Rosslig är han också och täppt i näsan så han har nog åkt på en riktigt ordentlig förkylning... för några veckor sen var det han som startade med en dags feber och sen har både meja, Hilma och Towe haft en liten släng och nu var det Melvins tur igen ;)

I morgon ska vi till Svenstavik för omläggning av Towes hand igen... en massa åkande men de vill hålla läkningen under kontroll och det ska vi nog bara vara glada för!
Att ta medicin går hur bra som helst, verkar inte som att den smakar lika illa som när man själv var liten!? ;)

Vi var i alla fall hemma  från skolan strax efter 20.00, Göran hade nattat de tre minsta om sov så sött redan, Casper sover hos Tony så det var bara för mig att stoppa de äldsta tjejerna i säng, ny fikade var de ju redan, de fikade på skolan så att de fick ont i magen! Det fanns ju så mycket att välja på :)

Göran har slumrat på soffan, jag gjorde det samma innan jag satte mig här, var tvungen att skicka iväg ansökan om föräldrapenning innan det skulle bli helt bortglömt...

Men i alla fall så är vi nog båda ganska trötta och man kanske ska försöka att komma i säng i tid!

Just nu är den en katt här utanför som jamar i högan sky! Tror det är vår gamla Kajsa men hon vågar inte riktigt komma in... men hon pratar med oss om vi går ut...

Puss puss♥

ps. Hoppas alla i där ute haft en fin Alla ♥-ans dag!




Kokande element som bubblar!

När jag eldade nu ikväll så tänkte jag mig inte riktigt för... mild temperatur ute och  en temp i tankarna på drygt 60 grader ledde till att det blev väldigt varmt vatten!

Towe vaknade och jag hörde hur det bubblade lite lätt i ett element... gick ner och kollade källaren och  acc. tankarna visade på knappt 100 grader och det var fortfarande glöd i pannan!

Jag vred på fullt på elementen och ställde mig i en het dusch men bara någon minut senare så kokade hela systemet!

Hetvatten på i alla kranar och jag fortsatte min heta dusch medan Göran höll koll på resten :). Ingen större skada skedd men det är ju så typiskt mig... händer inte så ofta, bara ibland, men ofta de gånger jag tänker att det kanske kommer att gå snett...

Nu är tempen på icke kokande och det är väldigt varmt och skönt här inne, jag har tagit en riktigt varm dusch, varmare än på väldigt länge och vi har en hel del luft i systemet... aja, det blir till att fylla på i morgon och sen elda sakta men säkert till en temp strax över 90 grader så att syret försvinner.

I morgon är det alla ♥-ans dag och vi ska ägna en del av dagen till att baka till skolan, fika tills uppträdandet med kulturskolan i morgon och sen ska Casper baka till cafét på onsdag, men det får han göra då han kommer hem från skolan.

För övrigt så sitter vi och håller tummarna för att Tina och Magnus ska få bli föräldrar snart, ja vi hoppas i alla fall på väldigt snart! Tiden gick ut igår så den kan ju komma när som helst! Så spännande det ska bli ♥

Puss puss♥

Omläggning - en vecka senare...

Idag är det 1 vecka sen Towe brände sina små fingrar och det var dags för omläggning igen. Vi hade tid 13.00 och åkte hemifrån direkt efter lunch.

Det blev till att blötlägga för att få bort kompresserna då såren vätskat en del... men när allt var av och fingrarna torra så såg det rätt så bra ut! Det läker fint och kanske är det delvis på grund av antibiotikan som hon äter, huvudsaken är i alla fall att det går åt rätt håll.

Läkaren som kikade i fredags hade meddelat att om det inte hade blivit till det bättre idag så hade vi fått göra ett besök på kirurgen där de är mer kunniga när det gäller brännskador. Men som det såg ut så behövdes det inte, men än ska man inte ropa hej...

Tog inga bilder idag... tänkte inte på det...

Nya kompresser och ett nytt bandage åkte på och även idag var hon duktig vår lilla tjej. Tålamodet började tryta på slutet då sköterskan fick linda om bandaget, mamman tyckte inte att första lindningen såg ut att bli bra och hållbar så det fick göras om ;)... alla lindar ju säkert olika men jag tyckte att de tidigare omläggningarna var bättre och denna sköterska är nog kanske mindre van än de andra!? Hon verkade lite nervös också men  huvudsaken är ju att det blev bra tillslut!

När vi var hemma igen så var vi bara in snabbt för att ta på barnen kläder för att leka ute, Towe bäddade jag ner i vagnen, hon somnade inte direkt eftersom hon sovit 30 minuter i bilen på vägen till Svenstavik, men efter en liten stund.

Göran och barnen grävde ännu en borg i en annan snöhög och sen lekte vi kurragömma och "dunken" innan vi strax efter 16.00 gick in för att laga mat.

Vi fick svärmor & co. på middag och så skippade vi barngympan idag då Melvin troligtvis håller på att bli sjuk!?




Frukost och sen ut...

...i det fina vädret som vi hade idag! bara -3 grader ute och solen sken för fullt, inte helt vindstilla men helt ok!

Göran byggde en snöborg i en av våra stora snöhögar, sen kröp alla barnen fram och tillbaka och lekte friskt! Melvin tillbringade  mycket tid i stugan (typ lekstuga i friggebod storlek), även Towe hälsade på i stugan och tyckte det var väldigt spännande!


grävandet är i full gång...


Towe har kommit på att man även kan gå och springa när man har vinterskor på sig!


full fart, trilla lite här och lite där men snabbt upp igen och springa lite till!


Närbild på lite lätt snorig Hilmafis!


Smile från Meja...


Melvin kikar ut från stugan och har en massa skuggningar från den stora granen i ansiktet!
Granen växer snart in i stugan så jag tror att det är dags att kapa några grenar igen...


Gung, gung med Jonna och Meja...


Inte en alltför glad Casper avvaktar för att inte vara i vägen medan borgen blir klar...

Towe blev trött och det var dags att sova efter ungefär en timma ute, i med medicin och sen bädda ner i vagnen där hon somnade som en stock.

Medan Towe sov så lekte vi andra några vändor kurragömma innan vi gick in och kikade på Gladiatorerna och åt lite godis och chips.

Towe sov tills klockan var närmare 15.00 och en timma senare började jag med middagen som blev;


Pizza!

Strax innan bompa vid sex tiden hade vi ätit klart och börjat plocka undan i köket, Göran stod för plockandet och jag satt på golvet och busade, pussade och kramades med Towe som sprang fram och tillbaka mellan tv-rummet och köket.

Halv 8 nattades alla barnen, Casper fick lov att kika på film då det inte blivit av på hela helgen och för att han varit duktig med det mesta idag!
Resten var trötta och somnade rätt snabbt!

I morgon är det en ny vecka och vi ska till Svenstavik för att lägga om Towes små fingrar. Blir ett himla rännande fram och tillbaka, men det är lika bra vid en skada som denna men jag ska fråga om vi eventuellt kan få grejer med oss hem så att vi kan lägga om hemma nästa gång... beror ju på hur det ser ut i morgon...

Natti natt och puss å kram ♥

Grabbarna bakade!!!

Igår efter en sväng ute så satte Göran och Casper igång med projekt "Baka krämbullar"! De stökade på med baken medan jag och Jonna satt vid köksbordet och spelade spel.

Jag har en förmåga att alltid vilja lägga mig i när det gäller saker som jag kanske gör oftare än andra, typ tala om hur jag brukar göra och vad som jag upplever brukar vara enklast osv... men jag höll mig faktiskt! Det var bara om de frågade något som jag talade om ;)
Iofs så hjälpte jag till med själva vaniljkrämen som skulle vara i, men det var första gången och ja, den blev ju inte helt lyckad... lite lös och nästan bränd... :S

I alla fall så blev slutresultatet helt ok även om vi båda tror att det kommer att bli ännu bättre nästa gång!



Mums

En bra början på helgen!

En riktigt god lördagsmorgon! I alla fall så har den börjat bra ;-). Alla har sovit som stockar i varsina sängar hela natten, förutom älsklingen som blev kvar på soffan... Men det händer inte så ofta nuförtiden :-). Casper hade tagit upp Towe då hon vaknade först och sen hade de legat och myst framför en film i hans säng :-). Towe har fått sin medicin samt frukost bestående av en hel stor portion mannagrynsgröt och innan det en ny blöja så nu är hon nöjd igen, bara vi andra kvar och det blir strax men ingen gröt idag... Ha en fortsatt trevlig helg allihopa för.det ska jag försöka ha ;-) puss puss <3

Lagom kaos i köket ;)

Innan det var dags att laga middag smet vi på Grindes för att handla lite och sen var det ett härligt litet kaos i köket! Jag lagade middag, spenatsoppa och ägghalvor och samtidigt så bakade Göran en äppelpaj och inte vilken som helst utan Leilas American apple pie! Lite omständligare än en vanlig äppelpaj men man måste ju pröva lite nya saker emellanåt!

Jonna av alla barnen älskar verkligen spenatsoppa! De andra åt också duktigt, Hilma var väl kanske den som åt sämst men det får man ta.

Göran har för övrigt tvättat en massa idag på förmiddagen då jag var i Svenstavik med Towe och det var ju hur bra som helst!

På eftermiddagen då Towe sov en stund, typ innan middagen skulle lagas, då slängde jag mig på sängen en stund och fick snabbt sällskap av de andra barnen, en och en kom de in och kollade läget innan de gick igen, förutom Hilma som kröp upp i mina armar och somnade en stund :)

Strax efter 18.00 åkte Göran och Casper iväg till skidspåret för att värma upp lite inför bandyn som började vid 19.00.

Vi som blev kvar hemma tog det mest lugnt, jag Hilma och Towe plockade med lite leksaker när de andra kikade på Mild kids, sen blev det äppelpaj till kvällsfika innan det var dags att sova.

Nattningen blev lite senare än vanligt men eftersom både Hilma och Towe sovit lite senare på eftermiddagen så gjorde jag ingen brådska att få dem i säng, det är ju trots allt fredag.

Casper och Göran kom hem vid 20.30 tiden, då hade barnen precis somnat. Vi tog en dusch alla tre i tur och ordning innan det var vår tur att hugga in på resten av äppelpajen och kika på The Voice Sverige! det är så himla bra med programbiblioteket på vår tv-abonnemang för då kan man kika på programmen när man vill!

Men nu är det sent, snart mitt i natten och det är verkligen dags att krypa till kojs! I morgon ska vi baka krämbullar!

Puss puss♥


Stolt över sitt bajs!!!

Ikväll innan Hilma skulle lägga sig så fick jag henne att sätta sig på pottan, hon har till och från under dagen sagt att hon behövt bajsa men det har liksom inte kommit något...

Men nu! jag sa till henne att sitta där medan jag sa godnatt till Jonna och Melvin och  ganska direkt hörde jag henne gnälla lite och sen när jag kom in var hon både överraskad, förvånad och stolt över vad som låg i pottan!!!

Hoppas verkligen att det har släppt nu!

Goaste lilla Hilmafisan ♥ hon spolade gladeligen ner sitt underverk för dagen i toaletten, inte alls något gnäll!


ps. kanske onödig info för vissa men det struntar jag i ;)

Omläggning av spruckna blåsor...

Idag var det dags för omläggning igen och vi befann oss tillsammans med Lotta i Svenstavik precis kl 10.00! Lotta hade också tid kl 10.00 men med Pontus på 1 månaders kontroll på bvc så vi samåkte!

Efter en orolig natt med illaluktande bandage så förstod jag att blåsorna spruckit... och mycket riktigt så var det en massa tomt skinn som satt på de små fingrarna.

Sköterskan ville att en läkare skulle kika på handen för säkerhets skull men hon var upptagen så vi förflyttade oss till leksakerna på bvc för en 30 min lekstund innan :)

Läkaren ville för säkerhets skull skriva ut antibiotika till Towe, just för att det är så väldigt lätt att brännskador blir inflammerade, så så fick det bli.

Sedan fick vi återigen byta rum, till det första vi hade, där plåstrades handen om på nytt och denna gång blev bandaget riktigt bra! Jag instruerade sköterskan hur jag tyckte det skulle sitta ;) men det var bara för att hon frågade :)


Men rätt så glad och nöjd är hon ju ändå :)

med sitt fina bandage ;)




Omläggning av otäcka blåsor...

Idag var vi till Svenstavik för omläggning av de stackars små fingrarna... det såg värre ut idag än i måndags, inte värre på så vis att det var inflammerat eller så men det var mer blåsor!

Hela ringfingret var en enda stor blåsa, alla fingrar utom tummen hade blåsor, lillfingret klarade sig bäst av dessa...

Hon verkar inte ha ont i alla fall, men hon tyckte det var lite otäckt i början när vi rörde vid handen men det var nog mest för att hon mindes att det gjorde ont sist.

Men vår lilla Towe var jätte duktig när sköterskan plåstrade om alla fingrarna, först ett i taget, inotyol och tunn plastfilm, kompresser emellan fingrarna och sen ett bandage. Lindade bandaget lite extra långt upp på underarmen för att det inte ska glida av och sen en "tub" på det.

Tog bilder, ser kanske otäckt ut men;





Rejält med vätska i blåsorna men de är i alla fall hela och det är huvudsaken!
Ska dit igen på fredag för att lägga om igen, viktigt att hålla koll så att det inte blir infekterat!

Medan vi var i Svenstavik, fick Hilma stanna med farmor, Jonna och Casper var ju på skolan och M&M på dagis.

I morgon är en ny dag, då blir det kyrkis och sen är det snart helg igen! jag tycker verkligen att veckorna rusar iväg!

Puss puss♥

Vecka 33+1 (bild)

Nu äntligen kommer bilden;


33+1 är den tagen

En tur i skidspåret!

Idag var meja hemma från dagis trots att hon inte hade feber... bra att ha en feberfri dag hemma innan hon ska tillbaka på dagis tänkte jag :)

En stund efter lunchen, vid 13.00 tiden klädde vi på oss och åkte till skolan för att möta upp Jonna och Casper, överraskade dem med att vi skulle ta en tur i skidspåret så där på eftermiddagen!

Meja har ju inte riktigt tålamodet eller självförtroendet när det gäller sina skidor även om hon jätte gärna åker! Två varv runt 500m spåret och en tur till dagis för att hämta Melvin blev det i alla fall men det var mycket gnäll på slutet om att hon inte kunde och jag får utslag av sånt! Men det löste sig, Göran hade mer tålamod än mig och jag lämnade över!

Varken jag, Towe Hilma eller Melvin hade ju några skidor så vi gick runt i stället och det gick ju det också! Hilma sprang mest, både framåt och tillbaka så hon fick nog nästan mest motion av oss, i alla fall av oss som gick!

Jonna, Casper och Göran åkte 2,8 km slingan då vi hämtade Melvin på dagis och på sista biten så ramlade först meja och helt plötsligt Göran också! Han lyckades kliva med skidan på staven och föll pladask, man ska ju inte skratta men när en vuxen människa ramlar så ser det ju hemskt roligt ut ;) Tur att han inte gjorde illa sig.

I morgon blir det dagis för både M&M, Jonna har bad med skolan och Casper vanlig skoldag. vad vi ska hitta på här hemma vet jag inte... är sugen på att baka lite men kanske sparar det till helgen!?

Nu väntar sängen!

Puss puss♥






Gattis till körkortet Tina!!!

Stort grattis till väldens bästa Tina som klarade sitt körkort igår!



Hon tog sin allra första körlektion i början av Januari och har kört på väldigt intensivt med både teori och körning i en månad och det gav resultat!!!
Viktigast för henne var att hon skulle hinna innan bebis kikar ut!
Så nu kan bebisen komma!

Fick ett samtal från henne idag också... slemproppen hade tydligen gått och hon ville höra lite om mina erfarenheter :)
Min BM har alltid sagt att när den lossnar så är det oftast max 1 vecka kvar!

Stort GRATTIS igen!
Love U

Kokta fingrar...

Oj, kanske lät väldigt hemskt det där!? Men det är ju nästan så...
Igår förmiddag vid 10.45 tiden efter att Hilma badat och jag tagit upp henne på skötbordet kilade jag in i köket för att hälla i tortellinin i det kokande vattnet som jag hade på spisen. Tänkte vara lite effektiv och låta dess koka under tiden jag klädde och gjorde klart Hilma.

Towe är ju rätt snabb numera och så klart så smet hon tillbaka till köket, tog en tripp trapp stol, sköt den till spisen och doppade sina små fingrar på sin högra hand i det kokande/heta vattnet!!!
När vattnet kokade upp hade jag ju locket på men inte sen...

Hade inte en tanke på att det skulle hända men förstod ändå vad som hänt när jag hörde henne skrika! AJAJAJ!

Det gick ändå bra, all fingrar var doppade och vi sköljde ordentligt i svalt vatten, 10 minuter under rinnande vatten och 20 minuter satt hon med handen in en skål medan hon petade i sig lite lunch.

Trött var hon också stackarn och efter lunchen åkte vi mot Svenstavik så att en sköterska kunde kika på handen. Men först fick hon alvedon, det måste ha bränt otroligt mycket i hennes små stackars fingrar för ingenting hjälpte, hon gick mest runt och grät och  viftade med handen... hon ville inte vara i famnen eller på golvet.

Det blev en rejäl blåsa mellan lång och ringfinger samt lite ovanpå några fingrar... det plåstrades om med speciella plattor för brännskador, hon var jätte duktig även om hon så klart protesterade en hel del.

Nu har hon i alla fall ett fint bandage på handen, endast toppen på tummen sticker fram och hon är väldigt medveten om att hon har bandaget men låter det vara i fred, prövar att bita i det lite emellanåt bara ;)


I morgon ska vi till Svenstavik på hälsocentralen igen för att kika hur det ser ut, det lär ju bli bandage några dagar till för att skydda men det är ju tur att de ofta har bra läkkött när de är små, även om det var väldigt olyckligt att det hände!

Mitt samvete plågas ju så klart av detta, men man kan inte vara överallt samtidigt och alltid tänka på alla faror... jag är bara glad att det inte blev värre! Hon hade ju kunnat få hela kastrullen över sig t.ex! Huva, hemska tanke :O

Älskade lilla klåfingriga Towe!






Sjuk...

Nu är det Mejas tur... Har kraxar och harklat sig sen i fredags och idag har det låtit som att rösten varit på väg att försvinna... Vid läggdags, typ nyss hade hon en temp som visade 38.8 grader så det fick bli alvedon för febern och Noskapin för rethostan. Hon sover uppe i Melvins säng i natt då det kommer att vara svalare där än nere... Fick för oss att elda lite i kaminen så här på kvällskvisten :-P... Vi får se hur natten blir.

vecka 34+0

Här rasar veckorna iväg som vanligt! Tog en bild på magen för en vecka sen men det har inte blivit att jag lagt upp den...

Det buffar på rejält i magen men ännu finns det mycket plats känns det som ;)

Lite lättare för sammandragningar börjar jag få och en del av dem känns som svaga värkar... det ska bli spännande att se när bebis vill kika ut!

Men först väntar vi på systeryster som ska klämma ut sin bebis före mig, är det tänkt i alla fall ;)

Puss puss♥


Vi eldar!!!

Idag eldar vi! Det var -35 grader i morse och elementen var rätt så svala...

Det hade tydligen varit -39 grader på sina håll också, i detta fall Fotingen och de var lika glada för det för då blev pappan hemma från jobbet ;)

Vad vi ska hitta på mer idag vet jag inte, film verkar det som och sen kanske pojkarna skulle ut och lasta in lite ved i källaren... går ju som åt mer än vanligt med dessa temperaturer!!!
Men jag klagar inte, det ska vara kallt  när det är vinter och några rejäla köldknäppar hör ju liksom till!

Puss puss♥

Grattis till Tina!!!

För att du hade världens bästa fredag och klarade teoriprovet!!!
snart har du körkortet i din hand!
Puss å älskar dig!


Här är förresten senaste bilderna på hennes goa mage;


vecka 38+0



fattas bara att man målar dit ögon och en näsa så har man en underbar visslande figur ;)
så himla söt!


ps. idag är hon i vecka 38+5 så det närmar sig!!!

klipp & sy!

Vid 09.30 åt vi frukost och sen fick barnen bada innan det var dags för Towe att sova.

När det var lugnt och skönt passade jag på att först märka lite kläder och sen satte jag mig vid köksbordet med symaskinen för att lappa och laga Görans älskade favvo handdukar! De är rätt gamla och tumlaren har börjat tugga lite på dem ;) De får nog hängas på tork hädanefter!
Men det är väl ändå lite kärlek att sitta och laga handdukar till den man älskar!? ♥

Sen blev det soppa till lunch, ät ju potatis och blomkålssoppa med kräftstjärtar och hackat ägg till middag igår!

När Casper vid 15.00 tiden var hemma från skolan var det dags för Towe att sova en kortis och då blev det klippstuga här hemma.
Först klippte jag älsklingen och sen var det Melvin näst på tur, efter det ville Hilma också absolut klippa sig så jag toppade igenom hennes underbara kalufs! Casper han ville bara ha luggen klippt men jag klippte även lite runt öronen och tunnade ur en hel del... han blev nöjd!

Till middag blev det pastahjul med broccoli, vitlök, chili och räkor! Allt tog slut!

Efter middag var det en stund med bompa innan Hilma och Towe fick sin välling och sen nattade jag dem vid 19.00 då älsklingen åkte på bandy.
Casper var snäll och passade Meja och Melvin medan jag satt uppe med tjejerna! Hilma somnade direkt men Towe var vaken en bra stund.

M&M fick frukt till kvällsfika, de älskar frukt! Medan de åt gick jag ner i källaren för att elda, tog även med mig några vedbitar upp och så tände jag upp i kaminen för nu är det dryga -30 grader ute igen! det var nere på runt -20 mitt på dagen då solen värmde som mest!

Har nyss borstat tänder, och rensat näsor på både M&M innan de fick lägga sig, de ligger nu och läser... Melvin i Mejas säng och Meja i Jonnas.
Jonna är fortfarande hos kompis och Göran ska hämta henne efter bandyn, hon får sova i Melvins säng ;)

Towe har varit lite tussig och snorig idag igen... trodde att förkylningen var på väg bort men tydligen inte...

Sjukt godissugen är jag också men inget har vi hemma... funderade på att baka något eller rulla några negerbollar men jag tror att det får vara...

Puss puss♥






-30...burrr

Jo då, kylan håller i sig! Minst -30 härliga kalla grader ute!!! Vid 07.00 blev jag väckt idag av Göran och Towe som kom och kröp ner intill för att mysa lite. Strax innan 08.00 var det dags att kila ner i källaren för att elda. Towe har fått i sig lite frukost och nu ligger vi i sängen igen, Hilma gör oss också sällskap. Meja och Melvin kikar på bompa i soffan. Det var starten på denna dag... Får se hur den fortsätter!? Ingen utgång i alla fall skulle jag tro... Puss puss <3

Kyrkis och kallt!

Idag är det torsdag och på torsdagar är det kyrkis. Förra torsdagen blev vi hemma då Hilma och Towe var förkylda men idag så var det mycket bättre, Hilmas näsa rann lite när vi väl var där men ingen feber på många dagar och pigga och glada!

Vi pratade om en framtida badresa till Sveg och mest troligt blir den av den 16 februari! Besök på kondis ska det tydligen också bli i samma veva!

Jonna följde med kompis hem efter skolan och blir kvar där över natten då ingen av dem har skola i morgon, hoppas bara att hon har vetta att bete sig normalt när hon kommer hem, brukar bli några fler lager med skinn på näsan då hon varit borta... ;)

Det har även nästan blivit som en liten vana att Casper sover hemma hos Tony mellan torsdag och fredag, och det gör ju inget med tanke på att det bara är han som ska upp och iväg på fredagar... då får vi ju sova utan att väckas av någon klocka som ringer!!! Sen hur länge man får sova vet man aldrig... ;)

Barnen var ganska speedade på eftermiddagen, trötta i slutet av en vecka ungefär som vanligt... så i morgon blir det en lugn förmiddag, ungefär som det brukar vara på fredagar då vi smått inviger helgen :)

I morse var det ca -15 grader när vi vaknade, vid 09.00 tiden var det -17 grader på andra sidan byn och mitt på dagen var det runt -11... Kikade nyss och nu är det -27 grader!!! Bara att elda på lite extra inför natten :)

Nu ska vi kika lite till på burken innan det är dags att sova.

Puss puss♥

... så blev det...

Det blev en gryta på fläskfilé och Uncle Ben´s sötsura till middag idag, hade i extra selleri, lök och paprika och till det hade vi ris!
Inte alls någon höjdare med den sötsura såsen för barnen men man kan inte alltid bara få det man gillar... idag fick föräldrarna välja!

Sorterat kläder har vi gjort och packat så fint i lådor som står här i en hög trave... ut kommer de en annan dag ;)

Några maskiner tvätt har vi avverkat också så nu är tvättkorgarna nästan helt tomma... de fylls ju alltid på lite hela tiden så helt tomma blir de så gott som aldrig...

Barnen är nu nattade, blev lite senare än tänkt då mamma ringde + att Jonna hade kompis till strax innan 20.00... men 20.10 var alla i säng, vissa tidigare och Göran är på bandy.

Melvin som fick lägga sig först tassade nyss upp så jag ska lägga honom igen innan jag besöker källaren för att elda lite... det är -15 grader ute tyckte jag att Göran sa...

Puss puss♥

Vad händer idag!?

Meja och Melvin är på dagis sen en dryg timma tillbaka, jag har vikt lite tvätt som senare ska på sina platser i klädkammaren, Göran har rensat lite i hallen, jag eldar så att jag snart kan hoppa i duschen innan vi ska äta lunch.

Efter lunchen ska Towe sova och vi ska göra ett ryck i badrummet, tvättade  kläder ska på sin plats och undanlagda/urväxta kläder ska bli sorterade i lådor som vi fixade igår på Jula.
Även garderoben i hallen ska städas ur och sen ska den nog ut!? Vi ställde den bara där tillfälligt men det visar sig att vi bara stuvar in en massa saker i den utan anledning... bland annat ligger alla tomte & lucia kläder där inne men även de ska få en låda!

Jonna har förmodligen med sig kompis hem när hon kommer från skolan idag! Casper har väl lite läxor att göra antar jag och sen vill han nog gärna sitta en stund vid datorn!

Till middag blir det antingen fisk eller köttfärsfrestelse, har aldrig gjort själv förut men det går nog bra!

Det är ju onsdag vilket innebär bandy för älsklingen, den börjar 20.00 men innan dess ska nog barnen vara i säng! Lite annat på fredagar då bandyn börjar 19.00, då får jag köra nattningen själv men det brukar funka det också!

Mer finns inte inplanerat för dagen, även om det garanterat kommer att hända mycket mer! Typ att Meja och Melvin ska hem från dagis, kanske något mellis, mer plockande osv... men det är ju sånt som händer mest varje dag ändå!

Vad ska ni göra/har gjort idag?

Puss puss ♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus