Tisdag-tvättdag!!!

publicerat i Casper (nr 1), Vår vardag;
Igår kväll så bytte vi även sängkläder inne hos de små så nu är det renbäddat i alla sängar utom Louies, hans ska vi också byta i men det blir som inte smutsigt på samma vis där hos honoml.
Jag hann börja tvätta en del av sängkläderna igår och idag tog jag resten, har väl fått tvättat i alla fall 4 maskiner idag och den sista går just nu och den innehåller dagens blöjor.
Jag fick de sista inläggen, som jag beställt, med posten igår.
 
Louie har fått såna hemska torrfläckar igen och jag vet inte vad det kan beror på, det är mest på benen och i knävecken men även lite på bröstet och så har han fått lite utslag på skinkorna med, inte precis lika men vi har luftat extra mycket och sköljt, han är ju en sån som väldigt lätt blir torr.
Nu ikväll så fick han bada och sen smorde jag in hela honom i kokosolja och det var bättre på rumpan redan efter 15 minuter så jag smorde en gång till innan blöja och pyjamas åkte på.
Man ska ju vara lite försiktig med olja och salvor i kombination med tygblöjor för det kan sätta igen blöjorna så att de suger sämre men kokosoljan är ändå gansla lättlöslig och om man smörjer in ordentligt så ska det inte vara någon större fara.
 
Towe, Ninni och Theo var som sagt på dagis igen idag för första gången på flera veckor, det hade gått bra men Thoe var ju överallt och ingenstans och hade myror i brallan som vanligt, kanske lite extra mycket då han var glad att vara tillbaka och för att testa lite extra.
Dessvärre så har han ju i samband med sitt tidiga och bra tal snappat upp en hel del små svordommar och använder dem flitigt i perioder och det är ju ingenting som jag känner mig stolt över, jag skäms snarare! jag är inte den som själv svär i onödan, väldigt sällan och om det händer så är det inte så speciellt utmålat men det finns ju andra i familjen och omgivningen som svär desto mer...
Jag trodde att det hade blivit bättre för det har varit lugnare här hemma nu några veckor och Thoe brukar själv påminna andra om att inte svära men idag hade det tydligen haglat svordomar på dagis... mest när han blir upprörd... och inte får som han vill...
 
En annan sak som jag har tänkt på angånde Theo är ju att han tidigare sagt att han varit dum på dagis när han bråkat med någon, han har ju varit väldigt medveten och talat om men sista tiden om jag höjt rösten åt honom eller blivit arg så har han sagt "Nu blev du dum på mig" så jag undrar jag om det är arg han egentligen menar när han säger dum, så det är så att han varit arg på dagis!? Säkert stört sig på någon/något och inte kunnat förmedla riktigt vilka känslor som rört sig i honom.
Ja och tillbaka till att jag skäms när jag får höra att han svär eller är bråkig men egentligen så är det ju mer eller mindre naturligt och om man gör en för stor grej av det hela så blir det ju bara värre...
Jag får tänka på alla hans fina sidor så väger det upp ganska bra, han kan vara väldigt artig, tacka för sig, säga förlåt, vara väldigt go osv... han är en väldigt livlig kille som lätt blir rastlös, han behöver ha någonting att göra som stimulerar, alla kan ju inte vara lugna som Meja, Hilma och Towe... Ninni har ju också alltid varit lite mer aktiv även om Theo nog tar priset.
Melvinhar ju också ett ganska svängigt humör även om han är ganska lugn i sig själv, men tyvärr så känns det som att både skola och dagis känner stora problem med att hanskas med barns ilska och får det att låta som att det är något som är allvarligt fel om de får raseriutbrott... ja jag vet inte men vi har inga jätteproblem här hemma med att ta ner dem på jorden igen och alla blir ju och måste få lov att bli arg och visa känslor, tyker i alla fall jag!
 
Ja men åter till dagen, den har ägnats åt mycket tvätt och sen middag och läggning av barn, allt sånt som man gör varje dag, kanske tråkigt men det är bra med rutiner.
Jag hade hoppats att jag skulle hinna sitta ner och virka lite eller göra något annat en liten stund efter lunch men Lilly ville inte sova och sen var det dags att åka på affären och handla och sen hämta barnen på dagis så då blev det inte av,  men vad gör väl det egentligen!?
 
I morgon ska vi på möte i Svenstavik, klockan 13.00 vilket inte är en så bra tid då barnen på dagis ska hämtas klockan 14.00 men vi får ta med barnen och lösa det på bästa sätt...
 
Räkningarna betalades också igår och det var inte alls någon vacker syn och vi har inte ens handlat några julklappar ännu... som tur är så önskar inte baranan sig så mycket i år, de har det mesta som de tycker att de behöver och är nöjda med att få lite godis och pyssel typ.
Göran har ju haft jobb, iofs varierande mängd varje månad men åndå jobb i ca ett år nu som timvikarie i hemtjänsten men nu har de avslutat pga att han varit borta mycket på sljtet pga sjukdom och vabb. Någon på jobbet hade tydligen sagt att de tyckte det var konstigt att han var hemma och vabbade då jag är hemma och är föräldraledig.... men om flera av barnen OCH JAG är sjuka så kan det ju vara bra om han kan vara hemma och hjälpa till!? Får man inte göra så!? Sem hade han själv haft 7 sjuktillfällen på 1,5 år och det var ju tydligen också för mycket... jag tror att det brister i att Göran är en av 2 (om jag inte har glömt någon)av de som jobbar  som har barn hemma och dessutom små barn.
Ja så det är därför det inte ser så ljust ut ekonomiskt men han har lite på gång bara han får tag på chefen...
 
Ja nu blev det mycket om allt möjligt men i morgon är det i alla fall REDAN onsdag och snart är ännu en helg här och julen närmar sig och ja jag tänker fortfarande försöka njuta.
På torsdag ska vi/jag dessutom till stan och hämta ut mina nya glasögon, ska bli spännande att se hur pass mycket bättre jag kommer att se med dem :).
 
Avslutar med en fil bild som jag fick av Casper på snapchat idag, en uppgift som han blivit klar med på bilen och även om själva grunden är ritad med overhead så är ju hela resultatet verkligen jättefint! Jag är väldigt stolt över honom och hans känsla för hantverk, den biten tror jag faktiskt att han fått från mig men jag är inte direkt så inriktad på att rita i mitt skapande.
 
Han älskar Volvo 140/240 by the way <3

Louie 10 månader Siri 5 månader + lite kalas i efterskott!

publicerat i Vår vardag;
Igår var det ju måndag men det blev ingen vanlig "tråkig" måndag utan Tina tog med sig sina 3 små troll och åkte hit för att fira Lilly lite i efterskott, vi var ju sjuka när hon fyllde år så då blev det inget riktigt firande med fler än bara vi i familjen.
 
De kon strax innan lunch och stannade tills klockan var närmare 16.00, de skulle hinna hem och äta middag innan Märta skulle på barngympan.
Det var en jättemysig dag då barnen mest lakte bra, inte så mycket bråk, vi åt lunch och hann faktiskt prata lite också mellan allt stoj, sen när skolbarnen kom så pockade jag fram lite bullar och kakor.
 
Lilly fick en docka i present av kusinerna, Tina tyckte att så bebis/docktokig som hon är så måste hon ju få en helt egen docka och hon sken upp som en sol närhon kramade om den.
 
 
 
 
 
Inte de bästa bilderna men detta var vad jag hann med att fånga ;P
 
Som sagt så är hon ju bebistokig också och ville såklart hålla i lilla Siri som dagen till ära blev 5 månader <3
 
 
 
Hon börjar bli så stor även fastän hon fortfarande är så liten och späd <3
 
Även denna lilla goskit som inte alls är liten och späd firade sin 10 månaders dag denna dag<3
 
Älskade lille Louie <3
 
Senare på kvällen så fixade jag lite med tvätten och gjorde rent det undre filtret i torktumlaren och det blev stor skillnad direkt! 
När jag äntligen kunde sätta mig ner i soffan så tog jag tag i att göra klart denna snuttefilt som lilla Siri ska få :).
 
Rolig att göra tills man kommer till själva huvudet och öronen men det är bara att bita ihop med det sista för sen är den ju helt klar. Har en till som jag hunnit typ 1/3 på.
 

1:a advent!

publicerat i Vår vardag;
Igår var det ganska fullt upp med allt hela dagen så på kvällen kom jag varken på att jag skulle sätta upp stjärnan i köket eller förbereda riskgryndgröten till 1:a avdenta som ju är idag...
 
I morse så klev jag upp strax innan 09.00, Göran sov på soffan då han dels var uppe och spelade länge i natt med Casper och dels för att Lilly låg med mig i vår säng redan, så i alla fall så hade barnen så fint tagit sina plattor (utan att fråga) och satt i soffan allihopa, en lugn morgon med andra ord. Vaknade dock om något tjafs så Ninni inte längre fick plats att ligga ner med sträckta ben i soffan... man måste ju kanske dela med sig lite av platsen på ett annat sätt när man är många och om hon vill ligga ner så kan hon ju gå till sina säng.
 
I alla fulla fall så satte jag ingång med grötan direkt och under tiden som den puttrade på spisen så fixade jag havregryndgröt till Louie med hjälp från Jonna så satte vi äta upp julgardinerna och stjärnan!
Jag har fått för mig att i år vill jag verkligen njuta av julen och hela stämningen! Inte för att jag vet jur det ska gå till med tanke på vårt ekonomiska tillstånd just nu då Göran inget jobb har... efter att ha jobbat som vikarie i ett år nu ca, inte fullt men det har funnits jobb så gott som hela tiden och när det varit lite så har han tagit föräldradagar men nu är dessa också slut...
Vi får göra det bästa vi kan i all afll och känslan finns där och ska tas tillvara på så att den håller i sig!
 
Det blev i alla fall jättefint och mysigt!
 
 
 
Göran och Casper gick så småningom ut och började lasta ner grejer för att hjälpa pappa då vi fått besked om att han och lillebror kommer idag om pappa får hjälp att bära, PG hade gjort illa foten igår när de lastade ur nämligen.
Jag var inne och sysselsatte barnen så gott det gick samtidigt som jag lade Louie, tog hand om tvätt och försökte söva Lilly på min rygg vilket misslyckades...
 
En stund innan pappa och Jacob kom så kom de in och värmde sig lite och jag började steka pannkakorna som vi skulle ha till middag, crepes stod på menyn.
 
Pappa och Jacob kom, jag stekte pannkakor ganska länge, pappa drack kaffe och Jacob lekte på bara med alla sina syskonbarn, Lilly var på honom hela tiden och skulle sitta brevid och vara nära.
 
Lagom tills att de lastat klart så var middagen klar och jag frågade om de ville stanna och äta, de stannade gärna och åkte strax innan 19.00.
Jag fick meddelande av Jocobs mamma Milla när de kommit hem att Jacob bara hand mumlat något ganska otydligt innan han lade sig på kydden och somnat, antar att hon kommer få höra mer i morgon. Han hade i alla fall haft roligt och det var riktigt skoj att ha honom här, han lekte på jättrebra med allihopa.
 
När de åkt så duschade vi skolbarnen och nattade de mindre (de får duscha i morgon), hjälpte de som dischat att byta sängkläder och nu är alla i säng sen en bra stund, hör sock hur Meja och Jonna pratar och fnittrar där uppe...
 
Jag är nöjd med helgen, som gick minst lika fort som veckan. Tyvärr hann vi inte på ågon julskyltning men jag kände att det inte var någon ide att stressa bara för att hinna til tempo en liten stund med alla barnen, får planera lite i förväg nästa år.
 
Nä nu ska jag säga åt de där flickorna där uppe att de MÅSTE SOVA! och sen ska jag kanske virka lite så snuttefiltarna jag börjat på blir klara. Fundera över några nya projekt kanske jag också ska göra ;)
 
Hoppas ni andra också haft en fin helg och 1:a advent! <3<3<3