påbörjat sortering av vinterkläder...

Ja det blev nog lite av dagens sysselsättning...

Jag började med att plocka bort barnens täckbyxor och tjockare jackor, det blev tre maskiner innan det var klart, overallerna har jag redan tvättat undan.

Under tiden som maskinen gick så passade jag på att sortera ur barnens korgar med vantar, mössor, fleecedressar och annat, det blev inte så mycket kvar när jag var klar! men detta tvättar jag upp en annan dag.

Efter lunchen gick vi ut, Göran hade fått hämta Casper på skolan precis innan vi skulle äta för då hade det blivit någon konflikt med läraren och som vanligt så får man olika versioner av lärare och Casper, dessutom är lärarna ganska bra på att skippa detaljer och annat viktigt!

I alla fall eftersom han ändå var hemma så fick han också hjälpa till att lasta ved, vi hade ju tänkt tömma vedboden helt men det blir en omgång till en annan dag.

Towe och Ninni sov under tiden i vagnen medan Hilma och Melvin bodde i en varsin vattenpöl! meja var ju fortfarande hos farmor och Jonna hade följt med Elin hem för att leka.

Nästa projekt blev att locka ur garaget på baksidan, det ska rivas så småningom eftersom det knappt sitter fast i lagårdsväggen längre... lika bra då att sortera ur och slänga det som går att elda på majbrasan.

Vi var ute rätt länge, klockan var nog strax efter 16.30 när jag och Towe gick in, de andra blev ute lite längre och rätt som det var hör vi ett ljud från en vrålande motor, inget ljud vi hört förut och  så klart så hade killarna fått igång BMV:n! Härligt!

Jag och Towe lagade mat, baconlindad kyckling och vitlöksris, Ninni satt i babysittern och kikade efter ny blöja och mat.

Efter en ganska sen middag åkte Göran och Casper på bandyn, barnen kikade på bompa och jag bakade en kaka (lingonkaka fast med röda vinbär) samtidigt som jag lyssnade på Jonna när hon läste sin läsäxa.

Nu är klockan 22.45, jag har gjort fika som vi strax ska äta, de tre största barnen kom i säng för ca 30 minuter sen så nu har lugnet äntligen lagt sig och i morgon ska vi till Sveg på kalas!

Puss puss♥

Musik café och annat...

I onsdags var vi bara hemma och tog det lugnt hela dagen, Hilma var med farmor till Svensta en sväng så efter lunch när både Towe och Ninni sov så var det helt lugnt här hemma! hade eventuellt tänkt gå en promenad men solen försvann och det började blåsa... då kändes det mer lockande att bara vara hemma och slappa en stund i det lugna, jag fastnade en stund framför tv:n...

På eftermiddagen bakade jag och Casper kolakakor till Musik café som de ska ha med skolan och sen så passade jag på att baka några muffins också medan Göran fixade middagen.

Igår torsdag var det våravslutning på kyrkis, jag hade ju bakat muffins som jag tog med mig :). Dessvärre så var vi bara två mammor som kom och 4 barn varav jag stod för 3 av dem ;) men vi hade trevligt i alla fall. Mia som har 11-kaffe med barnen kom ner och frågade om vi inte kunde komma upp och hälsa på alla tanterna när vi ätit klart så att de fick kika på barnen, speciellt på Ninni och Pontus (3,5 månader), Hilma och Towe var lite blyga...

Det regnade när vi gick till kyrkis men sen när vi gick hem var det uppehåll. Göran var i stan så jag skulle promenera hem för att ta bilen och hämta barnen på dagis men Susanne ringde precis när vi skulle gå och sa att hon kunde hämta dem, hon hade varit hos veterinären och var strax hemma.

Jo, Göran var i stan för att när vi var i stan och handlade så köpte han tennkablar och när han kom hem så fattades en kabel... han ringde och de var tvungna att köpa nya och så fick han åka in och hämta den igår... men han fick ingen reseersättning (som man enligt lah har rätt till) bara för att chefen bestämt det... bara för att det inte finns något underlag för vem som gjort fel i det hela, dem eller leverantören... tycker ändå att det är deras ansvar att kolla att allt är i förpackningen innan de lämnar ut till kunden, speciellt när som i detta fall förpackningen redan var öppnad!
Nog om det...

Vi kom hem, Meja och Melvin följde med farmor hem en stund, Towe och Ninni sov och jag och Casper spelade lite Alfapet!
Göran var inte hemma ännu då han stannade till i Svensta och hälsade på Robert en stund.

Jag svängde ihop lite middag, wokgrönsaker, grillkorv och överblivna tortellini sen gårdagen samt en burk creme fraiche och lite kryddor.

Klockan 18.30 var det musik café i Handsjön, eleverna skulle vara där redan 17.00 och förbereda så Casper fick åka med sin lärare, jag och Ninni kom efter senare och vi åkte Mazdan, första gången jag körde den :) och det känns som att man sitter på backen och kör om man jämför med Opeln (stora bilen).

Ninni sov mest hela tiden, vaknade och kikade runt en stund innan hon ville äta och sen sova igen. Själva musik cafét bjöd på en massa musik och gott fika, jag var mest törstig och drack ganska många glas med saft men en och annan kaka slank ner också :).

De såldes även lotter och en auktion hölls, eleverna hade ritat tavlor som man fick köpa för miljoner, den dyraste tavlan gick för 50 miljoner (50 kr), roligare att ropa miljoner än kronor!
Sist av allt hölls en lottdragning med många fina vinster som skänkts från både affärer och oss familjer.

När vi kom hem var bara Jonna och Casper vakna, Susanne hade precis hämtat upp Meja som hade fått lov att sova där i natt, Melvin, Hilma och Towe sov så sött.

Jag gick ner och eldade innan vi kröp ner i soffan och kikade lite på BB... men tröttheten kom smygande och jag var tvungen att borsta tänderna i en av reklamerna för att bli lite piggare...

När det var dags att lägga sig så upptäckte jag att det fanns tvätt som skulle hängas... jag hade glömt bort att Göran sagt att han tvättat en maskin, han hade nog också glömt, han sov på soffan ;)...
Så det var bara att vika en hel massa tvätt sen gårdagen så att jag kunde hänga upp den nya... jag viker alltid tvätten direkt när jag tar ner den, det sparar en hel massa jobb och tid tycker jag!

Idag fredag skiner solen och det var genast mycket lättare att kliva upp! Det är bara Casper som ska iväg på fredagar så jag fixade en tallrik fil med musli till honom så sk vi andra äta snart.

Vad vi ska göra idag vet jag inte, men en sväng ut blir det nog efter lunch, behöver lasta in den sista veden i källaren så att vedboden blir tom, sen så behövs det eldas lite smått fortfarande och veden är så gott som slut i källaren nu.
För övrigt när det gäller värmen så hade jag tänkt att slippa elda mer efter sista April, det är så pass varm ute ännu att knappt någon värme går ut på elementen så vi eldar i stort sett bara för varmvattnet som vi tänkte köra på el under sommaren... Det kostar lite extra men man spar både tid och ved som kan behövas bättre i vinter!
Blir det lite kyligt någon dag så går det ju att elda lite i kaminen :)

Nu är alla uppe och vakna utom Göran så jag ska peta liv i honom och sen ska det bli lite frukost... mannagrynsgröt låter lockande.

Puss puss♥

ps. i morgon ska vi till Sveg och fira Jacob som fyllt två år!



Storhandlade för mycket!

Det var tänkt att vi skulle åka till Östersund och storhandla på eftermiddagen idag men när vi hade ått och lagt oss igår så kom vi på att det kanske var bättre att göra det från morgonen så att det inte skulle bli så sent... en liten hake var att Ninni hade tid för vägning på BVC vid 13.00...

Så i morse vid 06.30 ringde vi till Susanne och frågade ifall hon kunde passa barnen en sväng på morgonen i stället och  lämna M&M på dagis vid 09.00!? och det gick bra, hon kunde passa Hilma också :)

Så strax efter 08.00 satt vi i bilen påklädda och klara för en tur till staden, vi hade Towe och Ninni med oss.

Vi handlade massor men så gott som bara efter listan och två stora kundvagnar var proppfulla när vi kom till kassan. Vi handlar med easy shopper och hade packat allt så fint och bra i sina påsar och självklart så blir det avstämning!!! Men det var väntat, var rätt länge sen vi hade en sist men så typiskt när vi verkligen hade packat allt SÅ himla bra!

Packa upp och packa ner och betala sen var i iväg igen och klockan var då 11.30...

En snabbis på Laitiz och Barnens hus innan vi tankade på preem för att sen köra drive in på det gula M:et innan vi åkte mot Svensta.
Lite knappt om tid blev det och vi kom 10 minuter sent men jag ringde innan och meddelade och det var ingen fara...

Vägde både Ninni och Towe som ökat bra (siffror kommer i separat inlägg), Iris tyckte att de var så duktiga båda två! Ninni fick lite tutte och sen var det dags för efterkontroll hos barnmorskan, det har ju bara gått 5 veckor men det gjorde inget...

Efterkontrollen gick också bra, vågen visade på 75 kg, blodtrycket var bra, knipet lika så ;) och några medel ville vi inte ha... Kristina sa att hon skulle ha blivit förvånad ifall jag hade svarat ja på den frågan :O!!!

Sen svängde vi in på apoteket och införskaffade lite mera nässpray innan vi åkte hem för att packa ur bilen.

Casper hjälpte till att bära i alla varor, Göran packade in i frysen och jag fick hjälp av Melvin, Hilma och Towe att packa upp resten och det var rätt så mycket! (bilder kommer)

Dessvärre så blev frysen full innan vi fått in allt som skulle in.... som tur var så var det bara sånt som klarar sig i kylen några dagar så att vi har lite tid på oss att lösa problemet... vi handlade alltså för mycket!







blev en hel del och ändå är inte frysvarorna med på bilderna och inte blöjor och toapapper heller ;)

Nu är det kväll, barnen sover och varken jag eller Göran har ätit middag så nu blir det lite fika och tv innan sängen.

Puss puss♥

Lugn lördag och full rulle söndag!

I lördags gjorde vi inte så mycket alls... tvättade undan en del kläder vet jag men annars tog vi det nog bara lugnt.

Däremot i söndags blev det fullt ös hela dagen! Göran åkte iväg vid 10.00 tiden, han och Patrik åkte iväg till Ljusdal för att hämta en bil som en jobbarkompis kompis till pappa (eller hur det var!?) ville bli av med, en BMW 323 vit och fin!

Jag hade inga planer för dagen, pratade med mamma en sväng på förmiddagen och efter det med svärmor som undrade i fall vi skulle ta en sväng till Ytterhogdal!? Det var en kvinna som sålde ut det mesta av sitt bohag pga. flytt till Irland och hon hade bland annat ett stort köksbord med 6 stolar som Susanne ville kika på.

Jag hoppade i duschen och gjorde mig klar, barnen var redan så gott som klara så när Susanne kom förbi så var det bara mig vi väntade på ;).
Tony och Casper fick ju inte plats i bilen så de fick vara hemma och lika glada var de för det!

Tina ringde precis när vi skulle ut i bilen, Jonna svarade och hälsade att jag skulle ringa Tina när vi satt i bilen, hon hade bara en fråga om receptet på en marängtårta hon fått av mig förut. Men vi pratade lite om annat också när vi ändå hade varandra på tråden :).

Väl framme i Hogdal så hämtade vi upp Görans mormor och så sen iväg till denna garage utförsäljning, men typsikt nog så var ingen hemma när vi kom...
Vi åkte på Ica och köpte bananer till barnen under tiden vi väntade på att de skulle komma hem igen... kvinnan och hennes dotter var också på affären.

Hon hade inte så mycket kvar i garaget men jag hittade ändå (även fastän jag inte skulle ha något...) en fleecejacka för 5 kr, en pyjamas till Ninni för 1 kr, ett par fina raggsockar för 5 kr samt en overall till casper för 30 kr (inför nästa vinter). Utöver detta så fick jag massor med andra barnkläder och ett boule-spel, Jonna fick också lite grejer.

Bordet som Susanne kikade på var jättefint men det var några från Sveg som också skulle kika på det så vi får väl se vem som blir den lycklige ägaren...

Innan vi åkte hemöver igen så var vi in på Ica igen för att köpa lite kalla köttbullar, festis och fler bananer till barnen att stoppa i sina hungriga magar...
Sen släppte vi av Görans mormor och åkte hem igen.

Klockan var ganska mycket när vi kom hem, närmare 15.30 i alla fall och det var ju ganska sent med tanke på att jag skulle hinna baka en paj och laga middag till våra middagsgäster!
Jag sms:ade Angelica innan vi åkte från Hogdal, hon och Robert kom strax efter att jag slängt ihop pajen och stoppat in den i ugnen :). Det blev en sån paj som jag gjorde ett inlägg om häromdagen fast jag fyllde den med frysta frukter och bär som fanns att köpa i frysdisken... det blev väldigt gott!

Göran hade också hunnit vara hem och vänt, han och Patrik lastade av bilen, Casper och Melvin var snabba ut för att kika, och sen åkte de ganska direkt till Svensta för att lämna igen trailern det hyrt, Melvin som inte fick vara med och leka med Jonna och Meja fick följa med!

Klockan tickade på, gästerna anlände som sagt, barnen sysselsatte dem direkt och jag kunde fortsätta med middagen :). Alla höll till i köket så det var rätt livat rätt som det var men ändå trevligt och mysigt tycker jag.

Kvällen blev trevlig med god mat och trevligt sällskap, lite prat och mys med Angelica och barnen medan grabbarna gick ut en sväng för att kika på bilen innan det så småningom var dags att natta barn.

När barnen somnat och disken var undan plockad mös vi ner oss i soffan, kikade på Big brother Live och åt paj med glass!

Kände mig ganska trött (som vanligt) när kvällen var slut och det var skönt att gå och lägga sig för att sen idag vakna 06.15 (innan klockan), byta blöja och amma innan det var dags att koka gröt och början en ny dag och en ny vecka :)

Idag måndag har vi gjort en mjukstart på veckan... eftersom barnen fortfarande är lite snoriga (mest Hilma och Towe) så kan det kännas skönt, kika på film och leka lite lugnt.
Efter en rätt så tidig lunch bäddade jag ner Towe i vagnen, ammade Ninni och satte Hilma och Melvin i ett bad innan vi tog tag i att göra en matlista för 6 veckor och efter den en rätt så lång handlingslista, i morgon ska det nämligen storhandlas!

När Hilma och Melvin badat klart så ville Meja bada, hon ville bada själv men fick efter en stund sällskap av Hilma som tydligen ville bada mer (fast hon inte fick)... ;)

Barnen kom hem från skolan och vi avslutade handlingslistan...

Jag satte mig för att göra läsläxan med Jonna men hon vägrade, hon har varit på dåligt humör de senaste dagarna och jag tror det beror på att hon är trött och orkar egentligen inte med sig själv riktigt... hon vill så mycket och tycker allt är orättvist även fastän hon vet att det egentligen inte är så... hon vill för mycket och har full speed jämt! Men hon är nog i den här "between" åldern och är därmed  En Tweenie som det kallas nuförtiden, inte lätte för varken henne eller oss som föräldrar... men det är ju en fas som ska gås igenom och det går ju över (förhoppningsvis!? hihi).

Nu sover barnen sen någon timma, tvätten har Göran vikt, jag har eldat och gjort Ninni klar för natten, mätt och nöjd verkar hon vara också så nu ska jag gå och fixa lite fika.

Puss puss♥

Ler och snorar!

Ninni är ju också lite snorig då alla vi andra är förkylda men bara snor, inte påverkad på annat sätt vad jag märkt... Idag har hon varit lite extra snorig, blir täppt och det är svårt för henne att andas med näsan... Kör med koksalt spray och Näs Frida flera gånger om dagen men nu ikväll ska vi ta Neseril näsdroppar också som har avsvällande effekt för att se om det bli lite bättre.

Vägt henne har jag heller inte gjort än men jag ska göra det till veckan... märker ju som sagt att hon växer och är nöjd ändå men för någon dag sen så vägde vi henne på köksvågen ;) mest för att se vilken storlek på blöjor jag skulle köpa ;P. Tror att vågen visade på knappa 4400g !? Minns inte exakt då det var Göran som hade koll på siffrorna.

Börjat le har hon gjort också!!! Första skymten av ett leende kom redan förra veckan men idag har hon bjudit på flera små leenden :) Inte full kontroll på dem ännu men svarsleenden är det med all säkerhet!

Hon fokuserar och fäster blicken sen någon vecka tillbaka, (det har jag skrivit tidigare) men nu visar hon mer och mer intresse av att se sig omkring och fästa blicken längre stunder på olika färgglada föremål! Sprattlar mer och mer med både armar och ben också, börjar bli alltmer livlig och rörlig, nu börjar det hända grejer!

Igår beställde jag en bok till henne, en Mitt första år bok så att vi kan dokumentera hennes framsteg och utveckling.



Denna blev det!

Beställde även en till kusin Märta, hon har inte fått någon gröt ännu så då blir det en bok i stället :)


Denna till Märtis...


och denna till Märtis mamma och pappa, boken är två böcker i en, tyckte den verkade lite rolig.

psss, men säg inget för det är en hemlis ;)



Kalaset blir flyttat...

Vi är fortfarande förkyla, inte alls dödssjuka men eftersom lillebror och även andra inbjudna till kalaset i morgon lördag också är snuviga så blir kalaset flyttat till nästa helg i stället.

Idag är Göran ute på vift igen så jag har varit hemma själv med alla barnen utom Casper sen 10.30 tiden... jag har bakat havrelimpor och denna gång blev de genomgräddade då vi skaffat en ny ugn! Den inhandlades i tisdag :) en AEG som rymmer hela 74 liter och är ännu större än vår gamla rätt så stor ugn!

Efter limporna snodde jag med hjälp av Hilma och Towe ihop en sats med kladdiga chokladmuffins, det är ju ändå fredag och då får man lyxa till det lite.

Vi åt lunch, Towe har sovit, Ninni lika så och nu sover hon igen. Barnen har kikat på film och lekt, Jonna har knallat iväg på kalas till Elin, Casper har kommit hem från skolan och jag har vikt och hängt upp lite tvätt, snart är det dags att börja med middagen!

Igår var vi till stan och införskaffade en ny kamera då vi tänkt att Jonna ska få vår gamla i present när hon fyller år! Hon har nämligen önskat sig en kamera :)

Jonna som hade lite feber kvällen fick vara hemma från skolan och följde därför med oss till stan och passade på att inhandla en liten present till Elin. Hon valde ett Best friends hjärta.

Under tiden vi var i stan så var Meja och Melvin på dagis och sen hämtade Susanne dem ivd 14.30, hon skulle till Hogdal och M&M fick följa med. M&M hade för övrigt varit med dagis till Åsarna och sett på teater på eftermiddagen! Roligt med små utflykter!
Casper var hemma själv någon timma efter skolan.

Nu har Melvin och Hilma hittat på hyss tillsammans bara för att jag sitter här... Hilma får inte vara uppe i de stora barnens rum, Melvin fick lov att vara uppe en stund med Meja och nu är Meja nere och då har Melvin lurat med sig Hilma upp! Casper är så snäll och går upp och hämtar henne nu!

Göran meddelade nyss att han strax är på väg hem från Svensta.

För övrigt är näsan täppt och rinner, huvudet känns tungt och feberkänslan finns i kroppen... men har ingen feber... lite ont i halsen finns också men det lär ju gå över så småningom... det värsta är att man blir så ljudkänslig och slö...

Paus...

Fick avbryta en stund då mamma ringde och nu är det kväll... Jonna sover över på kalaset, det stod på inbjudan att man fick det om man ville. Vi hade sagt att hon inte skulle få göra det men jag smög ner pyjamas och tandborste i hennes ryggsäck som hon hade med sig och gissa om hon hade blivit glad när hon öppnade och förstod!!!?!!!

Melvin, Hilma och Towe sover, Meja sitter med Ninni i famnen och kikar på Let´s dance, Casper spelar lite dator och Göran är på bandy sen 19.00.
Själv har jag ägnat kvällen till att natta barn, plockat undan efter middag, vikt lite handdukar, stoppat kläder i tumlaren och satt igång ännu en maskin...

Nu ska jag passa på att sitta och slöa lite framför datorn så länge som Ninni är nöjd i sin systers famn ;)

Puss puss♥


Förkylda :(

I förrgår slog det till på Towe, hon som nästan var helt frisk blev sämre igen... snorig och lite hosta på natten. Även Casper Jonna och jag har rinnande näsor och lite ont i halsen men ingen feber än så länge :)

På Lördag är det ju tänkt (om vi är rätt så friska) att vi ska åka till Sveg för vi är bjudna på Jacobs 2 års kalas! Även 2-åringen är tydligen sjuk så vi får hålla tummarna för att de också kryar på sig!

Det har hittills varit en lugn dag, jag har bäddat rent i sängen efter att jag sytt om lite på ett påslakan sen gjorde vi lunch som bestod av makaroner och korv till Hilma och Towe medan jag och Göran åt omelett!

Meja och Melvin har nu kommit hem från dagis och sitter i soffan och mumsar äpple framför Shrek tillsammans med Hilma och Towe, Ninni sover.
Jonna och Casper har också kommit hem men nu är de ute och delar ut inbjudningar till Musikcafé (som vi inte fått information om, det ska tydligen bakas men om det finns någon struktur i det hela vet jag inte !?) som ska hållas i morgon kväll i Handsjön.

Nu kollade jag mailen nyss och självklart hade ett mail med information trillat in under dagen ;)

Snart ska jag börja med middagen, det blir fiskgratäng ;)

Puss puss♥ (snoriga sådana, hihi )






Björnbär och Ananaspaj

Hittade ett recept på en blogg (cookiesndreams.blogg.se) som lät väldigt intressant. Kopierade inlägget så allt som stod var så bra! Har ätit ananaspaj och den är hur god som helst och detta kan ju bara bli bättre :)


Ananas och björnbär
, har ni ätit den kombinationen förut? Kan inte minnas att jag har gjort det i alla fall.
Grunden till den här pajen ligger i att jag inte riktigt kunde bestämma mig vad jag skulle använda, björnbär eller ananas? Så det fick bli båda en liten chansning som lyckades bra! Den här pajen blir som två pajer i en, jag blandade inte ihop frukterna/bären med varandra utan dom fick samsas om en halva var i pajskalet. Och till min stora glädje så höll dom sams :). Grunden har jag gjort som en ananaspaj, den är lite fräsh och framförallt annorlunda med creme fraich blandningen. Godast blir pajen när den svalnat av och är rumstempurerad, med en kula god vaniljglass, sedan brukar jag förvara den i kylskåpet.



Pajdeg:
150 g smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret, blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en springform och ställ kallt i frysen i 30 minuter (pajdegen behöver inte förgräddas). Börja med fyllningen så länge!

Fyllning:
200 g krossad avrunnen ananas
125 g frysta björnbär
2 dl creme fraich
1 dl kvarg 1%
2 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker

Låt ananasen rinna av så att så lite vätska som möjligt kvarstår, ett tips är att krama ur den med händerna. Blanda ihop creme fraich, kvarg, ägg och socker och häll över hälften av blandningen i en ny skål, rör ner ananasen. Ta fram din pajform och lägg björnbären över ena halvan och din ananas blandning över den andra halvan. Häll över resten av smeten på björnbären. Jag använde ett lock som en skjilevägg för att få en så jämn kant som möjligt. In med pajen i ugnen och grädda i 175 grader i 40 minuter. Låt pajen svalna innan servering.





Kan lova att det är precis lika gott som det ser ut, pajen passar perfekt till fikat eller som efterrätt :).
Vilken halva föredrar du?

Puss puss♥

Hurra för Jacob 2 år!

Idag den 17 April har jag varit storasyster till min lillebror Jacob i hela 2 år!!!
Stor grattis till dig älskade lille plutt som växer och blir stor!















Puss å kram
Älskar dig!

Kusinerna växer!

Dagarna går och barnens kusiner växer!
Idag den 16 April blev;


Märta 2 månader!


och Freddie 3 månader!

De växer så det knakar!
Så underbara och fina kusiner, riktiga gofisar!

I går åt vi lunch ute och idag är det 1 dm snö!!!

Igår gick vi ut efter frukosten och var ute i stort sett hela dagen. Det var inte strålande sol hela tiden men blåste heller inte så det var rätt så skönt ändå, ca +7 grader.

Barnen lekte på lite olika håll och jag gick upp på "vinden" i lagårn och plockade fram lite överdragsbyxor och tunnare jackor, även ett varsitt par gympaskor till Jonna och Casper att ha på skolan så de får slippa stövlarna.

När det var dags för lunch så gick jag in och lagade den och tog sen med den ut. Jag och Casper hjälptes åt att bära ner utemöblerna och Göran han krattade, finns ju en hel del yta att kratta på vår lilla (inte) tomt!



Casper och Meja i sandlådan...


Jonna på stydsmattan som för övrigt saknar nät då det nu är helt trasigt... men vi ska troligtvis satsa på en helt ny till sommaren och då en som är lite större!
Tills dess får de hoppa försiktigt och under uppsikt!


Ninni sov gott i vagnen!


Towe också... och hon är väldigt lik Melvin!


närbild på Meja...


Melvin som pekar på något...


Hilma som lekte lite här och var, hon och Towe fick ha galonisar på men de större barnen slapp...


Casper i sandlådan där han trivs hur bra som helst med bilar, crossar och skotrar!


tog en extra bild för att visa hans fina gluggar!


Jonna igen, som helst vill ha studsmattan helt för sig själv eller också får bara Meja vara med och ingen annan... eller som när kompisen Elin kom förbi, då fick ingen av syskonen vara med...


Tony och Måns kom förbi och Tony hade med sig Ville som Towe fick sällskap av i vagnen då hon vaknat :)

Vi var som sagt ute hela dagen och klockan var väl närmare 16.30 då vi gick in och lagade middag som bestod av fiskpinnar och mos! Snabbt, enkelt och barnen tycker det är gott!

Vi nattade väldigt trötta barn vid 19.00 tiden och sen kom Benny förbi och var här hela kvällen. Jag lånade hans bil när jag åkte på macken för att inhandla lite godis som jag för övrigt hade kunnat skippa då Ninni haft lite magknip idag... :(

Vi satt uppe och kikade på Big brothet Live och sen fikade vi smörgås och te innan vi gick och lade oss.

I morse då jag klev upp så var det helt vitt ute, det hade snöat och inte bara lite!
Jonna konstaterade ganska snabbt att hon inte kunde ha sina gympaskor som hon sett fram emot utan fick snällt ta stövlarna i vanlig ordning. Iofs. så har de bra stövlar, ull fodrade Viking som är lätta och sköna så det går ingen nöd på dem direkt...

Inte nog med att det hade snöat under natten so fortsatte det att snöa till och från resten av dagen...

vid 14.00 tiden såg det ut såhär...


... svårt att tro att föregående bilder togs dagen innan...

Jaja, snön lär väl inte bli så långvarig hoppas jag!? Vill ha vår nu!

Benny har varit här lite till och från idag också och Hilma blir så glad när han kommer!

Susanne var hit en sväng på sin rast och det kom fram att Patrik både har namnsdag och fyller år idag så Benny och Göran slog sina kloka huvuden ihop och kom fram till att det skulle vara gott med smörgåstårta!

Efter lunch så var Benny barnvakt medan jag och Göran åkte ner på Grindes och handlade till smörgåstårta och veckans middagar.

Göran googlade fram något recept som han ville pröva och sen kockade han ihop två olika röror, jag fick äran att kleta med rörorna och göra själva tårtan :)... under uppsikt av kocken såklart ;P

Smörgåstårtan fick bli vår middag, Göran hade sagt till Susanne att de kunde komma förbi vid 17.30 tiden och barnen fick äta först!

Bild på tårtan kommer en annan dag :)

Nu sover alla barnen sen någon timma, diskmaskinen är igång och det eldas i källaren... så nu ska jag se på Big brother innan sängdags!

Jag har varit hur trött som helst hela dagen, frusen också, ände till och med upp i kaminen i förmiddags! Min frossa beror nog mest troligt på att jag lyckats få någon sorts mjölkstockning på vänser bröst... röda strimmor och lite ömt... man ska inte stå med dörren på glänt och ropa på katten med bara bröst...!!!

Puss puss♥

Fler tänder och gluggar!

Nu har Casper dragit ut 2 tänder till! En igår och en till precis nyss! Så nu har han gluggar överallt, sammanlagt från 7 tänder men det är ändå bara 4 gluggar då han dragit ut flera tänder som sitter bredvid varandra!

I underkäken har han sina fyra tänder i mitten och sen fattas det två tänder på vardera sida och i överkäken ser det ut likadant förutom att han BARA tappat två på ena sidan och en på den andra ;) Bara 5 mjölktänder kvar att tappa nu då :)

Vet att jag lovat att lägga ut bilder idag men det får vänta... det har varit mycket att göra nu ikväll så nu vill jag bara sätta mig ner, fika lite och ta det lugnt innan det är dags att sova :)

Puss puss♥

Baka med trasig ugn!?... Fredag den 13:e...

Började dagen med att bli väckt av Hilma strax innan 06.00! Barnen verkar inte förstå att det är lov och att det innebär att man får sova långe ;).

Samtidigt som jag kokade gröt till frukost satte jag en deg, havrelimpor. När jag bakat ut dessa så satte jag en bulldeg också med hjälp av Hilma som ska blanda, pilla, kika, peta osv... man kan inte lämna henne mer än 2 sek. för då har hon hunnit göra någonting av detta...

Jag gräddade limporna och lät barnen baka bullar, jag gjorde en sats deg endast till dem och fyllningen som jag och meja blandade ihop hade en smak blandning av vanilj och choklad.

Barnen fick kavla, kleta, rulla, dela och lägga sina bakverk i formarna själva, jag hjälpte till lite här och var... till och med Towe fick en liten deg och skapade 4 bullar!


först så kavlar man...




sen så smetar man...


gott tycker Towe :)




sen så rullar man... och delar...


innan man placerar bullarna i sina formar...


klar!




Jonnas bullar såg alvt slaktade ut...


Towe också...




sen hjälpte Angelica barnen med att pänsla bullarna!


Havrebröden blev klara, lite degiga i botten tyckte jag men hade inte riktigt tid att fundera mer på det då...

Göran lagade lasagne och vi fick besök av Angelica och Robert! Ninni fick en fin present och barnen överöste dem med kramar!

Jag gräddade bullar och tyckte de va en aning bleka...

Vi åt lasagnen till lunch, lite senare än vanligt men det gjorde inget... det som däremot gjorde något var själva lasagnen som inte riktigt verkade klar... den va blaskig och plattorna var inte riktigt klara...

När vi sen smakade bullarna så förstod vi att något var fel... Göran kikade i ugnen och på botten låg fortfarande pärlsocker från bullarna som ännu inte var smält... hummm

Vi konstaterade att undervärmen i ugnen slutat fungera... det är därför som mina scones inte blivit helt bra heller de senaste dagarna... och det är därför som ugnen tagit längre tid på sig att bli varm... SKIT!

Jag var efter detta konstaterande tvungen att pröva om varmluften ändå fungerade och slängde ihop en sockerkaka. har aldrig gräddat en sockerkaka i varmluft förut men det verkade gå bra!

Men F*N en trasig ugn! Vi använder ju ugnen rätt ofta och jag vill kunna baka bröd! Jaja, vi får väl se hur länge varmluften i ugnen fungerar, timern på den har också muppat sig... den piper inte när tiden gått ut... så det blir väl till att spara lite pengar och kika efter en ny antar jag!?

Om allt detta beror på att det faktiskt är/var fredag den 13:e vet jag inte...

Tog en massa bilder på dagen bak men dessa lägger jag ut i morgon för nu skulle jag ha sovit för länge sen! jag är aptrött!

Får se om limporna går att äta i morgon, bullarna gick i alla fall an även om de var lite smått degiga...

Puss puss♥


Påskhelgen!

Jo det har ju varit påsk och vi är som jag skrev tidigare i ett inlägg inga storfirare av denna högtid... men barnen har fått påskägg med godis och strumpor (strumporna från mormor!) och vi har druckit påskmust!

Vi har ätit kyckling och tacos, ingen påskmat men mat som vi gillar! I torsdags när vi var på kyrkis fick vi däremot påskmat så lite sill och annat har jag ätit :) Men man är ganska less efter julmaten fortfarande...

I Torsdags (skärtorsdag) kom mamma förbi på eftermiddagen och stannade några timmar! Vi fick även besök av ett gång påskkärringar som knackade på och vill he ha lite godis ;). Själva var vi inte ut och påskade... det blåste kallt och barnen var fortfarande snuviga så vi skippade det... vi påskade så det räckte förra året då vi var ute i 3 timmar och fick med oss nästan 6 liter godis!!!
Göran var chaufför på kvällen/natten.

I Fredags (långfredag) fick vi vid 09.30 tiden besök av Helena, Lukas, Ebba och Monica, Helena och barnen behövde friseras och så ville de ju självklart snusa lite på Ninni och de andra barnen!
Meja hade besök av Cornelia som även var här en stund på torsdagen. Efter lunch så satte vi oss i bilen för att åka mot Brånan och hämta en fin vagn som vi fått köpa av bästa Elin. En Brio race som vi ska ha till Hilma, har ju endast tvillingvagnen nu. Vagnens fotstöd var trasigt på ena sidan (men det visste vi) och nu så har Göran lagat, gick att svetsa lite :) och Hilma ÄLSKAR vagnen!!!

i Lördags (påskafton) fick vi besök av Ewe, Freddie, Niklas och Isak, det har jag skrivit om tidigare och det var jättemysigt! Tack så mycket för att ni kikade förbi, det uppskattas!
Sen på kvällen så var Göran chaufför igen (även jag ;P) och han kom inte i säng förrän 03.30 men det var det värt!

Söndagen (påskdagen) fick vi också besök! Då var det pappa & co som trillade in strax innan lunch och stannade till strax innan 20.00! Vi åt lunch, pratade, barnen lekte, det mystes, vi åt middag, pratade lite till, umgicks och hade mysigt! spelade Yatsy gjorde vi också!
Göran som var rätt så trött efter att ha varit chaufför lade sig för att vila efter lunch och tvärsomnade! Så han var väl inte så jättesocial denna dag ;)
På kvällen var han piggare och vi kikade på Big brother som vanligt.

Igår Måndag (annandag påsk) åt vi frukost och sen bakade vi piroger som var klara lagom till lunch. Under tiden degen jäste och pirogerna gräddades så spelade vi spel.
Efter lunch följde Göran med barnen ut och lekte någon timma, jag skulle också gå ut var det tänkt, skulle bara tutta Ninni och lägga henne i vagnen... men lagom till att hon fått ny blöja och tuttat klart så ville Towe gå in så vi lagade middag i stället.

Så på kvällen kom Angelica förbi och  friserade mitt huvud lite, det var ju ett bra tag sen sist och det är rätt ovant nu igen! Kanske en aning för kort i luggen men annars bra, det växer ju fort så det gör ingenting... sen så tar det ju någon dag att vänja sig samt att det brukar bli annat när man tvättat och fixat håret någon gång själv :). Casper meddelade att han faktiskt inte gillade när jag klippte mig så här... jag frågade vad han inte gillade och det var snaggen på sidorna som han inte gillar.... men som han själv sa så är det ju han som tycker så ;). han är så go!

Pratade även med världens bästa Tina igår kväll, hon ringde efter Big brother och vi skulle bara prata en kort stund... hon hade dragit på sig mjölkstockning och  ville ha lite tips och råd av sin expert till storasyster som hon själv säger ;P! Jag är bara glad att kunna hjälpa!
I alla fall så blev det BARA 2 timmar och 10 min (!!!) som vi pratade och det visade sig att strax innan vi lade på så släppte mjölkstockningen, knölarna försvann och hon hade kunnat pumpa ur mycket mer mjölk än hon kunnat på hela dagen! Kanske att jag är lite magisk ;P, eller så var det bara mina tips som gjorde susen samt råd som kanske lugnade hennes själ en aning!? Skönt i vilket fall att det släppte!

Idag Tisdag är det vanlig vardag igen, förutom att barnen har lov. Göran och Casper är i Funäsdalen, de klev upp 06.30 i morse och åt frukost innan de strax efter 08.00 blev upphämtade av Susanne. Vid det laget så var vi också vakna och uppe, Göran hade myst med oss en stund i sängen, Ninni bajsade rejält och de andra barnen satt i soffan och myste under filtarna och kikade på bompa.

Varför grabbarna är i Funäsdalen idag berättar jag senare ;)

I övrigt så har vi hela denna helg vaknat väldigt tidigt på morgnarna, runt 07.00 varje dag och ingen av oss har egentligen legat och dragit oss speciellt länge, det tycker jag ändå är rätt skönt! Och bra med tanke på att vi haft det ganska fullt upp varje dag med små besök och äventyr!

Ps. blir väldigt mycket uppdaterande av bloggen när jag är hemma själv med barnen har jag märkt... men det är ju mest för att datorn/datorerna oftast är upptagna av de större grabbarna då när jag har lite tid över att sätta mig och skriva ;P... och att skriva på kvällarna som jag brukar tycker jag oftast blir sent och då är jag bara väldigt trött dagen efter...

Nu ska jag försöka göra någon nytta... om det finns något att göra!? (tvätten fixade jag ju igår) Annars kan jag ju alltid mysa tillsammans med barnen!

Puss puss♥




Familjefoto!


För varje barn så har vi tagit ett familjefoto och snart är det dags igen!

Så här har det sett ut genom åren;


Casper 2001


Jonna 2004


Meja 2007


Melvin 2008


Hilma 2009


och Towe 2011

Både jag och Göran har ju förändrts en del... gillar bild med Jonna minst och den sista mest!

puss å kram

Påskkärringar!

På självaste skärtorsdagen så skulle det påskas på dagis.

Meja och Melvin var rätt peppade :)

...sen så har vi ju Meja som alltid måste sppexa så fort kameran åker fram...

Hilma och Towe hade också röda kinder och prickar när vi gick till kyrkis samma dag men de smetade ut sitt rätt snabbt så jag struntade i att ta någon bild...

Puss i påsk!


Tre veckor!

Tiden rinner iväg och igår blev Ninni hela 3 veckor!

Jag har inte varit iväg och vägt henne något än... sist hon vägdes var på hembesöket, kanske borde skämmas lite men det har inte riktigt blivit tillfälle samtidigt som jag känner att hon äter bra, är nöjd och lägger på hullet så det är nog ingen fara.

Hon har nyligen börjat fästa blicken och smått börjat låta den följa med saker som far förbi hennes synfält, men hon är fortfarande väldigt bra på att titta i kors och tvärs också ;)

Hon är mer och mer vaken på dagarna men sover fortfarande stor del av dagen.

Vi plockade fram babysittern för några dagar sen, hon får sitta i den om hon är vaken då vi t.ex. ska äta eller vistas i köket, är vi vardagsrummet och hon är vaken så brukar hon få ligga i soffan.
Sover hon så ligger hon oftast i sin säng, förutom på kvällarna då hon ofta ligger på soffan med oss eftersom hon ofta då vaknar lite till och från. Brukar lyxa till det så att hon får sova på mitt bröst också ibland när vi myser i soffan!

När hon är vaken brukar syskonen passa på att mysa med henne, Towe och Hilma vill gärna hålla, Melvin frågar inte så ofta utan brukar snusa på henne ibland när han springer förbi ;).
Jonna vill ofta bara hålla en liten stund, Meja kan sitta med henne länge och hos Casper somnar hon gärna. Igår låg han på soffan med henne i famnen och läste en bok som han ska sen ska recensera på skolan.
Med pappan myser hon självklar också varje dag och flera gånger, lite extra roligt blir det nu när hon om sagt har börjat fästa blicken och vara med lite mer.

Hon gillar att ligga på skötbordet och idag fick hon pröva på att bada för första gånger, innan har jag mest tvättat av henne med en tvättlapp lite då och då.
Att bada gillade hon också, premiärdoppet blev i diskhon, jag tyckte att det var lättsammast så, större än handfatet och bättre höjd än badbaljan som vi vanligen ställer i badkaret... den är så otymplig att lyfta när den är full med vatten...

Hennes navelsträng lossnade ju för ca 1 vecka sen och  nu har naveln läkt fint, kollar till den och tvättar den någon gång ibland men senaste dagarna har den varit jätte fin.

När vi är ute så ligger hon i vagnen och sover gott, än så länge så lägger jag inte ut henne för att sova utan bara när vi är ute och sover hon när vi ska å in så får hon ligga kvar men då stoppar jag dit barnvakten och kikat till henne lite då och då. Blir mer sovning ute sen när hon fått in lite mer sovrutiner, nu sover hon ju som sagt lite från och till mesta delen av dagen.

Hon vaknar när hon är hungrig och brukar då få en ny blöja, antingen före eller efter mat beroende på hur hungrig hon är :). Sen kan hon vara vaken en stund innan hon somnar igen och sover tills det är dags att äta igen.

Blev mycket skrivet om sovning nu... men men så mycket mer än sova, äta och skiter gör hon inte + några vakenstunder då.

Har tagit lite bilder de senaste dagarna som jag tänkte bjuda på men lägger upp dem i morgon...






Myser i soffan...








Towe tokiga spexiga min som hon ofta gör!


Towe blir jätte ledsen när Hilma ska hålla Ninni


Myes med pappan


puss




skönt att bada...




Älskade lilla Ninni

vad vi är glada över dig!


Besök av Freddie!

Idag fick vi finbesök av Ewe, Freddie, Niklas och Isak!

De kom vid 14.00 tiden och då hade jag precis stekt blodpudding och bacon som vi skulle äta till sen lunch... det blev förskjutet och slutade som middag i stället men det gör ju ingenting:)

Göran var chaufför igår och även jag satt uppe sent utifall att jag också skulle ha behövt ge mig ut en kortis men jag slapp ;) Göran hann hem innan det var dags att hämta nästa gäng!
Vi har i alla fall varit ganska så trötta idag + att jag haft lite smått feber och ont i huvudet, hes och snorig... vet inte om det beror på pollen eller om jag är förkyld!?

Med febern kom också en röd strimma på höger bröst... har fått s med alla utom Casper, en så kallad mjölkstockning men ändå inte... febern kommer före det ömma i bröstet och det är inte alla gånger som bröstet ens blir ömt... mer om det i ett senare inlägg...

I alla fall så hade jag tänkt ha kameran i högsta hugg men det blev inte av... Freddie var trött och ville inte annat än att äta och sen sova, men så är det ju när man är liten, Ninni gör ju samma sak ;)

I alla fulla fall så hade vi en trevlig pratstund/fikastund i köket medan barnen lekte, alla slogs förstås om Isaks uppmärksamhet! Till en början var det livat utav bara den men det lugnade ner sig så småningom... tänk att det ska bli ett sånt himla liv på alla bara för att det kommer någon! men så är väl alla barn... eller!?

Klockan var närmare 16.00 när de gav sig av, de skulle vidare till Sveg och för att hinna med middag så var det ju hög tid att åka, de ska kanske komma förbi på hemvägen också :)

Idag blev alltså en heldag inne, vilket inte är det ultimata alla dagar... men i morgon ska barnen få vara ute och leka! hade tänkt släppa ut dem en sväng på eftermiddagen idag men allt blev så förskjutet och tiden knapp.

Jo, Ninni fick ju ett fint paket av Freddie också! Jättefina kläder, ska lägga upp bild på dem senare!

Här kommer bild:


Jätte söta!

Puss puss♥


Glad påsk!


Glad påsk på er alla!



Fick fina blommor av älsklingen i måndags ...

mms_img-15781716 (MMS)

Fick fina blommor av älsklingen i måndags när han kom hem från staden <3


tänderna lossnar!!!

För drygt en vecka sen, förra lördagen så drog Casper ut sina tänder på löpande band... han satt och vickade på en som var lös och plötsligt lossnade den! Tanden som satt bredvid blev lös när den första lossnade och vips hade han dragit ut den också!

En stund senare kände han att en tand på andra sidan också var lös och ett, tu, tre så lossnade även den!!! Vid det här laget så tyckte han det var lite smått läskigt och vågade inte pilla på några fler tänder :P


fyra tänder i mitten av underkäken och sen fattas det två tänder på vardera sida... ser lite roligt ut, synd bara att det var svårt att få en bra bild...

Nu har han sammanlagt tappat 13 st av sina mjölktänder!

Helt blöjfri!

Hilma har ju varit blöjfri ganska länge nu, i alla fall dagtid. På nätterna har vi haft blöja bara ifall att men det var väldigt länge sen som blöjan inte var torr på morgonen...

Så härom dagen så struntade vi i nattblöjan helt enkelt. jag frågade henne inte om hon skulle vara utan blöja utan satte bara inte på henne någon och hon protesterade inte... nu är det 4:e natten utan blöja (om jag räknat rätt!?) och det funkar jätte bra!

Även det är med att bajsa på toaletten har lossnat helt nu! Igår blev det en olycka då vi var ute, svårt att komma på att man ska hinna in på toaletten när man är mitt uppe i leken och dessutom är ute!

Nu sköter hon det här med att gå på toaletten helt själv, ropar när hon är klar och har bajsat, även ibland när hon har kissat, och att tvätta händerna efteråt är ju jätteroligt!



ps... bilden är tagen för några veckor sen och julgardinerna i bakgrunden kan vi ignorera ;) de är i alla fall bytta nu :P

Sötnos kattungar, kull nr 2.

I söndags kväll fick ju Sötnos kattungar igen, 4 st blev det!


igår (måndag)...


och alldeles nyss (tisdag)

Det är än så länge svårt att se om de blir långhåriga och lurviga... men pälsiga är de i alla fall ;)
Så små och söta och så har de ju en jätteduktig mamma också!

Två veckor!

Idag är det 2 veckor sen lilla Ninni kom till oss! På ett vis känns det som att tiden går fort och att hon kom igår men på ett vis känns det som om hon alltid varit här med oss för allt bara flyter på som vanligt och  det funkar superbra med en liten bebis till!

Än så länge så sover hon sig mest igenom dagarna, nätterna också för den delen ;). Hon vaknar och vill äta, ofta bajsar hon när hon vaknar eller så vaknar hon av att hon bajsar!? Så en ny blöja och så lite mat så är hon hur nöjd som helst!

Hon tycker om att ligga på skötbordet, är faktiskt nöjd med det mesta!
Första dagarna så sov hon mest, sen började hon med att ha lite vakentid på morgonen och på kvällen, senaste dagarna har hon varit vaken lite mitt på dagen också men som sagt så sover hon mest och verkar nöjd!

Syskonen tar väl hand om henne, vill pussa och gosa,, vara med och kika men låter henne ändå vara ifred då hon ska sova.
När hon sover ligger hon oftast i sin spjälsäng men är inte alls instängd i sovrummet utan det låter och rör sig omkring henne hela tiden, spjälsängen står precis innanför öppningen till vårt sovrum och det finns ingen dörr. Just nu får spjälsängen agera grind in till sovrummet eftersom Sötnos ligger där inne med sina kattungar.

Mina bröst har anpassat sig och vårtorna är läkta så den senaste veckan har det bara varit ett nöje att amma henne! Första veckan är ju lite värre med eftervärkar, såriga bröstvårtor, svullna och ömmande bröst osv... men det hör ju till!

Lite snorig är hon också, syskonen är ju snoriga så det är egentligen inte konstigt... vet inte om hon direkt är förkyld!? Kan ju vara vanliga mjölkkusar som hon har bara... men lite koksalt och en nässug så är det problemet löst!

Nu är lilla stumpan vaken så jag får fortsätta senare, kanske skriva några rader till och lägga till några bilder :)

Nu är jag tillbaka...

Hade funderat ut några rader till att skriva men minns inte nu vad...

Nappen har vi inte börjat med ännu... brukar börja med den efter ungefär en vecka men det har inte riktigt varit nödvändigt ännu... någon gång då det varit så att jag inte kunnat amma henne direkt då hon velat så har Casper suttit med henne och hon har fått snutta på hans lillfinger.

På kvällarna då hon varit något gnällig efter sin lilla vakenperiod så har det räckt med bröstet och närhet så har hon varit lugn!

Men tanken slår mig ibland, tänk om jag väntar för länge med att ge henne nappen och så vill hon inte ha den! Visst kan barn klara sig utan napp men de flesta använder ju då i stället mamman som napp och jag vet inte riktigt om jag vill det!?
Jag kan inte komma ifrån att en napp är väldigt behändig!
Jaja, det löser sig nog med tiden :)

Nu kommer det några bilder:



bara några timmar gammal...


en vecka...


härom dagen när vi mös i sängen, Melvin ville också mysa lite...


alldeles nyss... trötta små ögon som blev störda av blixten...


och så sist men inte minst en bild när Hilma myser med lillasyster i soffan!

Både Towe och Hilma är verkligen inne i bebis (som Hilma säger), de vill båda vara med och klappa och stryka, pussa och krama. Hilma vill gärna att Ninni ska suga på hennes tutte också men jag har sagt att det inte går, hennes tuttar är för små... härom dagen vid matbordet satt hon och drog i sin egen tutte och försökte själv suga på den ;) hon lyckades i alla fall slicka på den!!!

Puss puss på dig Ninni, vad glada vi är för att ha dig hos oss!♥


Snabbvisit av farfar!

I lördags ringde Görans pappa och meddelade att han varit i stan och tänkte svänga förbi en sväng på hemvägen!

Göran hade tydligen glömt av att berätta för honom att han blivit farfar igen... det är svårt att nå honom på mobilen och sen glömdes det av... men jag vet att han fått höra det av faster Ewe, pratade ju med henne dagen efter Ninni föddes när vi låg och mös på BB.

Hasse sa att han fått höra det via "djungeltrumman"!!! Han är så rolig :)


Ninni fick två fina klänningar och 2 två par strumpor av Hasse och Liza. Storlek 62 så de är ju lite stora än men det är ju bara bra!

De stora barnen fick en låda godis att dela på!
Väldigt lägligt en lördag!!!
Barnen blev jätteglada, vi som sagt att vi inte köpt något godis i helgen.

Vi var ute när de kom och de stannade bara en kort stund. De hade varit i stan med vovvarna på någon typ "synkoll" och nu skulle de hem och ge dem mat.

Tack för påhälsningen!

Sjuk och hjälpsam Casper!

Idag är Göran i stan med Susanne, han tog med sig Meja. De åkte vid 08.30 då Susanne hämtade upp dem.
Maria som också är med ska tatuera sig och Göran ska då passa på att kika på tatuering åt sig. han har några alternativ men är inte riktigt säker ännu och ska höra sig för lite.

Jonna fick gå till bussen själv idag då Casper är hemma och är förkyld. han har ingen feber men snorar och hostar, har ont i halsen och känner sig inte kry och med tanke på att jag inte kan hämta honom på skolan ifall han skulle bli sämre eftersom jag är hemma själv så fick han vara hemma och vila upp sig lite.

Jag har plockat lite med tvätten, tvättat två maskiner, plockat i köket och Casper har lekt med de små, sen när jag var klar med allt stök vid 10.00 så spelade vi Yatzy innan det var dags att laga lunch.

Jag började med lunchen men Casper fick ta över då Ninni vaknade och ville äta, det blev makaroner, köttbullar och kokta grönsaker idag och alla åt bra!

Efter lunchen fick Towe gå upp och sova medan Casper följde med Melvin och Hilma ut en liten stund. Det har snöat hela förmiddagen och det är +1 grader och knappt någon blåst, perfekt kramsnö!
De var ute knappt 1 timma innan de hade fått nog och ville komma in. Casper som ju är hemma för att han är sjuk fick klä på sig ordentligt, lite friskluft är ju aldrig fel, bra för täppta näsor också!


Igår snöade det lite...


...och idag kom det mera!

Det verkar som att det blir en vit påsk!? Vi som hade grillning i tankarna... vi får väl se hur det blir med den saken...

Påsken är för mig inget jätte speciellt... visst är det mysigt att påskpynta lite men jag kommer mig liksom inte för... och ja man kanske ska göra det för barnens skull!? Men de påskfixar ju på både skola och dagis och sen så brukar jag planera så dåligt så när och om jag kommer på att jag ska påskpynta så har jag aldrig något hemma att pynta med....

När det gäller påskmat så är jag inte så mycket för det heller... vi åt ju nyss julmat och det är ju nästan samma sak! För mig är påsken mer godis, inte bara godis men det brukar bli en hel del från alla håll och kanter!

Vad gör ni i påsk?

Nu hör jag att Towe vaknat så jag ska sätta mig och mysa lite med henne, det kan hon behöva som är lite tussig. Det är 4 av 7 barn som är snoriga och sjuka, inte jättesjuka utan med snoriga och lite host och krax...

Puss puss♥


Födelsedagsmiddag hos svärmor!

Vi blev bjudna på lax, potatis och sås, jätte gott var det! Vi vuxna åt först och sen barnen och alla åt upp sin mat även om det var lite trögt för Hilma, M&M som tydligen ville bli matade...

Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde, toscakaka samt min choklad och apelsin cupcakes med rosa cremecheese frosting och strössel på, jag åt en liten bit tosca och lite av den mycket kladdiga kladdkakan och sen var jag väldigt mätt! Försöker lära mig tt sluta äta innan men börjar må illa ;)


inte så illa pinkat för att vara mina första cupcakes!?

Vi blev kvar ganska länge, ungefär som vi alltid brukar bli... Göran skulle på bandy vid 20.00 och åkte en stund innan för att hinna hem och byta om. Han ringde ganska snart och talade om att Sötnos låg på golvet i hallen och födde kattungar! Vi hade på känn att det skulle bli vilken dag som helst...

Casper fick gå hem i förväg för att hjälpa till med kissarna och hålla lite koll på dem tills vi kom hem.

Vi var hemma strax innan 20.00 och då var det bara att se till att få barnen i säng. Jonna och meja skötte sig själva, borstade tänder, tog på pyjamas och gick upp och lade sig! Melvin blev kvar hos farmor och Casper hjälpte mig med Hilma och Towe, han fixade pyjamas och  blöja på Towe medan jag skakade välling. Han är så himla duktig när han väl vill!!!

När Hilma och Towe låg i sina sängar så tog Casper hand om Ninni medan jag var ner i källaren och tände upp, han klädde av henne och satte på pyjamas :)

Sötnos hade Göran bäddat till i en korg som stod på vardagsrumsbordet resten av kvällen och hon skötte sig så fint med sina bebisar. Strax innan 22.00 kom den sista ungen och det blev sammanlagt 4 st.

Kvällen blev ganska sen, Ninni har en av sina vakenperioder på kvällen och ikväll hade hon lite svårt att komma till ro. Hon är inte ledsen utan kan inte bara somna ordentligt, lite extra tuttig men tillslut somnade hon och jag lade henne i spjälsängen där hon sov tills 05.45 i morse!

Puss puss♥

April, april och Svärmor fyller år!

Idag är det första April och Susanne fyller år! Hurra för henne! Ska snart dit och äta middag och jag har bakat cupcakes som vi ska ta med!

Ja och som alla vet så får man ju luras dagen till ära, talade om det för barnen i morse och Casper satte genast igång med att försöka komma på något listigt men han gav upp ganska snabbt...

Har ni lurat någon idag?

Nu ska jag mata Ninni och sen ska vi ge oss iväg till grannkvarteret, jag tänker vara bekväm och ta bilen! Dels för att det blåser som bara den och jag är rädd om tuttarna och dels för att jag ska ha med mig både Towe, Ninni och cupcakes!

Göran åkte nyss med de andra barnen i förväg, hans ska även hämta hem Jonna som varit hos kompis sen i fredags kväll.

Nä, blöjbyte och amning var det ja ♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus