påbörjat sortering av vinterkläder...

publicerat i Vår vardag;
Ja det blev nog lite av dagens sysselsättning...

Jag började med att plocka bort barnens täckbyxor och tjockare jackor, det blev tre maskiner innan det var klart, overallerna har jag redan tvättat undan.

Under tiden som maskinen gick så passade jag på att sortera ur barnens korgar med vantar, mössor, fleecedressar och annat, det blev inte så mycket kvar när jag var klar! men detta tvättar jag upp en annan dag.

Efter lunchen gick vi ut, Göran hade fått hämta Casper på skolan precis innan vi skulle äta för då hade det blivit någon konflikt med läraren och som vanligt så får man olika versioner av lärare och Casper, dessutom är lärarna ganska bra på att skippa detaljer och annat viktigt!

I alla fall eftersom han ändå var hemma så fick han också hjälpa till att lasta ved, vi hade ju tänkt tömma vedboden helt men det blir en omgång till en annan dag.

Towe och Ninni sov under tiden i vagnen medan Hilma och Melvin bodde i en varsin vattenpöl! meja var ju fortfarande hos farmor och Jonna hade följt med Elin hem för att leka.

Nästa projekt blev att locka ur garaget på baksidan, det ska rivas så småningom eftersom det knappt sitter fast i lagårdsväggen längre... lika bra då att sortera ur och slänga det som går att elda på majbrasan.

Vi var ute rätt länge, klockan var nog strax efter 16.30 när jag och Towe gick in, de andra blev ute lite längre och rätt som det var hör vi ett ljud från en vrålande motor, inget ljud vi hört förut och  så klart så hade killarna fått igång BMV:n! Härligt!

Jag och Towe lagade mat, baconlindad kyckling och vitlöksris, Ninni satt i babysittern och kikade efter ny blöja och mat.

Efter en ganska sen middag åkte Göran och Casper på bandyn, barnen kikade på bompa och jag bakade en kaka (lingonkaka fast med röda vinbär) samtidigt som jag lyssnade på Jonna när hon läste sin läsäxa.

Nu är klockan 22.45, jag har gjort fika som vi strax ska äta, de tre största barnen kom i säng för ca 30 minuter sen så nu har lugnet äntligen lagt sig och i morgon ska vi till Sveg på kalas!

Puss puss♥

Musik café och annat...

publicerat i Vår vardag;
I onsdags var vi bara hemma och tog det lugnt hela dagen, Hilma var med farmor till Svensta en sväng så efter lunch när både Towe och Ninni sov så var det helt lugnt här hemma! hade eventuellt tänkt gå en promenad men solen försvann och det började blåsa... då kändes det mer lockande att bara vara hemma och slappa en stund i det lugna, jag fastnade en stund framför tv:n...

På eftermiddagen bakade jag och Casper kolakakor till Musik café som de ska ha med skolan och sen så passade jag på att baka några muffins också medan Göran fixade middagen.

Igår torsdag var det våravslutning på kyrkis, jag hade ju bakat muffins som jag tog med mig :). Dessvärre så var vi bara två mammor som kom och 4 barn varav jag stod för 3 av dem ;) men vi hade trevligt i alla fall. Mia som har 11-kaffe med barnen kom ner och frågade om vi inte kunde komma upp och hälsa på alla tanterna när vi ätit klart så att de fick kika på barnen, speciellt på Ninni och Pontus (3,5 månader), Hilma och Towe var lite blyga...

Det regnade när vi gick till kyrkis men sen när vi gick hem var det uppehåll. Göran var i stan så jag skulle promenera hem för att ta bilen och hämta barnen på dagis men Susanne ringde precis när vi skulle gå och sa att hon kunde hämta dem, hon hade varit hos veterinären och var strax hemma.

Jo, Göran var i stan för att när vi var i stan och handlade så köpte han tennkablar och när han kom hem så fattades en kabel... han ringde och de var tvungna att köpa nya och så fick han åka in och hämta den igår... men han fick ingen reseersättning (som man enligt lah har rätt till) bara för att chefen bestämt det... bara för att det inte finns något underlag för vem som gjort fel i det hela, dem eller leverantören... tycker ändå att det är deras ansvar att kolla att allt är i förpackningen innan de lämnar ut till kunden, speciellt när som i detta fall förpackningen redan var öppnad!
Nog om det...

Vi kom hem, Meja och Melvin följde med farmor hem en stund, Towe och Ninni sov och jag och Casper spelade lite Alfapet!
Göran var inte hemma ännu då han stannade till i Svensta och hälsade på Robert en stund.

Jag svängde ihop lite middag, wokgrönsaker, grillkorv och överblivna tortellini sen gårdagen samt en burk creme fraiche och lite kryddor.

Klockan 18.30 var det musik café i Handsjön, eleverna skulle vara där redan 17.00 och förbereda så Casper fick åka med sin lärare, jag och Ninni kom efter senare och vi åkte Mazdan, första gången jag körde den :) och det känns som att man sitter på backen och kör om man jämför med Opeln (stora bilen).

Ninni sov mest hela tiden, vaknade och kikade runt en stund innan hon ville äta och sen sova igen. Själva musik cafét bjöd på en massa musik och gott fika, jag var mest törstig och drack ganska många glas med saft men en och annan kaka slank ner också :).

De såldes även lotter och en auktion hölls, eleverna hade ritat tavlor som man fick köpa för miljoner, den dyraste tavlan gick för 50 miljoner (50 kr), roligare att ropa miljoner än kronor!
Sist av allt hölls en lottdragning med många fina vinster som skänkts från både affärer och oss familjer.

När vi kom hem var bara Jonna och Casper vakna, Susanne hade precis hämtat upp Meja som hade fått lov att sova där i natt, Melvin, Hilma och Towe sov så sött.

Jag gick ner och eldade innan vi kröp ner i soffan och kikade lite på BB... men tröttheten kom smygande och jag var tvungen att borsta tänderna i en av reklamerna för att bli lite piggare...

När det var dags att lägga sig så upptäckte jag att det fanns tvätt som skulle hängas... jag hade glömt bort att Göran sagt att han tvättat en maskin, han hade nog också glömt, han sov på soffan ;)...
Så det var bara att vika en hel massa tvätt sen gårdagen så att jag kunde hänga upp den nya... jag viker alltid tvätten direkt när jag tar ner den, det sparar en hel massa jobb och tid tycker jag!

Idag fredag skiner solen och det var genast mycket lättare att kliva upp! Det är bara Casper som ska iväg på fredagar så jag fixade en tallrik fil med musli till honom så sk vi andra äta snart.

Vad vi ska göra idag vet jag inte, men en sväng ut blir det nog efter lunch, behöver lasta in den sista veden i källaren så att vedboden blir tom, sen så behövs det eldas lite smått fortfarande och veden är så gott som slut i källaren nu.
För övrigt när det gäller värmen så hade jag tänkt att slippa elda mer efter sista April, det är så pass varm ute ännu att knappt någon värme går ut på elementen så vi eldar i stort sett bara för varmvattnet som vi tänkte köra på el under sommaren... Det kostar lite extra men man spar både tid och ved som kan behövas bättre i vinter!
Blir det lite kyligt någon dag så går det ju att elda lite i kaminen :)

Nu är alla uppe och vakna utom Göran så jag ska peta liv i honom och sen ska det bli lite frukost... mannagrynsgröt låter lockande.

Puss puss♥

ps. i morgon ska vi till Sveg och fira Jacob som fyllt två år!


Storhandlade för mycket!

publicerat i Vår vardag;
Det var tänkt att vi skulle åka till Östersund och storhandla på eftermiddagen idag men när vi hade ått och lagt oss igår så kom vi på att det kanske var bättre att göra det från morgonen så att det inte skulle bli så sent... en liten hake var att Ninni hade tid för vägning på BVC vid 13.00...

Så i morse vid 06.30 ringde vi till Susanne och frågade ifall hon kunde passa barnen en sväng på morgonen i stället och  lämna M&M på dagis vid 09.00!? och det gick bra, hon kunde passa Hilma också :)

Så strax efter 08.00 satt vi i bilen påklädda och klara för en tur till staden, vi hade Towe och Ninni med oss.

Vi handlade massor men så gott som bara efter listan och två stora kundvagnar var proppfulla när vi kom till kassan. Vi handlar med easy shopper och hade packat allt så fint och bra i sina påsar och självklart så blir det avstämning!!! Men det var väntat, var rätt länge sen vi hade en sist men så typiskt när vi verkligen hade packat allt SÅ himla bra!

Packa upp och packa ner och betala sen var i iväg igen och klockan var då 11.30...

En snabbis på Laitiz och Barnens hus innan vi tankade på preem för att sen köra drive in på det gula M:et innan vi åkte mot Svensta.
Lite knappt om tid blev det och vi kom 10 minuter sent men jag ringde innan och meddelade och det var ingen fara...

Vägde både Ninni och Towe som ökat bra (siffror kommer i separat inlägg), Iris tyckte att de var så duktiga båda två! Ninni fick lite tutte och sen var det dags för efterkontroll hos barnmorskan, det har ju bara gått 5 veckor men det gjorde inget...

Efterkontrollen gick också bra, vågen visade på 75 kg, blodtrycket var bra, knipet lika så ;) och några medel ville vi inte ha... Kristina sa att hon skulle ha blivit förvånad ifall jag hade svarat ja på den frågan :O!!!

Sen svängde vi in på apoteket och införskaffade lite mera nässpray innan vi åkte hem för att packa ur bilen.

Casper hjälpte till att bära i alla varor, Göran packade in i frysen och jag fick hjälp av Melvin, Hilma och Towe att packa upp resten och det var rätt så mycket! (bilder kommer)

Dessvärre så blev frysen full innan vi fått in allt som skulle in.... som tur var så var det bara sånt som klarar sig i kylen några dagar så att vi har lite tid på oss att lösa problemet... vi handlade alltså för mycket!blev en hel del och ändå är inte frysvarorna med på bilderna och inte blöjor och toapapper heller ;)

Nu är det kväll, barnen sover och varken jag eller Göran har ätit middag så nu blir det lite fika och tv innan sängen.

Puss puss♥