En ny vecka... en ny frisyr...

Söndagen blev en rätt bra dag ändå, vi gick ut efter en helgfrukost, barnen cyklade, jag och Göran grattade löv, barr och kottar som vi samlade i en hög och eldade upp. 
Vi har ute så gott som hela dagen och efter en relativt tidig middag såg vi till att alla duschade i tur och ordning, några duschade precis innan middagen också. 

Igår var det måndag och ny vecka, nu är det bara 3 veckor var med skola och förskola sen är det SOMMARLOV!!!
De flesta av barnen åkte iväg på skolan, jag fixade egen granola på förmiddagen och på eftermiddagen så klippte vi hår!
Jag har länge känt att jag vill klippa mig och har varit inställd på en kort frisyr, dock är det ju inte så enkelt att bara åka iväg och få det gjort... så igår delade jag in håret, Göran rakade sidor och nacken med maskinen och sen samarbetade vi med saxen och kammen... resultatet är ju såklart inte perfekt men det blev över förväntan och duger för mig, i alla fall ett tag. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Den delen som talades av, och då hade jag redan en undercut 😅

(null)

(null)
Kvällspromenad med denna lilla gladskit 🥰

Idag tisdag så tog vi en promenad till förskolan, handlade lunch på vägen hem och hade ätit före kl 11.00, magarna var hungriga. 

Vid 11.30 lade jag de små att sova i vagnen, mamman och pappan "roade" sig med att betala räkningarna, skönt att ha det gjort! 

Vi hade möte på förskolan vid 13.00, var klara 30 min senare och hämtade barnen tidigare. Pappan och Louie åkte bil hem medan Mamman och Lilly tog en promenad. 
Det har inte varit strålande solsken hela dagen utan en hel del moln men vinden har kommit från söder och det har varit +20 grader hela dagen!!! Härligt! 

Nu är klockan snart 19.00 och det är dags att börja natta barn, i morgon är en ny dag och sen är vi snart i mitten på veckan 😅. 

(null)
Vi gick vägen vid sjöland jag och Lilly, lite spännande så Lilly hade noll koll på vart vi befann oss, för henne gick vi mitt i skogen 🥰 

(null)
Vattnet var mycket kallare än hon hade förväntat sig! 


Början på helgen...

Igår var vi i stan, Jonna kollade synen inför körkortstillstånd och det gick på 2 minuter, hon får köra utan glasögon. 

Vi var in på Ica Maxi och fick tillbaka pengar för en klänning, de tog betalt för 2 igår när Göran handlade till Minnah.

Vi köpte örhängen till några av barnen samt en piercingring till Jonna att ha i näsan. Vi stannade till och fixade både häl i örat på Noah och i näsan på Jonna. Jonna har haft det förut men den åkte ur och växte igen så nu testar vi igen. 

Vi lämnade tillbaka en fläktrem, handlade lite på DollarStore och sen åkte vi hem. 

Vid 18.00 befann vi oss hos svärföräldrarna för att äta Middag, grillade hamburgare. 

När vi kom hem gjorde de små klara för sängen och när storasyskonen hjälptes åt att natta de små så tog jag och Göran en promenad, jag tog en sväng till med hundarna direkt efter. 

Idag hade vi kort besök vid 12.00 gammelmoster Hjördis, Monica och Helena behövde lite hjälp med kalufserna. Lämnade även över en påse med diverse broderi och annat handarbete som jag senast ur till Hjördis, hon blev jätteglad för det 😊. 

Göran, Casper och Emilia har rensat skrot större delen av dagen och efter en tidigare middag kördes 2 skrotbilar iväg på nya äventyr. Är ju bra att rensa bort lite då och då också, Casper sålde även en bil igår så nu letar han något nytt att tjäna pengar på. 

Barnen har varit ute och lekt lite till och från men idag har det bara varit +10 grader, grått och blåsigt... lite tråkigt...

Innan de små barnen skulle lägga sig tog jag och Theo en promenad, han cyklade och jag gick, 5 km blev det och han var mycket nöjd. 

(null)
Hål i örat 👍🏻

(null)
Middag hos svärföräldrarna ute på altanen/brokvisten. Det var ju strålande sol och +20 grader igår! 

(null)
Cykelkillen Theo ❤️

(null)
 Skissat lite på tatuering som Jonna vill göra 😊


Sol och värme!!!

Det har inte alls varit så roligt väder senaste veckan eller kanske man ska säga veckorna... det har varit max +10 grader och blåst, snö, regn, hagel... jag har tagit mig ut på mina promenader men det har inte blivit så mycket lek ute för barnen...
Idag däremot har det varit +15 grader och sol, nästan ingen vind och de har cyklat, lekt, sparkar boll, "tränat", stretchat och haft kul för en gångs skull, inte alls så mycket bråk som det varit senaste gångerna som vi varit ute. 

Hundarna stortrivs också nu när de kan springa fritt lite mer, vi går promenader med dem lite då och då också men denne väldigt nöjda med att kunna springa fritt på ca 500m3 gräs. De har ju fått springa fritt förut också men inte lika ofta eftersom det varit så otympligt och struligt att stänga den stora grinden. 

Igår var vi till stan, storhandlade och Jonna gick introduktionskursen inför att hon ska börja övningsköra. Vi glömde dock att hon skulle göra syntets för att kunna ansöka om körkortstillstånd så det ska hon få göra i morgon. 

Annars rullar allt på här hemma, mer eller mindre knaggligt men det går och vi ser fram emot sommaren! 
Göran har jobbat sitt sista pass nu på minst 3 månader och till hösten börjar allvaret för oss båda igen då jobb väntar och ledigheten är över. 
Minnah ska börja på förskolan och Lilly ska börja i förskoleklass, Jonna på gymnasiet och Meja i Svenstavik. Men först ska Jonna gå ut 9:an och Casper ska ta studenten!!! Tony också för den delen, det får vi ju inte glömma! 

Jag ska försöka, verkligen! Att bli bättre på att skriva lite varje kväll, men oftast så orkar jag inte eller hinner inte, det bara blir inte och det är ju så dumt för det tar ju inte alls så lång tid att knåpa ner några rader om dagen...  

(null)
Minnah blir lätt åksjuk i bilen och hon hade en tröja för mycket på sig igår... glad över att få vara nakenfis i bilden när pappan gick in för att köpa nya kläder, mamman hade glömt fylla på i skötväskan...

(null)
Väldigt glad blev hon över klänning och tights med Elsa på. Sen när vi handlade ville hon absolut köpa kepsen med. 
Bilden från idag ❤️ 

(null)
Denna är också från idag, liten trött kille som somnade sista minutrarna efter en liten tur i bilen efter middagen 
❤️

Staketbygge...

Sen jag skrev sist, för 3 dagar sen så har vi varit till stan 2 vändor för att köpa staket, först skulle vi bara ha framför huset som jag skrev och vi köpte till det men sen tänkte vi om, vi ska sätta steket rakt över från ena sidan på befintligt staket till den andra sidan så att själva uppfarten och lagård hamnat på andra sidan staketet. 

Främsta anledningen till att vi bestämde oss för att bara ha framför huset var för att det bara fanns en rulle staket i lager på Jula, när vi kom dit fanns det 2 rullar (1 meter högt) men då var vi så fokuserade på vad vi bestämt så vi tänkte inte om förrän dagen efter. 
Så i onsdags var vi först till Myrviken för att tejpa Minnahs ögonbryn, hon snubblade på sista trappstegen i trappan när hon var påväg ner och slog sig på haspen på grinden. 
Vi hade med oss släpvagnen och åkte mot stan. Allt drog ut på tiden och vi skulle ha kommit för sent till dagis för att hämta Lilly och Louie om inte Emilia kunnat hämta dem. Tack!!! 🥰
Vid 16.00 tiden var vi hemma igen med både staket, stolp, bräder, skruv, vinklar, nya skor och ett tejpat ögonbryn på Minnah. 

Torsdag tog vi en vända tillbaka stan igen men utan släpvagn och vi var hemma mycket tidigare, så pass tidigt att vi kunde sätta igång att bygga när barnen kommit hem från skolan.  Vi hann göra klart hela ena sidan samma dag, vi brukar vara produktiva när vi väl sätter igång. 

Igår var det fredag och vi var ute redan före klockan 09.00 på förmiddagen, slog ner mer stolp, satte upp staket, trädde spänntrådar och spände staketet, slog också ner ett par stöttor. Vi var inne en stund och åt lite lunch innan vi gick ut för att bygga en grind. Vi hade en bra plan i våra huvuden och den funkade fint, så nu behöver vi inte oroa oss så mycket och krångla till det för att hundarna ska kunna vara ute och springa av sig utan att smita. 

(null)

(null)

(null)
Vi valde sånt staket som är grönt när, precis som det som redan sitter runtomkring hela tomten. 

Problemet som varit tidigare är att den stooora grinden som sitter vid infarten till gården är så stor och tung, den slår sig varje vinter och blir så knepig att stänga. Det glipar för mycket under den så hundarna kan smita ut, det är en stor grop som egentligen behöver fyllas med grus, så där måste vi lägga för reglar och plank så fort hundarna ska springa fritt. Sen så måste vi ta in hundarna varje gång någon ska in eller ut från gården med bil eller cykel, men nu slipper vi alla de problemen och det finns fortfarande massor av tomt att springa och leka på både för hundar och barn. 

Idag är det lördag och vi har varit ute större delen av dagen, satt upp tork undan och ställt studsmattan på plats, organiserat om på gungställningen och satt nya rep till gungan. Tagit fram utemöblerna och börjat längta mer efter sommaren och värme, solen har varit framme en hel del men i skuggan är det bara knappt +10 grader. 

(null)
Meja ville bära lillebror nära och det blev ju väldigt gosigt ❤️ 

(null)
Aktivitet i garaget som alltid 🥰

(null)
Satte upp torkvindan, ny plats och mycket bättre. Torkade årets första tvätt ute 😍🙏🏻

Igår kväll tog jag en promenad med Noah i bärselen innan han skulle sova och jag fick så fina bilder av himlen och skön, lite solnedgång och moln. 
(null)
❤️❤️❤️


6:e Maj och ett ögonbryn...

Kall morgon, kändes redan igår kväll, luktade snö när vi var ut med hundarna vid 21.00 tiden. 

Vi pratade mycket om staket igår och bestämde oss äntligen hur vi ska göra, det blir en plätt framför huset på 90m3 som blir omgiven av staket. Känns ganska litet med 15x6 meter men det kanske är ganska mycket. Staket runt hela gården har vi redan men vill ha ett mindre inhägnat område också så att vi kan ha dörren öppen i sommar och inte behöva öppna och stänga den stora grinden vid vägen så fort någon ska ut med bil eller cykel. I alla fall så bestämde vi i morse att vi åker och fixar grejer till det idag. 

Göran skickar upp Minnah och Lilly för att väcka Jonna runt 8.40, Lilly och Louie ska snart på dagis. På vägen ner igen, på något vis lyckas Minnah snubbla på något av de nedersta trappstegen i trappan och åker med huvudet in i grinden och slår upp ögonbrynet, mest troligt på själva haspen. Minnah gråter och Lilly meddelar att hon blöder på ögat, in i badrummet, torka med papper, ser jacket och säger att det blir nog hälsocentralen nästa, på med ett plåster bara för att skydda. 

Vi kör teamwork, alla (som är hemma) inklusive Noah som somnat om efter moegontutten blir klara att åka på bara 15 minuter. Vi lämnar på dagis och kör mot Svenstavik, jag ringer till Hc och vi får en tid i Myrviken då de inte har någon akutläkare i Svenstavik idag...
Minnsh är verkligen jätteduktig när hon får träffa både doktor och sköterska, de tvättar och tejpar och sen är vi redo att åka vidare. 

Lite senare än tänkt kommer vi till stan, handlar först nya skor till mig och Göran på XXL, bådas nuvarande skor är trasiga. Jag köpte ett par vandringsled som liknade ett par löparskor, bra stabilitet och dämpning och inte så tunga. Göran hittade ett par i rätt storlek direkt (47 1/3) och de var typ på rea. 
Sen blev det Jula innan vi åkte på byggmax och sist men inte minst Donkem för sen lunch, vi körde driven och sen åkte vi hemåt. 
Vi insåg ganska snart att vi skulle bli sena hem pga besöket på HC och frågade Emilia snällt om hon hade möjlighet att hämta Lilly och Louie på dagis. Vi hade tur, hon hade inga lektioner (över nätet då gymnasieskolorna ju är stängda) just vid 14.00 och kunde hämta dem. 

En snabb tur på Ica och Dollar i Svenstavik innan hemgång och väl hemma så fanns det en hel del att göra. Laga mat, vika tvätt, hänga tvätt, plocka i diskmaskinen osv. 

Det blev en heldag borta bara sådär och ui morgon hoppas jag att solen är framme och värmer så att vi kan sätta upp staketet.

(null)

(null)

Nu blir det god natt 🥰


1:a Maj 2020

Idag är det, har det varit, 1:a Maj och snön ligger helt plötsligt vit på backen!!! Den var ju helt bar igår och isen på sjön var inte borta men man kunde se att den var på god väg... men det är ju som vilket bakslag som helst och typiskt för denna tid på året 😅. 

Jag beklagar att jag varit frånvarande med mina inlägg men jag har prioroterat annat och varit för trött om kvällarna när alla barn väl kommit i säng och det blivit tid över för att eventuellt skriva eller bara helt enkelt slappa! 

Vi mår bra, är friska och allt rullar på ungefär som vanligt även om denna tid med Corona, covid-9 ställer till det lite så att vi blir mer hemma och inte kan hälsa på våra nära och kära, men så är det ju för alla. 

Våren är i alla fall påväg, trist detta bakslag, vi har haft några riktigt fina dagar och temperaturen har legat uppemot +10 grader de flesta dagar de senaste 2 veckorna. 

Vi har fått en helt ny tvättmaskin då den förra skrotades, kopplade in den idag. 
Vi har börjat rensa och sortera, ska göra oss av med och sälja sånt som vi egentligen kanske inte behöver och helst enkelt ordna och fixa lite, befria oss lite från saker som någon annan kanske har mer nytta utav. 

Detta blev en ganska kort uppdatering men det behöver ju egentligen inte vara mer, eller? Inte nu i alla fall, känns som att det var bra gjort att bara ta tag i att skriva något över huvud taget 😅. 

Bilder från promenaden hem från dagis tidigare i veckan 😊❤️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus