Avslutar med starten av familjen annorlunda!

Då var denna dag till ända, avslutade med säsongsstarten av familjen annorlunda sen fick barnen krypa isäng :).

Fick inte gjort det jag tänkt idag, märka kläder och vika tvätt får vänta tills i morgon... Istället bakade vi tårta, tog det lugnt och firade pappan när han kom hem :).
Meja hjälpte till med baket och avslutade med det stora och ansvarsfulla uppdraget att slicka bunke och visp (K-spade) :)

Middagen var klar när Göran kom hem, vi åt och sen skickade jag honom in i badrummet för att duscha 4 av barnen under tiden som jag fixade en tårta av tårtbotten :).

Fyllningen bestod av chokladpudding och marsankräm, dekorationen hjälptes jag och Meja åt med. Tittar man noga så ser man att ljusen på tårtan bildar siffrorna 31 :).

I väntan på Familjen annorlunda så röjde jag kaoset i köket, blir lite extra när man bakar och inte ligger i för att hålla undan hela tiden ;P... Nu är bänken tom, ren och fin!

vad tyckte vi då? Om årets familjen annorlunda alltså... Jo två av familjerna känner vi ju igen sen förut och dem gillar jag! Den nya familjen var svår att sätta fingret på, rätt flummiga som någon sa... Undrar just vad de har som inte vi har då det tydligen var de som tog vår plats :) vi var ju med ända tills sista uttagningen :O... Och de ville gärna spara oss som tänkbar familj till kommande år så vi får väl se vad som händer :)...
Alla familjer har ju sin charm :D

Ny dag i morgon och då blir det dagis för tre av barnen, de var ju lediga hela förra veckan pga alla minusgrader under -25!!!

Puss puss


Måndag och älsklingens födelsedag!!!

Måndag igen, Görans födelsedag, GRATTIS ÄLSKLING <3!!! Stackarn fick upp tidigare än oss andra och idag står kartprov på hans schema.

Här är alla uppklivna och frukosten har snart alla ätit, bara Towe kvar som hellre sitter och sjunger för sin syster än att äta sin gröt :) nu är hon tydligen klar, haklappen åkte av...

Märka kläder står på mitt schema idag... De har väntat länge nog nu på att få börja användas, skönt att märka allt innan så det är gjort! Men det kör jag igång med när Ninni sover :)

Vad jag mer ska göra har jag inte riktigt planerat, lägga in lite tvätt i klädkammaren och tvätta någon maskin lär ju behövas... Annars blir det väl det vardagliga som man gör i stort sett varje dag.

Vad gör ni idag?


4 timmars relax med god mat!!!

Idag var det dags att utnyttja julklappen som vi fick sv svärmor, relax med infraröd bastu och bubbelpool och god mat till det!

Lämnade 4 barn med Maria tills Susanne kom hem, de hade relaxen före oss och Casper var med dem.
Jonna och Ninni tog vi med oss för att lämna hos Angelica som såg mycket fram emot besöket :).

Vi kom dit vid 14.00, maten hade vi hämtat på Ica innan, kallskuret, massor av frukt och annat gott och så potatissallad och nybakat bröd!
Ställde maten i kylen, bytte om, duschade och tog på oss badrockarna :).

Vi började med bastun, 60 grader i 60 minuterar tanken men vi gav oss efter 40 min... Svetten rann, man blev dyblöt och anledningen till att vi avbröt var delvis för att jag började må lite illa, hade troligtvis druckit för lite vatten...

Jag duschade av mig svetten och gick efter maten, men bubblade lite innan vi tog för oss av alla läckerheter! Glömde så klart ta en bild, kom på det när maten var slut, därmed inget att knäppa en bild på ;P...

Vi åt, slappade lite i relaxstolarna, typ badenbaden i trä, rubbade och rätt bekväma.
Bubblade lite till innan det var dags att plocka ihop, duscha och åka hem.
Jag trodde att 4 timmar skulle kännas överflödigt men var till min förvåning helt perfekt!

Hos Angelica hade det gått bra, dock hade Ninni glömt sitt glada humör hemma och råkat ta med sitt gnälliga ;).
Men för att vara hennes första gång ensam borta så var det ju ändå ett lyckat resultat måste jag säga! Kändes ändå skönt att vi bara var en liten bit bort.

Jonna hade skött sig rätt bra, inte lyssnat alla gånger men Angelica är inte den som inte säger ifrån och det fick Jonna (kanske till sin förvåning) höra... Hon trodde väl hon kunde komma undan med lite av varje bara för att ingen av oss var där... men tji fick hon :)... Försöka kan man ju alltid!

När vi väl hade samlat ihop alla barn och kommit hem så var klockan strax innan 19.00, de fick kika en stund på tv innan det var läggdags för mycket trötta barn... Innan 20.00 var alla utom Ninni i säng, Ninni somnade ca 30 minuter senare.

Så ny sitter vi här i soffan, lugn och ro, klockan är bara strax efter 21.00 och vi tänkte avsluta med lite mys och film, ladda inför en ny vecka :).



Sölgrisen ;)

Ninni slukade inte vällingen i ett svep ikväll som hon brukar vara utan var tydligen nöjd efter drygt 2/3 av flaskan... Det kunde vi konstatera på hennes sätt att äta ;P


Middagsgäster!

Planen var från början att i skulle åka till stan idag, äta god mat och gå på bio tillsammans med Robert och Angelica, lite för att fira Göran som fyller år i övermorgon :) men vi fick inte ihop det med barnvakter riktigt så det får bli en annan gång :).
 
I stället bjöd vi hit dem på middag, och de kom mer än gärna hit!
Vi gjorde potatisgratäng och smördegsinbakad fläskfilé och till efterrätt blev det pavlova, inspirerad av Sveriges mästerkock, senaste avsnittet... tyckte dock inte att det var någon jätte höjdare, skulle ha varit citron i stället för lime i curden...
 
Gästerna kom någon timma efter lunchtid och åkte hem för ca 30 minuter sen :) barnen fick vara vakna ända till 22.30 och de somnade utan knussel, undrar om det möjligtvis var så att de var trötta!?
 
I morgon ska vi på relax jag och Göran, en julklapp av Susanne och Patrik, vi ska vara där mellan 14.00-18.00!
Susanne och Patrik tillsammans med Casper och Tony har relax 4 timmar innan oss och ska ta med sig barnen hem, vi möts bara upp och byter bilar... i alla fall nästan...
Det var tänkt så ända tills idag då jag kom på att det kommer att fattas en plats i bilen då de ska åka hem, något som inte jag tänkte på först och det hade inte de heller tänkt på...
Angelica talade om att hon är ledig i morgon och vi beslutade ganska snabbt att Jonna och Ninni ska vara med henne i 4 timmar!
 
Dagen i helhet har varit jätte bra, mitt humör svängde en aning där innan besöket kom men det ordnade upp sig ;). Tänk att hormonerna ställer till det så att man retar upp sig på saker som man själv inte riktigt förstår! 
 
Nu ska jag även fastän det är sent sjunka ner i soffan en stund innan läggdags :)...
 
Puss puss
 
 

-25 idag också och mer ved behövs!

Kallt även idag och det lär så bli resten av veckan...

Vedförrådet i källaren börjar ta slut så jag såg inget annat val än att göra något åt det :).

När Ninni skulle ut och sova strax efter 09.00 så klädde vi på oss allihopa och gick ut i kylan, barnen är alltså hemma från dagis idag också, de valde själva :).

Backade bilden, drog fram släpvagnen, satte den på dragningen och skottade sen av all snö innan jag började fylla den med ved :).

Med risk för att barnen skulle bli frusna så lastade jag så fort jag kunde, eller i alla fall i ganska hög takt och höll på så vis mig själv också varm trots tunna handskar... klumpigt med stora!

Barnen klagade inte en gång över att det var kallt utan lekte på bra och rörde sig hela tiden!

Drygt 1 timma var vi nog ute sammanlagt och det känns jätte skönt att vi fått lite friskluft trots kylan.

Men att backa detta ekipage överlåter jag till Göran när han kommer hem i eftermiddag, för jag är inte alls haj på det där med backning, ännu mindre med en stor och lång bil + släp!

Nu lunch...


Ninni 10 månader!!!

Dagarna bara flyger förbi och Ninni blev ju 10 månader i förrgår!!! Våran lilla Ninni börjar bli stor :).

Den senaste veckan har det varit roligast att resa sig upp mot möbler och det är sidigt att kunna sätta sig upp själv tycker Ninni, dock lite frustrerande ibland när det inte riktigt går som man vill och har tänkt sig!

Ammar gör hon fortfarande men inte så mycket numera, morgon, mitt på dagen 1-2 ggr och så på kvällen, det finns inte lika mycket mjölk nu sen mamman blev gravid ;).
Annars så äter hon gröt till frukost, bröstet blir ofta som mellanmål annars en bit frukt och sen vanlig mat eller puré/barnmat oftast hemlagad till lunch och middag, välling innan läggags följt av tutte.

Tummen hänger fortfarande med men den åker mest bara in när det är dags att sova, inte när man är ledsen t.ex. och inte när hon ska sova ute i vagnen för då är vantarna ivägen... men det funkar kanon i alla fall.

Efter julen blev nattningen och kvällarna lite jobbiga, eller i alla fall var det inte längre bara att lägga ner henne som innan... Det blir ju lite annat när man haft magsjuka och oftast kräkts på kvällarna samt att man lärt sig att sesa sig upp i sängen ;P...
Nu däremot har det börjat falla på plats igen, det gäller att inte lägga henne för tidigt utan att vänta tils hon är lagom/tillräckligt trött och det brukar vara runt 20.00 på kvällarna beroende på när hon sovit sista gången på eftermiddagen.

Hon sover oftast 2 ggr/dag, för det mesta vid 09.00 på förmiddagen och ungefär fram till lunch och sen är det dags att sova igen vid 15.00 tiden... På helgerna kan det bli lite annat och då sover hon oftast bara 1 gång mitt på dagen, fast lika många timmar som hon annars sover i 2 omgångar vanliga dagar. Med undantag förstås om vi åker bil eller om hon på annat vis blir "störd" i sin sömn...

Ninni leker gärna inne i lekrummet med sina syskon, hon är nöjd bara hon får vara med på ett hörn :) att bli lämnad "ensam" (att någon går ut ur rummet) korta stunder går också bra men är såklart inte lika skoj...

Krypa har hon inte börjat med än, kanske det inte blir heller!? Det är ju så olika men alla de andra syskonen har i alla fall krupit innan de börjat gå, sen kanske krypperioden inte varit så lång alla gånger...

Hon har fortfarande "bara" två tänder men jag tror att det inom ganska snar framtid kommer att kika fram fler...

Något som jag har märkt som en ganska stor skillnad på Ninni och de andra, ganska mycket tack vare att hon inte har nappen är ju att man inte kan "trösta" henne på samma sätt... Ninni ser inte tummen som någon tröst och ibland kan man ju distrahera ett barn som har napp just genom att he Henne/honom nappen en stund om de är mammiga och mamman måste fixa med något annat, typ natta syskonen eller andra småsaker...
Klart syskonen och pappan kan underhålla henne ändå men det skulle vara en helt annan sak med napp... kanske låter rörigt men någon kanske förstår vad jag menar!? ;P...

Det som fick mig att tänka på den här skillnaden var härom dagen då vi pratade om att vi (mamman och pappan) kanske skulle gå ut och äta och kanske kika på en bio och då låta min syster eller tremänning passa henne några timmar... Det har funkat kanon med de andra men är inte lika säker att det skulle funka på Ninni, inte när det är kväll och hon ser bröstet som "tröst" och inte tummen... de andra har ju som sagt haft napp...
Inte för att det är något problem, bara annorlunda och något som jag kom att tänka på :).

I alla fulla fall så är det dags att väga och mäta igen, det har det varit ett tag men det har inte blivit av... Hon har fortfarande stl 68 men är helt klart dags att plocka fram 74, bara att det inte heller blivit av då det inte varit akut...

Men hon växer så det knakar, utvecklas och bli större vår lilla tjej! Hon tillför en enormt stor dos kärlek och glädje till familjen, det gör alla syskonen på sina vis men Ninni är nog den största solstrålen av dem alla :)


Vi älskar dig Ninni!
♥♥♥♥♥♥♥♥


Sopntanhjälp!

Jag fixade lite frukt till barnen som denna kalla förmiddag delvis fördriver tiden framför tv:n, själv gick jag in i badrummet för att vika och lägga undan ett lass med tvätt...
 
När frukten var slut kom Hilma, Meja och till sist Towe för att hjälpa mig :), de fick plocka ut, sortera och vika strumpor, trosor och kalsonger ;) och det var de hur nöjda som helt med!
 
Så nu är tvätten klar och det gick nog faktiskt lite snabbare än om jag gjort den själv och så blev det ju mycket roligare när vi gjorde den tillsammans :). 
Hjälp uppskattas så gott som alltid och sån här hjälp ska man ta tillvara på och uppskatta, på så vis får man mest troligt mer hjälp i framtiden plus att de lär sig någonting på samma gång!
 
Nu ska jag kila in i köket och koka lite ris till frickadellerna som blev över sen igår, blev pasta över också men inte så pass att det räcker till alla...
 
Puss å hej så länge...

Söndag och test av kräkreflexer :)

Idag har varit en ganska slapp söndag, kanske så som en söndag ska vara !? Jag har i alla fall tvättat lite men i övrigt har vi mest myst med barnen :).
 
Det blev frikadeller i tomatsås till middag och bandspaghetti till, mumsigt! I slutet av måltiden så satt dock alla och testade sina kräkreflexer... Ni vet när man sväljer ett långtnspaghetti och drar upp den sen igen! Göran berättade att han hade gjort det av misstag en gång när han var liten och sen ville alla pröva :).
 
nattningen blev lite tjorvig, eller ännu värre senare kanske man kan säga... Jag gick och duschade när alla låg i sina sängar och Ninni hade somnat men Towe och Hilma var inte med på att sova så de började leva rövare :(. Towe tog med sig massa leksaker och kröp ner hos Hilma och så levde de om så att det slutade med att stackars Ninni vaknade och hade stora problem att somna om, stackars liten... <3
 
Nu sover alla sen en stund tillbaka och vi har nyss mumsat i oss lite kvällsfika, ska väl snart lägga oss så att vi orkar upp i tid i morgon! För då är det vardag igen...
 
Puss å god natt på er alla därute :)

Nu är det dags...

För några dagar sen berättade vi nyheten för barnen... Och sen berättade en av dem för sin kompis som berättade för sin mamma som gratulerade :). 
Vi hade tänkt hålla på det ett tag till men idag så ringde svärmor och frågade då hennes mamma som bor i en annan by hade gratulerat henne! Hur det gick till att hon visste har jag ev en liten aning om men vet inte med säkerhet om jag har rätt....
 
Men i alla fall så är det då lika bra och kanske på tiden att berätta, vi är gravida och väntar nu nr 8!!! Det nya tillskottet beräknas komma runt den 20:e Juli och vi är sååå glada! Och barnen lika så, de har till och med frågat om det inte ska bli någon ny bebis snart!? :)
 
Vi är tydligen ganska bra att pricka in Juli förresten :) blir det juli även denna gång så är halva skaran födda denna månad :O, hihi! 
Är alltså i vecka 14+0 idag :) kanske dags att gå till BM också ;P

Det går undan nu...

Igår sa jag till Ninni att jag inte tror att hon hinner börja gå innan hon fyller 1år med tanke på att hon "bara" kan sitta själv (har kunnat ett bra tag) och nyligen börjat åka sig fram... Hon reser sig inte efter möbler och kan vad jag sett inte sätta sig upp själv...

Ja tills idag då! När jag röjde i köket så passade hon på att öva, reste sig upp mot lådorna där vi har alla kastruller och jag tror banne mig att hon satte sig upp själv också :D

Snart är hon ju 10 månader min lilla Ninnifis <3


Äntligen!

Nu kan jag i alla fall pusta ut en stund... Det har barit full rulle sen jag lämnade barnen på dagis vid 09.00 i morse...
 
Ninni som vaknade tidigare än vanligt var jätte trött och somnade så klart i bilen, lyfte över henne till vagnen då vi kom hem och då ville hon såklart inte sova mera trots att hon fick ligga drygt en timma i vagnen och försöka :).
Det hade kommit massor av pudersnö i natt, skulle gissa på ca 15 cm så jag kände att jag nog var tvungen att skotta av gården/uppfarten...
 
Jag skottade, Towe lekte med hunden i snön och Ninni smågnölade i vagnen, tyckte säkert synd om sig själv ;)... 
I vanliga fall är det ju Göran som skottar, mycket för att han vill ha det på sitt sätt och på så vis så vet jag inte vart jag ska börja och vilken strategi jag ska ha för att göra det smidigast och bäst... vi har ju en rätt stor infart! Hoppas det duger i allafall, la nyss ut Ninni i vagnen och det har redan kommit minst 5 cm till...
 
Efter skottningen gick vi in och pustade ut en stund innan vi åt lunch, lunchen blev lite långdragen och efter den var det dags för Towe att sova, Ninni var fortfarande pigg :).
Jag tog å röjde i köket ordentligt, ringde några samtal, bytte en bajsblöja på Ninni, tuttade henne samtidigt som jag ringde ett samtal till, jag klädde på henne och sen gick jag slutligen ut med henne i vagnen där hon somnade ganska snabbt ändå...
 
Det blir ju som sagt lite struligt när jag ska hämta barnen och någon av de här hemma sover... idag fick jag faktiskt lov att ha dem där 1 timma längre så att casper och Jonna hinner komma hem så jag inte behöver väcka Ninni som troligtvis/förhoppningsvis kommer att sova några timmar. När det gäller Towe så ska hon nog vakna innan.
 
Till middag idag blir det tandorikryddad lax med ris, gurkyoughurt och sallad! Det är sååå gott! barnen brukar fråga lite då och då om vi inte ska äta lax snart ;), tycker ofta att den är rätt så dyr så vi äter det inte mer än 1-2 ggr/månad... men annan fisk äter vi minst 1 gång/vecka.
 
Har inte hunnit med så mycket nytta här inne idag heller, skulle ha tvättat lite sängkläder och skurat golven men det får vänta lite, ingen direkt panik, bara något som ska göras inom kort... även så som att märka och laga kläder ska jag göra någon dag också när jag har lite extra tid och energi :)
 
Nu vaknade Towe ;P det vart i alla fall 10 lugna minuter att pusta ut på :D, alltid något!
 
Puss puss

Hurra för Freddie!!!

Som idag den 16 Januari 2013 fyller 1 år!!!
Stort grattis till dig Freddie, en riktigt fin goknul som alltid är glad :)
Stort grattis även till Ewe som nu varit mamma ett helt år!

Puss å kram hälsar kusinerna, morbror Göran och jag <3 hoppas ni får en underbar dag!


Rivning av pepparkakshus!

Idag efter dagishämtning och läggning av Ninni som bara sov 2 timmar på förmiddagen så plockade vi fram pepparkakshusen och rev dem :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jonna var inte hemma utan hos kompis så hon fick inte vara med men vi sparade så klart hennes hus. 

Det var ju som det ofta är mest godisarna och ev kristyren som alla ville åt och efter en stunds gnagande så blev en efter en mätta/nöjda och övergav rivningsprojektet. Hilma var den som satt kvar längst, hon hade inte bråttom :).

Mamman fick sen städa alla smulor och resterna lades på en bricka innan det var dags att börja med middagen.
Först lagade jag lite kyckling och ris med grönsaker till Ninni, till oss blev det kycklingwok med sweetchili och nudlar :).

Nu ligger barnen och vi mumsar årets första semla från Nisses bageri! 


Ny vecka med nya utmaningar :)

Igår var det måndag och det var första dagen på denna vecka som i sig innehåller en liten utmaning :). Tror inte att det ska bli några problem men det är ju en liten omställning...
Göran har kurs/utbildning i Östersund hela den här veckan (till att börja med) och det innebär att jag är själv hemma. Egentligen inget krångligt i sig, bara lite stökigare att lämna och hämta på dagis, hinna med läxor och så.
Igår gick i alla fall bra, inget dagis så det var en mjukstart, pysslade på med lite tvätt och annat plock när barnen lekte.

När Casper och Jonna kom hem från skolan läste vi läxor och sen tog jag med mig Jonna för att lämna insamlingen, panta massa flaskor och göra veckans handling. Knappt i timma tog det och det mest pga att pantapparaten tog extra lång tid på sig, vi var tvungen att dutta tre ggr på luckan för att den skulle vilja öppna sig för varje flaska fastän pilen visade grönt... Tog ett tag innan vi kom på tekniken också ;P.

När vi kom hem matade Jonna Ninni som vaknade precis innan vi åkte, jag plockade undan lite i köket och sen bakade jag och Jonna en plåt kärleksmums! Efter det gick jag direkt på middagen som var klar vid 17.00 tiden då pappan i huset kom hem igen :).
Barnen hade frågat efter honom hela dagen och blev överlyckliga!!!

Idag har vi inte hunnit så långt än, morgonrutiner, bäddat sängar, samlat ihop dagisgrejer, lämnat på dagis, lagt Ninni, ätit frukt, vikt och lagt bort tvätt, tagit emot sotaren, målat på Towes griffeltavla som hon fick när hon fyllde år, tog fram den först idag :) och så har jag ganska precis tänt upp i källaren och nu är det dags för lunch ser jag :).
Towe har kikat en stund på Lotta under tiden jag var nere i källaren och nu blir det väl till att pausa filmen en stund så hon kan äta och sen troligtvis sova en stund.

Idag kommer hämtningen på dagis nog gå rätt smidigt eftersom Casper och Jonna kommer hem innan och jag slipper ta med mig Towe och Ninni men i morgon blir värre, speciellt om någon av dem ligger och sover precis då :/...

Nä nu lunch...

Bjuder på Towe när hon ritar:


En kaotisk dag efter en hel veckas omställning...

Morgonen började ganska bra, Melvin kom upp först, väckte Göran som råkat somna på soffan igen, Göran startade tv och barnkanalen och kom och lade sig i sängen tillsammans med mig och Ninni. Ninni vaknade 02.30 och var tuttsjuk men somnade om igen bredvid mig, mysigt!
 
Ninni vaknade snart och då hade även Meja och Jonna kommit ner, de var snälla och tog med sig Ninni in på rummet och lekte en stund så att mamman och pappan fick sova en stund till :).
 
Vaknade, eller jag halvsov nog mest men vid 08.30 tiden så började det spåra ur där inne, den ena lyssnade inte på den andre, någon retades och någon slogs men Ninni var nöjd som tur var!
 
Vid 09.00 klev jag upp, även pappan tassade snällt upp ganska på en gång :). Vi bäddade sängar och fixade frukost.
Även om frukosten började ganska lugn så märktes redan i sluttampen på den att resten av dagen skulle bli ganska rastlös och skrikig :(...
 
Efter frukost var det tandborstning och påklädning innan barnen gick in på rummet och lekte igen...
 
Det var -25 grader ute och jag tänkte att Ninni skulle få sova inne, jag satte mig i  soffan för att tutta henne och precis innan hade jag talat om för barnen att jag skulle sova ner Ninni och att hon skulle sova inne så om de skulle komma in i vardagsrummet så skulle de vara tysta! Alla förstod... !?!? eller???
 
Precis när Ninni ska till att somna så kommer en ylande Jonna in, Meja hade slagit henne i huvudet med sin strumpa som hon hade stoppat en stor kloss i... hon gjorde datta pga. att Jonna ignorerade henne och vägrade varken lyssna eller svara...
 
Det hade varit lite små incidenter innan det här också så nu fick de så lov att sätta sig i soffan allihopa och bara sitta stilla och ha tråkigt! När de suttit klart och ninni fortfarande inte somnat så var det dags att laga lunch och alla barn fick fortsätta att ha tråkigt runt bordet i köket under tiden som pappan lagade lunch och mamman nattade väldigt trött Ninni!
 
Vi bestämde att efter lunchen skulle vi ta en tripp till Svensta och låta barnen köpa lite lördagsgodis (fast egentligen var de nog inte värda det...) och så blev det.
 
Vi placerade om lite bilstolar i bilen, satte dem lite varannan åldersmässigt för oftast så fungerar det sämst om t.ex. Hilma och Melvin sitter brevid varandra eller Jonna och Meja och det blev faktiskt skillnad!!! fast de var ju lite småtjafs ändå hit och dit...
 
Jag och Göran sprang upp en snabbis till Angelica och Robert, Göran skulle hämta några kontakter till fläktarna i datorn och så passade vi på att vila öronen några minuter, Casper höll ställningen i bilen, ja eller försökte... han hade fått tagit Görans mobil så att han kunde ringa till min om det blev för bråkigt...
 
Jonna och Casper är i en period ni när de knappt går ihop alls, de ska rätta varandra hela tiden och tala om för varandra vad som är rätt och fel och detta skapar konstant konflikter... det går väl över!?
 
25 minuter inan de stängde intog vi Dollar Store och precis när vi plockade det sista godiset så släcktes alla lampor :) barnen blev förvånade och frågade vad som hände, Göran lurade dem och sa att nu stänger de så vi får lämna allt vi har i vagnen och gå ut... Barnen gnällde "Neeeej" i kör ;P... och tog en lättnadens suck när han sa att han skojade :D.
 
På vägen hem skulle vi försöka hålla alla barnen vakna och det gick rätt bra... in laga middag och äta var tanken för att sen sätta oss och mysa... men riktigt så blev det inte...
 
Barnen kacklade på hur mycket som helst vid middagen, alla samtidigt och ingen lyssnade på vår Sssccchhh, tyst, sluta osv... och när de flesta ätit klart så började alla smågnabba, nypas lite här och vifta lite där, peka och putta... Jag gick till soffan för att tutta Ninni, Göran plockade undan disken och barnen fortsatte... Göran gick ut från köket för att se om de skötte sig bättre, han sa också att de skulle få gå om och när de var tysta och snälla tills han kom tillbaka....
 
De kom och skvallrade på varandra och utan gehör så började även dem som skvallrat och efter typ 1 timma så hade alla gått därifrån utan lov och det resulterade i sängdags! Klockan var ju ändå närmare 19.00 och alla var trötta!
 
Besvikna barn som längtat efter godis fick lägga sig, lite gnäll men ingen kamp, godis utlovas i morgon mitt på dagen om man bråkar och slåss mindre samt sköter sig, lyssnar och är snäll :)...
 
Nu sover alla sen en stund, Towe var sist att somna men då sov hon i bilen på vägen till Svensta och det blev ganska sent på dagen... Casper fick vara uppe för han har trots allt skött sig ganska bra samt försökt uppmuntra de andra att sköta sig, tyvärr utan resultat även för han...
 
Så här roliga (NOT) är vissa dagar men långt ifrån alla som tur är! Men en hel vecka med tidiga morgnar kan nog ställa till det en hel del så det är ju ganska förståeligt.
Nästa vecka är det skola igen och även dagis för de tre mellersta, allt hamnar nog snart tillrätta igen bara vi kommit in i vardagen ordentligt :)...
Själv är jag ganska mör i huvudet då jag fortfarande har smygande feber och lätt huvudvärk samt smått ont i halsen... hoppas de ger sig snart!
 
Nu ska vi slappa framför en film och äta lite gott...
 
puss puss
 

Lååång fredag!!!

Den här dagen har verkligen varit lååång! Ninni vaknade redan 06.00 och då klev jag upp med henne, Göran som råkade sova på soffan vaknade och vi lyssnade och tittade på musik på tv:n.

Allteftersom tassade barnen upp och vid 09.00 åt vi frukost sen var det vid 10.00 dags för Ninni att sova, hon sov i över 6 timmar!!!

Tvättmaskinen har gått för fullt idag och tumlaren lika så, har bytt sängkläder i alla sängar!

Barnen har lekt tillsammans mest hela dagen,lite tid har gått åt att spela på någon telefon och surfplatta också men mest lek och därmed också en massa skrik och bråk :/... Vissa dagar är såna, den ena stör sig på den andre, den tredje och fjärde ska retas lite osv...

Pizza till middag och efter middag massdusch innan Gladiatorerna, barnen kikade och mamman och pappan bäddade rent alla sängarna.

Nu ligger alla barn i sina sängar sen 30 min och jag känner mig slut... Med lite feber till och från under dagen också så blir det lite extra påfrestande med det mesta men har tagit Alvedon med jämna mellanrum.
Det är så konstigt att en förhöjd temp med 1 grad kan göra att man känner sig helt färdig... och ibland kan man mer feber och undre ens känna av den!
Jag har dessutom låg temp, har alltid haft så om jag har någon sorts infektion/bacill i kroppen så räcker 38 grader för att jag smalända mig rätt sjuk! Alltid när jag var liten och hade 38,5 grader så låg jag däckad...

Nä magen knorrar och har gjort ett tag så vi ska väl fixa något att äta innan i alla fall jag ska inta sängen, nyduschad och nybäddad är en himla bra kombination :).

Puss puss

Ps. Hittade några bilder som troligtvis Meja knäppt under dagen :)


Pannkakor!

Har lovat barnen att steka pannkakor till lunch idag, pannkakor är gott tycker även mamman men håller samtidigt med pappan om att det egentligen inte är någon riktig mat...
 
Oftast så brukar jag försöka att servera hårdbröd samt morotsstavar till och då blir det ju i alla fall lite bättre :), Crepes är ju också gott men det gör jag mindre sällan, och ändå så gör jag inte heller pannkakor särskillt ofta.
 
Oftast så brukar jag och Göran äta rester i stället för pannkaka och ev avsluta med en pannkaka som efterrätt, tycker jag ändå är ganska ok.
 
Annars då, nä det händer inte så mycket... tvättmaskinen går, Göran är med Patrik i garaget en sväng och hjälper honom och barnen leker på rummet, Melvin kikar iofs. bompa och Casper spelar på sin surfplatta...
 
Nä som sagt, pannkakor nästa. Smeten är redan klar och jag väntar baa på att pappan meddelar att de är klara så ska jag börja steka. Hinner nog fixa lite med tvätten innan!?
 
Vad gör ni denna fredag?

Första veckan är snart avverkad...

Första veckan efter jullovet är snart slut och jag längtar verkligen (av olika anledningar) tills den är över och det är måndag igen! Varför vill jag inte gå in på...
 
Vad har vi gjort då? Jo vi har mest bara tagit det lugnt, dagisbarnen har fått vara lediga en vecka extra och skolbarnen har börjar läsa läxor igen.
Utöver alla måsten som gör vi inget, bara tar det lugnt och myser, skippade tom. kyrkis idag...
 
Helgen kommer även den att bli lugn, mys och film inne i värmen, inte för att det är speciellt kallt ute men det är mysigt inne ;)...
 
Just nu kikar barnen på film efter lek hela förmiddagen, snart är det dags att börja laga middag ska bara vänta på att Casper och Göran kommer hem, de åkte till Åsarna för att hämta ut ett paket :).
 
2013 ser ut att bli ett spännande år i alla fall, man ska alltid blicka framåt och tänka positivt, det år man bäst av :).
 
Jaja, ett inlägg blev det, kanske lite rörgt och oklart men så kan det vara ibland... ungefär så känns min hjärna just nu också så då är det ju inte så konstigt...
 
Trevlig helg på er alla där ute!

Underbar!!!

Efter middagen lyckade vi till det med en klick glass, barnen delade på 1 liter, det blir en ganska lagom klutt om man delar det på 6 st.

Ninni fick också smaka lite glass, fast bara liiite sen fick hon ett kex att gnaga på istället.

Passade på att försöka fånga mina underbaringar på bild mitt i glassätandet och det blev lite blandad kompott ;) Casper hann gå från bordet så honom lyckades jag inte fånga...

Heeelt otroligt vad jag älskar mina barn! Vad vore jag utan dem!?!?!?

Puss puss


Skola och vardag igen!

Det var inte så trögt att kliva upp i morse som jag trott, även om jag snozade någon gång bara för att jag kunde :).
Hilma klev upp samtidigt med mig och jag fick lite hjälp i köket men lagom tills att jag hällt upp gröten i tallrikarna så kröp hon ner i sin säng ;P hon ville inte ha gröt...

Alla andra var som väntat svåra att få upp men det är ju egentligen inte så konstigt då vi senaste veckan sovit till närmare 09.00 om morgnarna!

Ninni sov ända till efter frukosten, hon vaknade strax efter 03.00 i natt och jag tänkte att nu kommer ju inte hon somna om! Men efter en slurk tutte så bäddade jag ner henne och hon somnade om, var tvungen att kliva upp och lägga ner henne en gång.

När Ninni väl vaknade så fick hon mer tutte, det var det enda hon ville, närhet och tutta lääänge trots att mjölken "tog slut"... Hon brukar tröttna direkt när det slutat "rinna till" men idag var det tydligen myset hon ville åt :)
Hon lekte en stund med Towe på golvet under tiden som jag var ut och rotade fram Jonnas skidor som stod längst in i ett hörn bakom en hög med mopeder...
Jonna packade inga gympakläder då hon inte visste vad de skulle ha för gympa men ringde sen och sa att de skulle åka skidor, pjäxor och lite lämpliga kläder var jag upp på vinden och rotade fram också.

När jag varit fram med grejerna på skolan var klockan strax efter 09.30 och dags för Ninni att äta gröt. Hon har varit lite dålig på att äta sen hon var sjuk så förra veckan köpte jag nestle havregröt i hopp om att hon fortfarande tyckte om den och det gjorde hon! Idag kokade jag en lös gröt av havremjöl och tillsatte köpgröten till lagom konsistens och det gick hem :).
Efter gröten var det dags att sova.

Här inne lekte barnen på rummet, jag eldade och snart var det dags för lunch.
Jag tyckte Hilma såg lite hängig ut vid lunchen och tog tempen på henne... 39.3 hade hon och så hängig tyckte jag inte hon såg ut! Hon var glad och pratade på, skrattade och petade i sig maten, tog sig för pannan ibland men inte så mycket mer.

Med lunchen avklarade var det dags för Towe att sova, de andra kikade på film drack saft, mest för att Hilma fick saft pga febern och så åt de några salta pinnar.

Tiden gick, jag ringde några samtal mös i soffan med de andra och snart kom Jonna och Casper hem från skolan.

Ninni sov till 14.30 ca och Towe vaknade en stund innan.
Göran började med middagen strax efter 15.00, Jonna gjorde läxor och Melvin hade fått lov att spela på min iPad.

Före 16.30 hade vi både ätit middag och lite glass till efterrätt, barnen lekte eller kikade på tv, märktes att de började bli trötta.
Strax efter 18.00 fick de lite frukt och vid 19.00 var det dags att borsta tänder och ta på pyjamas, sedan bums i säng och som jag skrev tidigare så somnade barnen ganska så snabbt :).

Klockan är bara 21.30 och det känns som att den borde bara mycket mer med tanke på att barnen sovit ett bra tag :), ska själv försöka komma isäng före 23.00 ikväll också.

Jo just ja, Jonna slarvmaja hade ingen aning om vart hennes skolväska var i morse när hon skulle iväg, hon fick ta ryggsäcken iställe...
Vi letade överallt här hemma men hittade den inte, vi insåg att vi inte sett den på hela jullovet...
När jag var påväg hem från skolan efter att ha lämnat skidorna till Jonna fick jag en bild av väskan hängande på en av krokarna hemma hos Susanne så jag svängde för ni där. Mycket riktigt så hängde den där under Några av Tonys ytterkläder och i den fanns även Jonnas skolböcker och busskort så det var verkligen tur att den kom fram!

Ja det var denna dag, intressant eller inte, vår vardag i alla fall :).

Puss puss


Nu får spjälsängen snart flytta ut...

...för nu har Towe lärt sig att klättra ur den :). Har bara väntat på det men faktiskt så tog det mycket längre tid än jag trott då hon alltid varit en klätterapa!
Nu sover hon efter att vi lagt henne 3-4 ggr samt sjungit en visa.

De andra barnen somnade nästan direkt och två av dem ( Meja och Melvin) hade en lite utstickande sovstil vill jag påstå ;)

Även Ninni somnade sött redan vid 19.30 ikväll och jag håller tummarna att hon sover hela natten!


Finaste Towe 2 år!!!

Idag har vi fira vår underbara lilla Towe som blev hela 2 år!
Finklänning på, besök av Momma, moster Tina och kusin Märta, paket, marängsviss och kakor och jag tror att Towe är nöjd med sin födelsedag :).


Julen är borta!

Idag efter sen frukost så städade vi bort julen, mest Göran som plockade undan julgraner med hjälp av barnen som också städade sina rum.
Jag fick hjälp att byta lite gardiner innan Göran tog med sig barnaskaran ut, Ninni sov redan i vagnen och Hilma hade 38,8 i temp så hon fick vara inne. Hilma somnade på kökssoffan så jag bar in henne i sin säng där hon sov under tiden jag städade hela huset!
Efter några timmar hade jag bytt gardiner i ytterligare två fönster, dammsugit och torkat golven samt städat badrummet. Hilma hade nu vaknat men kände sig inte alls piggare, de andra grillade korv ute men hon ville inte gå ut :(. Hon fick Alvedon och sen lade hon sig på hallmattan och kikade när jag städade badrummet.
Jag klädde på mig och gick ut, jag skulle snabba mig om jag ville hinna grilla någon korv innan elden slocknade helt... men Hilma hon ville stanna inne, gick så småningom och lade sig i sin säng och sov en stund till.

Nu har vi varit inne en stund och Hilma är mycket piggare :) Hon sitter här vid köksbordet med Towe och Ninni, äter hamburgerbröd (fanns inte korvbröd) som blev kvar efter grillningen, hon har messmör på och dricker saft till.

Casper och Göran åkte bort till hockeyplanen en sväng, de måste ju provåka den fina isen som de fått till i år :) privatpersoner här i byn som engagerat sig för barnens skull och det uppskattas!

De andra tre barnen leker uppe, huset är nystädat och barnen är peppar peppar glada, pigga och snälla :). I morgon stundar kalas för Towe som fyller 2 år och just nu har jag nog inte så mycket att klaga på ;), svängdas för barnen känns inte heller alltför långt bort och då håller jag tummarna för att även Ninni vill somna sött i sin säng, helst innan 21.00! Igår var hon vaken till 23.00 tror jag :/...

Towe och Hilma just nu;


På banan med sömnen igen :)

Äntligen så sov Ninni hela natten igen! Har varit struligt och oroligt efter den magsjuka julen :(... Hon somnade närmare 21.00, sov till 07.30 och strax efter 09.00 lade jag henne ute i vagnen för att sova igen :). Nu ska vi bara se till att få henne att äta ordentligt igen också, hon får kväljningar bara av att få lite mat i munnen vissa dagar, för några dagar sen bara av att se skeden ;P. Tur att hon kan amma lite fortfarande, fast det börjar ta slut :(
Nu frukost för oss andra :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus