Avslutar med starten av familjen annorlunda!

publicerat i Vår vardag;

Då var denna dag till ända, avslutade med säsongsstarten av familjen annorlunda sen fick barnen krypa isäng :).

Fick inte gjort det jag tänkt idag, märka kläder och vika tvätt får vänta tills i morgon... Istället bakade vi tårta, tog det lugnt och firade pappan när han kom hem :).
Meja hjälpte till med baket och avslutade med det stora och ansvarsfulla uppdraget att slicka bunke och visp (K-spade) :)

Middagen var klar när Göran kom hem, vi åt och sen skickade jag honom in i badrummet för att duscha 4 av barnen under tiden som jag fixade en tårta av tårtbotten :).

Fyllningen bestod av chokladpudding och marsankräm, dekorationen hjälptes jag och Meja åt med. Tittar man noga så ser man att ljusen på tårtan bildar siffrorna 31 :).

I väntan på Familjen annorlunda så röjde jag kaoset i köket, blir lite extra när man bakar och inte ligger i för att hålla undan hela tiden ;P... Nu är bänken tom, ren och fin!

vad tyckte vi då? Om årets familjen annorlunda alltså... Jo två av familjerna känner vi ju igen sen förut och dem gillar jag! Den nya familjen var svår att sätta fingret på, rätt flummiga som någon sa... Undrar just vad de har som inte vi har då det tydligen var de som tog vår plats :) vi var ju med ända tills sista uttagningen :O... Och de ville gärna spara oss som tänkbar familj till kommande år så vi får väl se vad som händer :)...
Alla familjer har ju sin charm :D

Ny dag i morgon och då blir det dagis för tre av barnen, de var ju lediga hela förra veckan pga alla minusgrader under -25!!!

Puss puss

Måndag och älsklingens födelsedag!!!

publicerat i Vår vardag;

Måndag igen, Görans födelsedag, GRATTIS ÄLSKLING <3!!! Stackarn fick upp tidigare än oss andra och idag står kartprov på hans schema.

Här är alla uppklivna och frukosten har snart alla ätit, bara Towe kvar som hellre sitter och sjunger för sin syster än att äta sin gröt :) nu är hon tydligen klar, haklappen åkte av...

Märka kläder står på mitt schema idag... De har väntat länge nog nu på att få börja användas, skönt att märka allt innan så det är gjort! Men det kör jag igång med när Ninni sover :)

Vad jag mer ska göra har jag inte riktigt planerat, lägga in lite tvätt i klädkammaren och tvätta någon maskin lär ju behövas... Annars blir det väl det vardagliga som man gör i stort sett varje dag.

Vad gör ni idag?

4 timmars relax med god mat!!!

publicerat i Vår vardag;

Idag var det dags att utnyttja julklappen som vi fick sv svärmor, relax med infraröd bastu och bubbelpool och god mat till det!

Lämnade 4 barn med Maria tills Susanne kom hem, de hade relaxen före oss och Casper var med dem.
Jonna och Ninni tog vi med oss för att lämna hos Angelica som såg mycket fram emot besöket :).

Vi kom dit vid 14.00, maten hade vi hämtat på Ica innan, kallskuret, massor av frukt och annat gott och så potatissallad och nybakat bröd!
Ställde maten i kylen, bytte om, duschade och tog på oss badrockarna :).

Vi började med bastun, 60 grader i 60 minuterar tanken men vi gav oss efter 40 min... Svetten rann, man blev dyblöt och anledningen till att vi avbröt var delvis för att jag började må lite illa, hade troligtvis druckit för lite vatten...

Jag duschade av mig svetten och gick efter maten, men bubblade lite innan vi tog för oss av alla läckerheter! Glömde så klart ta en bild, kom på det när maten var slut, därmed inget att knäppa en bild på ;P...

Vi åt, slappade lite i relaxstolarna, typ badenbaden i trä, rubbade och rätt bekväma.
Bubblade lite till innan det var dags att plocka ihop, duscha och åka hem.
Jag trodde att 4 timmar skulle kännas överflödigt men var till min förvåning helt perfekt!

Hos Angelica hade det gått bra, dock hade Ninni glömt sitt glada humör hemma och råkat ta med sitt gnälliga ;).
Men för att vara hennes första gång ensam borta så var det ju ändå ett lyckat resultat måste jag säga! Kändes ändå skönt att vi bara var en liten bit bort.

Jonna hade skött sig rätt bra, inte lyssnat alla gånger men Angelica är inte den som inte säger ifrån och det fick Jonna (kanske till sin förvåning) höra... Hon trodde väl hon kunde komma undan med lite av varje bara för att ingen av oss var där... men tji fick hon :)... Försöka kan man ju alltid!

När vi väl hade samlat ihop alla barn och kommit hem så var klockan strax innan 19.00, de fick kika en stund på tv innan det var läggdags för mycket trötta barn... Innan 20.00 var alla utom Ninni i säng, Ninni somnade ca 30 minuter senare.

Så ny sitter vi här i soffan, lugn och ro, klockan är bara strax efter 21.00 och vi tänkte avsluta med lite mys och film, ladda inför en ny vecka :).