Loppis, stickning och annat...

publicerat i Vår vardag;
Vi har börjat gjort om lite här hemma nu, Casper har bytt rum med Jonna och Meja, sen är det bara vår dubbelsäng och Melvin som ska flytta in hos Casper så är det klart uppe. Vi har även sålt crosstrainern som mest stått där uppe och tagit lats och samlat damm. Köpte den för några år sen med tanken att jag kunde träna på den även fastän barnen var uppe, hemma och vakna men det gick inte alls, blev bara stressande tyvärr, promenader ute i friska luften är mer min grej, när jag väl får tid för det.
 
Vår soffa lade jag ut på annons och en tjej kommer och hämtar den på lördag, sen är det bara att vänta på vår nya soffa, jag längtar tills vi får bädda ner oss i den och känner redan nu hur gott vi kommer att sova.

 
I helgen var vi ute och stökade lite, plockade bort och gjorde höst, sen åt vi tacos och bakade med barnen, Göran bakade med Jonna och jag bakade med Towe och Ninni. Towe valde att göra en kladdkaka och Ninni fick göra chokladbollar. Jonna och pappan avancerade med att baka en äppelmarängkaka, detta gjorde vi på lördagen.
 
I Söndags var jag och Lilly i stan HELA LÅNGA DAGEN!!! Det var loppis på Folkets hus och kusin Mikaela hade frågat om jag skulle in, hade inte tänkt det med förmodade att de behövde någon att åka med så jag tänkte, varför inte!?...
Jag som inte skulle handla något speciellt fyndade massor av kläder till barnen, mycket för 10kr/plagg men mest 5kr/plagg och det är ju nästan gratis.
Loppisen var öppen till 14.00 men sen hade jag lovat att skjutsa så att både Mikaela och hennes mamma fick handla + att vi hade lite andra olika ärenden så vi var hemma någon gång efter kl 20.00 om jag inte minns helt fel..
Theo hade inte somnat ännu när vi kom hem och både han och Lilly blev jätteglada och speedade av att se varandra, så härligt att se, de var verkligen SUPERGLADA!!! de fick leka av sig en stund innan jag först nattade Theo och sen Lilly som under tiden fick mysa med pappan.

Liten börjar bli stor <3

Sen var det plötsligt ny vecka igen, måndagen fick vara väldigt lugn och slapp, Theo somnade med pappan på soffan efter lunch, ibland kan det vara något av det mysigaste som finns <3Samma dag kom älsklingen som varit på affären för att köpa potatis hem med en bukett rosor <3<3<3, han är ju det underbaraste som finns och det blir man extra påmind om såna gånger, älskar honom verkligen så det gör ont på riktigt om jag känner efter.

 
Igår tisdag skulle Göran på ett möte i Svenstavik så jag och de två minsta hakade på, lika bra att passa på att hälsa på familjen Nilsson innan de båda börjar jobba igen, då kommer det inte alls att finnas lika mycket tid.
 
Idag var det vi som fick besök, fam. Nilsson tyckte att det var sååå länge sen vi sågs så de kände att det verkligen var dags för ett besök, det var ju nästan 24 timmar sen vi sågs!!! Hahaha, de är så välkomna, de är vekligen inte till någon som helst belastning, snarare tvärt om <3.
 
Jag sov inte så många timmar in natt, satt uppe sent och sen har Lilly vaknat flera ggr så det kändes inte jätteskoj att kliva upp och börja dagen men det var/är ju ett måste så då passade jag på att experimentera lite med surdegen som jag fick ta över av Görans mosters karl, de kom med den härom dagen och jag matade den igår.
I alla fall så testade jag att göra kanelbullar med surdeg som enda jäsmedel men jag skulle nog ha haft några gram jäst i för att få lite extra fart på den... smaken blev det inget fel på, bara lite kompakta...
Jag satte även en fördeg som jag satte en deg med nu ikväll och den ska nu stå i kylen tills i morgon då den ska gräddas, får se vad det kan tänkas bli för resultat, man måste ju testa :).
 
Förutom det så kom jag över lite baby-ull-garn för några veckor sen och har nu tänkt att jag ska sticka lite till både Lilly och bebisen i magen. En hjälmmössa åt dem var ska det bland annat bli och så kanske några sockor, men jag blev lite sur då jag inte hittar mönstret som jag stickat efter flera gånger förut... var så säker på att jag hade det uppe pland garnerna men hittar det icke...
Har istället fått leta på nätet men jag hittar inte riktigt något mönster som jag känner att jag klickar med... jag kan ju vara lite petig på den biten med att det ska kännas "rätt" med både beskrivningar och recept...
I alla fall så har jag nu hittat ett som jag ska testa, testade ett annat igår men jag tröttnade och repade upp när jag gjort en halv mössa, blev ojämt + att jag tappade en maska så det blev ett hål... Blir ju lätt så när man inte stickat på evigheter, ser det som att det bara var bra att jag fick öva in tekniken lite igen och nu med den nya känns det mycket bättre men det är frustrerande att det finns så många olika vis att öka maskor på... gaaaahhh...
 
Fick även ett fint meddelande av en fin person som skrev att hon följder min blogg och har gjort det ett tag, hon tycker att vi verkar vara en härlig familj och förmanade mig att UPPDATERA OFTARE!!! Så jag ska försöka göra det, mycket lättare nu när nätat räcker till oss alla utan att det måste lagga en massa ;P.
 
Nu dricka lite te och sticka lite till på mössan innan jag ska sova, puss å god natt <3

Nu är det dags igen... att göra om lite här hemma...

publicerat i Vår vardag;
Som jag redan skrivit tidigare så känns det som att det är dags att göra om lite här hemma vilket i detta fall innebär att flytta runt och möblera om lite... eller kanske ganska mycket!?
 
Vi har i alla fall beslutat oss att sälja vår fina soffa som vi köpte för knappt 2 år sen och istället köpa en rejäl bäddsoffa som vi då ska sova i, på så sätt så blir det ju ett till rum som vi han dela ut till barnen.
Tanken är att Lilly och Theo ska ta det lilla rummet (intill vardagsrummet) som vi har nu och sen så ska Jonna och Meja byta rum med Casper på övervåningen och Melvin ska i samma veva flytta in med Casper, de ska få ta vår dubbelsäng att dela på.
Jonna och Meja ska få fortsätta dela rum och i det största rummet blir då Hilma Towe och Ninni kvar, det är väl egentligen de som är i den bästa lekåldern, de kommer att ha kvar de flesta leksakerna där inne och så flyttar vi in lite av de leksaker som passar Theo och Lilly in i deras rum.
Funderar även på att kanske ta in vårt gamla köksbord och kökssoffa till stora rummet så att det finns plats för att sitta och pyssla och rita för just nu så måste de sitta i köket och trängas med sånt. Det bästa med att ev ta in bord och soffa är att det då även kommer att finnas extra matplatser de gånger som vi har gäster.
 
I alla fall så är gamla soffan på god väg att bli såld, nya soffan beställd och idan när vi ändå var in till stan så var vi in på Jysk och shoppade bäddmadrass, madrasskydd, lakan, kuddar och täcken, lika bra att förnya allt på samma gång så kan Theo och casper ta våra gamla täcken och några av bernen kan få byta ut sina sladdriga kuddar mot de vi har nu som är bra mycket skönare trots att de har några år på nacken.
 
Jag tror och hoppas att detta kommer att bli en bra lösning för alla, i alla fall ett bra tag men jag vet ju att det kommer att bli mer ommöbleringar i framtiden allt eftersom barnen växer och deras behov ändras.
Lillebror kommer också att få sova inne hos Theo och Lilly senare men först får han sova med oss i vardagsrummet, antingen i vagnen eller i babynestet hos oss på soffan, eftersom vi valde en stor soffa så kommer det att bli plats över i huvud/fotändan där någon utan problem kan sova.
 
Soffan kommer mest troligt nästa vecka men vi ska börja flytta om lite på övervåningen innan dess, Jonna och Mejas rum går ju att göra klart och nästan hela Caspers och Melvins, sen kommer ju resten att gå ganska så snabbt.
Blir spännande att se hur det blir och väldigt spännande att få bädda ner oss i soffan på kvällarna, tror faktiskt att vi kommer att sova bättre där med vår nya madrass, täcken och kuddar än vad vi gjort i sängen :)
 

Varit på ultraljud och kikat på lillebror <3

publicerat i Louie (nr 10), Vår vardag;
Idag var det äntligen dags för RUL (rutinultraljud), äntligen fick vi se vem som bor där inne i magen <3.
 
Jag har ju känt fosterrörelser sen länge och tänkt att jag skulle inte bli förvånad om jag skulle vara längre gånget än vad vi räknat ut efter senaste mensen och när vi kikade på skärmen så kändes det direkt att bebis var större än vad det brukar vara på rul.
 
Hon frågade om jag hade bokat en sen tid eller fått den så sen, jag sa att jag skrev in mig i vecka 16 och fick inte tiden förrän idag och nu är jag i vecka 20 sa jag... hon svarade med att hon trodde att jag var längre gånget än bara vecka 20 och det visade sig efter alla mätningar att jag är i vecka 22 (21+6).
I och med denna framflyttning så är nu bebisen som faktiskt är en lillebror beräknad till den 27 januari istället för 12 februari!!!
 
Casper var i stan med skolan idag och vi hämtade upp honom när de var klara för att åka tillbaka till skolan, vi hade tänkt att han kanske kunde passa Theo och Lilly när vi var inne på sjukhuset men det blev som så att Göran stannade med de två i bilen och Casper fick följa med in och uppleva sitt första ultraljud (tror det var första).
Casper var säker på att det skulle vara en tjej men jag fick känslan av att det var en pojke och efter en närmare titt så var det ingen tvekan om att det var en snopp där mellan benen.
 
Jag funderade först på om vi kanske skulle låta bli att kolla kön men det käns som att vi väljer det lite mer praktiska, fundera på namn, ta fram rätt kläder direkt och sen vill ju alla syskonen så klart veta så det kändes bäst, sen så var ju såklart vi också väldigt nyfikna :).
 
I alla fall så brukar ju jag ta den första magbilden i vecka 20 men eftersom det är lite för sent nu så tog jag en idag, vecka 22+6 vilket betyder att jag i morgon går in i vecka 23.
 
Magen idag, vecka 22+6
 
Lillebror i profil <3
 
Bild 1; en fot
Bild 2; profil
Bild 3; en snopp
 
Några fler bilder i profil, på den nedersta har han handen vid näsan
<3
 
Nu ska vi bara börja spåna lite på namn till den lille, har några som vi pratat om men det lär ju bli en hel del diskussioner och funderingar innan vi är överens ;P