Att bära med ett badlakan

publicerat i Lilly (nr 9), Vår vardag;

Lilly sov inget idag under dagen så framåt kvällen blev hon inte helt oväntad lite trött och ville görna vara i famnen
Mamman som var lite trött i armarna efter gräsklippningen fick en idé. Jag lärde mig ett knep när Ninni var liten, att bära som de bär barn i bland annat Afrika, med ett tygstycket kring bålen. Kanga eller torso kan det bland annat kallas och har man ingen kort sjal så får det lika bra med ett tunnare badlakan som är lagom långt.
Första gången jag såg ett klipp med detta "knytet" tänkte jag att det där håller ju aldrig. Men det är inte svårare än att man sättet barnet på ryggen, sveper handduken om oss båda och fästet den övre delen som man oftast gör med ett badlakan när man duschat. Med nedre delen av handduken drar man åt inder rumpan och över benen, tvinnar ändarna 1-2 ggr och viker in dem under kanten och sen är det klart.
Lilly satt nöjd ända tills det var dags att gå in och jag kinde nåde hjälpa till att plocka leksaker på marken och ta ner och vika den torra tvätten utan att stödja henne med händerna på något vis, händerna helt fria.

Ännu en bugga till samlingen <3

publicerat i Vår vardag;
Jag köpte ett annat babyskydd (Britax-Römmer babysafe II) till Louie, det som Mellie haft, lite skoj att byta då vi haft det andra i några år... i alla fall så lade jag ut det vi hade (maxi cosi cabrifix) till salu och det var en tjej som nappade.
Vi skrev lite allmänt eftersom hon även var intresserad av adaptern Bugaboo donkeyn så att hon kan fästa babyskyddet på vagnen och i alla fall så kom det fram att hon hade en äldre Bugaboo cameleon som hon skulle sälja... 
Vi möttes upp i stan idag och gjorde ett byte samt lite pengar emellan och jag är väldigt nöjd för jag äger nu en cameleon som är i helt ok skick, lite skavanker men hel och fungerande!
 
Egentligen behöver vi inte denna vagn men å andra sidan så är det smidigt med två separata enkelvagnar nu på sommaren. Lilly och Louies sovtider är inte helt synkade och i donkeyn så kanske de stör varandra iom det... sen eftersom denna ändå har bra många år på nacken så får den agare lite som en fin "slit och släng" vagn <3
 
Komplett med liggdel + hemmasydd dyna och extra sufflett och så vinterhjul.
 
Vi hade egentligen inte planerat att åka in till stan just idag men eftersom de bodde i Åre och skulle in idag så tänkte vi att vi kunde passa på att storhandla på en gång.
Jag, Göran, Meja, Lilly och Louie var det som åkte in och vi fick direkt användning av den "nya" vagnen till Lilly och Meja älskade att köra runt henne i den inne i affären, hon tyckte den var så lätt att styra.
 
Har för övrigt varit glad hela dagen, inte alls behövt vara sur och arg, lite irriterad nu på kvällen då Jonna och Meja inte lade sig tyst och snällt för att sova fastän klockan var närmare 22.00... men i övrigt så känner jag mig riktigt nöjd och glad, inte på något specifikt tror jag utan bara en inre frid.
 
Skönt också att månadens handling är gjort, denna gång skrev vi ingen matlista utan gjorde bara en lista på det vi har hemma och sen kompletterade vi den med sånt som vi tros kommer vilja äta dessa förhoppningsvis fina sommardagar.
 
Puss å Hej!

En lördag...

publicerat i Vår vardag;
Göran klev upp närmare 06.30 och sen började han jobba 07.30... Jag låg kvar och mös med Louie tills strax efter 08.00 eller ja ungefär, minns inte riktigt. 
Satte mig och stickade lite i soffan, Lilly skulle absolut sitta nära innan det blev dags att gå till köket och fixa frukost. 
Jag kokade mannagrynsgröt och under tiden åt en hungrig Lilly 3 limpmackor, vet att hon inte är så förtjust i just mannagrynsgröt så det gjorde ju inget. 

Några timmar senare fick vi besök av gammelmoster Hjördis och hon hade med sig min morfar som hade kommit för att hälsa på henne precis innan hon skulle åka. Verkligen jätte roligt att han följde med 💕. 

Göran hann hem på en kort lunch och en lite längre rast under dagen och så slutade han 16.30. 

Vi fick även besök av kusin Mikaela som ville klippa sig innan de åker till Skåne, Mellie och Matte var också med och farbror Ulrik som körde dem. 

Middagen blev väldigt sen men det gjorde inte så nuför, barnen hade ätit både glass, chips och några godisar under eftermiddagen. 

Efter frukosten skickade jag förresten iväg Jonna och Meja till affären, de tog även med sig Theo i vagnen. De handlade mjölk, fil, smör och ägg och som bonus fick de plocka lite godis, 10 sorter och 10 bitar av varje sort, ganska lagom med 10 godisar var tänkte jag och det var faktiskt ingen som klagade!

Barnen somnade mer eller mindre utan problem idag, inte lika mycket stök som vissa andra kvällar. 
Melvin fick även rensat sin gädda med hjälp av Tony... Som han har tjatat om gäddan idag, han ville så gärna skära upp matsäcken på den för att se vad den hade ätit... Hur det fick med den saken glömde jag fråga men får göra det i morgon. 

Nu är klockan strax midnatt och det är dags att sova. 

Natti natt ❤️

Snapchat med Ninni 😂😂😂❤️😘

Meja skär grönsaker, kanske får bättre med en peruk på huvudet !? 👍🏻😂