Sommarvärmen fortsätter 🤗

Efter uppstigning strax innan 08.30 (var vaken redan innan 08.00) så fick Noah lite tutte och sen gröt, jag åt också frukost och sen gick vi på promenad. Noah somnar så sent på kvällarna nu när det är varmt så då är han snabbt trött igen på förmiddagen. 

Efter promenad klippte jag först Julia och sen Hilma, Hilma som var less på sitt långa hår ner till midjan ville ha det till axlarna. Klippte ganska grundligt bara rakt av nu så kan vi finputsa och tunna ur en annan dag när det är sämre väder och vi har tråkigt 😅

Efter det så packade Göran ihop sig och de barn som fick plats i bilen och åkte till handsjöforsen, Casper, Isak och Emilia åkte egen bil och Tony och Julia kom senare. 
Jag tog resten, Melvin, Lilly, Minnah och Noah i vagnen för att gå ner till sjön och bada. Vi gick förbi farmor först för hon skulle följa med men eftersom Noah somnat så frågade hon ifall han och Minnah skulle vara kvar där, en jättebra idé, dock ville Lilly också stanna så det var bara jag och Melvin som gick ner till sjön nedanför och badade. Kändes lite kallare idag men var ändå väldigt skönt att svalka sig, "bara" +28 grader idag och ljumma vindar 😅. 

Vi grillade hamburgare till middag och åt ute idag, blev ganska sen middag så efter den var klockan 19.00 och det fick bli läggdags för de små. Har blivit ganska många sena kvällar nu och tidiga morgnar med varma dagar så det behöver de. 

När Minnah somnat (Meja och Hilma brukar turas om att natta hemma) så cyklade Meja, Melvin, Hilma och Towe till campingen för att bada. 
Jag föreslog för Göran att han kanske skulle passa på att klippa gräset nu på kvällen när det ändå är lite svalare i luften, ca +20 grader, så det gjorde han. Jag satte Noah som strax innan fått en svalkande dusch, i gungan ute så plockade jag ihop alla leksaker runt sandlådan, flyttade utemöbler och gungställningen för att underlätta. Sen tittade vi på när pappan klippte, Noah älskar att kika på allt som har en motor och låter, han fick även åka med en stund fram emot slutet. 
Gick in för att natta honom strax efter 20.00, han sov sista gången vid 15.00 idag så var trött tidigare... men nu är han dock vaken igen, fortfarande lite varmt och kvavt inne... men han är trött så ska försöka söva om honom. 

Badarna är hemma igen, kikar film och äter godis, jag tror nästan att jag ska göra. Mig klar för sängen och lägga mig och kika på film med Noah bredvid, förr eller senare somnat han. Kanske att jag ska spara tandborstningen så jag kan mumsa på lite chips och godis under tiden. Älsklingen spenderar lite tid vid datorn efter en lång och varm dag ute 🤗🥰 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


30 grader idag igen men med fläktande vindar 😍

Vaknade av katten vid 06.00 i morse, klev upp och släppte ut både den och hundarna, kände mig pigg men lade mig i sängen igen, alla sov ju! Jag tänkte inte sova men somnade, sov av och till fram tills klockan 08.00 då jag klev upp. 

Efter frukost plockade jag rabarber hos grannen, kokade rabarberkräm och dammsög nästan hela nedervåningen. 

Göran hade planerat att hjälpa Isak att hämta en bil idag så de åkte strax efter 11.00 och han var snäll och tog med sig Theo, Lilly, Louie och Minnah 🙏🏻🤗. Det blev så tyst och lugnt här hemma! Jag hade flera timmar framför mig att hinna göra saker utan att stressa... men såklart så sov Noah bara en dryg timma sammanlagt av den tiden, uppdelat på 2 tillfällen.  Han blev väckt av att hundarna skällde... men jag fick ändå en del gjort. 
Hängde tvätt, hämtade mer rabarber som jag och Hilma skar i små bitar och frös in, hängde mer tvätt, bakade en kaka... större delen av tiden var bara jag och Noah hemma då de andra barnen cyklade iväg för att bada, Jonna slutade tidigare idag och följde med dem. 

Middagen var i princip klar 17.30 då Göran och alla de andra barnen kom hem, det blev ett himla liv igen, men jag hade inte förväntat mig något annat heller. 

Göran glömde köpa godis så jag, Jonna, Noah, Meja, Towe och Ninni åkte till Svenstavik efter middagen, en tur på Dollar och så en kort sväng till Ica. 

När vi kom hem gick Meja, Hilma och Towe ner till sjön och badade, jag och Noah kom efter, vi doppade oss, jag simmade lite när Noah badade med Meja och sen gick vi hem. 

Nu är klockan sent men Noah somnade nyss och vi ska strax kika på "Spökjakt", det är ju helg och då får man vara vaken sent. 

(null)
Nästan alltid glad men gillar inte värmen så väldigt mycket... 
❤️

En mycket varm dag!

I morse när jag steg upp och klev ut klockan 08.00 så var det redan lika varmt ute som inne! Vid 09.00 tiden var det +26 grader i skuggan! 

Jag gillar sommaren och jag gillar värmen men jag lider med barnen och speciellt små barn som Noah som kanske klarar värmen lite sämre. Han blir jätte lätt varm och klibbigt och humöret svajar, lite svårt att sova på dagtid men speciellt svårt att komma till ro och somna på kvällarna. 

Som varmast i skuggan idag vad jag såg så var det +31 grader och på eftermiddagen kom lite åska och regn som lättade luften lite men inte alls mycket. 

Melvin, Hilma och Towe åkte vid 16.00 tiden till stan för att spela fotbollsmatch, efteråt badade de och åt på Sibylla. 

Här hemma har vi idag tagit det lugnt, alla andra förutom jag har väl lyckats ganska bra med det, jag blir rastlös och frustrerad på att inget händer samtidigt som jag svettas och blir på dåligt humör över att energin tar slut... 

Nu ikväll tog jag och Noah en promenad, det gick Inte att göra det under dagen, jag skulle ha bränt mig och Noah hade inte stått ut med värmen. Efter promenaden så gick jag och Meja ner till sjön och badade en stund, vi skulle egentligen bara doppa oss men det var så skönt att bara simma runt och bli svalkad. 

Vi gick inte och badade någon stans under dagen, Noah fick bada i en balja här ute i skuggan, Minnah tog ett dopp i den efter honom och de andra fixk springa genom vattenspridaren för att svalka sig. 
Jag hade som plan att vi skulle ha gått och badat men risken för att de skulle bränna sig och få solsting var för stor så vi får göra ett nytt försök i morgon. 

Vattenmelon och sockrade släta bullar fick de äta till mellis och glass finns i frysen tills en annan dag, kanske att jag ska ta reda på lite rabarber i morgon 🤔. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fortsatt varmt och ett första dopp i sjön för mig!

Idag fick alla så lov att kliva upp vid 08.00, blir så tokigt och några vaknar före 07.00 och några ska sova till 10.00...

Jag klev upp vid 08.00 efter att ha tuttat Noah men hade varit vaken en bra stund innan. 
Jag åt först frukost själv och sen fixade jag till Noah innan de andra barnen fick äta vid 09.00 sen var det full fart med lek ute. 

Jag tog en promenad vid 11.00, Noah somnade i vagnen innan jag hunnit från kvarteret så jag gick runt och hem igen med honom, bättre för honom att stå i skuggan och sova. 
Gick till Ljungsbroa och fotograferade fiskarna som låg och solade eller något!? 🤔

(null)

(null)

När jag kom hem så fixade jag fika till barnen, hårdbrödsmörgås med smör och aromat och så saft att dricka, de måste få i sig väntsal när det är såhär varmt och härligt ute. 
Noah som hade vaknat åt lite korvstroganoff och jag lite köttbullsallad (som jag misstänker var lite på vippen till dålig, illamående på eftermiddagen). 

Middagen började lagas vid 15.00 tiden redan då Melvin, Hilma och Towe skulle på fotbollsträning senare. Melvin stod för största delen av matlagningen idag och pappan för resten. 

Det har inte varit så mycket tjat om bad eller annat idag utan istället en hel del "tjivande" mellan bland Ninni, Theo, Lilly och Louie, sånt är så väldigt tröttsamt... dock har Ni ni faktiskt till största del varit med de större och varit relativt lugn, de satt en hel hög och ritade ute i skuggan. 

Tanken var att när fotbollsbarnen åkt så skulle jag och Meja ta de mindre till sjön för att bada men då "råkade" de leka med vattenslangen istället utan lov och sprutade ner kuddarna till utemöblerna så det blev inget bad utan sängdags och flera av dem behövde det verkligen. 

Jag smet iväg ner till sjön själv vid 18.30, jag kände att jag verkligen behövde ta sommarens första dopp och det ikväll! Och eftersom det skulle vara dags för Noah och nattas den tid som barnen kommer hem från träningen och de skulle få gå och bada, så skulle jag inte kunna följa dem utan gick själv. Det var SÅÅÅ skönt! Jag hade förväntat mig att jag skulletycka det var kallt och behövs gruva mig som vanligt men det var bara att gå rakt i 🥰. 

Nu blev ju inte resten av kvällen som jag kanske tänkt, Noah somnade inte förrän precis nyss, varmt och övertrött. Försökte natta honom vid 20.20 tiden men då kom precis barnen hem och tänkte som vanligt (tyvärr) inte på tiden och att de flesta sov eller skulle nattas. De skrek och stojade, klampade in och förde allmänt oväsen innan de gick och badade och då var Noah pigg igen, Ninni som precis höll på att somna blev skrämd och ledsen och Theo som fortfarande inte hade somnat blev inte direkt tröttare....

Noah fick ta en sval dusch till slut och när han inte ville somna i famnen i soffan under takfläkten så lade jag mig tillslut med honom på vår säng så fick han somna där. Tog ca 10 min av rullande, ålande och gness innan han slutligen gav upp 🤗❤️

(null)
Flyttade sen honom utan problem till hans säng, han var sååå trött och slut stackarn ❤️. 



Måndag, jobb, solsken och gott på grillen

I morse åkte först Casper på jobb, sen Jonna och sist Emilia, skönt ändå att bli påmind om vardagen trots att det är sommarlov och de flesta av oss är lediga. 

Fil och flingor till frukost idag, gröt till mig och Noah, sen tog vi oss en lång promenad jag, Minnah och Noah, de i vagnen med varsin napp och snutte. Efter knappt halva vägen hade Noah tydligen sovit klart och då somnade Minnah. Tur att de oftast är snälla i vagnen även om de är vakna, blev en mil på knappt 2 timmar, stannade och fixade med de små i vagnen då och då. 

När vi kom hem stekte jag pannkakor och gjorde milkshake till barnen, hade passionsfrukt i och tog inte bort kärnorna... blev inte gott tydligen och värre blev det när den fick stå. Minnah drack inte upp din så jag sparade till Jonna och den hade då blivit väldigt besk! Lärde mig i alla fall något 😅

Barnen har lek ute hela dagen, har varit rätt molnigt mellan solstrålarna och det är skönt när det inte blir för hett. 

Till middag grillade vi 4 kg kycklingfilé som jag först marinerade, till den åt vi grönsallad, potatissallad, grillad majs och halloumi. 

Innan barnen skulle sova så tog vi en promenad ner till sjön där de tog ett tvällsdopp. 
Nu har alla lagt sig, Noah sover och både mamman och pappan har hunnit duscha. 
Nu lite slappande i soffan innan sängen. 

(null)
Synd att botten här är så stenig närmast kanten, för annars är det så nära och bra. 

Första veckan av sommarlovet...

Lördag 13/6
Vi firade in sommarlovet med marängtårta, muffins och kakor. Emilias familj kom för att fira Casper tillsammans med oss och även såklart alla andra som nu avklarat ännu ett skolår. Till hösten väntar nu gymnasiet för Jonna och högstadiet för Meja, Lilly ska börja skolan och Minnah ska börja på förskolan. 
Casper har fått timanställning hos firman som han haft sin praktik och allt känns fantastiskt!!!

Söndag 14/6
Detta blev en lugn dag, inga speciella måsten, eftermiddagsbad nedanför Campingen med barnen. 

Måndag 15/6
Caspers första dag på jobbet som anställd, en speciell känsla både för honom och för oss föräldrar, han är verkligen vuxen nu. Dags att gå med i facket och a-kassan osv. 

Fortsatt soligt och fint väder, ute hela dagen, barnen hade fotbollsträning, jag skjutsade, Noah stannade hemma, gick en härlig promenad längs en grusväg när barnen sprang efter bollen. 

Matlistan och handlingslista skrevs sent i för storhandlingen på tisdagen.  

Tisdag 16/6
Jag, Jonna, Meja och Noah åkte till stan, Jonna körde till strax innan Brunflo. 
Inne i stan köpte vi glass, lämnade in Jonnas telefon, var till tandläkaren med Jonna, hämtade Jonnas telefon, åkte och storhandlade och sen åkte vi hem. 

När alla påsar var uppackade blev det kvällsbad nere vid sjön, bara barnen och hundarna som badade, jag ska också bada någon kväll/dag men inte denna. 


Onsdag 17/6
Regn hela, hela dagen! Välbehövligt och jag som trodde det skulle bli et litet uppehåll, tog en promenad och kom hem genomblöt. 

Torsdag 18/6
Långpromenad efter sen frukost, sen hem och byta om för att åka till stan och äta middag på Pinchos med mannen, Hilma, Towe och Ninni. Vi har ju inte hunnit fira våra 20-årsdag ännu så detta blev en del av det. 
Noah var hemma med storasyskonen och det gick jättebra! Första gången, som jag åker så långt utan honom 🙈. 

Fredag 18/6 Midsommarafton! 
Var ganska pepp till en början, dagen blev mysig men inte så glädjefylld egentligen, alla kändes matta och trötta. 
Vi åt grillat med potatissallad och grönsallad. 

Lördag (idag), 19/6 Midsommardagen
Tvättat en del, bland annat våra sängkläder som nu ligge rush nyduschad k en rwnbäddad säng med sängkläder som torkat ute i solen, doften och känslan är underbar! 

Inplanerat "glasskalas" hos svärmor idag, glass, fruktsallad, kaka och rabarberpaj bjöds det på. 
Till middag åt vi sill, potatis och ägg, de som inte ville ha fick äta av rester som det fanns gott om i kylen. 

Inget bad denna kväll men jag hann med en promenad innan Noah skulle sova. Gjorde ett ryck efter middagen med att röja ordentligt i köket, dammsuga, vika tvätt med Towe, bädda rent sängen, ta en promenad, duscha och sen natta Noah. 

Kanske ett ganska tråkigt inlägg men nu fick det bli det eller inget alls...

(null)


Sommarlov, skolavslutningar och student!!!

Välkommen du sköna sommarlov! Får vi hoppas i alla fall 😅😜. 
Igår var det skolavslutning här i Rätans kyrka, en förälder till var och en av eleverna som gick ut årskurs 6 fick komma och jag var en av dem, Noah fick också följa med. En fin avslutning som vanligt. 

Idag fick Jonna ut årskurs 9 men där fick inga föräldrar närvara, Göran hämtade henne dock när det hela var över men alla sprang åt olika håll så någon bild var inte att tänka på. Men hon ska ha klänningen på sig i morgon också så då får jag försöka hinna få en bild på henne. 

Tidigt i morse klev jag upp, gjorde mig klar, väckte Noah och tittade honom innan vi följde med Casper till stan tillsammans med Emilia. För idag, just idag den 12 Juni 2020 så tog vår fina Casper STUDENTEN!!! Jag hade fjärilar i magen hela förmiddagen, så glad för hans skull och så stolt över honom! Är stolt över alla mina 12 barn såklart!!!
Tony har också tagit studenten idag, gick ut samtidigt som Casper, de gick samma linje men med olika inriktningar, de har verkligen följts åt hela livet! Även om de i högstadiet hamnade i olika klasser från början så slutade det med samma klass ändå, samma på gymnasiet, inget planerat att de skulle välja samma linje. Stor Grattis till dig också Tony!!!

Det har varit strålande sol och blå himmel hela dagen, riktigt fint väder, minst +25 grader i skuggan och lite svalkande vindar. 

Nu är det kväll, vi har ätit kycklingsallad till middag och bara tagit det lugnt så gott det går. I morgon ska vi fira med kakor, muffins och tårta, fira att sommarlovet äntligen är här och lite speciellt Jonna, Casper och Meja för att de nått stora delmål i livet. 
Det kommer lite folk från Emilias familj också, de ville gärna vara med och fira Casper. 

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)





Fredag

Idag är det fredag och i morse gick vi en långpromenad jag, Minnah och Noah, passade på när Noah skulle sova. Vi gick i nästan 2 timmar, 8 km blev det fram och tillbaka till Ljungabron och då stannade vi till och kikade både på renar och vattnet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi har varit ute mycket även idag, innan och efter lunch och så när barnen kom hem från skolan lastade vi bilen full med de som fick plats och så åkte vi en sväng. Först till Åsarna för att kika på träningstights som barnen ville ha och sen till Dollar för lite godis och annat inför helgen. 
Jonna övningskörde till Svenstavik och för att bara vara 3:e gången hon kör så gick det jättebra! Jag fattar inte knappt att hon inte är en liten tjej längre ❤️

Middagen blev jättesen idag, men när den väl var klar strax efter 20.00 så åt alla med god aptit och sen var det raka vägen isäng för de små. 
 
Nu är det återigen kväll, väldigt sent, senare än vad det känns. Dagen har verkligen gått jättefort! 

Vad det gäller tanden som jag drog igår så känns det jättebra, kan äta i stort sett som vanligt även om det känns lite konstigt att den är borta men jag trodde det skulle vara mycket värre! 

I morgon är det lördag och ska tydligen regna... inte hela dagen hoppas jag...

En vecka går verkligen jättefort!

Jag vet att det gått någon dag sen jag skrev men jag trodde inte att det så många dagar sen som 9 dagar! Så nu får jag ta och summera lite av dagarna som gått...
 
Jag trivs i ala fall bra med min nya frisyr, var ett tag inne på att klippa det ännu lite kortare men låter det vara såhär ett tag nu.
 
Det har varit många riktigt fina dagar och Lilly och Louie har fått cykla till förskolan, inte varje dag men några och det har gått jättebra. Minnah har fått åka cykelstol med pappan. Jag har också cyklat eller promenerat med dem, någon gång har bara Göran och Minnah hämtat dem med cykel.
Skolbarnen har också cyklat till skolan några gånger, ibland bara de större men även Ninni och Theo, tillsammans med de stora.
 
En dag efter att vi lämnat på förskolan åkte vi en sväng till Svenstavik, först en sväng på Dollar Store och sen Ica, mest bara för att hitta på något och inte bara vara hemma och det finns ju alltid något som behövs handlas hem. Skönt att gå i lugn och ro med bara Minnah och Noah och så ska man väl helst inte ta med sig hela familjen och handla nu i dessa tider heller...
 
Jonna har nu fått hem sitt körkortstillstånd och det är nu fritt fram för henne att övningsköra! Hon har varit iväg 2-3 gånger med Göran och kört, tänker att hon ska få köra lite med honom först innan hon kör med mig så vi båda kanske känner oss lite mer avslappnade. Mest troligt är jag bara nervös i onödan men bättre att Göran får lära henne att hantera bilen först.
 
I söndags var det Morsdag och jag och Noah spenderade förmiddagen i Klövsjö med Melvin, Hilma och Towe + resten av alla som spelade match. De förlorade men kämpade på jättebra!
När vi kom hem hade Casper handlat både rosor och allt som behövs för att göra marängswiss 💜. Göran lagade middagen och så fikade vi senare på kvällen, de mindre ganska nära inpå middagen och vi andra väntade tills det var lite mer lugn och ro.

(null)
De små åt sin marängsviss ute 😊
 
I måndags blev Noah / månader!!! Stanna tiden! Han växer och mår bra, ammar, äter gröt, välling och det mesta av maten som vi ger honom och låter honom smaka på.
Han sover lite bättre och tidigare på kvällarna nu och har hittat lite bättre rutiner på dagarna i helhet.
Jag har planerat ut hela min föräldraledighet och kommer att börja jobba igen i mitten av oktober mest troligt, först ska vi vara lediga hela sommaren tillsammans hela familjen.
 
+27 grader i skuggan visade termometern i måndags! Det var hur bra väder som helst, lite ljumma vindar och lagom mycket moln för att man skulle slippa bli stekt av solen konstant.

(null)
Vi tog en morgonpromenad och de fick ta årets första dopp, inget planerat och inget de förväntade sig 🤗
 
Hagel överraskades vi med i tisdags vid 16.00 tiden, minst 1 cm i diameter och det kom massor samtisigt som regnet öste ner, sen blev det varmt och fint igen och det var ju bra eftersom barnen hade fotbollsmatch igen.

(null)
Här hade det bara börjat, tog inga fler foton tyvärr utan filmade bara...
 
I onsdags regnade det på morgonen och förmiddagen, när pappan lämnade på förskolan och Noah skulle sova i vagnen så satte jag på Minnah galonstället och så gick vi en promenad i regnet. Minnah plockade blommor och plaskade i vattenpölar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 Igår torsdag var  jag och Noah  hos tandläkaren, jag drog ut en visdomstand och Noah satt snällt i vagnen och lekte under tiden, han skötte sig så bra att han fick en grön och fin liten tandborste 💚.
När vi var klara och mamman kände att hon kunde klara sig sittande och stående utan att det kändes som att jag skulle svimma så satte vi oss i väntrummet och ammade. Sköterskan kikade till oss efter en stund och hade med sig ett glas vatten. Det gjorde absolut inte ont att dra tanden och var egentligen inte obehagligt utan det var bedövningen som gjorde det. Tandläkaren berätade att bedövningen innehåller adrenalin och beroende på hur mycket man naturligt har i kroppen så kan man bli illamående kanske svimma, men jag andades bort känslan och de baddade med kall pappershandduk i pannan samt vädrade så det gick jättebra. När när tanden var ute blev jag återigen lite lika men det berodde säkert på att jag var lättad över att det var klart och mitt eget adrenalin ökade.... typ... Jag har aldrig dragit en tand förut men det var mindre obehagligt än jag trott samtisigt som det knakade rätt ordentligt och kändes väldigt märkligt när de bände och hade sig.
 
När vi som sagt var klara och jag mådde helt bra igen så gick vi på Ica och handlade, lämnade bilen vid HälsoCentralen, sen när jag packat in allt i bilen igen och skulle åka hemåt stannade vi fört vid skolan och träffade Jonna en stund, hon hade rast. Sen OKQ8 för att tanka och sist in på Skicenter i Åsarna och kika på lite kläder. skulle egentligen bara kika om det fanns jacka till Casper.
 
Resten av dagen har flöt på bra, drack en yoghurt/kvarg till lunch sen en promenad med Minnah och Noah innan det var dags att baka Pizza till middag, ha utvecklingssamtal över telefonen osv. Så gott som alla barnen var ute och lekte fram tills middagen och även efter.
Några blev hämtade för att åka på fotbollstråning och då fick vi även hem Lilly som följt med kompis hem efter förskolan.

Nu är det kväll, så gott som alla har lagt sig och Noah har somnat och sover gott.
I morgon är det fredag och det är det bara 1 sista vecka kvar innan SOMMARLOVET BÖRJAR!!!
 
 
 
 
 
 




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus