Lördag och lite vad som hänt senaste dagarna...

publicerat i Louie (nr 10), Minnah, Theo (nr 8), Vår vardag;
Det blev inte att jag hann skriva mer härom dagen som jag hade tänkt, det är ganska mycket som jag inte hinner som jag skulle vilja, men det är bara såna saker som inte är prio ett så det är ingen katastrof. 

Jag kom nyss på att jag kanske skulle ha skrivit en förlossningsberättelse också, man ska ju inte vänta för länge och jag tror jag kommer att göra som sist att jag skriver lite i anteckningar på mobilen när jag har tid över och när jag är klar så gör jag ett inlägg om det 😊. 

Idag är det lördag (i alla fall någon timma till) och det har varit en slappdag, det behövde vi nog alla. Ganska lugn morgon, sen frukost, godis och film för barnen mitt på dagen när Louie sov och sen middag i ganska lagom tid ändå. 
Idag fick det bli crepes och det var första gången som jag stekta pannkakor på nya spishällen och det gick superbra. 

Minsta barnen nattades vid 20.00 tiden och de större (från Towe och uppåt) är fortfarande vakna. De brukar inte få vara vakna så här sent när de ska vara uppe lite längre men ikväll gör vi ett undantag, såna behövs också ibland. 

Jag har inte haft så mycket tid över att göra något speciellt på dagen idag för Minnah har velat äta mest hela tiden, bara sovit korta stunder i famnen och eftersom hon ätit mer och oftare så har det även blivit fler blöjbyten. 
Vi var ju till Svenstavik i torsdags och träffade doktorn men det kanske jag skrev om i förra inlägget?🤔
Minnah är ju lite täppt i näsan och vi ville kolla så det inte var något annat också men allt såg fint ut, fick tips om en ny sorts nässpray med havssalt och som har en böttre sprut för bra spridning i näsan och den funkar men hon är inte helt bra än. 

Mitt immunförsvar måste ha fått sig en rejäl törn i samband med eller efter förlossningen för först fick jag hög feber, frossa, ont i kroppen och typ mjölkstockning och jätte ont i vänster bröst, det här var i måndags. 
Sen i onsdags vaknade jag med afta-blåsor på läpparna, oftast får jag en luten blåsa på ett ställe men jag fick på hela läpparna mer eller mindre och även i munnen så jag har ganska ont, trots att det börjat bli böttre så gör det väldigt ont när jag ska äta någonting.  
Jaja, det läker ju så småningom och jag får tänka på att dricka extra mycket vatten nu när jag kanske inte äter lika bra, men gör så gott jag kan för att få i mig för amningens skull. 

Ikväll har jag i alla fall kommit igång med ytterligaste en sån snutte som är virkad som en stjärna och huvudet som jag gjorde klart för några veckor sen tillhör en elefant. 

I morgon är planen att vi ska få besök av familjen Nilsson, så då ska vi äta pizza, lär blir en hel del tid i köket men jag tänker inte slita ihjäl mig. 

Julen börjar närma sig och jag önskar så mycket att vi hade haft en undansparad buffert för att kunna överdriva julen ordentligt i år. Hade varit så skoj att översynta huset med massor av juliga saker och sen kunnat gå loss och köpa massor med julklappar till barnen, baka massor av olika spretats kakor och godis, köpa massor med mat och ja allt som hör till julen helt enkelt. Men det får bli som det brukar, det nödvändigaste för det viktigaste är ju ändå att vi får vara tillsammans på julen, att vi får njuta av det som finns, bara mysa och må bra ❤️ men drömma måste man ju få göra. 
Drömmer ofta mig bort i tankarna om att då flytta till ett stort och fint hus, där alla får plats (det för vi ju nu också för att vi måste men jag tror ni förstår), ett stort fint kök, en rejäl tvättstuga mes minst 2 tvättmaskiner, förvaring för kläder, både såna som använda och såna som står undanpackade. Ett stort fint badrum och minst 1 liten toalett extra. 
Ja man kan ju bygga på drömmarna hur mycket som helst. 

Nu har Lilly somnat om, hon går numera med på att lägga sig i sin egen säng igen efter att hon vaknat, men hon vill att någon sitter mer henne och det är ju inte så avancerat, den tiden får vi helt enkelt ta, så värt det i slutändan istället för att trängas med oss. Fast kommer hon efter att vi lagt oss så får hon oftast krypa ner och somna om med oss, små steg och ett i taget är nog bäst. 

Klockan är mycket och nu ska strax resten av barnen i säng och jag också så småningom, fast det är väldigt lätt att jag råkar bli uppe väldigt sent, skönt att njuta av det lugna också ibland. 

(null)
Tygblöja på, en formsydd som också behöver ett skal över. 
(null)
Morgonbild på lillfisan ❤️
(null)
Stjärnbilden som ska bli ännu en elefant. 
(null)
Minnah och pappamys ❤️❤️❤️
(null)
Theo ville så gärna hålla lillasyster igår, stolt storebror ❤️
Louie är också en väldigt stolt och fin storebror, han är inte så mycket för att hålla i men han är gärna där och godar med henne, en lite puss eller pip, stryka över huvudet med handen och snusa lite ❤️

Minnah 2 veckor ❤️

publicerat i Minnah, Vår vardag;
Idag har det gått 2 veckor sen hon föddes, tiden går otroligt fort. 
Hon är en väldigt snäll bebis som sover mellan amning och blöjbyten men är ändå mer och vaken. 

Min tanke var att köra tygblöjor från start men det var lite knepigt precis i början tyckte jag, så pyttig kropp och klumpig blöja men härom dagen körde jag tyg hela dagen och även idag och det har funkat super bra. 
Hon har även bajsat 2 gånger i handfatet idag, höll henne där över en kort stund vid varje blöjbyte och det gav resultat, häftigt!

Nu är klockan sent och jag måste försöka få lite sömn så jag tänkte att jag ev skulle hinna skriva mer i morgon. 

Älskade lilla Minnah verkar i alla fall trivas här hos oss ❤️

(null)
❤️❤️❤️

Lilly 3 år!!!

publicerat i Lilly (nr 9), Vår vardag;
Idag var det 3 år sen Lilly kom till oss, hela 4200g och massor med mörkt och lockigt hår. 

Hon fick en egen "bebis" i present och det blev uppskattat men mest uppskattade hon nog själva firandet av hennes dag tillsammans med faster Ewe, Niklas och kusinerna Freddie och Emmie. 

Hon följde med till affären och handlade till sin tårta som hon önskade och så dekorerade hon den fint med nonstop. 

(null)
Stort grattis från oss till dig, vår älskade lilla Lilly tjej ❤️❤️❤️ vi älskar dig!