Jo, den nya vagnen...

publicerat i Lilly (nr 9), Vår vardag;
Lovade ju en förklaring angående den nya vagnen, eller ja förklaring låter ju tokigt men jag kan berätta hur det hela gick till 😊. 

Jag kom på en dag att jag skulle vilja byta ut vår Babytravel Amsterdam till en liten och smidig vagn med separat sitt och liggdel för att ha som sovplats här på nedervåningen till bebis i börja. Tänkte det vore smidigt då vi har sovrummet på övervåningen numera. 
Jag kom ganska snabbt att tänka på en Bugaboo Cameleon då jag läste att en annan mamma skrivit att den var så smidig att ha till just den nya lända bebisen och att den inte tog så stor plats och var smidig att köra inomhus. 

Jag berättade för Göran om min ide och han hakade på, jag kikade även på lite andra vagnar som var små men fastnade inte riktigt för någon för de var ändå klumpiga på något vis. 

Vi hittade först en äldre modell med diverse tillbehör för en rimlig peng men den var rätt långt bort! Typ 35 mil...
Kikade lite mer och hittade en tjej i Östersund som skulle sälja en, den var nyare och hade svart chassi vilket tilltalade oss båda! Dock var den nästan dubbelt så dyr men bara 10 mil bort och hade massor av tillbehör! Tänkte jag kunde ju sälja det jag inte behövde. 

Kollade upp och läste på lite om de olika modellerna av just cameleon och cameleon3 som nyss kommit ut hade fått ganska många förbättringar. Kollade lite med en tjej som kan rätt mycket om vagnar och speciellt dessa och hon tyckte att det var ett överpris för den i Östersund som var en cameleon+ och att jag kunde få en cameleon3 för bara 1000kr extra!

Läste lite om 3:an och berättade för Göran om förbättringarna och han sa att det då var lika bra att kika efter en sån och se vad som fanns. 
Frågade i en grupp på fb vad de hade att sälja och då hittade vi denna fina cameleon 3 all black med soft pink topset och terränghjul och chassiskydd som tillbehör. Den var dessutom bara knappt 3 månader gammal och ägaren kunde tänka sig att skicka den, fick ett bra pris med så vi slog helt enkelt till!

Priset blev det dubbla än vad jag/vi tänkt från början men efter att ha sålt cykel, cyckelkärra, bilbarnstolar, babytravel vagnen och lite annat så fanns pengarna och jag slog helt bort tanken på att det egentligen är mycket pengar utan tog chansen. Andrahandsvärdet är ju väldigt bra på dem också. 

Så nu står den som sagt här hemma och väntar på att få bli använd. Det kommer bli sååå bra ❤️  
(Nu sover förhoppningsvis snart en förkyld Theo så jag också kan krypa ner i min säng och sova några timmar!? Eller kanske inte...)

Arbetsförmedling och Liam.

publicerat i Släkt & vänner, Vår vardag;
I måndags var Göran och skrev in sig på arbetsförmedlingen igen efter en sommar som pappaledig. 
Vi passade på att hälsa på Robert och Liam också när vi ändå var i Svanstavik, de lekte med bakgrejerna i köket och åt korv till lunch 😊

Barbietårta & gräddtårta på beställning!

publicerat i Recept, Vår vardag;
Igår (fredag) kväll gjorde jag tårtor till en tjej som heter Alicia och idag fyllde 5 år. 
Hennes pappa (och mamma antar jag) ville överraska henne med en riktigt prinsesstårta/Barbietårta och efter att han sett en bild på den jag gjorde till Towe så ville han att jag skulle göra den!
Gjorde ju två tårtor med Spindelmannen motiv på till hans son tidigare i sommar också. 

Jag hade lite knappt om tid och mycket runt omkring så att lägga drygt 3 timmar på att baka egna tårtbottnar skippade jag, jag köpte 5 st i stället 😊. 

I Barbietårtan var det glasscreme och mjölkchokladfluff som fyllning och i gräddtårtan glasscreme och någon form av jordgubbsgrädde gjor på frysta jordgubbar, det fanns inga färska. 

Barbietårtan hade 8 bottnar och 7 lager fyllning och gräddtårtan 4 bottnar och 3 laget fyllning. 
Marshmallowsfondanten som jag klädde Barbietårtan med hade jag gjort själv. 

Efter lite kavling och pill blev resultatet detta:

Ganska nöjd måste jag säga!

Och det var minst sagt pappan som hämtade tårtorna idag också 😀. 

Gräddtårtan kläddes med just grädde och dekorerades med hela jordgubbar, tårtgele och bokstäver i choklad som jag fixade i morse. 
Resultatet på denna kunde kanske ha blivit bättre om jag hade haft mer grädde hemma men jag är ändå nöjd. 

Nu får vi bara hoppas att de smakade bra också 😊