Snart är detta året slut...

I morgon är det sista dagen på detta år! Känns som sagt som att det är mycket som går emot just nu och har väl gjort lite då och då under årets gång... men jag ligger inte ännu ;)

Jag hoppas på att 2012 blir ett bra år, kanske ett år då allt vänder och det händer en massa bra grejer, vissa grejer vet jag redan att jag ser fram emot och jag ska försöka göra så mycket jag kan för att det ska bli ett kanon år!

Vad händer i morgon då!? Jo det ska städas och plockas här hemma, massa julklappar som fortfarande inte hittat sin plats, sängkläder ska tvättas och bytas och sen ska det lagas middag och njutas hela kvällen! Det är i alla fall min tanke och plan just nu!

Idag har vi varit i stan, Göran var dit igår medan vi andra var hos mamma, Tina skulle stanna där några timmar så då tänkte vi att vi också kunde passa på att umgås allihopa!
Casper följde med Göran till stan för att hämta vår bärbara dator som varit på lagning, varför vi fick åka in även idag var för att vi fått med oss fel dator hem! men nu är det fixat och vi fick kompensation för den extra resan!

Barnen som sovit i bilen var inte så lätta att få i säng ikväll... men nu sover de, Göran är hemma efter bandyn, men en klubba mindre... 3:e eller 4:e klubban som gått av i år... hum..
I alla fall så har vi fikat toast och te och nu väntar lite glass och Mittnytt innan det blir sängen.

Puss puss på er alla ♥

inte bra...

Det går verkligen inte bra nu... minsta lilla grej ska tjorva och vara jobbig! Ju närmare årets slut det blir desto värre så jag hoppas verkligen att det vänder tillsammans med det nya året!? man kan ju alltid hoppas!


Världens bästa Tina på besök!

Tina kom med bussen i morse! Göran hämtade henne 08.35 och hon fick äta lite frukost med oss lagom till hon kom hit!

Dagen har flutit på bra även om jag känt mig trött och illamående första delen av dagen...

Nu ikväll när barnen var nattade och Göran var på bandy har vi suttit i köket och myst med lite julgodis, chips och spelat spel! Ett och annat gott skratt blev det också!!!

Nu är klockan strax 00.00 så det blir till att lägga sig och sova, mina ögon är trötta!

Puss puss♥

Stormen Dagmar!

Igår kväll drog Dagmar in över landet och här blåste det utav hel*ete!

Göran skulle vara chaufför och åkte strax innan 23.00 så jag gick och lade mig, tänkte att jag skulle vara pigg och utvilad idag! Men tji fick jag för det blåste så hela huset skakade, det gnekade och gnisslade, glasrutorna i kaminen skallrade och ja, ja kunde intr riktigt komma till ro...

Så småningom kom Melvin ner och lade sig intill mig och senare kom även Jonna...

Någo gång mellan 03.30-04.00 blev allt helt svart! strömmen gick och ja man såg inte ens handen framför sig... jag knatade upp och tände ett ljus i varje rum, ett värmeljus i en ljuslykta, tänkte att det kan ju vara bra att ha lite ledljus i alla fall om någon av barnen vaknar!

Katterna ville ut trots stormen och precis när jag släppte ut dem så kom Göran hem, tur att det bara var han som kom då jag var sprit språngande naken där jag tassade omkring här hemma ;P

Göran hade blivit av med sin keps i stormen då han fick så lov att kliva ur bilen och ta ett och annat allvarligt samtal med några av småpojlakarna som han skjutsade...

Jag kände mig inte sugen på att sova så jag drog på mig ett nattlinne och så fixade vi varsin skinkstut som vi åt innan Göran slocknade på soffan och jag smög tillbaka till sängen och kröp ner bredvid en ängslig Melvin... har han en gång under natten vaknat och varit rädd så håller den känslan i sig hela natten...

Idag är det vinstilla och +1 grader ute, halt som attan är det och tydligen så ligger det träd kors och tvärs lite här och var, tack och lov så står våra träd kvar och det är ju rätt så tur eftersom vi inte har så små träd! Dock ligger det grenar och kvistar lite här och var och den stora granen ser lite tilltufsad ut!

Klockan är nu 13.41 och solen är redan på väg ner bakom berget... tänk var korta dagarna är den här årstiden, men ganska mysigt är det ändå och barnen är ofta trötta tidigare eftersom det är mörkt.

Vi har haft en väldigt lugn förmiddag, klev upp med Towe vid 08.00 och gav henne gröt, Jonna som vaknade av Towe tog med sig Hilma som också vaknat till sin säng och där låg de och mös och spelade DS.

Vi andra åt frunch vid 12.00 tiden, varma makor och nyponsoppa fick det bli, ibland får man vara lat/bekväm!

Vad resten av dagen bjuder på vet jag inte, mer än att tvättmaskinen har slut på julledigheten och att det blir ris alá malta i eftermiddag då ingen orkade äta något på julaftonskvällen...

Puss puss och så önskar jag er en fortsatt trevlig jul!





Ännu mer julstök!

Idag efter frukost hjälptes jag och Göran åt med att fixa köttbullarna, det går ju så mycket smidigare om man hjälps åt!

Sen blev det en sväng till Svensta för att handla det sista inför julen, även en röd och fin matta att ha under julgranen fick vi med oss hem för halva priset!

Hemma lagom i lunchtid och då blev det blodpudding som Melvin önskat. Sen lite plock med både disk och tvätt innan Göran tog med sig barnen ut då Jonna och Casper kom hem från skolan, att fylla på ved stod på deras schema och på mitt stod det städning inomhus! Towe följde efter dammsugaren så fint och var nöjd fastän hon var lite småtrött!

Göran lagade middag, köttfärssås på älg med spaghetti och alla åt bra!

Nattade Hilma och Towe vid 19.00 tiden, strax efter... de andra var vakna till 20.00 förutom Casper då som inte gick och lade sig förrän runt 23.00...

Medan jag nattade barnen smet Göran iväg en sväng och skjutsade Benny så att han kunde hämta hem sin bil. När han kom tillbaka så hade jag börjat stöka med julgodiset i köket...

Vi har hunnit med Rocky road, rischoklad, knäck, polkaknäck, snickers och lakritskola! Så nu är allt så gott som klart till självaste julafton och i morgon blir det bara till att chokladdoppa snickersen samt att baka lite bröd!

Men nu är klockan väldigt sent, 01.40!!! Så jag ska borsta gaddarna och krypa till kojs, Göran är redan i säng, han gick nyss och jag skulle juh bara kolla lite snabbt här på bloggen och facebook ;)

Puss puss ♥






Lite julstök!

Igår var vi i staden och fixade det sista innan julen, några fler julklappar blev det också.
Vi hade med oss de 4 yngsta barnen och det gick kanon bra, lite stök när vi skulle i och ur bilen men det går ju! Jonna och Casper fick klara sig själva någon timma när de kom hem från skolan och sen gick de till farmor.

Innan vi avslutade med Ica maxi så hann vi med ett besök hos barnens faster Ewe där det bjöds på goda bullar och pepparkakor. Barnen röjde på Isaks rum och vi försökte sitta ner och prata lite mellan gitarr och trumspelandet ;)
Nu är det bara ca 2,5 vecka tills kusin nr 1 beräknas anlända och det ska bli så spännande! 8 Januari är det beräknat!

Vi blev ganska sena hem men det gjorde egentligen inget för vi hade ingen speciell tid att passa... men ganska precis 20.00 kom vi hem i alla fall och kvällen blev lång innan alla barnen var i säng och allt var uppackat... iofs gjorde vi oss ingen brådska heller :)


Idag har det varit fullt stök i köket! bakat bullar och kakor och Göran har griljerat skinkan!

Barnens farfar har varit här på besök och lämnat en säck med julklappar, de var väldigt sugna på att öppna dem redan idag men det får så klart vänta!

I morgon blir det mer stök i form av julgodis, köttbullar och säkert något annat!

Nu kommer Göran hem från bandyn och vi ska fika hade jag tänkt!

Besök, fika, Tony 10 år och ännu mer fika!

Igår var det lördag och jag startade med att kliva upp strax innan 07.00 då Towe vaknade. Kokade tomtegröt medan Towe fick sin havregrynsgröt och sen lekte hon medan jag mös i sängen en stund och väntade på att alla andra skulle vakna.

Barnen var ute och lekte i snön på förmiddagen och sen fick jag lite besök av Helena och Monika + hennes karl, han var lite långhårig :)

Senare fick Göran ett mess av Robert och Angelca som ville komma på besök! jag och Melvin bakade kärleksmums  + att jag gjorde lite hallongrottor!

Vi fikade och hade det trevligt, barnen fick sig lite middag innan fikat och sen lektes det för fullt!
Towe som sovit dåligt på förmiddagen, antagligen väckt av barnen som lekte och stojade ute... tog sig en lite tupplur där hon satt i matstolen...

När klockan blev 19.30 begav vi oss till Tony för att fira honom, han blev 10 år igår! Det blev marängsviss och så Kärleksmums och kakor som jag hade tagit med! I paketet från oss fanns nya lag till hans hockeyspel!

När vi väl var hemma igen, strax efter 21.00! Eldade jag och nattade barnen, Göran åkte iväg för att skjutsa Kristoffer med flera och vid 22.00 låg alla i sina sängar!

Pappa ringde en sväng, han var inte helt kry, förkylningarna tar om i ett på honom och det är ju så typiskt när de ska åka så långt som till Halmstad för att fira jul i år!

Gick och lade mig sent, tänkte först vänta på Göran men strax innan 01.00 så kröp jag ner i sängen i alla fall... det känns idag... känner mig lite trött och seg, men det går nog över! Ska snart börja äta järntabletterna också bara jag köpt dem och sen blir det säkert bättre med den saken också!

Puss♥


4:e advent!

Idag är det söndag och 4:e advent, helgen är snart förbi och det är bara 6 dagar kvar till julafton!

Ute yr snön, himlen är grå och trist men vad gör det en söndag då man kan mysa inne!

Towe är inte riktigt sig själv, lite snorig så antingen är det bara en vanlig förkylning på gång eller så är det ev tänder som spökar också!? Hon sover i alla fall gott ute i vagnen nu och jag hoppas hon får sova ut ordentligt!

Göran sover fortfarande... han var chaufför till småpojkarna igår och kom hem vid 03.00 i natt...

Sandra är här i helgen, de har lekt och stojat men just idag har det varit ganska lugnt än så länge! Barnen myser i soffan, kikar på lite film...

Messar lite med syster Tina nu på förmiddagen, hon har idag sin första jobbfria söndag på väldigt länge! bara knappt 2 månader kvar tills tiden går ut för henne och hon är glad att hon är ledig! Det händer mycket med en gravid kropp de sista månaderna och det kan bli tyngre att jobba än man först tror!

Vad jag ska hitta på idag vet jag inte... tvättkorgarna är så gott som tomma, damsugaren har åkt en vända redan idag och knappt någon disk finns heller!
hade ju kunnat fixa lite julgodis, men har tyvärr inte handlat för det så då är det inte mycket att göra... men än så hinns det ju innan det är jul!

Vad gör ni idag?


nappskruttis...

Hilmafisen har blivit väldigt nappig de senaste veckorna, vill helst ha den hela tiden men det går ju inte... man får gömma den så fort man motiverat henne att släppa den, det hjälper henne att inte tänka på den så mycket!

Idag fick hon dock ha den en bra stund efter lunch, hon låg i soffan och myste framför Shrek när Towe låg ute i vagnen och sov...

Hilma är i en sån där jobbig mitt emellan period när det gäller att sova eller inte sova efter lunch... idag blev det inte sova... får bli lite varannan dag tills det går till sig :)


Puss älskade lilla fis som börjar bli stor!

Stor tjej!

Måste bara slänga in att Towe har blivit så duktig på att gå nu!
Hon går mest hela tiden och det är så gulligt med de där halvt ostadiga men ändå rätt snabba stegen!



Puss på dig Towefisan!


ps. hon ärlar att pussas, pipas och kramas också, precis som de andra också gör och har gjort, det är sååå mysigt! ds.

Lucia 2011!

Idag är det som bekant den 13 December och vi firar Lucia!
Vi har inte firat alls då barnen inte har uppvisning förrän i morgon... firade lite i söndags då både Casper och Jonna gick luciatåg i kyrkan på gudstjänsten tillsammans med kören!

De var så fina allihopa och sjöng så fint! Blev imponerad av grabbarna som bara var 3 st och ändå klarade av att leverera Staffan visan ordentligt!
Jonna var tärna och stod längst fram näst närmast självaste Lucian och Casper han var tomte!

Knäppte några bilder som jag nog ska bjuda på ;)


Prövade utan blixt...
mysigt i verkligheten i alla fall!








Jonna närmast i mitten


Tomten Casper som helst inte vill vara med på bild ;)

(har inte redigerat bilderna som om någon har invändningar på att deras barn är med på bild så hojta så fixar jag det!)

Efter Tåget i kyrkan blev det julbord på församlingshemmet, det var bara jag som var dit och kikade, Göran var hemma med de fyra minsta då humöret inte var bra på någon av dem...


I morgon är det som sagt Luciafirande på dagis och skolan, vi startar på dagis där vi ska befinna oss 06.45 för ombyte och efter uppträdandet blir det grötfrukost och smörgås där på plats!

Jonna och Casper har uppträdande på kvällen, det blir både pjäs, andra uppträdanden samt avslutning med luciatåg och så lite fika däremellan!
Alla fick en förfrågan hem om de kunde bidraga med bröd eller dryck till fikat och jag har som jag skrev igår bakat kolasnittar!

När jag bakade igår så fick jag lite hjälp av dessa två;


Melvin prövar lite glitter i håret!


Röra i bunken, och helst samtidigt!


Resultat av kolasnittar ala Leila!


att sätta russin i bullarna...


varför göra traditionella lussebullar!?
Olika varianter på kringlor var roligare!


och Melvin han ville sätta många, många russin!

I morgon ska vi som sagt upp tidigt och Casper och Jonna som ska  åka på och simma med skolan direkt efter gröten på dagis kommer att få lussefika med sig att äta efter badet... i vanliga fall skickar jag med frukt och en smörgås men i morgon får det vara lite lyxigare!

Puss å hej!
Hoppas att alla aft en fin Lucia!



Mys, bak och avslutning på barngympan...

I morse när jag klev upp så sov alla fortfarande! Det var så lugnt och skönt och jag kokade gröt, dukade och fixade innan jag tassade runt och väckte allihopa!

Frukosten lev lite seg som vanligt och Jonna missade nästan bussen, det var nog tack vare att Casper sprang i förväg som de hann med den båda två!

Efter frukost borstades det tänder och vi klädde barnen, Meja och Melvin kikade på barnprogram och mös i soffan, Hilma och Towe lekte så fint och vi kröp ner i sängen och kikade på lite film... självklart fick vi ganska snart sällskap av Hilma och Towe men det är ju också mysigt på sitt sätt!

Hilma lyckades pilla upp ekskåpet där alla spel finns utan att vi märkte det... Pusselbitar, kort och spel överallt och så en playdoo deg mitt i allt... Småtjejerna tyckte det var jätte skoj... inte jag, men men, det var ju bara att plocka ihop och se glad ut ;)

Efter lunch lade jag ut Hilma och Towe i vagnen, Göran skottade snö och jag tog en ride med dammsugaren. Sen när jag  plockade i diskmaskinen å fick jag hjälp av Meja att dammsuga köket som jag hade sparat till sist!

Fick ett ryck och gjorde en saffransdeg och under tiden den jäste faxade vi lite kolasnittar ala Leila, det som skiljer från vanliga är att det är ingefära i dessa och det vart faktiskt riktigt gott!

Självklart hade jag fin hjälp av både Meja och Melvin med degarna, det är ju roligt att hjälpa till även om det kan vara svårt att lyssna och vänta...

Strax innan det var dags att baka ut saffransdegen så kom Jonna och Casper hem från skolan, Göran tog med sig casper och Tony på en sväng med bilden och Jonna, M&M fick baka, Towe och Hilma sov fortfarande.

Jag hade ju tänkt att de skulle baka lussekatter men det blev ganska många kringlor av olika slag, men det går ju det också! Roligt hade de i alla fall och strax innan de var klara fick jag hämta in småtöserna, Towe vaknade först och jag väckte Hilma som också fick baka lite!

Middagen började jag med strax efter 15.00, sen blev det en snabbis på Grindes när Göran och pojkarna kom hem och under tiden stod middagen och blev klar i ugnen! Ugnsbakad fick med vitlökssås! Mums va gott det är!

Efter middagen blev det en liten paus innan det var dags för avslutningen på barngympan, alla barnen fick klä ut sig om de ville och här blev det Meja-tomte, Melvin-pepparkaka och Hilma-tomte!

Sen blev det till att åka hem, fika och natta barnen!

Hilma hade som vanligt svårt att komma till ro då hon sovit på dagen och fick somna i min famn i soffan efter två blöjbyten... först kom hon ner och  hade kissat massor och sen hade hon gjort nr 2 en stund senare...

Igår sov hon inte på dagen och då var hon supertrött... fast ändå så höll hon på och strula, kom ner flera gånger men ganska snart blev det tyst!
Märkte senare när jag var in till Towe att det var någon mer som andades i rummet och då hade Hilma smugit ner och lagt sig i vår säng! :) Hon gör bus hela tiden!

Nä nu ska jag sova, det är ju en dag  morgon också!

Puss puss♥



Vecka 27

Idag går vi in i vecka 27♥

Det börjar närma sig vecka 30 och sen är det bara 10 veckor kvar!

Melvin är säker på att det är en liten kille därinne fastän jag sagt att det mest troligt är en tjej!
Man kan ju hoppas att han har rätt för könsfördelningens skull ;)

Men det kanske jämnar ut sig när vi får våra tvillingpojkar som jag drömt om!?
Drömma kan man i alla fall ;)

Puss puss♥

Nästa vecka ska jag försöka bjuda på en bild!

Kyrkis och vedlass nr 3

Igår var det kyrkisträff hos Maria, Emil och Edvin vilket var mycket trevligt! Pappan Andreas var också hemma en stund innan han skulle iväg och jobba och jag tror han tycde det var ganska skönt att åka ;) var ju lite mer livat än vanligt :)

Vi stannade till strax efter 14.00 då vi knatade hemöver i kylan... jo det var faktiskt hela -15 grader på morgonkvisten och sen rint -13 när vi gick hem!

När vi kom hem hade Göran lastat in ved lass nummer 3 i rummet i källaren! han hade ont i kroppen, mest ryggen... Casper skulle egentligen hjälpa till men han slapp...

Idag så kunde vi ha lite sovmorgon för Casper sov över hos Tony och det betyder att vi inte behöver kliva upp för att skicka iväg någon till skolan!
Men någon vidare sovmorgon blev det egentligen inte eftersom både Melvin och Hilma vaknade vid 06.00! Melvin hade sovit dåligt hela natten och var arg när han vaknade så Göran tog med honom till soffan för att han inte skulle väcka Towe...

I alla fall så åt vi frukost strax innan 09.00 och sen gick vi ut!
Det hade snöat i stort sett hela natten så det var rätt mycket snö ute, minst 10 cm och det var endast någon enstaka minusgrad så det var tung snö...

Göran skottade och jag drog Towe i pulkan medan de andra pulsade runt i snön, grävde och byggde! Towe tröttnade efter ett tag på att sitta i pulkan och klev ur, sen kröp hon glatt omkring i snön, precis som om hon älskade den!
Hon var inte alls brydd utan körde till och med ner ansiktet i snödrivan för att smaka lite!
hade ingen vinterskor på henne utan tjockstrumpor och ulltussar, trodde ju att hon mest skulle sitta stilla... men icke, så det blir att ta fram vinterskorna till henne också! Har som tur är ett par i storlek 19 som borde passa!

Efter lunchen åkte vi en kortis till Svensta, Göran skull hämpa ut ett paket i Åsarna så vi tog Dollar i Svensta på samma gång!

Hemma igen så väntade Casper på oss, eller ja det gick ju absolut ingen nöd på honom, han spelade lite data.

Jag gick ner i källaren och eldade, sen hängde jag tvätt och Göran lagade mat!
Vi har nu för en stund sen ätit, jag har en bröddeg på jäsning och barnen sitter i soffan, de väntar på julkalendern som i år heter "Klappsnapparna" och sen ska de kika på Barda.

Göran och Casper åkte nyss iväg, först med insamlingen och sen på bandy.
Jag blev så full i skatt för mig själv när Göran skulle be Casper om hjälp för att bära insamlingen till dörren... Casper var visst ute och när han kom in sa han; "jag skulle bara lägga bandyklubban i bilen och pumpa luft i däcket innan vi åkte"! det är lite pyspunka på ett av däcken på Toyotan och då tog vår 10-åriga son helt självklart och pumpade i lite luft så det var gjort! Haha, ibland blir jag bara förvånad och ganska så stolt!

Här kommer några bilder från dagens ute i snön:


Jonna ville absolut dra Towe i pulkan!
men tröttnade rätt snabbt, det var för tungt ;)


Glad Melvin!
Det är härligt med snö!


Spännande med att åka pulka för första gången!


Tillgjord Jonna


Hilma drar Towe i pulkan!
Stro och stark!


Närbild på Hilma


Nöjd Towe som ålat sig ur pulkan!




Meja klättrar ovanpå sin påbörjade tunnel...
Hilma och Towe kikar på!


Jonna fick efter mycket om och men till en så kallad snögubbe... det gick bra nog ont ett tag...


Tokigast!


Smakat på snön :)


Belvin berättar att han bygger en "Krockobil"


Melvin testar Mejas tunnel som mamman hjälpt till att göra klar...


Hilma testar också!






...och Jonna så klart ;)


Towe börjar bli smått röd om lilla nosen... men lika glad ändå!


Meja skakar av snön från buskarna, slår med en pinne...

Sen blev det full fart på ala och krypa bakom och mellan buskarna vid staketet!

När Göran skottat klart blev det dags att gå in, vi hade då hunnit vara ute i drygt 1,5 timma!

Just nu är klockan 19.50, Towe sover, havrelimporna är i ugnen, jag har nyss pratat med mamma i telefonen och de 4 mellersta sitter och myser under filtar i soffan, äter godis och kikar på Barda!
Det är inte ofta som Hilma får en egen liten godisskål och får sitta uppe med de andra ;)




Barnen rullar frickadeller!

Igår stid det frikadeller i tomatsås på menyn och jag satte barnen i arbete!


Alla på en gång!


Vatten att doppa fingrarna i ...


Det blev lite olika storlekar och former på dem men det gör ju inget...


Towe fick inte vara med att rulla, men lika glad var hon för det!
Hon hade ju fått låna Jonnas kjol ;)

Papparkaksdeg!

300g margarin
1,5 dl sirap
4 dl strösocker
1 påse pepparkakskryddor eller 1,5 tsk mald ingefära, 1,5 tsk malda nejlikor och 1,5 msk kanel.
3 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 1,3 liter vetemjöl

Koka upp margarin, socker, sirap och kryddor, låt kallna (typ till rumstemperatur eller i alla fall ner till 37 grader)
Tillsätt ägg.
Blanda bikarbonatet med lite av mjölet och rör ner i smeten.
Tillsätt resten av mjölet och arbeta till en slät deg/tjock smet.
Låt vila i kylskåp minst 3 timmar, gärna över natten eller i 1 dygn.

Sen är det bara att sätta igång att baka!
degen kan kännas lite "lös" i början men går till sig så snart man bakat ut den någon gång.

Grädda mitt i ugnen i 175-200 grader i 8-10 minuter. jag brukar köra ca 180 grader i (6)7 minuter beroende på tjocklek.


Lycka till!

Saffransbröd!

2 paket saffran (1g)
0,5 tsk salt
ev 1 msk okryddad sprit för att ta fram saffran smaken lite extra
50 g jäst för söta degar
175 g smör eller margarin
3 dl mjölk
1,5 dl vit sirap eller strösocker
1 stort ägg
ca 17 dl vetemjöl (1 kg)

Stöt saffranet tillsammans med saltet, Häll eventuellt på sprit och låt stå i 30 minuter så att saffranssmaken dras ut ordentligt. Eller gör som jag och strö saffranet i det smälta smöret, då kommer också smaken fram bra!

Finfördela jästen i en bunke och tillsätt saffran mes spriten, mjölk och sirap/strösocker. Värm til 37 grader.
Tillsätt söndervispat ägg och häll degvätskan över jästen och rör tills jästen löst sig.

Tillsätt det mesta av mjölet oh arbeta degeb riktigt smidig. Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk i 45 minuter.

Knåda degen och dela den i 32 bitar (lagom stora bitar för vanliga lussebullar tycker jag) och forma till önskad form, lägg på plåt (ca 9 st på varje) och låt jäsa under duk i 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225 grader.

Pänsla bullarna med ägg och tryck fast russin om så önskas (man kan även ha russin i själva degen från början om man vill)

Grädda bullarna mitt i ugnen (ev ett hack under mitten) i ca 7-8 minuter, tills de fått fin färg.



Lycka till Hege och alla ni andra!


Towe 11 månader!

Idag blev hon 11 månader vår yngsta lilla tös!
Vår finaste lilla Towe!



Går gör hon numera och här fångade jag det på bild!
Går inte hela tiden utan kryper en del också men för varje dag så går hon bara mer och mer!
De blir verkligen mycket större när de börjar gå, då är de inga bebisar längre ;)


Hon är för det mesta glad och vill vara med överallt, nyfiken är bara förnamnet och att klättra det är det roligaste som finns!
Försöker mer och mer att kommunicera med olika ljud som ibland bildar små ord, titta t.ex.
Pekar och härmar, är mycket medveten om saker och ting runtomkring henne, förstår mycket som man säger, klappar sina små händer, vinkar när man säger hej då och är med och skrattar så fort någon annan gör det!

Lite blyg är hon emellanåt men det får man ju vara, men det brukar snabbt gå över! Moster Tina kikade ju förbi härom dagen och det tog inte alls många minuter förrän Towe kröp upp i hennes famn och gav henne en riktig go-kram ♥

Är skeptisk till vad hon stoppar i munnen, gapar inte förrän hon sett vad man stoppar i henne och  härom dagen ryggade hon för en lussebulle och ville inte smaka :)
Hon har sina egna idéer!


Du är helt klart lite lagom tokig och helt underbar!
Vi älskar dig hur mycket som helt och har gjort sen den dagen du kom till oss
och du älskar verkligen dina syskon!
Massor av kärlek åt alla håll och kanter

Monsterväckning!

I morse blev alla väckta med buller ock bång!

Det började med att Melvin var på sitt allra bäst humör, började trotsa och säga emot, stampa och leva om!
Jag bad honom snällt att gå ut från sovrummet så skulle jag också kliva upp, Towe sov fortfarande och tänkte att hon kunde få göra en stund till!

Melvin stampade i golvet och trodde han skulle få bestämma, kort senare när jag fått honom ur sovrummet så stampade han och skrek utanför sovrummet och Towe vaknade så klart... jag exploderade!

Satte Melvin på toaletten så han inte skulle göra på sig, sen tog jag upp Towe och gick sedan runt till alla och väckte dem med att tända lampor, slita av täcken och med bestämd/arg röst säga KLIV UPP!

Det är så gott som ingen här i huset som i vanliga fall tar hänsyn till om någon sover vare sig på morgon eller kväll och nu fick sig ala en lektion i hur det kan kännas!

Det blir allt som oftast bråk, skrik och gnäll på morgnarna nuförtiden och jag kan säga att jag är ganska så less på det!

Nära alla var uppe och vakna och gröten kokade på spisen så satte jag upp Melvin på bänken och gjorde klart för honom en gång för alla (hoppas jag) att det nu får vara slut på hans transporterande utbrott som han kör med så fort det går emot honom! Han blir alltid arg och ledsen, tänker inte lyssna, man är dum osv...

Vad fick detta då för resultat???
Jo alla barnen kom snällt och satte sig vid bordet efter de kissat, Jonna och Casper som skulle på skolan hade också klätt på sig och Jonna hade även packat sina gympakläder!
De satt snällt och lyssnade när jag hade mitt samtal med Melvin och sen fortsatte jag att göra klart för resten av barnen också att nu får det vara slut på allt detta!

Den ända som låg kvar i sängen var Göran och delvis kan jag förstå honom även om jag blev en gnutta extra irriterad på att han just låg kvar... men ignorerade det och kände att det kanske var lika bra!

Frukosten gick galant, men det var väl kanske för att jag höll kvar en något arg ton i min röst... frågade om det skulle vara på det viset, att jag måste låta/vara arg för att de ska lyssna!?

Efter frukosten skötte sig alla fortsatt bra, Melvin försökte väl protestera men höll sig ovanligt lugn på den fronten och jag hoppas att detta gjort att alla fått upp ögonen en gnutta, för jag själv gillar inte alls att vara arg...

Vem vill vara arg hela dagarna och vem vill ha en mamma som är arg jämnt??? det är det värsta jag vet men jag tänker heller inte smöra en massa och låta barnen göra som de vill och få bete sig som de vill... Ingen mår bra av detta och det måste bli ett stopp och vi ska alla samarbeta!
Helgerna ska vara mysiga och roliga inte bestå utav tjat, gnäll, griniga barn och trötta föräldrar...

Puss och nu tänker jag äta lunch med barnen och sen troligtvis gå ut!
Ska i alla fall ha en fortsatt bra dag! Hoppas jag!



Lite Towebilder!

Här kommer lite bilder på Towe från den senaste veckan, kanske från veckan innan också ;)
Men jag har i alla fall kommit igång med kameran igen :)


Leker med Meja!






Det är bra med stor kastruller!


10 liter räcker till en halv Towe ;)




Sen kan man som sagt hitta den här klätterfian lite överallt!



Hon har även lärt sig hur man kliver ner fint från både soffan och vår säng så nu kan man slappna av lite mer ;)
Hon har rätt stor koll fastän hon är så liten!
I morgon blir hon 11 månader!

Skönsång!

Igår var Cornelia också här och dessa tre flickor hade en liten sångstund mellan allt spring och stoj!
Enligt mig kunde denna stund ha fått vara lite längre ;)


Astrid Lindgrens visor var det som spelades och tjejerna sjöng med!




Hilma har blivit en riktig nappfia! tanken var att hon skulle få ha nappen en stund om hon satt i soffan och myste men den fick hänga med lite här och var en stund...


Under sångstunden satt dess två mysproppar framför en film...

För övrigt så var det absolut ingen lugn dag igår...
Vill helst bara glömma, allt tjafs och tjat som var, ingen mår bra när det blir för mycket...
I framtiden ska vi göra allt för att undvika fler av dessa...

Räddad från att bli kattmat!

När jag skulle gå ut med Towe i vagnen när hon skulle sova efter lunchen en dag så hörde jag ett konstigt ljud från bärbuskarna...
det lät på något vis som en fågel och båda katterna satt och iakttog så jag var tvungen att titta efter.


Denna lilla, lilla, krabat satt mitt i busken och försvarade sig på bästa sätt för att hålla katterna på avstånd!


Gick in och hämtade kameran ocg fick mig några bilder...


stackars liten och rädd...


Attackerar Sötnos som kom lite för nära...

Sen tog jag katterna under varsin arm och gick in!
Krabaten som jag får för mig är en Hermelin!? satt kvar en stund innan den senare vågade fly...

Har ingen aning om hur den klarade sig, såg ut att vara en unge så jag hopas att den hittade hem... i alla fall slapp den bli kattmat just då!

Lussebak!

Mejas kompis Cornelia har varit här uppe i helgen!
För några veckor sen flyttade de neröver, de bor numera en bit utanför Uppsala.

Jag gjorde i alla fall en lussedeg och dess tre tjejer ville hjälpa till att baka, Göran hade med sig Casper, Hilma och mMelvin till skogen för att leta fågeltall!
Utan resultat denna gång... för blött för att gå ute på myrarna...


Rulla, rulla liten bulla!


Lite olika former..


Hjälper varandra ibland!


Roligt var det!


Meja fick också till det tillslut!


Jonna fick äran att pilla dit russinen senare.


Ibland är hon så stor och duktig! Skulle gärna vilja se mer av just den sidan, men det kommer väl !?
Älskade bråkiga, uppstudsiga skitunge ♥


32 bullar med samma färg och olika form blev det!

Pärlhalsband!

Lite då och då kommer pärlorna fram, inte alltför ofta för då ligger det pärlor precis överallt...
Men härom dagen blev de sugna på att trä lite halsband!


Meja gillar att sitta PÅ bordet!




Glas och koncentrerad Jonna


Melvin kan han också!
Tålamodet var på topp!


Det är lite pillrigt med pärlor!


Towe fick sig ett rån att tugga på!


Tina på snabbvisit!

Tina och Magnus har precis varit här på en kort påhälsning innan de åker hem till Borlänge! De gjorde en kort resa över helgen för att bland annat fira Magnus systerdotter som fyllde 2 år! Grattis Emma! Blev som sagt bara en kortis som de var här men lite är bättre än inget och de kommer ju upp till jul igen och då kan de stanna längre! Puss på dig älskade syster och tack för titten <3

Hon går ju nu!

Den senaste veckan har hon gjort framsteg varje dag vår lilla tjej! Från att ta något enstaka steg har hon rest sig själv från golvet (1 December), tagit egna initiativ till att gå korta bitar till att idag försöka sig på att gå många längre bitar! Och det syns verkligen att hon tycker att det är jätte roligt!

När det väl har släppt och hon känner sig säker så kommer det att gå fort och snart springer hon omkring med sina syskon och leker!

Har inte fångat henne på bild då hon går än men ska försöka få till det i morgon om jag kommer ihåg det!? Ska även uppdatera med lite andra bilder som blivit tgna de senaste dagarna på barnaskaran :)

Puss puss ♥

Jo kan ju på samma gång upplysa om att Towetjejen nu äter helt själv, förutom att jag matar henne med gröten på morgonen så vägrar hon nästan att äta om hon inte får göra det själv!
Mycket blir det som hon plockar med fingrarna men faktiskt så har hon också väldigt bra koll på hur man gör med skeden och några tuggor då och då får hon till!

Duktig liten tjej som börjar bli stor!

Början av December...

1:a December (i torsdags) så var det +5 grader och regn (!!!) Blåste så det stod härliga till, kändes som att taket skulle blåsa av fram emot kvällen!
Inget kyrkis, var hemma med små hostiga och snoriga barn... inte jätte sjuka utan bara krassliga...

2:a December (igår) var det minusgrader... fortfarande blåsigt men i alla fall ingen storm...
Casper var hemma från skolan, hosta, snorig och ont i halsen, en snabb visit till Svenstavik för besök hos BM och sen hem igen.

3:e December (idag) så har det snöat, det utlovades 1 dm men det kom i alla fall några cm och det är återigen vitt ute! Får se hur länge det varar denna gång!?
Blåst som sjutton har det gjort också så vi har hållit oss inne, Meja har haft Cornelia på besök och jag gjorde en sats lussedeg... blev ju några små kissar i alla fall ;)

Senare blev det middag ilag med svärmor hemma hos henne, tacos och det var smarrigt!
Hem och lägga barnen, elda, duscha och sen en varsin stor kopp varm choklad, lussebullar och pepparkakor till kvällsfika medan vi kikade på "Så mycket bättre", kikade på boxen då vi inte hade tid att sätta oss vid 20.00 då det började ;)

Nu ska jag ev byta en Towe blöja och sen krypa ner i sängen och sova, i morgon får vi besök av Tina och Magnus, de har varit uppe på en snabbvisit över helgen och kikar in på hemvägen :)

Puss♥

Framtiden!?

Ja just för tillfället så ser den delvis ganska oviss ut... jag skulle vilja ha koll på läget och känna att jag vet ungefär hur den ser ut 6 månader framöver! Men nu vet jag inte ens hur nästa vecka blir...

Allt löser sig i slutändan... men hur är ju frågan???

vecka 25+0

Idag gå jag då in i vecka 26 ♥!

Har dagen till ära varit hos BM, lämnat lite blod, vägt och mätt och allt såg bra ut! Vågen kanske kunde ha visat något kg mindre men det var inte så farligt ändå... har ökat 6 kg sen inskrivning om jag inte minns helt fel...

Lilla hjärtat fick jag lyssna på och det var en livlig liten krabat som mest sprattlade omkring :)

Nästa gång jag ska dit blir om ganska exakt 1 månad, alltså den 2 Januari...

Puss♥


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus