27 November, söndag…

Blev väckt och klev upp 06.23

Satte mig i soffan med de små och Göran, vi såg film och jag halvsov, när den var slut så dukade vi fram frukost. Gröten hade blivit klar under handdukarna där sen stått hela natten 🤗, jag skar även klyftor av apelsin och tog fram pepparkakor. 

(null)


Efter vi ätit och dukat undan så åkte jag till Svenstavik för att få på Dollar Store med Meja, Towe, Lilly och Minnah, de två sistnämnda skulle shoppa sina födelsedagspresenter. Lilly hade fått ett presentkort tillsamman med en spegel som hon velat ha länge och Minnsh berättade vi förnyat hon skulle få köpa något mer när hon fick sin Barbie. 

Åkte hem med en hel del bra att ha grejer, gick in på Tempo hemma i byn och köpte jäst och "brödpåsar", många rostbröd som hade dagens datum 🤗.

Kom hem och började baka, gjorde en stor saffransdeg (dubbel sats) och testade pepparkaksgrottor med dumle i mitten. Rullade köpt pepparkaksdeg till bollar, gjorde hål i mitten och stoppade ner en halv dumlekola… ganska gott tyckte de flesta 

Under tiden som jag bakade ut bpde fyllda längder och bullar så skar Göran kycklingen och stekte den, jag gjorde ajvarsåsen och Melvin kokade sen pastan. 

Advents gudstjänsten i Rätans kyrka började  18.00, gick dit med Meja och Melvin och vi var där i bra tid. När vi kom tillbaka hem så gick jag  en kortare promenad till för att hämta Minnshd vantar som hon glömt hemma hos Susanne/farmor dagen innan. 

(null)

Jag stökade undan i köket och lyssnat på ljudbok när de  större barnen åt kvällsfika och sen gick för att lägga sig. Jag och Jonna hämtade de julklappar som jag köpt, de hade jag lämnat kvar i bilen. Vi sorterade upp dem, tänkte igenom så allt blev rätt och sen slog vi in dem, noga med att rätt namn hamnade på rätt paket 😅. Vissa saker har vi även beställt men nu är vi nog nästan klara. 

Noah och Minnah vaknade senare under kvällen och satt sen nästan en timma där inne hos dem för att de båda skulle somna om ordentligt.

När klocka. Var strax efter 01.00 var det äntligen dags för mig att få sova. 





26 November, lördag…

Jobblördag! Jag klev upp 05.45 för att hinna med min vanliga rutin innan det var dags att åka mot stan för att tillbringa några timmar på salongen. Denna lördag jobbade jag helt själv då de andra hade andra planer den tidigare. 

Som tur var så var hela dagen fullbokad och jag hade ju gott sällskap av mina kunder 🤗. Mellan kunderna hann jag med att tvätta undan alla kappor och handdukar efter gårdagens eftermiddag, 2 hela maskiner + en lite mer än halvfull efter lin näst sista kund.

Hela dagen flöt på och gick bra, var klar lite tidigare med sista kunden och hann med att torka golvet på kundtoaletten och i entrén. Det blir så smutsigt nu när det är blött och lita halvdlaskigt ute innan snön lagt sig ordentligt. 

Efter jag hade slutat så åkte jag upp till Lillänge och besökte några olika butiker för att börja inhandla lite av julklapparna som jag hade på min lista i telefonen. 

Under tiden som jag jobbat så gjorde resten av familjen en lite utflykt till storsjöbadet, alla utom Lilly och Minnsh som shoppade med farmor och Melvin som var hemma med Tyra. (Casper och Emilia var heller inte med)

Jag åkte även en sväng på Ica Maxi och handlade bland annat mjölk och lite annat inför helgen och första advent. Klockan var närmare  17.30 när jag åkte därifrån, svängde också in i Brunflo och hämta bilstol som var till skänkes.  Stannade i Åsarna och köpte apelsiner, pepparkaksdeg och monster. 

Kommer hem och får hjälp av Hilma och att bära, lämnade påsarna med julklappar kvar i bilen. Göran låg och vilade när jag kom in, jag meddelar att jag är hemma innan jag byter om och tvättar av mig, ger även de små kvällsfika.  De åt middag på Sibylla efter badet och det blev lite tidigare än vanligt så de var nog bra att få något i magen innan de skulle sova. 

(null)Min lilla tiger 🥰

Jag borstar sen tänderna på de små en efter en och de går och lägger sig. Jag hämtar vatten och sagor för dem stt lyssna på innan jag nattar dem. Jag lade mig i Noahs säng  bredvid honom och klockan var då ca 20.30, jag ligger rock tänkte eloge på mina planer i för dagen därpå. Jag tänker  att vi ska ha lite adventsmys, kanske baka lite och att jsg ska förbereda bland annat risgrynsgröten innan jag lägger mig senare. 

När jag hade nattat klart så var påsarna med det jag handlat uppackat på bordet. Vi pratade, umgicks, Göran berättade att Jobba och Emilia åkt upp på Forum på Skalet. Vi plockade så småningom av bordet, jag fyllde på i diskmaskinen efter att Ninni plockat ur. Vi dukade fram lite chips och choklad som jag köpt, skulle kikapå film… men jag gillar inte parodier så jag satte mig och skrev lite i min bok istället. 

När klockan var 02.20 ca så hade jag förberett gröten, spelat lite kort med Göran och Casper hade precis åkt för att hämta hem Jonna och Emilia från Vemdalsskalet. 






25 November, fredag…

Denna dag kom lönen in på kontot… tyvärr inte den bästa men i alla fall så det räcker, tror att lönen efger November kommer att vara lite bättre 🤗. 

Klev upp 04.40, träna, duscha och göra mig klar, åkte med Casper till Åsarna, så mysigt med sällskap av honom på morgonen ❤️ så jag är så glad att jag kan och får åka med honom ibland 🥰

Kort morgonmöte på salongen startade ifrån arbetsdagen. På fredagar är det oftast lite mer fullbokat och denna dag hade jag i alla fall 7 kunder 🙏🏻

Promenad ner på stan på lunchen,  köpte julklapp till Jonna, den 2:à julklappen för i år, känner att det börjar bli dags att sätta fart med resten också! 

Frukt på bussen hem + några bitar choklad från chokladasken som jag fick av Casper på morgonen, han fick den av en kund och hade redan ätit de sorter som han tyckte om 😅

Lyssnade klart på min ljudbok, promenerade från bussen och hem. När jag kom gående om på gårdsplanen så var Lilly och Minnah påväg in i bilen, Jonna skulle skjutsa dem till farmor där de skulle tillbringa natten innan födelsedagsshopping dagen därpå.

Till middag var det tacos, jag och Göran åt tillsammans och sen tog jag fram chokladasken och de andra delade på det som var kvar i den. 

Lite senare så åkte Jonna iväg, skulle vara chaufför upp på "Skalet" och "Forum" som är varje år men tror det varit uppehåll nu under pandemin. Festande och uppträdande som lockar folk från hela landet. 

Casper och Emilia var på julbord med Caspers kollegor, de var i stan på Marité som jag förstod det och när de kom hem berättade de att det hade varit bra mat och de hade haft trevligt. 

Fick besök av Tony och Julia en sväng också, Tony var också chaufför och hans kompis hade problem med sin bärbara dator så han ville höra med Göran om han kanske kunde fixa den. 

Passade även på att beställa både hund och kattmat innan det var dags att sova. Klockan hann bli nästan 01.30 innan jag lade huvudet på kudden. 

(null)Längtar tillbaka lite till i somras när vi badade var och varannan kväll och bästa kvällen var ändå när denna fantastiska solnedgången uppstod 😍


24 November, torsdag...

Sovit oroligt i natt, vänt och vridit på mig flera gånger. Klev upp direkt när alarmet ringde 04.30, körde på med rörelse och styrka direkt, mest armar och mage denna morgon. Jag tog sen en snabb dusch innan jag klädde mig och åkte iväg till bussen, åkte härifrån 05.45

Jag fyllde på busskortet och så tyckte jag att det tog extra lång tid att komma fram till stan denna morgon, försökte sova men vaknade av och till flera gånger... Eva var på salongen när jag kom, jag åt frukost och sen hade jag min först kund 08.00. 

Vi inventerade för någon vecka sen men vi missade all färg och resten av alla produkter för behandling så som schampo, perm, blekning mm. Det stod inte med på listorna eftersom det aldrig blivit inlaggda i datorn så vi visste inte ens att det skulle göras… vi ordnade det idag på förmiddagen då vi ändå hade luckor. Jag och A-L tvättade håret på varandra och gjorde inpackning. Jag hade en kund precis innan lunch så jag hann inte torska mitt hår och sen tog vi en promenad ner på stan innan jag åt. Jag hjälpte A-L att välja grejer på  butiken "normal" till hennes dotters julkalender, blev lite inspirerad över att kanske göra samma sak men tills nästa år. När vi kom tillbaka åt jag min lunch. 

Minnah och Noah var lediga från förskolan idag eftersom de båda hade tid för 5-års, respektive 3-års kontroll vid 09.15 tiden. Göran berättade senare att allt gick bra och det hade även gått bra för Minnah när hon fick sin spruta. Hon blev lite rädd och ledsen igår när vi talade om det för henne. 

 Hade ingen kund på eftermiddagen, A-L passade på och färgade utväxten på J och jag sköljde. A-L hade sen en klipp och färg som tog resten av eftermiddagen.

Jag klippte J sista kund och jag blev lite sen men det var mitt eget val att hjälpa henne och J var snäll och sopade efter mig så att jag kunde gå till bussen och jag hann gott och väl fram i tid. 🤗

Towe, Ninni och deras vän A klev på bussen i Svenstavik efter att ha varit på dansträningen, de åkte bil med mig från Åsarna. Var in och köpte chips, choklad och lite Werthers kolor för Meja skrev att de ville ha något gott tills när vi skulle se "Hide and seek 3"  

(null)

Stekte ägg till pytten när jag kom hem, efter att ha sagt godnatt till de små. Towe och Ninni åt direkt, jag väntade på Göran, plockade i diskmaskinen under tiden. 

När vi sen sett klart på tv och de större också hade gått och lagt sig så hade klockan hunnit bli 23.00 innan jag kröp ner i sängen för att sova. 

 




23 November, onsdag...

Ledig denna dag, jag låg kvar i sängen till 06.00, Noah kom till mig 05.45 och hann precis somna om innan jag klev upp. Jag skippade både rörelse och styrka, tänkte att jag skulle hinna med i alla fall lite rörelse senare. 

Jag kokade gröt och dukade fram frukost till bernen,plockade ur diskmaskinen och väckte sen Noah när de andra hade börjat äta sin frukost. Fick gå upp en extra gång för att väcka Hilma och fick även säga till Melvin en gång extra.

Jonna klev upp och åt frukost tillsammans med Emilia strax före 08.00, hon skulle börja praktiken med Patrik senare denna dag. Jag fick i Noah sin frukost innan vi gick och byte blöja, borstade tänder och tog på kläder. Sen hjälpte jag Minnah också. 

Jag skjutsade till dagis och när jag kom hem så låg Göran på sängen. Jag kände mig frusen och kröp ner under täcket och kikade när han scrollade på mobilen en stund vi skulle kliva upp och se över barnens önskelistor. Vi klev upp, gick igenom listorna och bestämde oss ganska snabbt för vad vi ska försöka köpa till var och sen och jag har skrivit en lista i mobilen. 

Vi klädde på oss och gick ut, fyllde bagaget på bilen med lite skräp, bland annat varmvattenberedaren och den gamla köksfläkten sen åkte vi till Svenstavik en sväng, vi hade lite ärenden att uträtta... När vi sen åkte hemåt igen så stannade vi i Brånan och lämnade skräpet, köpte lussebullar på Tempo i Åsarna åt Susanne som var snäll och ställde upp på att hämta Louie från skolan och Minnah och Noah från förskolan. 

Vi kom hem, barnen fikade lite, vi spelade kort och sen klädde Noah av sig från topp till tå, allt utom strumporna och placerade sig på toaletten för att bajsa sa han och han satt där i säkert 30 minuter och faktiskt så hade det kommit lite bajs! 

(null)En liten bild från några dagar sen innan jag klippte Noah ❤️

Skolbarnen kom hem strax innan 15.00 och det blev livat, vi satt i sovrummet på sängen en stund och pratade om lite ev varje innan det vid 16.00 var dags att laga middag. Jag lagade kyckling med ris och till det currysås, Towe skar lök och tomat till salladen. Jag serverade barnen och sen åkte jag på Soma Move i Handsjön! Sååå skönt! Jag avslutade med att ta ett dopp vid Jennys brygga, temperaturen i luften var -2 grader så vattnet var minst 3 grader varmare. 

När jag kom hem så  tog jag en snabb dusch innan det var dags att klippa Casper. Plockade sen lite i köket innan jag satte mig i soffan. Alla barnen hade lagt sig, jag satt och nickade i soffan... gick ut med Tyra så att hon fick kissa och tog samtisigt med soporna, borstade tänder innan det var dags att sova så beställde jag 4 st menstrosor! Spännande att se hur de funkar 🤗



22 November, tisdag...

Klev upp 06.00, samma rutin som vanligt och gick från lägenheten strax efter 07.00

(null)

Hade en kund på förmiddagen, vid 09.00 ca. Sen hade vi möte med Anette från Wella innan lunch. Jag och A-L gick en promenad innan vi åt för hon hade soppa med sig och ville köpa bröd så vi gick vägen förbi Willys. 

Eftermiddagen var helt fullbokad och min sista kund hade mycket hår så det var tur att jag skulle åka bil hem med Jonna för jag blev sen. 

Handlade mjölk på Ica Maxi innan vi styrde hemåt, jag körde. 

Alla var vakna när vi kom hem, de satt och åt middag, jag gick på toaletten, bytte om och tvättade av mig och sen tog jag tag i att borsta tänderna på alla de små en åt gången. Jonna nattade och jag röjde i köket, diskmaskinen blev klar precis när vi kom hem. 

Kikade sen på tv en stund innan det var dags att sova, jag och Göran somnade till i soffan och jag blev väckt av Jonna när hon sa godnatt. Jag borstade tänderna och släppte ut Tyra, såg att garaget var öppet så gick ut och stängde det. 

Klockan var 01.18 när jag lade mig i sängen för att sova. 

 


21 November, måndag...

Innan jag lade mig för att sova så klev jag upp och kissade igen, pussade på Göran i soffan för att se om han ville sova i sängen men han sov för djupt redan för att ens reagera på mina pussar. 

Bara när jag precis somnat så vaknade jag av att Noah var ledsen, satt uppkrupen intill Göran i soffan. Jag tog honom till vår säng där vi somnade om båda två. Louie kom någon gång under natten och sen kom Minnah lite närmare morgonen, hon ville att jag skulle flytta mig så att hon kunde ligga längst ut och vad gör man inte ❤️. 

04.30 ringde alarmet på mobilen och det var dags att kliva upp, jag satte igång ganska direkt med rörelse och styrkan och hann med 60 minuter totalt! Jonna kom ner efter ca 50 min. Jag duschade och vi gjorde oss klara, innan vi åkte så hann Theo vakna och han lade sig i soffan med Göran som jag också pussade på och sa hej då innan vi åkte. Jag tog med mig 2 kassar med kläder till salongen, en som är till A-L:s dotter med overaller och jackor som vi inte kommer behövs mer och så en med det som blev över från påsen som K kom med till barnen + att jag fyllde på med lite annat också. Vi tog alltså bilen och jag ska sova över hos Jonna i lägenheten tills i morgon tisdag.

Förmiddagen var helt tom på kunder men fick en klippning precis innan lunch. Innan dess så satt vi och pratade jag och J, jag kollade igenom SchoolSoft och sen tvättade vi håret på varandra och K fönade mitt innan hon klockan 10.00 hade sin första kund. 

Jag tog en promenad på lunchen som vanligt, lite kallt om området strax ovanför och nedanför knäna, min vinterjacka är kortare än min skaljacka… jag vill ha en annan men efter allt strul med mina jackor den förra vintern så vet jag inte hur jag ska göra... Jag köpte först en på INTETSPORT som jag insåg skulle bli för kall för det var en tunnare dunjacka och så ville jag ha en längre. Jag köpte en tjock dunjacka på STADIUM som var längre och dyrare och den hade jag från November till Mars… men sen började en av knapparna att glappa så jag fick lämna den tillbaka, ville inte ha en lika och jag tror inte det ens fanns rätt storlek så jag fick göra en retur och köpte istället denna som jag har nu från Didriksson… jag har sett en annan jacka nu på STADIUM nu som jag vill ha men den är slutsåld för säsongen, en lika som A-L har men snäppet längre, från märket EVEREST… sen har jag nu ikväll kikat på nätet och bland annat hittat en extra lång dunkappa på Ellos… men vi får se...

I alla fall så gick jag en promenad på lunchen, och efter lunch så hade jag en stammis som skulle färga botten, göra effektslingor och klippa. Efter henne tog jag en snabb drop-in innan min nästa och sista kund, en kille som flyttat hit från Ö-vik och jag klippte honom i Augusti också. 

Promenerade från salongen strax efter 17.00, gick först på STADIUM och kikade på vad för jackor som fanns och så frågade jag och fick reda på informationen som jag skrev tidigare, att det inte kommer fler av den jackan jag ville kika på förrän nästa vinter. Jag gick sen på Ica Traktören och köpte middag, popcorn och sprutgrädde till Jonna. 

Vi har ätit och kikat på film, Jonna hade köpt dessert från Arla, pannacotta med passion och mango och så åt jag en hel påse popcorn 🙈. Filmen vi såg heter "The Adam project" och den var bra. 

Jonna hoppade in i duschen och jag gjorde varm choklad åt henne under tiden som hon duschade klart. Vi lade oss för att sova när klockan var strax innan 23.30...

(null)


20 November, söndag...

Vaknade vid 06.00 av att jag hörde Theo och Louie prata väldigt högt, de satt i sitt rum och spelade kort och hade helt glömt bort att använda 10cm-rösten… De fick sätta sig i köket och jag skrev lite här på bloggen (försöker hela tiden att komma ikapp), Lilly hade också precis vaknat och spelade med dem. Inte så mycket senare vaknade både Minnah och Noah. 

De slutade spela och satte sig i soffan och såg en film, jag och Göran drack te och spelade kort vid 07.20 tiden denna morgon… Tyvärr så kom Theo och Louie i luven på varanda mest hela tiden så ganska snart gav vi upp kortspelandet och började med att plocka fram vinterkläderna som fanns i lådorna i hallen, de bars in igår för att hinna bli lite varma tills idag. 

De större barnen väcktes och kom ner, vi hann med allt innan frukost, iofs så blev ju frukosten rätt sen… runt 11.00... Lådorna bara ut igen och sen fick vi igenom barnens egna lådor i hallen, såg till att de hade mössor, vantar, halsduk, fleece och sockar mm. 

Jag tog efter det fram saxen och började klippa, började med Theo, sen Noah, han har ju väntat sååå länge på att få bli klippt ❤️ sen Louie, efter det Hilma och sist Göran. 

Jag skar kycklingen till middagen när Göran duschade och sen åkte jag på andra sidan byn i ett ärende och sen hem en stund innan jag åkte till Handsjön för välbehövlig Yoga 🤗. Hade tänkt ta ett dopp i sjön i helgen men det blev liksom inte av, kändes dumt efter yoga och avslappning…

När jag kom hem så tog jag en snabb dusch innan jag lade upp middag på en tallrik och fixade 2 matlådor att ta med till jobbet, varav en av dem blev en "over night oat", ska sova hos Jonna i morgon till tisdag. 

Plockade i diskmaskinen det som var kvar samt diskade kastruller och annat för hand. De större åt kvällsfika och jag satte mig i soffan för att äta min middag. Åt även lite vindruvor och lite chips när vi kikade på "Herren på täppan". 

Casper och hans drömbil som han hämtat kom hem under tiden som jag var på yoga, en blanksvart Volvo 164:à med skinninredning taklucka och massa annat. 

Så småningom blev det dags för mig att sova, klockan var då  23.09 ca

(null)Det var denna kappa som jag hittade på ellos.se. 


19 November, lördag…

Idag fyllde du äntligen 8 år!!! Stort grattis till vår alldeles egna, fina Lilly, du är ett riktigt yrväder, du växlar humör ibland så man blir helt mållös. Allt från en sprallig liten söt tjej som får oss att smälta, till en "dramaqueen" utan dess like och från det till en riktigt bitchig attityd som får oss att tappa hakan! Och vet du vad, vi älskar dig precis som du är ❤️ hoppas du hade en fin födelsedag 🎈🎉🎁❤️🪅
(null)

(null)

(null)

Jag vaknade första gången klockan 04.23, tv:n var på och jag behövde kissa. Stängde av tv:n på vägen till toaletten och gick sen och lade mig igen. 

Sen vaknade jag vid 06.30 tiden av att barnen hojtade åt varandra i soffan. Göran satt där med dem en stund och jag kunde slumra lite till men det märktes ganska väl när han gick därifrån så vid 08.00 tiden gav jag upp och klev ur sängen. 

Kokade gröt till frukost, mannagryn och vetemjölsgröt. Casper och Emilia åt också gröt, de kom in strax innan vi skulle äta så de fick äta klart sin frukost först. 

Kände mig på dåligt humör och ganska nere direkt när jag vaknade andra gången och det höll i sig. Barnen ville komma och kramas men jag kände egentligen inte för det… de märkte säkert att det var något. Göran kom också och kramades och höll om mig, då kändes det genast lite bättre, beröring är viktigare än man tror. 

Senare, efter vi gjort tårtan och burit in alla lådor med vinterkläder så gick jag på en långpromenad, var borta ganska precis 1 timma, då kändes det mycket bättre. 

(null)

Barnen fikade tårta och chokladbollar efter att Lilly med hjälp av Towe och Hildur garnerat tårtan. Hildur frågade redan igår om hon fick komma och vara med Lilly idag så jag svarade på förmiddagen att det gick bra och efter en stund dök hon upp. 

(null)

Jag, Göran, Hilma och Melvin spelade kort, vi fick pausa för att Göran skulle åka till början av Ytterhogdal och hjälpa Casper kompis som fått slut på soppa, Casper själv var inte hemma.  Jag gjorde under tiden som Göran var borta, smeten till tjockpannkakorna som vi skulle äta till middag. De var i ugnen när Göran kom tillbaka och vi fortsatte spela. 

Alla åt, pannkakan blev väldigt bra i konsistensen så och jag skrev upp receptet som jag hade höftar fram.  Sen dukade vi av bordet och jag stoppade i allt i diskmaskinen innan vi spelade lite mera kort. Jonna bytte plats med Melvin, annars var vi samma gäng som spelade Canasta. 

Hildur blev hämtad vid 20.00 tiden och det blev dags att natta de små, min tur ikväll. 

När de somnat, vilket tog ett bra tag, så gjorde jag lite rörelseövningarna under tiden som de större barnen hjälptes åt att plocka fram chips och choklad, popcorn och läsk för att vi den skulle de säsongsstarten på "Hide and seek 3". 

Vi kikade på båda avsnitten som släppts (det släpps alltid 2 avsnitt vid säsångsstarten) och sen gick de större och lade sig, klockan var 23.30, Jonna stannade uppe längre och vi kikade på "Så mycket bättre" också.  Melvin var också uppe längre men han satt och spelade på sin dator. 

Noah vaknade och kom och lade sig i min famn, somnade om snabbt så jag lade honom i vår säng, jag bar senare tillbaka honom till hans säng. Minnah kom tassande precis när jag lagt mig så hon fick ligga kvar, klockan var ju ändå 02.00! 

Casper åkte tidigare den kvällen (men ändå sent) för att hämta bil utanför Örebro morgonen/förmiddagen efter. Han blev upphämtad av en kompis som skulle köra, han har en bra bil och släp som han lånar av pappa när han hjälper andra att hämta hem bilar som de kanske inte har möjlighet att själva köra hem. 



18 November, fredag…

Tog lite sovmorgon och klev upp vid 06.00, vanliga rutinen även om jag sover hos Jonna och vid 07.00 tiden klädde jag på mig promenerade till salongen. 

Jag var först på plats på salongen startade igång dator, tvättmaskin och kaffemaskin, innan jag tog fram min frukost. 

E hade med sig bullar som hon haft i frysen, köpta på Ica Kvantum, de var riktigt goda upptäckte jag senare. 

(null)

A-L och K kom sen, K hade också med sig fika, en kladdkaka med hallonformage samt lite småkakor, hon ville passa på att tacka sen vi uppvaktade henne när hon fyllde år och det passade ju jättebra denna dag då E ändå fyllde år! 
(null)

J var fortfarande sjuk igår men nu mådde hon bättre och kunde komma och jobba. 

Vi hade en lugn morgon och började med att fika. A-L:s sambo och dotter kom tillsalongen, var där någon timma, de hade lite ärenden i stan.

Jag tog en ensam promenad på lunchen, hade haft 2 kunder på förmiddagen men hade sen fullt på eftermiddagen! 

Jonna kom till salongen en stund innan jag slutade. Vi åkte och handlade det sista på handlingslistan och började på Willy’s och sen resten på Ica Maxi.  Jag körde hem

Svängde in hos mamma i Svenstavik, hämtade chokladkalendrarna som hon köpt till barnen, hon köper det varje år som en tradition. 

Väl hemma så bar vi in allt från bilen, fick hjälp av Meja, Hilma och Towe och sen hjälptes vi åt att packa upp allt innan vi plockade maten i skåp, kyl och frys. 

Jag och Göran åt lite middag, jag duschade och bytte om. Satte mig i soffan, kände mig genast ganska trött och gjorde mig klar för sängen.  Klockan hade ju ändå hunnit bli ganska sen och den var ca 23.30 när jag sa god natt. 




17 November, torsdag…

Klev upp klockan 04.30, plockade fram och packade fika som jag skulle ha med mig för att fira E. 

Körde min vanliga rutin innan jag väckte Göran som skulle skjutsa mig till bussen denna morgon. Jag väckte även Meja eftersom hon skulle kliva upp tidigare och duscha. 

Arbetsdagen började med att vi hade inventering på schemat, det gick förvånansvärt fort så vi hade lite tid över till att fika. Det visade sig senare att vi behövde inventera mera eftersom inte allt var inlagt i datorn…

Fikat blev succé och cupcakesen var faktiskt riktigt goda, lite lite för "torra" enligt mig men jag är alltid kritisk till det jag själv lagat/bakat. 

(null)Min plan var att spritsa frostinhen fint men påsen sprack och jag fick göra det bästa av situationen 😅

Hade lite kunder på förmiddagen, tog en promenad på lunchen och hade sen fullbokat med kunder på eftermiddagen. 

Jonna kom till salongen efter skolan och när jag slutat så åkte vi på Ica maxi för att påbörja storhandlingen. Vi handlade allt på listan som vi visste skulle klara sig i bilen under natten. När vi kom till lägenheten så åt vi middag och såg på film innan det var dags att sova. Jag är oftast duktig och lägger mig ganska tidigt när jag sover hos Jonna och denna kväll lade jag mig klockan 22.30 som ändå är lite sent men det blev så eftersom vi handlade innan. 



16 November, onsdag…

Ledig dag! Klev upp 04.50 och startade dagen som jag allt som oftast gör med att få igång kropp och själ med rörelse och andning. Snabb dusch och sen koka gröt, väcka barn, få iväg dem till skolan osv. Det var nu -1 grader ute men vi har ännu inte tagit fem vinterkläderna eftersom temperaturen går så mycket upp och ner o h det finns egentligen ingen snö än.

Väckte Göran för att sen åka tillsammans och lämna barn på förskolan. Åka en sväng i byn i väntan på att Tempo skulle öppna, handlade  bröd, ägg, socker, mjöl, florsocker och mjölk. 

Vi skrev sen den berömda matlistan och därefter en handlingslista. 

Jag modellerade små snoppar av sockerpasta innan vi åkte och hämtade barnen på dagis tillsammans. Vi stannade på tempo för att köpa smör, glömde det förut. Snopparns ska bli till en överraskning åt en av mina kollegor som fyller år, hon blir så lätt generad när msn nämner ordet snopp 😅. När vi kom hem så b akade jag cupcakes och gjord frostig, det och snopparna ska vara till födelsedagsfika för E på salongen. 

Jag dammsög den hela huset, följde Noah på toaletten eftersom han behövde bajsa 💩. Sen börja jag med middagen. 

Casper kommer hem och har med sig vår nya toalett, han monterar den direkt, klart på 30 min och det är spännande att se på när han jobbar ❤️. Jag f ortsatte med middagen, klyftpotatis och schnitzel, Melvin tog över att skära potatisen i klyftor när jag och Göran hjälpte/tittade på Casper. 

(null)Före…

(null)Efter 🤗

Kikade på nätet efter ny köksfläkt då den vi har snart kommer att brinna i elektroniken… 

Vi åt middag och jag skippade träningen med Jenny denna dag.  Barnen såg på tv och vi gjorde slag k dsken och beställde ten ny köksfläkt och rör/slang till utsuget. 

De stora barn fixade med tvätt och vi stoppade de små barnen i säng, Towe nattade dem och vi klippte tovor på katterna innan jag f lätade Emilias hår. 

Jag gick avslutningsvis en promenad med Tyra, hade lust att bada men skippade det man ska inte göra det när man är ensam, speciellt inte där det finns så mycket sten som man kan halka på. 

Göran duschade och de stora barnen qåt kvällsfika, vi kikade tv, ett program som heter "Älskar, älskar inte" och de större  barnen kom sakta men säkert i säng. 

Vi (Jag, Göran och Jonna) gjorde dipp och vi dippade både chips och morötter, drack te och åt vindruvor samt tittade på "Hela Sverige Bakar" innan det var dags att sova. Jag lade mig vid 23.30 tiden. 






15 November, tisdag…

Denna dag fyllde min Pappa 59 år! Stort grattis på födelsedagen 🥳 🎂 ❤️ (bilder i slutet). 

Jag klev upp 04.00 denna morgon, rätt dag för att sälja bilen denna gång 😅🙈. Gjorde lite rörelseövningarna och en del stretch, skippade styrka. Åkte hemifrån vid 05.00 och var framme i stan vid 06.26

Köpare av vår Ford Galaxy kom med tåget 06.45, satte sig i bilen och vi åkte en bit för att inte ta upp så mycket plats utanför tågstationen. Affären gick smidigt och jag gick sista biten till jobbet, var där klockan 07.02.

Tände inte lamporna i salongen när jag kom utan njöt istället av det mysiga med belysningen från fönstren och ljuset som jag tände vid kassadisken. Gick runt och myste i väntan på mina kollegor. 

J var sjuk så jag ringde hennes kunder, jag och A-L delade på dem och tog några var för ingen ville omboka utan alla ville komma samma dag.  Fick hippsvipps så gott som fullbokat fram till lunch och sen även ganska mycket efter lunch, en bra dag. 

Promenad med A-L på lunchen, rundan förbi Lidl, var in på Willys. Vi  var även kvar sist och vi stängde och låste prick 17.00

Åt banan och clementin på bussen hem satte mig sen någorlunda bekvämt för att sova, var ganska trött efter den tidiga morgonen. 

Åkte bussen ända till Rätan och promenerade hem, det låg lite lite snö pudrat på marken, någon minusgrad var det också. 

Jag tvättade av mig och bytte om direkt när jag kom hem. Jag och Meja bakade scones när klockan var strax innan 20.00. Jag åt min middag i köket.  

Casper och Emilia kom in och fikade, gav Casper pengar för att köps en ny toalett åt oss, den vi har läcker vatten nu…

Barnen fikade och vid 21.30 lade de sig, Melvin segade på till 22.00… alla tyckte i alla fall att det var gott med scones 🤗

Kikat på tv, Minnah kom upp, somnade i soffan, jag bar tillbaka henne till hennes säng och borstade tänderna, Noah kom upp, han blev kvar i sängen med mig, jag lade mig för att sova när klockan var var 00.30

(null)
Bild från knappt 1 år sen när vi stötte på varandra i Åsarna, båda två påväg hem från stan 🥰

(null)
Här för 15 år sen med mini-Meja i famnen ❤️

(null)
❤️

14 November, måndag...

Jag klev upp 04.30 och hann med hela 50 min rörelse och träning denna morgon eftersom jag och Jonna skulle ta bilen till stan. Jonna ska vara i sten hela veckan och behöver ha bilem där för att på enklaste sätt kunna ta sig till och från Furulund där de har själva transportdelen av utbildningen. Hon är bara på skolan och läser övriga ämnen en dag i veckan och det brukar vara måndagar.

Jonna klev upp precis inna jag tog en snabb dusch och även innan vi hann göra oss helt klara att åka så hann både Minnah, Lilly och Noah vakna. Vi åkte strax efter 06.00, Jonna körde till strax innan Brunflo sen körde jag resten av vägen, jag hade kunnat vila lite när Jonna körde. Jag körde först till lägenheten så att Jonna kunde springa upp emd lite grejer som hon hade med sig och sen åkte vi till salongen, Jonna var där en stund innan det blev dags att åka till skolan.

Åt frukost på jobbet i vanlig ordning, hade sen kund direkt från morgonen, en långbehandling. Tog en promenad på lunchen, gick förbi Eillys och köpte lite frukt att ha på bussen hem. Eftermiddagen var också så gott som fullbokad 🤗

Hade en kund som vi gjorde än ganska stor förändring på och hon trodde själv knappt sina ögon när hon såg sina före och efter bilder 🤗

(null)

(null)

Åkte bussen hela vägen till Rätan och promenerade sen hem. De små barnen hade redan lagt sig när jag kom hem så jag bytte om och tvättade av mig innan jag satte mig en stund och skrev i min buller journal. Hade även delat på semelbullar som vi tagit ur frysen för några dagar sen och datt in dem på tork i ugnen så att det kund enligt skorpor istället för att bli gamla. 

När de stor ätit kvällsfika och lagt sig så gjorde jag en kopp te, kikade på tv en stund med Göran innan det var dags att sova. 



13 November, söndag...

Farsdag! Jag skrev och gratulerade min pappa och pappan här hemma fick öppna sina presenter vid frukosten. Vi firade ju för Göran lite både igår och idag, fika gjorde vi dagen innan och när det gäller presenterna från mig och barnen hade jag köpt ölkorv, lakritsmustascher och en mugg. Jonna och Meja hade också köpt en mugg som du fyllt med godis.

(null)

Fars dag! Då firas alla pappor, även min egen ❤️ men jag vill passa på att på min och mina barns vägnar hylla just deras pappa lite extra ❤️ vi älskar dig ❤️ och är så glada och stolta över dig. Under 10 år var jag en "hemma mamma" ganska vanligt kan tyckas men att ha en "hemma pappa" som du, det borde alla få ha 🤗❤️ du är BÄST!

Vaknade första gången vid 05.26 av att Theo och Louie var vakna, fick upp och kissade efter en stund, sa åt dem att gå till sina sängar eftersom de tjafsade om en filt och plats i soffan… så onödigt när det i princip hade halva soffan för sig själva och 3 filtar... Jag gick och lade mig igen och klev inte upp förrän 09.20 igen ca… men ja, jag sov ju inte hela tiden men det blir ju ändå vila så man kan väl rökna det som att jag fick lite sovmorgon.

Jag gjorde varm choklad till frukost även denna dag eftersom oboyen var så gott som slut så vi sparade det som var kvar till casper och Emilia.

Vid 10.30 ca åkte jag och Göran till Svenstavik för att hälsa på Robert och Annica, barnen satte sig och åt frukost när vi åkte. 

Vi tog en extra sväng till Hoverberg bara för att se på huset som vi såg på hemnet igår, det är ju något helt annat att se i verkligheten än på bild.

Hos Robert och Annica höll de på med flera olika projekt på en och samma gång så det var lite smått kaos, men så blir det ju lätt. Efter en stund så gick vi på Ica för att hansla lite att äta, bi tog med en stor säck pant så blev de av med den också. Lite senare så skjutsade jag hem Roberts mamma som varit hos dem när vi kom, hon behövde handla och vi var in på Ica igen. Jag passade på  att handla lite mjölk, fil och bröd, hade tänkt göra det ändå innan vi åkte hem men det klarade sig ju lika gärna i bilen under dagen, fördelen med att det snart är vinter. 

Eftersom det var fars dag så åkte jag och Annica till Hoverberg för att Annica ville tända på hennes pappas grav, det är så trivsamt på kyrkogårdar och så mysigt och fint när det lyser lite här och var av gravljus. Vi var in på Ica igen och köpte lite chips, dipp och gurka till Casper och Emilia, Emilia hade ringt en stund innan  och frågat om jag hade möjlighet att handla åt dem då affären hemma hade hunnit stänga.

Göran och Robert fixade lite med datorerna, de formaterade och återställde den dator som Göran köpte av Robert och sen kikade de på Theos och Louise datorer. Den dator som Theo hade behövde i princip bara en ny formatering så fungerade den igen och den som Louie hade lämnade vi kvar så länge. 

Strax innan 18.00 åkte vi hem igen. Hemma har de bland annat skrivit önskelistor, målat naglar, fikat, duschat alla små, ätit middag, borstat tänder och när vi kom hem satt de och kikade på film. Allt hade gått bra och vid 19.30 började vi göra de små klara och lägga dem, Jonna nattade denna kväll, Noah brukar få välja vem som ska natta. 

Göran ställde ut soptunnan och komposten till vägen, jag tog en promenad med Ninni och Tyra, funderade en hel del under tiden, på både det ena och det andra, stora och små saker i livet. Även om vi gick tillsammans jag och Ninni så är det ganska skönt att ändå mest vara tyst och tänka, för oss båda. 

När vi kom tillbaka så åt de stora kvällsfika och sen var det dags för dem att lägga sig. Jag, Göran och Jonna var uppe lite längre och kikade på tv. Vi åt lite chipsrester och lite choklad som var kvar sen kvällen innan. Vi såg först på "Så mycket bättre" och sen "Härren på täppan" innan det var dags för mig att sova, klockan var 00.30 när jag lade mig i sängen men jag fastnade i mobilen då jag inte kände mig trött och klockan hann bli 01.20 innan jag lade huvudet på kudden för att sova.

 



12 November, lördag…

Klev upp 04.00 denna lördag för att åka till stan och sälja vår bil. Hann med lite rörelse i 20 min och jag åkte mot stan strax innan 05.00. Han som skulle köpa vår Ford Galaxy var en man som skulle komma med tåget 06.45 ända från Göteborgsområdet. Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig… Han hade pratat om lördag, sagt att det fanns dåligt med direkt-tog och fick ta ett natt-tåg… jag hade inte kikat ordentligt på biljetten vilket datum det gällde utan bara på tiden… När jag vid utsatt tid ringde honom för att se om tåget verkade vara i tid så visade det sig att det inte är förrän på tisdag morgon som han kommer 🙈

Jag handlade lite på Ica Maxi innan jag åkte hem igen… fanns dåligt med både bröd och mjölk hemma och eftersom jag skulle vara hemma innan affären i byn öppnade sp kunde jag lika gärna handla till frukosten… dyr frukost om manräknar den onödiga resan 🙈. Hittade även en kopp som jag köpte till fars dag och ölkorv fick det också bli. Köpte även kvarg som jag lämnade på salongen innan jag åkte hem. 

Jag kom hem vid 09.00, satte igång och fixade frukost, vagn choklad och smörgåsar. 

Egentligen skulle vi ha åkt till Robert och Annica för att hälsa på också denna dag men de hade lite annat som skulle hinnas med så det fick bli följande dag stället.

Ja sp eftersom dagen inte alls blev som den var tänkt och jag var både trött och rastlös så satte jag igång att baka. Bakade bpde lingonkaka och havrekanelbullekaka, har även  hängt lite tvätt, vikt tvätt och sen sorterat upp all tvätt som var ren tillsammans med Göran + tagit reda på alla sängkläder! Förutom det sp blev det inte så mycket gjort. 

Senare så spelade jag och Göran kort under tiden som jag lagade mat. Casper och Emilia hade åkt  iväg fram på eftermiddagen och skulle  äta borta.  Vi åt pasta med en vit sås gjord på lök, bacon, vitlök och lite ost, nästan lite som carbonara men inte så tung. 

När alla ätit så fikade vi  kaka, firade lite av fars dag en dag för tidigt eftersom vi skulle åka bort följande dag. Jag fixade i köket och passade på att lyssna på ljudbok under tiden. 

Vi bestämde oss för att se film senare på kvällen och då ville vi gärna ha något att knapra på så Jonna, Hilma och Meja åkte till Svenstavik för att köpa lite godis och chips. 

Jag och Göran nattade barnen, Noah var tjurig och så småningom behövde han bajsa… där var svaret på varför han inte kunde komma till ro… när han var klar på toaletten så jag lade mig bredvid honom i hans säng och vi somnade båda två. 

Vi kikade på film och jag somnade lutad mot Meja med hennes arm om mig ❤️, hann äta lite godis och chips innan, kände mig egentligen inte sugen men åt lite ändå. Att jag somnade var ju inte så oväntat med tanke på att jag klivit upp så tidigt en lördag… helt i onödan dessutom 😅🙈

Jag gjorde mig klar för sängen när filmen var slut och jag vaknat när de stört bearbetning skulle gå och sova. Jag dukade av bordet också. 

Göran följde också med till sängen för att sova där för en gång skull och vi kikade lite på hemnet efter hus. Sjukt va dyra husen i stan är nu trots att räntorna stigit… förhoppningsvis sjunker de en aning efter nyår… Vi såg bland annat ett hur i Hoverberg som skulle kunna vara intressant men på gränsen till för litet för oss… På ett sätt skulle det vara så mycket smidigare att bo närmare stan och då förslagsvis i Svenstavik men å andra sidan så bor vi ju rätt bra här också. 

(null)
Denna bild tog jag föregående dag när jag promenerade hem från bussen. Försökte få en bra bild på månen 🌕 

11 November, fredag…

Idag skulle finaste Kerstin ha fyllt 81 år ❤️ många tankar till både dig och dina barn och barnbarn ❤️

(null)

Klev upp 04.30 som vanligt och satte igång med mina rörelser direkt för att hinna, behövde vara klar lite tidigare denna morgon eftersom jag skulle åka med Casper. Duschade och var klar och klädd, redo för att åka klockan 05.30. 

Fick inte sitta på "min" plats, i bussen denna morgon men kunde ändå sova lite på vägen in till stan och jobb. 

I förrgår snöade det som jag nämnt och igår var det 0 gradigt med snöblandat regn, idag visade termometern +9 grader… men efter helgen skulle det bli kallt igen  sägs det 🤔

Hade ingenting bokat på förmiddagen, åt min frukost i lugn och ro, tvättade håret på Jennifer och sate inpackning, fick mitt hår tvättat och satt med inpackning under tiden som jag fick fransar och bryn färgade och sen var Kristina snäll och fönade mitt hår 🤗

(null)E har en kund som alltid har med sig hembakta bullar när hon kommer 😋

Jag åt  soppa och hårdbrödmackor till lunch innan jag gick ner på stan för att leta farsdags present … hittade en burk med saltlakritsmuschtager… hade hoppats på att hitta någonting mer men det fanns inte alls så stort utbud och jag hade knappt om tid. 

Min lista var så gott som fullbokad efter lunch och ända fram tills att jag slutade för dagen 🤗

Promenad till bussen, alltid mycket folk på fredagar… jag åt min frukt och lyssnade på ljudbok.  En kvinna klev på i Brunflo och eftersom det var mycket folk så flyttade jag min ryggsäck från sätet så att hon kunde sitta bredvid mig. Slumrade lite av och till under vägen hem men lyckades lyssna klart på min bok först. 

Promenerade hem från bussen, jag påbörjade sista boken i serien om tre som jag lyssnar på. Den handlar om syskonen Gallagher på Irland och deras släkt bakåt i tiden. 

Allt var lugnt hemma när jag kom in i värmen, jag packade ur ryggsäcken och satt i soffan en stund innan jag tvättade av mig och bytte om. Jag vek även en hel hög med lakan och stoppade tvätt i torktumlaren när jag ändå var i badrummet.

Gjorde äggröra till middag och satt sen i soffan och slötittade på tv… ställt frågor till Göran angående bilen som jag troligen får sålt i morgon, ska befinna mig i stan, vid tågstationen, strax innan 07.00 i morgon bitti. 

Satt tillslut och somnade i soffan så det var lika bra att jag gick och lade mig, klockan var strax innan 22.30





10 November, torsdag…

Denna dag innebar den vanliga morgonrutinern som jag har när jag jobbar. 

Hilma hade lagt ett par jeans i badrummet som jag prövade och bestämde mig ganska snabbt för att låna. Hon hade sagt något om den kvällen innan, att de inte passade henne så jag antog att hon själv inte skulle ha dem. Jag vet att jag borde ha frågat först men tänkte att hon nog skulle uppskatta att inte bli väckt innan 05.30… till byxorna hade jag en mörkt grön tröja som jag hittat i en påse som barnen först kikat igenom, var från en av mina kollegor. 

Fick skjuts av Göran till bussen, vi åkte golfen. 

När jag kom fram i stan så var det snömojs överallt! Det hade snöat ca 15cm dagen innan och nu hade det börjat töa. 

(null)


Hade 3 kunder idag varav 2 var slingor så det fyllde upp så gott som hela dagen. 

Promenad ner på stan för att gå till banken på lunchen, behövde en ny säkerhetsdosa eftersom min var helt slut på batteri. Passade på att köpa banan och clementin på samma gång, köpte även ost och smör till salongen. 

Fixade nytt bank-id på telefonen, det var därför jag behövde en fungerande säkerhetsdosa. 

Missade nästan bussen hem, blev klar med sista kunden i sista stund för att hinna gå till busshållsplatsen som ligger efter vägen.  Oftast så går jag åt motsatt håll och kliver på bussen på busstorget där den utgår ifrån. 

När jag satt på bussen så pratade jag med en eventuell köpare av vår Ford Galaxy, han kommer på lördag morgon istället för fredag som det verkar. 

Promenerade hem från bussen, denna kväll så var vi bjudna på middag hemma hos Susanne och Patrik! På menyn stod det gräddig kycklinggryta, tyvärr inte laktosfri så jag får hoppas att magen inte reagerar alltför mycket. 

När vi kom hem och de små barnen hade krupit ner i sina dängas så fixade jag Hilmas bank-id på hennes telefon också. Hon fick överta min gamla.  Jag hjälpte även Meja att beställa julklapp till Göran och Jonna. 

När alla barn lagt sig så drack vi lite Te och kikade på tv, åt lite nötter och några rutor vit choklad som fanns i gömmorna. Jonna satt också uppe med oss. 

Jag blev så småningom trött och det var dags att krypa i säng, klockan var då 23.30 ca och jag hade fått ett sms av Casper om att jag kunde åka med honom följande morgon 🤗





9 November, onsdag…

Ledig dag och eftersom vi gjorde behandlingen detta dygn och barnen var hemma från skola och dagis så fick jag Sovmorgon! (Dvs.låg kvar i sängen länge och halvsov, mycket ljud omkring men det blir ju ändå extra vila). Vaknade första gången vid 06.00 tiden och klev upp vid 09.00

Jag ordnade choklad till frukost åt barnen, Göran bäddade ur alla sängar innan frukost, vi dammsög och bäddade rent efter. 

Jag, Göran, Jonna, Meja och Noah åkte till Svenstavik en sväng, slängde skräp, handlade på Ica och på Dollar Store. 

Jag lagade middag, fiskfilé, potatis, hollandaise och haricutverts. Det sa bara slurp så var allt slut, blev en matlåda till Casper också  

Har försök hinna tvätta undan lite sängkläder under dagen, det tar dock sin lilla tid för dem att torka i tumlaren. Det är såna gånger som när vi bäddar rent i sängarna som jag önskar att vi hade dubbelt upp av tvättmaskiner och torktumlare, kanske ett torkskåp… kanske lite orimligt att klara sig på en tvättmaskin och en torktumlare egentligen eftersom att vi är så många…

Hade velat åka på träning med Jenni ikväll, Soma move, men Göran tyckte inte det då jag hade salvan kvar på kroppen och förmodligen så hade han rätt 😅

Under eftermiddagen duschade alla av sig och gjorde sig klara för skolan igen i morgon. Jag har skurat alla golv och hängt upp draperierna bredvid vår säng igen 🤗 skönt att inte behöva ja fönsterlampan in i sovrummet när man ska sova. 

De större gick och lade sig 21.30 och Jag , Göran och Jonna fikade och kikat på "Hela Sverige Bakar". 

En kille har hört av sig och vill köpa vår Ford Galaxy, nu ska vi bara se när en eventuell affär kan bli av. Den bilen är jättebra men vi använder den alldeles för sällan för att den ska vara värd att ha kvar tyvärr. 

(null)
Noah ville också testa presenten som Minnsh fick av Jonna 🥰

8 November, tisdag…

Minnah 5 år!!! Vart tar tiden egentligen vägen!? Hon har blivit så stor och om mindre än ett år så börjar hon skolan 🫣. 

(null)

Klev upp direkt idag när alarmet ljöd klockan 04.30, jag hann med 40 min rörelse och styrka + dusch och blev ändå inte sen 🤗

Louie, Minnah och Noah låg med mig i vår säng när jag klev upp. De är ju bra söta när de sover 😴 😍 

(null)

Jag kunde sova ganska bra på bussen in till stan, halsen var bättre idag också, kändes inte lika torr. 

Jag hade 4 kunder totalt idag varav en klipp + toning från morgonen, annars bara klippningar. På eftermiddagen slingade jag håret på A-L, lika bra att passa på när det är lite lugnare för närmare jul kommer det inte att finnas tid… gjorde bara ett 20-tal paket i överlåter och framtill samt över virveln, tunna, tunna slingor bara för att lätta upp lite. 

Promenerade in till stan på lunchen, satte in pengar och köpte sockerpasta på Hobby Boden. 

Emilia var in till stan och ombesiktade Casper Volvo 760, tog med en påse med kläder från salongen så att jag slapp ta den med på bussen. 

Bussen hem som vanligt, stannade i Åsarns för att hämta ut paket.

Hem och fixade undan disken innan jag skulle duscha och smörja mig, andra behandlingen  va 1 vecka efter den första. Göran och barnen hade redan duschat och smörjt sig innan jag kom hem. 

Vi drack te och kikade på tv, Minnah och Noah vaknade båda två och fick lov att lägga sig i vår säng. Dags att  sova när klockan var ca 00.20






7 November, måndag…

Vaknade trött denna tidiga morgon, klockan var ställd på 04.30 och jag klev upp 04.50…

Rörelse och styrka i lite drygt 30 min, hääärlig känsla då jag skippat det helt i helgen. 

Hann med en snabb dusch och sen klä på mig och iväg, körde själv bil till Åsarna. Det var -2 grader ute så bilen var lite frostig, är väldigt tacksam för dieselvärmaren!

Kom till jobbet och åt frukost i vanlig ordning. Den hade jag kund direkt från morgonen, A-L hemma med vab idag så jag fick ta 2 av hennes kunder också. Jag ringde för att fråga om det var okej för dem att de fick gå till mig istället. Sen fick jag även en drop-in kund som även ville göra en lyxig inpackning. 

Jag har på förmiddagen hostat en del, är som att ett lock ligger och irriterar, när jag hostar lös det så att det släpper så blir det bra, känner mig helt frisk i övrigt. Det är lite som att när man varit tyst i flera timmar och sen plötsligt börjar prata och man samtidigt är torr i halsen så behöver den komma igång. 

Tog en promenad på lunchen, regn och snö hängde i luften. 

Noah har under dagen shoppat med farmor i Svenstavik, barnen får ju alltid följa med farmor och shoppa när de fyllt år! En väldigt uppskattad present 🎁🤗

När jag åkte bussen hem så åt jag en banan och lyssnade lite på ljudbok, pratade med Göran, behövde handla lök och bröd i Åsarna. När jag sen körde bilen hem från Åsarna så var det snöblandat regn som trillade på vindrutan. 

(null)En kall bil som stod och väntade på mig 🥶 

När jag klev innanför dörren hemma så möttes jag av att de större tjejerna hade ockuperat hela badrummet, sorterade ren tvätt och lade i olika korgar. Jonna syntes inte till, hon nattade de små. 

Jag åt lite tonfisksås och pasta till middag, de större åt kvällsfika när de var klara med tvätten. Jag, Göran och Jonna gjorde varsina tallrikar med hårdbrödsnörgås och något kex som vi den åt framför tv:n. 

Minnah vaknade även denna kväll, lade sig i vår säng och somnade om snabbt. Klockan var 00.30 när jag lade mig för att sova. 



6 November, söndag…

Vaknade först vid 08.00 denna dag, Theo, Lilly, Louie och Minnah spelade kort i Theos rum och de använde sina 10 meters röster när de "pratade" med varandra… + att det typ ekar där borta nu när det inte finns så mycket tyg/textilier som dämpar 🙈

Jag var upp och sa till dem, kissade och lade mig en stund igen men ganska snart klev jag upp och satte mig för att skriva lite i min bok. 

De större barnen klev så småningom upp, men det tog ett bra tag för dem att komma ur sina sängar så frukosten dröjde. 

Klockan var nog närmare 11.00 innan de satt och åt, jag låg och vilade på sängen en stund under tiden. 

Denna dag har jag fortsatt att tvätta, tvätta, tvätta och tvätta… Vi har burit upp grejer från källaren, datorstolarna, tvättkorgar, ryggsäckar och väskor. Filtar, draperier, gosedjur och dockkläder mm väntar vi med tills vi gjort nästa behandling. 

Göran har börjat städa undan lite skräp i källaren den de var här och kopplade in bergvärmen också. Vi ska så småningom bära upp pannan och acc. tankarna också men först måste de tömmas på vatten ordentligt. 

Jag och Göran har spelat lite kort. 

Vi har varit iväg med insamlingar, handlat lite mjölk och kvarg mm. 

Jag stod för middagslagningen,biffar med potatis, brunsås och broccoli, något som alltid är lika uppskattat av alla 🤗

De större barnen har duschat lite utspritt under dagens gång, efter middagen duschade Casper och Emilia och sen duschade jag de små en liten stund innan de skulle lägga sig. Fönade håret på Lillyboch Minnsh  i köket sist av allt. 

Borstat tänderna på dem hade redan gjorts, Hilma och Melvin hjälptes åt att göra det direkt efter middagen, nattade det gjorde jag…

Skrev lite mer i min bok när de större åt kvällsfika och vid 21.00 gick de och lade sig. 

Jag, Jonna och Göran gjorde te och smörgåsar som vi fikade framför tv:n. 

Minnah hostade så att hon vaknade, fick sätta sig med oss en stund, jag gav henne lite te med honung att dricka. 

När Jonna hade lagt sig, så fixade jag med lite mer tvätt, släppte ut Tyra så hon fick kissa, borstade tänderna och gjort mig klar för sängen. Minnah fick lov att sova med mig, hon somnade rätt snabbt.

Göran somnade på soffan, jag stängde av tv:n, innan jag somnade, skönare att sova med den av. 

Klockan var strax efter 00.00 när jag lade ner huvudet på kudden för att sova. 

(null)
Vårt lilla vardagsrum, mer behövs egentligen inte 🥰


5 November, lördag…

Sovmorgon med Noah, Göran satt i soffan och spelade tv-spel och de andra små satt med honom med sina telefoner. Jag var vaken från innan 07.00 men kunde ligga kvar och bara mysa och somna till och från 🤗

Frukost åt vi  strax efter 11.00, vi äter nog egentligen aldrig frukost tidigt på helger. Ibland om Noah vaknar tidigt och är talar om att han är hungrig så får han något innan. 

Jag har tvättat sängkläder hela dagen så nu är all tvätt som fanns kvar i badrummet ren, i morgon ska jag ta upp tvättkorgarna med vanliga kläder och börja avverka den också. Känns som att det har fått stå nog många dagar nu så det borde vara lugnt. 

Har spelat kort med Hilma, tänkte få tid att skriva lite men allt flöt bara på, tiden gick. Göran och de större tjejerna satt i soffan mer eller mindre hela dagen och spelade tv-spel, bygga och renovera hus typ. 

Jag gjorde pannkakssmet i förväg för vid 15.40 gick jag med Meja och Melvin till kyrkan på minnesgudstjänst, tände ljus både i kyrkan och i minneslunden efteråt. Det kan ändå vara lite mysigt med konfirmander och gudstjänster. 

(null)

När vi kom hem så hade ingen rört en fena så jag började steka pannkakor och värma ärtsoppan. 

Vi åt strax innan 19.00 och en timma senare så nattades de små. Jag röjde i köket och fixade lite med Ninnis dator. 

Skrev lite på bloggen också innan vi skulle se på film, klockan han nästan bli 23.00 innan vi satte oss, Towe och Ninni kikade på serie på tv:n innan. 

Flera av barnen har fått hosta, jag kände mig tussig hela morgonen, halsen lät inte bra och den har varit irriterad och torr i kanske 2 veckor nu, lite, lite rethosta har jag också.   

Minnah kom upp sent och hostar hela tiden, hon har fått båda hostmedicin och halstablett innan hon fick lägga sig i min säng. Jag är glad att jag valde att sitta upp och se mer på tv med Göran, gillar inte att först komma till ro och somna och sen behöva vara vaken… 

Klockan var 03.11 när jag lade mig i sängen med Minnah sen tid det nog en stund innan både hon och jag somnade. 





4 November, fredag…

Klockan ringde 04.30, Minnah kom till mig och lade sig på Görans sida av sängen ca 1 timma tidigare om jag minns rätt. Jag snoozade en liten stund och klev upp 04.40 ca. 

Ingen stress med rörelseövningarna, ordnade med lite tvätt innan, sen hann jag med 20 min rörelse med extra stretch för höfter och ljumskar, skippade styrka.  Ingen dusch behövdes och jag satt i bilen för att åka när klockan var 05.45

Jag kom till salongen 07.33, Anna-Lisa hade just kommit dit. Åt frukost och berättade om våran skabbsanering och allt stök omkring. 

Hade min första kund 09.30 sen flöt det på fram till lunch, gick en promenad, Anna-Lisa gick strax innan mig så vi möttes upp när jag nådde fram ner på stan. Jag köpte kvarg och en banan, sen gick vi tillbaka. 

Hade kunder igen direkt efter lunch, en av herrkunderna ville också göra en behandling med Ture grey 🤗, fick även en drop in. Min sista kund vid 16.00 avbokade redan på förmiddagen. 

Jag och Anna-Lisa pratade med Jennifer om att kanske byta ut wellas We/Do mot större utbud av Invigo som verkar vara lite populärare.  

När jag satt på bussen hem så hittade jag inte min banan som jag är säker på att jag lade ner i ryggsäcken tidigare… jag kom fram till att jag säkert tog ut bananen när jag skulle ställa ner vattenflaskan i väskan, för att inte mosa bananen och glömde den att lägga ner den igen…

Lyssnade på bok, anmälde vab till försäkringskassan och filosoferade lite på bussen hem, hade inte ro att försöka sova. Skrev också till rektorn om vårt fall av skabb och hon skulle meddela lärare och förskola.

Innan jag gick från salongen tidigare så fick jag sms av Jonna om att köpa chips och läsk på Tempo i Åsarna, de hade planerat att vi skulle se på film senare på kvällen. 

Jag var både trött och hungrig när jag kom hem, blev jag anfallen i hallen av alla de små, Göran och de stora sitter i soffan… det föll på mig att natta de små… De somnade ganska fort,  Noah somnade först, Minnah gav så småningom upp och jag kunde gå därifrån när bara Lilly var vaken. 

Jag gick till köket, stekte lök och värmde stuvade makaroner och korv, jag orkade inte vänta på Göran som skulle göra klart något på tv:spelet så jag åt innan honom och sen gick jag till badrummet och tog ur alla örngott ur tumlaren och lade dem åtsidan för att ge plats för handdukarna som låg i tvättmaskinen. 

Göran avslutade så småningom och vi kikade på film, när klockan var 23.20 gick jag och lade mig för att sova 😴 

(null)






3 November, torsdag…

Noah kom till mig tidigt i morse, somnade om trots att Lilly och Minnah redan var vakna, tror klockan var runt 06.00. Jag låg var i sängen och sov av och till med Noah tills klockan var närmare 09.00. Var dock upp och kissade strax innan 07.00, jobbigt att vara kissnödig 😅

Göran fixade frukost, fil och flingor, Casper och Emilia kom in och åt när vi precis var klara. 

Idag har hela dagen gått ut på att lägga bort allt  som innefattar textilier av något slag, vi kommer inte att hinna tvätta allt så rätt mycket ställer vi undan i källaren i ca 5 dygn. Ett par skor och en varsin jacka har alla fått välja ut och dessa står och hänger nu på vädring ute på bron. Jag har lagt min ryggsäck och arbetskläder i frysen så att jag kan jobba i morgon. 

Efter att allt var undanlagt så har vi bäddat ur sängar, dammtorkat lite hyllor, dammsugit och torkat golven. Tvättat en del kläder som går att tvätta på 60 grader men alla sängkläder står i en säck i badrummet, Göran får tvätta det han hinner i morgon och sen får vi fortsätta att tvätta i helgen. 

Det har varit en hel del dötid emellan alla moment också så vi har byggt pyssel och spelat kort/spel. 

Theo och Louie har varit i luven på varandra mest hela dagen, så tråkigt… är det inte den ena som ska testas så är det den andra, kan de inte bara leka och vara sams!?

Jag lagade chili con carne till middag och jag tyckte den blev rätt god! Hade dock inga Heinz bönor i tomatsås så den lite söta tomatsmaken uteblev och den saknades av vissa. 

Fåtöljen som vi har i vårt sovrum har vi dammsugit och täckt över med ett lakan. Även soffan har vi gjort samma process på, 2 st dubbel-påslakan räckte för att täcka den. 

Jag var sist ut att duscha så nu är alla kläder som vi haft på oss sen igår kväll i tvättmaskinen och några påslakan är på tork i tumlaren. 

Jag har bäddat rent vår säng, tvättade och gjorde inpackning på håret när jag duschade, annars tvättar jag oftast håret på jobbet. 

De små barnen fick lägga sig ca 20.30, inte lika sent som igår men ändå rätt sent och de somnade fort. 

Det bästa med att vi behövde göra denna omständiga process är att det är väldigt städat och rent här hemma nu, ett bra tillfälle att passa på att hålla det rent med regelbunden städning nu! Man kan ju i alla fall drömma, hoppas och försöka! Dammsuger gör vi ju annars också flera gånger i vecka och man torkar ju där det behövs osv men nu är det både undanplockat och sen överlagt på samma gång och det är en härlig känsla 🤗

Göran och Towe byggde mer pussel i köket senare de större tog sig lite kvällsfika och gick och lade sig strax innan midnatt. Jag gjorde lite te och år en smörgås, Noah vaknade med hosta igen och jag satt en stund med honom.   

Själv kom jag i säng ca 01.16 efter att ha halvsuttit i sängen och skrivit och lyckats nicka till emellanåt. 

(null)



2 November, onsdag…

Ledig dag, onsdag är alltid ledig dag för mig, med vissa undantag ifall jag väljer att byta ledig dag mot någon annan som till exempel i December då lucia är på en tisdag och barnen ska ha något speciellt på skolan som jag vill vara med på.

Klockan var ställd på 05.45, brukar kliva upp tisigt när jag är ledig för att jag vanligtvis ska väcka barn som ska upp på skolan. Denna vecka är det höstlov men jag ville ändå upp lite tidigare för att hinna med lite av varje innan jag och Jonna skulle åka till stan. Denna morgon vaknade Minnah tisigt och kom till mig redan vid 05.30.

Jag klev upp, tog det lugnt och började så småningom med morgonrörelse och styrka, blev drygt 50 minuter! Så härligt när det bara flyter på..

När jag var klar så tog jag en välbehövlig dusch innan jag väckte de större barnen 07.15, eller när jag tänker efter så väckte jag dem fasktiskt innan duschen men fick sen gå samma runda igen om påminna dem om att de skulle kliva upp.

Under tiden som jag utmanade min rörlighet och mina myuslkler så hade de andra mindre barnen vaknat en efter en. Lilly ville gärna duka fram frukost så det fick hon. När sen alla klivit upp så åt vi.

Jag klädde mig och gjorde mig klar, skrev snabbt en liten handlingslista på vad som kunde tänkas behövas resten av veckan.

Jag och Jonna åkte mot stan när klockan var 08.20 ca, Jonna hade tid på hudmottagningen 10.00. Meja och Melvin åkte ock så medi bilen, vi skjutsade dem till Hoverberg där de skulle ha den sista träffen för konfirmanderna av tre för denna gång, det blev som ett läger i 3 dagar bara med skillnaden att de sov hemma varje natt och besökte olika ställen omkring. Första dagen var det Hackås och sen Klövsjö och sist Hoverberg. Det kör igång igen efter jul och då är det 1 träff varannan onsdag i Hoverberg och så ett läger i Rätvik framåt våren.

Vi hann in i tid till stan, hittade en bra parkering och fick komma in strax efter 10.00 på hudmottagningan. Läkaren som vi träffade bröt på ryska/polska eller liknande, hon var jättetrevlig och noggran, hon såg ganska snabbt att det var gångar i huden och var nog ganska säker på att det var skabb som Jonna hade men hon gav sig inte förrän hon en dryg timma senare äntligen hittade ett djur som hon fick fram och kunde se i mikroskopet, vi fick också se. För som hon sa och som vi också läst oss till så måste det bekräftas att det är skabb innan man göre en behandling och enklaste sättet är att hitta ett djur, då har man det vsrta på vitt. Stackars Jonna som nu dragits med dessa utslag i drygt 2 månader och hon har varit på hälsocentralen flera gånger, vi har även frågat om det skulle kunna vara skabb men de har bara avfärdat det.

Det är ju såklart inte roligt att få reda på att vi drabbats av skabb och att vi har en montersbehabdling för hela failjen framför oss men samtidigt skönt att äntligen få veta vad är som har plågat Jonna senare 2 månaderna! Läkaren önskade oss lycka till och vi gick ut till bilen igen.

Jonna var in en snabbis i lägenheten och både lämnade och hämtade lite grejer. Efter det så åkte till Ica Maxi, Jonna satt kvar i bilen och jag handlade, 3 kassar med lite av varje för drygt 800kr. Sen gick jag in på apoteket i samma byggnad där jag köpte 8 st tuber med Tenutex för 245kr/tub så det blev strax under 2000kr!!!

Vi åkte vidare till besiktningen, Galaxyn gick igenom utan anmärkning, skönt! Jag var dock tvyngen att rumstrera om lite i bakre delen av bilen för att kontrollanterna skulle kunna komma åt en knapp för att se så att dragkroken kunde fällas in och ut som den skulle. Innan vi sen åkte iväg så rumstrerade jag om lite till och ställde allt så att det stod stadigt igen.

Stannade till påLekia för att köpa present till Noah, krossen som han fick på sin födelsedag gick sönder direkt, kanske inte den bästa kvaliten alltid när man köper saker på Dollar Store, vi hade ju ändå tänkt köpa något mer än den så nu blev det gjort.

Åkte ner till salongen för att hämtade grejer till Casper som Max lämnade dagen innan när han hämtade grejer som Casper bad mig att ta med till stan, orkade inte ta dem på bussen. 

Vi tankade på Preem som ligger brevid salongen och sen mötte vi upp Emilia på Max, hon hade varit in till stan hon också för att besikta Caspers volvo 760.  Jonna hoppade över till Emilia för att åka med henne hem, de skulle äta lunch och jag åkte hemöver, jag hade med mig en banan och en proteinbar i bilen som jag kunde äta, kände mig inte så hungrig. Jag fick vända när jag kom till Ope för att hämta grejer hos Tony på hans jobb som Casper skulle ha. Efter det så bar det av hemåt igen, jag stannade och plockade upp Hilma och Towe i Svenstavik hos E, hämtade även Meja och Melvin i Hoverberg. 

När vi kom hem så hjälptes vi åt att bära in allt från bilen, maten packade supp och vi pratade lite om bahandlingen som skulle göras. Enligt mig så krävs det en hel del planering eftersom man ska tvätta alla textilier i hemmet i 60 grader samt köra i torktumlaren och det man inte kan tvätta ska vädras i 3-5 dagar... det vi inte hinner tvätta måste ställas undan tills dessadagar gått för att vi ska vara säkra på att djuren inte överlevt... Alla ska duscha och smörjas från halsen och neråt, noggrant på varende mm3 på hela kroppen och sen ta på sig oömma kläder. 1 dygn efter nehanslingen ska alla dusvha av sig krämen och ta på sig nya kläder som vi innan tvättar på 60 grader och torktumlar och så ska alla sängar bäddas rent i, bädda ur gör man innan dusch samt att hela hemmat ska städas... soffan ska dammsugas och sen täckas över med lakan eller liknande.

I falla fall så lagade Göran middag och vi alla åt, det blev glass till efterrätt, den hade inte hunnit ätas föregående dag då Noah fyllde år.

Efter att alla ätit så påbörjades processen med de små, duscha, smörja och ta på kläder. Hilma fixade i köket och jag gjorde flätor på Meja, Towe, Jonna och Hilma. 

Casper och Emilia kom in och gjorde proceduren på sig själva, tog med sig salvan ut på sitt rum och smörjde där, kom in och fixade kvällsfika och så försvann de ut igen.

Sen tog vi de större barnen i tur och ordning, jag näst sist och Göran allra sist, Jonna nattade de små under tiden

Ninni som sovit borta och varit på Halloweenfest kom hem strax efter 21.00… då var det hennes tur. vi har såklart meddelat berörda om smittan, dock så har inte Ninni visat några som helst symptom och har heller inte varit så mycket uppi Jonna så har vi tur så har ingen annan utanför familjen smittats av henne.

När alla var klara så gjorde vi i ordning lite fika och satte oss framför tv:n för att bara varva ner en aning innan det var dags att sova. Jag gick och lade mig ca 00.15

(null)
Fick denna bild av Göran tidigare under dagen när vi var i stan… Louie som tjuvat chokladbollar ur kylen och lagt under sin kudde 🙈

 



1 November, tisdag…

Noah 3 år!!! Tänk att det gått så länge sen du kom till oss älskade lilla plutt, nu är du ju verkligen ingen bebis länge ❤️. 

Fast anställd! För 8 månader sen så arbetade jag (och A-L) min första dag på salong rut&karl i Östersund! Provanställningen är avklarad och jag känner mig en aning tryggare 🤗

Noah vaknade 03.20 och hostade massor, tog minst 30 minuter tills han äntligen somnade om. Han drack vatten, vönde och vred sig hit och dit, drack mer vatten och fick ligga på min mage när jag halvt satt i söngen och tillslut så gav hostan med sig lite. 

Hann bara med 20 minuters rörelse och styrka denna morgon, men lite är ju bättre än inget. 

På jobbet hade jag en lugn förmiddag, änglamassage på lunchen, en kvinna som kom hit och masserade med healing, det var fantastiskt! Efter massagen väntade en fullbokad eftermiddag. 

(null)Lite strawberryblond slingor. 

Har väntat några dagar på att mensen ska komma igång och efter massagen så var det som att trycka på en knapp 🩸. 

Bussen hem, försökte vila lite efter att jag ätit banan och clementin. 

Det har börjat bli så mörkt ute nu på kvällarna och redan på eftermiddagarna, speciellt den vi ställde om till vintertid. 

De ringde från hudmottagningen angående Jonnas utslag och hon har fått tid redan i morgon! Tänk va snabbt det ändå kan gå att få hjälp om man trycker på rätt knappar… men jobbigt att man ska behöva vara så påstridig. Jag ska följa med Jonna i morgon och vi ska även passa på att besikta Galaxyn. 

När jag kom hem så gjorde jag Noah klar för sängen samtidigt som jag själv tvättade av mig ocj bytt om. Sen nattade jag de små. 

Åt ingen riktig middag, var inte så hungrig, drack lite te och åt en smörgås. Åt även en nötbar i bilen på vägen hem från Åsarna, hittade den längst ner i ryggsäcken. 

Nu när bergvärmen är helt inkopplad så är det väldigt varmtboch skönt inne, nästan för varmt! Det är lite drygt 24 grader i vardagsrummet 😅

Jag kände mig väldigt trött direkt när jag satte mig i soffan efter att barnen somnat, men jag tjurade på och försökte se klart på det vi kikade på… men ibland när jag för så så blir jag bara grinig och på dåligt humör, inte på någon annan utan mig själv 🙈

Gick och lade mig vid 23.30…

(null)
Pappan hjälpte Ninni att fixa halloween 🎃 outfit 😍

31 Oktober, måndag…

Halloween! Det är denna dag som räknas som halloween, alltid den 31 oktober, men de flesta firade i helgen som var. Här i Rätan, eller snarare i Nederhögen ska det vara halloweenfest på onsdag kväll. Anordnar gör vi föräldrar tillsammans med barnen och hela skolan är bjuden 🤗

Idag, måndag, var det åter dags för vardag för mig, barnen har höstlov. Det var motigt att kliva upp, men upp tog jag mig och det blev nästan 40 minuter rörelse och styrka, armar idag. Måste dock börja planera bättre då jag inte kom iväg härifrån förrän 06.52… det var i senaste laget och jag fick i snitt köra 10km/h för fort för att hinna med bussen…

Kunde sova någorlunda på bussen, jag var den första att komma till salongen, J  kom näst efter mig. 

Jag åt min frukost och hade första kund 08.00, hade inget direkt efter så jag tog god tid på mig. Hade sen en lucka och fick håret tvättat av J och jag tvättade hennes hår i gengäld. E var sen snäll och fönade mitt hår en stund senare. 

Jag hade 2 kunder precis innan lunch, 10.30 och 11.15.

På lunchen sprang jag ner på stan, lämnade in papper på Handelsbanken, kompletterande uppgifter i ansökan till "Emilie och Oscar Bjelkes fond" som Jonna sökt. Sista dagen som ansökan skulle vara inne vad den 1 November. 

Skulle ha en permanent på eftermiddagen men min kund ringde under tiden som jag tvättade håret på J, hon talade om att hon fått Corona och inte kunde komma som planerat… sånt som händer!  Istället lyssnade jag på min ljudbok och torkade rent alla 6 schamponeringar ordentligt, vek handdukar, torkade bänkar mm. 

Pratade med Göran, Jonnas läkare hade ringt upp, han skulle efter mycket om och men skicka en remiss till hud! Men det var efter att Göran sagt att han skulle ta kontakt med dem själv…

På bussen hem åt jag en banan och 2  clementiner, lyssnade mer på ljudbok och försökte skriva liksop lite här på bloggen. 

Meja och Melvin klev på i Svenstavik, de hade varit på träff med konfirmanderna i Hackås hela dagen, i morgon är det Klövsjö och på onsdag i Hoverberg. Liksom ett läger fast alla sover hemma på nätterna. 

När vi kom hem så åt vi middag, vi  var ocksp ner i källaren och kikade på bergvärmepumpen som blivit monterad tidigare under dagen.

(null)


Vi har kikat på film och ätit lite snacks. Jag blev rätt snabbt trött och Minnah vsknade så jag fick ligga inne hos henne en stund innan jsg själv kunde lägga mig.

Hilma och Towe åkte med hem till Ewa under eftermiddagen och ska stanna där över natten. 




30 Oktober, söndag…

Vintertid!

Inatt ställde vi tillbaka klockan en timma och vi skulle få sova en timma extra… eller!? Njae, när man har små barn blir det oftast helt tvärt om! Minnah vaknade 04.17 i morse och jag hann inte riktigt hindra henne från att bsre dn liten stund senare väcka Lilly, Louie och Theo… ocksp… Jag "hotade" henne med att hon inte skulle få något försenat lördagsgodis senare ifall hon inte somnade om… så jo hon lade sig bredvid mig och somnade. 

Lilly, Theo och Louie satte sig i köket och spelade "Monopol Empire", de var ganska högljudda så tillslut klev jag upp och satte mig med dem där… klockan var då ca 05.30…

När även Minnah och Noah vaknat så fick de en varsin smörgås och sen ännu en, Göran kom också och satte sig i köket. Några kikade på film efter en stund och några satt kvar och spelade men nu hade vi bytt ut "Monopol" till "Klirr". 

När klockan var runt 09.00 väcktes de andra barnen och jag gjorde pannkakssmet för att senare steka fattiga riddare. Casper och Emilia kom precis in när smeten var klar och de fick äta sin frukost först. 

Barnen åt och jag röjde upp i köket och vid 11.00 tiden tog jag och Noah en promenad på lite drygt 1 timma. 

(null)

(null)

(null)

När vi kom tillbaka så satt Hilma, Towe och Ewa i köket och spelade kort. En stund senare dukade de fram lite fika, chokladbollar som Jonna bakade med några av de små igår, de gjorde även microkola och sen fanns det kladdkaka kvar sen Ninni bakade häromdagen.  

Göran gick så småningom ut och några barn förlade med, jag satte igång att dammsuga och tog hela nedervåningen när jag ändå var i farten. Dammtorkade även lite här och var, störst skillnaden blev det på vardagsrumsbordet i så gott som obehandlat furu, kanske oljat en gång i tiden… trasan blev typ mörk brun och bordet blev några nyanser ljusare! Vi brukar ju torka av bordet med jämna mellanrum men nu tog jag ekotipsets mirakelmedel och sprayade på rikligt först. 

(null)Hade tyvärr ingen före-bild…

Jag hade också tänkt gå ut men när jag stökat klart inne så började barnen komma in så jag stannade inne. 

Vid 15.00 började jag med middagen, hemmagjord pizza och strax innan 16.00 åkte de två första in i ugnen. 

Jag hade eventuellt tänkt försökt komma iväg på Yogan som började 16.00 men struntade i det, det hade blivit så stressigt. 

Barnen åt först, vi åt strec efter, Göran på stående fot,  jag satt ner i 2 omgångar. Först åt jag rivna morötter och rödbetor som var kvar sen tidigare i vecka. Och sen tog jag en hamburgare (köttet) och stekt potatis som fanns i kylen, värmde, kryddade lite och åt. 

Theo och Louie var i luven på varandra konstant, retades och bråkade. De fick gå och lägga sig vid 18.00 ca… de hade ju ändå varit vakna sen innan 05.00! Lilly, Minnah och Noah fick sitta uppe längre och äta lite godis som planerat… kanske Theo och Louie lär sig att hålla sams om de får se vad de går miste om? 🤔

Jag spelade kort med Ninni i köket efter att ha röjt undan på bordet och bänken samt startat diskmaskinen. 

Jag nattade de små när det var dags för dem att sova vid 20.00 tiden. 

De större fick också plocka varsin skål med godis och sen kikade vi på "Bad Boys 2". Hilma, Ewa och Towe gick upp och Melvin spelade dator, vi andra såg film. 

Jag såg inte hela filmen… ovanligt va!? 🙈

Hade borstat tänderna och var påväg i säng när Noah kom tassande, följde med honom till hans säng och låg bredvid honom en stund.  Han kämpade på och försökte verkligen  somna om men hostade ganska mycket. Både han och Minnah hade feber innan de skulle sova, Minnah 38,4 och Noah 38,8, båda fick Alvedon. 

Klockan blev 00.05 och jag kände verkligen att jag skulle behöva sova eftersom jag skulle  upp och jobba följande dag.

När klockan var 00.30 chansade jag och gick till min säng för att sova, och det gick vägen 🤗 Noah fick fortsätta sova.





29 Oktober, lördag…

Jobblördag

Hade klockan ställd på 05.30 och Minnah var vaken långt innan det, låg på Görans sida av sängen och pratade för sig själv…

Noah vaknade sent föregående kväll, runt midnatt, han var ledsen och hostade, fick upp lite slem, jag tyckte han var varm men ville inte bråka med att ta kolla tempen just då. 

Startade en film åt Minnah och sen vaknade Lilly, Louie och Theo så fort de hörde att Minnah i detta fall, var uppe. 

Gjorde mina rörelseövningar följt av styrka, ben och mage mest denna dag. Snabb dusch och sen åka iväg för att jobba. Det regnade lite lätt när jag gick ut till bilen och hela vägen till stan så regnade det mer eller mindre hela tiden. 

Jag hade gjort smoothie som jag hade med mig och drack i bilen på vägen in till jobbet. Jag var framme 07.30 redan så jag tog en promenad, var tillbaka inne på salongen 07.55. 

Min första kund har det tjockaste håret som jag varit med om! Det var 3:e gången som jag hade henne som kund och andra gången som jag gjorde slingor på henne, tror att jag första gången bara klippte och gjorde inpackning. Hon har väldigt självlockigt hår men eftersom partiet fram är helt rakt så måste man platta hennes hår för att det ska se bra ut. Lite drygt 4 timmar satt hon i frisörstolen denna dag och då lade jag 75 paket slingor, nyanserade och borde lyxinpackning innan jag klippte och stylade. 

Jag hade 30 min lunch, tog en rask promenad ner på stan för att lämna brev på Handelsbanken men de hade inget brevinkast så jag får lämna på måndag istället.  Var tillbaka 5 minuter innan jag skulle ha min sista kund klockan 14.00, A-G 82 år 😊

Var klar i bra tid + att jag hade 15 minuter till godo i schemat. Det var bara jag och Eva som jobbade idag. Tog med mig en papperspåse i bilen hem med kläder och grejs som jag fått av Eva tidigare i veckan. 

Åkte på Ica maxi, köpte mjölk, fil, bröd, monster, gurka, vindruvor, kvarg och massor med godis då det var extrapris. 

Sen åkte jag och tankade innan jag snabbt var in på Coop och köpte lite mer godis, sorter som inte fanns på Ica, var samma pris där, 49kr/kg. Alltid extrapris innan större helger, som nu när det är halloween 🎃. 

Hämtade upp Hilmas kompis Ewa  när jag passerade Svenstavik och när vi kom hem skulle alla just äta middag, klockan var runt 18.00. 

Göran duschade och jag klippte bort förhårdnader under mina fötter och filade dem innan jag skulle tvätta av mig, blev plötsligt varm och tog en snabb och sval dusch istället. 

När klockan var 19.12 så satt jag och nattade de små. Denna följande natt så ställer vi om klockan till  vintertid, man får alltså sova en timma längre… om man har tur… barnen kommer kliva upp i samma tid som vanligt och har jag otur så vaknade de 04.00 🙈

De små somnade, jag tog undan maten i kastrullerna i köket, Casper och Emilia skulle äta ute då de var i farten och hämtade hem en motor. 

Vi började så småningom kika på filmen "Bad Boys" och tog fram både godis och chips. Jag har ätit några enstaka godisbilar, var inte så gott och så lite chips åt jag. 

Kände mig trött och slumrar bitvis av filmen. Noah som hade feber vid läggdags, 39,4 grader vaknade 2 ggr. Minnsh vaknade också precis när jag lagt mig i sängen för att sova så jag följde med henne lade mig i hennes säng och så småningom somnade hon. 

Towe sover med Noah då Ewa och Himla sover i Towes och Ninnis säng, Jonns sover med Meja och Towe fick också sova där om hon ville men hon valde Noahs säng. 

Lade mig i min säng igen vid 00.30. 

(null) Jonna bakade med dessa två ❤️








28 Oktober, fredag…

Denna dag kände jag mig trött  när det vid 04.30 var dags att kliva upp. 

Vanlig rutin med rörelse men just idag lite lugnare med mer stretch för höfter, rumpa och lår. 

Minnah kom upp, hon ville se på "sjöjungfrun Ariel" på tv så jag fixade det, annars hade hon nog väckt de andra små. 

Åkte i tid denna morgon så behövde inte stressa för att hinna med bussen 😅 🤗

Strax innan jag skulle kliva av bussen så tvärstannar den vid ett övergångsställe, såg inte vem personen som gick över var men när jag såg A-L i salongen så visste jag att det var hon som busschauffören fått bromsa för. Han hade inte sett henne direkt. 

Jag hade det lugnt med bokningar fram till 09.30 men sen var resten av dagen fullbokad! Härligt! 

Jag och A-L tog en promenad på lunchen som vi oftast brukar göra och när vi var tillbaka så var det bara att fortsätta ta emot våra kunder, så skönt att det börjar rulla på lite bättre igen. 

Jonna har ju en massa kliande utslag på hela kroppen, hon har varit till Hälsocentralen med dem 2 gånger tidigare. De sa först virusblåsor och gpngen efter visste de inte utan hon fick med sig en kortisonsalva. Hon var där för 3:e gången igår och trots att jag blivit lovad att en läkare skulle kika på utslagen så fick hon bara en tid hos sköterskan och en läkare var in i 2 minuter och bara tittade. Vi har frågat om de tror att det kan vara skabb men det trodde de inte men hon kunde ju testa att behandla mot det vara för att se om det funkade… det står klsrtboch tydligt att man INTE ska behandla för det ifall det inte är konstaterat att det är skabb. I alla fall så ringde jag igen denna dag för att få en tid hos läkare denna gång! Det fick hon… dock hade denna läkare sagt samma sak, hon kan ju testa men jag hittar inge djur men det jag ser skulle kanske kunna vara skabbgångar…. som Jonna förstod det så visste han knappt vad skabb var ens en gång och trots att jag bett honom skicka en remiss till hud om han inte kunde se vad det var så gjorde han det inte… jag blev halvt tokig och ringde igen på eftermiddagen och läkaren som inte hade tid just då skulle ringa på måndag…

Åkte bussen hem och när jag kom hem så nattades de små, jag bytte om och tvättade av mig. I väntan på att Göran skulle bli klar vid datorn så röjde jag undan i köket efter middagen, plockade ur och i diskmaskinen osv. Göran hade inte ätit middag heller, barnen hade ätit fiskpinnarna med de var slut så han stekte ägg på macka och jag åt en äggmacka  med kokta ägg, lite majonnäs och rivna morötter och rödbetor på. 

Vi satt medt bara och slötittasde på tv, de större barnen lade sig strax efter 21.00,  fick ha med sina mobiler upp så de lär ju ha varit vakna lite längre. 

Jag är som vanligt trött och har suttit och nickat till i soffan, blir lätt så också när man inte sitter och ser på något speciellt utan mest bläddrar runt bland program eller klipp på tv:n. Tillslut gav jag upp och lade mig för att sova strax innan 23.00.

(null)Jag när jag för 22 år sedan gick i 9:an…

(null)Jag idag, lite roligt att jag just nu har samma frisyr som då 😅



27 Oktober, torsdag…

Innan larmet ringde 04.30 denna morgon så var Theo och Louie redan vakna och satt i soffan och såg på tv… jag förstår inte vad de ska upp så tidigt att göra!?

Jag klev upp som vanligt, rörelser och styrka, mest armar och lite mage idag. Minnah och Lilly hann också kliva upp innan jag åkte vid 05.45 tiden. 

Bussen var i tid denna morgon 07.35 klev jag av strax utanför salongen. 

Vi hade ingenting bokat i listorna direkt klockan så A-L tvättade mitt hår innan vi gick igenom en kasse med kläder och annat som Eva tänkte ta till PMU. Sen åt vi vår frukost innan jag fick håret fönat och stylat, under tiden satt jag i telefonkö för att få tag på Hälsocentralen i Svenstavik för Jonnas skull, hennes utslag blir bara värre. 

Jag klippte min kund som jag hade 08.45 och sen plockade vi ihop för att gå ner på stan och ha möte med M på Attityd på Storgatan. Mötet var mellan 10.00-12.00 och sen gick vi på restaurang "Gusto" och blev bjudna på lunch. Det är trevligt när chefen är på besök i stan 🤗

Vi knatade tillbaka så vi var på salongen igen till 13.00 då de flesta av oss hade kunder igen. 

Jag hade en folieslingor och klipp bokad på hela eftermiddagen, dock tog behandlingen bara 2 timmar då vi färgade underhållet och gjorde några effektslingor, men då slapp vi i alla fall att stressa. 

M kom till vår salong en kort sväng innan hon åkte tillbaka hem till Ö-vik och hon kikade igenom punkterna som vi hade skrivit upp. 

Jag pkte bussen hem och i Svenstavik så klev Towe, Ninni och deras kompis A på bussen, de hade varit på dansen som de har efter skolan på torsdagar. 

Vi klev av bussen i Åsarna, flickorna fick sätta sig i bilen som jag startade och sen gick jag in på Temp. Jag handlade lite godis och chips, beställning hemifrån för tydligen så skulle vi se på film senare på kvällen. 

Vi åkte hem, lämnade av A vid Värdshuset där hennes mamma väntade på henne. Ninni och Towe åt middag direkt när vi kom hem Meja, Melvin och Hilma satt och spelade spel och Jonna nattade de små. 

Jag åt middag och sen hjälpte jag Melvin att röja upp i köket efter middagen, Hilma och Towe gick till farmor för Towe skulle fixa hennes naglar. 

Ninni gick och lade sig strax efter 21.00 och Towe en stund senare när hon och Hilma kom tillbaka från farmor. 

Vi dukade fram lite gott och satte igång filmen "Hot shots", ingen film som jag egentligen gillar, den är som en parodi av "Top gun"… jag gillar inte överdrivna filmen och parodier. Men det viktigaste är inte alltid vad man ser på utan att man gör det tillsammans. 

Jag gav dock upp innan filmen var slut, strax innan 23.00 hade jag borstat tänderna och lagt mig i sängen för att sova under tiden som de andra tittade klart. 

(null)

Fick upp en gammal bild som minne på telefonen från 2014. Jonna är den som inte är med på bilden och kanske eventuellt Lilly, antingen var hon liten eller låg fortfarande i magen 😍





26 Oktober, onsdag…

Hade ställt klockan på 05.00 denna lediga dag men det blev inte att jag klev upp förrän 05.30. 

Det fick bli lugna morgonrörelser utan att gå över till styrka, man måste stanna upp och lyssna på sin kropp. 

Alla barn tycker nog att det är lite jobbigt på onsdagsmorgnar för jag är med och ser allt och lägger mig i överallt… tror pappan är lite med chill… de kom i alla fall iväg till skolan som de skulle. 

Jag såg till att både Minnah och Noah fick i sig sin frukost. Minnsh klädde sig själv innan frukosten och jag hjälpte Noah när han ätit klart. När det sen var dags så skjutsade jag ivög dem  till förskolan klockan 08.30, 

När jag var hemma igen så gick jag igenom schoosoft och svarade på enkäter och kom på att jag skulle ha bokat utvecklingssamtal för både Hilma och Melvin, såg att det fanns tider samma dag…

Göran frågade om vi skulle åka till Svenstavik en sväng, till Dollar Store och köpa presenter till November månads 3 födelsedagsbarn. Jag tvättade av mig och klädde mig och så åkte vi. 

Först skulle vi på skolan och lämna ett pappret angående Melvins Prao som vi glömt då han var hemma och sjuk tidigare vecka, Jag stötte på hans lärare i korridorerna och det blev till att ha utvecklingssamtal direkt och sen även utvecklings samtal med Hilma också för hennes mentor var också "ledig". 

Vi hann inte med Dollar Store, var tvungna att åka hem direkt eftersom klockan blev mycket och vi skulle hämta på förskolan klockan 12.15. Göran och Jonna hade i alla fall varit på Ica och handlat lite mjölk, bananer och bröd. 

Hemma igen så försökte jag sitta lite i köket med min Bullet Jornal, Göran hade gått ut och skruvade med golfen, kolla igenom den innan den förhoppningsvis ska säljas. Noah ville också gå ut så jag hjälpte honom på med kläder. Så småningom gick Minnah och Louie också ut men jag fick springa som en jojo fram och tillbaka mellan köksbordet och ytterdörren så jag gav upp skrivandet… strax därpå kom de in igen  

Skolbarnen kom hem vid 15.00 och då hade jag precis börjat förbereda middagen, denna dag stod det broccoligratäng på menyn. 

Middagen blev klar strax innan 17.00 och vi åt ganska direkt. Sen fick jsg lov att åka på träning med Jenny, Ikväll var det Soma Move 🤗.ö, det är oftast det på onsdagar. Det blev ett härligt pass med ett fantastiskt dopp i sjön efteråt, det låg dimma på ytan och Jenny tog fina bilder! Det var kolmörkt nere vid sjön men innan vi gick i så startade jag bilen så att strålkastarna lös upp lagom mycket.  

(null)

När jag kom hem så hade de små lagt sig, jag tog en varm kopp te och gjorde ett nytt försök med att skriva i min bok, det gick bättre. 

Jag kokade ägg och när de större barnen lagt sig vid 21.00 så gjorde vi i ordning fika, jag, Göran och Jonna och så åt vi äggmackor framför tv:n, vi såg "Hela Sverige bakar". 

Noah kom upp precis när jag lagt mig, han fick lägga sig intill mig och klockan var strax innan 23.00 när jag lade mig för att sova. 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus