BVC, tandis, glass och Morris...

publicerat i Vår vardag;
07.50 klev jag upp, lite för sent egentligen men vi hann ändå...

Casper sov hos Tony natten till idag så det var bara Jonna som skulle göra sig klar i tid för att hinna med bussen, hon var lite bekymrad över att hon skulle gå till bussen helt själv!

Efter mycket om och men så kom hon äntligen iväg och även fastän hon var sen så verkade det som att hon hann med bussen i alla fall!

Göran och Meja var sist att komma till bordet och äta sin gröt... vi andra var klara innan de ens satte sig, och Jonna gick precis till bussen...

När alla ätit klart byttes det blöjor och kläddes på, sist borstades det tänder innan alla klädde ytterkläderna och gick ut till bilen... klockan var strax efter 09.00 så vi var lite sen men det var ändå smidigare att lämna Meja lite för sent och att alla kom iväg på samma gång då vi skulle till Svensta än om vi skulle ha lämnat henne först för att sen komma iväg med resten av oss...

Meja pratade med Cornelias pappa och det bestämdes att meja fick följa med dem hem efter dagis, det passade ju jätte bra då vi inte skulle ha hunnit hem till 14.00 och då hade Casper fått hämta henne annars...

Efter att ha varit på skolan med nyckeln till Casper och på macken och tankat bilen så åkte vi mot Svenstavik för att kl 10.00 befinna oss på BVC för 5 månaders kontroll på Towe samt 18 månaders kontroll på Hilma, båda kontrollerna gick ju jätte bra!

Vi var klara ganska precis 10.30 och eftersom vi inte skulle vara hos tandläkaren förrän kl.13.00 så åkte vi till Åsarna och käkade lite lunch, det var för många ställen i Svensta att välja på därav blev det Åsarna. Vi åt på kiosken och resan tog ju lite tid också så å blev det inte lika lång väntan...

Göran gick in med Melvin till tandläkaren och besöket gick bra, lite tjurigt i början men till slut så gapade den lille mannen!

Klockan 14.00 hade Göran sen tid på Arbetsförmedlingen för ett möte med sin nya jobbcoach, han gick in en bra stund innan för att fördriva tiden med att leta efter eventuella jobb innan mötet, vi andra satt kvar i bilen... Melvin blev så uttråkad så han somnade, Hilma somnade på vägen tillbaka från Åsarna efter att vi ätit och Towe sov lite då och då... snuttade då tillfälle gavs och passade även på att bajja, tur bilen är rymlig, enkelt att bara lägga henne på sätet och byta blöjan!

Efter Görans möte så åkte vi hem. Casper var hos Emilia, han ringde och frågade ifall han fick cykla dit då vi väntade på grabbarna när de var hos tandläkaren, Jonna hade redan igår bestämt med Elin och Åsa att hon skulle följa med hem till Elin efter skolan och Meja hon var ju hos Cornelia och åt tårta! Cornelia fyllde nämligen 5 år idag! Grattis Cornelia!!!

Vid 16.30 kom både Jonna och Casper hem, Göran blev tillfrågad igår varför inte våra barn var med på fotbollsträningarna... så vi frågade om de var intresserade och de ville börja igen. Casper har ju varit med förut men tappade intresset och för Jonna är det nu första året hon spelar!

Jag gick ut i lagårn och letade reda på fotbollsskorna och sen värmde vi maten, fick med fiskgratäng från mamma i söndags så det fick bli middagen, till hade vi bulgur!
Vi åt och 17.40 åkte Göran iväg med Jonna och Casper, de var sena på grund av att Jonna vägrade äta maten, träningen höll till i Klövsjö och började kl. 18.00!

När vi kom hem från Svensta så tände jag upp i kaminen för det var så rått och kallt inne tyckte jag, när Meja kom hem undrade hon varför jag eldade och tyckte att jag skulle sluta då det var för varmt... men jag hade ju bara lagt i en gång... och det var verkligen varmt!
Cornelias pappa var snäll och skjutsade hem Meja så att jag skulle slippa stoppa in barnen i bilen för att hämta henne! Tack så mycket!

Klockan var runt 19.45 när de kom hem från fotbollen, Hilma hade då redan ätit sin välling och jag skulle precis gå upp med henne. Hon hade för övrigt haft nakenfis race med Melvin en stund innan då hon lärt sig att ta av blöjan själv!

Barnen åt kvällsfika och sen var det dags att sova. Meja var jätte rött och gnällig, ville inte alls sova... Melvin som sovit i bilen var inte jätte trött... han skulle först sova uppe i sina säng men efter en stund ville han sova nere, då hade han ändrat sig... Jonna och Meja hade vid det här laget somnat, Towe lika så...
Melvin var uppe och sprang några gånger till innan han kom till ro och somnade...

Jag körde i ca 50 minuter på crosstrainern innan BB, Göran fixade fick då jag tog en snabb dusch... efter fikat kom Göran på den briljanta idén att vi skulle äta glss och jag kunde inte säga nej... det var en av GB´s nya "Nogger" på 0,5 liters förpackningar! Den var super god!

Nu har jag skrivit om denna dag och Göran snarkar på soffan...

Jo var ute och gick med Morris precis innan jag satte mig här, han betedde sig väldigt konstigt och verkade ha konstiga ryckningar i bakbenen samt andades konstigt, sprang omkring och hopade hastigt och lustigt... kändes faktiskt obehagligt då han samtidigt tittade på mig rätt så hjälplöst...
Göran sa att han inte hade bajsat på hela dagen och det kan ju tänkas att det var det som var felet!? Han är i alla fall lugn och sover nu, hoppas inte att det var någonting annat...

Nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner i sängen! Kom för övrigt faktiskt i  säng före 23.45 igår!

Puss puss
♥♥♥
Äntligen dags för tandläkaren!

publicerat i Melvin (nr 4);
Melvin har ju längtat så mycket att få åka till tandläkaren, även om jag inte tror att han riktigt vetat om va de skulle innebära, men längtat har han!

Idag var det dags, kl 13.00 hade han tid och Göran följde med honom in, jag satt kvar i bilen med Hilma och Towe, det regnade ute och det är väl härligt att höra det smattra mot taket!

Melvin hade övat med Annika på BVC tidigare på förmiddagen, de övade på att han skulle gapa och att tandläkaren skulle räkna hans tänder och det gick super bra!
Super bra ända tills de var hos tandläkaren! Melvin ville inte sitta själv i stolen, pappas knä var bättre och han ville till en början inte heller öppna munnen... men glad var han i alla fall när han kom till bilen och visade upp sin tatuering!

Fick tipps om att man nu efter en ny studie ska gå igenom munnen med tandtråd även på de mindre barnen ca 1 gång/ vecka då det visat sig att fler och fler 4-åringar har hål mellan tänderna... så det ska vi försöka komma ihåg att göra!

Men nu har ju Melvin i alla fall fått vara till tandläkaren så då kanske han är nöjd en stund!?

18 månaders kontroll!

publicerat i Hilma (nr 5);
Idag var det även 18 månaders kontroll för Hilma, gillar när de tar två flugor i en smäll!
Även för Hilma var det vägning, mätning, läkarkontroll samt spruta, sen kikade de förstås om hon kunde de saker som man bör kunna vid 18 månaders ålder, bland annat bygga klossar på höjden.
Hon klarade testerna och allt såg bra ut!

Hilma satt i pappas knä när docktorn lyssnade på hjärtat och hon tittade bestämt på honom, såg ut som de körde arga leken! Sen kikade han även i öronen innan det var dags för sprutan!

Hilma fick sprutan i armen och precis innan docktorn stack så sa han "nu sticks det" och Hilma hon röde inte en min och sa inte ett knyst, hon tittade på hela tiden! Är inte direkt förvånad men var nog ändå inte beredd på att det skulle gå så bra!

Hilma vägde idag 12,1 kg och var 83 cm lång! det innebär att hon på 2 månader gått upp knappt 1 kg och vuxit 5,5 cm!

Längd & vikt:

Nyfödd: 3470 gram & 50,5 cm
5 dagar: 3535 gram
12 dagar: 3950 gram & 53 cm
3 veckor: 4550 gram & 54 cm
6 veckor: 5335 gram & 55,5 cm
8 veckor: 5600 gram & 57 cm
3 månader: 6525 gram & 61 cm
5 månader: 7935 gram & 65 cm
8 månader: 8360 gram & 67,5 cm
12 månader: 9940 gram & 75 cm
16 månader: 11,165 gram & 77,5 cm
18 månader: 12,1 kg & 83 cm