Söndag, besök och brownie...

Igår var det söndag, den började väl inte så jättebra trots att jag serverade nybakt bröd till frukost... Lite smått trötta, gnälliga, griniga, trötta och tjuriga barn men det gick över så småningom 😊. 

När klockan var runt 13.00 kom Robert, Angelica och Liam, Theo hade jag lagt för att sova en knapp timma innan så Liam fick roa sig med leksaker och de andra barnen. Det roliga är att Theo nästan alltid sover när de kommer 😜. 

Vi tog det bara lugnt, började med middagen vid 14.00 och två timmar senare så åt vi plommomspäckad karré med kokt potatis och gräddsås! Mums!

Theo sov till klockan var närmare 15.30, han var rätt trött tydligen 😊. 

När brödet till frukosten gräddades i ugnen så passade jag på att röra ihop en brownie som jag gräddade direkt efter brödet. Det var första gången jag testade denna brownie med dulce de leche och den blev rätt mäktig men god!

Här hittar ni receptet;
http://tidningenland.se/brownie-med-dulce-de-leche/

Jag skar upp den i rätt små men ändå lagoma bitar, bjöd på dem når vi satt i soffan och barnen kikade på bompa. 

Barnen nattade vi vid 20.00 tiden och sen stannade Robert & Co. någon timma till innan Liam började bli riktigt trött och det blev dags för dem att åka hem. 

Mysig dag trots tråkig start och idag ver vi tillbaka i vardagen igen 😉. 


Ganska så härlig lördag!

Idag har varit en rätt bra dag för att vara lördag! Våra barn har en tendens till att kunna vara lite trötta på helgerna då de inte har vett att ta sovmorgon när de kan och då blir dagarna därefter tyvärr...
Mycket bråk och tjafs, sura miner, tjut och skrik...

Idag gjorde jag krabbelurer till frunch, något av det mest onyttiga man kan äte som måltid skulle jag tro men ibland får man göra undantag och det var första gången jag testade! Smakade nästan exakt som munkar och barnen åt med god aptit. 
Glömde fota i alla stress...

När vi ätit, dukat undan, fixat disk och klätt på oss tog Göran och Meja en snabb tur till insamlingen innan vi alla tog en promenad till affären. 
Tänk att det är snart slutet av september och det är fortfarande nästan sommarvärme ute! Sååå underbart!

När vi kom hem så stannade vi ute och lekte, skulle laga tidig middag idag hade vi tänkt och sagt men klockan hann ändå bli närmare 17.30 innan vi satt och åt i alla fall 😜. 
Tacos stod på menyn och alla åt så det stod ut genom öronen tror jag!

Pyjamas och tandborstning var nästa steg och sen satt alla barnen i soffan och kikade på film (inte Casper för han är inte hemma i helgen ). Theo satt och mös med Jonna hela filmen och jag kunde stöka (läs baka) lite i köket. Gjorde deg och bakade ut som ska jäsa över natten så vi får nygräddade långpannebröd till frukost i morgon 😄👏. 

Vid 20.30 nattade vi barnen som somnade rätt snabbt, får väl hoppas att de sover till 08.00 i morgon i alla fall!

Uppdaterade både telefonen och plattan til ISO 8 idag och bloggen funkar inte riktigt som innan, förstår inte riktigt men jag kan bara lägga in en bild... Och jag kan inte ställa om text eller ändra om jag vill centrera... Är nog bara jag som gör fel...!?

Här kommer i alla fall en bild (collage) på Ninni när hon lekte med en bunke efter middagen 😝


I morgon är det söndag och då får vi besök! Det blir godmodig med en förhoppningsvis god efterrätt, ska testa något nytt och hoppas det smakar lika gott som det ser ut på bilder jag sett 😊. 


Jordbävning!

Glömde ju att skriva, när jag satt här ute och virkade så hördes det ett dovt mullrande ljud och sen skakade hela marken och huset... min första tanke var att "Oj, vad var det för lastbil som gjorde att det lät och vibrerade så!?"
 
Förstod direkt när Göran senare på kvällen sa att han läst om jordbävningen som varit idag, ca 4 mil söder om Sveg... aldrig hade jag trott att man skulle få känna av en jordbävning här!!! Men så var visst fallet :).
 
Märklig känsla!

Klippt och färgat...

Idag missade vi sopbilen, glömde helt bort att ställa ut soptunnan igår kväll men jag ringde upp sopgubben och det löser sig i morgon eftermiddag, skönt att slippa vänta två veckor med en så gott som knökfull soptunna!
 
Jag kände mig rätt så trött i morse när det var dags att kliva upp och koka gröt, men vad gör man, barnen måste ju få frukost och komma iväg till skolan!
 
Det blev en lugn förmiddag inne, tvättade lite och hängde ute, det var faktiskt närmare +20 grader så när barnen kommit hem från skolan 13.30 och Theo redan vaknat efter sin middagslur så gick vi ut. Men mellan lunch och utgång så hann jag med att klippa Hilma, Melvin, Göran, Towe och Ninni, de två sistnämnda klippte bara luggen. Ninnis ansade jag bara då den blivit lite lång men Towe som hade in på utväxt kapade vi en bit och det var på hennes initiativ, själv tyckte jag hon skulle ha sparat och kört med snodd eller hårspänne, huvudsaken är att hon är nöjd.
Jonna och Meja hann även med sina läxor innan vi gick ut.
 
Det blåste en del nordliga vindar så i skuggan kändes det ganska svalt även om det faktiskt var ganska varmt.
Jag och Jonna satt och virkade lite, barnen lekte på olika håll på tomten men mest i skjulet/kiosken som Göran snickrat ihop till barnen förra veckan.
Theo han var lite överallt, mest ville han vara i garaget med pappan men det var väl inte det lämpligaste då han just nu klättrar och river i allt han kommer åt så Jonna sprang och hämtade honom lite då och då och stundvis så funkade sandlådan också bra att leka i :).
 
Casper kom hem vid 16.30 och det blev dags att laga middag, jag hade lovat Jonna att få hjälpa till och inte för att det egentligen blir smidigare då det är 1000 frågor om allt och inget men hon var i alla fall nöjd och någon gång i framtiden lär man ha nytta av att hon lärt sig ett och annat i köket ;).
Jag lyxade till det och gjorde lite chokladmousse som vi åt till efterrätt, det var rätt uppskattat!

Bilden blev tyvärr suddig men det syns att något var gott 😊

Innan vi kom från middagsbordet hade klockan blivit rätt mycket och barnen var trötta så det blev raka vägen in i badrummet för att ta på pyjamas och borsta tänder, vid 19.00 låg de i sina sängar.
Hilma och Jonna fick vara uppe lite längre så vi lovat att färga håret på Hilma, passade även på att bleka Jonnas toppar som vi egentligen skulle ha gjort innan sommarlovet, bättre sent än aldrig ;P.
Meja passade på att få vara uppe en sund hon också och Casper går ju också och lägger sig lite senare då han faktiskt är en del år äldre än de andra.
 
Vet inte om det är fel på färgen som vi använde på Hilma eller om det är hennes hår, det blev även denna gång ojämnt och lite flammigt trots att jag var väldigt noga men det jämnar nog ut sig efter någon tvätt, var bara lite ojämnt i nyansen.
Jonnas toppar blev ljusa och det blev lite mer halva håret än bara topparna men jaja, hon blev nöjd och jag lärde mig att jag ska tänka lite annorlunda nästa gång jag ska göra "dipped ends". Men huruvida det blev bra eller ej ligger ju i betraktarens ögon ;).
 
I morgon blir det en tur till Svensta för besök hos barnmorskan, är i vecka 32 nu så det är ju faktiskt inte så jätte långt kvar nu!
 
Nu blir det till att borsta gaddar och krypa ner i sängen... natti natt!
 
 
 

Emmies dop!

Igår var vi på dop i Oviken, lilla Emmie skulle döpas och det var en väldigt fin liten tillställning.
 
Vi var framme i god tid, några av barnen hade vi lämnat hos mamma och Tina, egentligen var tanken att Theo och Ninni skulle var där då de inte skulle ha ut något av dopet utan kanske mest tycka det var jobbigt i kyrkan men det slutade med att Theo, Towe och Melvin stannade där och Ninni följde med.
Towe ville leka med Märta, Melvin ville vara med momma, Theo hade inget att säga till om och Ninni hon ville följa till kyrkan.

Innan vi gick in fick barnen springa av sig lite och Ninni var på strålande humör 😊

Alla var duktiga i kyrkan, vi satt längst fram så alla kunde se bra och Ninni som kanske hade lite myror i rumpan hade fullt sjå med att öppna och stänga den lilla dörren vid bänken där vi satt, haspen låste inte riktigt utan det var endast med någon millimeter som den höll kvar dörren men jag bråkade inte med henne då det enligt mig inte var något direkt störande.

Faddrarna, mamma Ewe, Emmie, pappa Niklas, Freddie och storebror Isak

Efter det fina dopet med fina texter, en underbar liten Emmie med familj och härlig musik så blev nästa anhalt församlingshemmet där det bjöds på god mat följt av en liten paus med underhållning (när disken togs om hand i köket) innan tårtan, Niklas och hans syster och bror sjöng och spelade några låtar. De är riktigt duktiga!
 
Sedan dukades det fram tårta och kaffe som åts under presentöppningen.
Barnen var ute och gungade och lekte lite utanför både innan maten och efter presentöppningen, Casper han tog en promenad till Myrviken för att träffa en tjej!
 
Sammanfattningen blir men mysig dag med duktiga barn och trevliga människor!
 
Vi var hemma vid 19.00 tiden och då fick alla barnen göra sig klara för sina sängar och varva ner med lite film innan det var dags att sova, trots att det var skola dagen efter (idag).
 
Bild/bilder kommer...

Bagaren Ninni och fint besök!

Igår åkte pappan iväg på möte, jag Ninni och Theo var kvar hemma och eftersom vi väntade besök från Klövsjö så bakade vi en kardemummakaka, som för övrigt var väldigt passande för vår kardemummaälskande gäst :D.
 
Ninni nöjde sig som vanligt inte med att endast titta, hon ska hjälpa till och röra också!

Med mammas gamla förkläde på blev hon lite extra focuserad :)

Hon har faktiskt blivit lite bättre på att lyssna och vänta nu så vi fick ihop kakan utan större stress denna dag <3. Annars har hon en tendens att vara väldigt ivrig och ha ganska så bråttom ;P

Liten snorig Theo nöjde sig i alla fall med att sitta i stolen och kika vad vi gjorde samtidigt som han höll koll på både smörkniv och tsk-mått <3

Kim och dottern Nike kom vid 11.00 tiden, jag stoppade i Ninni och Theo lite lunch innan det var dags för Theo att sova ute i vagnen.
När han somnat så dukade vi med fika ute i det underbara höstvädret, +15 grader, sol och ljumma vindar!
 
Vi fikade, Ninni lekte i sandlådan och snart kom skolbarnen hem och strax därpå var det dags att hämta hem dagisbarnen också. När alla barnen varit hemma en stund så var hela kakan slut, tur vi hann fika innan de kom hem ;P.
 
Så småningom vaknade Theo och sen gick vi in. Meja underhöll Theo och Nike medan jag kladdade i lite färg i Kims hår, under verkningstiden passade jag på att börja med middagen och sen fick Jonna passa lite när vi skulle skölja ut. Precis när vi var klara kom Göran och Casper innanför dörren.
 
Nike som inte kunnat komma till ro och sova var nu jättetrött så de begav sig sakta hemåt, jag fixade klart middagen, vi åt och sen sa klockan att det snart var dags att natta barnen...
 
Ibland går dagarna verkligen jättefort och speciellt de som är lite extra roliga, tack så hemskt mycket för att ni hälsade på oss Kim och Nike!
 
 

Vardagen är igång på riktigt igen!

Vardagen har verkligen kommit igång nu, veckorna rullar på snabbt och man hinner knappt med att hålla ordning på dagarna känns det som. Helgerna känns som de går lite långsammare men det är nog bara för att de flesta av barnen är hemma både måndag och fredag så det blir som extra helgdagar, tisdag-torsdag är det bara Ninni och Theo hemma.
 
Hittills på helgerna så har vi både försökt ta det lugnt men sen har det ju varit Älg helga (två helger sen) och nu i helgen är det dop för barnens kusin Emmie så det blir inte bara till att sitta hemma och det är ju skönt.
 
Är det fint väder så försöker vi vara ute på eftermiddagarna, det är så härligt nu på hösten när det fortfarande är så varmt att man inte behöver klä på sig för mycket, solen skiner och värmer, färgerna är så fina och ja det är härligt helt enkelt!
På förmiddagarna är vi mest inne, tar det lite lugnt, myser med lite film, fixar med tvätt, förberedelser och disk, speciellt tisdag-torsdag så är det skönt för Ninni att bara slappa när nästan alla syskon är borta på skola och dagis. Theo han lallar på, leker lite, myser lite, kollar läget och utforskar.
 
Casper har ju börjat i Svenstavik nu och han trivs superbra! han har även hittat en kille som han blivit jättebra kompis med och det syns verkligen hur bra han mår och längtar till att gå till skolan!
 
Jonna har börjat 4:an och hon trivs också, lite slarvig och försöker komma ifrån läxor men hon är nog inte den enda ;P.
 
Meja går nu i 1:an och tycker skolan är jätteskoj, hon har börjat få läsläxa och det är mer skola på riktigt i år än förra året.
 
Melvin har nu börjat lillettan (förskoleklass) och han trivs också jätte bra, inga problem att äta upp gröten på morgonen för att göra sig klar och hinna till bussen, det är ju stort att börja skolan!
 
Hilma fortsätter på dagis, hon har ett år kvar men i år har hon ju sällskap av Towe, de två är i nuläget de anda tjejerna på hela förskolan (av barnen).
 
Towe har som sagt börjat dagis nu och det behövdes ingen inskolning alls, bara att åka dit och lämna henne första dagen och sen har det gått fint men hon håller sig gärna till Hilma och leker med henne. Idag fick hon dock vara där några timmar själv då Hilma hade tid hos läkaren och det hade gått jättebra!
 
(Hilma ramlade från ramen på studsmattan i söndags då hon hängde knäveck och såklart på ett av ställena där benen går ihop vid marken så hon slog ryggen. Det var ganska självklart att hon var öm de första dagarna men hon klagar fortfarande så då tänkte vi det var lika bra att kolla upp. Det verkar som att hon sträckt musklerna brevid ryggraden på vänster sida samt i bröstkorgen, ingen fara men det kan vara ömt ett tag till.)
 
Ninni är som vanligt vår lilla duracellkanin som har mycket för sig och snabbt ska det gå! Hon har faktiskt lugnat ner sig lite när det gäller hennes små hyss, hon tänker efter mer och frågar istället för att bara göra nu och det är skönt men man kan inte slappna av ändå, måste alltid hålla koll på vart hon är och vad hon gör. Hon vill alltid vara med när man gör något och det duger inte att bara titta utan hon ska hjälpa till också och det är ju egentligen bra men det kan bli liiite för mycket ibland när man kanske är lite stressad ;P
 
Theo han utvecklas hela tiden och det går snabbt! Han går hela tiden nu, kryper inte alls vad jag sett de senaste dagarna, han härmar ord och man märker tydligt hur han mer och mer verkligen kommunicerar med oss och det är så härligt! Han filosoferar, kikar runt, pillar lite här och där, testar lite gränser men lyssnar oftast när man säger NEJ och AJAJ, även om han lägger till världens smile mest varje gång ;).
 
Så var det jag, mamman, hon växer och blir bara större och större, magen känns verkligen stor nu, nästan så jag faktiskt tänker ibland att de kanske har räknat fel!? Har ju ändå två månader kvar... men så är det nog inte, allt är i sin ordning och det kommer bli ännu tyngre...
 
Pappan är inte längre pappaledig utan nu är han återigen arbetssökande och vi håller tummarna att det händer någonting snart, vi måste ju komma vidare på något sätt känner jag och det känner nog han också men det är ju inte alltid så jävla enkelt... snart är det val också, apropå...
 
Valet sker på söndag och det lär väl bara vara att rösta, se glad ut och hoppas på det bästa ;D.
 
För övrigt så känner jag mig lite som en "shopoholic", har senaste veckorna köpt en massa saker men även sålt lika mycket så jag ligger +-0 och det är ju kanon när man kan göra affärer utan att det i slutändan måste kosta massor! Har bland annat bytt suffletter till donkeyn, köpt en väska till den också som matchar tyget på fotsackarna, bytt en sjal mot en ergobaby, bytt en annan sjal mot en annan, köpt en dyna för pengarna som jag hade tjänat på affärerna, sålt ett topset, fyndat chassiskydd, ska byta regnskydd och ev. köpa en ram extra till donkeyn så jag kan ha båda sittdelarna och en liggdel igång samtidigt utan att behöva krångla.
Har även virkat på fler ugglor, det är ju jätteskoj :)
 
Just nu är helt enkelt en period som jag mår rätt bra och känner att livet är roligt! Har varit några veckor, kanske någon månad nu som saker och ting mest känts jobbigt och tråkigt, jag har varit trött och irriterad... nu är jag iofs också trött men det känns ändå mycket roligare att kliva upp på morgonen trots att det är tidigt.
 
Nu är klockan ganska mycket och jag ska försöka komma i säng före 00.00. Älsklingen sa åt mig och sätta mig här och skriva lite då det var ett tag sen jag gjorde det och han tyckte det var dags och som oftast så somnar han av mitt knapprande <3.
 
I morgon är det torsdag, Göran åker till Svenstavik på möte, jag får besök och snart är det återigen helg och då är det som sagt dop! Ska bli skoj <3
 
Nu borsta tänderna och kissa (som jag säkerligen kommer behöva göra minst 5 ggr till innan det är morgon igen ;P).
 
Puss å god natt!
 
 

Små ugglor!

Det har länge kliat i fingrarna efter att virka lite igen nu efter sommaren så nu gjorde jag slag i saken och testade med små ugglor.
Nöjd och de har sin lilla charm även om de inte blev helg perfekta, men vem och vad är perfekt egentligen!? 😜

Roliga att göra och de går ju att variera i  hur många färger som helst!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus