Söndag, besök och brownie...

publicerat i Vår vardag;
Igår var det söndag, den började väl inte så jättebra trots att jag serverade nybakt bröd till frukost... Lite smått trötta, gnälliga, griniga, trötta och tjuriga barn men det gick över så småningom 😊. 

När klockan var runt 13.00 kom Robert, Angelica och Liam, Theo hade jag lagt för att sova en knapp timma innan så Liam fick roa sig med leksaker och de andra barnen. Det roliga är att Theo nästan alltid sover när de kommer 😜. 

Vi tog det bara lugnt, började med middagen vid 14.00 och två timmar senare så åt vi plommomspäckad karré med kokt potatis och gräddsås! Mums!

Theo sov till klockan var närmare 15.30, han var rätt trött tydligen 😊. 

När brödet till frukosten gräddades i ugnen så passade jag på att röra ihop en brownie som jag gräddade direkt efter brödet. Det var första gången jag testade denna brownie med dulce de leche och den blev rätt mäktig men god!

Här hittar ni receptet;
http://tidningenland.se/brownie-med-dulce-de-leche/

Jag skar upp den i rätt små men ändå lagoma bitar, bjöd på dem når vi satt i soffan och barnen kikade på bompa. 

Barnen nattade vi vid 20.00 tiden och sen stannade Robert & Co. någon timma till innan Liam började bli riktigt trött och det blev dags för dem att åka hem. 

Mysig dag trots tråkig start och idag ver vi tillbaka i vardagen igen 😉. 

Ganska så härlig lördag!

publicerat i Vår vardag;
Idag har varit en rätt bra dag för att vara lördag! Våra barn har en tendens till att kunna vara lite trötta på helgerna då de inte har vett att ta sovmorgon när de kan och då blir dagarna därefter tyvärr...
Mycket bråk och tjafs, sura miner, tjut och skrik...

Idag gjorde jag krabbelurer till frunch, något av det mest onyttiga man kan äte som måltid skulle jag tro men ibland får man göra undantag och det var första gången jag testade! Smakade nästan exakt som munkar och barnen åt med god aptit. 
Glömde fota i alla stress...

När vi ätit, dukat undan, fixat disk och klätt på oss tog Göran och Meja en snabb tur till insamlingen innan vi alla tog en promenad till affären. 
Tänk att det är snart slutet av september och det är fortfarande nästan sommarvärme ute! Sååå underbart!

När vi kom hem så stannade vi ute och lekte, skulle laga tidig middag idag hade vi tänkt och sagt men klockan hann ändå bli närmare 17.30 innan vi satt och åt i alla fall 😜. 
Tacos stod på menyn och alla åt så det stod ut genom öronen tror jag!

Pyjamas och tandborstning var nästa steg och sen satt alla barnen i soffan och kikade på film (inte Casper för han är inte hemma i helgen ). Theo satt och mös med Jonna hela filmen och jag kunde stöka (läs baka) lite i köket. Gjorde deg och bakade ut som ska jäsa över natten så vi får nygräddade långpannebröd till frukost i morgon 😄👏. 

Vid 20.30 nattade vi barnen som somnade rätt snabbt, får väl hoppas att de sover till 08.00 i morgon i alla fall!

Uppdaterade både telefonen och plattan til ISO 8 idag och bloggen funkar inte riktigt som innan, förstår inte riktigt men jag kan bara lägga in en bild... Och jag kan inte ställa om text eller ändra om jag vill centrera... Är nog bara jag som gör fel...!?

Här kommer i alla fall en bild (collage) på Ninni när hon lekte med en bunke efter middagen 😝


I morgon är det söndag och då får vi besök! Det blir godmodig med en förhoppningsvis god efterrätt, ska testa något nytt och hoppas det smakar lika gott som det ser ut på bilder jag sett 😊. 

Jordbävning!

publicerat i Vår vardag;
Glömde ju att skriva, när jag satt här ute och virkade så hördes det ett dovt mullrande ljud och sen skakade hela marken och huset... min första tanke var att "Oj, vad var det för lastbil som gjorde att det lät och vibrerade så!?"
 
Förstod direkt när Göran senare på kvällen sa att han läst om jordbävningen som varit idag, ca 4 mil söder om Sveg... aldrig hade jag trott att man skulle få känna av en jordbävning här!!! Men så var visst fallet :).
 
Märklig känsla!