Gladskiten vår!

Vi hade talat om för barnen att de fick sovmorgon idag eftersom det bara var Casper som skulle iväg på skolan. Men innan 07.00 så var alla vakna och uppe i alla fall ;P

Ninni vaknade och var på bra humör. Vi låg kvar i sängen så hon fick tutta innan frukosten och under tiden vi åt så satt hon glad och snäll i matstolen och lekte :). Verkar som hon vaknade på rätt sida!


Jordgubbssylt!

Jag hämtade ju Gittan vid bussen kl. 23.45 i förrgår kväll, hon hade varit i stan hela dagen och på eftermiddagen hade hon och Tina plockat jordgubbar i Ope. De hade även plockat 2 kg gubbar till mig :).

Så igår när alla barnen lagt sig så kokade jag härlig jordgubbssylt! Det blev 5 burkar av lite olika storlekar, jag var orolig för att den skulle bli lös och rinnig så därför kokade jag med syltsocker och sist så mixade jag allt till en slät krämig massa! Både gott och bra blev det.



En händelserik och aktiv eftermiddag/kväll!

Göran och Casper åkte till Sveg efter den tdiga middagen, Casper och Tony skulle spela matcj och det var
Susanne och Patrik som körde...
 
Det har ju varit riktigt varmt och fint ute idag och det fortsatte att vara ända in på kvällen! Jag såg ingen anledning att sitta inne och speciellt inte eftersom vi åt en tidig middag så jag tog med mig alla barn ut och så gick vi till lekparken på Thunells.



 
 
 
 
 
 
 
 
Barnen lekte och hade skoj en bra stund.
Ninni sov en kort stund i vagnen, hade nog behövt sova längre men hon fick komma upp och äta lite. Tänkte att hon ville ligga och leka lite i vagnen sen men...
 
 
...det är ju roligare att sitta :)
Pallade upp henne i fotändan av liggdelen med en filt och hon blev helnöjd! Där satt hon så snällt medan vi knatade vidare till nästa lekpark på Åsenvägen...
 
 
 
 
Där lekte de ännu mer och bättre, plockade och åt av de svarta vinbären som växte längs ena kanten av staketet, det var mysigt och trivsamt!
 
 
Ninni var fortfarande nöjd med att halvsitta i vagnen och lete på bra även hon med sina små leksaker! Snart dags att ta bort liggdelen kanske!?
 
När vi kom hem så hade barnen absolut ingen lust att gå in för att äta kvällsfika och sen sova... 
 
 
...men kvällsfika ute gick bra!
Elin kom förbi och lekte en stund också :)
 
När vi sen skulle plocka ihop och gå in så var det ortoligt nog ingen som gnällde!!!
 
Klä av sig, kissa, borsta tänder och lägga 6 barn gick galant! Ninni fick vänta till sist men det gick bra, fast hon var rätt så trött och somnade på en gång!
 
 
Towe var så söt också, hon ställde dockan i pottan, lät den "kissa" och gick sen och hämtade en bit papper för att torka den lilla snoppen :). Fick ingen bild på det utan fick modofiera en som melvin störde flera ggr... men typ så här :)
 
Matchen i Sveg förlorades med 1-3 till Sveg... men men, nya tag!
 
Nu ska jag hämta Gittan vid bussen och sen blir det till att sov! men några inlägg hann jag med i alla fall ;P
 
Puss å god natt!
 
 
 
 

Syskonkärlek och likisar med toffsar!

Hilma bestämde idag att hon skulle ha toffsar i håret (efter att Meja fått en tofs i sitt hår). Hon har ju en lugg på utväxt så det fick bli tre tofsar varav den ena kanske man inte änker så mycket på!?
 
I alla fall så ville så klart Towe också ha toffsar! Klart hon ska få de och titta så fina de blev;



 
 
 
 
 
 
 
♥♥♥
 
Och dessa toffsar har faktiskt fått sitta i hela dagen på båda tjejerna!
 
 

Matstolen!

Ninni har börjat tycka att det stundvis är ganska tråkigt att sitta i babysittern... och så har hon lärt sig att klaga högt!
 
Så nu är det så att Towe har fått börja dela med sig av sin matstol till sin lillasyster ;) Det är ju mycket roligare att sitta upp!
 
 
och eftersom det kliar en hel del i munnen är det bra med leksaker som man kan tugga på!
 
 
Denna leksak har även en extra tumme som man kan suga på ibland i stället för sin egen ;P
 
 
♥♥♥
 
 

Surströmming!

I måndags blev vi bjudna på mat av Susanne och Patrik... som överskriften lyder så var det kanske inte den godaste maten!?

Susanne gjorde i ordning en lien liten smörgås var åt barnen med smör, messmör, potatis, strömming och räddfil på...
 
Bilderna talar nog mycket för sig själva...
 
 
Suck...
 
 
Hmmm...
 
 
Då kör vi...
 
 
smakar???
 
 
Modig Melvin! Som sekunden senare sopttade, grinade och var arg på den HEMSKA SMAKEN!!!
 
 
Tänker INTE!!!
 
 
Vadå... ska jag äta det där som alla spottar och säger blä åt???
 
 
Nepp!
 
 
Jonna tuggade i sig sin och grimaserade lite innan hon högg in på den inlagda sillen i stället! Det tycker hon är mums! 
 
Meja valde till slut, efter mycket tekande att ta en tugga med endast potatis och strömming... blev förvånad över att det inte smakade värre :)
 
Hilma fick vi tvinga in en liten liten tugga i munnen på... alla ska smaka! men den åkte ut illa kvaikt och sen ville hon ha korv!
 
Towe slickade på en bit och puttade sedan bort den... inget för henne konstaterade hon!
 
Den roligaste delen av middagen kom när det var dags för Casper och Tony att smaka! De fick en halv tunnbrödsmörgås var med samma "fyllning" som de andra, dock fick de en halv filé var som låg tvärs över!
Tog inga bilder eftersom Göran filmade det hela :D
 
Casper luktade lite innan han högg in, rynkade på näsan när han kom till strömmingen och när han väl bet i den så följde hela biten med! han tuggade i sig den och proppade på med både potatis och tomat :), hade lite problem att tugga men snart var den nere och han fortsatte att äta resten av smörgåsen.
 
Tony däremot som är lite känsligare, alla är vi ju olika. Han fick kvälgningar bara av lukten... han både skrattade och grät, det var nog det äckligaste han någonsin ätit!!! Tur de fick korv och potatis efteråt.
 
Varken jag eller göran har ätit denna "delikatess" förut... jag har smakat ytte pytte lite en gång men minn bara att det smakade salt...
Denna gång tyckte jag att det smakade lite likt som det luktar... har ett ganska känsligt lukt och smak sinne... åt i alla fall en halv filé och sen fick det vara bra! Åt den ej på tunnbröd utan tillsammans med potatis, gräddfil och lök... sen blev det kryddsill!
 
Göran åt 2,5 fileér och jag tror han tyckte det var ok men inte direkt jätta gott...
 
Nu har vi i alla fall prövat... men när vi tackade för maten önskade vi oss annan mat nästa gång de skulle bjuda på middag ;P...
 
Gillar ni surströmming?
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 

I blåbärsskogen med Gittan!

Så i fredags var vi ju i blåbärsskogen och plockade lite mer blåbär, Göran hade ju plockat med de tre äldsta och Tony dagen innan.
 
Vi tog med oss Gittan och spenderade hela eftermiddagen i skogen!
Det fanns inte mängder med bär men vi fick nog ihop ca 5 liter i alla fall och då plockade inte alla hela tiden... Gittan fick också ihop några liter...
 
Göran tog med sig Casper, Tony, Hilma och Towe och åkte hem lite tidigare än oss andra, Jonna, Meja och Melvin lete så bra i skogen så vi tyckte vi kunde stanna någon timma till!
 
När Gittan satt och rensade lite av sina bär så fotade jag lite;



Melvin myser med Ninni i famnen... hon blev lite less på att ligga i vagnen och då är det bra med en storebror som erbjuder en plats i sitt knä :).
Go å glad med en massa blåbär runt munnen!
 
 
Rosa stövlar är bra att ha, Melvin och Meja har bytt med varandra för meja tyckte dessa var en aning trånga... hon har bredare fötter än sin bror men längden är ungefär den samma.
 
Älskade små ♥:an
 
 
Vi hade med oss lite kex och vatten och här har de just kommit på att mariekex och blåbär är en delikat blandning!
Fast som vanligt så syns det knappt att Meja ens smakat ett enda blåbär... hon är alltid renast om munnen!
 
Hennes storasyster däremot är nog den som nästan jämt är kladdigast om både händer och mun när hon ätit något...
 
Här visar hon själva kombinationen av kex och blåbär i tre steg;
 
 
Först lite kex...
 
 
sen ett blåbär...
 
 
och så avslutar man med lite mer kex! Enekelt!!!
 
När vi kom hem var klockan rätt mycket... jag svängde ihop middag under tiden sm de tre barn som var kvar med oss i skogen hälsade på Gittan en stund, vi bjöd Gittan på middag och de kom upp precis lagom tills att middagen var klar vid 18.30 tiden...
 
Rensade och vägde upp alla bär senare på kvällen och dessa två dagars plockande resulterade i 5kg blåa bär som nu ligger i frysen och väntar... lär ju bli både sylt och paj...
 
 
 
 

När vi var hos Tina!

För någon vecka sen så åkte vi ju hem till Tina och Märta!
 
Vi började med att äta lunch och sen gick vi ut. Det var strålande sol och riktig sommarvärme! Nästan så man hade glömt hur varmt det kunde vara!!!
 
Vi gick till lekparken utanför där vi bodde förut när vi bodde i stan, innan Jonna kom till världen.
De hade gjort om den lite, eller ganska mycket och jag blev positivt överraskad!!!
 
Fina nya gungor som barnen älskade!
 
 
Bra med gummimattor under ifall de ramlar av!
 
 
Märtis var nöjd, go och glad i vagnen :)
 
 
Lillan satt och höll koll på barnen ;P
 
 
Skorna åkte av ganska snabbt på alla barn, aldra helst på Hilma som hade sandaler... funkar inte så bra med grus och sand...
 
Klätterställningen i bakgrunden var det enda + någon gunga som fanns förut... den nya lekställningen fick jag nog inte med på bild :/ typsikt...
 
 
Även moster Tina var tvungen att pröva gungan! ja efter att hennes storasyster hade visa henne hur man gjrde så klart ;P
 
Vi hade med oss saft och bullar som vi fikade efter en stund.
Vi fick även mycket trevligt sällskap av vår gamla granne (som fortfarande bor kvar), hon kom ut och häll oss sällskap och lekte med barnen :). Så härligt att träffa henne igen!
 
Så småningom blev det dags att börja gå hemåt (till Tina) igen, men vi fastnade en stund i nästa lekpark också! Det var så skönt eftersom den låg i skuggan :)
 
 
Hilma hissade och hällde massa sand..
 
 
Towe kunde tydligen, utan några som helst problem ta sig upp hon också! Senast i midsommras fick vi lyfta upp påde henne och Hilma i en likadan ställning...
 
 
Småfisarna, de kan de om de bara vill!
 
 
Åka kanan var heller inget problem...
 
 
Roligt att åka tillsammans...
 
 
OJ vad det går!!!
 
 
Märtis tyckte det var skönt i skuggan. Det var ju perfekt att sitta ner och amma våra små innan i skulle hem, när barnen ändå lekte så snällt!
 
 
Syskonkärlek när den är som bäst!
 
 
Ninni som är lite extra känslig för värme tckte det var superskönt att få klä av sig!
 
 
Min fina, fina syster Tina ♥
 

Märtis tycker som de flesta barn att det är gott att tugga på saker och ting! Goknulen ♥
 
När vi kom in efter en hel eftermiddag ute så kockade vi pannkaka som vi åt med grädde och sylt!
Sen rusade tiden iväg och det blev dags för oss att packa ihop och fara hem...
 
En mycket trevlig dag med relatit snälla och duktiga barn :). Någon incident vart det väl men det vore ju kanske lite konstigt annars med 7 små skruttar!?
 
Puss å tack!

Inskolningen är klar!

Så här såg hon ut första dagen när vi skulle till dagis!
Bara Hilma, mamman och Ninni, resten var hemma med pappan :)
 
 
Hon fann sig rätt snabbt inne på förskolan (som det nu heter och man ska ju inte längre säga dagis...). Hon har ju varit där och hälsat på Meja och melvin förut så hon är ju beant med både miljön och fröknarna.
 
 
Roligast var det nog att stöka i köket!
 
 
Vi var ju som sagt där mellan kl 9-11 på måndag och då lämnade jag henne själv en stund när de skulle gå ut mellan 10.30 och 11.00.
Under tiden jag var där satt jag och Ninni mest i soffan och studerade samt pratade lite med fröknarna, Hilma kom för att kolla läget några gånger, glad och nöjd!
 
Tisdag, Meja och Melvin började också efter sommarlovet och då stannade jag ca 1,5 timma, sen vinkade jag hejdå och åkte hem igen. Hämtade sedan hem de tre vid 14.00 och allt hade gått kanonbra!
 
Idag onsdag så var jag kvar ca 30 minuter, fyllde i lite papper och sen åkte jag hem, Hilma pussade glatt hej då och fortsatte leka!
 
Möttes av glada barn idag när vi skulle hem!
Även denna dag hade det gått super, dock hade Hilma nästan somnat vid lunchen men fick hjälp med maten och då piggnade hon på :D.
Jobbigt att kliva upp tidigt om morgnarna (06.30) och gå på förskolan ;)
 
Så vi kan väl säga att inskolningen nu är klar!
 
Älskade lilla stora Hilma ♥
 
 

Färgat lite hår!

I Måndags så hjälpte jag svärmor att färga håret. Det blev väldigt mycket färg över och Meja sa att hon gärna ville ha en slinga.
 
Hilma kom snabbt och talade om att hon också ville ha. Till sist så kom även Melvin och eftersom det fanns så mycket färg kvar så fick han en helfärgning! Det växer ju ut och han har ju ändå kort hår :).
 
 
 
Alla tre nöjda och glada, Jonna lite besviken men jag har lovat henne att hon ska få gör ljusa slingor och då är det ju dumt att färga mörkt först...
Eller ja... det skulle bli mörkt...
 
 
Kan säga att Melvin ser ju ut som ett litet plommon hela han ;P.
Färgglada barn blev det i alla fall :D

Kvällsfika ute!

Det var så fint och skönt ute så vi passade på :). Det gillas av barnen, bästa att njuta så länge det går för snart är det höst och kallt... Brrr


ÅÅÅåååÅÅÅååå Gaaaahhhh!!!

Hade tänkt blogga lite men det känns så tråkigt när jag inte kommer åt bilderna i telefonen... Vi har ny dator och allt är inte fixat ännu och som det ser ut nu så hittar datorn telefonet och hur stort innehållet är men inte självaste innehållet :/... (har inte installerat ITunes än och inte ICloud heller)
 
Jag kan ju blogga från appen men jag är så störd på den!!! Det går ju knappt att ladda upp 2 bilder/inlägg... kanske jag gör flera korta med om vad vi pysslat med de senaste dagarna!?
 
Är hur nöjd som helst med min IPhone egentligen, bara det att det ska vara så förbannat krångligt allting! kanske är det bara jag som är trög!?
 
Jaja, då vet ni hur det ligger till... så får vi se vad som händer...
 
Ps... bärbara datorn hittar ju inte telefonen alls så där finns inget hopp heller....
 
Puss puss 

Första dagen på förskolan!

Idag började Hilma på dagis/förskolan, eller ja, det är väl inskolning fortfarande men ändå första dagen :).

Idag var hon där mellan 9-11, jag och Ninni var där med henne till 10.30, hon bekantade sig med omgivningen som inte var direkt främmande eftersom hon varit där många gånger förut och hälsat på. Hon lekte och undersökte i ca 1 timma innan det blev dags att plocka ihop och sen bjöds det på glass!

Efter välkomstglasskalaset skulle de gå ut och leka så jag passade på att smita ifrån en stund och hälsade på Jonna och Casper.
Jonna skulle ut i skogen ganska på en gång så då räknade jag lite matte med Casper :).

Hämtade sen en glad Hilma som var mycket nöjd med dagen, vinkade hej då och längtade redan tills i morgon!

Här har vi precis gått utanför dörren här hemma, redo för förskolan med ryggsäck och allt!




Och idag våldgästade vi...

...pappa & Co. I Sveg!
Göran var tvungen att åka till Robert för att fixa med Caspers dator, det blev något fel när det installerade allt på den... Å jag var less + att regnet öste ner ute, så då passade det bra att åka bort en sväng :).

Vi fikade smörgås när vi kom, bullar och kakor till mellis och sen stuvade makaroner, grillkorv och morotsstavar till middag innan vi vid 18.30 åkte hem.

Det blev en bra dag med mycket lek för barnen tillsammans med Jacob, Casper hade med sig bärbara datorn och spelade lite... han börjar bli lite för stor för att leka med de små och då är det bra med lite annan sysselsättning i en liten lägenhet!
Jag är nöjd med dagen i alla fall och när vi kom hem hjälpte Casper mig att natta alla barn.

I morgon är det skola och inskolning på dagis/förskolan för Hilma :D
Puss puss

Ps. skrivet 26/8 kl. 23.40 ca men gick inte att publicera...


Igår våldsgästade vi...

...mamma som jag skrev tidigare.
När vi kom dit var ju redan Tina och Märta där, de låg och mös i sängen med mamma som drack kaffe och vi gjorde henne sällskap och invaderade sängen :)


Första gången i matstolen!

Idag har vi tillbringat hela långa dagen hemma hos mamma tillsammans med Tina och Märta, Gittan följde också med.

Vi körde latlunch och beställde pizza, alla delade på alla 5 pizzor så vi hade en liten pizzabuffe :)

Jag klippte och färgade håret på Gittan innan lunch och slingade Tinas hår efter vi ätit och plockat undan. Jag hjälpte Jonna att slänga ihop en blåbärspaj också innan :).

Till middag blev det tacos som vi hjälptes åt att fixa och sen pajen till efterrätt.

Tina och Märta åkte hem vid 19.30, Gittan åkte med dem, hon skulle till Brunflo och hälsa på Gölin.
Vi åkte en dryg timma senare...

Dagen har varit bra förutom att mamma varit lite grinig, ljudkänslig och lättirriterad :(... Blir en aning jobbigt att hälsa på då, men alla har vi väl såna dagar!?!?

I alla fall så fick Ninni pröva på att sitta i en matstol för första gången och hon klagade inte direkt ;P

Vi körde barnen i säng direkt när vi kom hem och de somnade om utan problem. Jag har packat upp och plockat lite och sen slappat lite i soffan och strax blir det sängen!

Puss puss från en glad Ninni som faktiskt varit en aning kinkig stundvis idag... men man kan ju inte vara på topp alla dagar ;).




Blåa bär!

Idag har hela familjen + Gittan plockat bär, blåa bär :).

Sammanlagt, tillsammans med gårdagens skörd som Göran och de tre större barnen och Tony plockade så blev det nästan 5 kg! Och ändå så var deg ganska glest där vi plockade...


Tider för inskolning på förskolan.

I förrgår ringde jag till förskolan och undrade över tider för Hilmas inskolning nästa vecka och igår fick vi ett brev.

Tiderna är följande;
Mån 9-11, då kommer inte M&M att vara där...
Tis - Tors 9-14, samma tider som M&M och då är vi föräldrar välkomna att vara där så länge som det behövs.

Melvin var hur enkel som helst att skola in och eftersom Hilma längtat så mycket så blir det troligtvis inga problem för henne heller.

Är det någon av er som har inskolning för något barn på förskolan nu i höst? Vad har ni för inskolningstider?

Puss puss från Hilma


Det blev mys...

...med Ninni som ville äta lite :).


Svartvinbärsgelé

Jo vi veckan så har jag bett barnen i omgångar att plocka lite svartvinbär så att jag kan koka gelé som de tycker är så gott!
De fick sammanlagt i hop ca 2 liter vilket motsvarar ca 1 kg, de tyckte att de plockat mycket bär och blev lite förvånade över den lilla mängden gelé som blev...

Tur det går snabbt att göra, bara avrinningen som tar tid men då kan man ju t.ex. natta barn under tiden ;)


Bärplockning och film...

Det blev frukost vid 10.00, något så enkelt som havregrynsgröt och det var inte så många som klagade :).

Jag hade en ide om att vi kanske skulle bege oss ut i skogen och kika efter lite bär idag! Göran nappade på iden men tyckte att han kunde ta med de tre äldsta så var vi andra hemma eftersom ingen av de små var varken pigga eller på bra humör.

Så nu ligger Towe och sover tidig lunch, Ninni har också sovit, hörde precis att hon var vaken men hon kanske somnar om!?
Hilma och Melvin myser i sin lilla soffa som de har på rummet, de kikar på Madicken, äter popcorn och dricker vatten :).

Vad jag ska göra vet jag inte men kanske baka lite eller bara mysa med Ninni en stund <3


Allergi mot frukt...

Min allergi mot färsk frukt och vissa grönsaker blir bara värre :(...
Jag som älskar både frukt och grönt...

Först var det bara stenfrukter, dvs äpple och päron men nu är det nästan allt känns det som!
Jag kan äta; banan, apelsin, clementin, citron, vindruvor, vissa melonsorter och gul kiwi (ibland).
Kanske låter mycket men det tycker inte jag om man tänker på hur mycket frukt som finns!

Resterande frukter kan jag äta om de är upphettade eller konserverade men kruxet då är ju att det måste till socker för att det ska smaka bra!...

Bär går än så länge bra och oftast grönsaker också, ibland kan jag känna av morot...
Däremot så måste jag vara väldigt noga med att tvätta händerna så fort jag hanterat frukt och grönt för får jag minsta lilla i ögat så reagerar jag direkt! Det kliar som attan och så blir det svullet, ungefär samma reaktion som jag får mot pollen...

När jag äter de frukter jag inte tål så får jag en så kallad lokal allergisk reaktion i munnen och det ska tydligen inte vara farligt!?
Jag reagerar lika om jag äter nötter med undantag för jordnötter och cashewnötter, valnötter minns jag inte!?

I alla fall så är det tråkigt, speciellt eftersom allt detta är både gott och nyttigt!
Kan ju äta äppelpaj som sagt men det hör ju inte till kategorin nyttigt direkt :/

Kom att tänka på allt detta nu då jag serverade fruktbitar till barnen som kvällsfika framför Bolibompa i vår lilla soffa ;P

Jag smakade nämligen på nektarinerna och det kliar i både mun, hals och öron!!!


Barfotabarn!

Hösten närmar sig... Mamman tyckte att barnen skulle ha strumpor och skor på fötterna idag... men det tyckte inte barnen...
Meja, Hilma och Towe kör barfota medan Jonna faktiskt lyssnade på mamman och Melvin han kör allvädersstövlar!!!

Jaja, vi får väl se hur sent in på hösten det hinner bli innan de förstår att det är för kallt att gå med bara fötter!?

Om man nu ska passa på att njuta av den lilla sommar som är ett tag till så får man vara barfota ;)



https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57190000ca.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57190000ca.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57190000ca.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57190000ca.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57280000b6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57280000b6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57280000b6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5034cf969606ee57280000b6.jpg" class="image">


Allt ska in...

...i munnen och det ska tuggas tills Ninni blir helt frustrerad :) stackars liten fis <3



Sandlådelek...

Jag är inte den som gillar att leka tyvärr... Men i brist på annat så satte jag mig i sandlådan och barnen hakade på :). De blev imponerade av mammans konstverk ;P


Det kommer!!!...när jag får tid!?!

Å det är rätt många grejer som jag vill/ska skriva om här... typ sånt som vi hittat på de senaste veckorna och lite annat...
 
Någon önskade bilder och beskrivning av varje barn och det ska jag nog kunna knåpa ihop men jag måste bara hitta tiden så det kommer Philippa tror jag du hette!?
 
Vi var ju till stan och hälsade på Tina också förra veckan eller om det var veckan innan till och med!? Bilder och text kommer :).
 
Puss på er så länge :)
 
 

Ninnis tur i hoppgungan!

Hon förstår inte riktigt det där med att hoppa men det verkar skoj i alla fall :)


1,5 år och hoppar hoppgunga!

Göran satte Towe i hoppgungan nyss, den har suttit på samma ställe de senaste åren, har inte blivit att vi tagit ner den :).
Hon tycker i alla fall att den är helskoj och vill inte kliva ur! Hilma är nog lite avis ;).

Tror Ninni ska få pröva den snart också :).


Energin tog slut!

Precis när jag skrev förra inlägget så slocknade hon... Jag som hade tänkt att hon skulle sova i bilen ;)


Mys med Towe <3

Sitter i soffan och myser lite med en trött Towe som vaknade 06.30 i morse...
Ska snart åka en sväng till Svensta denna regniga dag...


Beställning med svärmor på IKEA!

Svärmor är på IKEA idag och jag har beställt lite grejer med henne :)
 
   
Stativ med trådkorgar då Casper ska få ta upp sina kläder till en av skrubbarna på sitt rum, det börjar bli lite trångt i vår klädkammare här nere ;)
 
 
Ett dra-på-lakan till vår säng, har för närvarande bara ett då det ena har blivit slitet och pryds med ett stort hål mitt på!
 
 
Sen 12 små glas för 18 kr, vi har bara 4 kvar... perfekt storlek till de små barnen :)

Snäll sopgubbe!

Plötsligt hör jag hur det rasslar och låter ute vid vägen; just j*vlar, SOPBILEN!!!
Slänger på mig kläder och ut genom dörren där jag ser bilen åka iväg...
Kastar mig på telefonen, får tag på gubben som skrattar och är snäll och kör ett varv till runt kvarteret :D

Tänkte på det igår under dagen men glömde helt bort att ställa ut tunnan senare på kvällen... Tur det finns snälla gubbar ibland!


5 månader!

Idag är det 5 månader sen lilla goa och glada Ninni kom till oss! <3

Hon tycker allt som oftast att livet är toppen och är hur snäll som helst!

Som sagt har det senaste dagarna börjat klia i munnen och att försöka sätta sig upp i babysittern är ju skoj, man ser ju bättre då!

Att sitta med vid bordet är också spännande, dock har hon inte prövat matstolen ännu...

Gladskiten våran <3

 

 


Feber...

Towe har nu haft feber i två nätter och även lite på dagarna innan nätterna... Vet inte om det beror på sprutorna som togs för någon vecka sen eller om hon bara är förkyld? Lite snorig är hon också...

Hon har vaknat några gånger under natten, fått vatten och somnat om. Vaknade 07.25 nu i dag och det första hon frågade efter var vatten :) sen har vi mest legat och myst.

Ninni vaknade i samma veva och har fått lite mat. Melvin sov hos farmor i natt och är kvar där men kommer hem om en stund. De andra barnen är uppe och spelar lite Pippi och Mulle Meck på datorerna så det är än så länge en lugn morgon.

Towe sitter och sjunger för Ninni här bredvid, " i ett hus i skogen slut " bland annat :).

Bjuder på en mysbild som vi tog nyss :)


Gifta i 7 år!!!

Idag för 7 år sen gav vi våra löften till varandra i kyrkan efter 5 år tillsammans <3.

Vi döpte Jonna i samma veva och då var hon drygt 1 år, så fin i sin blåa klänning <3.

Casper var också stilig och skulle absolut ha den största tårtbiten minns jag, hihi, han var då 3 år <3.

Har inga bilder nu men ska försöka fixa senare...

I alla fall så ångrar jag inte en sekund att jag träffade, skaffade barn, gifte mig och skaffade ännu fler barn med just min älskade Hans Göran Meyer <3 Jag älskar dig och barnen mest av allt i hela universum!

<3 vem kan egentligen leva utan att älska och bli älskad!? Inte jag i alla fall! <3


Jonna ville inte...

Vara med på kort, men jag tog ett i alla fall :).
Nu är vi på väg hem från stan med en massa mat, synd bara att vi fick avstämning och han som hjälpte till att packa var sämst!!! Han blandade frysvaror med frukt och grönsaker hej vilt :(... Ska ringa och gnälla sen när vi kommer hem tror jag.

Ps. Inlägget skrevs vid 16.30...


Det kliar!?

Tror det börjat klia ordentligt i munnen på lille fröken...
De senaste dagarna har hon velat bita på grejerna på lekbågen till babysiytern, mina bröstvårtor och annat som kommit i närheten av munnen.
Snuttefilten är konstant blöt och idag blev hon vansinnig när det kliades och hon inte fick tag i något att bita på!
Tog fram en bitring till henne och hon blev nöjd en stund, det gnisslade och hon dreglade massor då hon tuggade frenetiskt på den :).

Hon har även blivit värre på kräkfronten... och det har vissa gånger för hennes syskon haft ett samband med att det varit tänder på gång, så vi får väl se :).
Kliar gör det i alla fall!!!


Kissen i famnen!

Har en av våra katter i famnen, Kissen som han/hon heter kom och kröp upp hos mig här i soffan :).

Anledningen till "han/hon" är för att vi köpte katten som en han men det är troligen en hon och det märkte vi först ett år senare... så vi har lite problem med just att säga han eller hon ;P. Mysigt och varmt är det i alla fall :)

Kvällen närmar sig och jag längtar godis som vi inte ens har hemma...
Snart ska vi i alla fall natta trötta barn.



Crossbanan...

Det blev ingen lunch utan vi tog med oss lite fika till crossbanan i stället :).

Göran tog fyrhjulingen på släp och 4 av barnen i bilen medan jag och Jonna promenerade dit med Ninni och Towe i vagnen.

Nu är vi hemma igen, det ser ut att kunna bli regn, har redan känt några små droppar så jag tog in tvätten, nästan allt var helt torrt.
Ska strax sätta igång med middagen, kyckling med krämig vitlökssås och pasta blir det! Mums!... hoppas jag i alla fall ;P


Dockvagnar...

Hilma och Towe ska sova ner sina dockor när jag sover ner Ninni i vagnen :).
Jonna och Meja är ute på en längre promenad runt kvarteret med sina dockor. Hilma och Towe stannade snällt hemma på gården, eller de försökte smita när jag var på toaletten men jag hann stoppa dem :).
Jag har hunnit fått undan tvätten från de två senaste dagarna och hängt upp en omgång till. Nu är det snart dags för lunch och sen får vi se vad vi hittar på!?


Ännu mer sol!!!

God morgon! Ny dag och solen skiner in genom fönstret :). Ninni behagade att vakna 05.30 idag men bara för att äta sen somnade hon om en stund. Nu ligger vi bara och myser :). Hade lite ångest för någon vecka sen hur det skulle gå att få barnen tillbaka på vanliga tider igen men det har de löst själva och vaknar vid 06.30-07.00 på morgnarna! Nu är det i alla fall dags att kliva upp och börja dagen med lite frukost :). Puss puss


Inte tid...

Har inte tid att blogga så mycket nu, tar vara på dagarna nu de sista veckorna på sommarlovet och när det är sol och varmt så måste man ju vara ute och njuta!!! Men uppdatering kommer så småningom :)


Barnens nya rum!

Mycket plats att leka på, hög säng till Melvin med en fin liten soffa under och eftersom vår tv hänger kvar så kan d nu se film där inne :) Dock ska crosstrainern få flytta till annan plats... Bara jag funderat ut vart!? Kanske vi får sälja den... någon intresserad?


Vårt nya sovrum!

Trångt och mysigt! Fick plats med det viktigaste och lite till :)


Lite dåligt samvete...

Såhär nu när jag ligger i sängen och ska sova så tänker jag på alla mina underbara och vackra barn! Tänk att man kan känna sån enorm kärlek! Känner mig lite ledsen när jag tänker på de gånger man snäser åt dem då de tjatar och gnäller, de gånger man blir arg när de gjort sina syskon illa... Uppfostran kallas det antar jag och jag personligen tycker att det är viktigt att visa sina känslor som förälder och att låta barnen få visa sina. Idag har vi fått tjata massor på bland annat Casper och fått påminna honom om att lyssna ordentligt med båda öronen och att inte fråga och lägga sig i vela tiden... Jag bad om ursäkt förut i kväll och till svar fick jag att det var ok för han visste ju själv om hur han varit och förstår att vi tjatade och blev arga! Han är så stor och duktig, tar hand om sina småsyskon men ibland vill han bara för mycket <3. Jag känner mig så lycklig med min familj! Älskar er mest av allt!


Pluttigt sovrum!

Idag var vi och hämtade en säng med tillhörande skrivbord och en liten fin soffa hos Patricia som inte skulle ha det kvar. Vi tackar och bockar, hittade förresten lite grejer som trillat mellan dynorna i soffan som de ska få tillbaka, bland annat en klocka :).
 
I alla fall så började vi fundera huruvida vi skulle ha sängen, vart och vem som skulle ha den... Det slutade med att vi möblerade om! Vi tog barnens pluttiga rum som är 4 x 2 meter och de fick ta vårt stora... tanken har slagit mig förut men jag har aldrig mätt för att se om det skulle få plats en dubbelsäng eller ej... Idag mätte vi och vi konstaterade att det får plats! varför ska vi ha ett jätte stort sovrum där vi ändå bara sover och barnen ha ett jätte pytte litet rum att försöka leka i???
 
Vi är inte helt 100 klara än men det blir vi i morgon och då ska jag  fixa några bilder så ni får se hur det blev... vi har knölat in en dubbelsäng, en spjälsäng och ett ekskåp på 8 m3 i alla fall ;).
Melvin fick den stora höga sängen, han sover uppe vid taket!!! Han är hur nöjd som helst :) och soffan har han under sängen och vår tv sitter kvar så då kan de kika på film och sitta i den lilla mysiga soffan!
 
För övrigt så har det varit soligt och fint ute idag så timmarna fram till klockan 14.00 tillbringades ute, Jonna plockade lite bär, ska plocka mer i morgon så att vi kan koka gelé.
 
Har nyss fikat men funderar på lite glass också innan jag ska gå den långa vägen till vårt pluttiga sovrum för lite sömn... Ett steg ur vardagsrummet så är man i sovrummet och i vår säng ;P
 
Puss puss
 
 

BVC med Meja och Towe!

I torsdags den 9 augusti var vi ju på BVC med dessa små troll, både Meja och Towe skulle vägas, mätas och vaccineras samt göra 5 års respektive 18 månaders kontroll.
 
Vi skulle också hämta Casper efter sina dagar med Tina, natten till denna dag sov de i Svenstavik hos momma så Jonna, Melvin och Hilma släppte vi av där innan självaste BVC besöket!
 
Meja började; först fick hon rita en teckning, hon ritade en massa blommor och  lite annat samt skrev sitt namn. Sen fick hon rita av 3 figurer på ett papper och klippa ut en cirkel, stå och hoppa på ett ben fick hon också göra och klarade alla moment galant!
Sen var det dags att väga och mäta, vågen visade på 22 kg och längden 115,5 cm. Det är en ökning på 2,2 kg och 8 cm på 1 år.
Sen var det dags för doktorn att lyssna och känna, allt såg bra ut och hon fick klart godkänt :).
 
Towe stod på tur och hon hade redan börjat, redan när Meja precis klivit av vågen började Towe klä av sig för att göra lika, hon hade både hunnit väga och mäta sig innan doktorn lyssnat klart på Meja :).
Vågen visade 11,7 kg och längden stannade på 82 cm, det är en kning på 1,5 kg och 7 cm på 6 månader.
När mäta och väga var klart gick hon raka vägen till doktorn, ställde sig framför honom och lyfte på armarna så att han kunde komma åt och lyssna! Annica tappade hakan, på 18 månaders kontrollerna brukar man allt som oftast få barnen att bli lyssnad på ens om de sitter i föräldrarnas knä... och med tanke på att vår lilla Towe oftast är ganska blyg och försiktig så var hon kanonduktig!!! Hon fick så mycket beröm att man knappt visste vart man skulle ta vägen :).
 
När det var dags för sprutorna så fick Meja börja, hon blev lite överrumplad tror jag, hon visste ju att det skulle sticka till och göra ont men det är svårt att tänka sig hur det ska kännas... men det gick bra, hon gnällde till lite och fick en liten tår i ögat men sen var det bra, ja efter att hon fått stå och tjura lite för sig själv ;P.
Towe blev ledsen, men bara en kort stund, när sticket var klart och plåstret på så sken hon som en sol och visade stolt upp sin arm :).
 
Meja blev lite röd och svullen på armen två dagar efter sprutan men på Towe har vi inte märkt någonting. Nu längtar Melvin och Hilma också efter att de ska få ta sprutor :)  tänkt de är ju för roliga!
 
 

BVC med Meja och Towe!

I torsdags den 9 augusti var vi ju på BVC med dessa små troll, både Meja och Towe skulle vägas, mätas och vaccineras samt göra 5 års respektive 18 månaders kontroll.
 
Vi skulle också hämta Casper efter sina dagar med Tina, natten till denna dag sov de i Svenstavik hos momma så Jonna, Melvin och Hilma släppte vi av där innan självaste BVC besöket!
 
Meja började; först fick hon rita en teckning, hon ritade en massa blommor och  lite annat samt skrev sitt namn. Sen fick hon rita av 3 figurer på ett papper och klippa ut en cirkel, stå och hoppa på ett ben fick hon också göra och klarade alla moment galant!
Sen var det dags att väga och mäta, vågen visade på 22 kg och längden 115,5 cm. Det är en ökning på 2,2 kg och 8 cm på 1 år.
Sen var det dags för doktorn att lyssna och känna, allt såg bra ut och hon fick klart godkänt :).
 
Towe stod på tur och hon hade redan börjat, redan när Meja precis klivit av vågen började Towe klä av sig för att göra lika, hon hade både hunnit väga och mäta sig innan doktorn lyssnat klart på Meja :).
Vågen visade 11,7 kg och längden stannade på 82 cm, det är en kning på 1,5 kg och 7 cm på 6 månader.
När mäta och väga var klart gick hon raka vägen till doktorn, ställde sig framför honom och lyfte på armarna så att han kunde komma åt och lyssna! Annica tappade hakan, på 18 månaders kontrollerna brukar man allt som oftast få barnen att bli lyssnad på ens om de sitter i föräldrarnas knä... och med tanke på att vår lilla Towe oftast är ganska blyg och försiktig så var hon kanonduktig!!! Hon fick så mycket beröm att man knappt visste vart man skulle ta vägen :).
 
När det var dags för sprutorna så fick Meja börja, hon blev lite överrumplad tror jag, hon visste ju att det skulle sticka till och göra ont men det är svårt att tänka sig hur det ska kännas... men det gick bra, hon gnällde till lite och fick en liten tår i ögat men sen var det bra, ja efter att hon fått stå och tjura lite för sig själv ;P.
Towe blev ledsen, men bara en kort stund, när sticket var klart och plåstret på så sken hon som en sol och visade stolt upp sin arm :).
 
Meja blev lite röd och svullen på armen två dagar efter sprutan men på Towe har vi inte märkt någonting. Nu längtar Melvin och Hilma också efter att de ska få ta sprutor :)  tänkt de är ju för roliga!
 
 

Tekakor till frukost...

Fick för mig att baka lite såhär nu på morgonen, brödet var ju slut ;). Tekakorna står nu och jäser...


Kvällspromenad...

Efter middagen tog jag med mig Meja och Ninni i vagnen, vi gick till andra sidan av byn för att hämta hem Jonna och leverera örhängen som blivit kvar i min plånbok efter en av fotbollscuperna i sommar. Skönt var det och nu kan jag mes gott samvete äta lite gott ikväll :)


Stor sandlåda!?

För ett antal somrar sen så byggde vi oss en sandlåda och tyckte att det var lika bra att bygga en riktigt stor! 2*2 meter kändes hur stort som helst då men nu är vi vana :). Några år senare byggde Göran en låda att ha alla sandleksaker i också och där snålade vi inte heller på storleken :)


Fin teckning utomhus!

Ja det har vi, precis utanför dörren på våra mindre fina stenplattor... Tur att Meja fräschar upp dem!


Sommarfläta...

Solen kikade fram och det är ca +20 grader ute så vi passar på att få lite friskluft. Var så kyligt i förmiddags och bara grått... Hilma tyckte håret var i vägen så hon sprang in efter en snodd och frågade sen efter en fläta :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1624689/images/2012/pic_5027a7589606ee54e2000070.jpg" class="image">


Målat lite naglar :)

Flickorna och Melvin har fått lite lack på sina små naglar, alla fick välja färg själva! Gissa vems som är Melvins!?


Tvätt och Smoothie...

Klev upp i ganska bra tid idag, åt frukost innan 10.00 och sen kom Jennie med familj förbi och sade hejdå innan de skulle åka en tur till Ånge och sen hemöver till Arbåga.
 
Vädret såg lovande ut redan tidigt i morse när jag var upp på toaletten men man vågar ju inte hoppas för mycket... men det blev skapligt måste jag säga! Strålande sol mest hela dagen, lite moln då och då men annars fint. Lite kalla vindar emellanåt men barnen klagar inte så då är det väl bra :).
 
Göran åkte till Svensta efter lunchen, jag hade egentligen också tänkt följa med och hälsat på mamma men valde att stanna hemma och tvätta undan när det ändå var bra torkväder ute. Vi har hamnat efter med tvätten ända sen semestern då det varit ostadigt väder... men nu är det bara 2 maskiner kvar så är nog allt tvättat... i några timmar ;P...
 
Vi har varit ute hela dagen, gått en sväng på Grindes och handlat och efter det blev det smoothie till mellis, ganska sen mellis men vi ska inte äta middag förrän 18.00 hos svärmor. Jag har fixat potatissalladen som vi ska ha till det grillade köttet!
 
Göran är inte hemma ännu men lär ju dyka upp före middagen i alla fall!? Jo men det gör han nog :)
Just nu sover Ninni ute i vagnen och barnen tar en paus i soffan med DS och PSP.
Ska nog ta en sväng med dammsugaren snart och sen en sväng med moppen innan vi går bortöver... nu är Ninni vaken...
 
Puss puss

Epilera...

Nu ikväll efter att barnen somnat fick vi lite besök av Jennie (Görans kusin) och hennes karl Jeppe. Jag hade fått i uppdrag att epilera Jennies ben för första gången i hennes liv och hon tyckte inte alls att det var vidare behagligt :). Snurrade som en propeller i soffan samtidigt som hon både bet och nöp Jeppe! Men lena och fina ben fick hon ;P. Jag passade på att epilera mina på samma gång och visst känns det men det är ju inte så man håller på å dör :). Jennie skulle hellre tatuera sig igen sa hon, Jeppe funderar på att köpa en epilator till henne när hon fyller år, haha! Klockan är midnatt och de har precis gått hem till husvagnen och jag väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga den, sen är det läggdags för oss också. Ny dag i morgon, skriver om besöket på BVC en annan dag :). Puss puss


Bilstolar och säkerhet!?

Jag brukar inte vara så jätte petig när det gäller detta, eller jo på sätt och vis... Jag vill gärna att barnen ska sitta bakåtvända så länge som möjligt men vi har nog vändt alla våra barn framåt före 4 års ålder. Mest av praktiska skäl och när det blivit för trångt både i bilen och för barnens ben, mamman och pappan har lite olika syn på det hela så då har vi gått halva vägen var. Nog om detta, vad jag ville skriva om är att jag kan bli så fruktansvärt irriterad på när jag ser föräldrar som inte spänner fast sina barn ordentligt i bilstolarna eller om själva stolen sitter löst och på trekvart... Idag såg jag en bebis som mamman satte i babyskyddet, bältena var skruvade och satt långt ut på axlarna och var inte tillräckligt åtdragna... Vad är det då för mening att ens spänna fast dem??? Kanske inget att bry sig om, man prioriterar olika och vissa tycker säkert att vi också gör fel när vi vänder barnen framåt vid 3 års ålder men jag ser i alla fall till att både barnen och stolarna sitter fast ordentligt!


Kalldusch!

Nu på morgonen fick jag för mig att ta en snabbdusch, lite ont om tid eftersom vi ska på BVC men jag kände att jag var tvungen. I alla fall när jag precis duschat av mig och ska till att ta schampo så får jag en riktig kalldusch! Göran hade smugit in och hällde ett stort glas (4dl) kallt vatten över mig! Ett sånt skämt som bara är roligt en gång! För lite skoj var det ;) men jag tror han ska få igen så småningom ;P


Godiständer!

Fick även se dessa bilder som Tina lagt ut på fb, jag dog en smila när jag såg dem!!! Han äter och "fular" sig med godiständer! Min älskade goa Casper :)


Åka vagn!

Fick den här bilden från Tina tidigare idag, Casper ville tydligen åka vagn... Tokunge som gillar att "fula" sig :)


Kyligt ute och rena skåpluckor samt träff med Görans kusin!

Idag har det sett ut som det varit fint väder ute men varje gång jag öppnat dörren för att känna efter har de isande vindarna slagit emot mig... max +15 grader och blåsigt, lakanen hann ju nästan torka innan den första regnskuren kom... suck...
 
Så i stället för att vara ute så har jag bland annat roat mig med att torka skåpluckorna i köket, kaklet fick sig en omgång också när jag ändå var i gång.
Vaxduken som vi lade på bordet för ca 1 vecka sen häftade vi idag fast på undersidan, så som vi har brukat göra, vet inte varför vi trodde att det inte skulle behövas denna gång!?
 
Jo, morgonen var förresten lugn idag, Meja och Jonna hade tydligen startat filmen uppe på Caspers rum när de vaknade och Melvin och Hilma låg kvar i sina sängar, vakna, ända tills jag klev upp! Towe var också i sin säng såklart, hon har ju inte så mycket val i spjälsängen än så länge.
 
Jonna och Meja har lek snällt på sitt rum mest hela dagen, Melvin och Hilma däremot har skrikit ikapp med varandra och bråkat om nästan allt... fast små stunder däremellan har de också lekt bra :)
 
Jo, Meja och Jonna fick följa med farmor bort till badet för att duscha och mysa i bastun, de hann även med att bada lite så klart. De var borta ca 2 timmar och fick varsin mjukglass innan de åkte hem, lite lyx med ensamtid :), nästa gång var det Hilma och Melvins tur.
 
Görans kusin på sin mammas sida, som har inte träffat sen han var liten är här uppe med sin lilla familj och hälsar på, de kom igår och bor i husvagnen hemma hos Susanne.
Vi var dit nu ikväll och fikade tillsammans, barnen fick glass och vi smörgåstårta + min morotskaka som jag slängde ihop i samband med att vi lagade middag :).
De ska var här några dagar till så vi hinner nog träffas mer, de har en son som heter Melvin och han är precis mellan Hilma och vår Melvin i ålder. Sen är Jennie gravid med deras andra barn så deras lilla familj är under tillväxt.
 
I morgon ska vi till Svensta, dels för att hämta hem Casper som sover hos momma i natt tillsammans med Tina och Märta men också för att Meja ska på 5 års kontroll och Towe på 18 månaders så båda ska få sprutor!!!
 
På vägen hem från Susanne sprang jag och Jonna för att Hinna före Göran som hade bilen! Men aj aj aj, jag glömde att mina luftrör inte alls gillar det så nu sitter jag här med pip i halsen och rethosta :/
 
Nä en bra dag måste jag väl säga, kom hem sent... 21.30 och 22.10 sov alla barnen så de var nog en aning trötta ;P
 
Puss å god natt... eller ja, försöken fortsätter, igår var klockan efter 00.00 i alla fall när vi lade oss...
 

Zoo i söndags och dagarna efter...

I söndags var vi på Försö Zoo! Vi kom dit vid 10.30 och åkte därifrån strax efter 15.00, då hade vi hunnit med tropikhuset, gå runt och kikat på alla och matat vissa djur, sett cirkus och åkt karuseller.
 
Dagen var inget att klaga på egentligen, alla skötte sig fint, vi trodde iofs att vi tappat bort Hilma där några minuter men hon hade tydligen full koll på oss och kikade bara runt lite på de små karusellerna :).
Vädret var helt lagom, runt +20 grader och molnigt med lite solglimrat, regnet kom lagom tills att vi precis hade satt oss i bilen!
 
Innan vi åkte hem så åkte vi förbi Tina och lämnade av Casper som skulle/ska sova där några nätter, lite mys och shopping med moster :).
 
Stannade även i Brunflo för att äta lite pizza, vi hade bara smörgåsar med oss som matsäck när vi var på zoo så vi var lite lagom hungriga.
 
När vi närmade oss Svenstavik blev jag lite godissugen och tänkte att det skulle vara lite gott till kvällen... jag som skulle dra ner på sånt!!! I alla fall inhandlades lite och vi myste ner oss i sängen framför en film när barnen somnat.
 
Knäppte en himla massa bilder på alla djur och våra barn men har inte kikat igenom dem än... ska göra det och välja ut några bra att visa för er... kan inte visa alla för det blev säkert närmare 100 st!
 
Igår måndag, så körde vi städning och röj i lugn takt hela dagen, lite avbrott för att ta vara på vädret,måste ju passa på när det är sol och uppehåll!
Göran klippte gräset och jag hängde ut alla underlakan jag tvättat. Använder dra-på-lakan och jag har inte dubbel uppsättningar dessa så varje gång vi bäddar rent i alla sängar så måste jag tvätta dem direkt för att kunna bädda rent med dem igen,ska skaffa fler så småningom.
 
Skura golven sparade jag till kvällen då ingen skulle ut och springa i det nyklippta gräset mer, tog även övervåningen och trappen då jag ändå var i gång, Göran duschade under tiden och sen var det min tur, innan vi mumsade kvällsfika.
Tänk att det är en så underbart härlig känsla med att nystädat hus, rena golv och nybäddade sängar!
 
Idag tisdag, har Göran varit i med Robert, en sväng tillsammans med dem i stan och sen hemma hos Robert och skruvat dator. I stan passade han på att köpa en jacka till Melvin,det var extrapris på Ica Maxi och Melvin är den enda som inte har någon bra jacka...
 
Jonna och Meja gick till Elin för att leka, Hilma och Melvin skulle leka men kivades mest så jag gav dem frukt och satte dem framför en film (regnet öste ner ute) jag och Towe satte en dubbel bulldeg efter att vi plockat undan i köket ordentligt.
Under tiden degen jäste åt vi lunch sen skulle Towe sova och Hilma och Melvin kikade klart på filmen. Jag hann precis baka ut alla bullar innan Ninni vaknat och var hungrig.
 
Har tagit dagen i väldigt lugnt tempo och sett till att inte ha för många bollar i luften, var sak tar sin tid och det är ingen idé att stressa...
Bullarna blev klara och goda, barnen har varit ganska lugna, middagen blev klar, vi åt, barnen kikade på bompa, jag pratade med mamma i telefonen och det blev läggdags för barnen.
 
Hilma somnade först, sen Melvin och sist Towe, i alla fall av dessa tre... Jonna och Meja lyxar till det med att se på film i Caspers rum ikväll! Ninni gav upp och somnade vid 20.30 tiden efter att hon lekt i babygymmet när jag hängde tvätt.
Sen har jag bara suttit i lugn och ro och läst lite bloggar :)
 
Göran kom nyss hem och vi ska väl slöa i soffan en stund innan det blir dags att sova, försöken med att komma i säng i tid fortsätter!
 
Jo Ninni åt ju sista gången vid 19.00 tiden igår och då vakande hon till vid 05.00 i morse och eftersom jag ändå gick upp för att kissa så tog jag med henne till vår säng så hon fick tutta även fastän hon halvsov med tummen i munnen när jag kom från toaletten...
 
Ikväll åt hon också sista gången vid 19.00, prövade ge henne strax efter 20.00 men hon ville inte riktigt, hon var mest trött...
 
Puss å kram

Döda ting med känslor!?

Hilma och Towe sitter och ritar, de blir osams av en liten skrivbok och Sen går sönder... Hilma blir grinig på Towe och säger: "Towe, du gjorde illa min bok! Nu är den trasig" vem vet, en bok kanske också har känslor!? :)


Äntligen bullar!

Har tänkt i flera veckor att jag ska baka och idag slog jag äntligen till :) dubbel sats som resulterade i 80 bullar exakt! Så här ser första plåten ut... Suck... Bilden gick inte att ladda upp så den kommer senare :)


Freddies dop!

 Hans Freddie Meyer
 
 
(kunde inte välja vilka av bilderna så det fick bli båda ;P)
 
Fina familjen
 
Igår var det lördag och denna lördag innebar det en tur till Ovikens kyrka för att se och höra när barnens kusin Freddie döptes.
 
Vi var så klart lite massberäknande i planeringen + att Melvin var på sitt allra bästa samarbetshumör (NOT) så vi höll på att komma försent... men vi klarade det precis i tid!
 
Tillställningen var väldigt fin med både sånger och gitarrspel av både av Freddies far, faster och farbror.
Även denna präst var väldigt enkel och avslappnad och det gillar jag.
 
När det gäller barnen så tyckte jag att de skötte sig fint i kyrkan :) och jo just ja, Towe som klättrade hej vilt och sprang omkring på Märtas dop fick faktiskt stanna hemma med farmor denna dag... hon hade sovit dåligt natten innan också + att hon fått lite hosta så därav beslutet.
 
Efter dopet var det mat och fika, gott och trevligt.
Barnen sprang ute och lekte och inne öppnades det presenter av stolta, glada och rörda föräldrar med tårar i ögonen.
 
Dopet började vid 11.00 och  när vi fikat klart och begav oss hemåt var klockan strax innan 14.00.
 
Tina och Märta hade tagit med sig mamma och Mysan till Gittan så eftermiddagen spenderade jag och 4 av barnen där, Göran tog med sig Jonna och Casper till fotbollsplanen för att träna lite bollspel och annat som hör fotbollen till. Towe hade ganska nyss somnat när vi skulle hämta henne hos farmor så vi lät henne sova och Göran hämtade henne senare och lämnade av henne hos oss.
 
19.30 fick barnen lova att städa och plocka ihop leksakerna och vi begav oss hemåt för att natta och sova, vi skulle ju upp tidigt även nästa dag :)
 

Lyxigt kvällsfika...

Lite rostbiff med en klick potatissallad och lite grönsaker :)


En ängel?

Meja har svårt att sova och var precis ner en sväng. Innan hon gick upp för att lägga sig igen frågade hon: "Mamma, när jag blir gammal och dör, blir jag en ängel då?" och det är ju klart att hon blir ♥


12 år som förlovade!!!

Idag för 12 år sen efter knappt två månader tillsammans förlovade vi oss!

Vi var på väg ner till Rättvik och vid 00.00 slaget befann vi oss utanför Mc Donalds i Mora.

Vi bytte våra ringar där och då, längst bak i Cheva vanen och vi är minst lika lyckliga och kära nu som då! ♥

Vet att Susanne har någon bild på oss från den resan men just nu hittade jag bara en bild från sommaren efter, då jag var höggravid med Casper.

 

Jag älskar dig Hans Göran Meyer ♥ nu och för alltid!

 

 


Bättre avslut...

Igår var ju som sagt inte den bästa dagen men det känns som att kvällen blev lite bättre... Gittan kom förbi när jag stod i duschen så hon sällskapade med Göran och Casper i soffan tills jag var klar. Ninni som jag nattade tidigare än vanligt hade vaknat så hon fick lite tutte när jag var klar sen fick hon somna i sin säng som vanligt. Vi kikade på simning en stund innan jag och Casper följde med Gittan ner till henne för lite fika! Nackdelen var att tiden rann iväg... Casper gick hem vid 23.30 och jag tassade in vid 02.30 (!!!) så blev det med den tidiga kvällen ;). Det tog ganska lång tid att somna, många tankar efter en lång pratstund om allt möjligt, mycket om det som varit när jag var liten, min mormor osv... Men nu är vi vakna och jag känner mig ganska pigg ändå, har tuttat Ninni i sängen och myst lite så nu ska vi kliva upp och fixa frukost. Ute regnar det som vanligt och det blir nog innepyssel idag igen... Puss puss <3


Lite gnäll...

Nu är jag måttligt less på sena nätter och slöa morgnar då det inte hinns med någon frukost utan det slutar med frunch... barnen klagar inte så egentligen är det nog bara mitt samvete som spöka och att jag tycker att dagarna blir å rastlösa och värdelösa... speciellt med det väder som vi har också...
 
Denna dag blev ingen bra dag.. fick undan lite tvätt och hängde upp ny efter att vi ätit varma mackor vid 11.00 tiden... sen slappade vi i soffan, jag var rastlösa som vanligt.
Susanne och Patrik kom förbi, de hade med sig bullar som vi fikade. Barnen satt inte stilla och eftersom mitt humör och tålamod redan var i botten så exploderade jag och resten av dagen har jag mått dåligt... Jag HATAR att behöva bli arg, när tålamodet tar slut och stämningen blir trist!
 
Jaja, nog med gnäll.
Nu är det kväll, Göran tog med sig de tre äldsta på fotbollsträningen i Klövsjö och jag har plockat i diskmaskinen, tuttat Ninni, nattat barn och plockat leksaker.
Det här är nog det tidigaste på länge som barnen är i säng, iofs är det bara de fyra minsta men ändå... jag tror både ja och vi behöver det.
 
För att gnälla lite mer så är jag även less på oredan här hemma... det finns massor som borde göras, men det värsta är väl egentligen det här med barnen och deras leksaker. Att ta ansvar för sina saker och respektera andras... ska försöka få någon ordning på det i morgon och så skulle det vara skönt om vi hann (om någon annan än jag vill) städa också...
 
På lördag ska barnens kusin Freddie döpas så då blir vi nog borta större delen av dagen och på söndag har vi lite andra planer så då kommer vi heller inte att vara hemma...
 
Hoppas att det de sista veckorna på sommarlovet bjuds på bra väder så vi kan vara ute och ta vara på dagarna, leka och njuta. Åka på badet och låta barnen plaska utan att de fryser ihjäl osv...
 
Hade tänkt baka bullar också men idag försvann lusten ganska snabbt då barnen älskar att retas, håna varandra, bitas, rivas, slåss osv... när de väl är sams så hittade de på rackartyg!!!
Ja egentligen är det väl inte så farligt, är nog bara min upplevelse i samband med att jag är allmänt less och ev trött!?
 
Ska i alla fall försöka varva ner lite nu och bara ta det lugnt, försöka få lite ro i kropp och själ så kanske det blir bättre i morgon!?
 
Puss å kram på er alla och hoppas att ni haft en bättre dag är jag!
 
ps. även om jag gnäller så älskar jag min familj och alla mina barn mest av allt i hela världen och jag skulle inte vilja byta mot något annat i hela universum, bara så ni vet!
 
 

Kloka ord från en sexbarnsmor!

Jag har en vän som också har många barn och hon är så bra på att förmedla sina tankar och funderingar. Den här är klokren och jag fick lov att kopiera den för att dela med mig till er :)
Så här skriver hon;
 
"Att leva med många barn!
 
När jag var liten lekte jag leken "kasta en hel näve stenar i luften och säga ramsan - Hur många barn får jag när jag blir stor?" Jag hamnade alltid på sisådär en sju till tretton barn.
 
Jag har haft en längtan och önskan om att bli mamma till många barn ända sedan jag var väldigt ung. Vad det beror på vet jag faktiskt inte, alla i grannområdet hade två barn per familj förutom någon enstaka som hade fyra. Hade inget att jämföra med utan känslan och viljan liksom har alltid bara funnits där. Måste man egentligen veta varför?
 
Allt eftersom åren gått och jag har blivit mamma (första gången för 16 år sedan) så har den här längtan inte minskat utan snarare bestått och dessutom starkare än någonsin.
 
Familjer idag ser ju väldigt annorlunda ut jämfört med för trettio år sedan bara. När jag och min make träffades så hade jag med mig tre barn in i äktenskapet. Min make hade två barn med sig. Vi har tillsammans fått tre barn så summan av våra eskapader är åtta barn.
 
Mina barn från tidigare förhållande har i sin tur tre syskon. Mina äldsta barn har således åtta syskon och två styvsyskon. För att klargöra lite då alltså.
 
Hur som helst, just nu har vi sex barn hemmaboende (alla mina). Nyligen hade vi sju men makens tös har flyttat hem till mamma (och sina två syskon där) igen.
 
Åter till varför man väljer att leva med många barn. Barn skänker en otrolig glädje! Barn ger en jäkla massa bekymmer också, man sliter sitt hår mellan varven och det kan bli riktigt, riktigt jobbigt ibland. Jag har dock aldrig ens tänkt tanken "jag borde inte skaffat så många barn". Det låter kanske som en klyscha men det är barnen som berikar livet. Om andra anser sig kunna berika livet utan barn så är självklart det en sanning men för mig skulle det kännas otroligt fattigt. Särskilt med facit i hand.
 
Det finns ju de som pratar om att man skaffar många barn för att man är arbetsskygg, de har inte en aning om vad de pratar om. När jag vill ha semester, då går jag till jobbet. Att vara förälder är ett arbete som aldrig tar slut! Det håller på 24 timmar om dygnet, livet ut. Jag beundrar alla som stannar hemma år efter år och jobbar.
 
Det finns de som pratar om ekonomiska aspekter! HA! säger jag bara, vet ni vad tonåringar kostar? Vet ni vad blöjperioder och växperioder kostar? Utgifterna minskar inte för att man får mer inkomster. Det borde egentligen alla med någon som helst matematisk kunskap förstå?
 
Slutpoängen är; Att göra ett val att leva med många barn är något som rör de/oss som väljer att göra det. När andra börjar leta efter orsaker till att det inte borde fungera då tror jag kanske att man behöver se över vad som INTE fungerar i ens eget liv. Att kunna lita till att människor gör val de klarar att hantera är en god egenskap. Besitter man den skall man vårda den ömt!"
 

Kika in på hennes blogg här; Madelein heter hon och är en superkvinna!

Familjefoto, så här blev det...

Det kom för några veckor sen man har glömt visa er... Kvalitén blir inte så bra då jag fotat kortet när det sitter i ramen... Det blänker och blir lite suddigt men men, det duger :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus