Gladskiten vår!

publicerat i Ninni (nr 7);

Vi hade talat om för barnen att de fick sovmorgon idag eftersom det bara var Casper som skulle iväg på skolan. Men innan 07.00 så var alla vakna och uppe i alla fall ;P

Ninni vaknade och var på bra humör. Vi låg kvar i sängen så hon fick tutta innan frukosten och under tiden vi åt så satt hon glad och snäll i matstolen och lekte :). Verkar som hon vaknade på rätt sida!

Jordgubbssylt!

publicerat i Vår vardag;

Jag hämtade ju Gittan vid bussen kl. 23.45 i förrgår kväll, hon hade varit i stan hela dagen och på eftermiddagen hade hon och Tina plockat jordgubbar i Ope. De hade även plockat 2 kg gubbar till mig :).

Så igår när alla barnen lagt sig så kokade jag härlig jordgubbssylt! Det blev 5 burkar av lite olika storlekar, jag var orolig för att den skulle bli lös och rinnig så därför kokade jag med syltsocker och sist så mixade jag allt till en slät krämig massa! Både gott och bra blev det.


En händelserik och aktiv eftermiddag/kväll!

publicerat i Vår vardag;
Göran och Casper åkte till Sveg efter den tdiga middagen, Casper och Tony skulle spela matcj och det var
Susanne och Patrik som körde...
 
Det har ju varit riktigt varmt och fint ute idag och det fortsatte att vara ända in på kvällen! Jag såg ingen anledning att sitta inne och speciellt inte eftersom vi åt en tidig middag så jag tog med mig alla barn ut och så gick vi till lekparken på Thunells. 
 
 
 
 
 
 
 
Barnen lekte och hade skoj en bra stund.
Ninni sov en kort stund i vagnen, hade nog behövt sova längre men hon fick komma upp och äta lite. Tänkte att hon ville ligga och leka lite i vagnen sen men...
 
 
...det är ju roligare att sitta :)
Pallade upp henne i fotändan av liggdelen med en filt och hon blev helnöjd! Där satt hon så snällt medan vi knatade vidare till nästa lekpark på Åsenvägen...
 
 
 
 
Där lekte de ännu mer och bättre, plockade och åt av de svarta vinbären som växte längs ena kanten av staketet, det var mysigt och trivsamt!
 
 
Ninni var fortfarande nöjd med att halvsitta i vagnen och lete på bra även hon med sina små leksaker! Snart dags att ta bort liggdelen kanske!?
 
När vi kom hem så hade barnen absolut ingen lust att gå in för att äta kvällsfika och sen sova... 
 
 
...men kvällsfika ute gick bra!
Elin kom förbi och lekte en stund också :)
 
När vi sen skulle plocka ihop och gå in så var det ortoligt nog ingen som gnällde!!!
 
Klä av sig, kissa, borsta tänder och lägga 6 barn gick galant! Ninni fick vänta till sist men det gick bra, fast hon var rätt så trött och somnade på en gång!
 
 
Towe var så söt också, hon ställde dockan i pottan, lät den "kissa" och gick sen och hämtade en bit papper för att torka den lilla snoppen :). Fick ingen bild på det utan fick modofiera en som melvin störde flera ggr... men typ så här :)
 
Matchen i Sveg förlorades med 1-3 till Sveg... men men, nya tag!
 
Nu ska jag hämta Gittan vid bussen och sen blir det till att sov! men några inlägg hann jag med i alla fall ;P
 
Puss å god natt!