En sjuk mamma...

publicerat i Vår vardag;
Har feber och ont i huvudet så det får bli uppdatering av dagens och gårdagens äventyr i morgon om jag mår bättre!

En dag i Sveg!!!

publicerat i Vår vardag;
Natten blev inte den bästa, det tog ett bra tag innan Melvin väl somnade och sen vaknade Towe, eller jag vaknade av att hon hostade så jag tog upp henne och när hon skulle äta var hon täppt i näsan. När allt lugnat ner sig igen kom Jonna upp, tror att klockan var runt 05.00 och hon kunde inte få ljudet på tv:n att fungera... Tina vaknade när Jonna ropade nerifrån tv-rummet... det blev lite cirkus, Melvin vaknade också och Hilma så Tina som ändå kände sig rätt pigg klädde på sig och gick ner tillsammans med barnen, hon var även jätte snäll och tog med sig hundarna ut så de fick göra sina behov! Tack va du är underbar, jag fik sova någon timma till innan det var dags att vakna ordentligt!

Hade tänkt kliva upp vid 06.00 tiden eftersom vi skulle åka senast 08.30 då bussen gick 08.35 och Casper var tvungen att hinna med den, vi fick ju inte plats i bilen allihopa!
I alla fall så var klockan närmare 07.00 innan vi tog oss upp men allt gick rätt smidigt och vi var iväg härifrån 08.27 ca och Casper hann gott och väl med bussen!

Väl framme i Sveg så åkte Göran och lastade ur oss först innan han åkte för att möta Casper, vi hade med oss vagnen så vi kunde lasta all packning på den!
Pappa, Milla och Jacob hade fortfarande pyjamas på sig när vi kom, ja i alla fall Jacob men är det helg så är det, då behöver man inte göra någon brådska...

Dagen i helhet gick super bra, barnen ritade massor, Jonna och Casper satt en varsin sväng med datorn, de kikade lite på tv och de lånade Tinas telefon och spelade lite på den! Vi tog en promenad till Dollar, Towe fick låna Jacobs vagn! Göran tog bilen tillsammans med Casper och Jonna, de hade med sig skridskorna och tänkte åka lite men det spelades match där så det blev tyvärr ingenting...

Vi åt både lunch och middag hos pappsen, lunchen bestod av fläskpannkaka som blivit kvar sen dagen innan och middagen blev en jättegod karré gryta som serverades med ris och Tina hade beställt "bränt" ris i botten av kastrullen, det var säkert 12 år sen jag åt det sist!!!

Det var helt enkelt en bra dag då ungarna skötte sig utmärkt och hundarna lika så, vi var ju trots allt 12 människor i en och samma lägenhet en hel dag och med två hundar dessutom! Sen så hade vi en Melvin som inte var helt kry, en temp på över 39.0 grader hela dagen men ändå pigg och glad!

Klockan var runt 19.00 när vi lämnade Sveg, vi hjälpte pappa att skotta lös och flytta på Chrystlern innan vi åkte och så passade jag och tina på att kasta en och annan snöboll på pappa också!!!
Tina stannade hos pappa över natten för att idag åka hem till Borlänge igen...

När vi kom hem blev det till att natta barn på en gång, meja ville inte ha kvällsfika ens, Hilma fick välling och Melvin åt yoghurt tillsammans med Jonna och Casper. Hilma och Melvin lade sig men Jonna och Casper fick vara uppe till 22.00, äta lite godis och mysa!

Lyckades ta fram kameran och fick mig några bilder i alla fall!

I pappas kök, alla barnen sitter och ritar!

 

Syster Tina och pappsen!


Så fina!


Towe testar Jacobs babysitter!

Och så blev det några bilder på lillebror!


Kameran ville han gärna pilla på!

Och nästan alltid med ett finger i munnen då tänderna kliar rejält!

Melvins myror!!!

publicerat i Vår vardag;
Mamma slutade jobba vid 16 tiden och några minuter senare satt de i bilen på väg hit! Tina ringde och talade om att de var på väg och Meja beställde efterrätt! Glass, bananer och chokladsås, maränger hade vi sen förut, de som vi fått av mamma! Hon gjorde dem själv, knallrosa hjärtan!

Så här såg efterrätten ut, Tina fotade!

I alla fall när hon ringde hade vi nyss gjort klart förberedelserna för maten, bara att skjutsa in potatishalvorna i ugnen och börja på börja stekningen av kotletterna. Salladen var klar och sen gjorde jag sås på skyn som blev, puttrade kotletterna i järngrytan en stund tillsammans med lite buljong!

Eftersom Göran och Casper skulle iväg på bandy redan 19.00 så blev det efterrätt ganska snart efter vi dukat av middagen, bara en liten paus emellan och efter fikat så var det dags att stoppa alla trötta barn i säng. Det gick smidigt och lätt som det brukar, trodde att det skulle vara svårare när det var gästar här. Mamma läste bok för Jonna och Meja och sen var alla nöjda och somnade sött! Melvin hade 39,2 i temp så han fick lite alvedon innan han skulle sova.

Melvin hade säkert haft feber hela dagen men runt middagstid tyckte jag att han såg lite hängig ut ch kollade tempen, 38,8 visade den då men han var rätt pigg och glad i alla fall! Man märker sällan på honom när han har feber, i alla fall så länge det håller sig under 39.0....

Jag trodde att jag skulle vara jätte trött på kvällen, trodde helt klart att både jag och Tina skulle somna i soffan men vi var rätt pigga båda två!

Men vid 00.40 tiden blev det sänggång ganska snabbt då Melvin kom nästan springande ner för trappen med paniken i rösten, då var det myror i hans säng!!! Förra gången han hade hög feber var det spindlar i sängen!

Göran hade redan lagt sig, Tina satt och tröstade Melvin en stund i soffan medan jag gick ut med vovvarna och borstade tänderna, sen tog jag med honom upp, han fick sova i våran säng och Tina fick hela hans säng för sig själv! Sover man över här får man vara beredd på att dela sängplats!

En jätte mysig och relativt lugn fredag!! Tack till alla inblandade, tyvärr så var jag inte framme med kameran, men ska se om jag kan sno några fler bilder av syster som jag kan lägga in i efterhand!

puss puss