Magsjuka...

publicerat i Louie (nr 10), Vår vardag;
I morse vaknade jag av illamående och ont i magen... Bad Göran kliva upp och fixa upp barnen och ge dem frukost och jag kröp ner i sängen igen... 
Låg där och dåsade, vände och vred på mig och kände min ömma mage i drygt 3 timmar och sen var det dags att gå på toaletten... 

Förutom magsjukan så har jag feber... Ingen bra dag alls och hela kroppen gör ont. 
Ute har det varit strålande sol, jsg har försökt ligga inne när de andra varit ute, jag och Louie har sovit en hel del. Men vi har även varit ute, ca halva dagen, mest suttit stilla i h försökt få i mig stt äta och dricka. 
Har tyvärr varit tvungen att högt Louie lite ersättning som jag fick av snälla Kajsa. 
Nu hoppas jag bara att jag är pigg och kry i morgon och att mjölken kommer igång ordentligt igen. Det fanns i alla fall lite nu ikväll. Han fick ca 60 ml ersättning som jag gav med sked. 

Nu slappa resten av kvällen. Konfirmation!!!

publicerat i Casper (nr 1), Släkt & vänner, Vår vardag;
Nu är det över, Casper har konfirmerats ( igår söndag 29 maj 2016) och härmed tagit ett steg in i vuxenlivet, det har varit lite stök med träffar och annat men jag tror faktiskt att han själv tycker att det har varit värt det, en spännande resa med gott betyg från prästen och de andra ledarna. Han har med andra ord en mycket stolt mamma och han säger även att han ev skulle vilja bli ung ledare så vi får väl se.
 
Vi hade i alla fall väldigt tur med vädret och det blev ett mycket fint firande trots att vi saknade några av de inbjudna.
Benny som numera bor i Norge släpade med sig sin familj och svärföräldrar hit för att fira Casper och Tony, 50 mil enkel resa, de kom i fredags och åkte hem vid 20.00 tiden på söndagen, så härligt att träffa dem igen <3.
 
Göran tog med sig Melvin, Casper och Tony och åkte tidigare då konfirmanderna skulle träffas lite innan, jag tog med mig resten av barnaskaran och åkte lite senare, allt gick mycket smidigt och lättsamt och vi kom fram i tid!
Ganska långdraget i kyrkan men även där skötte sig barnen super bra, dock fick de lov att gå ut om de ville när själva konfirmationen var slut, gudstjänsten fortsatte en stund till.
 
Utanför kyrkan fotograferades det en hel del och jag fick nog ta de kort som jag tyckte var viktigast + några till.
 
 Finaste Casper <3 (både kragen och frillan på sned men lika fin ändå)
 
 Tony och Casper (Tony är Görans lillebror) även dessa två är vänner för livet <3
 
Finaste Tina ställde upp och tog några bilder på hela familjen <3
 
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
 
 Far och son <3
 
Herr Nillson och Herr Meyer, helan och halvan, vänner för livet
 
Sen packade vi in oss i bilarna igen för att åka till Rätan och fortsätta firandet på gammelgården, där däremot togs det inga bilder, det var för mycket annat som var viktigare.
 
En liten tråkig incident var att Theo kräktes i bilen innan vi han lämna Hoverberg, trodde först han var åksjuk för att han ätit dålig frukost och att det blivit varmt i bilen men det visade sig att det kanske snarare var någon form av magsjuka. Vi åkte hem och duschade Theo och sen fick han följa med till gammelgården men fick hålla sig utomhus eftersom vi då inte visste... han åt lite men kräktes igen och då åkte Göran hem med honom, senare på kvällen kräktes även Lilly...
Så vi ber så hemskt mycket om ursäkt ifall någon blev smittad av något... hade vi vetat innan så hade det ju blivit annat.
 
På gammelgården bjöd vi på mat och sen fika, pojkarna öppnade sina fina presenter och jag tror nog att alla var nöjda och glada när vi åkte därifrån.
Vi plockade ihop det mesta inna vi åkte hem men senare på kvällen tog Susanne med sig Casper och Tony tillbaka till gammelgården så diskade de och städade ihop det sista, inga protester, diktiga pojkar <3.
 
Lilly kräktes några gånger på kvällen, Theo sov som en stock hela natten, Lilly sov också hela natten fast i vår säng och idag har det inte kommit något mer så vi håller tummarna att det är över.
 
Idag var det ännu finare väder, strålande sol och över +20 grader varmt med milda vindar så vi har varit ute större delen av dagen.
 
Nu ska jag se till att de två sista (Meja och Ninni) där inne kommer till ro i sina sängar och somnar.
 

Inte helt enligt rutinerna idag...

publicerat i Vår vardag;
I morse åkte jag och Louie med Susanne till stan för att handla det sista inför konfirmationen på söndag, vi åkte så pass att Casper och Tony kunde åka med oss till skolan i Svenstavik.
Louie sov som en stock hela morgonen så jag hann inte tutta honom innan vi åkte men vi stannade på busstorget i Svenstavik så att han kunde få din frukost.
 
Vi var först på Willys och sen en kort sväng på Lillänge innan vi åkte förbi drive-in på Mc donalds för tidig lunch och sen raka vägen hem, var hemma ca kl 12.15.
 
När vi kom hem hade de precis ätit lunch och sovit ner Lilly.
 
Vi hade några lugna timmar inne innan vi gjorde tidigare middag mestående av spaghetti och köttfärssås och sen gick vi ut i det rätt så fina vädret, ganska klart på himlen och ca +16 grader.
Barnen cyklade mest hela tiden och Lilly var väldigt mammig och ville sitta i mitt knä större delen av tiden men friskluft fick vi ju i alla fall.
 
Strax innan 20.00 gick vi in, Göran nattade de små och de större skulle få popcorn (fast det hade jag inte sagt något om) och kika på Gladiatorerna, under tiden som jag var i köket hörde jag ett rätt så högt men välbekant ljud...
 
Barnen fick spontant lust att leka med lego... detta var ju strax innan Göran skulle sätta sig och natta Lilly och Theo. De fick hållas en liten stund innan de snällt fick städa ihop och sätta sig i soffan.
 
Nu är Gladiatorerna och popcornen slut, barnen ska egentligen sova men har lite svårt att komma till ro tydligen och nu har de kommit upp för att kissa, blir ju lätt så när de böljer i sig massa vatten tillsammans med popcornen...
 
Räkningarna är betalda, inte alls roligt denna månad men vi överlever nog... och Louie har äntligen kommit till ro och somnat han också.
 
I morgon får vi mest troligt besök av Bennt & co som rest från Norge idag, de anländer nog när som helst till Susanne.
Förutom besök så har jag en hel lista med saker som ska hinnas med och förberedas inför söndag... ska bli skönt när det hela är över...